رفتن به مطلب

سوالهای تخصصی از مهندسان کشاورزی

ارسال های توصیه شده

1-زمين كجاست؟

2-محل تامين آب كجا هست؟چاه؟رودخانه؟سد؟چشمه؟

3-كشت غالب منطقه چي هست؟

4-درختان پايداردر منطقه چي هست؟

براي انتخاب درخت ميوه بايد نگاه كنيد ببينيد چه درختاني در منطقه ي شما از قبل باقي مانده.اين خيلي مهم هست براي اينكه بتونيد درست انتخاب كنيد.

در مورد كشت هم بسته به آب و هوايي كه در منطقه ي خود داريد يا منطقه ي مشابه بايد اقدام به انتخاب كنيد.

چون زمين 10 سال هست كه كشت نشده نيازي به كود دهي نداريد اما براي بهتر شدن محصول خود مي توانيد از كود پوسيده ي حيواني استفاده كنيد كه مي بايست قبل از شخم زني به زمين اضافه شود و سپس اقدام به شخم عميق كنيد.

در انتخاب نهال سعي كنيد نهال را از نهالستان هاي همان منطقه تهيه كنيد تا كم تر دچار آسيب هاي ناشي از جا به جايي شويد.

سيستم آبياري قطره اي سيستمي هست كه آب را بصورت قطره چكاني پاي درخت مي ريزد.اگر در منطقه ي شما آب داراي املاح يا گچ هست اين سيستم به درد نمي خورد .

اگر مي خواهيد بطور هم زمان درخت و كشت انجام دهيد با انتخاب فواصل مناسب بين رديف هاي درخت مي توانيد از سيستم آبياري باراني استفاده كنيد .

البته اگر صيفي كاري يا كلا گياهاني ككه بصورت بوته هستند و فاصله ي كشت دارند را مد نظر قرار دهيد مي توان آبياري قطره اي را نيز پياده كرد .منتها با توجه به هزينه هاي بالاي لوله چندان به صرفه نيست:a030:

1- زمین در 70 کیلومتری جاده تهران ساوه است

2- محل تامین آب از چاه می باشد

3-کشت های غالب: طالبی،یونجه،گندم،خیار،گوجه،...

4-درختان: انار،پسته

از راهنماییتون ممنون، لطف کردید:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 425
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

1- زمین در 70 کیلومتری جاده تهران ساوه است

2- محل تامین آب از چاه می باشد

3-کشت های غالب: طالبی،یونجه،گندم،خیار،گوجه،...

4-درختان: انار،پسته

از راهنماییتون ممنون، لطف کردید:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

منطقه ي شما گرم هست

اگر خاك خوبي داشته بايد و آب كافي به راحتي تا 2 كشت(با مديريت محصول تا 3 كشت هم مي توانيد داشته باشيد) در سال مي توانيد محصول داشته باشيد(معمولا كشت دوم را ذرت علوفه اي قرار مي دهند كه بين 50-80 تن در هكتار محصول براي شما توليد مي كند)

اما اگر اصرار به درخت كاري داريد.پسته انتخاب خوبي هست.فقط مشكلي كه دارد سال آوري هست.يعني 1 سال در ميان محصول مي دهد (1 سال پر محصول و سال بعد بسيار كم محصول است).لذا براي اينكه جنبه ي اقتصادي را هم در نظر گرفته باشيد زمين را 2 قسمت كنيد .يك قسمت را امسال نهال بكاريد و قسمت ديگر را سال بعد .به اين طريق شما هر سال محصول داريد.

البته اگر درخت بكاريد ديگر نمي شود كشت دوم را ذرت قرار داد.اما مي توانيد در بين درختان گندم /جو/صيفي/برخي گياهان دار.يي كه در اواخر بهار برداشت مي شود و... كاشت.منتهي مي بايست در هنگام انتخاب دقت كنيد كه فصل برداشت محصول كشاورزي شما با فصل برداشت محصول باغي شما تداخل نداشته باشد.

• Like 3
لینک به دیدگاه

يك نكته يادم رفت:

در انتخاب محصول كشاورزي:

نوع انتخاب بايد جوري باشد كه فصل رسيدن به آفتاب مستقيم احتياج نداشته باشد(به خاطر سايه افكني درختان) و يا فاصله ي درختان را طوري تنظيم كنيد كه در فصل سبز ميان چتر هاي آنها فاصله ي مناسبي باشد كه نور مستقيم به محصوات زراعي شما برسد.

• Like 4
لینک به دیدگاه

دستت درد نکنه امیر جان

ایول و آفرین

نکته آفتابی که آخرا گفتی رو حال کردم باهاش.

خطاب به دوستمون: برای اینکه از سال 2 یا 3 به بعد که تاج درختا سایه اندازی بیشتری میکنه میتونه به سمت کشت کلمها برید. گرچه همه چی بستگی به نوع درخت (حتی رقم) و فاصله درختا داره و ...

آزمون خاک هم قبل از کاشت یادت نره ... با این کار میتونی خیلی بهتر و موثرتر و اقتصادی تر کوددهی زمین رو مدیریت کنی ... هزینه ای که بابت آزمون خاک میدی در برابر صرفه جویی در مصرف کود شیمیایی ای که میشه و سلامتی مصرف کننده اصلا رقمی نیست.

• Like 4
لینک به دیدگاه

راستش چند وقته که دارم رو کاشت و نگهداری صنوبر کار میکنم.البته زمین ما واسه این کار کمِ ولی اطراف زمینمون حدود 100هکتار زمین است که میشه در اختیار گرفتش و روش یه کارایی انجام داد. تا اینجایی که من فهمیدم صنوبر رو در فواصل 3*6.66 که بکاریم در طی 10 سال بازدهی خیلی خوبی داره.اما مسئله مهمتر همین 10 ساله که من بتونم هزینه فرصت از دست رفته این مدت رو با کاشت صیفی جات ،یونجه و یا... جبران کنم.دنبال یه راه حل خوب میگردم تا بتونم یه کشت تلفیقی موفق با به حداقل رسوندن سرمایه گذاری و هزینه ها داشته باشم.

لطف می کنید اگه در این رابطه هم منو راهنمایی کنید:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
راستش چند وقته که دارم رو کاشت و نگهداری صنوبر کار میکنم.البته زمین ما واسه این کار کمِ ولی اطراف زمینمون حدود 100هکتار زمین است که میشه در اختیار گرفتش و روش یه کارایی انجام داد. تا اینجایی که من فهمیدم صنوبر رو در فواصل 3*6.66 که بکاریم در طی 10 سال بازدهی خیلی خوبی داره.اما مسئله مهمتر همین 10 ساله که من بتونم هزینه فرصت از دست رفته این مدت رو با کاشت صیفی جات ،یونجه و یا... جبران کنم.دنبال یه راه حل خوب میگردم تا بتونم یه کشت تلفیقی موفق با به حداقل رسوندن سرمایه گذاری و هزینه ها داشته باشم.

لطف می کنید اگه در این رابطه هم منو راهنمایی کنید:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

به به خب راستش رو از اول میگفتی جانم

کار فوق العاده ای میکنی!

اگر مسئولین نفتی و صنعتی ما میفهمیدن کشت لوبیا تا صنوبر چه فواید و چه اشتغالزایی سالم و چه درآمدی واسه جامعه داره من انقدر حرص نمیخوردم

شما با این کار

باید چندتا درآمد داشته باشی:

درآمد چوب تنه 10 تا 12 ساله

درآمد سرشاخه و هرس هرساله در سالهای اول

درآمد فروش محصولات زراعی و ... حتی تا سال برداشت تنه درخت

درآمد تولید اکسیژن که باید یا دولت به شما بده یا مردم بدن خصوصا اهالی تهران

درآمد فیل تراسیون هوای کثیف!

پس میخوای یک اگروفارستری انجام بدی!

این فاصله ای که گفتی بنظر من زیاده ... هر گونه ای از صنوبر که بخوای بکاری این فاصله زیاده ...

راستش من صنوبر کاری بازدید داشتم طرف شاید نیم در یک متر کاشته بود! که البته ضررش رو هم دیده بود!

برای یک اگروفارستری عالی فاصله یک متر در ردیف و 3 یا 3.5 متر در بین ردیف خیلی عالیه.

و یک نکته دیگه اینکه شما اگر واقعا میخوای با 100 هکتار زمین کار کنی ... فکر نمیکنم نیازی به کشت زراعی داشته باشی ... البته بستگی به نیروی کار و سرمایه ات داره ...

احتمالا نمیشه توی یک سال 100 هکتارت رو نهالکاری کنی ... حداقل 2 سال طول میکشه ...

• Like 4
لینک به دیدگاه

مسلما خودت خیلی بهتر از من میدونی که صنوبر آب دوسته ... هرچی بیشتر آب بخوره بیشتر رشد میکنه

اما اگه این آبه زیاد تر از نیاز باشه شدیدا برای درخت ضرر داره ... چندتا کرم ریشه میتونن درختت رو خشک کنن! آب زیاد واسه این کرما خوبه بعضی ها اعتقاد دارن غرقابی هم واسه صنوبر خوبه و همون آبی که برای کشت برنج مدنظر دارن واسه صنوبر هم مصرف میکنن (البته شما کشورا) و این درسته اما باید همیشه جمعیت حشرات خاکزی هم کنترل بشه ... که اگر جمعیتشون زیاد شد کنترل بشه.

صنوبر کاری داره رواج پیدا میکنه اما با عدم نظارت هر ساله، بعضی ها ضرر میکنن.

این نکته یادت باشه:

چوب صنوبر همونطور که مشتری انسانی خوبی داره مشتری های جانوری و خصوصا حشره ای خوبی هم داره ...

این مشتری های حشره باعث شده بعضی ها اعتقاد پیدا کنن که صنوبر خودش کرم داره!

شما مسائل (اقتصادی) کارت رو اوکی کن. شروع کردی هرچی سوال داشتی بیا از خودم بپرس.

صنوبر خاک سروحال میطلبه ... در غیر اینصورت رشد نداره ... خاک باید از نظر مواد غذایی غنی باشه ...

با اینکه ریشه درخت نسبت به قد 20 متری اون توی خاک زیاد نفوذ نمیکنه اما خاک زمین باید عمق مناسبی داشته باشه ... چون خیلی آب دوسته باید خاک زهکشی هم داشته باشه (تخلخل) که ماندابی نداشته باشه ... خاک شور نباشه (همون آزمایش خاک) .کود هم فقط کود دامی پوسیده.

برای کشت گیاهان زراعی هم میگن 3 تا 4 سال اول میشه انجام داد. این بخواطر اینه که اگروفارستری زیاد توی ایران کار و مطالعه نشده اما من خدمتت عرض کنم سال دهم هم میتونی از هر گیاهی که خواستی استفاده کنی ... مخصوصا از کشت انواع کلم با کاهش هزینه کارگری لذت ببری...

• Like 4
لینک به دیدگاه

چند تا نكته:

1-چندين مدل صنوبر با خصوصيات مختلف داريم.براي رسيدن به بهترين نتيجه ابتدا نوع درخت خود را انتخاب كنيد و مطابق با قطر تاج درخت نسبت به تنظيم فاصله ي كشت اقدام كنيد.

2-شما يك حلقه چاه داريد و اين يك حلقه جوابگوي اين سطح كه فرموديد نيست.نياز آبي خود را برآورد كنيد و ميزان حق آبه ي خود را نيز مشخص كنيد.مطابق با ان اقدام كنيد.شايد به دليل نداشتن كنتور بر سر موتور چاه به اين فكر بيافتيد كه بيش از مجوز خود آب برداشت كنيد و نياز خود را مرتفع سازيد.منتها اين كار باعث كم شدن عمر مفيد چاه شما مي شود و ممكن است در سال هاي پاياني با بحران اب مواجه شويد.

از طرفي تا جايي كه من مي دانم مجوز جديد به شما داده نمي شود

3-قبل از اقدام به تصرف و كاشت زمين هاي منابع طبيعي(100 هكتاري كه فرموديد) حتما مجوز هاي لازم را كسب كنيد تا با جرايم سنگين مواجه نشويد.

4-صنوبر درختي اب پسند است و آب زيادي را مي طلبد.از طرفي منطقه ي شما منطقه ي نيمه خشكي است كه محدوديت آب دارد.لذا انتخاب درستي براي منطقه ي شما به نظر نمي رسد.قبل از اقدام مطالعات مناسبي انجام دهيد

5-صنوبر درخت سريع الرشدي هست و ارتفاع برخي از گونه هاي آن تا 30 متر مي رسد.شما بر هر فاصله اي هم كه كشت كنيد در بين درختان آفتاب نخواهيد داشت.لذا درانتخاب گونه ي زراعي همراه بسيار دقت كنيد.

6-پيشنهاد من به شما اين است:

1-در حاشيه ي زمين خود بصورت متراكم در 2 يا 3 رديف صنوبر بكاريد(در 2 يا 3 سال پياپي)

2-قسمت داخلي را درخت پسته يا انار بكاريد.

3-ما بين درختان خود را يونجه/جو علوفه اي/كلم و.. بكاريد

درختان حاشيه درختان صنعتي شما هستند ضمن اينكه حكم بادشكن را دارند و تراكم كاشت باعث مي شود كه به مانند يك ديوار براي شما در مقابل ورود ديگران عمل كند.

ما مديريت برداشت هر سال بخشي از يك رديف را برداشت مي كنيد

درختان داخلي محصول اصلي شما هستند و ضمنا درختاني مقاوم به گرما و تنش خشكي هستند و مصرف آب شما مديريت مي كنند.از طرفي دست شما را براي ايجاد صنايع تبديلي باز مي گذارد.

تنها مشكل آنها احتمال سرمازدگي است كه شما با ايجاد بادشكن توسط صنوبر هاي اين احتمال را به حد اقل مي رسانيد.

گياهان زراعي محصول جانبي شما هستند و در واقع سود خالص شما محسوب مي شود.زيرا از يك فضاي مرده كسب درآمد نموده ايد.در ضمن بقاياي اين گياهان در حكم كود براي درختان شما هستند.

----------------------

اينگونه شما يك مزرعه با تنوع محصول و ضريب ريسك پايين داريد كه با عمال مديريت صحيح مي توانيد در كنار لذت بردن از كشاورزي درآمد بسيار خوبي هم داشته باشيد.

متاسفانه بازار محصولات كشاورزي در ايران بازار پر ريسكي است و تك محصولي مي تواند بسيار موجب ضرر و زيان گردد.

:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه
چند تا نكته:

1-چندين مدل صنوبر با خصوصيات مختلف داريم.براي رسيدن به بهترين نتيجه ابتدا نوع درخت خود را انتخاب كنيد و مطابق با قطر تاج درخت نسبت به تنظيم فاصله ي كشت اقدام كنيد.

2-شما يك حلقه چاه داريد و اين يك حلقه جوابگوي اين سطح كه فرموديد نيست.نياز آبي خود را برآورد كنيد و ميزان حق آبه ي خود را نيز مشخص كنيد.مطابق با ان اقدام كنيد.شايد به دليل نداشتن كنتور بر سر موتور چاه به اين فكر بيافتيد كه بيش از مجوز خود آب برداشت كنيد و نياز خود را مرتفع سازيد.منتها اين كار باعث كم شدن عمر مفيد چاه شما مي شود و ممكن است در سال هاي پاياني با بحران اب مواجه شويد.

از طرفي تا جايي كه من مي دانم مجوز جديد به شما داده نمي شود

3-قبل از اقدام به تصرف و كاشت زمين هاي منابع طبيعي(100 هكتاري كه فرموديد) حتما مجوز هاي لازم را كسب كنيد تا با جرايم سنگين مواجه نشويد.

4-صنوبر درختي اب پسند است و آب زيادي را مي طلبد.از طرفي منطقه ي شما منطقه ي نيمه خشكي است كه محدوديت آب دارد.لذا انتخاب درستي براي منطقه ي شما به نظر نمي رسد.قبل از اقدام مطالعات مناسبي انجام دهيد

5-صنوبر درخت سريع الرشدي هست و ارتفاع برخي از گونه هاي آن تا 30 متر مي رسد.شما بر هر فاصله اي هم كه كشت كنيد در بين درختان آفتاب نخواهيد داشت.لذا درانتخاب گونه ي زراعي همراه بسيار دقت كنيد.

6-پيشنهاد من به شما اين است:

1-در حاشيه ي زمين خود بصورت متراكم در 2 يا 3 رديف صنوبر بكاريد(در 2 يا 3 سال پياپي)

2-قسمت داخلي را درخت پسته يا انار بكاريد.

3-ما بين درختان خود را يونجه/جو علوفه اي/كلم و.. بكاريد

درختان حاشيه درختان صنعتي شما هستند ضمن اينكه حكم بادشكن را دارند و تراكم كاشت باعث مي شود كه به مانند يك ديوار براي شما در مقابل ورود ديگران عمل كند.

ما مديريت برداشت هر سال بخشي از يك رديف را برداشت مي كنيد

درختان داخلي محصول اصلي شما هستند و ضمنا درختاني مقاوم به گرما و تنش خشكي هستند و مصرف آب شما مديريت مي كنند.از طرفي دست شما را براي ايجاد صنايع تبديلي باز مي گذارد.

تنها مشكل آنها احتمال سرمازدگي است كه شما با ايجاد بادشكن توسط صنوبر هاي اين احتمال را به حد اقل مي رسانيد.

گياهان زراعي محصول جانبي شما هستند و در واقع سود خالص شما محسوب مي شود.زيرا از يك فضاي مرده كسب درآمد نموده ايد.در ضمن بقاياي اين گياهان در حكم كود براي درختان شما هستند.

----------------------

اينگونه شما يك مزرعه با تنوع محصول و ضريب ريسك پايين داريد كه با عمال مديريت صحيح مي توانيد در كنار لذت بردن از كشاورزي درآمد بسيار خوبي هم داشته باشيد.

متاسفانه بازار محصولات كشاورزي در ايران بازار پر ريسكي است و تك محصولي مي تواند بسيار موجب ضرر و زيان گردد.

:icon_gol:

مرسی امیر جان

همیشه در صحنه حاضری و اطلاعات خوبی در اختیار دوستان میزاری

حرفات کاملا اصولیه و من هم استفاده میبرم.

...

بله پیشنهادات خوبی ارائه کردی ...

البته من دیروز اصلا به وجود تنها یک چاه آب دقت نکرده بودم ...

در مورد خطی که قرمز کردم: امیرجان حرفت کاملا قانونی هست و منطقی و صحیح اما تو هم مثل من آرمان گرایی انگار. متاسفانه از این کارا اتفاق میوفته ... میدن اما خرج داره ... !! (که دوستمون نباید چنین کاری بکنه)

در مورد خطی که سبز کردم. بله کاملا موافقم. ظاهرا انتخاب درستی نکرده اما این کار شدنی. تمام مراکز تحقیقاتی جنگلها در استانهای مختلف موظفند ارقام متحمل چه از نظر شوری چه مقاوم به خشکی و چه مقاوم به آفات رو در مورد درختان شهری و جنگلی چه بومی و چه غیر بومی شناسایی کنن، که این کار رو انجام دادن و میدن و باید ارقام متحمل شناسایی بشه و احتمال زیاد شده...

یکی از اساتید خودم روی این قضیه کار کرده و الان هم توی سازمان جنگلها و مراتع هست ... اگر بتونم ازش کمک بگیرم و رقمها رو بهم معرفی کنه همینجا اعلام میکنم. البته بجای رقم از کلون استفاده کنیم بهتره ...

صنوبر درسته آب دوسته و شمال کشور بشدت هست اما درختیه که به شرایط مختلف عادت میکنه ... اگر قرار باشه این عادت طبیعی باشه که زمان بره و اگر قرار باشه ما کمکشون کنیم سریعتر انجام میشه ... اتفاقا الان در تهران کاشت صنوبر چه توی فضای سبز شهری چه توی خیابونا و چه مکانهای دیگه داره گسترش پیدا میکنه.

من فکر میکنم تنها مشکل دوستمون منبع آب باشه ... مسلما 100 هکتار کم مساحتی نیست که بخواد در یکسال نهال کاری بشه ... این کار میتونه با مدیریت خاصی انجام بشه و هر سال بعضی نهال کاری بشه و هر سال در زمینهای بایر کشت گیاهای دیگه رو داشته باشه.

دوستمون مثل اینکه تصمیمش رو در مورد کاشت صنوبر گرفته بود. اما پیشنهاد کشت درختای میوه هم پیشنهاد خوبیه ... اما مسلما درخت میوه رسیدگی خیلی بیشتری میخواد ...

کسی که قصد داره زمینش رو صرف تولید چوب بکنه ... چون از نظر زمانی زیاد هزینه نداره میتونه هزار کار دیگه هم برای درآمدش بکنه ... معمولا این افراد میرن سراغ صنوبر کاری.

ولی خب پیشنهاد حاشیه باغت هم خوبه ... دوستمون میتونن حاشیه زمینها رو ضربدری با فاصله یک متر تا یک متر و نیم صنوبر بکارن که مسلما خیلی فایده داره که من الان وقت نمیکنم عنوان کنم.

یه جا هم اشاره کردی به ریسک تک کشتی. آفرین اینم نکته خوبیه. اما فکر کنم این نکته رو فقط از نظر بازار فروش گفتی (در حالی که چوب صنوبر مشتریش رو داره و فقط قیمتش بالا پایین میشه)

تک کشتی نه تنها این ریسک رو داره بلکه باید بگم یقینا یک سطح گسترده از یک رقم گیاهی بشدت دچار عوامل خسارتزا میشه.

یک مثال میزنم جهت اطلاع و بالا بردن کیفیت! متاسفانه سازمان برای طرح بیابان زدایی اقدام به کشت تنها یک رقم از یک گونه درخت بنام تاغ میکنه که بعد از اون فقط یک گونه ملخ میشه بلای جون این درختا

منبع غذایی واسه ملخ زیاده و این ملخ راحت میخوره و جمعیتش رو میبره بالا... صنوبر که دیگه جای خودش رو داره.

و یه نکته دیگه هم بگم

گیاهی مثل کلم بروکلی اصلا آفتاب مستقیم (از بالا) رو نمیطلبه ... برای کشتش توی مناطق بشدت آفتابی توی مراحل خاصی سایه بون ایجاد میکنن. درخت 10 ساله صنوبر هم همین حکم رو داره ...

یقینا آفتاب اصلی ترین فاکتور رشد گیاهه ... اما گیاهان علوفه ای (سایه تحریک کننده رشد علوفه ای بیشتره) و حتی جو علوفه ای و همون کلم هم میتونن توی چنین فضایی رشد کنن اما یقینا اون عملکرد اصلی رو ندارن اما سود خودشون رو میرسونن. اگر طول ردیفها تقریبا جنوب به شمال باشه که بهتره ...

• Like 4
لینک به دیدگاه

آقا حميد استاد منه,ولي چند تا نكته در راستاي حرف هاي ايشان:

1-مجوز برداشت اب و يا حفر چاه اضافه به هيچ وجه به شما نمي دهند.با پول با پارتي ,فرقي ندارد.

به علت خشك سالي هاي اخير و پايين رفت سطح آب هاي زير زميني هيچ گونه مجوزي داده نمي شود حتي با سفارش وزير

2-براي 100 هكتار شما بايد طرح ارايه بدهيد(اگر زمين هاي منابع طبيعي هست)

3-در مورد انتخاب درخت :

شما بايد نگاه كنيد كه در منطقه چه درختي پايدار هست.اينكه ما درختي خارج از محيط زيست منطقه بياوريم و به منطقه تحميل كنيم براي بقاي تعادل محيط زيست مي تواند مخاطره انگيز باشد.

هر گياهي به دنبال خود چرخه اي از حيات را مياورد.اين جانواران ممكن است كه در منطقه قبلا وجود نداشته باشند و يك جانور مهاجم براي محيط زيست شما محسوب شود.

البته اين در مورد خاص شما شايد صادق نباشد.ولي به هر حال استفاده از درختان رايج منطقه منطقي تر است.تا اينكه به دنبال گونه اي بگرديم كه به شرايط محيطي ما مقاومت نشان بدهد و بخواهد سازگار شود و....

4_اگر تصميم شما و امكانات شما مهيا و قطعي شد براي كاشت 100+10 هكتار ,زمين را به قطعه هاي 10 هكتاري تقسيم كنيد و هر سال يك قطعه را بكاريد.با اين كار شما بعد از 11 سال هر سال از فروش چوب درامد خواهيد داشت

5_به هر حال وقتي تصميم داريد كه آبياري هدفمند و بهينه داشته باشيد و مي خواهيد هم زمان زراعت هم بكنيد بايد وقت و انرژي زيادي بگذاريد.حال بخشي از اين وقت را صرف درخت ميوه كنيد بهتر است

6_منظور من از تك محصولي بيشار بخش زراعت بود.وگرنه بخش چوب كه وضعيت مشخصي دارد.

در زراعت تك محصولي خيلي شما را محدود مي كند.ضمن اينكه گستردگي زمين شما را در فصل برداشت اذيت مي كند.(تجربه ي كشت 50 هكتار گندم دارم كه ميگم).

از طرفي براي فروش هم به مشكلات زيادي بر مي خوريد.گاهي بازار يك حصول خراب مي شود و شما ممكن است ضرر زيادي بكنيد.

لذا تنوع(نه خيل ي زياد) باعث ثبات درآمدي شما مي شود.

7_:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه

امیر جان شکسته نفسی میکنی. از ابتدای آشنایی اتفاقا من بیشتر از شما یاد گرفتم در نتیجه شما استاد من میشی

کشاورزی و تجربه ...

توی رشته ما تجربه و علم باهم باید باشه ...

البته من تازه فارغ شدم و تجربه کشاورزی رو هم برای یکسالی گذروندم برای اینکه بهتر با کشاورزا ارتباط برقرار کنم.

نکته هایی رو که عنوان میکنی خیلی برام جالبه. مشخصه اهل مطالعه در این زمینه هم هستی.

در مورد مجوز چاه بله حق با توئه ... اصلا نباید اجازه بدن ... همین حفر چاه های بی رویه کشاورزی منطقه ما رو بحران زده کرده ... آخه چندماه پیش شاهد این عمل زشت بودم که حتی قصد کردم گزارش بدم اما کوتاهی کردم. اگر در شهرستان خودمون بود حتما گزارش میدادم ... بگذریم

منم این یه نکته رو بگم و دیگه تمومش کنیم (امیدوارم دوستمون هم از نظرات ارزنده شما و نظرات دست و پا شکسته من استفاده کافی رو ببره)

در مورد وارد شدن گونه گیاهی یا جانوری و یا حتی قارچی و یا حتی باکتریایی و سایر موجودات به منطقه جدید که در اونجا میتونه مهاجم باشه بله در نگاه کلی خلاف تعادل طبیعی هست و طبیعت با این مورد برخورد میکنه یا تعادلش رو از دست میده اما به مرور زمان عادی میشه. (اما هر عادی شدن هم برای ما انسانها خوب نیست) این قضیه بیشتر روی گونه های جانوری دیده میشه و مطالعه شده ... مثلا خیلی از آفاتی که ما در کل کشور باهاشون هرساله مبارزه میکنیم از آفات وارداتی هستن ... و چون دشمنان طبیعی اونا در اینجا وجود نداره (البته بیشتر در سالهای اول) و چندین دلیل دیگه، طغیان میکنه ...

این امر در مورد گیاهان هم هست نمونه عرض کنم آزولا ... آزولا با دست خودمون وارد شد در شالیزارهای شمال کشور برای عامل کنترل کننده (مفید) الان شده علف هرز (دردسر) ...

درخت ها زیاد چنین خصوصیتی ندارن ... (خیلی کلی دارم میگم) دلیلش هم که مشخصه ...

معمولا وارد کردن درختان به منطقه کاملا جدید بتدریج و با کمک فناوری بیوتکنولوژی (امروزه) و با انتخاب طبیعی انسانی (به گزینی) به روش کلون کردن و ... وارد میشه تا ازش بهره برداری بشه ...

و این نکته رو هم بگم که گیاه یا جانور وارداتی (مهاجم) از دیدگاه های مختلفی بررسی میشه و مباحثش واقعا خیلی پیچیده است.

:icon_gol::icon_gol::icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه

دوستان عزیز راهنمایی های خیلی خوبی کردید، اینطور راهنمایی ها را نمیشه به این راحتی که من بدست آوردم بدست آورد، منم فقط میتونم از همین طریق از شما تشکری داشته باشم و از اینکه اطلاعات و علمتون را اینگونه در اختیار من گذاشتید بی نهایت تشکر میکنم :icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

.................................................................................

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

این لینک هایی که قرار دادم در مورد منابعی هست که من در رابطه با صنوبر مطالعه کردم البته تنها به این موارد ختم نمیشه تمام آرشیو خبرگزاری های فارسی در چند سال اخیر + سایت های مربوط به منابع طبیعی و آبخیزداری + منابع خارجی و ....

در نهایت به این نتیجه رسیدم که حتی اگر امکان کاشت صنوبر در در زمین خودمان حاصل نشد از خیر زمینمان بگذرم و زمینی در استان گلستان تهیه کنم :ws3:

تصمیمم در کاشت صنوبر قطعی شده، هم به خاطر علاقه ای که به کشاورزی دارم و هم به این خاطر که فرصتی که در حال حاضر برای کشت صنوبر در کشور محیاست فکر نمی کنم در رابطه با کشت دیگری وجود داشته باشد.این فرصت یک فرصت استثناییست به شما هم توصیه میکنم اگر به دنبال کشاورزی توام با سود هستید و سرمایه کمی هم دارید به این کشت و کار رو بیارید.

در حال حاضر به دلیل خروج ارز زیاد بابت واردات چوب و ممنوعیت استفاده از درختان جنگلی دولت درصدد فراهم کردن بستر مناسب برای تشویق کشاورزان به کاشت صنوبر می باشد و تسهیلاتی خوبی هم در نظر گرفته است، شاید دو سال دیگر دیـــــــــــــر باشد!!!!

اما در مورد کلون های صنوبر، سه کلون اصلاح شده نیگرا، دلتوئیتس و روباستا از بهترین کلونهای این درخت می باشد که نیگرا و دلتوئیتس در حال حاضر در ایران کشت می شوند و رقم دلتوئیتس سازگاری خوبی با اکثر مناطق ایران دارد و همچنین از رقم نیگرا سریع الرشد تر می باشد.

با این نکته آقا امیر در رابطه با تک محصولی بودن کاملا موافقم ولی فکر میکنم در رابطه با صنوبر صدق نمی کند چونکه اگر امسال بازار این محصول خوب نباشد درخت شما خراب شدنی نیست و در سالهای آتی می توان اقدام به برداشت نمود و با توجه به وضعیت واردات فکر نمیکنم تا بیست سال آینده محصول شما باد کند.

من در فکر راه حلی مناسب برای خاک ورزی مناسب و روش آبیاری مناسب در مساحت بالا با کمترین هزینه سرمایه گذاری و کمترین زمان برای شروع کار می باشم که این مهم فقط با مکانیزاسیون امکان پذیر است ولی چگونه .....

خوبی اینکار در این است که می توان از کشت تلفیقی برای بدست آوردن حداقل هزینه های لازم در طی سال استفاده نمود، به نظر من هر کشت و کاری درد سر های خاص خود را دارد اعم از غنی نمودن خاک، فراهم بودن آب، کنترل آفات و .... پس باید پا به عرصه گذاشت مشکلات حل شدنین.

نکته ای هم بود در رابطه با اینکه چرا تا به حال بصورت واضح در رابطه با تصمیمم صحبت نکردم ، به خاطر این بود که هنوز اطلاعات کافی برای صحبت نداشتم و معمولا در رابطه با مسائلی که اطلاعات ندارم صحبت نمیکنم الان هم فکر نمی کنم اطلاعاتم کامل است و به حدی رسیدی که کار عملی را شروع کنم.

به امید خــــــــدا از این هفته تحقیقات لازم که باید بصورت حضوری در سر زمین و گفتگو با مسئولین جهاد کشاورزی،متخصصان آبیاری و .. انجام شود را شروع میکنم و حتما هر اطلاعات مفیدی که در این مورد به دست بیاورم در اختیار شما عزیزان نیز قرار میدهم.

دو مرتبه از راهنمایی های آقا حمید و آقا امیر تشکر میکنم و برای همه دوستان آرزوی موفقیت دارم :icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

باز هم اگر نکته مفیدی می بینید که به این بنده حقیر گوش زد کنید خوشحال می شوم

• Like 4
لینک به دیدگاه

سوال شما باعث میشه که ما هم بهتر و بیشتر متوجه موضوعات علمی باشیم

بلکه خودمون هم چیزهایی یاد بگیریم

خواهش میکنم

انشالله موفق باشی. :icon_gol:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

سلام بر مهندسین عزیز

یه چندتا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید:ws37:

برای طراحی یک باغ و محوطه اش نیازمند اطلاعاتی هستم که بشه بهترین درخت محصول دار و مناسب برای منطقه مورد نظر پیدا کنم.

1- چه درختهایی برای منطقه جنوب غربی ایران و استان فارس مناسبتر است ؟

درختان سایه دوست یا درختهایی که هم قابلیت زینتی داشته باشند هم نمای زیبا به یک باغ بدهند و هم با آب و هوای اون قسمت جور دربیاد چه درختهایی پیشنهاد میکنید؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
سلام بر مهندسین عزیز

یه چندتا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید:ws37:

برای طراحی یک باغ و محوطه اش نیازمند اطلاعاتی هستم که بشه بهترین درخت محصول دار و مناسب برای منطقه مورد نظر پیدا کنم.

1- چه درختهایی برای منطقه جنوب غربی ایران و استان فارس مناسبتر است ؟

درختان سایه دوست یا درختهایی که هم قابلیت زینتی داشته باشند هم نمای زیبا به یک باغ بدهند و هم با آب و هوای اون قسمت جور دربیاد چه درختهایی پیشنهاد میکنید؟

سلام

استان فارس رتبه اول کشور رو از لحاظ تعداد گونه ها و درخت های قابل کشت داره،پس میتونین از هر نوع درختی واسه احداث باغ استفاده کنین

البته بهتر درختی رو انتخاب کنین که زیاد گرمادوست نباشه...

در مورد درختای زینتی اطراف باغ هم بنظر من تراوین ،برگ نو گرینه های خوبی باشن...البته جنبه اقتصادی نداره ولی میتونه هم نمای باغ رو زیبا کنه هم از ورود حیوانات و ..به داخل باغ جلوگیری میکنه(چون وقتی رشد کردن کیپ میشن)...و ازطرفی رو درختای باغ سابه نمیندازه..و تو هر خاکی هم رشد میکنه

ولی اگه وسعت باغتون زیاده و میخواین از نظر مادی هم سود کنین،سرو بهتره ،چون بعد چند سال چوبش خوب به فروش میره...(درختای باغ باید حداقل یه متر از درختای حاشیه سایه انداز فاصله داشته باشن)

این نظر من بود،منتظر میمونیم شاید دوستای دیگه هم نظر بهتری داشته باشن:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه
سلام

استان فارس رتبه اول کشور رو از لحاظ تعداد گونه ها و درخت های قابل کشت داره،پس میتونین از هر نوع درختی واسه احداث باغ استفاده کنین

البته بهتر درختی رو انتخاب کنین که زیاد گرمادوست نباشه...

در مورد درختای زینتی اطراف باغ هم بنظر من تراوین ،برگ نو گرینه های خوبی باشن...البته جنبه اقتصادی نداره ولی میتونه هم نمای باغ رو زیبا کنه هم از ورود حیوانات و ..به داخل باغ جلوگیری میکنه(چون وقتی رشد کردن کیپ میشن)...و ازطرفی رو درختای باغ سابه نمیندازه..و تو هر خاکی هم رشد میکنه

ولی اگه وسعت باغتون زیاده و میخواین از نظر مادی هم سود کنین،سرو بهتره ،چون بعد چند سال چوبش خوب به فروش میره...(درختای باغ باید حداقل یه متر از درختای حاشیه سایه انداز فاصله داشته باشن)

این نظر من بود،منتظر میمونیم شاید دوستای دیگه هم نظر بهتری داشته باشن:w16:

ممنون از نظرات خوبتون

فقط اگه امکانش هست عکسی از این دو درختی که نام بردید برام بذارید ممنون میشم..

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون از نظرات خوبتون

فقط اگه امکانش هست عکسی از این دو درختی که نام بردید برام بذارید ممنون میشم..

امروز سرعت نتم فوق العاده پایین...

مودمم هم همش قظع و وصل میشه..هر موقع بهتر شد حتما واست میزارم:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه
سلام بر مهندسین عزیز یه چندتا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید:ws37: برای طراحی یک باغ و محوطه اش نیازمند اطلاعاتی هستم که بشه بهترین درخت محصول دار و مناسب برای منطقه مورد نظر پیدا کنم. 1- چه درختهایی برای منطقه جنوب غربی ایران و استان فارس مناسبتر است ؟ درختان سایه دوست یا درختهایی که هم قابلیت زینتی داشته باشند هم نمای زیبا به یک باغ بدهند و هم با آب و هوای اون قسمت جور دربیاد چه درختهایی پیشنهاد میکنید؟
سلام. استان فارس خودش یه کشوره و آب و هواش در مناطق مختلفش کاملا متفاوته که خودتونمم میدونید ... در یک زمان میشه هم هوای زمستونی رو حس کرد و هم هوای بهاری ... کدوم منطقه استان فارس مهمه جنوب غربی ایران رو گفتید که اگر منظورتون جنوب غربی فارس هم باشه مثلا کازرون و فیروزآباده اگر اشتباه نکنم. من فکر میکنم یک باغ زینتی مد نظرتونه درسته یا یک باغ میوه اقتصادی؟ اگر باغ میوه منظورتونه که من میتونم نظراتی هرچند بی ارزش بدم اما در مورد باغ زینتی نظر کارشناسی ای نمیتونم ارائه بدم. اگر باغ میوه میخواید این اطلاعات واجبه: مساحت، ارتفاع محل، نوع بافت خاک، میزان آب موجود، پایینترین و بالاترین درجه حرارت سالیانه و طول دوره فصل رویش ... فاکتورهای دیگه ای هم هستن که اونا رو میشه اصلاح کرد (حتی بافت خاک هم قابل اصلاح هست اما چون هزینه خیلی بالایی میطلبه بهتره همون اول بافت خاک مشخص باشه.)
  • Like 3
لینک به دیدگاه
سلام. استان فارس خودش یه کشوره و آب و هواش در مناطق مختلفش کاملا متفاوته که خودتونمم میدونید ... در یک زمان میشه هم هوای زمستونی رو حس کرد و هم هوای بهاری ... کدوم منطقه استان فارس مهمه جنوب غربی ایران رو گفتید که اگر منظورتون جنوب غربی فارس هم باشه مثلا کازرون و فیروزآباده اگر اشتباه نکنم. من فکر میکنم یک باغ زینتی مد نظرتونه درسته یا یک باغ میوه اقتصادی؟ اگر باغ میوه منظورتونه که من میتونم نظراتی هرچند بی ارزش بدم اما در مورد باغ زینتی نظر کارشناسی ای نمیتونم ارائه بدم. اگر باغ میوه میخواید این اطلاعات واجبه: مساحت، ارتفاع محل، نوع بافت خاک، میزان آب موجود، پایینترین و بالاترین درجه حرارت سالیانه و طول دوره فصل رویش ... فاکتورهای دیگه ای هم هستن که اونا رو میشه اصلاح کرد (حتی بافت خاک هم قابل اصلاح هست اما چون هزینه خیلی بالایی میطلبه بهتره همون اول بافت خاک مشخص باشه.)

نه زمین مورد نظر در منطقه دهبید که میشه طرفهای شمال شیراز و نزدیک مرودشت اون قسمت قرار داره..

مساحت کل زمین 2000 متر هست که چیزی حدود 300 مترش قراره صرف ساخت مسکونی بشه و باقی فضا بصورت باغ ترجیحا میوه اقتصادی ...که قسمت مسکونی ترجیحا حالت باغ تزئینی خواهانند.

اصلاعات خواسته شدتونو باید بگیریم از طرف ولی در کنارش کانال آب هست و مشکل آبیاری ندارند.

همجوارش باغ میوه هست ..

در اسرع وقت اطلاعات رو میارم براتون

• Like 3
لینک به دیدگاه
نه زمین مورد نظر در منطقه دهبید که میشه طرفهای شمال شیراز و نزدیک مرودشت اون قسمت قرار داره..

مساحت کل زمین 2000 متر هست که چیزی حدود 300 مترش قراره صرف ساخت مسکونی بشه و باقی فضا بصورت باغ ترجیحا میوه اقتصادی ...که قسمت مسکونی ترجیحا حالت باغ تزئینی خواهانند.

اصلاعات خواسته شدتونو باید بگیریم از طرف ولی در کنارش کانال آب هست و مشکل آبیاری ندارند.

همجوارش باغ میوه هست ..

در اسرع وقت اطلاعات رو میارم براتون

اوکی ... 1700 متر فضای سبز نیاز به اون اطلاعاتی که من گفتم و خواستم نداره (یعنی ضرورت زیادی نداره)

اگر درخت میوه اقتصادی از نظرتون برای فروش هست که اینطوری باید از یک درخت استفاده کنید ...

اما پیشنهاد من چندین درخت میوه برای مصرف خودتون و نزدیکانتونه که جنبه اقتصادیش اینه که خودتون میدونین چه محصولی رو با چه کیفیتی میخورین.

من سر فرصت بعدی برمیگردم حتما

فقط ابعاد زمین و نقشه ساختمون مهمه اینجا ... مطمئن باشید تنوع خیلی زیادی از درختا رو میتونید داشته باشید.

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...