رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

یک کارشناس تغذیه در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مصرف هندوانه در پیشگیری از سرطان و کاهش علائم روماتیسم و استئوآرتریت موثر است.

شهلا جودت با بیان این مطلب اظهار کرد: هندوانه منبع قابل توجه‌ای از ویتامین c و دیگر ویتامین‌ها است و مقدار کمی مواد معدنی در آن وجود دارد.

وی ادامه داد: هندوانه حاوی بتاکاروتن بالایی است و لیکوپن موجود در آن خطر ابتلا به سرطان‌های پروستات، ریه و معده، کولون و پانکراس را کاهش می‌دهد.

 

جودت با بیان این که این میوه تابستانی حاوی ویتامین‌های b1 و b2 فراوانی است، عنوان کرد: پتاسیم موجود در هندوانه باعث کاهش فشار خون می‌شود و خطر ابتلا به سنگ‌های کلیوی را کاهش می‌دهد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 73
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

طبق گفته متخصصان، دلیل افزایش شیوع کبد چرب مصرف فست فودها و دریافت کالری اضافی توسط افراد است.

دکتر محمدرضا زالی رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: علت ایجاد کبد چرب عدم تحرک و مصرف کالری اضافه بر نیاز بدن است که این امر موجب چاقی می شود و همین چاقی خود عامل اصلی در بروز این بیماری است.

 

وی با بیان اینکه چاقی به دو صورت شکمی در مردان و چاقی شکم و پایین تنه در زنان خودش را نشان می دهد عنوان کرد: وقتی چربی در نواحی بدن تجمع پیدا کند باعث رسوب چربی در کبد می شود.

 

زالی در خصوص اینکه چرا فست فودها متهم اصلی ایجاد کبد چرب هستند گفت: چون این غذاها دارای کالری زیادی هستند و بدن افراد جامعه با این بی تحرکی ها نمی تواند آنها را بسوزاند بنابراین در بدن ذخیره می شوند و فرد مستعد ابتلا به بیماری های مختلف از جمله کبد چرب می کنند.

 

رییس مرکز تحقیقات گوارش و کبد اظهار داشت: کبد چرب هیچ علایمی ندارد و افراد باید بدانند که اگر دچار چاقی شکمی و اضافه وزن بیش از حد هستند حتما کبدشان چرب است ، باید توجه داشت که این بیماری تنها با ورزش، کاهش وزن و مصرف کافی کالری و کاهش مصرف روغن ها بهبود می یابد.

 

 

زالی با تاکید بر اینکه مبتلایان به دیابت و کلسترول در معرض ابتلا به کبد چرب قرار دارند خاطرنشان کرد: هیچ دارویی نمی تواند کبد چرب را درمان کند و فقط با اصلاح روش زندگی می توان به درمان آن پرداخت.

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 2 هفته بعد...

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

سردرد بستني اي

 

تصورش را كنيد سر ظهر كه عرق مي‌ ريزيد و با يك پياده‌ روي طولاني زير آفتاب خسته ‌شده‌ايد، ناگهان سر راه تان يك مغازه بستني‌ فروشي پيدا شود. شما چه مي ‌كنيد؟ يك عدد بستني قيفي خنك را می خرید و يك گاز بزرگ به آن مي‌ زنيد و در همين لحظه ناگهان سرتان تير مي‌ كشد و سردرد تيزي را در قسمت پيشاني احساس مي ‌كنيد، به اين مي‌ گويند "سردرد بستني‌اي".

 

اين فقط شما نيستيد كه اين سردرد حدود 30 تا 60 ثانيه‌اي را پس از خوردن بستني در يك روز داغ تابستان تجربه كرده‌ايد. ميليون‌ها نفر در سراسر دنيا نيز چنين سردردهايي را تجربه كرده‌اند و از همين جا بوده است كه محققان دانشگاه جان‌هاپكينز به فكر افتادند كه درباره اين سردرد و دلايل به وجود آوردن آن توضيح دهند. خلاصه نتايج مطالعات اين دانشمندان بسيار جالب است.

 

محققان مي ‌گويند، هنگامي كه يك خوراكي سرد(مثل بستني، آب يخ، يخ و...) در هوای گرم با سقف دهان و ته گلوي شما تماس پيدا مي‌ كند، موجب بروز سردرد ناگهانی مي‌ شود. دليل آن هم گشاد‌ شدن ناگهاني عروق خوني مغز است.

گشاد شدن عروق به وسيله يك مركز عصبي در بالاي سقف دهان كنترل مي ‌شود و موجب مي‌ شود، هنگامي كه اين مركز عصبي ناگهان سرما را حس مي‌ كند، براي گرم‌ كردن مغز اقدام كند. به نظر مي ‌رسد اين مركز در اثر احساس يك سرماي ناگهاني، بيش از اندازه فعال می شود و با فرستادن پيام‌هايي به اين عروق، آنها را گشاد می کند تا خون بيشتري به مغز برسد و به همان نسبت گرماي بيشتري در اين بخش از بدن به وجود آيد. بنابراين بهترين راه براي اينكه دچار سردرد بستني نشويد و مغزتان يخ نزند، آن است كه چيزهاي سرد را با سقف دهان‌ تان تماس ندهيد. در اين صورت شايد مجبور باشيد كه بستني را با دهان باز قورت دهيد كه ديگر آن لذت مزمزه كردن بستني را در دهان‌تان حس نخواهيد كرد. بنابراين تصميم با شما ست كه سردرد را بكشيد يا طعم شيرين بستني را بچشيد.

 

برخي از محققان هم نظر ديگري دارند. اين محققان مي ‌گويند اين درد از طريق دندان‌ها و سقف دهان شما (كام) در مسير عصب تري ‌ژمينال (عصب سه قلو) منتقل مي ‌شود. عصب تري‌ ژمينال يكي از اعصاب اصلي مغز است كه حس دندان‌ها، صورت و زبان را به مغز منتقل مي‌ كند. هنگامي كه با خوردن يك بستني سرد و يا نوشيدني خنك اعصاب حسي موجود در اين بخش‌هاي دهان (دندان‌ها و زبان) ناگهان به شدت تحريك شوند، ممكن است اين تحريك به صورت دردي شديد و گذرا در مغز احساس شود. به هر حال براي پيشگيري از اين سردرد هم راه ‌حل‌هايي وجود دارد.

 

راه ‌حل اول اين است كه بستني يا نوشيدني‌هاي سرد را به آرامي بخوريد و فرو دهيد. شما مي ‌توانيد اين خوراكي‌هاي سرد را در بخش‌ جلويي دهان‌تان پيش از قورت دادن كمي گرم كنيد، ولي متخصصان مي ‌گويند لازم نيست خوردن بستني را كنار بگذاريد. سردرد بستني، نياز به درمان ندارد و خود به خود خوب مي‌شود. نازك نارنجي نباشيد.

 

بستنی ارزان یا گران؟

 

حتماً شما هم ديده‌ايد كه برخي از بستني‌ها، گران‌تر از بقيه هستند، البته خوشمزه‌ تر نيز هستند. شايد دل تان بخواهد بدانيد، بستني‌هاي ارزان ‌قيمت با بستني‌هاي گران‌ تر چه تفاوتي دارند؟

 

بستني‌هايي كه قيمت گران ‌تري دارند از مواد اوليه بهتري در آنها استفاده شده است. براي مثال به جاي استفاده از وانيل مصنوعي در آنها از وانيل طبيعي استفاده شده است.

 

تفاوت ديگر كه شايد اصلاً فكرش را هم نكنيد "هوا" است. در همه بستني‌ها مقداري هوا وجود دارد و اين هوا هنگام مخلوط كردن مواد اوليه ی بستني، وارد آن مي ‌شود. هرچه فرآيند مخلوط كردن مواد اوليه دقيق ‌تر انجام شود، هواي نهايي كمتري درون بستني به‌ جاي مي ‌ماند. بستني‌هاي ارزان‌ قيمت‌ تر، محتواي هواي بيشتري هستند كه گاه به 50 درصد نيز مي رسد. ولي خيال‌تان راحت باشد بستني‌هاي صنعتي كه در كارخانه‌ها تهيه مي ‌شوند، به‌ طور معمول هواي كمتري درون خود دارند. فراموش نكنيد وجود مقداري هوا درون بستني براي قوام خامه آن لازم است. مي‌ گويند يك بستني خوب بين 3 تا 15 درصد هوا دارد.

 

با افزودن هوا به بستني مي ‌توان چگالي آن را كاهش داد و به اين ترتيب قيمت آن نيز کم می شود. اين كاري است كه برخي از كارخانه‌هاي توليد كننده بستني انجام مي ‌دهند. افزودن هواي بيشتر فايده ديگري هم دارد و آن اين است كه ميزان انرژي و چربي موجود در بستني را كاهش داده و به اين ترتيب آن را به يك "بستني رژيمي" تبديل مي‌ كند.

forum.irfi.i

  • Like 2
لینک به دیدگاه

[h=2]ارزش غذایی گوشت شتر[/h]

امروزه بسیاری از شهرنشینان به علت عادت نداشتن به مصرف گوشت شتر از خوردن آن اجتناب می‌کنند. برخی خانم‌های خانه‌دار هم بر این باورند که این گوشت سفت و دیرپز بوده و ارزش غذایی ندارد. حال پرسش اینجاست، ارزش غذایی گوشت شتر چه میزان است؟

 

ویژگی‌های گوشت شتر

گوشت شتر منبع بسیار خوبی از مواد مغذی است و از جهت ترکیبات شیمیایی با گوشت سایر دام‌های اهلی مقداری تفاوت دارد. این گوشت در مقایسه با گوشت گاو از میزان پروتئین و چربی کمتری برخوردار است و در مقایسه با سایر گوشت‌های دیگر حاوی سدیم بیشتر و پتاسیم کمتری است.

 

مقدار ویتامین b کمپلکس و برخی عناصر معدنی نظیر فسفر و کلسیم آن بسیار زیاد است. اما باید افزود که نسبت آهن و روی آن کمتر از گوشت سایر دام‌های اهلی است و نسبت کلسیم این گوشت در عضلات ران آن زیادتر است.

 

ویتامین‌های گروه b این گوشت در تقویت اعصاب تاثیر زیادی دارد و روی آن در تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است.

 

کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد می‌کند و توصیه می‌شود که بانوان باردار و شیرده، دانش‌آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.

 

ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت‌ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی‌بیوتیک در آن است چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می‌کند. همچنین وجود مواد طعم‌دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می‌دهد.

 

معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می‌شود. از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص بوده و تقریبا ۸۲ درصد از وزن کل چربی بدن شتر را تشکیل می‌دهد در تهیه انواع خورش، آبگوشت و خوراک استفاده می‌شود. دل، جگر، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیه‌ای تقریبا مانند دیگر دام‌های اهلی است.

 

توصیه‌ها

گوشت شترهای کم‌سن و سال که بین یک تا ۳ ساله هستند از جهت مزه، طعم و نرمی شبیه گوشت گوساله است، اما دلایلی که باعث شده مردم گمان کنند این گوشت دیرپز است، استفاده از گوشت شتر پیر است. هر چه عمر شتر بالا برود پیوند بین بافت‌های گوشت آن افزایش یافته و حرارت پخت دیرتر بر آن تاثیر می‌گذارد. در ضمن گوشت شتر پیر برای سرخ کردن هم مناسب نیست چرا که میزان کلاژن آن زیاد و حین سرخ کردن ناپز می‌ماند.

 

کوهان شتر چربی خالص است. زیاده‌روی در مصرف آن برای تمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است. گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.

 

هر نوع بوی غیرطبیعی و نامطبوع مانند ترشیدگی، تعفن و کپک‌زدگی علامت فساد گوشت است. خشک و چروکیده بودن از علایم نگهداری گوشت در شرایط نامناسب و غیربهداشتی است. این گوشت با دیگر فرآورده‌های آن (دل، جگر، قلوه و …) باید حتما در داخل یخچال‌های ویترین‌دار نگهداری شود.

  • Like 4
لینک به دیدگاه

حشرات، غذای آینده مردم جهان!

 

 

 

سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پیشنهاد کرد: حشراتی مانند سوسک، کرم و زنبور به عنوان یک منبع غذایی مکمل به منظور مبارزه با گرسنگی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گیرند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

به گزارش

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به نقل از ایسنا، اوا موللر – مدیر اقتصاد جنگل فائو – حشرات را منبع غذایی فراوانی خواند که دربردارنده منبع ارزشمندی از پروتئین و مواد معدنی هستند.

 

به گفته وی، دو میلیارد نفر که یک سوم از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، در حال حاضر حشرات را می‌خورند زیرا آنها غذای خوشمزه و مغذی هستند.

 

گابریل تچانگو، وزیر جنگلداری گابون نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد که مصرف حشرات بخشی از زندگی روزانه کشورش است.

 

بر اساس تحقیقات فائو که با همکاری دانشگاه واگنینگن در هلند انجام گرفته است، حشرات در حدود ۱۰ درصد از پروتئین حیوانی که توسط جمعیت جهان مصرف می‌شوند، سهم دارند و پرورش آنها یکی از راه‌های پرداختن به مشکل تغذیه و امنیت غذا است.

 

در مجموع ۱۹۰۰ گونه حشره در سراسر جهان به عنوان غذا مصرف می‌شوند.

 

با این‌همه نویسندگان این تحقیقات تصدیق کرده‌اند که انزجار مصرف‌کننده یکی از بزرگ‌ترین موانع پذیرش حشرات به عنوان یک منبع غذایی سرشار از پروتئین در کشورهای غربی است.

 

گزارش فائو پیشنهاد کرده صنعت غذا با عرضه حشرات در دستورهای غذایی و منوی رستوران‌ها، به افزایش مقبولیت حشرات به عنوان غذا کمک کنند.

 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فائو همچنین خواستار استفاده بیشتر از حشرات در غذای دام شده و نظارت ضعیف و عدم سرمایه گذاری را مانع رقابت پذیری حشرات با منابع سنتی خوراک دام عنوان کرده است.

 

www.irfi.ir

  • Like 1
لینک به دیدگاه

[h=2]محافظت از انگشتان در برابر کارد آشپزخانه[/h]

یکی از خطرات آشپزخانه که اغلب اوقات کدبانوی خانه را تهدید می کند، بریدن انگشتان دست با کاردهای تیز آشپزخانه است. این خطر هنگام خرد کردن سبزیجات، پیاز و دیگر خوراکی ها بیشتر می شود. زیرا اغلب اوقات هر ۴ انگشت دست بدون هیچ محافظی باید در برابر تیغه تیز چاقو ایستادگی کنند. اما راه حل چیست؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

این سپر محافظتی انگشتان دست می تواند به خوبی جلوی بریده شدن انگشتان توسط آلت قتاله آشپزخانه را بگیرد. اکنون دیگر سپری مقاوم چهار انگشت شما را در بر گرفته و چاقوهای تیز آشپزخانه به این راحتی نمی توانند آسیبی به دست تان برسانند. نکته جالب، تولید این گاردهای محافظ در شکل های مختلف از جنس فلز و پلاستیک است که می تواند تنوع جالبی به آشپزخانه تان بدهند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

البته راه دیگر حفاظت از انگشتان یادگیری شیوه صحیح استفاده از کاردها است. شما چه راه حلی را ترجیح می دهید؟

 

منبع:
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...
  • 1 ماه بعد...

3160_thum.jpeg&mode=large

 

 

رییس صندوق حمایت از توسعه کشاورزی دامغان گفت: خیلی از خوشه‌های پسته باغ‌های استان به علت گرمی هوا و کمبود آب بر روی درخت خشک شده‌اند که درصد این خشکی در بعضی مناطق به 65 درصد نیز می‌رسد.

 

نادعلیزاده ، با اشاره به محدودیت منابع آبی در استان، افزود: پسته دامغان همواره از این لحاظ دچار مشکل بوده و تنها راه حل این مشکل، انتقال آب دریای خزر به استان است.

 

 

وی از تشکیل انجمن پسته استان سمنان خبر داد و گفت: راه‌اندازی ترمینال پسته در دامغان نیز در دست اقدام است و پیش بینی می‌شود با راه‌اندازی این ترمینال، بسیاری از مشکلات پیش روی پسته کاران استان حل شود.

 

 

این عضو کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان گفت: راه‌اندازی ترمینال پسته، سورتینگ محصولات پسته را به دنبال دارد. همچنین استفاده از روش‌ها و تکنولوژی جدید و همچنین بسته‌بندی‌های مناسب برای افزایش سوددهی بهره‌برداران و معرفی پسته دامغان که مرغوبترین پسته جهان محسوب می شود، مفید است.

 

 

نادعلیزاده با بیان این‌که با راه‌اندازی ترمینال از میزان ترفروشی و خام فروشی پسته کاسته می‌شود، خاطرنشان کرد: پسته تر دامغان هفته پیش کمتر از 9000 تومان فروخته می‌شد که این برای بهره بردار زیاد به صرفه نیست لذا با راه اندازی این ترمینال و حرکت به سمت تولید محصول خشک باعث می‌شود بهره برداران نیز از سود محصول خود منتفع شوند.

 

 

وی با اشاره به پتانسیل بالای پسته دامغان در تبدیل شدن به محصول خشک، عنوان کرد: در دامغان از 2.5 کیلو پسته تر شاه پسند یک کیلو پسته خشک تولید می‌شود که کیفیت بسیار مناسبی نیز دارد.

 

 

رییس صندوق حمایت از توسعه کشاورزی دامغان با بیان این‌که میزان محصول پسته کاران دامغانی در سال گذشته نیز به دلیل گرمازدگی و سرمازدگی کم بود، افزود: برداشت محصول امسال نیز نسبت به سال گذشته تغییر چندانی نداشته است.

 

 

وی تصریح کرد: سال گذشته علاوه بر گرمازدگی، استفاده از سموم نیز یکی از دلایل پایین بودن مقدار محصول پسته در باغ‌های استان بوده است.

 

 

پسته دامغان به عنوان مرغوب ترین پسته جهان شهرت بین المللی دارد.

 

 

 

منبع : ایسنا

لینک به دیدگاه

3556_thum.jpeg&mode=large

 

مدیرعامل انجمن قارچ ایران گفت: قارچ یک محصول ارگانیک نیست اما به دلیل آنکه در چرخه تولید ان از سم استفاده نمی شود پس محصولی سالم است.

 

محمد حسن افشار با بیان مطلب فوق اظهار داشت: نهاده ها و کمپوستی که در چرخه تولید قارچ مصرف می شودنقش مهمی در سلامت قارچ دارند.

 

 

وی ادامه داد: در صورتی که کلاش گندم سم زده نباشد و یا کود مرغی نیز عاری از بقایا باشد، قارچ استحصال شده را می‌توان ارگانیک دانست.

 

 

مدیرعامل انجمن قارچ ایران با بیان اینکه محصول کشاورزی اصولا مواد غذایی را از خاک دریافت می کند افزود: سیستم تولید قارچ بسته است و قارچ کاران با رعایت راه های پیشگیری محصول سالمی را استحصال می‌کنند.

 

 

افشار تصریح کرد: قارچ کاران با بهره گیری از راه های پیشگیری مانند پاستوریزه کردن،‌محافظت سالن از ورود حشرات و .. در ارگانیک بودن و ممانعت از سم پاشی مبادرت می‌کنند.

 

 

به گفته وی قارچ پوست ندارد و باقیمانده سم نیز در ان می‌ماند بنابراین تولید کنندگان از سم استفاده نمی‌کنند و فقط به منظور پیشگیری سم را در خاک اضافه می کنند.

 

 

افشار خاطرنشان کرد: در صورتی که واحدی ادعا کند محصول آن ارگانیک است به معنای ان بوده که در چرخه تولید 75 روزه قارچ از سم استفاده نکرده است.

 

 

مدیرعامل انجمن قارچ اظهار داشت: واحدهای دارای پروانه بهره برداری و ساختمان تولید اصولی از سم پاشی بسیار کم و فقط برای پیشگیری آن هم در خاک استفاده می‌کنند.

 

 

 

 

منبع : باشگاه خبرنگاران

لینک به دیدگاه

3083_thum.jpeg&mode=large

 

مدیرعامل مجمع ملی خبرگان بخش کشاورزی کشور اقدام اخیر دولت در راستای اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را قبل از آغاز فصل کاشت حرکتی مناسب دانست و گفت: این اقدام انگیزه زیادی بین کشاورزان ایجاد کرد و سبب خودکفایی در عرصه تولید گندم خواهد شد.

 

سید محمد نیک نژاد -، اظهار کرد: در این شرایط کشاورزان راضی به نظر می‌رسند و در حال برنامه‌ریزی برای کشت محصولات خود هستند.

 

 

نیک نژاد ابراز امیدواری کرد با ادامه روند کنونی سطح زیر کشت گندم بالا رود و میزان گندم تولیدی در کشور به حدی برسد که دیگر نیازی به واردات گندم به کشور نباشد.

 

 

مدیرعامل مجمع ملی خبرگان بخش کشاورزی کشور قیمت 1050 تومانی در نظر گرفته شده برای خرید تضمینی گندم را مناسب ارزیابی کرد و گفت: سال گذشته قیمت مربوط به خرید تضمینی گندم بسیار پایین بود و این مسئله سبب کاهش تولید گندم شد چراکه کشاورزان ترجیح می‌دادند به جای کشت گندم محصولات دیگری مثل جو را که هزینه تولید گمتری دارد، بکارند.

 

 

وی با اشاره به تولید بالای گندم در سال‌های 83 و 84 ابراز امیدواری کرد در شرایط فعلی نیز تولید گندم به میزان آن سال‌ها بر گردد که رقم‌های آن به هیچ وجه قابل مقایسه با تولیدات سال‌های 91 و 92 نیست.

 

 

نیک نژاد گفت: پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم در سال گذشته دست دلالان را بازتر کرد و زمینه‌های اقدامات سودجویانه آنها را فراهم کرد.

 

 

وی میزان مصرف داخلی گندم در کشور را سالانه 11.5 میلیون تن دانست.

 

 

 

منبع : ایسنا

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

چاقو، قاتل ويتامين ها

 

 

13920618Pd28395900.jpg

يکي از عوارضي که ممکن است براي ميوه ها به وجود بيايد بريدن آن ها با چاقوي کند است که موجب از بين بردن ويتامين هاي درون ميوه مي شود.

 

محمد رضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني گفت: از بين بردن ارزش اصلي برخي از مواد غذايي به نوع پوست کندن و برش دادن ميوه ها بستگي دارد.

 

وي افزود: برخي از ميوه ها که حاوي ويتامين (ث) هستند به دليل حفظ ويتامين هايشان بايستي هنگام استفاده با چاقوي تيز برش داده شوند، چرا که استفاده از چاقوي کند موجب از بين رفتن ويتامين هاي موجود درميوه ها مي شود.

 

وي اظهار داشت: استفاده از ميوه هايي که غني از ويتامين (ث) هستند در تقويت بينايي بسيار موثر است و از بروز آب مرواريد جلوگيري مي کند.

 

وي اظهار داشت: استفاده از چاقوي کند و برش دادن آن باعث ضربه زدن به بافت هاي ميوه مي شود که ويتامين (ث) را از بين مي
برد
  • Like 4
لینک به دیدگاه

3052_thum.jpeg&mode=large

 

استعمال اسانسها (عطر و آرومات) به دوره باستان برمی‏گردد مصی‏های باستان از آنها تحت عنوان حمام‏‏های آروماتیک استفاده می‏کردند. به طوریکه مصریان باستان 4500 سال پیش از میلاد مسیح به طور معمول از روغنهای معطری که از گیاهان بدست می‏آوردند، برای انجام مراسم مذهبی، آئیین‏ها و نیز مداوای بیماران استفاده می‏کردند. گیاهان معطر و عصاره‏های اسانس‏دارشان از هزاران سال پیش در عطرسازی، لوازم آرایشی و مقاصد مذهبی استفاده می‏شدند.

 

عنوان: آنچه در مورد اسانس باید بدانیم تاریخچه اسانس‏

استعمال اسانسها (عطر و آرومات) به دوره باستان برمی‏گردد مصری‏های باستان از آنها تحت عنوان حمام‏های آروماتیک استفاده می‏کردند. به طوریکه مصریان باستان 4500 سال پیش از میلاد مسیح به طور معمول از روغنهای معطری که از گیاهان بدست می‏آوردند، برای انجام مراسم مذهبی، آئیین‏ها و نیز مداوای بیماران استفاده می‏کردند. گیاهان معطر و عصاره‏های اسانس‏دارشان از هزاران سال پیش در عطرسازی، لوازم آرایشی و مقاصد مذهبی استفاده می‏شدند. ولیکن کاربرد اسانس‏ها در درمان بیماری‏های امروزی قدری کمتر شده است. خواص ضد باکتریایی اسانس‏ها و رزین‏ها به میزان زیادی توسط مصریان در حدود 3000 سال پیش از میلاد مسیح شناخته شده بود و از این مواد، در مومیایی کردن اموات‏شان استفاده می‏کردند. این امر از نوشته‏جات آنها بدست آمده و در واقع توسعه و کاربرد آرایشی این مواد طبیعی از آن زمان آغاز گردیده است. سایر اقوام نظیر چینی‏ها، هندوها، یونانی‏‏ها کم و بیش به آثار درمانی گیاهان معطر توجه داشته‏اند. در طب سنتی ایران هم به این امر توجه شده و به عنوان مثال از روغن‏های اسانس‏دار گیاهی، برای درمان بیماری‏ها استفاده می‏شده است. اسانس‏ها ترکیبات معطری هستند که در اندامهای مختلف گیاهان یافت می‏شوند. به طورکلی بی‏رنگ هستند خصوصاً هنگامی‏ که تازه تهیه شده باشند. ولی در اثر مرور زمان به علت اکسیداسیون و رزینی شدن، رنگ آنها تیره می‏گردد. برای جلوگیری از این تغییرات باید اسانس‏ها را در مکان خشک وخنک و در بسته نگهداری کرد و جنس ظروف باید از شیشه رنگی باشد. بعلت تبخیر آنها در اثر مجاورت با هوا در حرارت عادی، آنها را روغن‏های فرار (Volatile Oils) یا روغن‏های اتری (Ethereal Oils) و یا اسانس‏های روغنی (Essential Oils) می‏نامند. روغن‏های اسانسی، عموماً مایع بوده و شامل مخلوطی از ترکیبات اغلب متفاوت می‏باشند. کمیت و کیفیت اسانس‏ها که توسط گونه‏های مختلف گیاهان تولید می‏گردند، رابطه مستقیمی با بیوسنتز، متابولیسم و فعالیت‏های بیولوژیک گیاه دارد که آن نیز تابع شرایط اقلیمی محیط زیست گیاه می‏باشد.

 

محل اسانس در گیاهان

اسانس‏ها بسته به نوع تیره‏های گیاهی ممکن است در اندامهای زیر تجمع یابند: 1-اندامهای ترشحی مانند کرک‏های غده‏ای (در تیره نعناعیان) 2-سلول پارانشیم تغییریافته (در تیره فلفل) 3-لوله‏های اسانسی به نام Vittae (در تیره چتریان) 4-کانال‏های لیزوژن (در تیره کاج و مرکبات) در گیاهان تیره کاج، اسانس‏ ممکن است در تمام سلولها وجود داشته باشند. ولیکن در گل سرخ اسانس‏ به مقدار قابل توجه‏ای در گلبرک وجود دارند.

 

ویژگی‏های فیزیکی اسانس‏ها

1- اسانس‏ها دارای بوی مشخص‏اند که به علت ترکیبات متشکله مختلف، بوی اسانس به طور محسوس در مجاورت هوا و نور عوض می‏شود. 2- طعم اسانس‏ها متفاوت است. برخی شیرین و ملایم و برخی ملس، تلخ و یا سوزاننده‏اند. 3- از نظر حلالیت، اسانس‏ها در آب نامحلول‏اند ولی با آب تا حدودی مخلوط شده و بوی خود را به آب منتقل می‏کنند (آبهای آروماتیک). در اکثر حلال‏های آلی نظیر الکل، اتر، کلروفرم، بنزن، پترولئوم محلولند. 4-وزن مخصوص روغن‏های اسانس‏دار از آب کمتر بوده (172/0-824/0) و از آب سبک‏ترند. در میان اسانس‏های دارویی فقط اسانس کانل، ژیروفیل وساسافراس، وزن مخصوص بیشتر از آب دارند. 5- اسانس‏ها ضریب شکست قوی دارند و اکثراً بر چرخش نور پلاریزه اثر می‏گذارند. قدرت چرخش نور پلاریزه توسط اسانس، وسیله مناسبی برای سنجش آنها می‏باشد. به طور مثال اسانس‏ مالت طبیعی چپ گرد است و نوع مصنوعی آن راست گرد می‏باشد. 6-اکثر اسانس‏ها به صورت تازه وخالص، بصورت بی‏رنگ هستند. البته استثناء در این مورد، اسانس بابونه است که آبی است و رنگ آبی آن به علت هیدروکربن Chamazulen می‏باشد . 7-اسانس‏ها در مجاورت هوا رنگی می‏شوند مثل رنگ زرد نعناع یا قهوه‏ای Cinnamon (آئینه­چی.، 1370)

 

تفاوت اسانس‏ها با روغن غیر فرار (ثابت)

1-اسانس‏ها قابل تبخیراند و می‏توان آنها را از قسمت‏های مختلف گیاه بوسیله تقطیر بدست آورد. 2-اسانس‏ها فاقد ترکیب استرهای گلیسرول و اسیدهای چرب می‏باشند و به همین خاطر تولید لکه روغنی ثابت روی کاغذ نمی‏کنند و بوسیله قلیایی‏ها هم صابونی نمی‏گردند. 3-اسانس‏ها بر خلاف روغن‏های ثابت، طعم تند پیدا نمی‏کنند ولی در اثر مجاورت با هوا اکسیده و رزینی می‏گردند.

 

ساختمان شیمیایی اسانس‏ها

در اکثر موارد اسانس‏ها مخلوطی از ترکیبات شیمیایی گوناگون هستند که با هم متفاوت‏اند و ممکن است ماده مؤثره اسانس، بیش از یک جسم باشد. اسانس‏ها از دو بخش مایع و جامد تشکیل شده‏اند. قسمت مایع اسانس را آلئوپتین (Eleopeten) می‏نامند و ترکیبی از هیدروکربورها می‏باشد و قسمت جامد اسانس از استئاروپتن (Stearopeten)تشکیل شده است که هیدروکربورهای اکسید شده می‏باشد و معمولاً جامد هستند که مقدارشان نسبت به قسمت مایع اسانس کمتر است و شامل موادی هستند که در حقیقت مسئول بوی مشخص و طعم مخصوص اسانس می‏باشند. استئاروپتن موجود در اسانس‏ها را اغلب به روش انجماد یا روشهای دیگر بدست می‏آورند. مانتول، تیمول، آنتول از استئاروپتن‏های جامد می‏باشند.

 

موارد استفاده اسانس­ها

مهمترین مصرف گیاهان اسانس­دار و مواد اسانسی حاصل از آنها جهت معطر ساختن است. اسانس­­ها همچنین مصرف دارویی، صنعتی و غذایی نیز دارند. همچنین در لوازم و مواد آرایشی نیز کاربرد دارند. تعداد زیادی از اسانس­ها دارای خاصیت آنتی­سپتیک هستند. ادویه را به علت خاصیت ضد باکتریایی و ضد کرم و محافظت­کنندگی و معطر بودن، از زمان­های بسیار قدیم همراه با غذا مصرف می­نمودند و وجود اسانس در ادویه، از رشد سریع میکروب­ها و فساد مواد غذایی جلوگیری می­کند. کارخانجات تولیدکننده موادشوینده و آرایشی از مقادیر زیادی آلفا ترپینئول (که از اسانس گل یاس بدست می­آید) و از مقادیر زیادی روغن تربانتین (که از درخت بنه بدست می­آید و حاوی آلفا و بتا پینن است) استفاده می­نمایند. اسانس تربانتین همچنین بعنوان حلال برای تهیه واکس کفش ومبل و همچنین در صنعت مورد مصرف قرار می­گیرد. در عطرسازی هم برخی از اسانس­ها با هم مخلوط می­شوند که بیش از 4 اسانس را نباید با هم مخلوط کرد زیرا نشان داده شده که عمل مخلوط کردن، ساختمان ملکولی اسانس­ها را تغییر داده و ممکن است در پایان این عمل تاثیر متفاوت از آنچه انتظار داشته­ایم مشاهده کنیم. پس باید مطمئن شد اسانس­ها از نظر خواص، مکمل هم هستند و بعد آنها را با هم مخلوط کرد.

 

اثرات اسانس­ها استعمال خارجی اسانس­ها

الف) اثر بر جریان خون: اسانس­ها باعث تحریک و بهبودی جریان خون می­شوند. ب) اثر ضد التهاب: عده­ای معتقدند که این اثر با اتصال به سیستم دفاعی بدن که مسئول التهاب موضعی می­باشد اعمال می­شود مثل MatricineChamazulene, در گیاه بابونه. ج) اثر ضدعفونی کنندگی اسانس­ها: این اثر به علت حلالیت اسانس­ها در چربی و نفوذ آن به داخل سلول­های میکروارگانیسم است که روی متابولیسم سلولی اثر می­گذارد. اثر باکتریواستاتیکی آنها می­تواند ناشی از اثر آنها بر کشش سطحی باشد. د) اثر ضد بوی اسانس­ها: این اثر در عصاره بابونه گزارش شده است.همچنین اسانس آویشن دارای اثر ضد بو (از بین بردن بوی بد زخم­ها) می­باشد. و) اثر حشره کشی و دفع حشرات: این اثر ضعیف است و در اسانس­های سیترونلا، اکالیپتوس و میخک دیده شده است. ه)اثر تحریک کننندگی گرانولاسین: این اثر همراه با اثر ضد التهابی و پرخون کنندگی می­باشد و در مورد اسانس بابونه صدق می­کند.

 

استعمال داخلی اسانس­ها

الف) اثرات آرام بخش: اسانس سنبل الطیب بعلت داشتن ماده Valepotriate دارای اثرات آرام بخشی می­باشد. ب) اثرات اسپاسمودیک: اسانس زیره سیاه، پرتقال، نعناع دارای این اثر می­باشند. ج) تحریک ترشحات غدد دستگاه گوارشی: اثر این دسته از اسانس­ها تحریک اشتها، افزایش ترشح صفرا، افزایش حرکات کیسه صفرا و ضد نفخ می­باشد وکار آنها مثل کاربرد ادویه در غذاها می­باشد مانند اسانس­های آنیسون، رازیانه، پوست پرتقال، نعناع، دارچین، بابونه، گشنیز، زیره سیاه و ریحان. د) اثر دیورتیک: اسانس­ها کمتر از طریق کلیه دفع می­شوند و به دلیل نداشتن اثر مستقیم روی کلیه­ها دارای یک اثر واقعی دیورتیک می­باشند. ثابت شده است عصاره BerryJuniper زمانی که ترپن­های آن جدا شوند فاقد اثرات مدری است. در حالیکه گروه تحقیقات دیگر ادعا کرده­اند روغن­های بدون ترپن فعالیت مدری واضحی دارند . ه) اثرات محرک جریان خون: این اثر در دوزهای بالای اسانسها ظاهر می­شود که نتیجه آن افزایش تحریک جریان خون به طور معکوسی است که باعث ایجاد تحریک مراکز مغزی، نخاعی، تنفسی و قلبی می­شود. و) اثر خلط­آور: اثرات خلط­آور اسانس­ها بیشتر ناشی از اثرات Secretomomaticو Secretolyti و به میزان کمتری، مربوط به اثرات موضعی برونکواسپاسمولیتیک است اسانس­هایی که اثر خلط­آوری دارند شامل اسانس آنیسون، کاج، اکالیپتوس، رازیانه، و صنوبر می­باشند. ز) اثرات ضد التهابی و آنتی سپتیک: اسانس بابونه به خاطر داشتن ماده Matricine دارای فعالیت ضدالتهابی است. ترکیبات حاوی این ماده برای درمان گاستریت، التهاب ساده گوارش و زخم­های ملتهب سیستم گوارشی مصرف داخلی می­شوند. برخی اسانس­ها نظیر اسانس اکالیپتوس، تیمول و آویشن به خاطر اثرات آنتی سپتیک در درمان سرماخوردگی و التهاب دهان از طریق استنشاق و قرقره مصرف می­شوند.

 

مکانیسم اثر اسانس­ها

واضح­ترین اثر اسانس­ها تحریک قوی حس بویایی است و دقیقاً مثل یک دارو اثر مستقیمی بر مغز می­گذارند. بو­کردن بدون شک دقیق­تر از سایر احساسات ما است و ایمپالس­های عصبی را سریعاً به مغز منتقل می­کند. دستگاه بویایی مستقیماً به سیستم لینبیک متصل است و همانطور که می­دانیم مرکز کنترل مغز برای هیجان، حافظه و احساسات ما است و در کنترل ضربان قلب، فشارخون، استرس، تنفس و تعادل هورمونی دخالت دارد. مکانیسم اثر ضدباکتریای و ضد قارچی تعدادی از اسانس­ها در مدل­های حیوانی بررسی شده، شامل سه مکانیسم زیر است: 1-حل شدن در غشاء سیتوپلاسمی و اثر بر روی ساختمان آنزیم و از بین بردن میکروارگانیسم. 2-ایجاد اختلال در انتقال الکترون در زنجیره تنفسی 3-ایجاد وقفه در فسفوریلاسیون اکسیداتیو مکانیسم اثر ضد التهابی و ضد اسپاسم اسانس­ها شامل دو مکانیسم فرضی زیر است: 1-ممانعت از انتقال غشایی Ca 2-مهار پروستاگلاندین­ها

 

عوارض اسانس­ها

مصرف بیش از حد اسانس­ها باعث تحریک دستگاه گوارش شده و ممکن است سبب تهوع و اسهال و استفراغ گردد. عوارض جانبی نامطلوب ناشی از استفاده بیش از حد از اسانس­ها بر روی سقط جنین با دوزهای مصرفی بالا دیده شده است. اسانس­ها به علت ترپن­های هیدروکربنی که دارند در اثر تماس موضعی، تولید آلرژی می­کنند البته ترپن­های هیدروکربنی، عامل آلرژی­زا نمی­باشند بلکه هیدرو پروکسیدهایی که به مرور زمان در اثر ذخیره سازی تولید می­شوند عامل آلرژی می­باشند مانند سینامالدئید موجود در اسانس دارچین. برخی از اسانس­ها حاوی فورانوکومارین هستند و پس از یک واکنش اولیه، ایجاد حساسیت به نور و واکنش­های فتوتوکسیک می­کنند که بصورت التهاب پوست و تشکیل تاول مشاهده می­شوند. مانند اسانس لیمو و اکالیپتوس. اثر سرطان­زایی گیاه زعفران که حاوی سافرول است بر روی کبد مشخص شده است. اسانس Calmus سبب تومورهایی در ناحیه زخم­های دئودنال می­شود. تعداد کمی از روغن­های اسانسی در دوزهای سمی بالای خود، سبب بیهوشی، فلج و سکته ناقص شده­­اند که این ضایعات برگشت ناپذیر بوده و ضایعات عمده­ای در افت باقی می­گذارند. مانند آلفا و بتا توجون در تربانتین و آپیتول در اسانس جعفری.

 

نگهداری اسانس­ها

معمولاً واکنش­های شیمیایی که بعد از استخراج اسانس در آن به وقوع می­پیوندد سبب کاهش کیفیت و یا فاسدشدن اسانس­ها می­گردد. ترکیبات شیمیایی اجزاء تشکیل دهنده اسانس متفاوت هستند و در اثر عوامل مختلفی نیز تجزیه می­شوند مثلاً هیدروکربورهای ترپن­دار تحت تاثیر هوا به سرعت اکسیده و پلی­مریزه می­شوند. یون فلزات سنگین مخصوصاً مس، در درجه حرارت بالا حتی در مقادیر بسیار کم به سرعت سبب تجزیه اسانس می­شود. وجود مقادیر بسیار کم آب در اسانس سبب تجزیه استرهای موجود در اسانس­ها به میزان 10 برابر می­شود و در این حال مقدار اسیدهای چرب به نحو چشمگیری افزایش می­یابد و همین امر خود سبب واکنش­های نامطلوب دیگری در اسانس می­گردد. به طور کلی برای نگهداری اسانس­ها باید حضور تمام عواملی را که سبب کاهش کیفیت آنها می­شود را به حداقل برسانیم مثلاً حتی الامکان باید در درجه حرارت­های پایین­تر اقدام به نگهداری اسانس نموده و یا تماس اسانس­ها را با هوا که سبب اکسیدشدن آن می­شود، کم کنیم. باید ظروف محتوی اسانس­ها را کاملاً پر و درب آنها را کاملاً محکم نمود تا ورود هوا به داخل ظرف و تماس آن با سطح اسانس امکان­پذیر نشود. برخی اسانس­ها در اثر نور تجزیه می­شوند لذا برای نگهداری این گونه مواد، باید از ظروف شیشه­ای رنگی استفاده کرد.

منبع : فودنا، شبکه خبری صنایع غذایی ایران

رویا شکاری - مشاور صنعت کیک و کلوچه

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

3824_thum.jpeg&mode=large

 

به گفته متخصصان انجمن دندانپزشکان آمریکا جویدن آدامس‌های بدون قند می‌تواند به سلامت دهان کمک کند. متخصصان انجمن دندانپزشکان آمریکا مزایای زیر را در خصوص جویدن آدامس‌های بدون قند مطرح می‌کنند:

 

- جویدن آدامس باعث می‌شود میزان تولید بزاق دهان افزایش یابد که همین امر می‌تواند به از بین بردن اسیدهایی که به دندان‌ها آسیب می‌رساند، کمک کند.

 

- افزایش بزاق باعث افزایش کلسیم و فسفات در دهان می‌شود و از این طریق مینای دندان تقویت خواهد شد.

 

 

- آدامس‌های بدون قند حاوی شیرین‌کننده‌هایی از قبیل آسپارتام، سوربیتول یا مانیتول است که باعث کرم‌ خوردگی دندان نمی‌شود.

  • Like 3
لینک به دیدگاه
  • 4 ماه بعد...

اقتصاد مقاومتي راهكار آينده ي خاكستري مذاكرات / اقتصاد و فرهنگ، زنجيره اي لاينفك

رهبری که سالها پیام های خود را با چاشنی ثابت اقتصاد همراه می کند ، نشان از اهمیت موضوع معیشتی و روزمرگی جامعه ایرانی را می دهد که با ناامنی اعتماد مذاکراتی ایران و پنج به اضافه ، امروز قدم هایی به سوی اعتماد سازی برداشته است اما این حکایت، آینده ای خاکستری را نشان می دهد، آینده ای که در هر حال بازهم تاکید رهبر را بر اقتصاد و آنهم از نوع مقاومتی همراه می کند و در مخلص کلام، تدبیر این آینده خاکستری، "اقتصاد مقاومتی" است که امیدش استقلال و عزت است که امیدواریم همه در این راه قدم برداریم. به نام حضرت حقبا یاد و نام خداوند متعال آغاز می کنیم:سالی دیگر از زندگی را شروع می کنیم، و ورقی دیگر از زندگی را با همه ی فراز و فرودش ورق می زنیم، آنچه گذشت روزگار سختی بود که نه از طرف دنیا که غالبا از عملکرد مسئولان بر صنعت پر رنگ غذایی کشور وارد آمد و با همه ی این مشکلات دولتی زمام امور اجرایی کشور را به دست گرفت که سرفصل اول حضورش تدبیر و چشم اندازش امید بود. عدم تدبیر بزرگترین مشکل؛همه ی صنعت از حضور مردی که پرچم تدبیر را به دست گرفت، حمایت کردند و دولت نیز از تجربه مندان کشور برای عملیاتی کردن این عبارت استفاده کرد.رییس جمهور کشور در حساس ترین مقطع سال 92 دانست که "عدم تدبیر" بزرگترین مشکل نظام اجرایی می باشد که فراتر از تحریم بوده است فلذا در اقدامی هوشمندانه و خردمندانه کلید مشکلات موجود را تدبیر اعلام کرد. در مقاطعی که این دولت تصمیماتی به غیر از اصول کارشناسی و جمعی گرفت در عملکردی قابل تحسین نقد پذیری را نشان داد و در بازخورد اشتباهات طبیعی خود اصلاح امورش را در سریع ترین زمان محقق کرد، که در همین جا بر خورد لازم می دانم از دولت یازدهم که مورد حمایت رهبری و مردم می باشد، تشکر نمایم.

4052_orig.jpg امید چشم انداز معقولانه ی تدبیر؛چشم اندازی که گاها به تدریج و در مقاطعی با سرعت در سراشیبی تاریکی به کورسویی تبدیل شده بود، ماحصل لجبازی هایی شد که حرکت فردی را جایگزین حرکت جمعی کرد، کاش می دانستند که جواب اعتمادی که مردم به دولت قبل کرده بودند این نبود و در آزمونی دیگر مردم حماسه ساز سیاسی شده بودند که رهبر فرزانه و بزرگ ایران، دنیا را به آن بشارت می داد.حماسه سیاسی ایران در انتخابات ریاست جمهوری، نه فقط برای دنیا که برای دولت قبل و همچنین دولت یازدهم هم پیام هایی داشت که امیدواریم همه به این پیام های محکم رسیده باشند. راه ایران در راستای عزت و اقتدار، راهی است دشوار که در ید مردان و زنانی است که سالها این اقتدار را در دنیا فریاد زده اند و امروز نیز این راه را ادامه می دهند.

4751_orig.jpg آینده ی خاکستری و اقتصاد مقاومتیاما رهبری که سالها پیام های خود را با چاشنی ثابت اقتصاد همراه می کند ، نشان از اهمیت موضوع معیشتی و روزمرگی جامعه ایرانی را می دهد که با ناامنی اعتماد مذاکراتی ایران و پنج به اضافه یک قدم هایی به سوی اعتماد سازی برداشته است اما این حکایت، آینده ای خاکستری را نشان می دهدآینده ای که در هر حال بازهم تاکید رهبر را بر اقتصاد و آنهم از نوع مقاومتی همراه می کند و در مخلص کلام، تدبیر این آینده خاکستری، "اقتصاد مقاومتی" است که امیدش استقلال و عزت است که امیدواریم همه در این راه قدم برداریم. صنعتگران سربازان خط مقدم اقتصاد ایرانسخت ترین کار در این دوره حضور در سنگر صنعتی است که تیرهای از کمان رها شده همه ی تحریم ها، نابخردیها، اختلاس ها، رانت بازیها و .... به بدنه این مردان و زنانی است که هم اکنون در خطمقدم امروز جنگ اقتصادی ایران حضور دارند که درود بر شرفشان.چه بسیار صنعت هایی که از چرخه صنعتی با این عوامل مخرب جهانی و داخلی از سنگر خارج و یا با صدمه های سخت زمین گیر شده اند، این واقعیت است، اما این چرخه اقتدار صنعتی در حال چرخیدن است، آری خون شهدای دیروز، عرقهای ریخته شده ی امروز کارگران و مدیران و صنعتگران ایرانی است. اما همه ی مردم ایران پشت این رزمندگان صنعتی امروز ایستاده ایم که آرزومندیم اگر مسئولان ارزش این صنعتگران را نمی دانند با همه ی ناملایمتی ها، خداوند اجری بزرگ را به برایشان ذخیره کند. سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی دو زنجیره ی لاینفک و مهماقتصاد و فرهنگ در سال اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی دو زنجیره ی لاینفک و مهمی است که در پیام رهبر معظم انقلاب تاکیدی چند ساله را تداعی می کند تاکیدی که بر حقوق حقه ملتی است که در این میان نقش ملت در کنار دولت قرار دارد، جایگاهی که باید کم کاری های اقتصادی گذشته را جبران نماید. سال 93 شروع شد اما گذشته نگذشته....سال 93 شروع شد و شروعی دیگر که باید گذشته را، گذشته ندانیم، بلکه سرمایه گرانقدری بدانیم که مثبت و منفی اش راهکار و چراغ فردای ماست، خواهشمندیم که گذشته را فراموش نکنیم.با تمام وجودم امیدوارم این تبریک تبریکی تکراری و کم فایده نباشد که به مثال سالهای پیش، پیش درامدی بر مشکلاتی سلیقه ای و جدید گردد.از طرف خودم و همکارانم ، برای همه ی آنانی که برای ایران اسلامی قدم ها موثر برمی دارند بهترین آرزوها را دارماز طرف خودم و همکارانم ، آرزومندم مبارزه با فسادی هستیم که همه ی مفسدان را در آغوش عقوبتی خود قرار دهد و این مقابله سلیقه ای، بدنه ی، حزبی و عوام فریبانه نباشد که حق الناس تنها فراختیار خداوند است که در حیطه ی تصمیمات سلیقه ای شما و ما نیست.از طرف خودم و همکارانم ، دست همکاری را به سوی همه ی صنعتگران از بزرگترین و کوچکترین فعالان اقتصادی دراز می کنیم که بگوییم با هم بودن سد محکمی است که فعل توانستن را برای اقتدارمان صرف می کند.از طرف خودم و همکارانم ، دست همکاری و همراهی برای همه ی مسئولانی بلند می کنیم که می خواهند صدای صنعت را در کمال نقدپذیری و اصلاح امور برای رشد و تعالی ایران بردارند.ما خود را شریک موفقیت ها و شکست ها می دانیم،ما در جبهه رسانه رقص قلم هایمان لذت جمعی و نشان آهنگ زیبای گروهی باید باشدسنگر ما ایران است و اقتدارمان در سایه الطاف الهی، ایرانی است. فرا رسیدن سال نو باستانی 1393 را به همه دوستانی که در سال گذشته توفیق همراهی و همکاری با آنان را داشته ایم تبریک و تهنیت می گویم و امیدوارم همراهی مستمرمان، سالی نیکوتر را رقم بزند.

4791_orig.jpg و در ختم کلام، سال نو را به همه شما عزیزان نیز تبریک گفته و بهترین ها را برایتان از صمیم قلب آرزومندم.لبخند همیشه ی تان در لب و قلب تان علی اکبر علیان نژادیمدیر مسئول فودنا شبکه خبری صنایع غذایی ایران

  • Like 2
لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...

نمک‌هاي تقلبي در بازار

ايرنا: مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با ابراز نگراني از وجود نمک‌هاي تقلبي در بازار و تبليغات گسترده‌اي که در مورد نمک‌هاي غيراستاندارد مانند نمک دريا مي‌شود، گفت: «متاسفانه برخي افراد سودجو نمک دريا را که مجوز توليد ندارد و حتي به‌دليل وجود ناخالصي فراوان ممکن است حاوي دو ماده سرطان‌زا (سرب و کادميوم) باشد، تبليغ مي‌کنند.»

زهرا عبداللهي ادامه داد: «بسياري از نمک‌هاي تقلبي به‌صورت زيرزميني توليد مي‌شوند که دسترسي به توليدکنندگان آنها کار مشکلي است و قابل‌پيگيري نيست.» وي ادامه داد: «سازمان

غذاودارو بايد بر کارخانه‌هاي توليد نمک نظارت و توليدکننده‌هاي متخلف را شناسايي کند.»

  • Like 2
لینک به دیدگاه

به گزارش ایرفای به نقل از ایسنا ، جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود. مسواک زدن مرتب دندان‌ها و استفاده از نخ دندان برای تمیز کردن لثه و دندان از باقی‌مانده مواد غذایی و قند موجود در خوراکی‌ها به حفظ سلامت دندان‌ها کمک می‌کند.

 

اما علاوه بر رعایت این نکات بهداشتی مهم دندانپزشکان تاکید دارند که مصرف برخی از خوراکی‌ها خاص نیز برای سلامت دندان‌ها مفید هستند. همان‌طورکه مصرف برخی از موادغذایی برای حفظ سلامت قلب و عروق مفید است بعضی از خوردنی‌ها نیز در بهبود سلامت لثه و دندان‌ها تاثیر مفید دارند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

لایوساینس در گزارش جدید خود فهرستی از مواد خوراکی مفید برای دندان‌ها را ارائه کرده که به شرح زیر است:

 

چای

ترکیبات پلی‌فنول‌های موجود در چای سبز و سیاه از رشد باکتری‌های عامل پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه جلوگیری می‌کنند. متخصصان دانشگاه ایلی‌نوی در آمریکا دریافتند افرادی که ۱۰ بار در روز و هر بار یک دقیقه دهانشان را با چای سیاه شست و شو می‌دهند نسبت به افرادی که دهانشان را با آب شست و شو می‌دهند پلاک‌های کمتری روی دندان‌هایشان تشکیل می‌شود.

 

پنیر

آزمایش‌ها تایید می‌کند که مصرف پنیر «چِدار» نسبت به مصرف ماست بدون قند یا نوشیدن یک لیوان شیر سطح پایین‌تری اسید در دهان تولید می‌کند. دندانپزشکان در مطالعات خود دریافتند هرچند خوردن شیر و ماست تاثیری در کاهش سطح اسید در دهان ندارد اما پنیر می‌تواند اسید موجود در پلاک‌های روی دندان‌ها را خنثی کرده و در نتیجه احتمال پوسیدگی دندان‌ها را کاهش دهد.

 

کشمش

کشمش هرچند شیرین است اما قند آن مانند ساکاروز یا قند آشپزخانه نیست که موجب تخریب دندان‌ها شود بلکه این خوردنی منبع غنی از «فیتوکمیکال‌»هایی‌ است که باکتری‌های موثر در پوسیدگی‌ دندان‌ها را از بین می‌برند. همچنین برخی ترکیب‌های موجود در کشمش بر رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه تاثیرگذارند و مانع از تکثیر آنها می‌شوند.

 

میوه‌ها و سبزیجات تُرد

جویدن مواد خوراکی تُرد همچون هویج، ‌سیب و خیار می‌تواند پلاک‌های دندانی را از بین ببرد و به عنوان راهکاری برای تمیز کردن دندان‌ها بکار رود.

 

مواد خوراکی غنی از املاح و ویتامین

دندانپزشکان انجمن دندان آمریکا معتقدند مواد خوراکی حاوی کلسیم و فسفر می‌توانند به سلامت و استحکام مینای دندان کمک کند. غذاهای اسیدی و نوشیدنی‌ها نیز برعکس موجب آسیب‌دیدگی و تخریب مینای دندان می‌شوند.

 

آدامس بدون قند

جویدن آدامس بدون قند ترشح بزاق را افزایش می‌دهد که به پاک شدن دندان‌ها از برخی باکتری‌ها کمک می‌کند.

 

شیر

پزشکان در بررسی‌های خود مشاهده کرده‌اند نوشیدن یک لیوان شیر نسبت به نوشیدن آب یا آب سیب از قابلیت بیشتری برای کاهش پلاک‌های اسیدی روی دندان‌ها برخوردار است.

 

میوه قره‌قاط

میوه قره‌قاط نیز حاوی پلی‌فنول‌هایی است که مانع از باقی ماندن پلاک‌ها روی دندان‌ها شده و بنابراین خطر پوسیدگی دندان‌ها را کاهش می‌دهند.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

دل و جگر بخوریم یا نخوریم؟

 

 

 

به گزارش ایرفای، یک کارشناس تغذیه مصرف دل و جگر را به افراد توصیه نکرد.

 

فرید اردیخانی گفت: از نظر علمی مصرف دل و جگر دام‌ها توصیه نمی‌شود، چراکه نوع چربی موجود ‌در آنها می‌تواند مشکلاتی را برای بدن بوجود آورد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

این کارشناس تغذیه گفت: جگری که به صورت پوشانده شده با لایه‌ای از چربی‌های روده‌ای به مصرف می‌رسد حاوی درصد بالایی از چربی است که به همین دلیل هم می تواند در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون، چربی خون، کبد چرب، انواع سرطان ها و… اثر‌گذار باشد.

 

به گفته این کارشناس تغذیه، جگر در فهرست مواد غذایی با کلسترول بالاست که مصرف آن می‌تواند در تشدید سنگ‌های دستگاه کیسه صفرا نیز اثر گذار باشد.

 

به گفته اردیخانی شواهدی بر وجود ارتباط بین تغذیه و میزان بروز انواع مختلف بیماری‌ها و بخصوص سرطان وجود دارد، تا آنجا که بر اساس پژوهش‌های انجام گرفته افرادی که سطح بالایی از چربی‌ها را مصرف می‌کنند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها قرار می‌گیرند.

 

اردیخانی با بیان اینکه جگر بعد از مغز بیشترین میزان کلسترول را دارد، گفت: جگر به علت دارا بودن چربی بالا، کلسترول خون را به میزان معناداری بالا می‌برد و لذا مصرف آن توصیه نمی‌شود.

 

این کارشناس تغذیه افزود: از سوی دیگر دل و جگر حیوانات حلال گوشت و بخصوص جگر محل تصفیه مواد زائد و نگهداری سموم مواد غذایی مصرفی است.

 

وی در ادامه گفت: اگرچه جگر در فهرست منابع غذایی غنی از آهن قرار دارد‌، اما مصرف آن به عنوان یک منبع غذایی توصیه نمی شود و بهتر است افراد برای تامین آهن، ویتامین ” آ ” و سایر مواد مغذی مورد نیاز بدن خود را از منابع مطمئن و کم خطرتری استفاده کنند.

 

اردیخانی مصرف سبزیجات را منبع غنی برای تامین مواد معدنی، ویتامین، آهن و … می‌داند و به افراد توصیه کرد برای تامین آهن و سایر مایحتاج مورد نیاز بدن خود از مواد غذایی نظیر گوشت قرمز، گوشت سفید و … نیز استفاده کنند.

 

به گفته وی، مصرف بیش از حد گوشت کباب شده نیز به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی‌شود.‌

  • Like 2
لینک به دیدگاه

[h=1]بهترین راه کاهش وزن و لاغری[/h]

۴۰ مرتبه جویدن هر لقمه غذا از هر داروی لاغری موثرتر است زیرا هیچ چربی نیم سوزی ایجاد نمی شود و غذا بهتر هضم می شود.

 

غلامرضا کردافشاری استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این مطلب، افزود: برای لاغر شدن، عملکرد معده باید اصلاح شود تا هضم بهتر صورت پذیرد.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

به گفته وی ۴۰ مرتبه جویدن هر لقمه از هر داروی لاغری موثرتر است زیرا اگر هر لقمه غذا را بیش از ۴۰ مرتبه بجویم، هیچ چربی نیم سوزی ایجاد نمی شود، غذا بهتر هضم و جذب بدن می شود، مشکلات گوارشی، کسالت و بی حالی ایجاد نمی شود و بدن نیز قوت و انرژی پیدا می کند.

 

البته ناگفته نماند که برای لاغر شدن اگر افراد همیشه در پرهیز غذایی باشند ولی ورزش نکنند، هیچ فایده ای نخواهد داشت.

 

این استاد دانشکده طب سنتی اضافه کرد: استفاده از شربت زعفران، گلاب و عسل می تواند در لاغر شدن افراد موثر باشد. اگر کمی زعفران قبل از غذا مصرف شود، اشتها را کاهش می دهد.

 

همچنین برای لاغر شدن بهتر است که افراد سیب یا آب سیب مصرف و از عرقیاتی مانند رازیانه (برای زنان)، شاهتره، کرفس یا آب کرفس استفاده کنند.

 

کردافشاری درباره شربت میوه ها افزود: در کتاب های طب سنتی به شربت میوه ها اشاره شده که خواص بی شماری برای آن ذکر شده است از جمله این که مصرف این شربت برای رفع مشکلات کبدی، مغز و معده مفید است.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

[h=1]خوردن پنیر بدون گردو ممنوع![/h]

پزشکان خوردن برخی مواد غذایی را مستلزم خوردن مواد غذایی دیگر به همراه آن می‌دانند، زیرا می‌تواند سبب برطرف شدن مشکلات سلامتی در افراد شود.

 

به گزارش ایرفای به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ پزشکان توصیه می‌کنند افراد از پنیر در رژیم روزانه‌ی خود برای کاهش وزن استفاده نمایند.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

گفتنی است پنیر یک منبع بسیار غنی برای تامین کلسیم، ویتامین D و فسفر مورد نیاز برای بدن است. بررسی‌ها نشان می‌دهند افراد برای بدست آوردن وزن متناسب لازم است تا در رژیم غذایی خود از پنیر‌های کم چرب و کم نمک استفاده نمایند.

 

پنیر‌های مختلفی در دنیا وجود دارند که در طعم‌ها و با درصد چربی‌های متفاوت وجود دارند. پزشکان توصیه می‌کنند افراد از میزان متناسب پنیر در وعده‌ی صبحانه استفاده نمایند تا برای مدت زمان بیشتری در طول روز احساس سیری نمایند و از خوردن تنقلات فاقد ارزش غذایی اجتناب نمایند.

 

پزشکان همچنین هشدار می‌دهند افراد از خوردن پنیر‌های تازه اجتناب کنند زیرا ممکن است مبتلا به “بیماری تب مالت” شوند. پزشکان برای ایمنی بیشتر توصیه می‌کنند افراد در کنار خوردن پنیر از گردو استفاده نمایند، زیرا گردو می‌تواند درصد ابتلا به بیماری تب مالت را در آن‌ها کاهش دهد.

  • Like 2
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...