رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

سلام

عزیزم همونطور که امیر و حمید گفتن...

و اما علت اینکه روزنامه (یا پلاستیک)در روی بذر استفاده میشه اینه که راه ورود هوا رو کم کنه و بذر ها خشک نشن(تو نمونه های کمپوستی معمولا پلاستیک استفاده میشه ولی واسه گیاه روزنامه بهتره):ws37:

تو تابستون بعلت گرمی هوا این کار مناسب تره...و از طرفی جنس روزنامه از کاغذه دیگه و این خودش تو جذب و حفظ رطوبت میتونه موثر باشه.

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 164
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

با سلام خوبب اگه رو جوانه ها روزنامه بذاریم چه جوری جوانه بزنن خاک رو کی روش بریزیم...:ws38:

در مورد سبزی کاری معلومات خاصی ندارم.

ولی ی مثال میزنم:بعضیا سبزه عیدشون رو داخل لایه نازک خاک میکارن.

یعنی بذر ها رو اول داخل آب----->پارچه مرطوب----->بعد جوانه زنی،انتقال به خاک:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه

گلم چون مطمئن نبودم در مورد اون لینکی ک دادی(پست7) نظری ندادم...منتظر باش خود حمید بیاد بگه...:a030:

اما نظر من:خودت گفتی بعد کاشت تو گرمترین جای ممکن قراره بگیره،یعنی نیاز به گرما زیادی داره و جلو نور باشه بهتره(یعنی تراس..یا بطور گردشی تو خونه شمال و جنوبش کنی)

• Like 4
لینک به دیدگاه
در مورد سبزی کاری معلومات خاصی ندارم.

ولی ی مثال میزنم:بعضیا سبزه عیدشون رو داخل لایه نازک خاک میکارن.

یعنی بذر ها رو اول داخل آب----->پارچه مرطوب----->بعد جوانه زنی،انتقال به خاک:a030:

خاک دو وظیفه دارد:

نگهداری و پایداری گیاه

تامین مواد مغذی برای گیاه

اگر این دو وظیفه به نحوی دیگر انجام شود دیگر برای کشت نیازی به خاک نیست که از همین موضوع دو رشته ی کشت هیدروپونیک و ایروپونیک پدید اومدند که جای بحثش مفصله و خارج از این تاپیک

شما می تونی بذر ها رو در همون حالت مرطوب لای پارچه یا روزنامه نگه داری و بعد از جوانه زنی به خاک منتقل کنی .فقط ممکنه با این کار کمی از ریشه ها رو موقع انتقال از دست بدی

من پیشنهاد می کنم اگر برای مصرف داری سبزی کشت می کنی کشت بین دو روزنامه که حمید گفت رو امتحان نکن چون برای چاپ روزنامه از جوهر و سرب استفاده میشه و این میتونه به بافت سبزی منتقل بشه

همون خاک رو امتحان کن

علت گذاشتن روزنامه رو هم که الهه خانوم توضیح کامل دادند و ما بهره بردیم

اینکه پشت کدوم پنجره قرار بدی بسته به گیاهت داره و باید بری مطالعه کنی

گیاهان برای تکمیل رشد و رسیدن به مرحله ی گل دهی به یک میزان مشخصی نور در شبانه روز احتیاج دارند که بر همین مبنا به گیاهان روز بلند/روز متوسط و روز کوتاه تقسیم می شوند

با توجه به طول روز و آفتاب گمان شخصی من این هست که رو به جنوب که تا ظهر افتاب دارید(البته فکر کنم رو به شرق هست و اشتباه گفتی جنوب) قرار بده .اینجوری افتاب رو تا ظهر داریم و بعد از اون هم نور غیر مسقیم رو داریم (روشنایی روز)

باز برو بخون یا بپرس که گیاهانی که کشت می کنی افتاب دوست هستند یا سایه پسند.

اگر سایه پسند باشند و مقابل نور مستقیم بذاری گیاهت رو از بین می بری .و برعکسش باعث کند شدن رشد و عدم گلدهی می شوی(مثلا رز برای گلدهی نیاز به افتاب داره و اگر در سایه کاشته شود گل نمی دهد)

• Like 3
لینک به دیدگاه
خاک دو وظیفه دارد:

نگهداری و پایداری گیاه

تامین مواد مغذی برای گیاه

اگر این دو وظیفه به نحوی دیگر انجام شود دیگر برای کشت نیازی به خاک نیست که از همین موضوع دو رشته ی کشت هیدروپونیک و ایروپونیک پدید اومدند که جای بحثش مفصله و خارج از این تاپیک

شما می تونی بذر ها رو در همون حالت مرطوب لای پارچه یا روزنامه نگه داری و بعد از جوانه زنی به خاک منتقل کنی .فقط ممکنه با این کار کمی از ریشه ها رو موقع انتقال از دست بدی

من پیشنهاد می کنم اگر برای مصرف داری سبزی کشت می کنی کشت بین دو روزنامه که حمید گفت رو امتحان نکن چون برای چاپ روزنامه از جوهر و سرب استفاده میشه و این میتونه به بافت سبزی منتقل بشه

همون خاک رو امتحان کن

علت گذاشتن روزنامه رو هم که الهه خانوم توضیح کامل دادند و ما بهره بردیم

اینکه پشت کدوم پنجره قرار بدی بسته به گیاهت داره و باید بری مطالعه کنی

گیاهان برای تکمیل رشد و رسیدن به مرحله ی گل دهی به یک میزان مشخصی نور در شبانه روز احتیاج دارند که بر همین مبنا به گیاهان روز بلند/روز متوسط و روز کوتاه تقسیم می شوند

با توجه به طول روز و آفتاب گمان شخصی من این هست که رو به جنوب که تا ظهر افتاب دارید(البته فکر کنم رو به شرق هست و اشتباه گفتی جنوب) قرار بده .اینجوری افتاب رو تا ظهر داریم و بعد از اون هم نور غیر مسقیم رو داریم (روشنایی روز)

باز برو بخون یا بپرس که گیاهانی که کشت می کنی افتاب دوست هستند یا سایه پسند.

اگر سایه پسند باشند و مقابل نور مستقیم بذاری گیاهت رو از بین می بری .و برعکسش باعث کند شدن رشد و عدم گلدهی می شوی(مثلا رز برای گلدهی نیاز به افتاب داره و اگر در سایه کاشته شود گل نمی دهد)

ممنون آقا امیر

جنوب هستش، نورش شدید نیستا اما خونه رو روشن میکنه

سبزی خوردن هستن، فکر کنم نور میخوان. حالا بازم نگاه میکنم

اینکه تا ظهر رو به نور باشه و ظهر به بعد ببرم تراس، اینکه جاشو عوض میکنم، صدمه ای نمیزنه؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
ممنون آقا امیر

جنوب هستش، نورش شدید نیستا اما خونه رو روشن میکنه

سبزی خوردن هستن، فکر کنم نور میخوان. حالا بازم نگاه میکنم

اینکه تا ظهر رو به نور باشه و ظهر به بعد ببرم تراس، اینکه جاشو عوض میکنم، صدمه ای نمیزنه؟

چرا زحمت بدی به خودت؟

یک جای ثابت باشه بهتره

نور بصورت دایما مستقیم لازم نیست

شما بعد از ظهر هم نور رو داری ولی غیر مستقیم هست(یا بر عکس)

ما بچه که بودیم مادرم تخم ریحان رو می پاشید تو باغچه

باغچه ی ما هم پر از درخت هست(2 تا توت مجنون.یک توت سفید.گردو.انجیر.به ژاپنی.اون زمان این ها هم بود:انگور.یاس زرد .رز قرمز ) و ریحون ها رشد داشتند و ما برداشت می کردیم ازشون

به نظرم نمیرسه خیلی نیاز به نور مستقیم داشته باشی

گرما رو تامین کن براشون و روشنایی روز

جواب می گیری

فقط برای ابیاری غرق اب نکن گلدون رو

با اب پاش اب به پاش رو خاک

قبل از هر بار ابدهی خاک رو کمی کنار بزن اگر تا قبل از حدود 2 سانت رطوبت داشت ابدهی نکن.اگر 2 سانت اولیه خشک بود با اب پاش آب به پاش به نحوی که سطح رویی گل بشه اما غرق آب نشه

اب زیاد مواد مغذی رو می شوره و می بره به لایه های پایین خاک گلدون و گیاه برای دسترسی مجبور به توسعهی بیش از حد سیستم ریشه میشه و این توان گیاه رو برای برگ دادن کم می کنه(در کوتاه مدت .چون برداشت شما هم کوتاه مدت هست این موضوع اهمیت داره وگرنه برای درخت ها هرچه سیستم ریشه ها قوی تر و گسترده تر باشه سیستم جذب قوی تر هست و محصولات بهتر)

• Like 3
لینک به دیدگاه

تاحالا سبزه‌ی عید انداختید؟

اول ماشک یا ماش رو ۲ روز تو آب می‌ریزیم بد همشو تو یه پارچه می‌پیچیم که آبی که به پارچه می‌زنیم پارچه اون آبرو به خودش نگه میداره و باعث می‌شه همیشه تر باشن بذر ها

من هردو رو به شخصه دیدم چون مامانم سبزه عید میندازه خیلی‌ خیلی‌ هم خوشگل میشن

از بحث فاصله نگیریم ما یه مستاجر داریم طبقه پایین خونمونه یه پیرزنه

اون موقع که اومدن زد گلای باغچه رو کند و سبزی کاشت شایی و تره و اینجور چیزا

توی خاک ناا مناسب باغچه که نه کود می‌خوره نه .... رشد می‌کنه و گاهی اوقات هم بهمون ازش میده

حالا از گل‌های خوشگل باغچه که بگذریم می‌خوام بگم که من دیدم شده شما هم امیدوار باشید می‌شه:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه

الان از مادرم پرسیدم همینو اعلام کرد

بعدش باید روزنامه‌هارو بر داری و روزی چند بر با آبپاش‌های آرایشگاها یا آبپاش مخصوص نم دارشون کنی‌ که همیشه مرطوب باشن:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه

ماشالله چقد استقبال شده اینجا ...

راستش من نفهمیدم نقل قول کیا رو بگیرم!

سوال شده بود جنوبی یا شمالی:

سبزی خوردن رو برای رشد علفیش میخوایم ... سایه تحریک کننده رشد علفیه ... (آفتاب هم تحریک کننده رشد زایشی و تشکیل گله) پس نیازی نیست کل روز بهش آفتاب بخوره ... نصف روز کفایت میکنه! فقط قبل از جوونه زنی آفتاب مستقیم روزنامه یا خاک رو سریعتر خشک میکنه (به این توجه بشه)

بذر گیاه انقدا هم سوسول نیست که فکرش رو میکنیم ... ما چون میخوایم تمام بذرهامون سبز بشن انقد رسیدگی میکنیم ... بذر سبزی رو مستقیم توی خاک هم بکاری و بعد آبیاری کنی مشکلی پیش نمیاد ... (فقط توی باغچه زمان بذرکاری توی خاک باید مراقب مورچه ها باشیم چون میتونن یه شبه تمام بذرها رو ببرن)

خب سعی بشه محل سبزی خصوصا بعد از جوانه زدن ثابت باشه ...

سوال زیاد بود و پاسخ ها هم صحیح ... نیازی نیست من پیام تکراری برسونم.

یادمه پارسال مسابقه کاشت گیاه من داشتیم

مسابقه سبزی کاری داشتیم

که چندان استقبال نشد!

• Like 4
لینک به دیدگاه
ماشالله چقد استقبال شده اینجا ...

راستش من نفهمیدم نقل قول کیا رو بگیرم!

سوال شده بود جنوبی یا شمالی:

سبزی خوردن رو برای رشد علفیش میخوایم ... سایه تحریک کننده رشد علفیه ... (آفتاب هم تحریک کننده رشد زایشی و تشکیل گله) پس نیازی نیست کل روز بهش آفتاب بخوره ... نصف روز کفایت میکنه! فقط قبل از جوونه زنی آفتاب مستقیم روزنامه یا خاک رو سریعتر خشک میکنه (به این توجه بشه)

بذر گیاه انقدا هم سوسول نیست که فکرش رو میکنیم ... ما چون میخوایم تمام بذرهامون سبز بشن انقد رسیدگی میکنیم ... بذر سبزی رو مستقیم توی خاک هم بکاری و بعد

ببخشید شما تو انجمن شهرسازی جوامو ندادید برا کارگاه های جی ای اس خوب میخوام یاد بگیرم ولی تصویر اموزشی اصلا نیستش یا نشون نمیده یک کاری نمیشه کرد

• Like 3
لینک به دیدگاه

بوی باران عزیز دل گل گلاب

من و تالار شهرسازی؟!! :ws52:

لینکش رو برام میزاری تو پروفم؟!

اگر سوالی در مورد جی آی اس داری از qasem1368 بپرسی کمکت میکنه

• Like 2
لینک به دیدگاه

من هم تقریبا 15-20 روز پیش تو باغچه حیاطمون خیار کاشتم...

دونه های خیار رو که سبز رنگ بودن تو آب خیسوندم .2 روز بعد کاشتم....

ریحون و فلفل و یه بذر دیگه هم بود که کاشتیم....

امیدوارم رشد کنن...اگر به بار نشستن حتما عکسشون رو میذارم....

فقط یه چیزی که متوجه شدم این هست که خیار که سر از خاک درآورد دورش رو با خاک میپوشونم ، بعد با یه طناب وصلش میکنم به میله هایی که درخت مو روشون هست تا تبدیل بشه به خیار درختی....حدود 15-20 تا خیار بود که بعضی ها رو دو تا دوتا تو خاک میگذاشتم بعضی ها رو هم 3 تا و بعضی هم تکی....

من گوجه فرنگی هم دوست دارم بکارم....:hanghead:

• Like 5
لینک به دیدگاه

آقا شاهی ها سبز شدن:hapydancsmil:

روزنامه رو دیگه از روشون بردارم؟

تازه تو گلدون مورچه دیدم، خونده بودم بذرها رو میبرن

چی کارشون کنم؟:hanghead:

• Like 5
لینک به دیدگاه
آرههه حالا ک سبز شدن برش دار که راحت رشد کنن:w16:

میکروفلور خاک(ک مورچه هم جزوش میشه) لازمه خاک!

حالا مگه خیلی زیادن؟:ws52:

اول دو سه تا دیدم، محل ندادم

امروز دیدم حدود ده تا هستن

دو سه تاشون رو انداختم بیرون

اما دیگه بقیشون رو زورم نرسید

پس لازم نیس؟:ws52:

الان روزنامه رو فقط از رو شاهی ها بردارم؟ رو بقیه بذر ها باشه روزنامه؟

کشتم خودمو با سبزی کاشتنم:ws3:

• Like 5
لینک به دیدگاه
اول دو سه تا دیدم، محل ندادم

امروز دیدم حدود ده تا هستن

دو سه تاشون رو انداختم بیرون

اما دیگه بقیشون رو زورم نرسید

پس لازم نیس؟:ws52:

الان روزنامه رو فقط از رو شاهی ها بردارم؟ رو بقیه بذر ها باشه روزنامه؟

کشتم خودمو با سبزی کاشتنم:ws3:

الان فقط شاهی سبز شده دیگه؟

هر کدومشون که سبز شده از رو اون بردار....

اگه تعداد مورچه ها کم باشه مشکلی نیس..اگه نه زیاده، باید حمید بیاد نظر بده که واسه نابودیشون چیکار باید بکنی...:ws3:

ک گیاهت حفظ بشه و مورچه ها نابود :hanghead:

• Like 5
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...