رفتن به مطلب

طراحی نرم افزار محاسبات آنلاین

M!Zare

ارسال های توصیه شده

البته منظورم بازی های علمی بودا:w16: ولی خب اگر سخته که هیچی..

برای شروع پس نظرتون اینه که با یک الگوریتم شروع کنیم..؟ الگوریتم نیوتن خوبه؟ میشه اولش یکم توضیح بدید تا ما هم یاد بگیریم:ws3: یعنی مثال های اول اموزشی باشه:icon_gol:

بازی علمی ممکنه سختر هم باشه ولی آسون تر نمیشه:w16:

خب توی روش های محاسبات عددی الگریتم (یا همون روش حل) از قبل تعریف شده. پس ما باید یه راست بریم سراغ برنامه نویسی.

قدم اول هم اینه که انتخاب کنیم با چه زبان برنامه نویسی یا کدوم نرم افزار میخوایم استفاده کنیم. چون طبیعتا هرکدوم روش خاص خودشون رو دارن.

من معمولا از نرم افزار MATLAB استفاده میکنم ولی خب عیب بزرگ اینکار اینه که برای اجرای برنامه ای که مینویسیم حتما باید خود نرم افزار MATLAB نصب باشه!

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 53
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بازی علمی ممکنه سختر هم باشه ولی آسون تر نمیشه:w16:

خب توی روش های محاسبات عددی الگریتم (یا همون روش حل) از قبل تعریف شده. پس ما باید یه راست بریم سراغ برنامه نویسی.

قدم اول هم اینه که انتخاب کنیم با چه زبان برنامه نویسی یا کدوم نرم افزار میخوایم استفاده کنیم. چون طبیعتا هرکدوم روش خاص خودشون رو دارن.

من معمولا از نرم افزار MATLAB استفاده میکنم ولی خب عیب بزرگ اینکار اینه که برای اجرای برنامه ای که مینویسیم حتما باید خود نرم افزار MATLAB نصب باشه!

برای رفع این مشکل نظر سایر دوستان رو هم باید شنید؟ بنظرم برای شروع اکسل ساده تر باشه

• Like 3
لینک به دیدگاه

بله خب طبیعتا کار با اکسل میتونه راحت تر باشه، ولی خب متاسفانه بنده تجربه ی زیادی تو اکسل ندارم که بخوام آموزش بدم. فک کنم آقای Mr. Specific باید بیان به هممون یاد بدن:w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه

نوشتن نرم افزار خوب یک اشراف خوب به مطالب میخواد.

یک فرد نرم افزار نویس در مکانیک باید تمامی حالات جانبی رو در نظر بگیره، کلیه خطاها رو پیش بینی کنه، خودش رو جای ناشی ترین اپراتوری که قراره با نرم افزار کنه بذاره تا باگ ها به حداقل ممکن برسن.

از طرفی ظاهر نرم افزار هم مهم هست و همچنین چگونگی نصب و اجرا شدنش، که متلب با وجود قابلیت های فراوان، امکان نصب رو برای خیلی ها نداره.

من برای شرکت مپنا نزدیک 2 سال در یک پروژه نوشتن نرم افزار مکانیکی فعالیت کردم و تقریبا به اکثر سختی ها و دشواری هایش آگاه شدم.

یک برنامه نویس خوب مانند کسیکه با C++ کار کرده و بتونه با VISUAL STUDIO یک گرافیک خوب در بیاره نیاز هست.

وگرنه نوشتن با اکسل و چیزهای ساده، شاید جالب نباشن.

یک نرم افزار خوب باید دارای یک بانک خوب اطلاعاتی مواد و المان ها و... هم باشه.

با اتمام پایان نامه سعی میکنم یک پروژه خوب رو در کنار دوستان به شرط ملحق شدن چند دوست کامپیوتری پیگیری کنیم. :icon_gol:

• Like 6
لینک به دیدگاه
نوشتن نرم افزار خوب یک اشراف خوب به مطالب میخواد.

یک فرد نرم افزار نویس در مکانیک باید تمامی حالات جانبی رو در نظر بگیره، کلیه خطاها رو پیش بینی کنه، خودش رو جای ناشی ترین اپراتوری که قراره با نرم افزار کنه بذاره تا باگ ها به حداقل ممکن برسن.

از طرفی ظاهر نرم افزار هم مهم هست و همچنین چگونگی نصب و اجرا شدنش، که متلب با وجود قابلیت های فراوان، امکان نصب رو برای خیلی ها نداره.

من برای شرکت مپنا نزدیک 2 سال در یک پروژه نوشتن نرم افزار مکانیکی فعالیت کردم و تقریبا به اکثر سختی ها و دشواری هایش آگاه شدم.

یک برنامه نویس خوب مانند کسیکه با C++ کار کرده و بتونه با VISUAL STUDIO یک گرافیک خوب در بیاره نیاز هست.

وگرنه نوشتن با اکسل و چیزهای ساده، شاید جالب نباشن.

یک نرم افزار خوب باید دارای یک بانک خوب اطلاعاتی مواد و المان ها و... هم باشه.

با اتمام پایان نامه سعی میکنم یک پروژه خوب رو در کنار دوستان به شرط ملحق شدن چند دوست کامپیوتری پیگیری کنیم. :icon_gol:

چقدر استعداد تو این انجمن نهفته بود:w02: اصلا بهتره دو دسته بشیم، یک سری که تا حدودی مسلط هستن و یک گروه که دوست دارن مسلط بشن، بعد گروه اول برنامه هاشون رو بگن و ما رو هم راهنمایی کنند.

اگر میشه بیشتر بحث رو باز کنید...چند نرم نفر که به C++ مسلط باشن، دیگه چی؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
چقدر استعداد تو این انجمن نهفته بود:w02: اصلا بهتره دو دسته بشیم، یک سری که تا حدودی مسلط هستن و یک گروه که دوست دارن مسلط بشن، بعد گروه اول برنامه هاشون رو بگن و ما رو هم راهنمایی کنند.

اگر میشه بیشتر بحث رو باز کنید...چند نرم نفر که به C++ مسلط باشن، دیگه چی؟

من نهفته نبودم از اول، مثل آتشفشان همیشه فعال بودیم. :whistles:

ولی خوب بعضی وقت ها مثل دماوند باید به خواب رفت و خاموش ماند.

.

.

.

نه نیازی به دو دسته شدن نیست، یک نرم افزار اگر به صورت کار گروهی جلو بره بهتره.

غیر از دانش مکانیک و یکی دو نفر آشنا به کدنویسی چیز دیگری برای شروع نمیخواد.

سپس مسئله باید تعریف بشه.

استانداردی که قراره مسئله بر اساس اون حل بشه کاملا مشخص بشه تا از پراکندگی جلوگیری بشه.

قابلیت انعطاف مسئله به سیستم آحاد مثل متریک یا اینچی و.... مشخص باشه.

محدوده ورودی و خروجی مشخص باشن.

کلا سه مرحله پیش پردازش و پردازش و پس پردازش رو روی کاغذ باید تعریف کنیم و سپس به هرکسی وظیفه مخصوصش رو با توجه به علاقه اش بدیم.

حالا بگذارین در تابستان، ببینیم چه میشه کرد. فعلا بسه. :whistle:

• Like 5
لینک به دیدگاه

با اکثر صحبت های آقای Essi موافقم.

به نظر بنده هم VIDUAL STUDIO برای کارهایی که قراره برای استفاده ی همه ی دانشجوها باشه گزینه ی کاملا مناسبیه. چون میشه گرافیک خب و ظاهری شکیل رو باهاش ایجاد کرد. نیاز به برنامه ی دیگه واسه اجرا شدنش نداره و به همین دلیل از MATLAB بهتره.

مزیت دیگه این نرم افزار اینه که خیلی راحت میشه باهاش ارتباط برقرار کرد و کارکردن هم باهاش واسه کسایی که میخوان تازه شروع کنن راحتتره.

البته من با این نرم افزار حدود 4 سال پیش کار کردم و خیلی چیز هاش رو یادم رفته، ولی اگه استارت پروژه توی تابستون باشه میتونم یه مروری بکنم تا بتونم دوباره ازش استفاده ی لازم رو بکنم.

من با ++C هم کار کردم ولی فقط با قسمت کد نویسیش و با GUI اون کار نکردم به همین دلیل نمتونم در مورد توانایی هاش صحبت کنم:w16:

در کل من عاشق برنامه نویسی م و هر کمکی از دستم بربیاد در خدمتم:a030: (فقط به شرطی که وایستید ما امتحانامون تموم بشه:w16:)

• Like 5
لینک به دیدگاه
من نهفته نبودم از اول، مثل آتشفشان همیشه فعال بودیم. :whistles:

ولی خوب بعضی وقت ها مثل دماوند باید به خواب رفت و خاموش ماند.

.

.

.

نه نیازی به دو دسته شدن نیست، یک نرم افزار اگر به صورت کار گروهی جلو بره بهتره.

غیر از دانش مکانیک و یکی دو نفر آشنا به کدنویسی چیز دیگری برای شروع نمیخواد.

سپس مسئله باید تعریف بشه.

استانداردی که قراره مسئله بر اساس اون حل بشه کاملا مشخص بشه تا از پراکندگی جلوگیری بشه.

قابلیت انعطاف مسئله به سیستم آحاد مثل متریک یا اینچی و.... مشخص باشه.

محدوده ورودی و خروجی مشخص باشن.

کلا سه مرحله پیش پردازش و پردازش و پس پردازش رو روی کاغذ باید تعریف کنیم و سپس به هرکسی وظیفه مخصوصش رو با توجه به علاقه اش بدیم.

حالا بگذارین در تابستان، ببینیم چه میشه کرد. فعلا بسه. :whistle:

همیشه باید یک نفر، بزور ازتون اطلاعات بگیره:ws3: یعنی فکر کنم دوسال پیش نصف موهاتون ریخت:whistle:

برای شروع از مسائل ساده شروع کنیم تا بعد بریم سراغ مسائل جدی تر..مثلا یکی از مسائل کامپیوتری استاتیک یا طراحی فنر..چطوره؟

چرا تابستون؟ یکی از دوستان برقی که ایشون هم تجربه کار با C هم داشتن اعلام آمادگی کردن...در ابتدا 5-6 نفر هستیم...بقیه هم به مرور به همون ملحق میشن..

• Like 5
لینک به دیدگاه

من اصلا برنامه نویسی بلد نیستم

اما خیلی‌ علاقه دارم که یاد بگیرم یعنی‌ خیلی‌

اما اینکه از کجا و با چه برنامیی‌ شروع کنم خودش یه معضل....

rahnamayitooon واسه اینکه من چه برنامیی‌ رو شروع کنم واسه یاد گیری با دلیلهاتون اعلام کنید:a030:

• Like 4
لینک به دیدگاه

rahnamayitooon واسه اینکه من چه برنامیی‌ رو شروع کنم واسه یاد گیری با دلیلهاتون اعلام کنید:a030:

سلام دوست عزیز

اینکه به برنامه نویسی علاقه داری خیلی خوبه و مطمئن باش اگه برنامه نویسی رو یاد بگیری خیلی جاها کمکت میکنه منم بهت توصیه اکید میکنم که حتما یاد بگیریش.

درمورد اینکه از کجا شروع کنی هم باید بگم که زبان های برنامه نویسی زیادی هست و هر کدوم هم تقریبا توی یک زمینه خیلی قوی هستن. ولی اساس و پایه ی بیشتر زبون های برنامه نویسی شبیه بهم هستن و فقط استارتش یه خورده سخته، منظورم اینه که یکی از زبان های برنامه نویسی رو یاد بگیری اگه نیاز به دونستن زبان دیگری پیدا کردی خیلی راحت تر میتونی اون رو یاد بگیری.

یه نکته دیگه ای هم که به نظرم هست اینه که تا واقعا به یه نرم افزار نیاز پیدا نکنی نمیتونی خوب یاد بگیریش، یعنی آموزش و یادگیریت باید هدف دار باشه، نه اینکه فقط یاد گرفته باشی که یه چیزی بلد باشی!

برای شروع هم به نظرم visual studio زبان نسبتا راحت تری در مقایسه با زبان های دگه ست و یاد گیریش تقریبا راحتتره و خیلی هم میشه ازش استفاده کرد (ولی خب این نظر منه شاید دوستان نظر دیگه ای داشته باشن)

• Like 5
لینک به دیدگاه

سلام

جدای از اینکه بحث تاپیک عوض میشه ولی یک چیزی بگم

شما ترم 2 درسی دارید به عنوان برنامه نویسی کامپیوتری و بعدش هم محاسبات عددی. در درس برنامه یا فرترن هستش یا متلب و یا متاسفانه C

شما در رشته مکانیک احتیاج زیادی و ضروری به Matlab خواهی داشت.یعنی رسما مهندس مکانیک که متلب و یا یک زبان محاسباتی بلد نباشه دیگه....

اگه استاد درس برنامه باهاتون متلب کار کرد که خیلی خوبه بعدش بلافاصله محاسبات بر میداری و پروژه ها و الگوریتم هاش رو با متلب مینویسی. بعدش دستت راه میفته و برای ترم های 3 و 4 که مقاومت مصالح و دینامیک برداشتی میری مسائل کامپیوتری آخر فصل رو چند تا خوبشو انتخاب میکنی و پروژه تحویل میدی. تو درس دینامیک ماشین هم میتونی از سیمولینک متلب استفاده کنی. ریاضی مهندسی هم در قسمت فوریه پروژه خوبی میتونی تحویل بدی.

خوب تا اینجا شما زبان برنامه نویسی متلب رو بصورت کاربردی در 3 ترم یاد میگیری. زبان برنامه نویسی #C و ++C وVB.NET هم که در ویژوال استودیو هست برای یک مهندس مکانیک ضروری نیست. بنده خودم پیشنهاد میکنم طرفش نری چون تجربه خودم این بود که الکی وقتم رو گذاشتم روش درحالی متلب خیلی بهتر جواب میده یعنی شما با استفاده از متلب میتونی اکثر پروژه های درسیتو انجام بدی. ولی خوب اگه مثل بچه های کامپیوتر میخوای برنامه نویسی و به قولی برنامه سازی یاد بگیری #C خوب هست. البته در کنارش حتما نرم افزار محاسبات ریاضی Maple و Mathematica توصیه میشه. این نرم افزار به اصطلاح سیمبولیک هست و در حل معادلات ریاضی از انواع و اقسام بکار میاد.

زبان برنامه نویسی فرترن هم یک زبان محاسباتی قوی و سریع هستش ولی خوب یکم قدیمی. دلیل اصلی اینکه بعضی اساتید درس میدن اینه که خیلی از برنامه های کاربردی رشته مکانیک بوفور با زبان فرترن هست. پس آشنایی باهاش میتونه کمک باشه. برای مثال کتاب دینامیک ماشین مارتین رو که میبینید برنامه های توش با فرترن هست چون کتاب مال سال 1982 هست و اون موقع فرترن حرف اول بوده ولی تازگی اکثرا به متلب روی آوردن.

بعد از اینا اگه علاقه به الکترونیک هم دارید توصیه میشه زبان Basic و برنامه Bascom رو یاد بگیرید تا در پروژه هایی مثل رباتیک و ... لنگ نمونید.

• Like 5
لینک به دیدگاه

خودمونیم به قول مریم اسپمر قهاری هستما:ws3:

ممنون از رهنمیییهتون:w16:

به این نتیجه میرسیم که چندی دیگر صبر کنیم بچهای دیگه هم نظر بدن اونوقت بین نظرها اون نظر‌هایی‌ که تکرار بیشتری داشته رو انتخاب کنم و پیش برم به سوی‌‌ پیروزی

فقط واسه پروژههای درسیم نمی‌خوام یاد بگیرم می‌خوام برنامه‌های دیگه‌ای هم بنویسم که البته مربوط به رشته ام باشه:a030:

• Like 3
لینک به دیدگاه

من خودم متلب تا حدودی میدونم..ولی خیلی دوست دارم فرصتی پیدا بشه و C++یاد بگیرم ..خیلی کلاس کاریش و کاربردیش بالاتره

لینک زیر بدردتون میخوره

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 2
لینک به دیدگاه

از امتحانات چه خبر؟ شما چقدر از convertor گوشیتون استفاده میکنید؟ آیا فایل فلشش رو دیدید؟نظرتون چیه برای شروع از تبدیل واحدها استفاده کنیم؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

سلام

یکی از بهترین برنامه هایی که به درد منه دانشجو میخوره برنامه ای هست که تمامی ثابت های تمامی درس ها درش گنجانده شده باشه. برای مثال دیدید که روی جلد کتاب ها و یا صفحات آخر ثابت هایی که در اون کتاب بکار رفته رو نوشته؟! و همچنین ضریب تبدیل این ثابت ها به واحدهای متریک یا انگلیسی؟ یک برنامه باشه که دسته بندی شده باشه مثلا برنامه رو که باز میکنی مباحث مختلف توش باشه بعد مثلا بری تو بخش سیالات بعد اونجا ثابت ها باشند یا مثلا جداول و داده ها مثل ویسکوزیته 20 تا سیال معروف باشه یا مثلا نمودار های معروف مثل ضریب اصطکاک سیال های لایه ای یا متلاطم و.... جوری باشه که بجای مراجعه به پیوست کتابها به نرمافزار مراجعه بشه. یه همچین برنامه جامع و کاملی میتونه خیلی مفید و کارامد و مورد قبول دانشجوها باشه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
از امتحانات چه خبر؟ شما چقدر از convertor گوشیتون استفاده میکنید؟ آیا فایل فلشش رو دیدید؟نظرتون چیه برای شروع از تبدیل واحدها استفاده کنیم؟

سه روز دیگه امتحانام تموم میشه و فارغ التحصیل میشم:w16:

نوشتن برنامه های Converter تقریبا خیلی راحته و واسه شروع خوبه.

راستی من شروع کردم به یادگیری #C کار کردن باهاش تقریبا راحته، من چون از قبل با خانواده C آشنایی داشتم راحت باهاش ارتباط برقرار کردم:w16:

هم قابلیت های ++C رو داره هم راحتی و کاربر پسند بودن Visual basic رو، به نظرم میشه با #C برنامه تبدیل واحد رو خیلی شیک و خوشگل و کاربر پسند نوشتش:a030:

کار سختی هم نیست، برنامه ی پیچیده ای هم نمیخواد

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام

یکی از بهترین برنامه هایی که به درد منه دانشجو میخوره برنامه ای هست که تمامی ثابت های تمامی درس ها درش گنجانده شده باشه. برای مثال دیدید که روی جلد کتاب ها و یا صفحات آخر ثابت هایی که در اون کتاب بکار رفته رو نوشته؟! و همچنین ضریب تبدیل این ثابت ها به واحدهای متریک یا انگلیسی؟ یک برنامه باشه که دسته بندی شده باشه مثلا برنامه رو که باز میکنی مباحث مختلف توش باشه بعد مثلا بری تو بخش سیالات بعد اونجا ثابت ها باشند یا مثلا جداول و داده ها مثل ویسکوزیته 20 تا سیال معروف باشه یا مثلا نمودار های معروف مثل ضریب اصطکاک سیال های لایه ای یا متلاطم و.... جوری باشه که بجای مراجعه به پیوست کتابها به نرمافزار مراجعه بشه. یه همچین برنامه جامع و کاملی میتونه خیلی مفید و کارامد و مورد قبول دانشجوها باشه.

پیشنهاد خیلی خوبیه، ممنون بخاطر ایده تون:a030:

کد برنامه نویسیش فک نمیکنم خیلی پیچیده باشه و واسه شروع خیلی هم خوبه، فقط باید یه Database خوب واسش درست کنیم تا همه ی نیاز ها رو برطرف کنه که این قسمتش یکم نیاز به کار داره.

البته میتونیم اول چیزهای مهم و ضروری رو داخلش قرار بدیم و کم کم پیشرفتش بدیم و کاملش کنیم.

• Like 2
لینک به دیدگاه
سه روز دیگه امتحانام تموم میشه و فارغ التحصیل میشم:w16:

نوشتن برنامه های Converter تقریبا خیلی راحته و واسه شروع خوبه.

راستی من شروع کردم به یادگیری #C کار کردن باهاش تقریبا راحته، من چون از قبل با خانواده C آشنایی داشتم راحت باهاش ارتباط برقرار کردم:w16:

هم قابلیت های ++C رو داره هم راحتی و کاربر پسند بودن Visual basic رو، به نظرم میشه با #C برنامه تبدیل واحد رو خیلی شیک و خوشگل و کاربر پسند نوشتش:a030:

کار سختی هم نیست، برنامه ی پیچیده ای هم نمیخواد

بسلامتی:icon_gol: پس با convertor شروع میکنیم که خودم هم خیلی ازش استفاده میکنم:ws3:

چند نفر دوست دارن در اولین پروژه با ما همراه باشن؟چگونه؟

من خودم اولین نفر، با برنامه نویسی آشنا نیستم ولی حاضرم واحد ها و ضرایبشان را مرتب و جمع آوری کنم.

پیشنهاد خیلی خوبیه، ممنون بخاطر ایده تون:a030:

کد برنامه نویسیش فک نمیکنم خیلی پیچیده باشه و واسه شروع خیلی هم خوبه، فقط باید یه Database خوب واسش درست کنیم تا همه ی نیاز ها رو برطرف کنه که این قسمتش یکم نیاز به کار داره.

البته میتونیم اول چیزهای مهم و ضروری رو داخلش قرار بدیم و کم کم پیشرفتش بدیم و کاملش کنیم.

برای داده ها می توان از ضممیه های کتاب های مرجع مانند ترمودینامیک ون وایلن استفاده کرد....پس این هم پروژه دوم...چطوره؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
بسلامتی:icon_gol: پس با convertor شروع میکنیم که خودم هم خیلی ازش استفاده میکنم:ws3:

چند نفر دوست دارن در اولین پروژه با ما همراه باشن؟چگونه؟

من خودم اولین نفر، با برنامه نویسی آشنا نیستم ولی حاضرم واحد ها و ضرایبشان را مرتب و جمع آوری کنم.

منم که پایه ثابتم. :ws3:

سعی میکنم توی برنامه نویسی کمک کنم

برای داده ها می توان از ضممیه های کتاب های مرجع مانند ترمودینامیک ون وایلن استفاده کرد....پس این هم پروژه دوم...چطوره؟

بله میشه از جداول این کتابها استفاده کرد، ولی من منظورم این بود که حجم اطلاعاتش خیلی زیاده!

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...