رفتن به مطلب

دلار

ارسال های توصیه شده

سلام خوبین انشا ا....

میخواستم نظرتون رو درباره افزایش قیمت دلار بدونم

ایا به نظر شما افزایش قیمت دلار به ضرر ایرانه یا به نفع ایران

البته وقتی میخواین نظر بدین همه جوانب افزایش قیمت دلار رو در نظر بگیرید

هم برای مصرف کننده داخلی هم برای تولید کننده داخلی:ws3::ws37:

• Like 19
لینک به دیدگاه

اول خودم نظرمو میگم افزایش قیمت دلار و رسیدن به قیمت واقعی اون که تقریبا 2500 تومن هست شاید برای خیلی ها بحران باشه ولی برای تولید کننده داخلی یه نعمت حساب میشه تا بتونه با تولیدات کشور دوست و همسایه چین رقابت کنه و محصول خوب و با کیفیت تر رو با قیمتی قابل رقابت با تولیدات اون کشور وارد بازار کنه و تو این حالات از ورشکستی نجات پیدا کنه خیلی از مراکز تولیدی رو میشناسم که بخاطر قیمت نا عادلانه قیمت ارز و نتونستن رقابت ورشکست شدن

این نظر منه حالا خوشحال میشم نظر شما رو هم بدونم:ws3:

به نظر من دولت باید اجازه بده قیمت ارژ واقعی بشه حالا حتی اگر باعث افت ارزشش بشه:a030:

• Like 14
لینک به دیدگاه
اول خودم نظرمو میگم افزایش قیمت دلار و رسیدن به قیمت واقعی اون که تقریبا 2500 تومن هست شاید برای خیلی ها بحران باشه ولی برای تولید کننده داخلی یه نعمت حساب میشه تا بتونه با تولیدات کشور دوست و همسایه چین رقابت کنه و محصول خوب و با کیفیت تر رو با قیمتی قابل رقابت با تولیدات اون کشور وارد بازار کنه و تو این حالات از ورشکستی نجات پیدا کنه خیلی از مراکز تولیدی رو میشناسم که بخاطر قیمت نا عادلانه قیمت ارز و نتونستن رقابت ورشکست شدن

این نظر منه حالا خوشحال میشم نظر شما رو هم بدونم:ws3:

به نظر من دولت باید اجازه بده قیمت ارژ واقعی بشه حالا حتی اگر باعث افت ارزشش بشه:a030:

وحید جان من خوب متوجه نشدم

خودم یه مثال میزنم

فرض میکنیم یه تولید کننده داخلی صاحب 1000 تومان است و برای تولید کالای خود در داخل احتیاج به دستگاه یا مواد اولیه دارد که از خارج باید بخرد انچه باید بخرد طبق فاکتوری که برایش امده باید باید یک دلار براش بپردازد و اینکار را میکند .

اما

حالا اگه قیمت دلار 2000 تومان باشد تنها صاحب 50 سنت است ( نیم دلار )

نتیجه

در حالت دوم یعنی گرانی دلار با فرض اینکه همه عوامل دیگه دربازار ثابت باشد این شخص اصلا نمیتوند تولید داشته باش تا چه برسد به رقابت

نظرت چیه ؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
وحید جان من خوب متوجه نشدم

خودم یه مثال میزنم

فرض میکنیم یه تولید کننده داخلی صاحب 1000 تومان است و برای تولید کالای خود در داخل احتیاج به دستگاه یا مواد اولیه دارد که از خارج باید بخرد انچه باید بخرد طبق فاکتوری که برایش امده باید باید یک دلار براش بپردازد و اینکار را میکند .

اما

حالا اگه قیمت دلار 2000 تومان باشد تنها صاحب 50 سنت است ( نیم دلار )

نتیجه

در حالت دوم یعنی گرانی دلار با فرض اینکه همه عوامل دیگه دربازار ثابت باشد این شخص اصلا نمیتوند تولید داشته باش تا چه برسد به رقابت

نظرت چیه ؟

ببینیدالا مثلا تو ایران یه جنسی با قیمت یک دلار تو ایران داره تولید میشه یعنی هزار تومن به قیمت دیروز و دوهزار تومن به قیمت امروز همین جنس تو کشوردیگه با قیمت نیم دلار درکشور دیگه تولید میشده و با هزینه واردات و کلی سود و با کیفیت خیلی پایین تر با قیمت پایین تر از قیمت ایران به فروش میرسیده ولی وقتی قیمت دلار بالا بره البته هم بانکیش و هم ازاد یکی بشه دیگه نمیتونه باقیمت برابر و کیفیت برابر وارد ایران بشه و تولید داخل رو زمین گیر کنه

الان میگن قیمت گندم در بازار جهانی 3 کیلو یک دلار معامله میشه بخاطر همین از کشاورز داخلی گندم رو به همون قیمت ولی با نرخ بانکی دلار میخرن در حالی که قیمت واقعی گندم رو با قیمت واقعی دلار مقایسه نمیکنن همین باعث کم شدن تولید و ورشکستگی کشاورز میشه

همین موضوع برای پوشاک هم صدق میکنه من تو حوزه های دیگه سر رشته ندارم هرکس سررشته ای داره و میتونه بگه همسان سازی دلار با نرخی واقعی به ضرر ملته بیاد توضیح بده:ws3:

• Like 4
لینک به دیدگاه

اولا که اینجا تالار اقتصاده؟؟:ws3:

در ثانی قیمت واقعی دلار الان 4500 الی 4700 تومنه که با سوبسید دولت الان قیمتش 1710 تومنه(تا این لحظه البته:دی)

ثالثا افزایش قیمت دلار دست دولت نیست و دیر یا زود قیمت دلار میاد به جایگاه واقعیش .....دلاری که دولت با ارزش کمتر به بازار تزریق میکنه همش نقش یه آرامبخشه

رابعا افزایش قیمت دلار کمر تولیدکنندگان رو میشکنه چرا که اکثر مواد خام وارداتیه و باید پپول بیشتر صرف تهیه مایحتاجشون کنند......همین دو هفته پیش افزایش دلار تا 1800 باعث شد کلی از کارخونجات اینجا نتونن این ماه حقوق کارگراشونو بدن چرا که شرکت های مادر پول بیشتری ازشون خواستن

به نظر من دلار باید نرخ بازار و نرخ بانک مرکزیش هر چه قدر میتونه نزدیک باشه نه با اختلافی اینچنینی

نقدینیگی باید از جامعه کشیده بشه بیرون ..... افزایش نقدینگی باعث شده تورم کاذب تو طلا و دلار بوجود بیاد ....حالا یا با افزایش سود بانکی یا با اوراق مشارکت پربازده

• Like 6
لینک به دیدگاه

نقدینیگی باید از جامعه کشیده بشه بیرون ..... افزایش نقدینگی باعث شده تورم کاذب تو طلا و دلار بوجود بیاد ....حالا یا با افزایش سود بانکی یا با اوراق مشارکت پربازده

درسته كه البته اين مشكل بخاطره سياسته اشتباهه احمدي نژاد بود كه تا اومد سوداي بانكيو 12% كرد حالا بعد 6 سال به اين نتيجه رسيد كه كارش اشتباهه حالا دوباره قراره سوداي بانكي بشه 21%!!!! كه فك كنم اين مشكله دلارم به خودي خود يكمي حل شه

• Like 1
لینک به دیدگاه
اولا که اینجا تالار اقتصاده؟؟:ws3:

در ثانی قیمت واقعی دلار الان 4500 الی 4700 تومنه که با سوبسید دولت الان قیمتش 1710 تومنه(تا این لحظه البته:دی)

ثالثا افزایش قیمت دلار دست دولت نیست و دیر یا زود قیمت دلار میاد به جایگاه واقعیش .....دلاری که دولت با ارزش کمتر به بازار تزریق میکنه همش نقش یه آرامبخشه

رابعا افزایش قیمت دلار کمر تولیدکنندگان رو میشکنه چرا که اکثر مواد خام وارداتیه و باید پپول بیشتر صرف تهیه مایحتاجشون کنند......همین دو هفته پیش افزایش دلار تا 1800 باعث شد کلی از کارخونجات اینجا نتونن این ماه حقوق کارگراشونو بدن چرا که شرکت های مادر پول بیشتری ازشون خواستن

به نظر من دلار باید نرخ بازار و نرخ بانک مرکزیش هر چه قدر میتونه نزدیک باشه نه با اختلافی اینچنینی

درسته حرف شما ولی بهتره که نرخ دلار واقعی بشه اگه تورم ایجاد شده باید تورم رو از بین ببرن نه این که با وارد کرد ارژ دولتی بخوان قیمتش رو پایین نگه دارن:a030:

• Like 1
لینک به دیدگاه
سلام خوبین انشا ا....

مرسی از بحث خوبت

شما الان وقتی بازار میری همه چیزمون وارداتیه در صورتی که خودمونم امکاناتات تولید اونو چه بسا بهتر داریم اما بدلیل طرز تفکر مرغوبیت کالای خارجی که 90 درصد اذهانو گرفته ، مردم به سمت کالای خارجی میان و تولید کننده داخلی ورشکست میشه و بیکاری و ..........

افزایش قیمت دلار خیلی از این لحاظ به اقتصاد کشور کمک میکنه، واردات کمتر میشه به نفع تولید کننده داخلیه:gnugghender:

• Like 2
لینک به دیدگاه

این نقل قول از یکی از مجری های تلوزیونه

اقا بزار دلار گرون بشه

ما که با ریال کار میکنیم

اصلا دلار بشه 2000 تومان

به ضرر خود امریکایی هاست

باید دونه ای 2000 دلار رو از ایران بخرن :icon_pf (34):

• Like 2
لینک به دیدگاه

فکر میکنم بیشترین تاثیرو رو شرکت های بورسی داره ...

در کوتاه مدت اثرش مثبته ... چون شاخص ها رو میبره بالا ... و اینکه بیشتر به نفع شرکت های صادر

کننده ست... ( صادر کننده ی مواد خام )... مخصوصا شرکت های صادر کننده ی مواد معدنی ... مثل

مس و آهن و پتروشیمی و اینا که بیشتر محصولاتشون رو به خارج از کشور صادر میکنن ..

اما در میان مدت و بلند مدت باعث افزایش تورم میشه... و باعث افزایش بازدهی سرمایه گذاری ها و در

نتیجه باعث کاهش نسبت P/E ( قیمت به درامد ) میشه ... و نهایتا باعث تشکیل صف های خرید میشه ...:banel_smiley_4:

همچنین در بلند مدت خود این شرکت های صادر کننده نیاز به توسعه سازی دارن ... که با افزایش

قیمت دلار مشابه دیگر شرکت ها ک از افزایش قیمت ضربه خوردن دچار مشکل میشن...

از طرفی افزایش نرخ دلار باعث افزایش ارزش جایگزینی میشه... مهترین دلیلش هزینه های ماشین

آلات شرکت هاست ... که بیشتر برای شرکت های مصرف کننده داخلی همچین اتفاقی میفته ... که با

افزایش قیمت دلار و گرون شدن کالاهای خارجی ... رقابت تو شرکت های تولید کننده داخلی بیشتر

میشه ... و نهایتا ارزش جایگزینی رو بالا میبره و به نفع شرکت های تولید کننده ی ایرانیه ...

از یه دیدگاه دیگه افزایش قیمت ارز باعث رشد سودآوری شرکت های تولید کننده ست ... مثل همون

شرکت های صادر کننده ی مواد معدنی و پتروشیمی ... و از طرف دیگه باعث کاهش سود آوری شرکت

های مصرف کننده ی ارز میشه ... مثلا شرکت های خودروسازی که مجبورن برای تهیه ی مواد اولیه

پول زیادی رو صرف خرید قطعات مورد نیازشون کنن... در نتیجه سود آوری اینجور شرکت ها خیلی کم

میشه ... که به ضرر تموم میشه...

البته دولت میتونه با افزایش نرخ فروش شرکت های تولید کننده مثل خودروسازا ... وضعیت رو کنترل کنه...

به طور کلی در کوتاه مدت به نفع شرکت های صادر کننده و به ضرر شرکت های وارد کننده ( مصرف کننده ) میشه ...

و در بلند مدت به اتفاقای پیش رو بستگی داره .. :whistle::th_scratchhead:

• Like 4
لینک به دیدگاه
و در بلند مدت به اتفاقای پیش رو بستگی داره .. :whistle:

خوب به این اتفاق چه بستگی ای داره :ws52:

خوب وقتی این اتفاق بیوفته و کسی نخره فرقی به حال دلار نداره :ws52:

• Like 1
لینک به دیدگاه
خوب به این اتفاق چه بستگی ای داره :ws52:

خوب وقتی این اتفاق بیوفته و کسی نخره فرقی به حال دلار نداره :ws52:

هوم ؟ :ws52:

منظورم این بود که بستگی به تصمیم های دولت و قیمت آتی ارز کنترل یا عدم کنترلش و واکنش شرکت ها وخیلی از موارد دیگه بستگی داره :ws52:

• Like 1
لینک به دیدگاه
هوم ؟ :ws52:

منظورم این بود که بستگی به تصمیم های دولت و قیمت آتی ارز کنترل یا عدم کنترلش و واکنش شرکت ها وخیلی از موارد دیگه بستگی داره :ws52:

من فکر کردم ت ح ر ی ف خرید ن ف ت منظورت بود :icon_pf (34):

• Like 2
لینک به دیدگاه
من فکر کردم ت ح ر ی ف خرید ن ف ت منظورت بود :icon_pf (34):

دنیای اقتصاد بسیاااااااااار بسیااااااااار پیچیده ست ... جزو معدود علمایی که آینده رو نمیشه دقیق پیش بینی کرد...

و همیشه بر اساس اتفاقات مشابه گذشته ... آینده رو پیش بینی میکنن ... :w16:

واقعا وقتی وارد دنیای اقتصاد بشی میتونی اینا در ک کنی ... کوچکترین اتفاقی بر کل شرکت های سرمایه گذاری تاثیر میزاره ... رو رفتار سرمایه گذارها .. صف های خرید و فروش ... کاهش و افزایش P/E ... کوچکترین شایعه ... کوچکترین اتفاق... دنیای سرمایه گذاری رو از این رو به اون رو میکنه ... و تاثیرات منفی زیادی داره معمولا ...

بعضی ها از آب گل آلود ماهی میگیرن بعضی ها به طور کامل سرخورده و ناامید میشن ...

• Like 2
لینک به دیدگاه

اگر میخواهید جنس خارجی بخرید زدوتر بخرید که گرونی در راهه . و بلافاصله بقیه اجناس هم گرون میشن ....

در کل به نظر من این مردمند که آسیب میبینند و دولت سود نهایی زو میبره

وتنها راه جلوگیری از گرون شدن دلار بالا بردن سود بانکهاست تا نقدینگیه دست ملت کم شه :banel_smiley_4:

• Like 3
لینک به دیدگاه
سلام خوبین انشا ا....

سلام

به نظر من افزایش قیمت دلار

به ضرر واردکنندگان کالا

به ضرر مردمی که قصد سفر به خارج رو دارند

به ضرر مشتریان کالاهای خارجی

به نفع تولید کننده داخلی به شرط اینکه مواد اولیه تولیدش خارجی نباشند

به نفع صادر کنندگان کالای داخلی مثل فرش

به ضرر حقوق بگیران

برای دلال فرقی نمیکنه

و در کل به معنی کاهش ارزش پول ماست یعنی بطور کلی قدرت خرید مردم پایین میاد و برای حفظ قدرت خرید قبلی باید بیشتر کار کنند

• Like 4
لینک به دیدگاه
سلام

به نظر من افزایش قیمت دلار

به ضرر واردکنندگان کالا

به ضرر مردمی که قصد سفر به خارج رو دارند

به ضرر مشتریان کالاهای خارجی

به نفع تولید کننده داخلی به شرط اینکه مواد اولیه تولیدش خارجی نباشند

به نفع صادر کنندگان کالای داخلی مثل فرش

به ضرر حقوق بگیران

برای دلال فرقی نمیکنه

و در کل به معنی کاهش ارزش پول ماست یعنی بطور کلی قدرت خرید مردم پایین میاد و برای حفظ قدرت خرید قبلی باید بیشتر کار کنند

ببنید تولید کننده داخلیی هم که مواد اولیشو از خارج تهیه میکنه وقتی ببینه مواد اولیش رو تو خود کشور ارزون تر میتونه تهیه کنه نمیره از خارج کشور تهیه کنه

اگر هم فناوریش تو کشور وجود نداشته باشه خوب وقتی یه سرمایه گذار ببینه اگه این نوع مواد اولیه رو میتونه با سود اقتصادی معقول تو ایران تولید کنه خوب چرا نکنه سرمایه دار هم که ماشا... زیاده

در ضمن حتی اگه نتونه تولید کنه و مجبور باشه از خارج تهیه کنه بازم میزان سوردش به ریال افزایش پیدا میکنه

• Like 2
لینک به دیدگاه

دلار:ws3:

بيشترين نفع رو از افزايش قيمت دلار در ايران دولت مي برد

تنها مرجع رسمي توزيع دلار در كشور دولت است

بخش عظيمي از بودجه ي ريالي دولت از محل فروش ارز در بازار ازاد تامين مي شود

يك مثال بزنم:

قيمت نفت تقريبا ثابت هست و در دراز مدت حول يك رقمي در نوسان است و لذا پيش بيني درآمد ارزي تقريبا ثابت است(مگر اينكه اتفاقات خاصي در سطح جهان بيافتد)

اما اين درآمد هاي ارزي قابل مصرف در اكثر كارهاي دولتي مانند حقوق دادن و اعتبار دادن و ... نيست و مي بايست به ريال تبديل شود.

دو راه وجود دارد:

1-دلار بدهيد طلا بخريد و اسكناس چاپ كنيد كه باعث افزايش نقدينگي در جامعه مي شود و افزايش نقدينگي باعث تورم افسار گسيخته مي شود(چيزي كه در سال هاي اخير شاهد بوديم)

2-دلار را به مردم بفروشيد و ريال را از جامعه جمع كنيد و مصرف كنيد(كه در نگاه كلي باعث ثابت ماندن حجم نقدينگي در جامعه و كنترل نسبي تورم مي شود)

در راه دوم :

اگر دلار به نرخ 1000 تومان باشد دولت مي بايست براي بدست اوردن 1 ميليارد تومان 1 ميليون تومان ارز بفروشد

اما اگر دار 2000 تومان باشد دولت براي بدست اوردن همان ميزان پول مي بايست نصف ميزان قبلي دلار بفروشد و اين يعني پس انداز ارزي در شرايطي كه بدست اوردن دلار به واسطه ي تحريم ها براي ايران سخت شده

در سال 90 دولت دچار كمبود بودجه شديد شده است و بودجه ي 12 ماهه در 7-8 ماه نخست سال به اتمام رسيده و دولت مجبور به جبران اين كسري بودجه است

براي جبران اين كسري بودجه از دو راه عمل مي كند:

فروش طلا به نرخي بااتر از نرخ جهاني

فروش دلار به نرخي بيشتر از نرخ برابري واقعي

براي رسيدن به اين منظور هم از روش هاي دلالي دولتي استفاده مي شود

روش هايي نظير پيش فروش -حراج روزانه-سهميه بندي-رانت و....

اما اين روش جبران بودجه در كشوري مانند ايران كه اقتصاد شكننده دارد در واقع يك بازي بسيار خطر ناك محسوب مي شود .اين گمان كه فيتيله ي قيمت ها در دست خودمان است و هر وقت بخواهيم بر آن مي دميم و هر وقت بخواهيم آن را به نرخ اصلي بر مي گردانيم گمان باطلي است .زيرا افزايش نرخ ارز باعث ورشكستگي بسياري از بنگاه هاي توليدي مي شود كه نمي توانند افزايش نقدينگي بدهند و اين يعني افزايش بيكاري و كم شدن محصول و رشد تورم و گراني

و همه ي اينها يعني ركود شديد اقتصادي كه منجر به بدتر شدن اوضاع زندگي و سطح اميد و رفاه اجتماعي مي شود .و به دنبال اينها فقر و فحشا و بزه گسترش مي يابد . و همه ي اينها يعني مقدمات فروپاشي

اميدوارم كه تحليل من اشتباه باشد

:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...