رفتن به مطلب

قيمت اينترنت پرسرعت چهارده برابر شد (مملکته داریم !)


ارسال های توصیه شده

سایت ملت آنلاین: شركت​هاي ارايه‌دهنده خدمات اينترنت پرسرعت (ADSL) كه هر بار با معضل جديدي در توسعه ADSL در كشور مواجه مي‌شوند اين‌بار اعلام كرده‌اند كه ارايه اين سرويس به دليل افزايش چندبرابري قيمت تمام شده از سوي برخي از شركت​هاي مخابراتي متوقف شده است.

آخرين آمار ارايه شده از سوي شركت مخابرات ايران از وجود 28 ميليون كاربر اينترنت در كشور حكايت دارد كه از اين تعداد تنها 734 هزار نفر كاربر اينترنت پرسرعت (ADSL) هستند و بيش از 98درصد كاربران ايراني از اينترنت كم سرعت (DIAL UP) با سرعت حداكثر 56 كيلوبيت بر ثانيه استفاده مي‌كنند و شركت​هاي ارايه‌دهنده اينترنت پرسرعت حمايت نكردن شركت​هاي مخابرات استاني را دليل اين عدم توسعه مي‌دانند.

اين در حالي است که طبق اعلام اتحاديه جهاني مخابرات ضريب نفوذ اينترنت كشورها براساس ميزان استفاده كاربران از اينترنت پرسرعت كه ملاك توسعه يافتگي است سنجيده مي‌شود و ديگر اينترنت با سرعت پايين مطرح نيست كه با اين احتساب ضريب نفوذ اينترنت در ايران به يك صدم هم نمي‌رسد.

در بند (الف) ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه بر ايجاد و توسعه شبكه ملي اطلاعات و دسترسي به اينترنت پرسرعت تاكيد شده به نحوي كه تا سال دوم برنامه يعني سال 92 بايد همه دستگاه‌هاي اجرايي و واحد‌هاي تابعه به شبكه ملي اينترنت متصل شوند و نيز تا پايان برنامه يعني سال 95 بايد 60درصد خانوار‌ها و تمام كسب‌ و ‌كار‌ها به شبكه ملي اينترنت متصل شوند كه اين به معناي ايجاد بيش از 12ميليون پورت پرسرعت اينترنت در كشور است و اين درحالي است كه طي چندين سال گذشته شركت​هاي فعال در زمينه خدمات انتقال داده‌ها (PAP) تنها موفق به دايري 700 هزار خط پرسرعت شده‌اند كه چندي است با ورود شركت​هاي مخابراتي به اين عرصه عملا با توقف توسعه اين بخش در استان‌هاي مختلف مواجه شده‌اند. محمدحسن شانه ساز‌زاده، مدير يكي از اين شركت‌ها در گفت‌وگو با مهر از افزايش غيرمنطقي قيمت سرويس​هايي كه از سوي مخابرات به شركت​هاي PAP داده مي‌شود خبر داد و گفت: با خصوصي شدن مخابرات و وارد شدن آن به حوزه DSL، اين شركت به صورت غيرقانوني قيمت تمام شده سرويس‌ها را براي رقبا افزايش مي‌دهد تا خود به توسعه اين سرويس و جذب مشتري بپردازد. وي با بيان اينكه در صورت حساب‌هاي شركت​هاي PAP هر بار با افزايش هزينه در طراحي تجهيزات پسيو، پاور و فضا روبرو هستيم، گفت...

... اين افزايش چند برابري قيمت تمام شده صورت​حساب​هاي ارايه شده از سوي مخابرات بهPAP‌ها، غيرقانوني است چرا كه بايد تمام تعرفه‌ها از سوي كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات تصويب و ابلاغ شود.مديرعامل شركت شاتل با تاكيد بر توقف سرويس دهي بهPAP‌ها به دليل عدم پرداخت اين صورت​حساب‌ها اضافه كرد: در اين رابطه با سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي مكاتبه كرده‌ايم و اين سازمان نيز به عنوان نهاد تنظيم مقررات در اين بخش معتقد است كه شركت​هاي مخابرات استاني حق افزايش قيمت تمام شده اين سرويس را ندارند.

اما اين شركت​ها با بي‌توجهي به دستورات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي ما را مجبور مي‌كنند كه صورت​حساب​هاي جديد را پرداخت كنيم. شانه​ساز‌زاده با اشاره به افزايش 3 تا 14برابري بهاي فضا، پاور و هزينه طراحي تجهيزات پسيو از سوي شركت​هاي مخابرات استاني به مهر گفت: اين شركت​ها حتي اعلام نمي‌كنند كه اين افزايش قيمت بر چه اساسي است و تنها فاكتور كلي صادر مي‌كنند كه شامل هزينه‌هاي چند برابري است.

وي با تاكيد بر اينكه اين مشكل براي تمام شركت‌هاي PAP از طرف همه شركت هاي مخابراتي وجود دارد خاطرنشان كرد: تنها برخي استان‌ها براي پرداخت با ما تعامل دارند و سرويس‌هاي ما را متوقف نمي‌كنند اما برخي استان‌ها مانند تهران، قم و فارس بدون توجه به حقوق كاربران شبكه در صورت عدم پرداخت اين مبالغ سرويس دهي را قطع مي‌كنند.

مديرعامل شاتل تصريح كرد كه مخابرات ايران بايد با دريافت مجوز از رگولاتوري، تعرفه‌ها را تغيير دهد اما از آنجايي كه سازمان تنظيم مقررات وارتباطات راديويي اقدامي قاطع در اين مورد انجام نمي‌دهد هر يك از شركت​هاي مخابراتي نسبت به تغيير بهاي تمام شده و افزايش آن اقدام كرده و بخش خصوصي را دچار ضرر و زيان مي‌كنند. وي خاطرنشان كرد: براين اساس به مشكلاتي همچون عدم تامين پهناي باند براي توسعه خطوط و زيان​هاي ناشي از افزايش تعرفه خطوط E1، افزايش چند برابري هزينه تمام شده سرويس‌ها نيز اضافه شده است.

شركت‌هاي داراي پروانه خدمات انتقال داده‌ها كه موظف بودند تا پايان برنامه چهارم توسعه بيش از يك ميليون و 250 هزار پورت پرسرعت در كشور داير كنند هم‌اكنون تنها 60درصد از تعداد خطوط ADSL مصوب شده را به كاربران ارايه كرده‌اند و معتقدند كه در شرايط موجود اضافه شدن كاربر جديد باعث افت كيفيت ارايه اين خدمات خواهد شد. براساس برخي آمارهاي موجود، ايران با حدود 70ميليون نفر جمعيت، 23ميليون كاربر اينترنت دارد كه بالغ بر ۳۴درصد كل جمعيت است.

سهم ايران از تعداد كاربران اينترنت در خاورميانه بيش از ۵۰درصد است كه بالاترين سهم را در اين منطقه دارد زيرا تنها در فاصله 7سال از دسامبر ۲۰۰۰ كه ميزان كاربران اينترنت ۲۵۰هزار نفر بود تا ۲۰۰۸ رشدي چشمگيري داشته است. البته رتبه ايران به لحاظ سرعت اينترنت خانگي، در بين ۱۵۲ كشور در جايگاه ۱۴۴ قرار گرفته است. آمار منتشر شده توسط مخابرات ايران در فوريه ۲۰۱۱، با تاكيد بر اينكه ضريب نفوذ اينترنت بايد براساس نفوذ اينترنت پرسرعت محاسبه شود، تعداد كاربران اينترنت پرسرعت ايران را ۷۰۰هزار نفر مشخص مي‌كند.

بيش از ۶۰۰ شركت ارايه‌كننده خدمات اينترنت (ISP) در ايران فعال هستند كه دسترسي كاربران به اينترنت را به شكل‌هاي مختلفي فراهم مي‌كنند. مهم‌ترين روش دسترسي به اينترنت در ايران دسترسي از طريق شماره‌گيري تلفني (dial-up) است. كاربران مي‌توانند از شركت‌هاي ارايه‌كننده خدمات اينترنتي اشتراك مدت‌دار (بر حسب ساعات استفاده از اينترنت يا بر حسب روزهاي مجاز براي دسترسي به اينترنت) خريداري كنند، يا اينكه از كارت اينترنت استفاده كنند. كارت‌هاي اينترنت در ايران فقط به صورت چاپي در دسترس است.

اين كارت‌ها را مي‌توان از مغازه‌ها، دكه‌ها و دست​فروش‌ها تهيه كرد. نوع ديگري از دسترسي با شماره‌گيري در ايران وجود دارد كه به اينترنت هوشمند معروف است. در اين روش كاربر با تماس با شماره‌هايي ۱۰ رقمي كه همگي با ۹۰۹ آغاز مي‌شوند، بدون وارد كردن نام كاربري و گذرواژه به اينترنت متصل مي‌شود. اينترنت هوشمند جزو خدمات شبكه هوشمند مخابرات ايران به حساب مي‌آيد و هزينه ارتباط با اينترنت از اين طريق طبق تعرفه مخابرات ايران (دقيقه‌يي ۵۰ ريال) به صورت حساب مشترك خط تلفن افزوده مي‌شود.

در سال‌هاي اخير دسترسي به ADSL نيز در ايران فراهم شده اگر چه استفاده از آن براي همه كاربرها مقدور نيست. بطور خاص، استفاده از تكنولوژي PSM كه با هدف افزايش ضريب نفوذ تلفن در ايران انجام شده باعث شده عده قابل توجهي از مشتركين تلفن نتوانند از خط تلفن خود براي ارتباط ADSL استفاده كنند.

گذشته از اين، طبق مصوبات اخير «كميسيون تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي» در ايران، اشتراك‌گذاري با نسبت يک به ۱۰ در ايران عملا مجاز شناخته شده كه باعث افت كيفيت خطوط اينترنت پرسرعت مي‌شود. در حال حاضر برخي شركت‌هاي اينترنتي اقدام به ارايه خدمات اينترنت بي‌سيم به شكل وايمكس، اتصال نقطه به نقطه (ديد مستقيم) و اتصال ماهواره‌يي (Vsat) نيز كرده‌اند اما هزينه اين خدمات معمولا براي كاربران خانگي مناسب نيست و بسيار بالاست.

  • Like 19
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 54
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اینترنت از نون شب هم واجبتره:ws3:

گوشت نخوری نمی میری ولی اگه تو این زمونه اطلاعات نداشته باشی حتما ضربه میخوری

سخنان گهرباری از سارا- افشار دامه البرکاته

  • Like 6
لینک به دیدگاه
مثِ شما ...:ws3:

من اگر مرفح بودم............................................... :icon_razz:

هییییییییییییییی... زندگی... :hanghead:

 

آخه گازوئیل 18 برابر شده بود! گفتم یه آماری بدم جور باشه!

 

نگران نباش برادر... چند وقت دیگه اینم یکم میزارند روش 18 برابرش میکنند که همه چیز زندگیمون مثل هم باشه...

  • Like 2
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...