masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ green patch لکه سبز گوشت لکه های سبز رنگ در نتیجه نشو و نمای گونه های پنی سیلیوم مثل اکسپانسوم green rot فساد سبز نوعی فساد تخم مرغ بر اثر سدوموناس فلورسنس grits بلغور دانه پوست کنده و نیم کوب gross protein value (GPV) ارزش ناخالص پروتئین معیاری بیولوژیک برای سنجش ارزش تکمیلی یک پروتئین روی یک رژیم پایه مبتنی بر غلات که برای تعیین آن معمولا از جوجه استفاده می کنند growth curve of bacteria منحنی رشد باکتریها منحنی تغییرات تعداد یا لگاریتم تعداد باکتریها را بر حسب زمان در مختصات دو بعدی منحنی رشد باکتریها growth factor عامل رشد ترکیب مغذی که معمولا به مقدار خیلی کم مورد استفاده برای برخی موجودات زنده است growth برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام سرعت رشد تعداد تقسیم یاخته ای در واحد زمان guar gum صمغ گوار صمغ گیاهی از دسته کربوهیدراتهای پلی ساکاریدی که به عنوان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و به مقدار کم در برخی غذاها استفاده می شود gum arabic صمغ عربی صمغی از درخت اقاقیا و از کربوهیدراتهای هتروپلی ساکارید پیچیده که به عنوان برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام به میزان کم در برخی مواد غذایی استفاده می شود gum tragacanth کتیرا صمغی که از ریشه اصلی گون گرفته می شود. آهسته آب جذب می کند. در PH برابر 5 بیشترین ویسکوزیته را دارد. Gelation برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام شدن به فرم گرفتن برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام گفته می شود. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ HACCP سیستم بازرسی هاسب سیستم HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Point، استانداردی پایه ای است كه به سازمانها و شركتها این امكان را می دهد كه ریسكهای مربوطه را شناخته و آنها را به طور اثر بخش از نظر ایمنی و صرفه اقتصادی مدیریت كنند. halophile نمک دوست به میکروارگانیسمهایی گفته می شود که جهت نشو نما خود نیاز به مقادیر زیادی نمک طعام در محیط نشو ونمای خود دارند halphen test برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام روشی برای تعیین وجود روغن پنبه دانه در روغنهای حیوانی یا گیاهی ham برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام قسمت بالای ران خوک که با افزودن محلول نمک طعام نیتریت و دود دادن آن را می پرورانند hammer mill برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نوعی آسیاب با چکشهای مستطیلی شکل hard swell تورم سخت نوعی تورم در قوطی های کنسرو که فشار گاز در آنها بالاست و با فشردن زیر انگشتان دست برطرف نمی شود harsh طعم تند طعم تند چای که دارای مزه تلخی است hay flavor برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام طعم ات مثل طعم علف خشک که به علت وجود فورفورال در بعضی محصولات مثل قهوه بوجود می آید HDL لیپوپروتئین سنگین نوعی لیپوپروتئین موجود در خون که 50% آن پروتئین و بقیه مواد لیپیدی است لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ icing suger پودر شکر پودر یا محلول قندی غلیظ که برای براق شدن روی شیرینی می پاشند idiophase مرحله سکون به مرحله توقف رشد باکتریها که به دنبال مرحله فعال رشد (تروفوفاز) حادث می شود گفته می شود immersion freezing برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام غوطهوری روش برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ی که در آن ماده غذایی درون ماده منجمد کننده غوطه ور می شود و یخ می زند immunization ایمن سازی ایجاد ایمنی در موجود زنده با تزریق پادتن in vitro در شیشه درمورد مطالعات میکروبی که در آزمایشگاه و در ظروف شیشه ای آزمایشگاهی و یا کشتهایی که در آزمایشگاه انجام می شود به کار می رود incubation برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام دوره کمون به زمان خوردن ماده عذایی آلوده تا ظاهر شدن علائم بیماری اطلاق می شود induction القا پدیده ای که در آن آنزیم در جواب به تحریک ترکیب خارجی ساخته می شود induction برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام طول عمر روغن swift test life infection عفونت رشد و نمو میکروب در بدن موجود زنده inhibition site محل بازدارنده محل ویژه ای روی مولکول آنزیم که ترکیب جلوگیری کننده از فعالیت آن به آ« می چسبد inositol اینوزیتول یکی از شبه ویتامینهای ب کمپلکس است که الکل 6 کربنه حلقوی است که در غلات یافت می شود INQ ضریب کیفی تغذیه ای به ارزش کلی تغذیه ای مواد غذایی اطلاق می شود inspection belt نقاله بازرسی تسمه پهنی که بر روی آن مواد غذایی خام ریخته می شود و حرکت داده می شود تا کارگران دو طرف نوار را بازرسی کنند instant powder پودر فوری پودر خشک که سریعا آب جذب می کند و با آب مخلوط می شود interferon اینترفرون نوعی پروتئین که در نتیجه عفونت ویروسی تولید و مانع تکثیر ویروس مربوطه می شود invert suger قند انورت مخلوط گلوکز و فروکتوز که در نتیجه هیدرولیز ساکاروز در اثر آنزیم انورتاز یا اسیدهای آلی حاصل می شود invertase اینورتاز آنزیمی که باعث تجزیه ساکاروز به گلوکز و فروکتوز می شود iodine number عدد یدی معیار تعیین درصد غیر اشباعی اسد چرب و عبارت است از مقدار ید مصرفی برحسب گرم به ازای 100 گرم روغن مایع مورد آزمایش iodized salt نمک ید دار نمک طعام که دارای مقدار کمی ترکیبات یدات و یا یدید پتاسیم است و از ایجاد گواتر جلوگیری می کند ion exchange chromatography کروماتوگرافی تبادل یونی روش کروماتوگرافی که در آن ترکیبات مورد تجزیه که طبیعت یونیزه شده دارند با یونهای موجود روی فاز ثابت شده ذرات ستون و با واکنش تبادل یونی تفکیک می شوند isoelectric point نقطه ایزوالکتریک پی اچ خاصی در مورد ترکیبات و محلولهای پروتئینی که در آن مقدار بارهای مثبت و منفی با هم برابر شده است و درنتیجه خاصیت انتقال الکتریسیته و فشار اسمزی آن به حداقل می رسد isosaccharosan ایزوساکاروزان ترکیبی حاصل از مراحل اولیه کاراملیزاسیون شکر isotop ایزوتوپ عنصری شیمیایی که با عنصر شیمیایی دیگر دارای عدد اتمی مساوی و خواص شیمیایی یکسان ولی از نظر تعداد نوترون با آن متفاوت است لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ jam مربا محصولی است که از میوه پخته شده در حد مناسب و شکر با آب یا بدون آب تهیه میشود. jar شیشه دهان گشاد ظرف شیشه ای با دهانه گشاد که از آن معمولا برای بسته بندی و عرضه بعضی مواد غذایی استفاده میشود. jelly برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ماده ای نیمه جامد که از ترکیباتی مثل ژلاتین یا پکتین تشکیل شده است مواد به وجود آورنده آن عبارت اند از آب میوه، شکر، پکتین و اسید آلی joule ژول واحد اندازه گیری انرژی در واحد متریک لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ kefir کفیر نوعی شیر اسیدی الکلی است که در کشورهای بالکان تولید می شود. keratin کراتین نوعی پروتئین گوگرد دار انحلال ناپذیر است که پوست و ناخن و مو وجود دارد ketchup کچاب سس گوجه فرنگی که از پوره یا آب گوجه فرنگی، شکر، سرکه و ادویه و کتیرا تشکیل شده و پاستوریزه می شود. ketogenic diet رژیم کتون زا،رژیم کم قند نوعی رژیم غذایی که به علت کمبود کربوهیدرات ها باعث کیتوز می شود. ketose قند کتونی نام عمومی منوساکاریدهایی که دارای عامل کتونی هستند. kilocalorie کالری بزرگ،کیلو کالری واحد اندازه گیری انرژی گرمایی در تغذیه. مقدار گرمای مورد نیاز برای افرایش دمای یک کیلوگرم آب به میزان 1 درجه سانتیگراد ( از 15.5 به 16.5 درجه) koji کوجی در ژاپن به مایه کپکی مورد استفاده در تولید برخی فراورده های غذایی سنتی مثل سس سویا میزو و.. کپک مورد نظر یعنی آسپرژیلوس اوریزه را روی مخلوطی از سویا، سبوس گندم، گندم ساییده کشت می دهند. kerebs cycle چرخه کربس tricarboxylic acid cycle kumiss کومیس نوعی نوشابه اسیدی الکلی شیر است که در منشاء اصلی آن یعنی آسیای مرکزی از شیر مادیان (اسب ماده) تهیه می شود. ***itz inhibitore بازدارنده کونیتز نوعی بازدارنده آنزیمهای پروتئولیتک است که در دانه سوژا یافت می شود و از یک پلی پپتید با 200 اسید آمینه تشکیل می شود و دارای وزن مولکولی 21000 دالتون است. این بازدارنده مانع عمل آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین می شود. kwashiorkor کواشیورکور،بیماری کم پروتئینی بیماری کم پروتئینی لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ labeling برچسب زنی مشخص کردن انواع مواد اولیه و یا افزودنی به صورت چاپ یا برچسب روی پوشش یا ظرف بسته بندی شده. label برچسب به هر گونه طرح و برگه نوشته شده یا نقاشی چاپ شده که روی بسته بندی غذا چسبانده یا نقش شود بر چسب گویند. lacquer لعاب،لاک در صنایع غذایی به پوشش محافظ قوطیهای کنسرو گفته میشود که معمولا به طور یکنواخت و بسیار نازک بر سطح داخلی فلز قوطی پاشیده و قبل از تکمیل شدن قوطی در داخل کوره پخته و تثبیت میشود. lactalbumin لاکتالبومین (آلفا) یکی از پروتئینهای موجود در شیر که مهمترین پروتئین بعد از کازئین است. lactenins لاکتنینها به گروهی از ترکیبات ضد میکروبی طبیعی شیر اطلاق می شود که 3 نوع L1 L2 L3 دارد lactic acid لاکتیک اسید اسید 3 کربنه ای است که در اثر تخمیر میکروبی لاکتوز در شیر ایجاد می شود lactic acid bacteria باکتریهای لاکتیک به مجموعه ای از باکتریهای کروی و میله ای بدون هاگ، گرم مثبت، فاقد کاتالاز و بی هوازی اختیاری و بلاخره میکرو ائروفیل گفته می شو که ترکیب اصلی تخمیر آنها اسید لاکتیک است lactic butter کره ترش به کره ای که از خامه ترش بر اثر باکتریهای لاکتیک تهیه شود. lactics باکتریهای لاکتیک lactic acid bacteria lactoperoxidase لاکتوپراکسیداز یکی از مهمترین آنزیمهای شیر است. lactose قند شیر دی ساکاریدی است که از گلوکز و گالاکتوز تشکیل شده است و تنها قند موجود در شیر است. lag phase مرحله کمون به اولین مرحله نشو و نمای میکروبها در محیطی جدید گفته میشود. این مرحله از زمان آلودگی یا تلقیح شروع میشود و تا شروع نشو و نمای واقعی ادامه مییابد. lamb گوشت بره گوشت گوسفند جوان معمولا زیر یک سال. layout طرح نصب طرح ماشین آلات کارخانه تولیدی که به طور جداگانه از ابتدا تا انتهای خط تولید را به ترتیب واحدهای مختلف و چگونگی ارتباط آنها را با هم مشخص میکند. leaky butter کره آبده از عیوب فیزیکی کره است و علت آن غیر یکنواخت بودن ذرات معلق آب در بافت کره میباشد و اگر کره در دمای اتاق قرار داده شود قطرات آب روی سطح آن ظاهر میشود. علت آن مالش دادن ناقص کره در گردونه کره زنی میباشد. lean meat گوشت لخم به قسمتهایی از گوشت قرمز بدون استخوان گفته میشود که چربی زیادی ندارد. leathor rot پوسیدگی چرمی نوعی فساد در توت فرنگی که عامل آن phytophteran cactorum است. leavening ور آمدن بالا آمدن خمیر بر اثر تخمیر. میکرو ارگانیسم عامل ساکارومایسس سرویزیه است. lecithin لسیتین فسفولیپیدی است که در بافت عصبی خون، شیر زرده تخم مرغ و مرغ و برخی سبزیها وجود دارد. در صنایع غذایی نوعی امولسیون کننده است lectin لخته کننده گیلهی phytohemagglutinin leek تره فرنگی گیاهی دو ساله از خانواده سوسنیها و نام علمی Allium sativum و ساقه آن خوراکی است. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ levulose لوولوز،فروکتوز قندی است 6 کربنه ساده که قابلیت انحلال زیادی دارد و به سختی متبلور میشود. شیرینی آن از ساکاروز بیشتر است. light cream خامه رقیق بین 30-18 درصد چربی دارد و با دستگاه خامه گیر از شیر پر چرب جدا میشود. lignin لیگنین پلیمری است پیچیده که همراه با سلولزو همی سلولز در مواد گیاهی فیبری مثل چوب وجود دارد و موجب محکم و سخت شدن سلول میشود. limiting amino acid اسید آمینه محدود کننده اسید آمینه ای که مقدار آن در مقایسه با مقدار مورد نیاز برای سنتز پروتئین در حدی است که به عنوان عامل محدود کننده عمل خواهد کرد. linoleic acid لینولئیک اسید اسید چرب اساسی مورد نیاز بدن انسان که برای رشد و حفظ سلامت پوست لازم است 18 کربنه و دارای دو اتصال مضاعف است. lipase لیپاز آنزیمی است که باعث آبکافت (هیدرولیز) چربیها میشود. lipids چربیها به ترکیباتی که شامل چربیهای خنثی، روغنها، اسیدهای چرب، فسفولیپیدها، کلسترول و غیره است اطلاق میشود. lipoic acid لیپوئیک اسید یکی از ویتامینهای گروه ب که همراه با تیامین پیرو فسفات برای جدا کردن گروه کربوکسیل از اسیدهای آلفا -کتو،مانند اسید پیروویک، عمل میکند. lipolysis لیپولیز هیدرولیز یا تجزیه چربی را گویند لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ lipopolysaccharide(LPS) لیپوپلی ساکارید به لیپیدی با ساختمان پیچیده اطلاق میشود که معمولا حاوی قندهای کمیاب و اسیدهای چرب است و در بسیاری از باکتریهای گرم منفی دیده میشود. lipoprotein لیپوپروتئین پروتئین مرکب دارای مواد لیپیدی (تری گلیسرید،کلسترول و فسفو لیپید)است که برای انتقال چربی در خون از آن استفاده میشود. مثال کیلو میکرون،VLDL، LDL، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و غیره. liquid chromatograph کروماتوگراف مایع دستگاه تجزیه ای که مواد شیمیایی را در ستون مناسبی بین دو فاز،یکی متحرک(مایع) و دیگری ثابت (مایع یا جامد)تفکیک میسازد. liquid sugar شربت قند به محلول شربت غلیظ ساکاروز تصفیه شده و یا مخلوطی از ساکاروز و قندهای انورت اطلاق میشود. liquid-liquid chromatography کروماتوگرافی مایع-مایع در کروماتوگرافی وقتی که فاز ثابت و متحرک هر دو مایع باشند که معمولا فاز ثابت مایع روی ذرات جامد به صورت لایه ای نازک تثبیت شده است و لذا ترکیبات جدا شدنی بین این فاز تثبیت شده و فاز متحرک در ستون کروماتو گرافی تفکیک میشوند. liquid-solid chromatography کروماتوگرافی مایع-جامد در کروماتو گرافی اگر فاز ثابت سطوح ذرات جامد در ستون و فاز متحرک مایع باشد ترکیبات جداشدنی بین فاز جامد تثبیت شده و متحرک مایع تفکیک میشود. liquorice paste شربت شیرین بیان شربت یا سسی که از آرد گندم،شکر،شربت،گلوکز ملاس کارامل مایع ژلاتین عصاره شیرین بیان نمک روغن و تخم بادیان درست میشود. locust bean gum صمغ خرنوب نوعی صمغ گیاهی که از دانه گیاه خرنوب استخراج شده. logarithmic phase (growth) مرحله نهایی (رشد) برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام phase low acid foods غذاهای کم اسید غذایی که PH آنها در حالت تعادل بیش از 4/6 است. low calorie drink نوشابه کم کالری انرژی کمی در بدن تولید میکند. low fat milk شیر کم چرب به شیر طبیعی گاو که چربی آن را تا حد 2-1 درصد کاهش داده باشد اطلاق میشود. lycopene لیکوپن رنگریزه قرمز است که در میوه های مانند گوجه فرنگی، هندوانه، و محصولات قرمز رنگ دیگر وجود دارد. lye peeling پوست گیری قلیایی روشی است برای جدا کردن پوست محصولات کشاورزی به ویژه سیب زمینی یا هلو با غوطه ور کردن آنها در ماده ای قلیایی با درصد مشخصی از سود و دمای معین. lyphoilizing منجمد خشکانی روشی از خشک کردن است که ماده غذایی یخ زده را در فشار نزدیک به صفر درجه سانتی گراد خشک میکنند.آب از حالت یخ زده تصعید می شود و در نتیجه کیفیت ماده خشک شده با این روش بسیار خوب است. lysin لیسین نوعی پادتن که قادر به فروپاشی سلولهای زنده است. lysosome لیزوزوم حبابهای داخل سلولی و حاوی آنزیمهای گوارشی است. lysozymes لیزوزیمها لیزوزیمها عبارتند از بتا -گلوکز امینیداز یا مورامیداز هایی که پلی ساکاریدهای دیواره یاخته بسیاری از باکتریها را هیدرولیز میکنند در نتیجه باعث مرگ آنها میشوند. در حیوانات و گیاهان هم دیده میشوند. لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ macrolide ماکرولید آنتی بیوتیکی که در ساختار شیمیایی آن یک حلقه بزرگ لاکتونیوجود دارد magness tylor pressure tester بافت سنج مگنس وسیله ای برای اندازه گیری سفتی بافت میوه ها و سبزیجات که زمان مناسب برداشت را با آن تعیین می کنند maillard reaction واکنش میلارد گروهی از فعل و انفعالات آلی خصوصا بین اسیدهای آمینه و قندها ی احیا کننده اmalt مالت غلات جوانه زده خشک شده که در تکنولوژی غلات از خاصیت آنزیمی آن برای تبدیل نشاسته به قند استفاده می شود malt beverages نوشابه مالتی نوشابه های الکلی و غیر الکلی که مستقیما از مالت تهیه می شود malt flour آرد مالت از آسیاب کردن جو یا گندم جوانه زده درست می شود malt vineger سرکه مالت سرکه تهیه شده از مالت و مورد استفاده برای تهیه انواع ترشی maltase مالتاز نوعی آلفا گلوکوسیداز که مالتوز را هیدرولیز و به 2 مولکول گلوکز تبدیل می کند maltose figure عدد مالتوز توان تولید مالتوز آرد می باشد. از این عدد در گذشته جهت ارزیابی قدرت آرد نسبت به تولید مالتوز استفاده می شد malty طعم مالت یکی از طعم های خوب چای در محصول مرغوب چای mango انبه میوه ای سفت با پوست ضخیم گوشتی با بافت زرد رنگ که از درخت بزرگ همیشه سبز از خانواده sumac با نام علمی mangifera indica تولید می شود margarine ماگارین محصولی فرایند شده شبیه کره که امولسیون آب در روغن است. ترکیبات آلی شامل روغن، شیر و ترکیبات طعمی و رنگی مانند بتاکاروتن و نمک است لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ marinating در آب خوابانیدن افزودن نمک و ترکیبات اسیدی مانند سرکه به ماهی جهت نگهداری بیشتر و طعم بهتر marmalade مارمالاد نوعی مربا است که از خمیر گوشت میوه تهیه می شود martin برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام روش استرلیزاسیون مارتین از روشهای استرلیزاسیون مواد غذایی است که در آن مخلوط مواد مایع و قطعات جامد مستقیما قبل از قوطی کردن تحت تاثیر بخار آب قرار می گیرد mass transfer انتقال جرم جابجایی ماده در درون جسم مانند حرکت کردن مولکولهای آب از مرکز مواد غذایی به سطح یا از سطح به فضا در اثر انتقال حرارت اmastication جویدن خرد کردن غذا در دهان با دندان maturation رسیدن فرایندی که با گذشت زمان و در شرایطی مشخص باعث ایجاد کیفیت مناسب می شود maturometer رسیدگی سنج دستگاهی برای اندازه گیری درجه رسیدگی بعضی سبزیجات و میوه جات mayonnaise سس مایونز نوعی سس است با امولسیون روغن در آب و با استفاده از زرده تخم مرغ سرکه و ادویه درست می شود mealy آردی احساس حالت پودری در دهان membrance permeation برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کن غشایی در این روش تغلیظ از غشایی نیمه تراوا استفاده می شود. یک طرف آن مایع گرم و در طرف دیگر آن خلاء نسبی وجود دارد menadione منادیون ترکیبی مصنوعی که دارای فعالیت مشابه ویتامین ک می باشد merten effect پدیده مرتن تداخل واکنش بین پروتئینهای شیر خصوصا کاپاکازئین و ایمنوگلوبولینها که در بالا آمدن ذرات چربی شیر اثر می گذارد و سرعت آن را کاهش می دهد یعنی از تشکیل خامه روی سطح شیر جلوگیری می کند mesophile معتدل دوست میکروارگانیسمهایی که معمولا در دمای بدن حیوانات بخوبی رشد می کنند metabolism سوخت وساز مجموع تغییر و تبدیلهایی که در موجودی زنده روی ترکیبات سازنده آن صورت می گیرد که به 2 گروه آنابولیسم و کاتابویسم تقسیم می شود metaloprotein پروتئین فلزدار پروتئینی که دارای یک یا چند اتم فلزی مثل آهن یا منیزیم است metally flavor طعم فلزی در اثر زنگ زدگی خطوط انتقال شیر طعم فلز و اکسید آهن در شیر و محصولات شیری ایجاد می شود metionine متیونین اسید آمینه گوگردداری که تامین کننده گروه متیل است microbial contamination آلودگی میکروبی وارد شدن میکروارگانیسمهای ناخواسته در مواد غذایی و آلوده کردن آنها micron میکرون micrometer← microwave cooking پختن ماکروویو پختن مواد غذایی با تابش امواج الکترومغناطیس milk crumb پودر شکلاتی شیر مخلوطی از پودر کاکائو، شیر و شکر که بیشتر در کارخانجات تولید شیرکاکائو استفاده می شود milk fat چربی شیر چربی خالص شیر که 97% از تری گلیسیریدها و بقیه از کتوگلیسیرید کلسترول منوگلیسیرید و.. تشکیل شده است milliequivalent میلی اکی والان معیار اندازه گیری غلظت ماده ای در حجم یک لیتر که از تقسیم تعداد میلیگرم در لیتر بر وزن اکی والان بدست می آید. وزن اکی ولان عبارت است از وزن اتمی تقسیم بر ظرفیت mixograph خمیرسنج دستگاهی که خصوصیات نانوایی آرد را اندازه گیری می کند که این خصوصیات در حین مخلوط کردن آرد با آب اندازه گیری می شود mobile phase فاز متحرک در عملیات کروماتوگرافی مایع محلولی که از خارج ستون کروماتوگراف وارد و باعث جابجایی ترکیبات مورد تجزیه در داخل ستون می شود modified starch نشاسته اصلاح شده نشاسته ای که روی آن تغییرات فیزیکی شیمیایی و یا ژنتیکی ایجاد می شود و برای مطلوب تر شدن خصوصیات تکنولوژیکی و کیفیت فیزیکی و شیمیایی بافت مواد غذایی استفاده می شود molass ملاس مایعی تیره رنگ که پس از مراحل کریستالیزاسیون در تولید شکر باقی می ماند و دارای ترکیبات رنگی طعمی و معدنی همراه با مقادیر قابل توجهی از انواع قندهاست monoglyceride مونوگلیسیرید استر حاصل از ترکیب گلیسرول و یک اسید چرب monolayer water آب تک لایه یک لایه آب با عمق مولکولی که به شدت به ماکرومولکولهای غذا جذب گردیده و به آسانی و با روشهای معمولی قابل جدا کردن نیست monosaccharide مونوساکارید یک تک قندی که قابل هیدرولیز نباشد برای مثال گلوکز فروکتوز و... monosodium glutamate مونوسدیم گلوتامات نمک سدیم اسید گلوتامیک است. مورد استفاده برای تشدید طعم بسیاری غذاها monotype مونوتیپ سویه اولیه ای که به وسیله کاشف با صراحت مشخص شده MPN محتمل ترین عدد عددی است که از آن جهت شمارش تعداد میکروبها در محیطهای مایع استفاده می شود. mother culture کشت مادر در صنایع تخمیری لبنیات به کشتهای لاکتیکی اولیه اطلاق می شود که میزان کل این کشت در 700تا1000 میلی لیتر شیر استریل تهیه گردیده است mouth feel برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام احساسی که از بافت غذا در دهان ایجاد می شود. mucopolysaccharide موکوپلی ساکارید نوعی هتروپلی ساکارید که با گروههای دیگری از ترکیبات مثل پروتئینها ترکیب شده باشد mullen tester مقاومت سنج مولن دستگاهی برای اندازه گیری مقاومت کاغذ و مقوا به پاره شدن multylayer water آب چند لایه مجموع آبهای تک لایه و آب مقید بعلاوه چندین لایه آب دیگر روی آنها در مواد غذایی mung bean ماش گیاهی یکساله علفی با نام علمی phaseolus aureus از تیره leguminosae دارای دانه های کروی سبز mushroom ketchup سس قارچ این سس از قارچ سس سویا نمک و ادوه و کارامل تهیه شده است. mustard sauce سس خردل سسی است که از پودر خردل درست می شود mutation جهش تغییر ناگهانی ظاهری (فنوتیپی) موجود زنده به علت تفییر ژنتیکی که پس از واقع شدن به طور ارثی از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود myoglobin میوگلوبین پروتئین آهن دار موجود در عضله که وظیفه انتقال اکسیژن را برعهده دارد myosin میوزین پروتئین انحلال پذیر از نوع گلوبولین که 68 % پروتئین عضله را تشکیل می دهد لینک به دیدگاه
masi eng 47044 اشتراک گذاری ارسال شده در 8 آبان، ۱۳۹۳ native conformation(protein) ساختمان طبیعی پروتئین حالت طبیعی پروتئین در سلول زنده پروتئین یکه در حالت طبیعی است و میتواند عمل طبیعی خود را انجام دهد. native protein ساختمان طبیعی پروتئین native conformation ← natto ناتو نوعی غذای تخمیر شده و مردمی در ژاپن است. natural conditioning گاز دار کردن طبیعی (نوشابه) در صنایع تولید نوشابه به گازدار کردن طبیعی نوشابه در اثر فعالیت مخمر گفته می شود nectar آب میوه مصنوعی نوعی نوشابه میوه ای است که تا 20 درصد شکر دارد وجوهر میوه به آن اضافه میکنند net dietary protein value(NPV) ارزش خالص پروتئین غذایی معیاری برای سنجش مقایسه ای پروتئینهای تغلیظ شده. حاصلضرب مقدار ناخالص پروتئین و npu اندازه گیری شده با رژیم 10% پروتئین net برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ی خالص فاصله فضای خالی بالای سطح ماده غذایی از سطح غذا تا سطح داخلی در قوطی یا شیشه در حالت ایستاده و دربسته. net protein ratio(NPR) بهروری جامع پروتئین معیاری برای ارزیابی پروتئین و عبارت است از نسبت جمع قدر مطلقهای افزایش وزن موشهای تغذیه کننده از یک رِژیم پروتئینی و کاهش وزن موشهای استفاده کننده از رژیم غذایی بدون پروتئین بر مقدار پروتئین مصرفی توسط موشهای تغذیه کننده از غذای پروتئینی. net protein value(NPV) ارزش خالص پروتئین معیاری برای سنجش مقایسه ای پروتئینهای تغلیظ شده. حاصلضرب مقدار ناخالص پروتئین وNPU اندازه گیری شده با رژیم 10 درصد پروتئین. NPU معیار پروتئین قابل استفاده در بدن یکی از معیا های ارزیابی کیفیت پروتئین غذا که حاکی از مقدار ازت نگهداری شده در بدن موش آزمایشگاهی پس از مصرف پروتئین می باشد net برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام وزن خالص در صنایع غذایی به مقدار ماده کنسرو شده داخل قوطی گفته میشود. که شامل شربت یا آب نمک نیز هست. NGL ضریب بازدهی نیتروژن nitrogen growth in← nisin نی سین نوعی ـنتی بیوتیک که از برخی سویه های استرپتوکوکوس لاکتیس ساخته میشود. پلی پپتیدی با وزن مولکولی 7000 که دارای 18 نوع اسید آمینه است. برای جلوگیری از رشد اسپور های باکتریها استفاده میشود. nitrate نیترات نمک اسید نیتریت معمولا نیترات سدیم که به عنوان ماده نگهدارنده و تثبیت کننده رنگ گوشت و محصولات گوشتی استفاده میشود. nitrification نیتراتی شدن در صنایع غذایی به فرآیندی گفته میشود که باعث اکسید شدن آمونیاک بر اثر باکتری ها و تبدیل آن به نیتریت و نیترات میشود. nitrite نیتریت نمک اسید نیتروو معمولا نیتریت سدیم است. این ترکیب برای نگهداری محصولات گوشتی همراه با نیترات استفاده میشود. nitrogen برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام موازنه نیتروژن مقدار نیتروژن دریافتی در مقایسه با مقدار ازت دفعی در مدت زمانی معین. nitrosamine نیتروز آمین نیتروز آمین ماده ای است که در گوشتهای دارای نیتریت ممکن است به وجود آید که ترکیبی سرطان زاست. noncoenocytic molds کپکهای فاقد دیواره عرضی طلاح به کپکهایی گفته میشود که ریسه آنها به صورت رشته ای لوله مانند و فاقد دیواره عرضی است. nucleotide نوکلئو تید واحد سازنده اسید نوکلئیک. هر نوکلئوتید دارای یک باز پورین یا پیریمیدین و یک قند ریبوز یا دی اکسی ریبوز و فسفات است. nutrients مواد مغذی ترکیبات شامل مواد قندی،پروتئین،چربیها، ویتامینها و عناصر معدنی است که باعث رشد بیولوژیک میشود. nutritional drink نوشابه مغذی به نوشابه ای گفته میشود که بخشی از نیاز های تغذیه ای انسان را تامین میکنند و میتوان انها را به گروههای زیر تقسیم کرد:دسته ای که دارای گلوکز زیاد و تامین کننده انرژی هستند،دسته ای ویتامینها و مواد معدنی هستند،دسته ای که قندهایی جذب ناشدنی دارند و برای افراد رژیمی مناسبند nutritional inhibitor بازدارنده تغذیه ای ترکیب طبیعی موجود در مواد غذایی که باعث کاهش ارزش و جلوگیری از اثر تغذیه ای ماده غذایی میشود. nutritionist متخصص تغذیه کسی که از علوم تغذیه استفاده میکند تا باعث بهبود سلامت جامعه با توجه به نیازهای بدن از نظر مواد مغذی شده و بیماریهای ناشی از کمبود مواد غذایی را کنترل کنند. nutty taste طعم آجیلی طعمی است که معمولا به علت نارس بودن دانه های قهوه در آن به وجود می آید و نامطلوب است. 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده