رفتن به مطلب

مراقبت‌های تغذیه‌ای در بیماران پیوند کلیه


ارسال های توصیه شده

زمانی که بیماری کلیوی به مرحله نهایی خود می‌رسد و کلیه‌ها عملکرد طبیعی خود را تقریبا به طور کامل از دست می‌دهند، بیماران باید تحت درمان با دیالیز و یا پیوند کلیه قرار گیرند. پیوند کلیه روشی است که طی آن یک کلیه سالم از فردی اهدا کننده، به بدن یک بیمار کلیوی پیوند زده می‌شود. در صورت موفقیت این عمل، بیمار صاحب کلیه‌ای سالم و با عملکرد طبیعی خواهد شد و بنابراین قادر خواهد بود زندگی معمول خویش را ادامه دهد.

توصیه‌های تغذیه‌ای در بیماران تحت درمان با پیوند کلیه

- در صورت موفقیت عمل پیوند کلیه و پس از طی دوران نقاهت، این بیماران قادر خواهند بود که رژیم غذایی تقریبا معمول را تحت نظر پزشک معالج و متخصص تغذیه در پیش گیرند.

- لازم است تعداد وعده‌های غذایی این بیماران افزایش و حجم هر وعده کاهش یابد.

- به دلیل مصرف طولانی داروهای استروئیدی پس از پیوند کلیه، ضروری است که مصرف قند و شکر و غذاهای حاوی آنها مانند انواع شیرینی، مربا، شربت، نوشابه و امثالهم، مصرف نمک و غذاهای حاوی آن مانند سویس، کالباس، چیپس، خیارشور، غذاهای کنسروی و مانند اینها و همچنین مواد غذایی پرچرب به ویژه غذاهای حاوی چربی‌های اشباع (مانند چربی گوشت، کره و خامه) در این بیماران محدود شود.

- محدودیت سدیم و پتاسیم از طریق مصرف کمتر غذاهای پرسدیم و پرپتاسیم، در صورت نیاز اعمال خواهد شد.

 

 

نویسنده: فريد نوبخت حقيقي

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...