رفتن به مطلب

اشکالات و سوالات درسی

ارسال های توصیه شده

البته فکر کنم برای محاسبه q میشه از فرمول صفحه 100 جزوه ای که فرمودید هم استفاده کنم.

اره..

ابجي اين q برات مهمه..قسمتي از حل سوال يعني اينكه خوراك به چه صورت هست رو از اين مقدار q ميفهمي..

صفحه 102 جزوه

حالت هاي مختلف q سابكول و سوپرهيت و بخار اشباع و مايع اشباع و مخلوط بخارو مايع رو از رو اين ميفهمي..

اگر نياز به دانلود هندبوك داشتي؛ هندبوك پري رو از اين جا دانلود كن:

[h=2]Consolidated Perrys Chemical Engineers Handbook[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 359
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

مریم جان این مسائلی که گذاشتی با روش مک کیپ تیلی حل میشن. این روش علی رغم مسایل به ظاهر پیچیده نسبتا راحتن اگه روش کار دستت بیاد.

سختیش فقط رسمشه که باید دقیق روی کاغذ میلی متری رسم کنی برای پیدا کردن تعداد سینی ها. اینجاشه که یکم خطا می تونه داشته باشه

توی اون q هم که گفتی از فرمول کلیش فکر کنم باید استفاده کنی : آنتالچی خوراک به حالت بخار اشباع منهای آنتالپی خوراک به حالت واقعی بخش بر آنتالپی خوراک به حالت بخار اشباع منهای آنتالپی خوراک به حالت مایع جوش

به حالت واقعیش رو که مسئله داده، حالت بخار اشباع و مایع جوش رو باید از جداول نگاه کنی.....من خودم فکر کنم از جداول بخار انتهای کتاب ترمودیناکم استفاده می کردم

• Like 2
لینک به دیدگاه
مریم جان این مسائلی که گذاشتی با روش مک کیپ تیلی حل میشن. این روش علی رغم مسایل به ظاهر پیچیده نسبتا راحتن اگه روش کار دستت بیاد.

سختیش فقط رسمشه که باید دقیق روی کاغذ میلی متری رسم کنی برای پیدا کردن تعداد سینی ها. اینجاشه که یکم خطا می تونه داشته باشه

توی اون q هم که گفتی از فرمول کلیش فکر کنم باید استفاده کنی : آنتالچی خوراک به حالت بخار اشباع منهای آنتالپی خوراک به حالت واقعی بخش بر آنتالپی خوراک به حالت بخار اشباع منهای آنتالپی خوراک به حالت مایع جوش

به حالت واقعیش رو که مسئله داده، حالت بخار اشباع و مایع جوش رو باید از جداول نگاه کنی.....من خودم فکر کنم از جداول بخار انتهای کتاب ترمودیناکم استفاده می کردم

مرسی مریمی:icon_gol:

حالت بخار اشباع q=0 'گرفتم .و برای قسمت 3 q=1/3 ..فرمولی هم که میگی درسته با انتالپی کار داره......یعنی از جدول بنزن آنتالپی اون رو واسه بخار و مایع اشباع 20 درجه بخونم:hanghead:

اما در قسمت ج که فشار رو داده حتی برای موارد 1و 3 نیز باید به جدول بنزن رجوع و محاسبه کنم و با توجه به اون بخار قسمت stripping رو محاسبه کنم؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

فکر کنم یک اشتباهی کردم.از جدول بزن باید اطلاعات اشباع واسه فشار یک اتمسفر رو بخونم؟

لینک به دیدگاه
مرسی مریمی:icon_gol:

حالت بخار اشباع q=0 'گرفتم .و برای قسمت 3 q=1/3 ..فرمولی هم که میگی درسته با انتالپی کار داره......یعنی از جدول بنزن آنتالپی اون رو واسه بخار و مایع اشباع 20 درجه بخونم:hanghead:

اما در قسمت ج که فشار رو داده حتی برای موارد 1و 3 نیز باید به جدول بنزن رجوع و محاسبه کنم و با توجه به اون بخار قسمت stripping رو محاسبه کنم؟

خواهش:icon_gol:

ببین قسمت ج رو باید فکر کنم

اما قسمت 2 / ب فکر می کنم که این طوری که Hf یا آنتالپی خوراک حالت واقعیت رو از q=mc (dT باید به دست بیاری. دمای جوش رو که داذی دمای 20 درجه روهم. پس دلتا تی رو داری همین طور جرم و گرمای ویژه

بعد برای Hgو Hl که برای بخار اشباع و مایع اشباع هست باید بری سراغ جداول بخار

قسمت 1 نه جدول نمی خواد q=1 هستش. چون خوراک مایع جوشه.

قسمت 3 این طوری حل کن :

F : مقدار خوراک

l : مقدار مایع محصول پایینG: مقدار بخار محصول بالا

F= L+G

در نتیجه

F*Hf =L*Hl + G HG

. مقدار G و H رو برحسب F توش جاگذاری کن . یکیشون یک سومش بود. یکیشون دو سومش...... F ها از طرفین می رن

Hf به دست اومده رو توی رابطه کلی q جاگذاری کن :

q=(Hg - Hf /Hg - hL

q به دست میاد

• Like 2
لینک به دیدگاه
یه سوال دیگه...نسبت بازروانی چیه؟با نسبت برگشت پذیری فرق داره؟

منم این کلمه رو نشنیده بودم. اما آره فکر می کنم همون r یا نسبت مایع برگشتیه

• Like 2
لینک به دیدگاه

هر دو عزیز بزرگوار میدونم که این وقت شب واقعا جواب دادن به این گونه سوالات حوصله میخواد..بازم متشکرم:icon_gol:

برای قسمت آخر سوال 1 هم از رابطه m*cp*deltaT=Hfg*Vr استفاده کردم. و مقدار آب مورد نیاز محاسبه میشه.

• Like 2
لینک به دیدگاه
منم این کلمه رو نشنیده بودم. اما آره فکر می کنم همون r یا نسبت مایع برگشتیه

اما برای محاسبه حداقل سینی ها به فرارین نسبی نیاز داریم...........پس بازروانی نمیتونه فرارین نسبی باشه؟ارتباط این دو چیه؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
اما برای محاسبه حداقل سینی ها به فرارین نسبی نیاز داریم...........پس بازروانی نمیتونه فرارین نسبی باشه؟ارتباط این دو چیه؟

نه نیست . بازروانی همون نسبت مایع برگشتیه. R=L/D

D محصول مایع بالاست. L مقدار مایعی که برمیگرده به برج

فرارینی هم همون ضریب فراریته فکر کنم. یا آلفا. نویسنده سوال احتمالا لهجه داشته !!

برای نوشتن معادله کلی منحنی تعادلیت و در نتیجه رسمش به درد می خوره با فرمول y=ax/1+ax ش همون آلفا منظورمه............اگه جدول اطلاعات تعادلی رو داشته باشی یعنی x و y میتونی با داشتن آلفا نمودارت رو رسم کنی

برای حداقل سینی ها از روی نمودار اصلا احتیاج به خط عمل بالا و پایین نداری...........نمودار تعادلی یا داری یا با همون آلفا رسم می کنی....از نقطه Xd که جزمولی جزه فرارتر در بالا هست خطوط افقی و عمودی به ترتیب رسم کن تا از Xw که درصد جزئ مولی محصول فرارتر در پایین هست بگذری...........یعنی دقیقا عین روش های معمول پیدا کردن تعداد سینی ها فقط این بار خطوط عمودی و افقی رو بین منحنی تعادلی و خط y=x رسم می کنی

• Like 2
لینک به دیدگاه

آهان برای حداقل سینی محاسباتی رابطه هم داریم........همونی که صورت و مخرجش لگاریتم داره. مخرجش لگاریتم آلفا هست و صورتش لگاریتم( xd/1-xd تقسیم بر xw/1-xw

عدد به دست اومده رو منهای یک کنی حداقل تعداد سینی هات میشه

این یک برای ریبویلر هست

اگه صورت سوال قید کنه کندانسورت جزیی عمل می کنه باید منهای دو کنی به جای یک

• Like 2
لینک به دیدگاه

سلام...سلام....ادامه سوالات:

همان طور که سوال رو گذاشتم در سوال 2برای بدست آوردن آلفا نیاز به x , y است.........اما داده های مساله آلفاهای متفاوت میدن...در جزوه ای که دیروز از اینجا دانلود کردم نوشته که باید حاصلضرب هندسی آلفا رو گرفت.اما 10 ستون دارم.............محاسبه 10 داده منطقی نیست............خود ایشون هم فقط برای ابتدا انتها و وسز میانگین گرفتن.من هم همین کار رو انجام بدم؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

همان طور که سوال رو گذاشتم در سوال 2برای بدست آوردن آلفا نیاز به x , y است.........اما داده های مساله آلفاهای متفاوت میدن...در جزوه ای که دیروز از اینجا دانلود کردم نوشته که باید حاصلضرب هندسی آلفا رو گرفت.اما 10 ستون دارم.............محاسبه 10 داده منطقی نیست............خود ایشون هم فقط برای ابتدا انتها و وسز میانگین گرفتن.من هم همین کار رو انجام بدم؟

سلام فلويد..

سيندخت خانم خوب جواب ميدن ولي به نظر من

بايد آلفاي ميانگين هندسي رو حساب كني..

همچینین برای بدست آوردن نسبت حداقل جریان برگشتی از کدام آلفا استفاده میکنیم؟

براي كمينه نسبت حداقل برگشتي بايد روي كاغذ خط عمل بالا رو تا جايي كه به منحني تعادلي برخورد ميكنه بالا ببري و و پس از برخورد با منحني تعادلي اون رو امتداد بدي تا محور y ها رو قطع كنه..

اون وقت عددي كه بدست مياد رو برابر با رابطه (Xd/Rmin+1) قرار بدي..

Xd معلومه و از Rmin هم به سادگي بدست مياد..

به صفحه 133 رجوع كن نمونه حل كرده..

اميدوارم درست گفته باشم..

• Like 2
لینک به دیدگاه

آره آلفا تغییر می کنه چون تابع دماست و دما هم در طول ستون تغییر می کنه

من اون جزوه رو که میگی ندارم اما روش کلی کار اینه که وقتی جدول داده ها رو میدن با کمک همون جدول تک تک آلفا ها رو حساب کنی از فرمول y/1-y بخش بر x/1-x

بعد avg یا متوسط بگیری

برای گرفتن متوسط اگر تفاوت آلفاها زیاد بود، متوسط هندسی بگیر : این جا میشه ریشه 10 ام ضرب 10 تا آلفا

و اگه تفاوتشون کم بود متوسط حسابی بگیر ، همون میانگین معمولی.

اما معمولا متوسط هندسی میگیرن

• Like 2
لینک به دیدگاه
همچینین برای بدست آوردن نسبت حداقل جریان برگشتی از کدام آلفا استفاده میکنیم؟

برای حداقل حریان برگشتی هم اگه علاوه بر روش ترسیمی که ارخای عزیز هم بهش اشاره کرد اگه بخوای از فرمولشم بری که حتما میدونی همونی که توی دو سه تا پست قبل گفتم، از آلفای متوسط (avg) باید استفاده کنی.

اگه مثل سوال یک خود سوال داده بود ، با فرض برابر بودن آلفاها همون رو آلفای متوسط بگیر

اما اگه مثل سوال 2 جدول داده بود به همون روشی که تو پست قبل گفتم متوسط بگیر

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...