رفتن به مطلب

چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟

چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟  

25 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟

• 7
    • 3
    • 3
    • 0
    • 4
    • 8
    • 0

ارسال های توصیه شده

با سلام وتشکر از ایجاد چنین مبحثی

من گزینه ای رو نزدم چون به نظرم تناقض وجود داره

الان همونطور مه میلاد(مهندس خوشفکر)هم اشاره کرد محصولات ایرانی هم وجود داره که قابل قیاس با محصولات خارجی نیست وکیفیت خیلی بالاتری داره

کاش گفته میشد مثلا تو چه بخشی این قضیه هست؟:ws38:

مورد دیگه اینه که درکشورما مفهوم صادرات کمی باجاهای دیگه فرق داره اونجور که من شنیده ام هر کشور محصولی رو صادر میکنه که به نحوی مازاد مصرف داخلی خودش باشه (البته این تعریف رو از بین مردم شنیدم تحقیقی راجع بهش نکردم)اما ایران میاد بهترین محصولاتش رو صادرمیکنه وبرگشتی های صادرات رو که غیراستاندارد هست ونمیتونه صادرکنه به بازار داخلی تزریق میکنه

مثلا در صنعت خودرو چون باهاش به نحوی درگیرم شاهد کم شدن از قطعات داخلی خودرو هستم که سال به سال ومدل به مدل از توش به نحوی کش میرن تا قیمیت ثابت بمونه اما به چه قیمتی؟پایین اومدن کیفیت ماشین به دلیل کم شدن از قطعات داخلی خودرو............

این بحث به نظر من اگه گفته میشد مثلا تو چه محصولاتی این عدم کیفیت مدنظر هست بهتر بود؟:JC_thinking:چون هستند محصولات داخلی که کیفیت مناسبی دارن ومردم خرید اونا رو به کالاهی بعضاخارجی ترجیح میدن:a030:

• Like 6
لینک به دیدگاه
با سلام وتشکر از ایجاد چنین مبحثی

من گزینه ای رو نزدم چون به نظرم تناقض وجود داره

الان همونطور مه میلاد(مهندس خوشفکر)هم اشاره کرد محصولات ایرانی هم وجود داره که قابل قیاس با محصولات خارجی نیست وکیفیت خیلی بالاتری داره

کاش گفته میشد مثلا تو چه بخشی این قضیه هست؟:ws38:

پیمان جان،خوب میتونستی گزینه آخرو بزنی ؟ یا بقول خودت هیچ گزینه ایو نزنی و فقط نظرتو بگی.در هر حال مرسی که شرکت کردی و نظرت قطعا برای همه خواننده ها سودمند خواهد بود.چون این یه نظر سنجیه و ممکنه اگه 100 نفر بیان هر کدوم یه نظری بدن و هدف اشنایی با نظرات مختلفه .

همینطور که گفتم این یه نظر سنجی و مطلبه خاصی ارائه نشده که بهش تناقض نسبت داده بشه .شما وبقیه دوستان هر نظری میتونین بدی؟

مورد دیگه ای هم که ابهام داشتی این که بخش تولیدی یا نوع محصول مشخص باشه : باید بگم که دوستان بایستی بطور کلی و با نگاه به اکثریت تولیدات و محصولات نظراتشونون بگن.(مثلا اگه 85%محصولات ایرانی کیفیتش پایینه و15% کیفیت خوب دارن میتونیم بگیم کیفیت پایینه دیگه ).

مورد دیگه اینه که درکشورما مفهوم صادرات کمی باجاهای دیگه فرق داره اونجور که من شنیده ام هر کشور محصولی رو صادر میکنه که به نحوی مازاد مصرف داخلی خودش باشه (البته این تعریف رو از بین مردم شنیدم تحقیقی راجع بهش نکردم)اما ایران میاد بهترین محصولاتش رو صادرمیکنه وبرگشتی های صادرات رو که غیراستاندارد هست ونمیتونه صادرکنه به بازار داخلی تزریق میکنه

مثلا در صنعت خودرو چون باهاش به نحوی درگیرم شاهد کم شدن از قطعات داخلی خودرو هستم که سال به سال ومدل به مدل از توش به نحوی کش میرن تا قیمیت ثابت بمونه اما به چه قیمتی؟پایین اومدن کیفیت ماشین به دلیل کم شدن از قطعات داخلی خودرو............

این بحث به نظر من اگه گفته میشد مثلا تو چه محصولاتی این عدم کیفیت مدنظر هست بهتر بود؟:JC_thinking:چون هستند محصولات داخلی که کیفیت مناسبی دارن ومردم خرید اونا رو به کالاهی بعضاخارجی ترجیح میدن:a030:

:JC_thinking:میشه چند تا کالا نام ببری که کیفیتش از مشابه خارجیش بهتر باشه؟(البته فرش و صنایع دستی نباشه)

• Like 4
لینک به دیدگاه

سلام تشکر می کنم از دوست عزیزم مهرداد جان به خاطر ایده های عالیش

راستش من در نظر سنجی شرکت نکردم چون گزینه مورد قبول من وجود نداشت

کشور ما در بعضی از تولیدات مثل مواد غذایی حرف اول را میزند و کیفیت آن از مشابه خارجی بهتر است ولی درمورد محصولات دیگر طبیعتا کیفیت پایین تر ممکنه باشه ولی علل مختلفی داره ولی اینکه بگیم برای مردم کیفیت ملاک نیست و فقط قیمت مهمه بی انصافیه چون واقعا مردم کیفیت خوب می خواهند

البته قیمت هم باید مناسب باشه ولی نه مثلا بگوییم ارزانترین باشد

قبول دارم که تولید کنندگان به کیفیت اهمیت نمی دهند آنهم به دلیل عدم حمایت دولت از تولیدات داخل و توجه بیش از اندازه به واردات است که درحال حاضر کشور ما به سمت مصرف کنندگی پیش می رود در حقیقت این دوگزینه مکمل است

وقتی دولت اهمیت ندهد بدهی کارخانجات زیاد میشه آن وقت برای آنان عدم ورشکستگی مهمه نه کیفیت محصول

قیمت تمام شده زیاد شده قدرت خرید مردم کاهش پیدا می کنه تورم زیاد میشه درنهایت مردم به سمت کالاهای بی کیفیت خارجی روی می آورند

البته تحریم ها هم مهمه ولی شاید کمتر از موارد قبل

البته در بعضی موارد و کالاها بسیار نقش اساسی دارد وقتی ما تحریم باشیم باید آن کالا را از کشور واسطه با قیمتی بالاتر خریداری کنیم همین باعث میشه به سمت کالا با قیمت پایین تر که قطعا کیفیت پایین تری هم دارد برویم

تکنولوژی هم که دیگه حرفشو نزنیم بهتره چون صنایع ما الآن با دستگاه هایی کار می کنند که حداقل کشورهای دیگر از آنها 20 سال پیش استفاده می کردند نمونه اش صنعت کاشی

• Like 5
لینک به دیدگاه
خوب،نظرت در مورد محصولات ایران خودرو چیه؟

این شرکت هم کاملا حمایت میشه هم سرمایه داره و هم محصولاتش نسبتا گرونه(مثلا یه پژو 405 که مال دهه هشتاده و 5 هزار دلار هم فکر کنم بیشتر نباشه به مشتری میده 14 میلیون؟

:JC_thinking:

راستش این قسمت و دقیق نمیدونم

شاید به خاطر مریضیه سیستمه اقتصادیمونه شاید چون ضرر از جای دیگه ای میرسه

و به جاش از این قسمت و از جیب مردم جبران میشه

و یا شایدم به خاطر عدم وجود قوانین هستش

وقتی نظارت وجود نداشته باشه هر کی میتونه با زد و بند پول بیشتری به جیب بزنه و سودجویی کنه

• Like 3
لینک به دیدگاه
خوب،نظرت در مورد محصولات ایران خودرو چیه؟

این شرکت هم کاملا حمایت میشه هم سرمایه داره و هم محصولاتش نسبتا گرونه(مثلا یه پژو 405 که مال دهه هشتاده و 5 هزار دلار هم فکر کنم بیشتر نباشه به مشتری میده 14 میلیون؟

به نظرم از صنعت خودرو نمیشه توی ایران برای بحثای فراگیر مثال زد.بازار خودرو یه بازار کاملا انحصاریه.واردات خودرو هم که آزاد نیست.مردم گزینه دیگه ای ندارن ایران خودرو و سایپا هم سوء استفاده میکنن!به همین سادگی!

در مورد تاپیکم دارم فکر میکنم.هنوز به نتیجه نرسیدم:ws38:

• Like 3
لینک به دیدگاه
به نظرم از صنعت خودرو نمیشه توی ایران برای بحثای فراگیر مثال زد.

:JC_thinking:میشه بگی منظور از فراگیر در اینجا چیه و مشخصه هاش چی هستن؟

بازار خودرو یه بازار کاملا انحصاریه.واردات خودرو هم که آزاد نیست.مردم گزینه دیگه ای ندارن ایران خودرو و سایپا هم سوء استفاده میکنن!به همین سادگی!

در مورد تاپیکم دارم فکر میکنم.هنوز به نتیجه نرسیدم:ws38:

خوب دقیقا سوال همینه!

یعنی یه شرکت سرمایه دار و تحت حمایت کامل .

• Like 2
لینک به دیدگاه

خوب دقیقا سوال همینه!

منظورم از فراگیر بحثای عام بود که قوانین و اصولش مشترکه.شاید کلمه رو درست انتخاب نکردم.مثلا نمیتونیم مثالی که درباره صنعت خودروی ایران میزنیم تعمیم بدیم به همه صنایع!

خوب ایران خودرو دارن از همون انحصاری بودن بازار سوء استفاده میکنن دیگه.وقتی مردم مجبورن خودروهای ایرانی رو بخرن برای ایران خودرو دلیلی نمیمونه که کیفیتشو زیاد کنه.هیچ تولید کننده ای فقط به خاطر رفاه حال مشتریاش که کیفیتشو بالا نمیبره.مگر اینکه اون بالانبردن ضرری رو متوجهش کنه.

درمورد بقیه صنایع هم به نظر منم اگر توی یه شرایط سالم دولت از تمام صنایع حمایت کنه(حداقل همون اول کار)صنایعمون بالاخره به اونجا میرسن که مجبور شن به حال کیفیتم یه فکری کنن.(این میتونست یه راه دیگه هم داشته باشه باشه اونم اینکه اقتصادمون بطورکلی آزاد بشه مثل مثلا آمریکا که محصولاتمون توی بازار جهانی بتونن خودشونو محک بزنن و مجبور باشن که برای بقا خودشونو بالا بکشن.که فکر نکنم بتونه محقق بشه!)

یه چیز دیگه هم بحث مصرف کنندست که بچه ها گفتن.تاوقتی خودمون از محصول بی کیفیت استقبال میکنیم(مثلا میدونیم کیفیت نوکیا و جی ال ایکس خیلی فرق داره ولی بنا به صرفه ی کوتاه مدت بی کیفیتو انتخاب میکنیم)وضع همینه.هستی مایع ظرفشویی رو مثال زد.مادر بزرگ من سالهاست ریکا مصرف میکنه.چون به نظرش اینکه مثلا ریکا میزنه پوست دستو داغون میکنه اصلا عیب مهمی به حساب نمیاد.کرم مرطوب کننده که نیست!مایع ظرفشوییه!آگاهی دادن به مشتری هم مهمه!

• Like 3
لینک به دیدگاه

خوب دقیقا سوال همینه!

من فکر میکنم اگه رقابت نباشه کیفیت پایین میاد همین ایران خودرو چون میدونه خودرو خارجی وارد نمیشه با همین کیفیت یا پایین تر میزنه

• Like 2
لینک به دیدگاه
منظورم از فراگیر بحثای عام بود که قوانین و اصولش مشترکه.شاید کلمه رو درست انتخاب نکردم.مثلا نمیتونیم مثالی که درباره صنعت خودروی ایران میزنیم تعمیم بدیم به همه صنایع!

اولا تولدت مبارک

دوما صنعت خودرو به همه صنایع تعمیم داده نشد بلکه به عنوان یک نمونه شاخص و بارز از یه سازمان تولیدی که تولید انبوه داره،فروش بالا داره ،مشتری فراوون داره،کیفیت...،سرمایه داره و شدیدا حمایت میشه ،در نظر گرفته شد. وبه عنوان نظر سنجی که ببینیم مثلا یه چنین شرکتی که این مواردو به صورت شاخص داره چطوریه؟

سوما خودت جواب جالبی دادی:yes:

• Like 1
لینک به دیدگاه
من فکر میکنم اگه رقابت نباشه کیفیت پایین میاد همین ایران خودرو چون میدونه خودرو خارجی وارد نمیشه با همین کیفیت یا پایین تر میزنه

کاملا درسته خانم مدیر ،

این مسئله به عنوان یه اصل همه جا تجربه شده که :" وقتی رقابت نباشه کیفیت پایین میاد"

لینک به دیدگاه

ببین دوست عزیز

اتفاقاً ایران بهترین محصولات رو داره البته نه برای کشور خودمون

من کارم بازرگانی و تجارته

تو هر محصولی که ایران حرفی برای گفتن داره بهترین کالاها رو صادر میکنیم......چون اونور بازارش هست یعنی آدمها به جنس خوب پوله خوبی میدن و فقط کیفیت براشون مهمه....نه قیمت کالا

ولی در ایران به دلایل اقتصادی نه تولید کنندگان میتونن کیفیت رو ببرن بالا نه خریداران میتون نسبت افزایش قیمت رو به تولید کنندگان پرداخت کنن......در این صورت تولیدکنندگان برا اینکه در داخل کشور هم بازار فروش داشته باشن از کیفیت میزنن تا قیمت تمام شده کالا پایین بیاد..........

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...