رفتن به مطلب

چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟

چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟  

25 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. چرا تولیدات و محصولات ایرانی دارای کیفیت پایین هستند؟

• 7
    • 3
    • 3
    • 0
    • 4
    • 8
    • 0

ارسال های توصیه شده

به نظر شما چرا محصولات ،تولیدات ایرانی وخدمات در ایران دارای کیفیت پایین است؟

در صورت امکان علاوه بر شرکت در نظر سنجی دلایل نظر خود را هم بنویسید؟

نظرات و تحلیل شما از این موضوع میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار همگان قرار دهد.

• Like 13
لینک به دیدگاه

من مورد یکم زدم ولی تعداد رایهاش صفره هنوز!

امان از دستای پشت پرده....

تولیدات ایرانی هرقدر هم باکیفیت باشن ازشون انتظار میره قیمت پایینی داشته باشن و وقتی کیفیت و قیمت پایینو باهم ارائه میدن مشتری که حاضر به ریسک نیست ترجیه میده پول بیشتر بده ولی از جنسش اطمینان داشته باشه درنتیجه اون دسته از ایرانیهایی که جنس باکیفیت ارائه میکنن یا ورشکست میشن یا اجناس خودشونو به کشورهای خارجی صادر میکنن و اون شرکتهای واسطه با بسته بندی جدید و استفاده از نام کشور خودشون همون محصولو به طرف سوم میفروشن که طرف سوم حتی میتونه خود ایران باشه...

• Like 7
لینک به دیدگاه

به نظر من تولید کنندگان داخلی در شروع کارشون که با کلی وام و قرض و.... یه کار رو شروع کردن هد فشون رو بیشتر برای کوتاه مدت تنظیم میکنن تا از زیر بار قرض بیرون بیان و وام ها رو سر موقع بتونن برسونن و اینجور موارد.....

این هست که سعی میکنن چیزی رو تولید کنن که بفروشه فقط همین و کارهای تحقیق و توسعه ای انجام نمیدن ؛شاید نظریه اونها این باشه که بعد از مدتی کیفیت رو سر مشق قرار خواهند داد و محصولاتی با کیفیت تر ارائه خواهند کرد ،اما در نهایت چون این کارها در این مراحل هزینه بر هستند و چون به این شرایط هم از نظر تولید هم فروش عادت کردن ،ثبات خودشون رو به هر تغییری ترجیح میدن..... و محصولات داخلی کیفیت زیاد خوبی ندارند..

هر چند شاید بعضی تولید کنندگان هم وجود داشته باشه که کیفیت براشون مهم باشه ....مثلا یکی از تولید کنندگان پوشاک به نام SARAK کیفیتش در حد بسیار بالایی هست،من وقتی که داشتم خرید میکردم کیفیتش من رو جلب کرد و فکر کردم کار ترک هست اما وقتی اتیکت هتش رو دیدم متوجه شدم که کار داخلی هست و کیفیتش هم شاید از خیلی از کارهای خارجی بهتر باشه......الان من هر جا این مارک رو میبینم به کیفیتش شک نمیکنم......

من فکر میکنم اگر یک مهندس صنایع همیشه از آغاز با تولید کننده باشه ،موفقیت رو برای اون تولید کننده و محصولاتش در نهایت به ارمغان خواهد آورد اما از اونجایی که هنوز نقش مهندسین صنایع در صنعت بطور کامل درک نشده ،این امر با چند سال یا شاید دهه تاخیر محقق بشه، صنایع ما کلا دچار مشکل میشن ،حالا یکی از لحاظ تولید ،یکی کیفیت،دیگری بودجه و این سیر ناقص برای تولید داخلی همیشه وجود داشته و اگر فکری برای بهبود این اوضاع نکنیم تا مدت های مدیدی نیز ادامه خواهد داشت......

به امید فردایی بهتر......:a030:

شاید باز هم اومدم......چون به نظرم این مورد جای بحث زیادی داره و از اونجایی که هر کدوم از ما در آینده ممکنه در جایی مشغول به کار شیم استفاده از نظرات هم و نتیجه گیری میتونه هم به ما و هم صنعتی که ما در اون خواهیم بود کمک کنه....هر چند ممکنه این فکر به ذهنمون بیاد که یک دست صدا نداره.......اما هر دست از 5 انگشت تشکیل میشه که میتونیم خیلی کارها باهاش بکنیم .....مهمتر اینکه ما مهندس صنایع هستیم و کلی ایده خلاقانه و راهکار برای بهبود میشناسیم.......

با تشکر از آقا مهرداد برای این تاپیک.....:icon_gol:

• Like 7
لینک به دیدگاه
من مورد یکم زدم ولی تعداد رایهاش صفره هنوز!

امان از دستای پشت پرده....

تولیدات ایرانی هرقدر هم باکیفیت باشن ازشون انتظار میره قیمت پایینی داشته باشن و وقتی کیفیت و قیمت پایینو باهم ارائه میدن مشتری که حاضر به ریسک نیست ترجیه میده پول بیشتر بده ولی از جنسش اطمینان داشته باشه درنتیجه اون دسته از ایرانیهایی که جنس باکیفیت ارائه میکنن یا ورشکست میشن یا اجناس خودشونو به کشورهای خارجی صادر میکنن و اون شرکتهای واسطه با بسته بندی جدید و استفاده از نام کشور خودشون همون محصولو به طرف سوم میفروشن که طرف سوم حتی میتونه خود ایران باشه...

پس پیرو این نظریه اگه دولت از تولید کنندگان عمده داخلی حمایت کنه ،این تولید کنندگان میتونن کیفیتو بالا ببرن؟

در اینصورت فکر میکنین تولیدات با کیفیت بالا که قطعا قیمتش هم تغییر کرده خریدار خواهد داشت؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

به امید فردایی بهتر......:a030:

شاید باز هم اومدم......چون به نظرم این مورد جای بحث زیادی داره و از اونجایی که هر کدوم از ما در آینده ممکنه در جایی مشغول به کار شیم استفاده از نظرات هم و نتیجه گیری میتونه هم به ما و هم صنعتی که ما در اون خواهیم بود کمک کنه....هر چند ممکنه این فکر به ذهنمون بیاد که یک دست صدا نداره.......اما هر دست از 5 انگشت تشکیل میشه که میتونیم خیلی کارها باهاش بکنیم .....مهمتر اینکه ما مهندس صنایع هستیم و کلی ایده خلاقانه و راهکار برای بهبود میشناسیم.......

با تشکر از آقا مهرداد برای این تاپیک.....:icon_gol:

هستی عزیز حتما بازم بیا تا ما از نظرات خوبت استفاده کنیم.

حالا من برداشتم از گفته هات اینه که بدلیل وضعیت اقتصادی ضعیف تولید کننده ها،کیفیت تولید پایینه؟درسته؟

• Like 2
لینک به دیدگاه

من عدم حمایت دولت و نبود تکنولوژی رو انتخاب کردم

فک نمیکنم هیچ کارخونه داری اگر فروش خوبی داشته باشه ،اگر تکنولوژی خوب در اختیارش باشه،اگر بتونه از وام و تسهیلات بهره مند بشه باز بیاد جنس بد تولید کنه

به نظر من جنس بد وقتی تولید میشه که مجبور بشن که از گوشه کنار کار بزنن و از کیفیتش کم کنن که سود مناسب تری براش بمونه

• Like 7
لینک به دیدگاه
هستی عزیز حتما بازم بیا تا ما از نظرات خوبت استفاده کنیم.

حالا من برداشتم از گفته هات اینه که بدلیل وضعیت اقتصادی ضعیف تولید کننده ها،کیفیت تولید پایینه؟درسته؟

نه فقط این نیست ....ممکنه تولید کننده ای در وضع اقتصادی خوبی باشه ولی علاقه ای به تولید محصول با کیفیت نداشته باشه....در عین حال ممکنه یه تولید کننده با وضعیت متوسط بخواد رو کیفیت محصولش کار کنه....

مجموعه ای از موارد هستن که دست به دست میدن تا ما شاهد کیفیت محصول نباشیم... مثلا یه مورد بگم.....مایع ظرفشویی گلی رو یادتون هست..... فقط کافیه 1 بار دستمون رو باهاش بشوییم پوست دست رو خراب میکنه همون موقع..... ولی به قول تبلیغش سالهاست که با ماست...... ترجیح داده بسته بندیش رو عوض کنه تا کیفیتش رو بالا ببره چند وقت پیش جایی 1 بار استفاده ش کردم و همون بلا رو سر دستام آورد و این در مورد خیلی از مصرف کنندگان صادق هست....

مورد دیگه خود مصرف کننده ها هستن.....چرا محصولی رو که به دردتون نمیخوره رو میخرین....چرا دوست داریم همیشه تحمیلی باشه انتخابمون.....مثل اون آبمیوه ساندیس...

اما در مورد حمایت دولت ،بخش اساسی شرکت های ما وابسته به دولت هستن و اونهایی هم که وابسته نیستن منابع مالی خودشون رو از دولت تامین میکنن ،پس قطعا حمایت دولت میتونه موثر باشه..... و در مورد محدود کردن واردات هم برای گسترش صنعت داخل میتونیم به این اشاره کنیم که مردمی که حاضرن کالای چینی رو به کالای ایرانی ترجیح بدن ،شاید با بی علاقگی به محصول داخلی می اندیشند....و این مسئولیت رو از دوش تولید کننده کم میکنه...تولید کننده ای که تا حد.دی دلسرد شده میدونه هر قدر هم تلاش کنه باز موفقیت چندانی رو نخواهد داشت....

و در مورد قیمت ،چرا نمیشه محصولی با کیفیت بالا و قیمتی مناسب تولید کرد؟ اون مارک پوشاکی که تو پست قبلی گفتم قیمت هاش خیلی هم مناسب هستن....

شاید این ما خودمون هستیم که اصرار داریم که فقط نشدن ها رو معنی بکنیم شاید کمی همت ،کمی جسارت و حمایت بتونه ما رو به بهتر شدن سوق بده....

• Like 6
لینک به دیدگاه

با سیلاااااااام:whistle:

جا داره از مهرداد کبیر بخاطر پرداختن به چنین موضوعات مهمی تشکر کنم.:biggrin:

والا به نظرمن مبحث کیفیت بسیار گستردست.

توی کشور ما عوامل مختلفی دست به دست هم دادن تا کیفیت اونطور که باید بهش توجه نشه.

البته نمیشه گفت همه ی محصولات تولید داخل بی کیفیتن .

خیلی از محصولات هستن که با شرکتهای خارجی درحال رقابتن و کیفیت قابل قبولی دارن مثل خودکار بیک ، محصولات گوشتی کاله یا حتی شرکتهای تراکتور سازی و ساخت ماشین الات صنعتی.

فکرکنم مهم ترین عامل توجه نکردن دولت به بخش های صنعتی و فعالیت محدود بخش های خصوصیه

صنعت وتولید به شدت تابع بازارهست یعنی اگر یه وقتی مشتری نباشه دیگه وجود اون کارخانه برا ی ساخت محصول هم بی فایدست

یه زمانی ایران بعد از ایتالیا دومین کشور در زمینه ی تولید کفش های چرمی بود ولی الان این صنعت اینجا نابود شده چرا؟ چون توجهی بهش نشد و نه تنها دولت و سازمانها حمایتی نکردن بلکه سنگم جلوی پای تولید کنندگان انداختن و مانع فعالیتشون شدن

مثلا الان ماشاهد کاهش کیفیت اکثر محصولاتیم، دولت با اجرای هدفمدی یارانه ها باعث افزایش قیمت محصولات اولیه شده و طبیعتا کااخانجات هم هزینه ی زیادی رو برای ساخت یک محصول متحمل میشن از اون طرف اجازی افزایش قیمت به اونها داده نمیشهو یارانه ی بخش صنعت که قرار بود پرداخت بشه هنوز پرداخت نشده پس منه صنعتگر چارای ندارم که از کیفیت محصولاتم میزنم.

نبود تکنولوژی و گرانی مواد اولیه همچنین توجه کم و محدود مدیران به کیفیت که به رضایت مشتری منجر خواهد شد از جمله ی عوامل تاثیر گذار در کاهش کیفیته .

به نظر من دوری بخش های اقتصادی و صنعتی ما از فضای رقابتی امروز به دلیل تحریم و تعلل در عضویت در بخش هایی مانند سازمان تجارت جهانی میتونه دلایل دیگر این اتفاق نامیمون باشه.

• Like 8
لینک به دیدگاه
پس پیرو این نظریه اگه دولت از تولید کنندگان عمده داخلی حمایت کنه ،این تولید کنندگان میتونن کیفیتو بالا ببرن؟

در اینصورت فکر میکنین تولیدات با کیفیت بالا که قطعا قیمتش هم تغییر کرده خریدار خواهد داشت؟

نوع حمایت دولت مهمه

اگه روالیو که پیش گرفته اجرا کنه ینی حداکثر کاری که میکنه زیاد کردن تعرفه گمرکی برا کالاهای مشابه باشه هیچ اتفاقی نمیافته بلکه مشتری بیشتر به سمت محصول خارجی متمایل میشه...

کاری که دولت بطور جدی میتونه انجام بده:

اول فرهنگ سازیه که خودمون باور کنیم بهتره از محصول ایرانی استفاده کنیم. وقتی فرهنگ سازی بشه خود اون مثلا شهرداری هم که اونجا نشستته یا کارشناساش ناخودآگاه این اعتقادو پیدا میکنن که تا جنس داخلی باکیفیت هست چرا خارجی... ولی این مستلزم اینه که دولت از اساس پاک و درستی داشته باشیم که خودش داستانیه....

دومین کاری که دولت میتونه انجام بده اجبار ارگانهای دولتی برا خرید داخلی هست. الان قوانینی وجود داره که بعضی کالاها باید خرید داخلی بشه ولی این قانون خیلی کلی هست و راههای در رو زیادی داره. ینی تا اون مورد اول فرهنگ سازی انجام نشه این یکی هم قابل اجرا نیست. درحالیکه میشه قوانین محکمی گذاشت که مثلا اگر جنس داخلی استاندارد داخلی هم داشته باشه تحت هر شرایطی فقط ازین جنس استفاده بشه. در این شرایط دست خیلی ها بسته میشه و محصول داخلی هم خودبخود رونق میگیره و تو مراحل بعدی میشه با قوی تر کردن استانداردها کیفیت رو بازم بالا برد...

• Like 4
لینک به دیدگاه

من فکر می کنم بیشتر مدیران کیفیت را هزینه اضافی میدونن ، یعنی فکر می کنن اگر کیفیت این کالا را (در همه ی بخش های کالا مثل طراحی و بسته بندی و...) بالا ببرند تاثیری در فروش کالا نداره و به عنوان هزینه سربار تلقی میکنن

البته رفتار مصرف کننده هم مهم است. در بحث اقتصاد داریم که مصرف کننده با هر بار خرید کالا، یک امتیاز (رای) به اون کارخانه و کالا میده ،پس اگر ما به عنوان مصرف کننده ار کالای بی کیفیت حمایت نکنیم میتونیم به تولید کننده بفهمانیم که محصولش مشکل داره.

البته شاید بخش r&d یه کارخونه هم میتونه به بحث کیفیت کمک کنه

• Like 5
لینک به دیدگاه
من فکر می کنم بیشتر مدیران کیفیت را هزینه اضافی میدونن ، یعنی فکر می کنن اگر کیفیت این کالا را (در همه ی بخش های کالا مثل طراحی و بسته بندی و...) بالا ببرند تاثیری در فروش کالا نداره و به عنوان هزینه سربار تلقی میکنن

البته رفتار مصرف کننده هم مهم است. در بحث اقتصاد داریم که مصرف کننده با هر بار خرید کالا، یک امتیاز (رای) به اون کارخانه و کالا میده ،پس اگر ما به عنوان مصرف کننده ار کالای بی کیفیت حمایت نکنیم میتونیم به تولید کننده بفهمانیم که محصولش مشکل داره.

البته شاید بخش r&d یه کارخونه هم میتونه به بحث کیفیت کمک کنه

اره منم موافقم مدیر فکر میکنه اگه بیاد رو کیفیت محصول وقت و هزینه بذاره ضرر میکنه بجاش میاد هی تبلیغ میکنه و جایزه میذاره واسه تشویق مشتری به خرید.

مصرف کننده اگر جنس با کیفیت ببینه ازش استقبال میکنه

ولی اکثر کالاهای ارایه شده کیفیتشون چنگی به دل نمیزنه

بعد شرایط اقتصادی هم ایجا بکمیکنه تا دنبال خرید جنسهای ارزون تر باشن وکه در نتیجه بی کیفیت هم هستن.

من یادمه یه زمان ابلیموهای یک و یک حرف نداشت یا سسهای مهرام ولی بعد از یه مدت که جا افتادن دیگه کیفیتشون رو اوردن پایین نمیدونم دلیل این اتفاق دقیقا چیه؟ چرا این کار و انجام میدن؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
اره منم موافقم مدیر فکر میکنه اگه بیاد رو کیفیت محصول وقت و هزینه بذاره ضرر میکنه بجاش میاد هی تبلیغ میکنه و جایزه میذاره واسه تشویق مشتری به خرید.

مصرف کننده اگر جنس با کیفیت ببینه ازش استقبال میکنه

ولی اکثر کالاهای ارایه شده کیفیتشون چنگی به دل نمیزنه

بعد شرایط اقتصادی هم ایجا بکمیکنه تا دنبال خرید جنسهای ارزون تر باشن وکه در نتیجه بی کیفیت هم هستن.

من یادمه یه زمان ابلیموهای یک و یک حرف نداشت یا سسهای مهرام ولی بعد از یه مدت که جا افتادن دیگه کیفیتشون رو اوردن پایین نمیدونم دلیل این اتفاق دقیقا چیه؟ چرا این کار و انجام میدن؟

برا این که وقتی شما 1 بار باکیفیت خوب استفاده کردی و مشتری شدی اگه بیایم هزینه رو بیاریم پائین و کیفیتو کم کنیم شما باز هم تصورت همون چیز قبلیه!و جنس رو میخری!

• Like 3
لینک به دیدگاه
برا این که وقتی شما 1 بار باکیفیت خوب استفاده کردی و مشتری شدی اگه بیایم هزینه رو بیاریم پائین و کیفیتو کم کنیم شما باز هم تصورت همون چیز قبلیه!و جنس رو میخری!

خب این تصور اشتباهیه

مثلا الان محصولات غذایی فامیلا خیلی کیفیت خوبی دارن و منی که از کیفیت یک ویک ناراضیم وقتی میبینم چیز بهتری هست و تبلیغات مناسبی هم داره میرم اون رو میخرم چرا بیام پولم رو بریزم دور

• Like 4
لینک به دیدگاه
خب این تصور اشتباهیه

مثلا الان محصولات غذایی فامیلا خیلی کیفیت خوبی دارن و منی که از کیفیت یک ویک ناراضیم وقتی میبینم چیز بهتری هست و تبلیغات مناسبی هم داره میرم اون رو میخرم چرا بیام پولم رو بریزم دور

تا بیای به این باور برسی کلی جنس بی کیفیت فروش رفته!

باسود همون 1 محصول جدید جایگزینش میشه!

تازه مردم همیشه از رو عادت خرید نمیکنن

تو میکتونی محصول بنجول خودتو بفروشی بعد دوباره یاد کیفیت بیفتی با 1 محصول جدید و این پروسه همینجوری تکرار بشه...

• Like 4
لینک به دیدگاه

ممنون ما طی یه نظر سنجی که با دوستام گذاشتیم و نتیجه ها رو بررسی کردیم دیدم متاسفانه 42 نفر از 90 نفر صرفا زیبایی رو ملاک اصلی قرار دادن و بعد قیمت ، و کیفیت تو خیلی موارد اخرین اصل قرار داده شده بود( این نظر مشتری بود ) تولید کننده از این اصل سو استفاده میکنه و سعی میکنه بیشتر به زیبایی اضافه کنه تا کیفیت ،اینطوری صرف هزینه کمتر فروش بیشتر داره یکی هم اینه هزینه های تولیدی در مقایسه با فروش در خیلی موارد بیشتره ، طرف واسه اینکه بتونه سود خودشو بکنه میاد از کیفت میزنه ( اغلب فروش محصولات ایرانی کمتره و مردم فکر میکنن کیفیتش پایینه چون تبلیغاتشونم خیلی ضعیفه ، شما تبلیغات محصولات خارجی رو ببینید میبینید که میاد از فواید اون محصول صحبت میکنه اما ایرانی میاد به طنز میگیره اگه از فوایدش بگن میتونن رو قیمتش بکشن کیفتشم میره بالاتر همینجوری)

• Like 7
لینک به دیدگاه
ممنون ما طی یه نظر سنجی که با دوستام گذاشتیم و نتیجه ها رو بررسی کردیم دیدم متاسفانه 42 نفر از 90 نفر صرفا زیبایی رو ملاک اصلی قرار دادن و بعد قیمت ، و کیفیت تو خیلی موارد اخرین اصل قرار داده شده بود( این نظر مشتری بود ) تولید کننده از این اصل سو استفاده میکنه و سعی میکنه بیشتر به زیبایی اضافه کنه تا کیفیت ،اینطوری صرف هزینه کمتر فروش بیشتر داره یکی هم اینه هزینه های تولیدی در مقایسه با فروش در خیلی موارد بیشتره ، طرف واسه اینکه بتونه سود خودشو بکنه میاد از کیفت میزنه ( اغلب فروش محصولات ایرانی کمتره و مردم فکر میکنن کیفیتش پایینه چون تبلیغاتشونم خیلی ضعیفه ، شما تبلیغات محصولات خارجی رو ببینید میبینید که میاد از فواید اون محصول صحبت میکنه اما ایرانی میاد به طنز میگیره اگه از فوایدش بگن میتونن رو قیمتش بکشن کیفتشم میره بالاتر همینجوری)

بله ،سایر کشورها مثل چین و کره و ژاپن... هم که روی بازار ایران تحقیق کردن به این نتیجه رسیدن که ایرانیا به تنوع و گوناگونی در تولیدات بیشتر از کیفیت اهمیت میدن.

• Like 2
لینک به دیدگاه
من عدم حمایت دولت و نبود تکنولوژی رو انتخاب کردم

فک نمیکنم هیچ کارخونه داری اگر فروش خوبی داشته باشه ،اگر تکنولوژی خوب در اختیارش باشه،اگر بتونه از وام و تسهیلات بهره مند بشه باز بیاد جنس بد تولید کنه

به نظر من جنس بد وقتی تولید میشه که مجبور بشن که از گوشه کنار کار بزنن و از کیفیتش کم کنن که سود مناسب تری براش بمونه

خوب،نظرت در مورد محصولات ایران خودرو چیه؟

این شرکت هم کاملا حمایت میشه هم سرمایه داره و هم محصولاتش نسبتا گرونه(مثلا یه پژو 405 که مال دهه هشتاده و 5 هزار دلار هم فکر کنم بیشتر نباشه به مشتری میده 14 میلیون؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
نه فقط این نیست ....ممکنه تولید کننده ای در وضع اقتصادی خوبی باشه ولی علاقه ای به تولید محصول با کیفیت نداشته باشه....در عین حال ممکنه یه تولید کننده با وضعیت متوسط بخواد رو کیفیت محصولش کار کنه....

مجموعه ای از موارد هستن که دست به دست میدن تا ما شاهد کیفیت محصول نباشیم... مثلا یه مورد بگم.....مایع ظرفشویی گلی رو یادتون هست..... فقط کافیه 1 بار دستمون رو باهاش بشوییم پوست دست رو خراب میکنه همون موقع..... ولی به قول تبلیغش سالهاست که با ماست...... ترجیح داده بسته بندیش رو عوض کنه تا کیفیتش رو بالا ببره چند وقت پیش جایی 1 بار استفاده ش کردم و همون بلا رو سر دستام آورد و این در مورد خیلی از مصرف کنندگان صادق هست....

مورد دیگه خود مصرف کننده ها هستن.....چرا محصولی رو که به دردتون نمیخوره رو میخرین....چرا دوست داریم همیشه تحمیلی باشه انتخابمون.....مثل اون آبمیوه ساندیس...

....

نکته خیلی جابیو اشاره کردی...
  • Like 2
لینک به دیدگاه
نوع حمایت دولت مهمه

اگه روالیو که پیش گرفته اجرا کنه ینی حداکثر کاری که میکنه زیاد کردن تعرفه گمرکی برا کالاهای مشابه باشه هیچ اتفاقی نمیافته بلکه مشتری بیشتر به سمت محصول خارجی متمایل میشه...

کاری که دولت بطور جدی میتونه انجام بده:

اول فرهنگ سازیه که خودمون باور کنیم بهتره از محصول ایرانی استفاده کنیم. وقتی فرهنگ سازی بشه خود اون مثلا شهرداری هم که اونجا نشستته یا کارشناساش ناخودآگاه این اعتقادو پیدا میکنن که تا جنس داخلی باکیفیت هست چرا خارجی... ولی این مستلزم اینه که دولت از اساس پاک و درستی داشته باشیم که خودش داستانیه....

دومین کاری که دولت میتونه انجام بده اجبار ارگانهای دولتی برا خرید داخلی هست. الان قوانینی وجود داره که بعضی کالاها باید خرید داخلی بشه ولی این قانون خیلی کلی هست و راههای در رو زیادی داره. ینی تا اون مورد اول فرهنگ سازی انجام نشه این یکی هم قابل اجرا نیست. درحالیکه میشه قوانین محکمی گذاشت که مثلا اگر جنس داخلی استاندارد داخلی هم داشته باشه تحت هر شرایطی فقط ازین جنس استفاده بشه. در این شرایط دست خیلی ها بسته میشه و محصول داخلی هم خودبخود رونق میگیره و تو مراحل بعدی میشه با قوی تر کردن استانداردها کیفیت رو بازم بالا برد...

بنظرت اگه اجبار کنن که فقط اجناس داخلی خریداری بشه این دو تا مشکل پیش نمیاد؟:

1. انحصار بازار در دست تولیدکنندگان خاص و درنتیجه در دست گرفتن قیمت و عرضه کالا و در نتیجه افزایش قیمت و محدودیت عرضه.
  2. پایین آمدن کیفیت تولیدات بدلیل نبود کالا و محصولی که با آن رقابت کند.

• Like 4
لینک به دیدگاه
بنظرت اگه اجبار کنن که فقط اجناس داخلی خریداری بشه این دو تا مشکل پیش نمیاد؟:

1. انحصار بازار در دست تولیدکنندگان خاص و درنتیجه در دست گرفتن قیمت و عرضه کالا و در نتیجه افزایش قیمت و محدودیت عرضه.
  2. پایین آمدن کیفیت تولیدات بدلیل نبود کالا و محصولی که با آن رقابت کند.

نه به نظرم این اتفاق نمی افته به سه دلیل

یکی اینکه مردم عادی همچنان از اجناس خارجی استفاده میکنن و این باعث ترقیب تولید کننده های داخلی به گرفتن اون بخش از سهم بازار میشه

دوم اینکه تولید کننده داخلی با پشتوانه فروش دولتی قوت میگیره

سوم اینکه بدلیل اطمینان از بازار تولید کننده های داخلی بیشتری بوجود میاد در نتیجه رقابت و بهبود کیفیت بوجود میاد...

البته مورد سومو بعید میدونم تو ایران اجرایی بشه چون یه عده با رابطه های خاص شروع به فروش بی قید و شرط میکنن و باقی همه خاک میخورن... ولی تو یه دولت سالم این کار عملیه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...