رفتن به مطلب

اینجا کسی هست که سفر حج رفته باشه؟

ارسال های توصیه شده

میدونستم معنیش این میشه ولی فکر نمیکردم همچین سابقه ای داشته باشه

ایییییییییش چقدر بداخلاقی تو :banel_smiley_4:

خوب پس فکر میکردی ماه ذی الحجه قبل از ورود اسلام عزیز و پر از خیر و برکت به مکه،چه مفهومی میتونسته داشته باشه؟ :JC_thinking:

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 140
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

یاد یه خاطره ای افتادم

حدود یه ماه و اندی پیش با دوست هم سوئیتیم داشتیم تو اشپزخونه غذا درست می کردیم

بحث سر گرایش دوستم بود رشته mba و گرایش بازاریابی

بحث خوبی هم بود دوتایی حین غذا درست کردن بحث میکردیم و از حرفای همدیگه استفاده می کردیم

لابلای حرفا دوستم گفت سارا استادمون یه موضوع تحقیق داده نمیدونم چیکار کنم

گفتم موضوع تحقیقت چیه

گفت

استادمون ازمون خواسته تاثیر رسم و اعتقادات و اداب کشورمون رو اقتصاد بررسی کنیم استادخودش

عید نوروز رو که به نوعی رو قیمتها و عرضه وتقاضا تاثیر داره مثال زده تو چیز دیگه ای به ذهنت نمیرسه

منم یه کمی فکر کردم و همین جوری بدون اینکه واقعا منظوری از حرفم داشته باشم ماه رمضون و همین اعتقاد مکه و کربلا رفتن رو مثال زدم

ازم پرسید چطور ؟ اینا چطور رو بازار و اقتصاد تاثیر دارن

براش توضیح دادم البته تا اونجایی که سوادم می کشید

یهویی دیدم روشو برگردوند و راهشو کشید و رفت تا چن وقتم باهام حرف نمیزد !

غذاشم رو شعله اجاق گاز همین جوری موند

بعدها فهمیدم پدر دوستم کارش بردن کاروانهای مکه هستش و به نوعی این حرف بهش برخورده بود

متاسفانه یه دختر ارشدی که ادعای منطق و روشنفکری می کنه نتونست رابطه این دوتا رو بدون تعصب قبول کنه

اینارو گفتم بگم دوستایی که مکه و بقیه جاهای زیارتی رفتن اگه مثل این دوست من فکر نمی کردن و برداشت نمی کردن مطمئنا به امثال من نمی تاختن

من مشکلی با لذتهای روحی و جسمی ملت ندارم

ولی بعضی وقتا لازمه بریم عقب تر کل هیکل قضیه رو ببینیم

همین

ببخشید اگه تو حرفام توهینی حس کردید

• Like 9
لینک به دیدگاه
خوب پس فکر میکردی ماه ذی الحجه قبل از ورود اسلام عزیز و پر از خیر و برکت به مکه،چه مفهومی میتونسته داشته باشه؟ :jc_thinking:

فکر میکردم بعد از اسلام و به خاطر فریضه حج این اسم گذاشته شده و قبلش چیز دیگه ای بوده مثل اسامی زرتشتی ماههای خودمون....

• Like 3
لینک به دیدگاه
راستی یک سوال که میدونم نه در متعصب مذهبی تاثیر داره و نه در کسی که اعتقادی نداره.

تنها مطرحش میکنم واسه فکر کردن،بحثی با کسی ندارم.

کلمه حج از ماه ذی الحجه گرفته شده،نام ماه ذی الحجه هم از هزاران سال قبل توسط بت پرستان برای حج و طواف بت ها اختراع شده بود،با همین سبک و سیاق و هفت دور چرخیدن.....

شاد باشید و مهر افزون............

لازم بذکر هست که اضافه کنم بت پرستی در عربستان،نیز اینگونه آغاز شد که پس از حضرت ابراهیم و پذیرش آیین ایشان،بسیاری از گروهها که مهاجرت میکردند برای اینکه یاد کعبه رو گرامی دارند ،بزرگان قوم سنگی را بیادگار برای خود بر می داشتند و به مکان جدید می بردند.بتدریج اصل موضوع فراموش شد و این سنگ ها جای معبود رو گرفتن.

• Like 7
لینک به دیدگاه
لازم بذکر هست که اضافه کنم بت پرستی در عربستان،نیز اینگونه آغاز شد که پس از حضرت ابراهیم و پذیرش آیین ایشان،بسیاری از گروهها که مهاجرت میکردند برای اینکه یاد کعبه رو گرامی دارند ،بزرگان قوم سنگی را بیادگار برای خود بر می داشتند و به مکان جدید می بردند.بتدریج اصل موضوع فراموش شد و این سنگ ها جای معبود رو گرفتن.

پس شما معتقدین حضرت ابراهیم یک منجم و تقویم شناس بوده و ماه های عربی را نامگذاری کرده؟

البته ابراهیم از نظر تاریخی وجود خارجی نداره،چون قدمتش بالای 5000 ساله و تنها اثری که میگوید فردی به نام ابراهیم وجود دارد تورات است با فاصله 2000 سال پس از ابراهیم.... :sigh:

• Like 7
لینک به دیدگاه
پس شما معتقدین حضرت ابراهیم یک منجم و تقویم شناس بوده و ماه های عربی را نامگذاری کرده؟

البته ابراهیم از نظر تاریخی وجود خارجی نداره،چون قدمتش بالای 5000 ساله و تنها اثری که میگوید فردی به نام ابراهیم وجود دارد تورات است با فاصله 2000 سال پس از ابراهیم.... :sigh:

کجای سخنان من این مفهوم رو داشت:ws52:

چرا وجود خارجی نداره؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
اولا نظر شما میتن ولی به نظر شما بین اون تریلری 18 میلیارد دلاری طلا که قاچاقی رفت ترکیه و بعدش هم معلوم نشد چی شد با پولهایی که هر روز (500 هزارتومن -یه میلیون تومن ضربدر n ) از مرز ایران خارج میشه فرقی هس؟

همه ما چه دیندار چه بی دین بالاخره یه اولویت هایی تو زندگیمون داریم یا نه ؟

همه مون ادعا داریم قشر فرهیخته جامعه هستیم دیگه

یعنی با یه حساب سرانگشتی می تونیم بازتاب و نتیجه اجتماعی و اقتصادی اعمال و آداب و عادات اجتماعی و اقتصادی مونو بسنجیم و ببینیم

تو این اوضاع احوال کشور که یه عده واقعا حتی به نون شب محتاجن

تو این کشوری که خیلیا اصلا باید هر روز چن کلیومتر راه برن تا به مدرسه برسن

تو این کشوری که هنوز اب شهری و سالم برای بعضی جاهای مملکت یه ارزوی دست نیافتنیه

لازمه بریم اونجایی که شما اسمشو بردی؟

ها!

به این میگن یه چالش اساسی فکری! :ws3:

ببین سارا جان، این بحثی که میگی تا حدودی درسته. من هم باهاش تا حدودی موافقم. اما بحث رو داره منحرف میکنه. من در چارچوب تاپیک استارتر، این متن رو نوشتم، جدای این بحث شما. یه نیگا دوباره به پست اول بندا.

تو اون بحثا ما نوکر شما هم هستیم. خود بنده دیگه کارم از بی اعتقادی گذشته. ( یک بار حج مفت از طرف دانشگاه نصیبمان شد، نرفتم!)

اما با این حال باید عرض کنم که در هر صورت این دلیل نمیشه ملت هیچ سفری نرن! هیچ حالی نکنن! اما اون ریخت و پاشای حاجی خورون و این چرندیات و ایضا مراسم عروسی های آنچنانی، ایضا نذری دادن های بیخود توی کوچه پس کوچه های خونه های آدمائی که دستشون به دهنشون می رسه و ... رفتار غلط هست که کاملا میشه نقدشون کرد.

اما درکل من با این بیت همیشه حال میکنم و نمیدونم چرا همش استفاده میکنم ازش:

ای قوم به خح رفته کجائید کجائید!

بت خانه همینجاست بیایید بیایید!

یاد یه خاطره ای افتادم

حدود یه ماه و اندی پیش با دوست هم سوئیتیم داشتیم تو اشپزخونه غذا درست می کردیم

بحث سر گرایش دوستم بود رشته mba و گرایش بازاریابی

بحث خوبی هم بود دوتایی حین غذا درست کردن بحث میکردیم و از حرفای همدیگه استفاده می کردیم

لابلای حرفا دوستم گفت سارا استادمون یه موضوع تحقیق داده نمیدونم چیکار کنم

گفتم موضوع تحقیقت چیه

گفت

استادمون ازمون خواسته تاثیر رسم و اعتقادات و اداب کشورمون رو اقتصاد بررسی کنیم استادخودش

عید نوروز رو که به نوعی رو قیمتها و عرضه وتقاضا تاثیر داره مثال زده تو چیز دیگه ای به ذهنت نمیرسه

منم یه کمی فکر کردم و همین جوری بدون اینکه واقعا منظوری از حرفم داشته باشم ماه رمضون و همین اعتقاد مکه و کربلا رفتن رو مثال زدم

ازم پرسید چطور ؟ اینا چطور رو بازار و اقتصاد تاثیر دارن

براش توضیح دادم البته تا اونجایی که سوادم می کشید

یهویی دیدم روشو برگردوند و راهشو کشید و رفت تا چن وقتم باهام حرف نمیزد !

غذاشم رو شعله اجاق گاز همین جوری موند

بعدها فهمیدم پدر دوستم کارش بردن کاروانهای مکه هستش و به نوعی این حرف بهش برخورده بود

متاسفانه یه دختر ارشدی که ادعای منطق و روشنفکری می کنه نتونست رابطه این دوتا رو بدون تعصب قبول کنه

اینارو گفتم بگم دوستایی که مکه و بقیه جاهای زیارتی رفتن اگه مثل این دوست من فکر نمی کردن و برداشت نمی کردن مطمئنا به امثال من نمی تاختن

من مشکلی با لذتهای روحی و جسمی ملت ندارم

ولی بعضی وقتا لازمه بریم عقب تر کل هیکل قضیه رو ببینیم

همین

ببخشید اگه تو حرفام توهینی حس کردید

وای چه حساس!

سارا جون من نه بابام کارون داره، نه بابابزرگم! بابای من یه بازنشسته فرهنگیه که الان استاد ساده ای که با پرایدش میره سر کلاس درسش و بر میگرده.(ماشینش فروشیه. واسه یه آقاهه بوده میرفته کلاس برمیگشته :ws3:)

والا به خدا دلمون هم نمیاد غذامون سرگاز بسوزه! :ws3:

من نه آدم معتقدیم! نه روشنفکرم، نه فولکم! من یه دانشجوی پای دفاعم که هر از چندگاهی خزعبلات ذهنی ام رو پست میکنم میدم به خورد بقیه!

و فکر کنم از همه بیشتر توی این انجمن، از مسلمونا و سیاسیون مسلمون، ضربه خوردم! (بگم ریا میشه. :sigh:)

اما من کلا با دید دوالیستی مشکل دارم. از نظر من، به اندازه آدمای روی زمین راه های رسیدن به خدا وجود داره! من به پلورالیسم معتقدم. من نه از مکاتب غربی زمان قل قل میرزا که تازه داره تو ایران طرفدار پیدا میکنه دل خوشی دارم نه از افکار رادیکال شرقی و مذهبی!

من فقط حرفم اینه، در قالب زمانی و مکانی ببنیم، به مخالف هم حق بدیم، اگر زمانی دوست داشتیم تا آنها به ما حق بدهند! و هیچ تفکری الزاما درست نیست حتی این چیزایی که من الان نوشتم و ممکنه دو ماه بعد همشو رو تکذیب کنم!!

• Like 8
لینک به دیدگاه
راستی یک سوال که میدونم نه در متعصب مذهبی تاثیر داره و نه در کسی که اعتقادی نداره.

تنها مطرحش میکنم واسه فکر کردن،بحثی با کسی ندارم.

کلمه حج از ماه ذی الحجه گرفته شده،نام ماه ذی الحجه هم از هزاران سال قبل توسط بت پرستان برای حج و طواف بت ها اختراع شده بود،با همین سبک و سیاق و هفت دور چرخیدن.....

شاد باشید و مهر افزون............

:icon_gol::icon_gol::icon_gol::icon_gol:

بحث داره خوب پیش میره.

دقیقا به جایی که میخواستم برسم.البته دروغ نگم انتظار نداشتم اکثر کسایی که رفتن بگن خیلی رو ما تاثیر داشت و دوست داریم بریم.چون من با بعضی ها که صحبت میکنم میگن ما حتی وقتی که نزدیک کعبه بودیم هم احساس خاص درونی بهمون دست نداد.برای همین اصرارم این بود که بیشتر تحربه ی شخصی دوستان رو بشنویم و بعد به مسایل ریشه ای و فلسفه ی حج بپردازیم

• Like 5
لینک به دیدگاه
کجای سخنان من این مفهوم رو داشت:ws52:

چرا وجود خارجی نداره؟

به هر حال مکه سالیان سال دست بت پرستان بوده.

اونها هم مدام به آیین اجدادی خویش افتخار میکردند.

اینطور نبوده که در ماهی به نام ذی الحجه،بیایند مراسم حجی انجام دهند و برای بت هایشان قربانی کنند و آن مراسم را از شخصی به نام ابراهیم به بادگار گرفته باشند.

از نظر تاریخی کسی وجود خارجی دارد که از او حداقل اثری با قدمت به جای مانده باشد.

کدام اثر تاریخی با قدمت 5000 سال امروز از ابراهیم باقی مانده؟

در واقع نقش ابراهیم و افسانه هایش در فرهنگ یهود،مانند نقش زال و افسانه هایش در فرهنگ پارسی است.

• Like 6
لینک به دیدگاه
به هر حال مکه سالیان سال دست بت پرستان بوده.

اونها هم مدام به آیین اجدادی خویش افتخار میکردند.

اینطور نبوده که در ماهی به نام ذی الحجه،بیایند مراسم حجی انجام دهند و برای بت هایشان قربانی کنند و آن مراسم را از شخصی به نام ابراهیم به بادگار گرفته باشند.

از نظر تاریخی کسی وجود خارجی دارد که از او حداقل اثری با قدمت به جای مانده باشد.

کدام اثر تاریخی با قدمت 5000 سال امروز از ابراهیم باقی مانده؟

در واقع نقش ابراهیم و افسانه هایش در فرهنگ یهود،مانند نقش زال و افسانه هایش در فرهنگ پارسی است.

شاید به بحث ربط نداشته باشه ولی اگه بچه ها درمورد دین یهود مطالعه داشته باشن بین دین اسلام و یهود شباهت های زیادی می بینن بخصوص تو احکام فرعی .فکر کنم اگه یادم باشه فقط یهودیا چیزی به اسم جهاد ندارن

درمورد اصول دین هم بین این دین(یعنی اسلام ) و دین زرتشت خیلی شباهت هس به عنوان مثال پل چینود در دین زرتشت و پل صراط در دین اسلام

• Like 6
لینک به دیدگاه
شاید به بحث ربط نداشته باشه ولی اگه بچه ها درمورد دین یهود مطالعه داشته باشن بین دین اسلام و یهود شباهت های زیادی می بینن بخصوص تو احکام فرعی .فکر کنم اگه یادم باشه فقط یهودیا چیزی به اسم جهاد ندارن

درمورد اصول دین هم بین این دین(یعنی اسلام ) و دین زرتشت خیلی شباهت هس به عنوان مثال پل چینود در دین زرتشت و پل صراط در دین اسلام

ایا این نمیتونه نشان دهنده ی این باشه که همه ی ادیان از طرف خداوند بزرگ بوده و مهری بر صداقت گفتار پیامبران باشه؟نقاط مشترک بین ادیان

• Like 5
لینک به دیدگاه

ایا این نمیتونه نشان دهنده ی این باشه که همه ی ادیان از طرف خداوند بزرگ بوده و مهری بر صداقت گفتار پیامبران باشه؟نقاط مشترک بین ادیان

تو چندین تاپیک دیگه هم گفتم.

یک دلیل برای اینکه این مکاتب تماما ساخته دست بشر است کفایت میکند و آن محدود بودن همه اینها به خاورمیانه است.

مثلا اگر در آمریکای جنوبی که قبل از ورود انگلیسی ها،هزاران سال تمدن داشته یا استرالیا و چین و شرق دور و آفریقا و..... کوچکتریم اثری از داستان هایی نظیر آدم و حوا و کشتی نوح و بهشت و جهنم و..... یافت میشد،میتوان فهمید همه این باورها از آسماند.

اما،سکوت بهتر است چون باورش خیلی سخت است برای کسانیکه عمری اعتماد کرده اند و در راه مکتبشان اشک ها و لبخند ها داشته باشند.

پس هر کس به ره خویش بتازد.........:sigh:

• Like 7
لینک به دیدگاه

اگه جواب بدم بحث به بیراهه میره

اما کسایی که بخوان هر دو روی سکه رو ببین و بی هیچ تعصبی جلو برن

می تونن علاوه برکتابای دینی که به وفور تو بازار ست کتابای ممنوعه ای چون 23 سال علی دشتی و دوقرن سکوت دکتر عبدالکریم زرین کوب بخونن

البته دومی بیشتر درمورد حال و هوای عرب در زمان حمله به ایران و اثار و تبعات اون بحث می کنه بعد این دو گقته متضاد رو کنارهم بزارن بعدش دیگه قضاوت باخودشون

• Like 6
لینک به دیدگاه

یک دلیل برای اینکه این مکاتب تماما ساخته دست بشر است کفایت میکند و آن محدود بودن همه اینها به خاورمیانه است.

مثلا اگر در آمریکای جنوبی که قبل از ورود انگلیسی ها،هزاران سال تمدن داشته یا استرالیا و چین و شرق دور و آفریقا و..... کوچکتریم اثری از داستان هایی نظیر آدم و حوا و کشتی نوح و بهشت و جهنم و..... یافت میشد،میتوان فهمید همه این باورها از آسماند.

اما،سکوت بهتر است چون باورش خیلی سخت است برای کسانیکه عمری اعتماد کرده اند و در راه مکتبشان اشک ها و لبخند ها داشته باشند.

اقا تو چه دشمنی داری با ادیان؟

اونا دلیل دارن که چرا اینجاها پیامبر بیشتری نازل شده

• Like 3
لینک به دیدگاه

یاد اون سوال شرعی پسرک جوان از آخوند فیلم مارمولک افتادم:

حاج آقا مسئلتن!

حکم نماز تو قطب جنوب که 6 ماهش روز و 6 ماهش شبه چیه؟

توی این فیلم خیلی قشنگ قائم به مکان و زمان بودن هر نوع مکتب و ایدوئوژی ای رو به طور سربسته ای نشون میداد.

این نسخه ها برای خاورمیانه پیچیده شده بوده.

آمریکای جنوبی هم برای خودش اعتقادات خاصی داشتن. مثلا همین قضیه سال 2012 رو آزتک ها و مایاها علم کرده بودند و ریشه توی اعنقادات اونا داره.

قربانی دادن های پیاپی آرتک ها برای خداهاشون، مثالی بارز از ویژگی های باورهای مکان محوره.

انسان همه جا به دنبال توجیه اتفاقات دوروبرش بوده. اما امروزه دیگه با جهانی شدن و اینجور بحثا فواصل اعتقادی کم شدن. الان دیگه همه دارن نزدیک میشن به حقوق بشر. خیلی ها مقاومت میکنن، خیلی ها هم به راحتی باهاش کنار اومدن.

همین میشه که وقتی من توی چت با یه آرژانتینی از تساوی حقوق زن و مرد صحبت میکنم واسش تعجبی نداره، چون کدهای معناییمون داره به هم نزدیک میشه.

سوال:

به نظر شما بین سه کتاب تورات و انجیل و قرآن کدامیک زودتر نگاشته شده اند؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
اقا تو چه دشمنی داری با ادیان؟

اونا دلیل دارن که چرا اینجاها پیامبر بیشتری نازل شده

اصلا بحث کمتر و بیشتر نیست....

بحث صفر مطلق در برابر 124000 است.

اگر بنابر عدل است،کوچکترین عدلی ملزم میکند که اگر قرار است بر فرض 5 پیامبر اولوالعزم داشته باشی،هر کدام باید در یکی از 5 قاره دنیا پخش شده باشند.

نه همه از یک نسل و فک و فامیل و در یک محدوده جغرافیایی !!!!

• Like 5
لینک به دیدگاه
اگه جواب بدم بحث به بیراهه میره

اما کسایی که بخوان هر دو روی سکه رو ببین و بی هیچ تعصبی جلو برن

می تونن علاوه برکتابای دینی که به وفور تو بازار ست کتابای ممنوعه ای چون 23 سال علی دشتی و دوقرن سکوت دکتر عبدالکریم زرین کوب بخونن

البته دومی بیشتر درمورد حال و هوای عرب در زمان حمله به ایران و اثار و تبعات اون بحث می کنه بعد این دو گقته متضاد رو کنارهم بزارن بعدش دیگه قضاوت باخودشون

یکی از دلایلی که خود من به شخصه علاقه مند به خوندن این کتابها نیستم سرگذشت نویسندگانشون هست....فرجام آنها چه شد؟...آیا آنان به آرامش رسیدن؟

دو هفته پیش هم یکی از آنها رو دانلود کردم ولی از ابتدا یکجور بی منطقی در متن نویسنده تو ذوقم زد که از خوندنش منصرف شدم.حالا شما اگر کتابی از نویسنده ای بی طرف سراغ دارید،مطالعه خواهم کرد.

برای پست های آقا اسی هم پاسخ و سوال دارم ولی متاسفانه شب ها ذهن من اصلا خوب کار نمیکنه بنابراین فردا مطرح خواهم نمود.

• Like 7
لینک به دیدگاه

به نظر شما بین سه کتاب تورات و انجیل و قرآن کدامیک زودتر نگاشته شده اند؟

اینها همه نوری بوده اند نزد الله تبارک و تعالی از روز ازل و قبل از خلقت حضرت آدم (رضی الله عنه)....

که بنابر زمان نازل شده است.

یهودی ها و مسیحی ها جنبه نداشتند،نور را تحریف کردند،مسلمانان اینکارو نکردند. :girl_yes2:

• Like 4
لینک به دیدگاه
اصلا بحث کمتر و بیشتر نیست....

بحث صفر مطلق در برابر 124000 است.

اگر بنابر عدل است،کوچکترین عدلی ملزم میکند که اگر قرار است بر فرض 5 پیامبر اولوالعزم داشته باشی،هر کدام باید در یکی از 5 قاره دنیا پخش شده باشند.

نه همه از یک نسل و فک و فامیل و در یک محدوده جغرافیایی !!!!

چون جایی گفته نشده که دلیل بر نبودنش نیست.حتما بوده..شما ثابت کن در اون مناطق پیامبری نبوده

• Like 4
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...