رفتن به مطلب

شهرسازی علم است یا هنر؟

ارسال های توصیه شده

با سلام به همه دوستان

علیرغم تمام بحثهای علمی انجام شده، هنوز درباره اینکه شهرسازی علم است یا هنر، اتفاق نظری وجود ندارد. برخی آنرا علم و برخی هنر می دانند. نظر شما چیه؟ با استدلال.

• Like 12
لینک به دیدگاه

خب به نظر من نمیشه گفت کاملا علمه و یا کاملا هنر

برنامه ریزی شهری بیشتر از دید کمی به مسائل نگاه میکنه و هنر توش حرفی برای گفتن نداره.

طراحی از دید کیفی به محیط نگاه میکنه و هنر توش پر کاربرده:ws37:

• Like 9
لینک به دیدگاه

شهرسازی آمیختن علم با هنر است

همونجور که در بخش علمش آمیختن اقتصاد با جامعه شناسی با جغرافیا با معماری ...... است

شهسازی یعنی برای مردم طرح زدن برنامه دادن. برای آسایش مردم برای رفاه مردم ساختن شهر سامان دادن شهر.

هنر هم بخشی از مردم است

• Like 10
لینک به دیدگاه

فکر کنم اینجا باید بحث‌های فلسفه علم و هنر مطرح بشه... یعنی خیلی جدی‌تر می‌تونه باشه :)

این‌که داریم از علم و هنر حرف می‌زنیم، منظورمون چیه. این خودش یه موضوع خیلی بحث برانگیز می‌تونه باشه و هست!

من مطالعات زیادی در این زمینه نداشتم و طبیعتا اطلاعات زیادی هم ندارم. ولی جرقه بحث را با این سوال‌ها (از خودم!) شروع کردم. آیا ریاضیات هنر نیست؟ آیا تفکر هنر نیست؟ آیا علم از هنر قابل تفکیک هست؟

خب اگر کسی قبلا مطالعاتی در این زمینه داشته، در اختیار ما هم قرار بده :)

• Like 9
لینک به دیدگاه

با اجازه من یه اظهار نظر کلی بکنم .

چرا ما همیشه عادت داریم یه سری چیزا که هیچ منافاتی با هم ندارند رو جلوی هم قرار بدیم . مگه یه چیزی نمیتونه هم علم باشه هم هنر . اصلا کی گفته هنر از علم جداست . هنر خودش جزئی از علم هست.هنر خودش یکی از قشنگ ترین علوم هست..........

اگه میبینید رشته هایی رو توی دانشگاه از هم جدا کردن به خاطر اینه که وقت نیست تو اون زمان اندک همه تخصص هارو فرا بگیرند ..........

یه سری از کلمات رو ما خودمون قرارداد میکنیم. یه سری از چیزای محدود رو هنر میدونیم در صورتی که گستره هنر خیلی بیشتره . و علم رو یه موجود خشک بی احساس میدونیم که کاملا غلطه . باز هم تاکید میکنم هنر خودش یه علمه نباید اینارو از هم جدا کرد.................

• Like 9
لینک به دیدگاه

ابتدا باید تعاریفمون از علم و هنر مشخص و واضح باشه تا بشه در موردش بحث کرد.

تصوری که از علم داریم، دو دوتا چهارتا کردن هست و از هنر... نمیدونم،

هر چیزی در جای خودش ارزشمند هست، نمیشه گفت که، در کل، هنر بهتره یا علم! جفتش نیاز هست برای جوامع بشری.

هنر و علم دو مقوله مجزا از هم هستند، هیچکدوم زیر مجموعه اون یکی نیست. (البته از نظر من که سواد ابتدایی هم در این زمینه ندارم.)

• Like 8
لینک به دیدگاه
آیا علم از هنر قابل تفکیک هست؟
بعله که قابل تفکیکه....زمان تمدن های اولیه به خاطر توسعه کمی که علم و هنر داشتند هردو را یکی می دونستند.

اما تو دوره های بعدی علم و هنر از هم جدا شدند.

اصلا کی گفته هنر از علم جداست .هنر خودش جزئی از علم هست.هنر خودش یکی از قشنگ ترین علوم هست..........

این که هنر رو جزئی از علم میدونی تفکریه که بعد از رنسانس به خاطر قدرت و تسلط علم روی همه چیز به وجود اومده......

• Like 6
لینک به دیدگاه
بعله که قابل تفکیکه....زمان تمدن های اولیه به خاطر توسعه کمی که علم و هنر داشتند هردو را یکی می دونستند.

این که هنر رو جزئی از علم میدونی تفکریه که بعد از رنسانس به خاطر قدرت و تسلط علم روی همه چیز به وجود اومده......

اولا باز هم شما رو به خواندن تاریخ علم دعوت میکنم ..........

این تفکر مربوط به خیلی پیش تر از رنسانس هست ...............

• Like 6
لینک به دیدگاه

به خاطر توسعه کم علم نبود .........

به خاطر این بود که هر کس میخواست به کسب علم بپردازه مجبور بود تمام شاخه های علم رو مورد مطالعه قرار بده.........

جدا شدن علوم از هم به خاطر این بود که بشه علوم رو به افراد بیشتری ارائه داد .اگر قرار بود به صورت زمان های قدیم ما در تمام علوم ماهر بشیم به جز تعدادی اندک کسی نمیتوانست به کسب علم بپردازد. چون سطح بهره افراد از هوش بسیار متفاوت هست............

ولی وقتی اینا از هم جدا بشه افرادی با ضریب هوشی های پایین تر میتونن قسمتی از علم رو انتخاب کنن و ادامه بدن ..........

در ضمن یکی از دلایلش هم کمبود وقت هست و مدیریت علم .............

• Like 6
لینک به دیدگاه
به خاطر توسعه کم علم نبود .........

به خاطر این بود که هر کس میخواست به کسب علم بپردازه مجبور بود تمام شاخه های علم رو مورد مطالعه قرار بده.........

جدا شدن علوم از هم به خاطر این بود که بشه علوم رو به افراد بیشتری ارائه داد .اگر قرار بود به صورت زمان های قدیم ما در تمام علوم ماهر بشیم به جز تعدادی اندک کسی نمیتوانست به کسب علم بپردازد. چون سطح بهره افراد از هوش بسیار متفاوت هست............

ولی وقتی اینا از هم جدا بشه افرادی با ضریب هوشی های پایین تر میتونن قسمتی از علم رو انتخاب کنن و ادامه بدن ..........

در ضمن یکی از دلایلش هم کمبود وقت هست و مدیریت علم .............

خب تو هم حرف من رو زدی منتها برداشتت به نظرم اشتباس.

ببین تو زمان های قدیم یه دانشمند تو چندتا علم مختلف متخصص بوده مثل ابن سینا و خیلیای دیگه چرا؟

چون علم تو شاخه های مختلف خودش پیشرفت کمی داشته و این ها هم فرصت داشتن به همش بپردازن.

اما بعدها که علم تخصصی شد دیگه عمر افراد به تخصص یافتن توی بیش از یک علم کفا ف نمیداد.

• Like 7
لینک به دیدگاه

خانم آرتیست فکر کنم متوجه شدم اختلاف نگرش ما از کجا ناشی میشه ............

باز هم داستان همیشگی نقص واژگان.............

آنچه ما در فارسی علم مینامیم و آن را علم باور داریم دو کلمه متفاوت هست knowledge و science

از لحاظ لغوی باید بین (Knowledge) و (Science) تفاوت قائل شد..........

• Like 7
لینک به دیدگاه
خب تو هم حرف من رو زدی منتها برداشتت به نظرم اشتباس.

ببین تو زمان های قدیم یه دانشمند تو چندتا علم مختلف متخصص بوده مثل ابن سینا و خیلیای دیگه چرا؟

چون علم تو شاخه های مختلف خودش پیشرفت کمی داشته و این ها هم فرصت داشتن به همش بپردازن.

اما بعدها که علم تخصصی شد دیگه عمر افراد به تخصص یافتن توی بیش از یک علم کفا ف نمیداد.

آفرین ..........

خوب حرف من هم همین است .........

جدا شدن علوم از هم به خاطر جدا بودن ماهیت و اصل آنها نبوده آنها همچنان یکی هستند و در کنار هم معنی میشوند اگر ما آنها را جدا میکنیم به خاطر عدم توانایی در پرداختن به همه ی علوم هست ............

حالا شما میگی چون علم و هنر الان از هم جدا هستند پس کلا دو مقوله جدا و بی ربط به هم هستند در صورتی که جدا شدن اینها به خاطر عدم توانایی خودمان در پرداختن به همه ی علوم است..................

• Like 7
لینک به دیدگاه
خداروشکر منشاش پیدا شد:ws3:

میشه تفاوتش رو بگی

به نظر من Knowledge جمع علم و هنره

Scienceعلم و art هستن که قابل تفکیکن

نظرات در این زمینه متفاوت هست حتی برخی در زمان های مختلف تقسیم بندی های متفاوت انجام داده اند به عنوان مثال ارسطو يك تقسيم بندي از علم ندارد در كل آثار خود تقسيم بندي هاي مختلفي از علوم به دست داده كه يكي از همه مشهور تر است ارسطو تمام علوم را در دایره فلسفه می داند.او دانش بشری را به سه بخش عمده فلسفه نظری , فلسفه عملی و فلسفه ادبی تقسیم می کند. فلسفه ادبی شامل مواردی همچون شعر و ادبیات و سخنرانی و چیزهای نظیر اینها می شود. فلسفه عملی هم در برگیرنده مواردی نظیر اخلاق و سیاست و اقتصاد است.او فلسفه نظری را نیز به سه بخش عمده تقسیم می کند : 1 علوم طبیعی نظیر فیزیک و زیست شناسی 2 ریاضیات 3 فلسفه متافیزیک و خدا شناسی . ..................

البته این نظر ارسو بود نه نظر من .................

از نظر بنده آنچه آن را knowledge میخوانیم همه آن چیزی است که انسان(مقصود جامعه بشریست نه یک انسان) برای زندگی به آن نیاز دارد..............

اگر لازم باشد توضیحات بیشتری خواهم گذاشت ولی احساس میکنم باعث منحرف شدن تاپیک از بحث اصلی شدیم................:ws3:

• Like 7
لینک به دیدگاه
سلام بچز.

میدونید که شهرسازی یه میان رشته است! :45645:

سلام مهندس

خب... منظور؟!:ws3: بحث که به جاهای جالبی رسیده، من که دارم کلی چیز یاد می‌گیرم:a030: (مرسی از Artiiist و آریوبرزن عزیز :icon_gol:)

• Like 7
لینک به دیدگاه
سلام مهندس

خب... منظور؟!:ws3: بحث که به جاهای جالبی رسیده، من که دارم کلی چیز یاد می‌گیرم:a030: (مرسی از Artiiist و آریوبرزن عزیز :icon_gol:)

فعلا نمیگم بحث بره جلو :icon_pf (44)::ws3:

• Like 7
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...