رفتن به مطلب

با هم متلب یاد بگیریم

M!Zare

ارسال های توصیه شده

نه مهندس شرایط مرزی داره فقط خواستم بگم که این معادله از چه راهی حل میشه دقیقا هم منظورم همین بود که مرتبه 4 چطور حل میشه...مهندس pdetool و کلا toobox چه فرقی با کدهای متلب دارن؟ مثلا حل معادله دیفرانسیل پاره ای با کدهای متلب(pde4c یا pde5c) چه فرقی با pdetool داره؟فرقشون همون فرق بین کدهای متلب با سیمبولیک تولز در محاسبات؟...

مهندس بی زحمت میتونی 2 تا مثال یکی در مورد معادله مرتبه اول و یکی مرتبه دوم بزنی البته حل با کدهای متلب نه از طریق نمادین یا dsolve...با تشکر:icon_gol:

اول در مورد چند تا واژه و اصطلاح قرارداد کنیم:

Toolbox ==> جعبه ابزار

Graphical User Interface (GUI) ==> کاربر گرافیکی کاربر

Mesh ==> تورینه

Initial Value Problem (IVP) ==> پرسش باآغازینه

Boundary Value Problem (BVP) ==> پرسش بامرزینه

MATLAB Help ==> راهنمای متلب

Ordinary Differential Equations (ODE) ==> معادلات دیفرانسیل معمولی

Partial Differential Equations (PDE) ==> معادلات دیفرانسیل پاره ای

----

pdetool یک دستور از جعبه ابزار pde هست. این دستور، یک کاربر گرافیکی کاربر رو برای تعریف دامنه، تعریف معادله دیفرانسیل پاره ای، اعمال شرایط مرزی، ریختن تورینه بر روی دامنه، ...، و نهایتاً حل معادله، در اختیار کاربر قرار میده.

bvp4c و bvp5c و pdetool ابزارهایی برای حل BVP هستند. bvp4c و bvp5c برای ODE و pdetool برای PDE. روشها شون هم فرق دارند.

مثال هم، بیشتر از اینی که خواستید، در همون برنامه های کتابم که قبلاً از وبلاگم دانلود کردید، هست:

پرسش باآغازینه

مرتبه 1: برنامه s50701

مرتبه 2: برنامه s50301

دستگاه مرتبه 1: برنامه های s50702, s50703

دستگاه مرتبه 2: برنامه های s50601, s50702, s50703, s50801

پرسش بامرزینه

مرتبه 3: برنامه s60201

دستگاه مرتبه 1: برنامه های s60201, s60202

دستگاه مرتبه 3: برنامه s60202

(تابعهایی که توشون استفاده شده، توی اون فایلها مشخصه)

موفق باشید

پ.ن.

ـ بعضی از پرسشهاتون بی مفهومه، اما با توجه به برداشتم جواب دادم. مثل "فرق کدهای متلب با pdetool" و "حل با کدهای متلب نه از طریق نمادین". این پرسشها شبیه به اینه که بپرسید "پنگوئن با حیوان چه فرقی داره؟!".

ـ جواب خیلی از سؤالهایی که تا حالا پرسیدید، توی خود راهنمای متلب هست. اگه همش بپرسید هیچ چیزی یاد نمی گیرید. اگه هدفتون یادگیری باشه باید کارهایی که در پستهای قبلی گفتم انجام بدید؛ فکر کنم 3 ماه براشون کافی باشه. اون معادله رده 4 هم که گفته بودم "اگه بتونید با یک تغییر متغیر اون رو به دو تا معادله رده 2 از انواعی که قابل حل با pdetool هستند تبدیل کنید" قابل تبدیل هست، حالا برید فکر کنید ببینید چه طوری میشه.

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 325
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

با عرض سلام.

چطور میشه با متلب چنین شبکه ای پیاده سازی کرد؟

11034418e82e4621bee03c6a2cb26ab8.png

تصویر فوق مربوط به Tom Mitchell l machine learning می باشد

dataset مربوط به نمونه ها رو ندارم. باید تقریبی از رو تصویر ایجادش کنم. این تصویر مربوط به پردازش صداست. البته اون برام مهم نیست. من فقط شبکه رو باید طبق شکل بسازم.

معنی این سؤالتون اینه که تازه می خواید به دنیای "شناسایی سیستمها" و "شبکه های عصبی مصنوعی" وارد بشید. یک کتاب در این زمینه بگیرید و بخونید. از راهنمای جعبه ابزار nnet یا همون "شبکه های عصبی" متلب هم می تونید استفاده کنید. یک سری مثال به صورت گام به گام داره.

• Like 6
لینک به دیدگاه

Toolbox ==> جعبه ابزار

Mesh ==> تورینه

----

pdetool یک دستور از جعبه ابزار pde هست. این دستور، یک کاربر گرافیکی کاربر رو برای تعریف دامنه، تعریف معادله دیفرانسیل پاره ای، اعمال شرایط مرزی، ریختن تورینه بر روی دامنه، ...، و نهایتاً حل معادله، در اختیار کاربر قرار میده.

bvp4c و bvp5c و pdetool ابزارهایی برای حل BVP هستند. bvp4c و bvp5c برای ODE و pdetool برای PDE. روشها شون هم فرق دارند.

مثال هم، بیشتر از اینی که خواستید، در همون برنامه های کتابم که قبلاً از وبلاگم دانلود کردید، هست:

پرسش باآغازینه

پرسش بامرزینه

موفق باشید

پ.ن.

ـ بعضی از پرسشهاتون بی مفهومه، اما با توجه به برداشتم جواب دادم. مثل "فرق کدهای متلب با pdetool" و "حل با کدهای متلب نه از طریق نمادین". این پرسشها شبیه به اینه که بپرسید "پنگوئن با حیوان چه فرقی داره؟!".

ـ جواب خیلی از سؤالهایی که تا حالا پرسیدید، توی خود راهنمای متلب هست. اگه همش بپرسید هیچ چیزی یاد نمی گیرید. اگه هدفتون یادگیری باشه باید کارهایی که در پستهای قبلی گفتم انجام بدید؛ فکر کنم 3 ماه براشون کافی باشه. اون معادله رده 4 هم که گفته بودم "اگه بتونید با یک تغییر متغیر اون رو به دو تا معادله رده 2 از انواعی که قابل حل با pdetool هستند تبدیل کنید" قابل تبدیل هست، حالا برید فکر کنید ببینید چه طوری میشه.

این پست رو سریع نوشتم چند مورد قاطی کردم...منظورم از کدهای متلب و نمادین اینه که مثلا در حل معادله دیفرانسیل معمولی کدهای متلب ode و نمادین dsolve هست حالا بازم قضیه پنگوئن و حیوان برقراره؟:ws3:

باشه دیگه سوال نمی پرسم:icon_redface:

بسیار سپاسگذارم:icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
معنی این سؤالتون اینه که تازه می خواید به دنیای "شناسایی سیستمها" و "شبکه های عصبی مصنوعی" وارد بشید. یک کتاب در این زمینه بگیرید و بخونید. از راهنمای جعبه ابزار nnet یا همون "شبکه های عصبی" متلب هم می تونید استفاده کنید. یک سری مثال به صورت گام به گام داره.

دوست عزیز من تو این زمینه تازه واردم اما با نحوه فراگیری چیزهایی که برام جدیدن نا آشنا نیستم. بخاطر حجم پروژه هایی که باهم تداخل زمانی دارن نمیتونم با فراغ بال سراغ فراگیری این مطلب برم. از طرفی با توجه به رشتم این زمینه تو اولویت دوم برام قرار داره. از جعبه ابزار nnet هم استفاده کردم اما با کمک های زیادی که بهم کرده هنوز یه سری چیزا برام روشن نیست. به چند تا کتاب هم نگاهی انداختم اما چیزی که دنبالشم رو پیدا نکردم. مسلما برای اینکه بتونم خودم چنین مسایلی رو حل کنم نیاز به آموزش بیشتری دارم که متاسفانه استادی که این بحث رو با این دیدگاه معرفی کرده تسلط چندانی بر موضوع نداشته ظاهرا.

حال اگه کسی بتونه تو این زمینه راهم بندازه کمال تشکر رو ازش دارم. از شمام بخاطر نظرتون متشکرم.

ممنون میشم اگه کتاب خاصی رو تو این زمینه بهم معرفی کنید اگه امکانش هست.

مشکل من تو این مسئله اینه که:

1- وقتی دستور

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

رو میزنم دیاگرام شبکه رو نشون میده که زیر هر یونیتی یک عددی هست. آیا این عدد همان تعداد اون یونیته؟

2- تو شکل مورد نظر میبینیم که 7 تا نرون میانی به 10 تا خروجی متصلند. اما من نتونستم به بیشتر از 7 خروجی متصلشون کنم.

3- بعد از اینکه یک شبکه آموزش دید چگ/ر میشه هم نم.نه ها و هم خطوط دسته بندی رو با هم نمایش داد. دستوراتی مثل

رو امتحان کردم اما نتیجه مورد نظر رو نگرفتم.

4- با فرض اینکه موفق به ترسیم مرحله قبل شدم، آیا خطوط دسته بندی بصورت منحنی هستند( مانند شکل مورد نظر) یا خطوط شکسته اند.

5- بهتره از تابع ترانسفر tan استفاده کنم یا log ؟

6-...

با تشکر

• Like 4
لینک به دیدگاه
دوست عزیز من تو این زمینه تازه واردم اما با نحوه فراگیری چیزهایی که برام جدیدن نا آشنا نیستم. بخاطر حجم پروژه هایی که باهم تداخل زمانی دارن نمیتونم با فراغ بال سراغ فراگیری این مطلب برم. از طرفی با توجه به رشتم این زمینه تو اولویت دوم برام قرار داره. از جعبه ابزار nnet هم استفاده کردم اما با کمک های زیادی که بهم کرده هنوز یه سری چیزا برام روشن نیست. به چند تا کتاب هم نگاهی انداختم اما چیزی که دنبالشم رو پیدا نکردم. مسلما برای اینکه بتونم خودم چنین مسایلی رو حل کنم نیاز به آموزش بیشتری دارم که متاسفانه استادی که این بحث رو با این دیدگاه معرفی کرده تسلط چندانی بر موضوع نداشته ظاهرا.

حال اگه کسی بتونه تو این زمینه راهم بندازه کمال تشکر رو ازش دارم. از شمام بخاطر نظرتون متشکرم.

ممنون میشم اگه کتاب خاصی رو تو این زمینه بهم معرفی کنید اگه امکانش هست.

مشکل من تو این مسئله اینه که:

1- وقتی دستور

رو میزنم دیاگرام شبکه رو نشون میده که زیر هر یونیتی یک عددی هست. آیا این عدد همان تعداد اون یونیته؟

من یونیت نمی دونم چیه؛ توی این علم به چنین اصطلاحی برخورد نکردم. اما زیر ورودی، تعداد ورودیه، و زیر لایه ها تعداد نرونها.

2- تو شکل مورد نظر میبینیم که 7 تا نرون میانی به 10 تا خروجی متصلند. اما من نتونستم به بیشتر از 7 خروجی متصلشون کنم.

از چه دستوری استفاده می کنی؟ نوع شبکه ای که انتخاب کردی چیه؟

اگه یه شبکه feedforward انتخاب کرده باشی کافیه ورودی دوم تابع newff رو [7,10] بگیری.

3- بعد از اینکه یک شبکه آموزش دید چگ/ر میشه هم نم.نه ها و هم خطوط دسته بندی رو با هم نمایش داد. دستوراتی مثل

رو امتحان کردم اما نتیجه مورد نظر رو نگرفتم.

4- با فرض اینکه موفق به ترسیم مرحله قبل شدم، آیا خطوط دسته بندی بصورت منحنی هستند( مانند شکل مورد نظر) یا خطوط شکسته اند.

5- بهتره از تابع ترانسفر tan استفاده کنم یا log ؟

منظورت احتمالاً tansig و logsig هست؛ یعنی می خواید بدونید که مدل نرونها رو چی انتخاب کنید. معمولاً تا قبل از اینکه پس پردازش، post-processing، انجام بدید، نمی شه بگید کدوم بهتره. اما بعدش می شه با مقایسه متوجه شد که کدوم بهتره (در مورد مسائل خاص که قبلاً دیگران روش کار کردند، میشه به گزارششون مراجعه کرد و فهمید کدوم بهتره و کلاً چه مدلی رو براش در نظر بگیری).

6-...

با تشکر

با رنگ آبی در بالا به بعضی از سؤالها جواب دادم.

پ.ن.: من چند ساله که سراغ شبکه های عصبی مصنوعی نرفتم. تو این مدت جعبه ابزارش تو متلب یه تغییراتی کرده و من هنوز همون متلب 2007 رو دارم. واسه همین به بعضی از سؤالها نمی تونم دقیق جواب بدم.

• Like 5
لینک به دیدگاه

ممنون از توضیحاتت meytim عزیز.

اما کاش یه کم زودتر مینوشتیش. تو این مدت مجبور شدم از پروزه های دیگم بزنم و رو این کار کنم. و البته تونستم حلش کنم. از newff استفاده کردم در دو لایه که 60 تا logsig و 10 تا output. البته nntool خیلی کمک میکنه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
این پست رو سریع نوشتم چند مورد قاطی کردم...منظورم از کدهای متلب و نمادین اینه که مثلا در حل معادله دیفرانسیل معمولی کدهای متلب ode و نمادین dsolve هست حالا بازم قضیه پنگوئن و حیوان برقراره؟:ws3:

باشه دیگه سوال نمی پرسم:icon_redface:

بسیار سپاسگزارم:icon_gol:

ای بابا، نه ناراحت نشو، سالهاست که معلمها دو تا سؤال غلط شبیه به همین رو از بچه ها می پرسن؛ "علم بهتر است یا ثروت؟" و "متوازی الاضلاع با مستطیل چه فرقی دارد؟"

منظور من اینه که سؤال هدفمند بپرسید و به نتیجه برسونید؛ اول در مورد سری فوریه پرسیدید (نمی دونم به جایی رسوندیدش). بعد در مورد حل معادله دیفرانسیل پاره ای رده 4 (که اون رو هم نمی دونم به جایی رسوندید یا نه). بعد هم سؤالهای دیگه (که امیدوارم به جایی رسونده باشیدشون).

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

سلام خسته نباشید تازه عضوشدم یه سوال داشتم یه برنامه به زبان مطلب که ازروش اسبلاین(مکعبی

یامتناوب) اسامی رو بتونه نمایش بده مثلا اسم ali رو.ممنون میشم کمکم کنید

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

Toolbox ==> جعبه ابزار

Mesh ==> تورینه

----

پرسش باآغازینه

پرسش بامرزینه

موفق باشید

پ.ن.

Graphical User Interface (GUI) ==> رابط گرافیکی کاربر

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

اموزش متلب

اموزش نرم افزار متلب Matlab به صورت گام به گام ودر پنج بخش

بخش اول : اموزش مفاهیم متلب Matlab

بخش دوم : ماتریس ها ودستگاههای معادلات جبری

بخش سوم : ترسیم نمودارهای دو و سه بعدی در متلب

بخش چهارم : مشتق ، حد ، انتگرال وحل معادلات دیفرانسیل به کمک متلب

بخش پنجم : تبدیل لاپلاس ومعکوس ان در متلب

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

درود.

یه سوال داشتم از خدمت دوستان،ممنون میشم جواب بدین.

توی متلب اگه بخوایم چند جمله ای حاصل از ضرب چندتا پرانتر در همدیگه رو پیدا کنیم،دستورش چجوری باید نوشته بشه؟

مثلا میخوایم (x-1) و (x+3) و (x-5) رو درهم ضرب کنیم و جوابش که چند جمله ای x^3-3x^2-13x-15 میشه رو بهمون بده.

ضرب دو تا پرانتز رو با دستور conv بلدم،ولی این دستور واسه ضرب چندتا پرانتز رو ارور میداد.

سپاس

:icon_gol:

لینک به دیدگاه

درود.

یه سوال داشتم از خدمت دوستان،ممنون میشم جواب بدین.

توی متلب اگه بخوایم چند جمله ای حاصل از ضرب چندتا پرانتر در همدیگه رو پیدا کنیم،دستورش چجوری باید نوشته بشه؟

مثلا میخوایم (x-1) و (x+3) و (x-5) رو درهم ضرب کنیم و جوابش که چند جمله ای x^3-3x^2-13x-15 میشه رو بهمون بده.

ضرب دو تا پرانتز رو با دستور conv بلدم،ولی این دستور واسه ضرب چندتا پرانتز رو ارور میداد.

سپاس

:icon_gol:

سلام مهندس

زیاد یادم نیست

ولی اول که syms x رو باید تعریف کنی.

بعدش این چند جمله ای رو باید بنویسی

بعدش ببین چی میشه

اگه نشد بیا اینجا بگو

شاید من چیزی رو فراموش کردم

خیلی وقته کار نکردم

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام مهندس

زیاد یادم نیست

ولی اول که syms x رو باید تعریف کنی.

بعدش این چند جمله ای رو باید بنویسی

بعدش ببین چی میشه

اگه نشد بیا اینجا بگو

شاید من چیزی رو فراموش کردم

خیلی وقته کار نکردم

مرسی

پرسیدم ، بهم گفتن باید همچین دستوری بزنی:

syms x

y= (x-1)*(x+3)*(x-5);

collect(y)

ولی اررور میده

??? Undefined function or method 'syms' for input arguments of type 'char'.

بعد syms x چیکار میکنه؟:ws38:

• Like 2
لینک به دیدگاه

سلام

دوست عزیز شما تولباکس محاسبات سیمبولیک رو نداری

syms x کن ببین آیا متغیر سیمبولیک x ایجاد میشه یا نه اگه شد که پس مشکلی نداره

روش زیر رو هم برای ایجاد سیمبولیک امتحان کنید:

x=sym('x') 1

x=sym('x') 2

• Like 3
لینک به دیدگاه
مرسی

پرسیدم ، بهم گفتن باید همچین دستوری بزنی:

syms x

y= (x-1)*(x+3)*(x-5);

collect(y)

ولی اررور میده

??? Undefined function or method 'syms' for input arguments of type 'char'.

بعد syms x چیکار میکنه؟:ws38:

باید syms x y رو بنویسی تا حاصل رو بر حسب این کاراکترهای x و y بنویسه :a030:

• Like 2
لینک به دیدگاه
سلام

دوست عزیز شما تولباکس محاسبات سیمبولیک رو نداری

syms x کن ببین آیا متغیر سیمبولیک x ایجاد میشه یا نه اگه شد که پس مشکلی نداره

روش زیر رو هم برای ایجاد سیمبولیک امتحان کنید:

x=sym('x') 1

x=sym('x') 2

تشکر فراوان:icon_gol:

ولی بازم همون ارور

>> x=sym('x')

??? Undefined function or method 'sym' for input arguments of type 'char'.

باید یه نسخه دیگه نصب کنم؟

• Like 3
لینک به دیدگاه

معمولا بصورت پیشفرض ابزار سیمبولیک همراه نرم افزار نصب میشه ولی فکر کنم بعضی نسخه ها ندارن. تو سایت mathworks همچین چیزی نوشته.

بگردید شاید بتونید براش دانلود کنید.

• Like 3
لینک به دیدگاه
ببین ویندوزت 64 بیتی نباشه متلبت 32 بیتی ... !

فک کنم مشکل همینه.

ویندوزم 64 بیته ولی متلبی که نصب کردم مال همون کتابی بود که خریدم.اونام تقریبا همشون 32 بیتین.فردا یه 64 بیتی میگیرم:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...