رفتن به مطلب

ایا ملت شریف ایران بافرهنگ هستند؟

spow

ایا ملت شریف ایران بافرهنگ هستند؟  

30 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. ایا ملت شریف ایران بافرهنگ هستند؟

• 0
    • 7
    • 0
    • 21
    • 2
    • 0

ارسال های توصیه شده

برای همون مثال دانشگاه :

روز اولی که یک دانشجو میره دانشگاه تصورش از دانشگاه چیه ؟ آیا دانشگاه رو جایی برای کسب علم میدونه؟ یا جایی برای خود نمایی ؟

مشکل بعضی از دانشجویان اینه که درک درستی از محیط پیدا نمیکنن. نمونه هاش زیاده

اینکه بعد از چند ترم قیافه و اداهاش تغییر میکنه . عاشق میشه . مشروط میشه . و ....

در صورتیکه فرهنگ یک دانشجو به این چیزها نیست.

محیط علمی باید دانشجو رو منطقی کنه. تعاملات فرهنگهای مختلف از اقوام مختلف باید براش جالب و سازنده باشه ( درصورتیکه عاملی برای مسخره کردن میشه). بدون سند حرف نزنه. در مباحث و گفتگو ها باید صبور باشه و به عقاید دیگران احترام بذاره. احترام متقابل رو باید یاد بگیره . در رفتارش باید مودبانه تر بشه . و ....

حرف حساب که جواب نداره اما من فکر می کنم اگر هم بخوایم تلاشی برای بهبود سطح فرهنگی کشورمون بکنیم باید از مراکز آموزشی که دانشگاه یکی از مهم ترین مراکزه شروع کنیم به امید اینکه فرزندانمون برای زندگی تو یه جامعه بافرهنگ مجبور به کوچ نباشن :ws37:

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 82
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

کلافه عزیز

فرهنگ جامعیتی داره که هیچ لغتی درمباحث جامعه شناختی جامعیت اونو نداره!

فرهنگ هرملت هرقومیت هرجامعه ای مختص اون جامعه هست ونمیشه اونو با بقیه مورد قیاس قرار داد

نمیتونیم فرهنگی رو از بین ببریم یا ایجاد کنیم مگراینکه ظرفیت های پذیرش رو دراون جامعه وبسترفکری افراد اون جامعه مهیا کرده باشیم

مثالهایی که زدم چون برای همه مردم با هرفرهنگی عمومیت داره وبرای مردم خودمون مورد تناقض هست اورده شدند

بقول رضا این مشکل از خودمونه ومختص فرهنگ ایرانی هست

تجربه دیدن سایر فرهنگ ها تفاوتها رو به نحو بارزی اشکارمیکنه

فرهنگ یک مکانیزم اوردنی یا نصب شدنی نیست که من برم تو ماشین یا موبایل رو بزارم تو جیبم وصاحب اون فرهنگ بشم

باید ظرفیت های فکری ونمودهای عملی قابلیت های اون وسیله رو متناسب با بسترسازی فکری وظرفیت پذیرش وشعور جامعه هماهنگ کرد وپرورش داد

یه مثال ساده تر وملموس تری برات میزنم

تنها بیماری روانی که بین همه انسانها مشترکه خمیازه کشیدنه

این دیگه منشا وارداتی یا صادراتی نداره

چندبار درمحیط های مختلف دچار بیماری دیگران شده اید وناخوداگاه شماهم خمیازه کشیده اید؟

درحالیکه این مسئله ریشه روانی داره ومیتونه ناشی از خستگی ،بیخوابی یا امثالهم باشه

ایا برگردوندن سر به جایی دورازدید بقیه وبستن جلوی دروازه مبارک دهن با یک دست اینقدرسخته که باید چندنفربیان اینو بهمون یاد بدن؟

مشکلات ریشه درباورها وافکاراین مردم داره ووقتی مسایلی به این کوچکی مورد اهمال ومحل بی توجهی میشه مطمئنا درمواردی بزرگتر گنهکاران بزرگی خواهیم بود!

بقولی لطف مکرر حق مسلم میشود شاید مصداق خوبی باشه برای این مسئله

فرهنگها قابل تغییرند. در زمینه شناخت فرهنگ یک جامعه زمان حاضر رو در نظر میگیرن. مثلا اگه یک توریست خارجی بیاد ایران اون چیزهایی رو که از مردم میبینه به عنوان فرهنگ ایرانیها یا یک منطقه و شهر از ایران بیان میکنه .

در مورد مثالی که زدید . بله خمیازه مثل بقیه افعال انسان از اعمال ارادی و غیر ارادی همه انسانها است اما اینکه این کار خوب باشه یا بد باشه در جوامع مختلف فرق میکنه. اما اینکه آیا این عملی که در گذشته شاید قبحی نداشته یا قبحش کم بوده والان میشه اون رو تغییر داد قابل بحثه . ( با آگاهی بخشی و مرور زمان قابل تغییر است.)

یه زمانی کمربند ایمنی می بستی یا نمی بستی فرقی نداشت یا شاید اگه میبستی مسخره هم میشدی . ولی الان با قانونی کردن وبالا بردن آگاهی رانندگان فرهنگش تغییر کرده . اگه کسی نبنده همه چپ چپ نیگاهش میکنن. نه به خاطر جریمه اش بلکه به خاطر سلامتی .

اگه زمانیکه روی ماشینها کمربند نصب میکردن . همون موقع قانون نبستنش رو سخت گیری میکردن و تبلیغ هم میکردن . زود تر از اینها فرهنگش تغییر میکرد.

• Like 6
لینک به دیدگاه

این یک داستان واقعی ست:

در سفر با یکی از هواپیماهای اماراتی...با کارد وچنگال فلزی(نه طلا و نه نقره) از مسافران پذیرایی می شد.

روی آنها حک شده بود که نباید از هواپیما خارج کنید و مخصوص استفاده در هواپیماست.

موقع گذر از گیشه ی شناسایی، دست کم کیف 50 نفر از ایرانی ها صدای بوق دستگاه را دراورد...

آنها را به صف کردند...

کیف هایشان را یکی یکی گشتند... کارد و چنگال ها را بیرون میاوردند و در سطل زباله می انداختند...

ملیت های دیگر... چپ چپ نگاه کنان و پچ پچ کنان می گذشتند....

تک تک ما استینمان را بالا زده ایم تا فرهنگ و آبروی ملی مان را چرک و کثیف نشان دهیم..

• Like 9
لینک به دیدگاه

ایرانی اصیل شاید بافرهنگ باشد.....

اما آیا بنده یا شما یک ایرانی هستیم یا مخلوطی از ژن عرب و مغول و......

به قول سهراب:

نسبم شاید به زنی فاحشه در کوی بخارا برسد.

این مملکت سالهاست به تاراج رفته و میره،من از مردمش انتظاری ندارم دیگه.....

• Like 9
لینک به دیدگاه

متأسفانه مردم ما ادعا زیاد دارند

ادعای فرهنگ و نمدن .............ادعای شعور زیادی و علم...........و غرور کاذب

همین غرور کاذبشون هست که کاردستشون داده و ادعای زرنگیشون میشه

همیشه هرچیزی که وارد کشورشون میشه سریع تقلب کردند و استفاده از راه غیر قانونیشو کشف میکنند

ما باید از خودمون شروع کنیم تا درست بشیم و بعدش به بچه هامون یاد بدیم چون بچه ها بهتراز بزرگترهامون میتونند بفهمند و یاد بگیرند که کار اشتباه را نباید انجام داد

برای همین کمربند بستن در ماشین غیر از جریمه و زور از یک روش دیگه هم استفاده کردند همیار پلیس که آموزش تذکر دادن به والدین از طریق بچه ها بود........

متذسفانه ماها یاد گرفتیم که چیزی رو قبول نکنیم مگر با زورشنیدن و تحقیر شدن ..........

• Like 7
لینک به دیدگاه

همین جا کسی رو می شناسم که دانشجوه . موقعی که حرف از هوش و استعداد ایرانیا می شه خودشو خفه می کنه و میگه من ایرانیم..کشورم 3500 سال تمدن داره و....:w02:

وقتی حرف از خیلی مسائل دیگه می شه میگه: من ایتالیاییم!:w58:

اگر اینه با فرهنگو شعور بودن...صد سال نمی خوام با همچین آدمایی نشست و برخواست داشته باشم.

فرهنگ با سن آدم رشد می کنه. وقتی یه مادر پدری به بچش می گه دروغ نگو...خدا آدم دروغگو رو دوست نداره و بعد که تلفن زنگ می زنه به همون بچه می گه: بگو بابا خونه نیست!!!!!

این می شه بی فرهنگی...حالا اون شخص 3 تا دکترا هم داشته باشه بی ارزشه.:icon_razz:

• Like 8
لینک به دیدگاه

به قول سهراب:

بزرگترین اشتباه ، ایرانی ها (و ایرانی های اصیل )رو موجودات فرابشری دونستن و خیلی خودخواهانه خود رو برتر از همه مردم دونستنه . توهم های اینچنینی هست که به این مردم اجازه میده هرکاری که دلشون بخود بکنن ، هر بلایی سر این ملت اومده از این غرور کاذب هست

سالها بهمون گفتن ایرانی ها باهوش ترین مردمان جهانن اما تو آمار های رسمی اگه شتباه نکنم رنکینگش حدود 60-70 بود.

واقعیت رو باید دید ، و همه این آمار ها خلاصه شده تو جایگاه کنونی مون در جهان ، باید توجه داشت این جایگاه هم تا حدودی مدیون ثروت های خدادادی مونه که خیلی بیشتر از میانگین جهانیه

• Like 5
لینک به دیدگاه

تحصیلات،سطح سواد،آموزش،پرورش،بالا بردن سطح آگاهی ....،وکلا عواملی که موجب بالا بردن معلومات و آگاهی افراد وجامعه باشد، هم بطور مستقیم و هم به طور غیر مستقیم باعث بالارفتن فرهنگ و به عبارتی باعث ارتقاء دست آوردهای فرهنگی وحذف بعضی از بیماریهای فرهنگی میشه.

اگردر شرایط مساوی یک جامعه رو در نظر بگیریم ،با بالا بردن سطح آگاهی و سواد عموم قطعا برخی از پارامترهای فرهنگی ارتقا داده میشه.

حالا این سوال پیش میاد که یک فرد تحصیل کرده لزوما فرهیخته نیست؟

جواب اینه که: بله کاملا درسته، ممکنه یک فرد تحصیل کرده لزومافرهیخته نباشه .،ولی همین فرد اگر تحصیل نکرده بود، از همینی که الان مشاهده میشه، خیلی بی فرهنگتر میبود و تحصیلات کمی فرهنگشو بالا برده.

هرچند فرهنگ بیشتر یک پدیده طولانی مدت و اجتماعیه.

• Like 7
لینک به دیدگاه

مردم ایران از روز ازل بی فرهنگ بودن و تا ابد هم باقی خواند ماند.....

تاریخ اینو نشون داده...همیشه ایرانی ها به فکر خودشون بودن.......تو تاریخ کم خون ریزی نکردن.....همیشه ظلم پذیر بودن و هیچ وقت علیه ظلم قیام نکردنم(البته بجز انقلاب مشروطه و پارسال)......هیچ وقت حکومت خوبی تو تاریخ برا ما حکومت نکره...این نشون دهنده یک جامعه مریضه......حکومت مریض از جامعه مریض بالا میاد....

این بی تمدنی ریشه در ذذات ما داره.....اگه همین امروز ژاپن با خاک یکی بشه بعد از چند دهه دوباره به اوج برمیگرده چون فرهنگ در ذات اونا نفوذ کرده.......ولی اگه ما همین الان بشیم ابر قدرت کل......بعد چند دهه اوضامون همین خواهد شد.....:icon_gol:

• Like 6
لینک به دیدگاه
فرهنگها قابل تغییرند. در زمینه شناخت فرهنگ یک جامعه زمان حاضر رو در نظر میگیرن. مثلا اگه یک توریست خارجی بیاد ایران اون چیزهایی رو که از مردم میبینه به عنوان فرهنگ ایرانیها یا یک منطقه و شهر از ایران بیان میکنه .

در مورد مثالی که زدید . بله خمیازه مثل بقیه افعال انسان از اعمال ارادی و غیر ارادی همه انسانها است اما اینکه این کار خوب باشه یا بد باشه در جوامع مختلف فرق میکنه. اما اینکه آیا این عملی که در گذشته شاید قبحی نداشته یا قبحش کم بوده والان میشه اون رو تغییر داد قابل بحثه . ( با آگاهی بخشی و مرور زمان قابل تغییر است.)

یه زمانی کمربند ایمنی می بستی یا نمی بستی فرقی نداشت یا شاید اگه میبستی مسخره هم میشدی . ولی الان با قانونی کردن وبالا بردن آگاهی رانندگان فرهنگش تغییر کرده . اگه کسی نبنده همه چپ چپ نیگاهش میکنن. نه به خاطر جریمه اش بلکه به خاطر سلامتی .

اگه زمانیکه روی ماشینها کمربند نصب میکردن . همون موقع قانون نبستنش رو سخت گیری میکردن و تبلیغ هم میکردن . زود تر از اینها فرهنگش تغییر میکرد.

ممنون:icon_gol:

خب میخواستم به همین تفاوت کمرنگ(البته خودخواسته ودرددید ما کمرنگ)با سایر جوامع برسم

اینکه ازسر شورواحساس منطق ما فقط صفرویک است

یا همه چیزرا مطلقا خوب میبینیم ویک شبه میشه ادما قدیس وسازمانها الهی یا یکشبه همه بد میشن واز عرش به فرش میرسه وفک نکنم نیازی به مثال زدن دراین باب باشه که عمرمون پرشده از شنیده ها ودیده ها دراین زمینه!

اینکه یک ملت بشدت احساسی وفاقد قدرت تصمیم گیری مدبرانه درلحظات حساس هستیم وکاملا بصورت انقلابی وبا گسیختگی هیجانی عمل وعکس العمل نشون میدیم

شاید به نظر من مهمترین پارامتردخیل دراین امر مذهب باشه ولی چون بحثش کاملا بیربط به موضوع هست از این مورد گذرمیکنیم

اینکه درطول قرنها ما عادت رفتاریمون رو حفظ کردیم واونو نسل به نسل منتقلش کردیم فقط موید سطحی نگری عمومی درنزد این ملت شریف هست

(البته پوزش میخوام ازحضورجمع ولی وقتی اکثریت یک چنین معیاری دارند خب حقوق اقلیت معمولا حتی اگر برفرض محال محترم شمرده بشه حتما نادیده گرفته خواهد شد!)

:icon_gol:

• Like 4
لینک به دیدگاه
این یک داستان واقعی ست:

در سفر با یکی از هواپیماهای اماراتی...با کارد وچنگال فلزی(نه طلا و نه نقره) از مسافران پذیرایی می شد.

روی آنها حک شده بود که نباید از هواپیما خارج کنید و مخصوص استفاده در هواپیماست.

موقع گذر از گیشه ی شناسایی، دست کم کیف 50 نفر از ایرانی ها صدای بوق دستگاه را دراورد...

آنها را به صف کردند...

کیف هایشان را یکی یکی گشتند... کارد و چنگال ها را بیرون میاوردند و در سطل زباله می انداختند...

ملیت های دیگر... چپ چپ نگاه کنان و پچ پچ کنان می گذشتند....

تک تک ما استینمان را بالا زده ایم تا فرهنگ و آبروی ملی مان را چرک و کثیف نشان دهیم..

ممنون مریم عزیز:icon_gol:

حالا بزار من یه خاطره واقعی براتون تعریف کنم!

دایی یکی از دوستان بسیار صمیمی ونزدیکم برای ارائه تزدکتراش ودفاع ازاون عازم کره جنوبی بوده

(این شخص یکی ازمعاونتهای رده بالای سازمان خودشون رو داره وجزو معدود افرادی هست که با تیپ کاملا متفاوتی درچنان اداره ای حاضر میشه وبخاطر ادب ومتانت بسیار بالاش وسواد فنی فوق العادش فعلا حساب وکتاب خاصی با اداره حراستشون پیدا نکرده!!)

البته یه گروه کوچیک چهارنفره بودن که برای همین موضوع میخواستن به سئول برن!

خودش برامون داشت تعریف میکرد که تو فرودگاه وقتی پیاده شدیم وگذرنامه مارو دیدن مامورای فرودگاه دستکش دستشون کردن وبا گفتن این که اینا ایرانی هستن به بازدید بدنی بین اون همه ادم پرداختن!

میگفت چشم هرچهارتامون پراشک شده بود

ایا دلیل دیگری جز بی فرهنگی مفرط ملت دربرخورد با دیگران عامل اینگونه رفتارهاست؟

نمیدونم اون خبر ژتون های یخی تو دانشگاههای المان که مبدعش یه دانشجوی ایرانی بود رو یادتون میاد یانه؟

ولی کلا ما معرکه ایم وبا افتخارهم سینمونو جلو میدیم!

• Like 4
لینک به دیدگاه

من همه پستارو نتونستم بخونم.اما یکی از بچه ها گفت یه سری از این رفتارهای زننده بین دانشجو ها کمتره.

من چندبار از دانشجو ها رفتارهایی دیدم که واقعا تاسف خوردم...

یه دختری از دانشگاه اومد بیرن و ساندویچ نصفه خوردش دستش بود.اون دوروبر سطل زباله هم نبود...فکر میکنین ساندویچشو چیکار کرد؟؟؟

گذاشت روی سقف یه ماشین که اونجا پارک شده بود :icon_pf (34):

هرچی بهش گفتیم برش دار بزار تو کیفت تا یه سطل آشغال پیدا کنیم گوش نکرد.....منکه اعصابم به هم ریخت :banel_smiley_4:

• Like 5
لینک به دیدگاه

به قول سهراب:

تکثر قومیتی واختلافات عمیق فرهنگی مطمئنا یکی از دلایل بروز ناهنجاری های اجتماعی میتونه باشه ولی متاسفانه وبازم متاسفانه مثالهای نقض بسیار بزرگی همین الان دردنیا برای همین مسئله وجود داره

ریشه این مسئله یه چیزی فراتر از تکثر فرهنگ هاست اسماعیل عزیز

میتونیم روسیه یا امریکاوحتی بیخ گوشمون ترکیه(که زمانی قشنگ یادمه ما اونارو مسخره میکردیم به دلیل پایین بودن ظرفیت رفتاریشون والان اگه اونجا بگی ایرانیم چنان نگاهت میکنند که از گفتنت پشیمان شوی!!)رو به عنوان کشورهایی با تکثر شدید قومیتی ووجود فرهنگ های متفاوت دربطن جامعه اسم برد

ولی ایا میزان ناهنجاری های رفتاری رو میشه قابل قیاس دونست بین این کشورها؟

• Like 4
لینک به دیدگاه
من همه پستارو نتونستم بخونم.اما یکی از بچه ها گفت یه سری از این رفتارهای زننده بین دانشجو ها کمتره.

من چندبار از دانشجو ها رفتارهایی دیدم که واقعا تاسف خوردم...

یه دختری از دانشگاه اومد بیرن و ساندویچ نصفه خوردش دستش بود.اون دوروبر سطل زباله هم نبود...فکر میکنین ساندویچشو چیکار کرد؟؟؟

گذاشت روی سقف یه ماشین که اونجا پارک شده بود :icon_pf (34):

هرچی بهش گفتیم برش دار بزار تو کیفت تا یه سطل آشغال پیدا کنیم گوش نکرد.....منکه اعصابم به هم ریخت :banel_smiley_4:

این جور آدمها فکرمیکنند خیلی باحال و باکلاس و با فرهنگ هستند جوگیرم هستند من اعصابم از دست این بنی بشرها خرد میشه بیا بزنیمشون تا شاید آدم بشند:ws3:

• Like 5
لینک به دیدگاه
ممنون مریم عزیز:icon_gol:

حالا بزار من یه خاطره واقعی براتون تعریف کنم!

دایی یکی از دوستان بسیار صمیمی ونزدیکم برای ارائه تزدکتراش ودفاع ازاون عازم کره جنوبی بوده

(این شخص یکی ازمعاونتهای رده بالای سازمان خودشون رو داره وجزو معدود افرادی هست که با تیپ کاملا متفاوتی درچنان اداره ای حاضر میشه وبخاطر ادب ومتانت بسیار بالاش وسواد فنی فوق العادش فعلا حساب وکتاب خاصی با اداره حراستشون پیدا نکرده!!)

البته یه گروه کوچیک چهارنفره بودن که برای همین موضوع میخواستن به سئول برن!

خودش برامون داشت تعریف میکرد که تو فرودگاه وقتی پیاده شدیم وگذرنامه مارو دیدن مامورای فرودگاه دستکش دستشون کردن وبا گفتن این که اینا ایرانی هستن به بازدید بدنی بین اون همه ادم پرداختن!

میگفت چشم هرچهارتامون پراشک شده بود

ایا دلیل دیگری جز بی فرهنگی مفرط ملت دربرخورد با دیگران عامل اینگونه رفتارهاست؟

نمیدونم اون خبر ژتون های یخی تو دانشگاههای المان که مبدعش یه دانشجوی ایرانی بود رو یادتون میاد یانه؟

ولی کلا ما معرکه ایم وبا افتخارهم سینمونو جلو میدیم!

ببخشید تو بحثتون فضولی میکنم البته به نظرم سیاستهای کلی کشور تو این چند ساله کم تاثیر نگذاشته تو این برنامه ها !!

نمیخوام نژادی برخورد کنم با قضیه ولی خب همین عربهای خلیج فارس دائیم میگفت اینا موقعی که میخواستن بیان امریکا یا کشورهای دیگه خودشون ایرانی جا میزدن ولی الان چی میره تو کشورشون ازت اثر انگشت و کم مونده دیگه سی تی اسکن و ام ار ای ازت بگیرن

• Like 3
لینک به دیدگاه
این جور آدمها فکرمیکنند خیلی باحال و باکلاس و با فرهنگ هستند جوگیرم هستند من اعصابم از دست این بنی بشرها خرد میشه بیا بزنیمشون تا شاید آدم بشند:ws3:

با زدن کار درست نمی شه! وضع خراب تر از این حرفاس...

خب پس فردا این دختر مادر می شه، جلوی بچش هم این رفتارارو انجام بده، خب اون بچه یاد میگیره دیگه.:banel_smiley_4:

• Like 3
لینک به دیدگاه

دخييييييخا!

يه بار داشتم با يه بنده خدايي يه جا راه ميرفتم...اون داشت آلوچه ميخورد!

همه هسته هاشو از دهنش با سرعت خيلي زيادي شوت ميكرد تو سر و كله مردم!

هرچيم بهش ميگفتم نكن مي گفت نميدوني چقد حال ميده...!!!

داشتم ديوونه مي شدم...توبه كردم از اينكه باهاش قدم بزنم :icon_pf (34):

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...