رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

خب هدی جان حرفاتو قبول دارم. اما با بخش قرمز کمی مشکل دارم. ببین افرادی بودن که این چیزا رو معلوم میکردن و مردم هم چون میدیدن خوبه از اون طبعیت میکرد. و گرنه مردم که آفتاب یا سایه رو نمیدونستن که چه کنن تا ازش استفاده کنن به بهترین شکل و از این چیزا دیگه. ببین خیلی از این کسایی که میگم میدونستن از روی تجربه فهمیده بودن یا برخی هم از روی علم.

این قسمت آخرم که مقایسه کردی فک کنم مقایسه خوبی نیست ها. یه مثال میزنم فقط: ببین مثلا محلات قدیمی همین شهرامون یه زمانی خوب بودن که الآن هم اگر با نیازهای اون زمان نگاه کنیم بازن خوبن اما چون نیاز فرق کرده مثلا دسرسی سواره, حالا دیگه خوب نیستن. علت تغییر نیازه که باید کالبدم تغییر کنه دیگه. اما خیلی جاها هم این امری که میگی هست اما فقط دلیل بد بودنش این نیست.

یادبگیریم که هیچ چیزیو تو شهرسازی تنها نبینیم:rose:

منم منظورم از مردم، تجربه مردم بود... شاید تجربه ای قبل از علم... اما در مورد مقایسه من خیلی کلی گفتم که بحث منحرف نشه... منظورم از موفقیت شهر

های قدیم مسلما یه بعدش همین متناسب بودن با نیاز ها و شرایط هم بوده...

فکر کنم خیلی کلی بحث می کنم :icon_pf (34): از این به بعد جزئی ترمی گم .. دیگه دعوام نکنین:ws37:

• Like 6
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 338
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

خب دوستان از گفته دوست جدیدمون موضوع جدید رو انتخاب میکنیم.:w16:

چگونه میشه از دیدگاه مردم در طرحها و پروژه ها استفاده کرد؟

چگونه میشه بازخورد طرح رو از مردم گرفت؟

اصلا چگونه نظر مردم را میشه گرفت؟ و در کجاهای پروژه باید از نظرات مردم استفاده کرد؟

خب دوستان بیایین نظراتتون رو بگین و بحث کنیم.:rose:

به نظر من برای اینکه بازخورد نظر مردم رو توی طرح ها ببینیم باید با مردم از همون اول صادق باشیم!

یکی از اصول حکمروایی خوب شهری هم شفاف بودن و پاسخگوییه که برای تامین این اصول باید با مردم صادق باشیم و جزئیات طرح ها و مسائل مالی رو با مردم در میون بزاریم تا مردم هم بیشتر به ما اعتماد کنن و مطمئن باشن که نظرات اونا هم در طرح ها اعمال میشه....

ایده میلاد هم برای تشکیل نمایشگاهی از طرح ها خیلی جالبه

من مخالف یکی از بچه هام که گفت باید رو فرهنگ مردم کار بشه، به نظر من اول شهرسازا و مسئولین باید فرهنگشون رو تغییر بدن و قید یه چیزایی رو بزنن و از همون اول با مردم رو راست باشن...

پس به نظر من برای گرفتن بهترین نتیجه از نظرات مردم یه خورده زمان لازمه تا خودمون رو اصلاح کنیم .....

• Like 7
لینک به دیدگاه
چگونه میشه از دیدگاه مردم در طرحها و پروژه ها استفاده کرد؟

چگونه میشه بازخورد طرح رو از مردم گرفت؟

اصلا چگونه نظر مردم را میشه گرفت؟ و در کجاهای پروژه باید از نظرات مردم استفاده کرد؟

قبل تر ها كه از مردم سوال ميكردن و پرسشنامه بهشون ميدادن شايد مردم خيلي خوشحال بودن كه نظرشن اعمال قراره بشه(!!!)خيلي خوب همكاري ميكردن.بعد ديدن نه فقط در حد پرسيدنه و يواش يواش اين شد كه تا پرسشنامه ميديدن در ميرفتن!!خودم به شخصه سر پروژه فضاي سبز دنبال مردم ميدويدم و با كلي زبون خوش راضي ميشدن...ولي الانم اگه ببيبنن نظرشون اعمال ميشه و واقعا تاثير داره و مسئولين به خاطر اونا كاري انجام ميدن مطمئنا خيلي همكاري ميكنند.ولي به شرطي كه مسئولين منافع خودشونو بزارن كنار و واقعا براي مردم باشن.همين الانشم پاي صحبت خيلياشون كه ميشيني 1 ضعف ها و 1 قوت هايي رو ميگن كه شايد به چشم كمتر كسي اومده باشه ولي خيلي مهم باشه.بايد كساني باشن كه برن تو دل اجتماع و امين مردم باشن و به حرفاشون گوش بدن.

بازخورد طرح ها هم خيلي راحت از رفتار مردم ميشه درك كرد.البته از بس بد برخورد شده باهاشون خيليا جرات گفتنشو ندارن...

خيلي وقتا اگه واسشون طرح و در حد فهم خودشون نه با كلمات پيچيده(كه بگيم ما خيلي ميفهميم)واسشون توضيح بدي خيليا داوطلب كمك ميشن.

• Like 7
لینک به دیدگاه

استفاده از شهرسازی مشارکتی و مشارکت مردم در طرح ها و پروژه های شهری مثلا هنگامیکه طرح تفضیلی شهر را تهیه میکنیم قبل از اجرای آن یک نمونه از آن را برای مردم شهر پست کنیم و از آنها نظرشان را بخواهیم.

• Like 8
لینک به دیدگاه

ببین هدا جون به نظر من نباید مردم الان رو با مردم قدیم مقایسه کرد.مردم قدیم خیلی تو فضای شهرشون بود خیلی با طبیعت در ارتباط بودن تجربه ی و اگاهی بیشتری از اقلیم محیطشون ، نیازهای روحی و فرهنگیشون داشتن.

اما مردم الان چقدر توی محلشون حضور دارن؟؟؟چقدر نسبت به محیطشون توجه نشون میدن و چقدر هوشیارانه تو فضای شهرشون قرار دارن؟

این هوشیاری خیلی مهمه،چون درحال حاضر برای اکثریت ما شهر شده یه تونل که فقط برامون رفتن از یه محیط به محیط دیگه مهمه و وقتی تو خیابونا شهریم تنها چیزی که برامون مهمه اینه که سریعتر به مقصدمون برسیم و توجه زیادی به خود شهر نمیکنیم.این مردم اگر ازشون بپرسی چی میخوای (پرسش مستقیم منظورمه) یا بهت میگن عرض خیابونا زیاد بشه، پارک و فضای سبز بیشتر شه و چیزایی از این دست.:banel_smiley_4:

به نظر من کار درست اینه که شهرساز انقدر توی اون فضا رفت و امد کنه و حضور داشته باشه و به رفتار مردم تو فضا توجه کنه تا خودش بتونه از نیازهای واقعی مردم باخبر بشه.:w16:

مخالف پرسشنامه و ...هم نیستم اما به نظر من جواب نمیده.:ws37:

با قسمت اول خيلي موافقم شهرامون ديگه واسمون مهم نيس يعني وقت نميكنيم كه ديگه بهشون نگاه كنيم مثلا يكي كه تو كرج زندگي ميكنه و مجبوره واسه كار بياد تهران فقط 5 ساعت تو راهه 8 ساعتم كه كار كنه وقتي ميرسه خونه فقط در اين حد كه بخوابه و 1چيزي بخوره بعد ميشه مردم شهر كه اينقدر مشكل دارن و افسرده هستن..شهراي جديد با اينكه مثلا علم پيشرفت كرده از جمله شهرسازي اما فقط نقش خوابگاهي دارن.

اما قسمت دوم و 1كم مخالفم...1شهرساز هرچقدرم باعلم و تجربه باشه نميتونه اندازه مردمي كه اونجا بودن مشكل و درك كنه و حل كنه بعدم مگه ما چندتا از اين شهرسازا در حال حاضر داريم كه بتونن فول تايم وقتشونو صرف اين موضوع كنند يا چند نفر حاضرن برن تو اون محله(با فرض اينكه اون محله داغوه)و برا 1مدت اونجا زندگي كنند؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
میدونی به نظر من برگزاری نمایشگاه از طرحی که میدیم تو مراحل مختلف میتونه تا حدودی راهگشا باشه!این نمایشگاه بخشهای مختلفی داره!یه بخش هست که مردم با طراح صحبت میکنن!یه بخش واسه کودکان که میشه به روشهای مختلف تصویر ذهنی اونا رو گفت از محله و همچنین محله ایدالشون رو!

البته قبل از این نمایشگاه و در شروع طرح باید نظر مردم و خواسته هاشون رو گرفت!من خودم تا حدودی با پرسشنامه مشکل دارم!مردم کمتر اونچیزی که نیاز دارند رو بش اشاره میکنن!شهرساز حضورش توی محله مثل مهمون میمونه و مردم میخوان محلشون رو خوب نشون بدن!واسه همین شهرساز نباید حضورش تو محله حس بشه در واقع باید مثل مگس باشه!حضور داشته باشه اما جلب توجه نکنه!این کار میتونه با چند وقت زندگی کنار ساکنین رخ بده!وقتی خود طراح با مردم زندگی کنه بهتر میتونه نظرشون رو بگیره!

نمایشگاهی که گفتی ایده جالبیه... هم می تونه این طور که شما گفتی باشه و هم اینکه کاربری ها و فعالیت هایی رو توی فضاها تعبیه کنیم که توی مقیاس کوچیک تر کار یه نمایشگاه رو انجام بدن

مثلا واسه یه خیابان شهری یا بلوار شهری، می شه یه سری فعالیت های سازگار و مکمل رو با هم عجین کرد و به فضا معنی داد... فعالیت هایی مثل کارگاه های مجسمه سازی، گالری های هنری و ... شاید یه ایده این باشه که مردم نظراتی رو که واسه تزئین فضا دارن با طراح های حرفه ای درمیان بذارن، و بعد مراحل ساخت همون نظرات همراه با حضور دائم مردم توی گالری ها سپری بشه... این موضوع هم یه نوع سرگرمی برا عابر محسوب می شه، هم باعث سر زندگی فضا می شه و هم حس تعلق مردم به فضای شهریشون رو دو چندان می کنه... در مورد رای گیری که تو پست قبل اشاره کردم، به طور خاص در مورد این موضوع می شه آثاری که از طرف مردم بیشترین رای ها رو می آرن طبقه بندی کرد و با فواصل زمانی معین المان های شهری رو تعویض کرد... این طوری هم به سلیقه های متفاوت شهروند ها جواب داده می شه و هم شهر از امتیاز متنوع بودن بر خوردار می شه...

• Like 6
لینک به دیدگاه
میدونی به نظر من برگزاری نمایشگاه از طرحی که میدیم تو مراحل مختلف میتونه تا حدودی راهگشا باشه!

QUOTE]

ایول دادا عالیه به نظرم فکر کنم بازخوردای خوبیهم بشه ازش گرفت:ws50:

قبل از تهیه اون پرسشنامه باید اول حضور داشت تو فضا و تا حدی که میشه با خصوصیات مردم اونجا آشنا شد. مصاحبه انجام داد، یه سری برنامه های جمعی ترتیب داد تا میزان مشارکت و حضور مردم رو سنجید. یه سری جلسات عمومی برگزار بشه و کارها واسشون توضیح داده بشه.

ایول همینو میخواستم:ws50:

کارفرما رو که نمیشه کنار گذاشت. چیزی که هست رو چطور میشه ندید گرفت :banel_smiley_4: تو کار حرفه ای (با توجه به اسم تاپیک) باید لحاظ بشه. چون کار دانشگاهی که نیست.

دقیقا درسته:icon_gol:

کاملا با این نظرت موافقم، منتها زنبور نه مگس(:ws3:)، مردم ما معمولا وقتی ازشون سوال میشه مثل مصاحبه های تلوزیون جوا میدن،وقتی هم نامحسوس ازشون بپرسی که چه محله ای به نظرت ایده اله یا دوست داری محلت چجوری باشه یه کم جو گیر میشن .

نه مینا این جوری نیست همه جا ببین مردم ممکنه به این سمت برن اما گفتم باید قدرتمصاحبه گر بالا باشه تا بحث رو از این جور مسائل دور کنه. ببین الآن توی همین دفتر تسهیلگری ما دوتا نیروی اجتماعی داریم که چند روز میرن ازمردم مصاحبه میگیرن. خیلی دیدگاها خوب بود و کم پیشاومده بود که چیزی که تو گفتی بشه.

به نظر من کار درست اینه که شهرساز انقدر توی اون فضا رفت و امد کنه و حضور داشته باشه و به رفتار مردم تو فضا توجه کنه تا خودش بتونه از نیازهای واقعی مردم باخبر بشه.:w16:

مخالف پرسشنامه و ...هم نیستم اما به نظر من جواب نمیده.:ws37:

اگه جواب نمیده پس مخالفی دیگه:ws52:

:icon_gol::icon_gol: اگه خیلی توی فضاهای

شهری حضور ندارن مشکل از شهر و سازمان اون شهره، نه از مردم...

موافقم اما این رو یکی از دلیل میدونم و دلیل عمده:ws50:

از مسائل سیاسی گرفته تا مسائل اجتماعی و اقتصادی و ....

ببین محمد جان چیزی که میگی تاثیر داره اما خیلی خیلی کم. زمان جنگ جهانی دوم که ایران اشغال شد و قحطی اومد بازم مردم توی فضای شهری بودن.

همون یارو میتونه ظهر که نهارشو خورد بیادتوی فضای شهری چند دقیقه استراحت کنه.... همین آدما زن و بچه دارن که میتونن برن توی فضای شهری...باز همون آدمه میتونه با خانوادش توی یه فضای خوب قرار بزاره موقع خونه رفت تا هم خستگی خودش در بره هم خوانوادش تفریح کنن.... و هزاران مثال دیگه

اما به نظر من مزدم الان واقعا اونقدر نسبت به محیط اطرافشون توجه نمیکنن.و اونقدر تمایل به حضور در فضای باز شهری ندارن.علتش هم خیلی چیزاست،آلودگی ،شلوغی،عصبی و عجول بودن مردم،فرهنگمون، خیلی چیزای دیگه.

ببین مینا خودت یه جوریایی میگی که فضای خوب نیست محیط خوب نیست شهر خوب نیست سازمان شهر خرابه... دقت داری که:persiana__hahaha:

• Like 6
لینک به دیدگاه

ببین مینا خودت یه جوریایی میگی که فضای خوب نیست محیط خوب نیست شهر خوب نیست سازمان شهر خرابه... دقت داری که:persiana__hahaha:

خب خوب نیست دیگه...........:w02:(این پست اسپم نیست)

• Like 5
لینک به دیدگاه

فکر کنم خیلی کلی بحث می کنم :icon_pf (34): از این به بعد جزئی ترمی گم .. دیگه دعوام نکنین:ws37:

:icon_gol:

به نظر من برای اینکه بازخورد نظر مردم رو توی طرح ها ببینیم باید با مردم از همون اول صادق باشیم!

یکی از اصول حکمروایی خوب شهری هم شفاف بودن و پاسخگوییه که برای تامین این اصول باید با مردم صادق باشیم و جزئیات طرح ها و مسائل مالی رو با مردم در میون بزاریم تا مردم هم بیشتر به ما اعتماد کنن و مطمئن باشن که نظرات اونا هم در طرح ها اعمال میشه.... آره جدا مردم بی اعتماد شدن به برخی قسمتهای مدیریت شهری. این امر خیلی مهمه چون وقتی اعتمادندارن حرف درستم نمیزنن.

پس به نظر من برای گرفتن بهترین نتیجه از نظرات مردم یه خورده زمان لازمه تا خودمون رو اصلاح کنیم .....

خب موافقم. اما نگفتی چه جوری نظر مردم رو بگیریم!!!!

قبل تر ها كه از مردم سوال ميكردن و پرسشنامه بهشون ميدادن شايد مردم خيلي خوشحال بودن كه نظرشن اعمال قراره بشه(!!!)خيلي خوب همكاري ميكردن.بعد ديدن نه فقط در حد پرسيدنه و يواش يواش اين شد كه تا پرسشنامه ميديدن در ميرفتن!!خودم به شخصه سر پروژه فضاي سبز دنبال مردم ميدويدم و با كلي زبون خوش راضي ميشدن...ولي الانم اگه ببيبنن نظرشون اعمال ميشه و واقعا تاثير داره و مسئولين به خاطر اونا كاري انجام ميدن مطمئنا خيلي همكاري ميكنند.ولي به شرطي كه مسئولين منافع خودشونو بزارن كنار و واقعا براي مردم باشن.همين الانشم پاي صحبت خيلياشون كه ميشيني 1 ضعف ها و 1 قوت هايي رو ميگن كه شايد به چشم كمتر كسي اومده باشه ولي خيلي مهم باشه.بايد كساني باشن كه برن تو دل اجتماع و امين مردم باشن و به حرفاشون گوش بدن.

بازخورد طرح ها هم خيلي راحت از رفتار مردم ميشه درك كرد.البته از بس بد برخورد شده باهاشون خيليا جرات گفتنشو ندارن...

خيلي وقتا اگه واسشون طرح و در حد فهم خودشون نه با كلمات پيچيده(كه بگيم ما خيلي ميفهميم)واسشون توضيح بدي خيليا داوطلب كمك ميشن.

موافقم فرزانه:icon_gol: این قسمت آبیه عالیه:icon_gol:

استفاده از شهرسازی مشارکتی و مشارکت مردم در طرح ها و پروژه های شهری مثلا هنگامیکه طرح تفضیلی شهر را تهیه میکنیم قبل از اجرای آن یک نمونه از آن را برای مردم شهر پست کنیم و از آنها نظرشان را بخواهیم.

ببین بیشتر توضیح بده. مردم میفهمن که طرح چیه؟ مردم جدا نظر میدن؟ یه عده که میفهمن چه پیشنهاداتی شده سراغ سوئ اسفاده و زمین بازیو از این جور حرفا نمیرن؟

• Like 4
لینک به دیدگاه
ببین محمد جان چیزی که میگی تاثیر داره اما خیلی خیلی کم. زمان جنگ جهانی دوم که ایران اشغال شد و قحطی اومد بازم مردم توی فضای شهری بودن.

همون یارو میتونه ظهر که نهارشو خورد بیادتوی فضای شهری چند دقیقه استراحت کنه.... همین آدما زن و بچه دارن که میتونن برن توی فضای شهری...باز همون آدمه میتونه با خانوادش توی یه فضای خوب قرار بزاره موقع خونه رفت تا هم خستگی خودش در بره هم خوانوادش تفریح کنن.... و هزاران مثال دیگه

ولی من میگم کم نیست :ws3: چیزی که میگی درسته، فضا قطعاً تأثیر داره. اما این مسائلی هم که میگی تأثیرش خیلی کمه به نظرم کم نیست.

اینکه میگی میتونه تو اون وقتاش بیاد از اون فضاها استفاده کنه، به نظر من اینا وقتی اتفاق میفته که ذهن آزاد باشه. طرف نیازهای اولیه خودشو به زور برآورده میکنه، هر روز سر و کله زدن با مشکلات مختلفشه، جوری که اصلاً رمقی واسه حضور تو هیچ فضایی نداره.

• Like 4
لینک به دیدگاه

خب خوب نیست دیگه...........:w02:(این پست اسپم نیست)

پس چیه؟ باقالیه؟ آهان چیزه که چیز کنی اما چیز شدی :w02:

پس چون خوب نیست مردم نمیان توش. حالا نبایدنظر مردم رو دونست که از چه چیزی خوششون میاد تا همونو با اصلاحات کارشناسی خودمون و دیدگاه کارفرما بسازیم که مردم بیان توش؟

• Like 4
لینک به دیدگاه
ولی من میگم کم نیست :ws3: چیزی که میگی درسته، فضا قطعاً تأثیر داره. اما این مسائلی هم که میگی تأثیرش خیلی کمه به نظرم کم نیست.

اینکه میگی میتونه تو اون وقتاش بیاد از اون فضاها استفاده کنه، به نظر من اینا وقتی اتفاق میفته که ذهن آزاد باشه. طرف نیازهای اولیه خودشو به زور برآورده میکنه، هر روز سر و کله زدن با مشکلات مختلفشه، جوری که اصلاً رمقی واسه حضور تو هیچ فضایی نداره.

خب نظرت محترم فقط :ws3:

درسته اما میگم اون فضا باید بتونه به مردم کمک کنه تا رمق پیدا کنن.

خب دیگه بریم سر موضوع خودمون. دیگه نظر نداری؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
ببین هدا جون به نظر من نباید مردم الان رو با مردم قدیم مقایسه کرد.مردم قدیم خیلی تو فضای شهرشون بود خیلی با طبیعت در ارتباط بودن تجربه ی و اگاهی بیشتری از اقلیم محیطشون ، نیازهای روحی و فرهنگیشون داشتن.

اما مردم الان چقدر توی محلشون حضور دارن؟؟؟چقدر نسبت به محیطشون توجه نشون میدن و چقدر هوشیارانه تو فضای شهرشون قرار دارن؟

این هوشیاری خیلی مهمه،چون درحال حاضر برای اکثریت ما شهر شده یه تونل که فقط برامون رفتن از یه محیط به محیط دیگه مهمه و وقتی تو خیابونا شهریم تنها چیزی که برامون مهمه اینه که سریعتر به مقصدمون برسیم و توجه زیادی به خود شهر نمیکنیم.این مردم اگر ازشون بپرسی چی میخوای (پرسش مستقیم منظورمه) یا بهت میگن عرض خیابونا زیاد بشه، پارک و فضای سبز بیشتر شه و چیزایی از این دست.

به نظر من کار درست اینه که شهرساز انقدر توی اون فضا رفت و امد کنه و حضور داشته باشه و به رفتار مردم تو فضا توجه کنه تا خودش بتونه از نیازهای واقعی مردم باخبر بشه.

مخالف پرسشنامه و ...هم نیستم اما به نظر من جواب نمیده.

این ما بودیم و هستیم این بلا رو سر مردم آوردیم!اما طرح ها رو بدون در نظر گرفتن خواسته ی مردم میدیم!ما سرعت رو به مردم دادیم!چه کسی جز ما طرح بزرگرراه ها رو میده!چه نیازی به بزرگراه دو طبقه هست!؟

دو تا مثال با هم!ما طراحان بزرگ شهری(!!!!) وقتی میایم از وسط بافت بااهمیت شهر زیرگذر و بزرگراه میزنیم میخوایم که مردم رو عجول کنیم و به عجول بودن و سرعت عادت میدیم!این میشه که تو شهر کوچیکی مثل میمه یه خیابون با عرض 25 متر با سطح سرویس b به چشم مردم کم عرض میاد و میگن که عرضش باید زیاد شه!

با جمله آخر موافقم!تا طراح مشکلات گروه ذینفوذ رو درک نکنه نمیتونه طرح موفقی بده!مشکلات باید لمس شه!

یکی از اصول حکمروایی خوب شهری هم شفاف بودن و پاسخگوییه که برای تامین این اصول باید با مردم صادق باشیم و جزئیات طرح ها و مسائل مالی رو با مردم در میون بزاریم تا مردم هم بیشتر به ما اعتماد کنن و مطمئن باشن که نظرات اونا هم در طرح ها اعمال میشه....

ایده میلاد هم برای تشکیل نمایشگاهی از طرح ها خیلی جالبه

من مخالف یکی از بچه هام که گفت باید رو فرهنگ مردم کار بشه، به نظر من اول شهرسازا و مسئولین باید فرهنگشون رو تغییر بدن و قید یه چیزایی رو بزنن و از همون اول با مردم رو راست باشن...

دقیقا!صداقت میتونه خیلی راهگشا باشه و اعتماد مردم رو جلب کنه تا در طرح مشارکت کنن!

با این حرفت هم که گفتی ما باید فرهنگمون رو تغییر بدم موافقم!ما هستیم که داریم فرهنگ خودمون رو بشون القا میکنیم! با طرح هایی که بدون در نظر گرفتن نظر مردم میدیم!

نمایشگاهی که گفتی ایده جالبیه... هم می تونه این طور که شما گفتی باشه و هم اینکه کاربری ها و فعالیت هایی رو توی فضاها تعبیه کنیم که توی مقیاس کوچیک تر کار یه نمایشگاه رو انجام بدن

مثلا واسه یه خیابان شهری یا بلوار شهری، می شه یه سری فعالیت های سازگار و مکمل رو با هم عجین کرد و به فضا معنی داد... فعالیت هایی مثل کارگاه های مجسمه سازی، گالری های هنری و ... شاید یه ایده این باشه که مردم نظراتی رو که واسه تزئین فضا دارن با طراح های حرفه ای درمیان بذارن، و بعد مراحل ساخت همون نظرات همراه با حضور دائم مردم توی گالری ها سپری بشه... این موضوع هم یه نوع سرگرمی برا عابر محسوب می شه، هم باعث سر زندگی فضا می شه و هم حس تعلق مردم به فضای شهریشون رو دو چندان می کنه... در مورد رای گیری که تو پست قبل اشاره کردم، به طور خاص در مورد این موضوع می شه آثاری که از طرف مردم بیشترین رای ها رو می آرن طبقه بندی کرد و با فواصل زمانی معین المان های شهری رو تعویض کرد... این طوری هم به سلیقه های متفاوت شهروند ها جواب داده می شه و هم شهر از امتیاز متنوع بودن بر خوردار می شه...

دقیقا همینطوره!

• Like 6
لینک به دیدگاه

خب ما اومدیم یه نظرکی بدیم دیدیم ماشالله بچه ها همه چیو گفتن و به قول معروف ته دیگاش به ما رسیده

خب اولش راجع به پرسش نامه بگم

با پرسش نامه خیلی موافق نیستم

چرا؟

به این خاطر:

تو پرسش نامه یه شهر ساز میاد نظرات خودشو که یه خورده از عامیانه بودن به دوره رو طرح میکنه (حرفه ای تر به موضوع نگاه میکنه) و ممکنه تو پرسش نامه با سوالاتی مواجه بشه که تا اون موقع حتی بهش فکرم نکرده بس نباید انتظار داشت که جواب خوبیم واسش بده

به نظر من که باید قبل از هر کاری یه طرح واره تهیه بشه اون طرح واره به صورتای مختلف ارتباطی در اختیار مردم بذاره

اون موقع ازشون نظر بخواد که معمولا تو اینجور کارا مردم با جنبه مثبت خیلی کاری ندارن و بیشتر دمبال نقاط ضعف طرح هستن

اینجوری هم مشارکت مردمو جلب کردیم هم اینکه به هدفمون رسیدیم و طرحمون پایدار تره

یه جورای شبیه حکمروای که تازگیا مطح شده تو بحث شهرسازی و مدیریت شهری

• Like 4
لینک به دیدگاه
خب ما اومدیم یه نظرکی بدیم دیدیم ماشالله بچه ها همه چیو گفتن و به قول معروف ته دیگاش به ما رسیده

خب اولش راجع به پرسش نامه بگم

با پرسش نامه خیلی موافق نیستم

چرا؟

به این خاطر:

تو پرسش نامه یه شهر ساز میاد نظرات خودشو که یه خورده از عامیانه بودن به دوره رو طرح میکنه (حرفه ای تر به موضوع نگاه میکنه) و ممکنه تو پرسش نامه با سوالاتی مواجه بشه که تا اون موقع حتی بهش فکرم نکرده بس نباید انتظار داشت که جواب خوبیم واسش بده

به نظر من که باید قبل از هر کاری یه طرح واره تهیه بشه اون طرح واره به صورتای مختلف ارتباطی در اختیار مردم بذاره

اون موقع ازشون نظر بخواد که معمولا تو اینجور کارا مردم با جنبه مثبت خیلی کاری ندارن و بیشتر دمبال نقاط ضعف طرح هستن

اینجوری هم مشارکت مردمو جلب کردیم هم اینکه به هدفمون رسیدیم و طرحمون پایدار تره

یه جورای شبیه حکمروای که تازگیا مطح شده تو بحث شهرسازی و مدیریت شهری

نه عزیزم هنو اولشه و تو هم هرشب اینجا میای و نظر میدی و بحث میکنی. همینیه که هست:ws3:

داداش مشکلی که میگی توی پرسشنامه هست قبول اما فک نمیکنی طوری بشه حل کرد مشکلو؟ یه فکر بکن ببین راهی به ذهنت میرسه؟

وحید این طرح واره که میگیو توضیح بده دقیق. خب بایدجوری باشه که همه بفهمن؟ ببین دقیق بگو منظورت چیه مثالم بزن.

خب مثلانقشه سازمان فضایی پیشنهادی بدیم مردم تا نظر بدن؟ یا حتی ساده تر نقشهمعابر پیشنهادی؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
:icon_gol:

خب موافقم. اما نگفتی چه جوری نظر مردم رو بگیریم!!!!

موافقم فرزانه:icon_gol: این قسمت آبیه عالیه:icon_gol:

ببین بیشتر توضیح بده. مردم میفهمن که طرح چیه؟ مردم جدا نظر میدن؟ یه عده که میفهمن چه پیشنهاداتی شده سراغ سوئ اسفاده و زمین بازیو از این جور حرفا نمیرن؟

خوب شاید این تو کشور ما جواب نده و بخاطر همین مسائل هم هست که طرح های تفصیلی رو حتی به ما هم که دانشجوی شهرسازی هستیم به سختی میدند ولی من از اساتیدم شنیدم که در بعضی از کشورها اینطوری نیست طرح ها روخیلی راحت در اختیار مردم میزارند و از اونا نظرشونو میخوان حتی میفرمودند مثلا اگر بخواهن یه طرحی رو اجرا کنند قبلش در اون مکان یه سری ایتیک ها میزارند که مردم نظراتشون رو در مورد این پروژه روی ایتیک ها بنویسند و در جای مخصوص خودش بچسبانند.

• Like 5
لینک به دیدگاه
خوب شاید این تو کشور ما جواب نده و بخاطر همین مسائل هم هست که طرح های تفصیلی رو حتی به ما هم که دانشجوی شهرسازی هستیم به سختی میدند ولی من از اساتیدم شنیدم که در بعضی از کشورها اینطوری نیست طرح ها روخیلی راحت در اختیار مردم میزارند و از اونا نظرشونو میخوان حتی میفرمودند مثلا اگر بخواهن یه طرحی رو اجرا کنند قبلش در اون مکان یه سری ایتیک ها میزارند که مردم نظراتشون رو در مورد این پروژه روی ایتیک ها بنویسند و در جای مخصوص خودش بچسبانند.

خب ماکاری نداریم که تو کشور ما میشه یا. هر چند که اگر فکر به نظرت میرسه بگو. اینکه چرا این مشکلات هست و از کجا ایجاد شد و چگونه میشه درستش کرد.

در مورد نشون دادن طرح راهی به نظرت میرسه بگی؟ فک کن الآن مسئول شدی که یه طرحو نشون مردم بدی و نظرشونو بگیری. چه میکنی و چگونه طرح رو به مردم میفهمونی؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
خب ماکاری نداریم که تو کشور ما میشه یا. هر چند که اگر فکر به نظرت میرسه بگو. اینکه چرا این مشکلات هست و از کجا ایجاد شد و چگونه میشه درستش کرد.

در مورد نشون دادن طرح راهی به نظرت میرسه بگی؟ فک کن الآن مسئول شدی که یه طرحو نشون مردم بدی و نظرشونو بگیری. چه میکنی و چگونه طرح رو به مردم میفهمونی؟

درسته که در فرآیند تهیه پرسشنامه شهرساز سعی میکنه یه جورایی اون چیزایی که تو ذهنشه رو به قولی پررنگ تر نشون بده که معمولا هم بی غرض هست . به همین خاطر به نظر من تو فرآیند تهیه پرسش نامه لااقل در حد طرح های هادی به بالا باید یه گروه حداقل دو تا سه نفره به صورت مجزا پرسش نامه هایی رو تهیه کنند تا با اشتراک گذاری سئوالات یه مجموعه بهتری تهیه کرد.در کنارش حتی میتوان از متخصصین که از لحاظ ادبی یا روانشناسی میتونند در تنظیم جمله بندی عامه پسندتر پرسشنامه ها کمک کنند استفاده کرد.

به نظر من برای اینکه یه طرح رو از ایده به اجرا تبدیلش کنیم حتما باید نظرات مردم را در سه مرحله قبل تهیه طرح ، پس از تهیه طرح و پس از پایان اجرای طرح جمع آوری کرد.پیش از تهیه طرح ایده کلی یا در واقع همون چشم انداز طرح رو به مردم میدیم و از مردم اهداف کلان و خرد رو تا حدی دریافت میکنیم و اونا میتونند با نظرهایی که میدند در روند تهیه طرح مشارکت کنند.تو این مرحله پرسشنامه میتونه تا حد زیادی کفایت کند.پس از تهیه طرح نیز با مراجعه به مردم از طریق جلسات حضوری و تشریح کامل طرح و استفاده از نمایش تصویری دیجیتالی طرح یا ماکت سازی طرح را به صورت شفافتری برای مردم باز کرد.سپس بار دیگر با جمع آوری نظرات مردم طرح را یه پالایش و باز نگری کرد و آنرا اجرایی نمود.در پایان نیز پس از یک مدت زمان مشخص از افتتاح پروژه و استفاده اش میتوان با یک نظر سنجی از طریق پرسشنامه درصد رضایت مندی مردم را به دست آورد و ایرادات و مشکلاتی که در پایان کار رخ داده را شناسایی و اونهایی که قابل رفع هست را مرتفع و اونهایی را هم که امکان رفع یا تعدیلشون نیست را به عنوان تجربه و سند ضبط تا در طرحهای آینده پیش بینی لازم برای اونا هم انجام شود.

• Like 3
لینک به دیدگاه

درسته که در فرآیند تهیه پرسشنامه شهرساز سعی میکنه یه جورایی اون چیزایی که تو ذهنشه رو به قولی پررنگ تر نشون بده که معمولا هم بی غرض هست . به همین خاطر به نظر من تو فرآیند تهیه پرسش نامه لااقل در حد طرح های هادی به بالا باید یه گروه حداقل دو تا سه نفره به صورت مجزا پرسش نامه هایی رو تهیه کنند تا با اشتراک گذاری سئوالات یه مجموعه بهتری تهیه کرد.در کنارش حتی میتوان از متخصصین که از لحاظ ادبی یا روانشناسی میتونند در تنظیم جمله بندی عامه پسندتر پرسشنامه ها کمک کنند استفاده کرد.

به نظر من برای اینکه یه طرح رو از ایده به اجرا تبدیلش کنیم حتما باید نظرات مردم را در سه مرحله قبل تهیه طرح ، پس از تهیه طرح و پس از پایان اجرای طرح جمع آوری کرد.پیش از تهیه طرح ایده کلی یا در واقع همون پشم انداز طرح رو به مردم میدیم و از مردم اهداف کلان و خرد رو تا حدی دریافت میکنیم و اونا میتونند با نظرهایی که میدند در روند تهیه طرح مشارکت کنند.تو این مرحله پرسشنامه میتونه تا حد زیادی کفایت کند.پس از تهیه طرح نیز با مراجعه به مردم از طریق جلسات حضوری و تشریح کامل طرح و استفاده از نمایش تصویری دیجیتالی طرح یا ماکت سازی طرح را به صورت شفافتری برای مردم باز کرد.سپس بار دیگر با جمع آوری نظرات مردم طرح را یه پالایش و باز نگری کرد و آنرا اجرایی نمود.در پایان نیز پس از یک مدت زمان مشخص از افتتاح پروژه و استفاده اش میتوان با یک نظر سنجی از طریق پرسشنامه درصد رضایت مندی مردم را به دست آورد و ایرادات و مشکلاتی که در پایان کار رخ داده را شناسایی و اونهایی که قابل رفع هست را مرتفع و اونهایی را هم که امکان رفع یا تعدیلشون نیست را به عنوان تجربه و سند ضبط تا در طرحهای آینده پیش بینی لازم برای اونا هم انجام شود.

قسمت آبی نظر خوبی بود. استفاده کردین از چندین دیدگه کارشناسی.

قسمت شبز که دیگه عالی بود. فقط یه چیزی میگم درمورد ایراداتی که مردم به طرح میگیرن و امکان تعدیل یا مرتفع کردش نیست فکر کنم بهتر همه چیز را با مردم صادقانه درمیا گذاشت تا بدوون و فکر نکنن نظرشون مهم نبوده این جوری حس صداقت و صمیمیت حاصل میشه که میتونه به حس وحدت و مشارکت مردم در طرح بدل بشه.

• Like 3
لینک به دیدگاه
قسمت آبی نظر خوبی بود. استفاده کردین از چندین دیدگه کارشناسی.

قسمت شبز که دیگه عالی بود. فقط یه چیزی میگم درمورد ایراداتی که مردم به طرح میگیرن و امکان تعدیل یا مرتفع کردش نیست فکر کنم بهتر همه چیز را با مردم صادقانه درمیا گذاشت تا بدوون و فکر نکنن نظرشون مهم نبوده این جوری حس صداقت و صمیمیت حاصل میشه که میتونه به حس وحدت و مشارکت مردم در طرح بدل بشه.

:w72:

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...