سیندخت 18786 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ علاقه به خواب و رویا پیشینه ای به قدمت تاریخ بشری داره. مردم یونان، روم و بابل به خواب و رویا اعتقاد محکمی داشتند. به ویژه در شب های جنگ تصور می کردند که خدا از طریق رویا به اون ها راه پیروزی رو نشون میده. اما توی دوران فعلی اعتقاد به خواب و رویا و تفسیر اون مثل گذشته عمیق نیست. فروید روانشناس معروف خواب رو به این صورت تعریف می کنه : "راهی ملکوتی به ضمیر ناخودآگاه"، اگرچه امروزه معتقدند تعبیر فروید اندکی ساده انگارانه بوده. اگه بخوایم از نظر علمی خواب رو بررسی کنیم، شامل 5 مرحله هست. 4 مرحله اول مربوط به خواب عمیق است و مرحله پنجم خواب Rapid eye movement) REM ) نامیده می شه. این مراحل در طول شب بارها تکرار می شند. اگر به شخصی که در مرحله پنجم یا همون مرحله REM از خوابش هست، نگاه کنید، متوجه حرکات سریع چشمش می شید. این مرحله که در اون مغز کاملا بیدار و بسیار فعاله، همون مرحله اییه که شخص در اون خواب می بینه. خواب دیدن اهمیت زیادی در روان افراد داره. چند وقت پیش آزمایشی انجام شد که در اون با دادن داروهایی به افراد، اجازه حرکت سریع مردمک چشم (RRM) رو از اون ها گرفتند. حذف توانایی خواب دبدن تضادهای شدیدی رو در افراد مورد آزمایش ایجاد کرد. اون ها به شدت مضطرب و خشن شده بودند و نمی تونستند روی مطلبی تمرکز کنند. پس در اهمیت خواب دیدن برای بدن شکی نیست. اما این که این خواب ها چیند و از کجا میان برخی تنها به این اعتقاد دارند که بازتاب افکار و احساساتی هستند که در روزهای گذشته همراهشون بودند و یا این که ریشه در ضمیر ناخودآگاه و خاطرات کودکیشون داره. این افراد خیلی به خواب هایی که می بینند و اون قسمتی از خوابشون که یادشون مونده، اهمیت نمیدند. اما گاهی عده ای شدیدا دنبال پیدا کردن تعبیر خواب هاشون از مراجعی که وجود داره، هستند. این منابع برخی دینی هستند. هر چند که علم روانشناسی هم دامنه وسیعی در تعبیر خواب داره. روانشناسان و روانپزشکان معتقدند که هر خواب معنای پنهانی داره. به عنوان مثال . رابین رویستون ، روانپزشک ، بیش از 200 شرح رویا و خواب جمعآوری کرده که ظاهرا مشکلات مربوط به سلامتی را بازگو میکنند. شما به خواب هایی که می بینید چه قدر اهمیت می دید؟ . 16 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من به این تعابیر وخرافاتی که درباب خواب نقل میشن اعتقادی ندارم ولی گاهی خوابی میبینم که بعد از مدتی عین خواب برام تو واقعیت تکرار میشه از خواب فقط این تیکش برام جالبه 9 لینک به دیدگاه
هوتن 15061 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ یه ضزب المثل ورزشی هست که در دوره مربیگری که پارسال از طرف فدراسیون تیراندازی طی کردم در زمینه بدنسازی ورزشی گفته شد میگه به ورزشکارتون برای بهترین بدنسازی بگید خوب بخواب خوب بخور در مرحله سوم بحث نوع بدنسازی اختصاصی ورزشی مطرح میشه در اردوهای تیم ملی و ورزشهای قهرمانی هموار روی خواب ورزشکارها دقت میشه ..........چون اگه کم خوابی یا پر خوابی داشته باشن نمیتونن به اون حد از توانایی جسمانی برسن که در حد قهرمانی مطرحه از نظر فکری و تمرکز هم دچار افت شدید میشن این میتونه یه درسی باشه که به خوابمون اهمیت بدیم اما بحث خواب دیدن ...........از نظر مذهبی ...........بطور کلی در کتابهای مذهبی خواب حجت نیست و هرکی گفت فلان خواب رو دیدم و بخواد از خواب بهره بگیره حرفش رده.............اینو از مجتهدها هم که بپرسین بهتون میگن..............من شخصا از ایت الله مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان در تلویزیون شنیدم که میگفت خواب در اسلام به هیچ وجه حجت نیست و اگه کسی خواست از این موضوع سواستفاده کنه قبول نکنید از نظر روانشناسی هم من اطلاعات زیادی ندارم..................ولی بهاره(پری دریایی) روانشناسی میخونه و میتونه کمک کنه 10 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ استفاده وبه تعبیر بهتر سواستفاده ای که از خواب با تعابیر دینی شده اونقدر صفحات تاریخ رو پرکردن که بازخونیشون الان برامون شاید خنده دار باشه ولی به قیمت جان بسیاری از انسانها وتغییر بسیاری از روالها انجامیده! 5 لینک به دیدگاه
DCBA 8191 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من تک و توک اتفاق میافته خوابی که میبینم اصلا یادم بمونه.... بیشتر اوقات هم خوابهام بازتاب اتفاق های روزمره مه..... و وقتایی که از نظر روحی به هم ریخته ام خوابهایی مبینم که باگریه از خواب میپرم که این خوابها یادم میمونه.....ولی دنبال تعبیرش نیستم...... تنها یه بار یه خواب عجیب دیدم و از یه نفر که تعبیر خواب میکرد پرسیدم ....البته این قضیه مال دوسال پیشه....ولی تعبیری که اون کرد اتفاقی نبود که بخواد بیافته...... چیزی بود که کلا تو زندگی ام از قبل وجود داشت و هنوز هم داره و چاره ای برای حلش موجود نیست...... 6 لینک به دیدگاه
Mr. Specific 43573 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من یه خورده به خوابای خودم اعتقاد دارم.. کلا خرافی نیستم.. ولی شده بعضی خوابام (چه خوب و چه بد) برام اتفاق افتادن و یا به نوعی تعبیر شدند 5 لینک به دیدگاه
afshin18 11175 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من خیلی کم خواب می بینم ولی 50 درصد از خوابام کاملا دقیق صورت میگیره 6 لینک به دیدگاه
archi&tini 251 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ یه مدت بود به تمام خواب هام اعتقاد داشتم ...چون دقیقا اون خواب برام اتفاق میفتاد .... اما الان هر شب کابوس میبینم............... دلم نمی خواد بخوابم و خواب ببینم...... 4 لینک به دیدگاه
afshin18 11175 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ یه مدت بود به تمام خواب هام اعتقاد داشتم ...چون دقیقا اون خواب برام اتفاق میفتاد ....اما الان هر شب کابوس میبینم............... دلم نمی خواد بخوابم و خواب ببینم...... ولی من دلم می خواد بخوابم چون زیاد فیلم سینمایی تو خواب می بینم 3 لینک به دیدگاه
سارا-افشار 36437 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ منم به خوابام اعتقاد دارم 3 لینک به دیدگاه
mohsen 88 10106 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ بحث خواب دیدن شد.......چند نفر از آشناهامون هستن که خواب اونا برای دیگران از واقعیت هم مستند تره.............نمیدونین وقتی دارن خوابی که دیدن رو تعریف میکنن,دیگران با چه اشتیاقی نگاشون میکنن.............من خودم که هیچ وقت ندیدم خواب اونا واقعیت پیدا کنه...................دیگران هم ندیدن.اما اگه به اونا بگی خواب طرف الکیه...............میشی آدم بی اعتقاد و بی دین.......جالبش اینجاس که اون یارو یه آدمیه که فقط ادای آدمای مومن رو در میاره.............اونقدر ادا درمیاره که حال آدم بهم میخوره......... من خودم هیچوقت نه به خواب دیگران اعتقادی داشتم و نه به خواب خودم. 4 لینک به دیدگاه
VINA 31339 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من صبحش يه صدقه ميدم اما گاهي يه صحنه هايي كه تو خواب ديدم عيناا تو واقعيت اتفاق ميافته:banel_smiley_52:چرا؟ 3 لینک به دیدگاه
Mr. Specific 43573 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ ولی من دلم می خواد بخوابم چون زیاد فیلم سینمایی تو خواب می بینم پس انشاالله که فیلم هندی ببینی تا حالت به هم بخوره:w00: 3 لینک به دیدگاه
Mr. Specific 43573 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من صبحش يه صدقه ميدماما گاهي يه صحنه هايي كه تو خواب ديدم عيناا تو واقعيت اتفاق ميافته:banel_smiley_52:چرا؟ به نظر من اعتقاد به اینکه خواب من تعبیر میشه باعث میشه که اینطور در واقعیت اتفاق بیفته.. اگه کسی اعتقادی نداشته باشه هم اتفاقی نمیفته!!! من اینطوری فکر میکنم:ws6: 3 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ خواب یکی از شیرین ترین مباحث روانشناسیه یادم نمی ره روزی رو که رفتم سر کلاس بچه های پزشکی تا این مبحث رو بهتر یاد بگیرم شاید حدود دو ساعت و 30 دقیقه ای برای اولین آخرین بار عمرم به حرفای یه استاد با همه وجودم گوش دادم هی دلم قند آب میشد.... اما خواب بله ما دونوع خواب داریم یکی REM(به معنی حرکات ظریف چشم) و دیگری NREM(بدون حرکات ظریف چشم) کل این چرخه 90 دقیقه است و 5 مرحله داره که امواج مغزی توی اونها تغییر می کنن و هر مرحله که می گذره خواب عمبقتر میشه و حس های ما از بین می رن بدن ما سرد میشه (چون انقباض عضلاتمون کم شده)که اگه این کاهش خیلی سریع رخ بده احساس پرت شدن می کنیم(مثلا از جایی پرت شدیم). در واقع وقتی که 90 دقیقه گذشت و فرد وارد خواب عمیق شد دوباره یه تغییراتی رخ می ده و مرحله اول تکرار میشه اما در مورد خواب ما خواب رو در مرحله REM میبینیم اگه تو همون مرحله از خواب بیدار شیم یادمون می مونه چی خواب دیدیم و گاهی وقتا که بازم می خوابیم ادامه همون خوابو می بینیم(خواب سریالی می بینیم!) اما اگه در مرحله NREM از خواب بلند شیم یادمون هست که خواب دیدیم ولی چی دیدیم رو یادمون نمی آد یا یه تیکه هایی ش رو یادمون می آد اما خیلی بحث های شیرینتر مربوط به اختلالاته خوابه که از بحث اینجا خارجه اما در مورد رویا خوب فروید که مکتب روانکاوی رو گذاشته بود بیشترین پیرو این مکتبه و یه کتاب دو جلدی هم داره که تعبیر رویاست و در وافع دیدن هر شیء از دید او یه تعبیر خاص داره اما نظر من اینه که در مورد نعبیر رویا خیلی باید به اینکه چه کسی و تحت چه شرایطی اون خواب رو دیده توجه کرد ولی در کل من بهش تا حدودی اعتقاد دارم چون به روانکاوی اعتقاد دارم اما ملاک تشخیص نیست!! امیدوارم خوب توضیح داده باشم 6 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من به این تعابیر وخرافاتی که درباب خواب نقل میشن اعتقادی ندارم ولی گاهی خوابی میبینم که بعد از مدتی عین خواب برام تو واقعیت تکرار میشهاز خواب فقط این تیکش برام جالبه تعابیر و خرافات که دامن گیر همه شده، خیلی اذیت کنندست. اون بحثش جداست. ولی همین که فکر می کنید این خواب به عینه براتون تکرار می شه، شاید نشونه این باشه که غیر مستقیم تعبیر خواب رو قبول دارید. می دونی این که واقعیت این خوابا چیه رو هیچ کدوممون درست نمی دونیم، ولی مهم اینه که نظر ما واقعیتو عوض نمی کنه. یه ضزب المثل ورزشی هست که در دوره مربیگری که پارسال از طرف فدراسیون تیراندازی طی کردم در زمینه بدنسازی ورزشی گفته شد میگه به ورزشکارتون برای بهترین بدنسازی بگید خوب بخواب خوب بخور در مرحله سوم بحث نوع بدنسازی اختصاصی ورزشی مطرح میشه در اردوهای تیم ملی و ورزشهای قهرمانی هموار روی خواب ورزشکارها دقت میشه ..........چون اگه کم خوابی یا پر خوابی داشته باشن نمیتونن به اون حد از توانایی جسمانی برسن که در حد قهرمانی مطرحه از نظر فکری و تمرکز هم دچار افت شدید میشن این میتونه یه درسی باشه که به خوابمون اهمیت بدیم اما بحث خواب دیدن ...........از نظر مذهبی ...........بطور کلی در کتابهای مذهبی خواب حجت نیست و هرکی گفت فلان خواب رو دیدم و بخواد از خواب بهره بگیره حرفش رده.............اینو از مجتهدها هم که بپرسین بهتون میگن..............من شخصا از ایت الله مظاهری رئیس حوزه علمیه اصفهان در تلویزیون شنیدم که میگفت خواب در اسلام به هیچ وجه حجت نیست و اگه کسی خواست از این موضوع سواستفاده کنه قبول نکنید از نظر روانشناسی هم من اطلاعات زیادی ندارم..................ولی بهاره(پری دریایی) روانشناسی میخونه و میتونه کمک کنه واقعا گل گفتی. همین طور که برای بدنسازی ورزشی گفتی، هر کدوم از ما هم شاید توی مقطعی از زندگی تاثیر بدخوابی رو توی عملکردمون حس کرده باشیم. شاید تا وقتی که خواب خوب داشته باشیم متوجه این موضوع نشیم، ولی کافیه از کسانی بپرسی که سیستم خوابشون به هم ریخته. شاید به ظاهر مهم نباشه، ولی واقعا آزاردهندست. راجع به بحث مذهبیش نمی دونستم. ممنون. من تک و توک اتفاق میافته خوابی که میبینم اصلا یادم بمونه....بیشتر اوقات هم خوابهام بازتاب اتفاق های روزمره مه..... و وقتایی که از نظر روحی به هم ریخته ام خوابهایی مبینم که باگریه از خواب میپرم که این خوابها یادم میمونه.....ولی دنبال تعبیرش نیستم...... تنها یه بار یه خواب عجیب دیدم و از یه نفر که تعبیر خواب میکرد پرسیدم ....البته این قضیه مال دوسال پیشه....ولی تعبیری که اون کرد اتفاقی نبود که بخواد بیافته...... چیزی بود که کلا تو زندگی ام از قبل وجود داشت و هنوز هم داره و چاره ای برای حلش موجود نیست...... لیلا جان پس برو خدا رو شکر کن که از این سریالای شبانه نداری. ولی زمانایی که بحرانای روحی رو تجربه می کنی، کاملا واضحه که از این خواب ها ببینی. تقریبا همه اون هایی هم که خواب نمی بینند، شب هایی مثل مثلا شب امتحان و یا .... خواب های وحشتناکو تجربه می کنن. من یه خورده به خوابای خودم اعتقاد دارم..کلا خرافی نیستم.. ولی شده بعضی خوابام (چه خوب و چه بد) برام اتفاق افتادن و یا به نوعی تعبیر شدند باهات موافقم. بحث خواب آمیخته به خرافات شده، ولی این طور نیست که هر صحبتی ازش به معنای خرافه باشه. یه مدت بود به تمام خواب هام اعتقاد داشتم ...چون دقیقا اون خواب برام اتفاق میفتاد ....اما الان هر شب کابوس میبینم............... دلم نمی خواد بخوابم و خواب ببینم...... احتمالا از دست مشکلات فعلیت که راهت بشی و مقطع این کابوسا تموم بشه، دوباره به همون وضعیت برگردی. منم به خوابام اعتقاد دارم بحث خواب دیدن شد.......چند نفر از آشناهامون هستن که خواب اونا برای دیگران از واقعیت هم مستند تره.............نمیدونین وقتی دارن خوابی که دیدن رو تعریف میکنن,دیگران با چه اشتیاقی نگاشون میکنن.............من خودم که هیچ وقت ندیدم خواب اونا واقعیت پیدا کنه...................دیگران هم ندیدن.اما اگه به اونا بگی خواب طرف الکیه...............میشی آدم بی اعتقاد و بی دین.......جالبش اینجاس که اون یارو یه آدمیه که فقط ادای آدمای مومن رو در میاره.............اونقدر ادا درمیاره که حال آدم بهم میخوره.........من خودم هیچوقت نه به خواب دیگران اعتقادی داشتم و نه به خواب خودم. به نظرم شما یکم سرکارشون بذار و مثل خودشون برخورد کن. از این خوابای الکی در تضاد با خوابای خودشون براشون تعریف کن. یه ذره برن سر کار. کیف می ده. من اصلا خواب نمی بینم! می بینی عزیزم. یادت نمی مونه. خواب یکی از شیرین ترین مباحث روانشناسیهیادم نمی ره روزی رو که رفتم سر کلاس بچه های پزشکی تا این مبحث رو بهتر یاد بگیرم شاید حدود دو ساعت و 30 دقیقه ای برای اولین آخرین بار عمرم به حرفای یه استاد با همه وجودم گوش دادم هی دلم قند آب میشد.... اما خواب بله ما دونوع خواب داریم یکی REM(به معنی حرکات ظریف چشم) و دیگری NREM(بدون حرکات ظریف چشم) کل این چرخه 90 دقیقه است و 5 مرحله داره که امواج مغزی توی اونها تغییر می کنن و هر مرحله که می گذره خواب عمبقتر میشه و حس های ما از بین می رن بدن ما سرد میشه (چون انقباض عضلاتمون کم شده)که اگه این کاهش خیلی سریع رخ بده احساس پرت شدن می کنیم(مثلا از جایی پرت شدیم). در واقع وقتی که 90 دقیقه گذشت و فرد وارد خواب عمیق شد دوباره یه تغییراتی رخ می ده و مرحله اول تکرار میشه اما در مورد خواب ما خواب رو در مرحله REM میبینیم اگه تو همون مرحله از خواب بیدار شیم یادمون می مونه چی خواب دیدیم و گاهی وقتا که بازم می خوابیم ادامه همون خوابو می بینیم(خواب سریالی می بینیم!) اما اگه در مرحله NREM از خواب بلند شیم یادمون هست که خواب دیدیم ولی چی دیدیم رو یادمون نمی آد یا یه تیکه هایی ش رو یادمون می آد اما خیلی بحث های شیرینتر مربوط به اختلالاته خوابه که از بحث اینجا خارجه اما در مورد رویا خوب فروید که مکتب روانکاوی رو گذاشته بود بیشترین پیرو این مکتبه و یه کتاب دو جلدی هم داره که تعبیر رویاست و در وافع دیدن هر شیء از دید او یه تعبیر خاص داره اما نظر من اینه که در مورد نعبیر رویا خیلی باید به اینکه چه کسی و تحت چه شرایطی اون خواب رو دیده توجه کرد ولی در کل من بهش تا حدودی اعتقاد دارم چون به روانکاوی اعتقاد دارم اما ملاک تشخیص نیست!! امیدوارم خوب توضیح داده باشم ممنون پری جون. آره فروید در واقع شاید یه جور پایه گذارشه، و بعد از اون هم یونگ به شیوه خودش نظراتی راجع به این موضوع داشته. منم از همین بعد روانکاوی به خواب اعتقاد دارم. البته نه هر خوابی. چون به قول تو به شرایطش بستگی داره. 6 لینک به دیدگاه
هوتن 15061 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من یه بار تو سال 79 شب تو جاده پشت فرمون خوابم برد از یه پل افتدم پایین و ماشین داغون شد خودمم خیلی ضربه بدی خوردم ولی خوب جاییم اسیب ندید فقط دنده ام شکست ..................تا مدتها اون صحنه رو تو خواب میدیدم و خیلی عذاب دهنده بود 5 لینک به دیدگاه
سیندخت 18786 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ من یه بار تو سال 79 شب تو جاده پشت فرمون خوابم برد از یه پل افتدم پایین و ماشین داغون شد خودمم خیلی ضربه بدی خوردم ولی خوب جاییم اسیب ندید فقط دنده ام شکست ..................تا مدتها اون صحنه رو تو خواب میدیدم و خیلی عذاب دهنده بود راستی؟:banel_smiley_52: زنده ای الان؟ امیدوارم که الان کابوساش دست از سرت برداشته باشن. خیلی وحشتناک بوده. از پل افتادی پایین؟ وای....نه........ 1 لینک به دیدگاه
DCBA 8191 اشتراک گذاری ارسال شده در 14 شهریور، ۱۳۸۹ شاید تا وقتی که خواب خوب داشته باشیم متوجه این موضوع نشیم، ولی کافیه از کسانی بپرسی که سیستم خوابشون به هم ریخته. شاید به ظاهر مهم نباشه، ولی واقعا آزاردهندست. بیاین از من بپرسین که الان با حالی زار پشت دستگاه نشستم.....(شکلک خوابالو حال زار) 3 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده