رفتن به مطلب

تعریف شما از آزاد.....

ارسال های توصیه شده

سلام

من قبلا که به این موضوع فکر کرده بودم به این نتیجه رسیده بودم که آزادی ما تا جایی تعریف میشه که به آزادی دیگران صدمه نزنه و اونو محدود نکنه. اما الان که بهش فکر میکنم می بینیم تو این تعریف هیچ چیزی آزادی آدمو تحدید نمیکنه مگه آزادی بقیه و خدا هیچ نقشی تو این تعریف نداره.

به نظرم آزادی اینه که فرد اختیار داشته باشه که تو راهی که به هدف هایش ختم میشه پیشروی کنه و کسی جلوشو نگیره.

البته بازم این تعریف نقص داره و نمیشه گفت هر کی کاری خواست و هدفش بود انجام بده

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 104
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

عرضم به خدمت آرتاش عزيز : :ws3:

آزادي هر كسي منحصر به فرد هست :sigh:من آزاديمو تو ساختن مي بينم شايد اين ساختن من برابر باشه با تخريب ديگري ، بعض آزادي رو تو باحجاب و بي حجب بودن خلصه مي كنن در حالي كه اين آزادي ظاهري مي تونه باشه اما آزادي واقعي تو فكر و ذهن آدمي هست فكرت آزاد باشه ، مي توني بسازي همه چيزو ، زندگي خودتو ، زندگي خانواده ات رو ، زندگي هموطنانت رو مي توني خوب تر بسازي :w16:

من دانشجو مكانيك خودرو هستم اگر فكرم ازاد باشه اگر دغدغه اي نداشته باشم ، مي تونيم خودرو طراحي كنيم كه حداقل 1 % تصادفات رو كم كنه و اين يعني ساختن و ساختن يعني آزادي .... :icon_gol:

فکر آزاد؟آیا همیشه این اجازه رو داریم که تفکر آزادی داشته باشم؟

اگه تفکر آزاد شما خلاف دیدگاه یکی که خیلی چیزا دست اونه باشه حتی اگه بسیار سازنده برید جلو اما اجازه بیان هم به شما ندن چطور میشه بازم تفکر آزاد داشت؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
فظ حرمت؟ فرض کن کسی و بهش اعتقاد داری من با فلان دلیل می گم ایشون جنایتکار بوده اگر این حرمت شکنی هست و توهین حساب نشه با حرفت موافقم ولی اگر نه که رسیدن به یک نتیجه عاقلانه امکان پذیر نیست

حرمت یعنی اینکه توهین نشه برفرض شما یه دیدگاه دارین منم یه دیدگاه دیگه بدون توهین و مضحکه گویی میشینیم بحث میکنیم اگه طرفین قانع شدن که چه بهتر نشدن هم دلیلی برا سر به نیست کردن طرف مقابل نیست

• Like 4
لینک به دیدگاه
سلام

من قبلا که به این موضوع فکر کرده بودم به این نتیجه رسیده بودم که آزادی ما تا جایی تعریف میشه که به آزادی دیگران صدمه نزنه و اونو محدود نکنه. اما الان که بهش فکر میکنم می بینیم تو این تعریف هیچ چیزی آزادی آدمو تحدید نمیکنه مگه آزادی بقیه و خدا هیچ نقشی تو این تعریف نداره.

به نظرم آزادی اینه که فرد اختیار داشته باشه که تو راهی که به هدف هایش ختم میشه پیشروی کنه و کسی جلوشو نگیره.

البته بازم این تعریف نقص داره و نمیشه گفت هر کی کاری خواست و هدفش بود انجام بده

از کجا باید بدونیم آزادی که به من نوعی داده میشه به ضرر دیگرانه؟چه کسی تعیین کننده ی این آزادی هست؟

یه کارهایی هست که نه از نظر انسانی نه دینی و نه وجدانی درسته مثل قتل و .... اینا بحثشون از آزادی جداست تو اینجا یه سری قانون و ... هست که باید رعایت بشه برا حفظ آرامش جامعه. اما آزادی بیان چه ضرری برا جامعه داره؟

• Like 5
لینک به دیدگاه
از کجا باید بدونیم آزادی که به من نوعی داده میشه به ضرر دیگرانه؟چه کسی تعیین کننده ی این آزادی هست؟

یه کارهایی هست که نه از نظر انسانی نه دینی و نه وجدانی درسته مثل قتل و .... اینا بحثشون از آزادی جداست تو اینجا یه سری قانون و ... هست که باید رعایت بشه برا حفظ آرامش جامعه. اما آزادی بیان چه ضرری برا جامعه داره؟

مثلا ممکنه انتشار یه مطلبی تو یه روزنامه نه برای یه آدم بلکه واسه منافع ملی ضرر داشته باشه. با همون تعریف باید جلوی ضررو گرفت. (البته اینی که میگم خیلی به نظرم تشخیصش سخته! و همین جور الکی نمیشه نظر داد که!)

شهید مطهری یه بحثی داره در این رابطه که میگه آزادی تفکر برای همه هست ولی آزادی انتشار عقاید باید کنترل بشه.

از یه طرف دیگه هم به نظرم آزادی یه بحث نسبی هست و تعریفش به مکان و زمان و مصداقش هم مربوط میشه.

• Like 4
لینک به دیدگاه
حرمت یعنی اینکه توهین نشه برفرض شما یه دیدگاه دارین منم یه دیدگاه دیگه بدون توهین و مضحکه گویی میشینیم بحث میکنیم اگه طرفین قانع شدن که چه بهتر نشدن هم دلیلی برا سر به نیست کردن طرف مقابل نیست

پس مثالی که زدم توهین حساب نمی شه؟:ws52:

• Like 4
لینک به دیدگاه
مثلا ممکنه انتشار یه مطلبی تو یه روزنامه نه برای یه آدم بلکه واسه منافع ملی ضرر داشته باشه. با همون تعریف باید جلوی ضررو گرفت. (البته اینی که میگم خیلی به نظرم تشخیصش سخته! و همین جور الکی نمیشه نظر داد که!)

شهید مطهری یه بحثی داره در این رابطه که میگه آزادی تفکر برای همه هست ولی آزادی انتشار عقاید باید کنترل بشه.

از یه طرف دیگه هم به نظرم آزادی یه بحث نسبی هست و تعریفش به مکان و زمان و مصداقش هم مربوط میشه.

حرفش شما کاملا قبول

اما وقتی آزادی نسبی هم به آدم داده نمیشه و وقتی گرفتن حق خودمون با اعتراض به یه وضعی در یه مطقع زمانی خاص مساوی عواقب بد برا هفت نسلمون میشه باید چیکار کرد

بعض وقتا خیلیا کار اشتباه خودشونو پشت منافع ملی قایم میکنن منافع ملی با خیلی چیزای دیگه فرق داره

بیان تفکر تا یه حدی حق هر انسانی هست که چه بسا تفکر من نوعی منافع ملی رو بیشتر داشته باشه اما به ضرر شخص خاصی باشه

• Like 2
لینک به دیدگاه
پس مثالی که زدم توهین حساب نمی شه؟:ws52:

مونده به اون شخص که کی باشه.گذر زمان و تاریخ ثابت کرده زیر سوال بردن شخص هایی که در نظر قشر بزرگی از یه ملت مقدس هستن مورد پسند مردمم نیست

اما اینکه بخواید تفکرتونو بیان کنید و تو یه بحث بخواید طرف مقابلو به چالش بکشید از نظر من توهین نیست

• Like 2
لینک به دیدگاه
بحث پوشش عرفیه اون جدا که خط و خطوطی براش تعیین میشه اما تو آزادی بیان چطور؟

خوب گفتین یه جایی گفتن یا نگفتن حقیقت هیچ توفیقی نمیکنه پس باید همیشه سکوت کرد؟اگه دیدگاهمون درست باشه چرا باید سکوت کنیم؟

اگه نتیجه ای نداشته باشه گفتنش...من شخصا ترجیح میدم دیگه نگم

نه اینکه کلا سکوت کنم..بعد از چندبار گفتن...اگه نتیجه ای حاصل نشد دیگه نمیگم...

حرفای آقا مهدی خیلی قشنگ بود...متاسفانه دیدگاه ما فقط شامل خودمون نمیشه

یه سری دیگه باید تاییدش کنن که ادعای آزادی و دموکراسی دارن..فقط ادعا

• Like 2
لینک به دیدگاه
حرفش شما کاملا قبول

اما وقتی آزادی نسبی هم به آدم داده نمیشه و وقتی گرفتن حق خودمون با اعتراض به یه وضعی در یه مطقع زمانی خاص مساوی عواقب بد برا هفت نسلمون میشه باید چیکار کرد

بعض وقتا خیلیا کار اشتباه خودشونو پشت منافع ملی قایم میکنن منافع ملی با خیلی چیزای دیگه فرق داره

بیان تفکر تا یه حدی حق هر انسانی هست که چه بسا تفکر من نوعی منافع ملی رو بیشتر داشته باشه اما به ضرر شخص خاصی باشه

به نظر من انتحاب روش تو بدست آوردن این آزادی خیلی خیلی مهمه. این جور مواقع بدترین حرکت هیجانی شدن و احساسی و به عبارتی انقلابی عمل کردنه. باید از راه درستش به دنبال گرفتن حق بود.

بعد از اون هم ایستادگی برای گرفتن اون آزادیه. و همراه کردن دیگران برای پس گرفتن حق:ws37:

• Like 2
لینک به دیدگاه
به نظر من انتحاب روش تو بدست آوردن این آزادی خیلی خیلی مهمه. این جور مواقع بدترین حرکت هیجانی شدن و احساسی و به عبارتی انقلابی عمل کردنه. باید از راه درستش به دنبال گرفتن حق بود.

بعد از اون هم ایستادگی برای گرفتن اون آزادیه. و همراه کردن دیگران برای پس گرفتن حق:ws37:

راه درست چیه؟چرا هیچ کسو راه درستو انتخاب نمیکنه کلا چرا هیچ کاری نمیشه کرد؟یه دلیلی داره حتما اما اون دلیل چیه؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
اگه نتیجه ای نداشته باشه گفتنش...من شخصا ترجیح میدم دیگه نگم

نه اینکه کلا سکوت کنم..بعد از چندبار گفتن...اگه نتیجه ای حاصل نشد دیگه نمیگم...

حرفای آقا مهدی خیلی قشنگ بود...متاسفانه دیدگاه ما فقط شامل خودمون نمیشه

یه سری دیگه باید تاییدش کنن که ادعای آزادی و دموکراسی دارن..فقط ادعا

تا کجا باید سکوت کرد؟سکوت وضعو بدتر نمیکنه؟

فرض کنید حتی تو دانشگاه یا محیط کار محیز ناخوشایندو احساس کنیم و مجبور باشم قبول کنیم و اعتراض مارو هیشکی قبول نکنه بازم باید دست برداریم؟

آخه اگه دس ور نداریم کلا از محیط کا رو دانشگاه اخراجمون میکنن این کوچیکترین مثال بارزه

• Like 1
لینک به دیدگاه
راه درست چیه؟چرا هیچ کسو راه درستو انتخاب نمیکنه کلا چرا هیچ کاری نمیشه کرد؟یه دلیلی داره حتما اما اون دلیل چیه؟

اگه با یک آدم طرفی باید سعی کنی واسش توضیح بدی و قانعش کنی اما اگه با یه نهاد روبرو هستی اون وقت دیگه قضیه فرق میکنه. اگه بخوام شعار بدم میشه از راه قانونیش ولی خوب خودمون میدونیم که دیگه...

پ ن: الان دوتا بحث داره با هم قاطی میشه. یکیش گرفتن حق و حقوق از دست رفته است اون یکی آزادیه. گرچه آزادی هم نوعی حقه اما راه های رسیدن بهشون فرق میکنه و حق معنی عام تری داره.

• Like 1
لینک به دیدگاه
تا کجا باید سکوت کرد؟سکوت وضعو بدتر نمیکنه؟

فرض کنید حتی تو دانشگاه یا محیط کار محیز ناخوشایندو احساس کنیم و مجبور باشم قبول کنیم و اعتراض مارو هیشکی قبول نکنه بازم باید دست برداریم؟

آخه اگه دس ور نداریم کلا از محیط کا رو دانشگاه اخراجمون میکنن این کوچیکترین مثال بارزه

ببین عزیزم هممون به زبون بی زبونی داریم میگیم آزادی ای که واسمون تعریف شده رو ازمون دارن دریغ میکنن

همشم برمیگرده به زور بیشتر...هرکی زورش بیشتر باشه از آزادیش واسه اِعمال زور بیشتر استفاده میکنه

• Like 3
لینک به دیدگاه
ببین عزیزم هممون به زبون بی زبونی داریم میگیم آزادی ای که واسمون تعریف شده رو ازمون دارن دریغ میکنن

همشم برمیگرده به زور بیشتر...هرکی زورش بیشتر باشه از آزادیش واسه اِعمال زور بیشتر استفاده میکنه

زور داره قبول کردنش...........:5c6ipag2mnshmsf5ju3

• Like 1
لینک به دیدگاه
زور داره قبول کردنش...........:5c6ipag2mnshmsf5ju3

میدونم عزیزم اما شاید خودمونم تو شرایطش به نفع آزادی خودمون آزادی بقیه رو محدود کنیم:icon_pf (34):

• Like 2
لینک به دیدگاه
تو سوئیس وقتی قانونی رو نپسندی کافیه یه تعداد مشخصی امضا جمع کنی تا اون قانون مجددا بررسی بشه ، تو سوئیس هر کسی میتونه با جمع آوری تعداد مشخصی انتخابات را بندازید. درچنین حکومتی کسانی که سیاست رو تبیین می کنند کسانی هستند

اما روحیه نقد ناپذیری باید جامعه شناسا بررسی کنند و روانشناسا ، ببینن روحیه افراد یک جامعه و شخصیتشون بنا به چه معیارهایی شکل گرفته که نقد ناپذیرند

اینجا چطور؟ تو سرمونم بزنن نباید حرفی بزنیم چون اجازه نداریم چون ......

دین نگفته کسی که رئیس اداره دانشگاه کشور و یا ... هست حرفش کارش حقه چون انسانه انسانم خطا میکنه نعوذبالله مگه خدا هستن که هیچ اشتباهی در کارشون نباشه

سیاست درست سیاستی هست که حق اعتراض به مردم بده اینجا خیلی وقتا کارا پشت دین قایم میشه و به نام دین و به کام خودشون خلاصه میشه چه بسا خلاف دین باشه

اما آزادی بیان برا خود بالا دستیام که خوبه اینجوری رضایت خیل عظیمی از مردمو به دست میارن نقصانها برطرف میشه نمیدونم چرا نمیذارن:icon_pf (34):

• Like 2
لینک به دیدگاه
میدونم عزیزم اما شاید خودمونم تو شرایطش به نفع آزادی خودمون آزادی بقیه رو محدود کنیم:icon_pf (34):

آره قبول دارم قضاوت درست کردن و کار درستو انجام دادن تو حرف راحته اما تو عمل سخته اماااااااااا وقتی یکی مسئولیت بزرگی قبول میکنه باید ببینه ظرفیتشو داره یا نه که اینجوری به بدبختی یه عده منجر نشده

• Like 2
لینک به دیدگاه
آره قبول دارم قضاوت درست کردن و کار درستو انجام دادن تو حرف راحته اما تو عمل سخته اماااااااااا وقتی یکی مسئولیت بزرگی قبول میکنه باید ببینه ظرفیتشو داره یا نه که اینجوری به بدبختی یه عده منجر نشده

حق باتوئه...درسته گلم..

دعا میکنیم برای مسئولین..باشد که رستگار شوند:sigh:

• Like 3
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...