رفتن به مطلب

چرا زن ها ........؟

Lean

ارسال های توصیه شده

به نظر من همون دلیلی که باعث میشه افراد فقیر تر و جامعه فقیرتر مذهبی تر بشند .

مثلا اگر یک زن ایرانی به نفرین اعتقاد نداشته باشه.به بهشت اعتقاد نداشته باشه . تنها راه و چاره باقی مانده اش از بین میره.

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 77
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

درود

چرا زن ها

بیشتر از آقایون به مسائل ماورائی اعتقاد و باور دارند؟

بیشتر به دنبال خرافه و فال و... هستند؟

بیشتر مذهبی هستند و باور های ایمانی دارند ولو اینکه این قوانین به ضرر اونها باشه؟

بیشتر از مردها بر باور هاشون پافشاری می کنند؟

تقریبا با این موارد موافقم. ولی دلیلشو نمیدونم چیه ! گرچه زن و مرد هردو احساسی میتونن باشن ،شاید دلیلش اختلاف گرایشات احساسی اونها باشه...

• Like 2
لینک به دیدگاه
تقریبا با این موارد موافقم. ولی دلیلشو نمیدونم چیه ! گرچه زن و مرد هردو احساسی میتونن باشن ،شاید دلیلش اختلاف گرایشات احساسی اونها باشه...

به نظرم غلبه احساسات در زن ها باعث این موارد میشه:ws37:

• Like 2
لینک به دیدگاه
به نظر من همون دلیلی که باعث میشه افراد فقیر تر و جامعه فقیرتر مذهبی تر بشند .

مثلا اگر یک زن ایرانی به نفرین اعتقاد نداشته باشه.به بهشت اعتقاد نداشته باشه . تنها راه و چاره باقی مانده اش از بین میره.

حالا یه خانوم مذهبی خیلی موفق و ثروتمند باشه این استدال شما رد میشه نه؟همچین خانومی نداریم؟داریم:w16:

• Like 2
لینک به دیدگاه

چرا زن ها

بیشتر مذهبی هستند و باور های ایمانی دارند ولو اینکه این قوانین به ضرر اونها باشه؟

vse5tgg9befgl0yqmrb.jpg

خانمها به علت تایم آزادی که نسبت به آقایون دارن میتونن نظر هم جنساشون رو در این مورد بیشتر جویا بشن و بحث کنن ولی دلیل این نیست که پذیرفتن.

آفایون همیشه موضوعات و حوادث ناموسی رو میسازن این دلیل نمیشه که خانمها غیرت ندارن:icon_razz:پس هیچوقت نمیشه از جنس و ظاهر نظر داد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

این عکس نشون میده که مردا تو مراسم عزاداری فعالترن؟؟؟!چون زن های مذهبی نمیتونن به راحتی کار کنن تو خونه فعالن.به نظر من بستگی به جنس اصلا نداره.

• Like 3
لینک به دیدگاه
درود

%D8%AF%D9%88-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%85%D8%AC%D8%B1%D8%A8.jpg

مستقیم میرم سر اصل مطلب ، چند روز پیش کتابی دست یکی از آشنایان خانم که تحصیلات عالیه دارند و سال هاست تدریس می کنند دیدم که توجهم رو جلب کرد به نام دوهزار دستورالعمل مجرب: به همراه نسخه‌های منتشر نشده از مرحوم نخودکی (ره) کتاب رو گرفتم و تورقی زدم سرشار از اوراد، کلمات و عبارات عجیب غریب یکی برای بهبود درد شکم ، یکی برای جلب مهر و محبت ، یکی برای افزایش قوای جنسی و...... محتوای این کتاب به قدری برام مضحک بود بیشتر به کتاب طنز و فکاهی شباهت داشت تا یک مقوله جدی و برام این سوال مطرح شد:

چرا زن ها

vse5tgg9befgl0yqmrb.jpg

سلام

فعلا پستها و نظرات بقیه رو نخوندم!

خب، من اینو قبول دارم و نمی خوام بگم این طوری نیس... البته دلیلش رو شماها فهمیدین به من هم بگین.. از این خانوما ما هم دیدیم که واقعا دلیلش رو نمی دونم! یعنی عقبگرد به حساب میاد! حداقل درست حسابی برن دنبالش!! نه اینکه خروار خروار کتاب این ور اون ورشون جمع کنن...

مسائل ماورایی : دلیلش خوش بینیه!

خرافه و فال: بدم میاد... از بیکاری هست و برا سرگرمی! خودشونم می دونن که اصلا فایده ای نداره!

مذهبی و باورها: همیشه این طوری نیس... اگه یکم کنکاش کنن، می بینن که بعضی چیزا توهمه! ریشه نداره...

پافشاری: اینو دیگه نمی دونم! ترس از دیدن واقعیت/؟؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
حالا یه خانوم مذهبی خیلی موفق و ثروتمند باشه این استدال شما رد میشه نه؟همچین خانومی نداریم؟داریم:w16:

من نگفتم این 2 تا به هم ربط دارند.

منظورم این بود همون دلیلی که باعث مذهبی تر یا خرافاتی تر بودن زن ها میشه همون دلیلی داره که باعث مذهبی تر شدن و یا خرافاتی تر شدن در جامعه فقیران میشه.

دلیلش هم خیلی سادس کسی که زورش به کسی نمیرسه چاره ای جز نفرین و دست به دامن عالم غیب نداره.

طبیعتا در جامعه سنتی تری مثل ایران بیشتر قدرت در دست مردها هست.

یک مثال میزنم که ربط به تاپیک داشته باشه.زنی شوهرش رفته یک زن صیغه ای گرفته.طبق همون مذهب اسلام این ظلم بهش شده و دستش از قانون هم کوتاه هست.

این زن وقتی چاره نداره .باید بره دنبال خدا و نماز و قران و دعا و فالگیر و غیره تا اونها کاری براش بکنند.

چون توانایی مادی در یک جامعه سنتی نداره.

چون اگر تلاق بگیره.ابرویش در یک جامعه سنتی میره.و هزار دلیل دیگر باعث میشه زن بسازه و بسوزه و دست به دامن عالم غیب بشه.چون چیز مادی و حقیقی وجود نداره که بهش دلببنده.

در ضمن شما نمیخوای بگی در یک جامعه ای مثل ایران به یک زن پولدار ظلم نمیشه ؟

اگر در کل نظر بگیریم در جامعه های سنتی مثل ایران به زنها بیشتر ظلم میشه تا مردها

• Like 4
لینک به دیدگاه
من نگفتم این 2 تا به هم ربط دارند.

منظورم این بود همون دلیلی که باعث مذهبی تر یا خرافاتی تر بودن زن ها میشه همون دلیلی داره که باعث مذهبی تر شدن و یا خرافاتی تر شدن در جامعه فقیران میشه.

دلیلش هم خیلی سادس کسی که زورش به کسی نمیرسه چاره ای جز نفرین و دست به دامن عالم غیب نداره.

طبیعتا در جامعه سنتی تری مثل ایران بیشتر قدرت در دست مردها هست.

یک مثال میزنم که ربط به تاپیک داشته باشه.زنی شوهرش رفته یک زن صیغه ای گرفته.طبق همون مذهب اسلام این ظلم بهش شده و دستش از قانون هم کوتاه هست.

این زن وقتی چاره نداره .باید بره دنبال خدا و نماز و قران و دعا و فالگیر و غیره تا اونها کاری براش بکنند.

چون توانایی مادی در یک جامعه سنتی نداره.

چون اگر تلاق بگیره.ابرویش در یک جامعه سنتی میره.و هزار دلیل دیگر باعث میشه زن بسازه و بسوزه و دست به دامن عالم غیب بشه.چون چیز مادی و حقیقی وجود نداره که بهش دلببنده.

در ضمن شما نمیخوای بگی در یک جامعه ای مثل ایران به یک زن پولدار ظلم نمیشه ؟

اگر در کل نظر بگیریم در جامعه های سنتی مثل ایران به زنها بیشتر ظلم میشه تا مردها

بحث ظلم نبود که آخه

اگه بحث ظلم کردنه که آره قبول دارم داره ظلم میشه

در مورد اون مثال هم بگم که متاسفانه خانومایی که قدرت مالی ندارن سعی میکنن بسازن و بسوزن اما راه درست و انتخاب نمیکنن

• Like 2
لینک به دیدگاه

سلام بچه محل قديمي:icon_gol::a030:كلا همه سوالاتت مضحك و مسخره بودن :vahidrk:ميدوني بسكه اون موقع كه بچه محل بوديم زدمت الان اينطوري پشت ير خانوما صفحه ميذاري:ws3:واي من عذاب وجدان گرفتم:sad0: ي بار ديگه اين چرندياتو پشت سر خانوما چيدي مثل بچگي ميزنمتا:w000:

• Like 3
لینک به دیدگاه
سلام بچه محل قديمي:icon_gol::a030:كلا همه سوالاتت مضحك و مسخره بودن :vahidrk:ميدوني بسكه اون موقع كه بچه محل بوديم زدمت الان اينطوري پشت ير خانوما صفحه ميذاري:ws3:واي من عذاب وجدان گرفتم:sad0: ي بار ديگه اين چرندياتو پشت سر خانوما چيدي مثل بچگي ميزنمتا:w000:

دقیقا منم وقتی جوابی ندارم میزنم به خط مغلطه و مسخره بازی :w16:

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 8 ماه بعد...

با وجود سختگیری‌ها و محدودیت‌هایی که بیشتر ادیان برای زنان در نظر گرفته‌اند اما تمامی پژوهش‌ها و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تقریبا در همه فرهنگ‌ها و جوامع، زنان بیشترین پیروان گروه‌های مذهبی را تشکیل می‌دهند و حضور بسیار بیشتری در کلیساها و دیگر اماکن مذهبی در مقایسه با مردان دارند.

در پژوهش گسترده‌ای که مرکز معتبر مطالعات مذهبی و زندگی عامه PEW در سال‌های 2007 و 2008 انجام داد در پاسخ به پرسش‌هایی مبنی بر اعتقاد به خدا، اعتقاد مطلق به روح کیهانی، اعتقاد به تاثیر مذهب در زندگی، عبادت روزانه، داشتن خدای شخصی مطابق با سلایق فرد و میزان شرکت در مراسم مذهبی، زنان به شکل چشمگیری خود را مذهبی‌تر از مردان نشان دادند.

انبوهی از نظرسنجی‌ها و مطالعات موسسه معتبر پژوهشی و آمارگیری «گالوپ» در 70 سال گذشته نیز در نتایج مشابهی نشان می‌دهد که زنان نسبت به مردان بسیار مذهبی‌ترند، عقاید خود را محکم‌تر نگه می‌دارند، اعمال دینی خود را به طور مداوم‌تری انجام می‌دهند و با شور و نشاط بیشتری برای مجامع مذهبی فعالیت می‌کنند. همچنین این بررسی‌ها نشان داده است که تفاوت جنسی در تعامل با مذهب بیش از دیگر فاکتورها مانند سن، سطح تحصیلات و موقعیت جغرافیایی موثر است.

جامعه‌شناسان زیادی دلیل این امر را آموزش کمتر زنان و کمبود قدرت اجتماعی آنان در جامعه می‌دانند که باعث می‌شود بیشتر به تصورات و وعده‌هایی که مذاهب و فرقه‌ها از امنیت و آرامش پیشنهاد می‌دهند دل ببندند. اما این همه‌ی داستان نیست چرا که در جوامعی که زنان از آموزش مناسب برخورداند گرایش به فرقه‌های حتی افراطی به چشم می‌خورد.

در مطالعات صورت گرفته اصلی‌ترین دلیل تفاوت دو جنس در برخورد با مذهب، بستگی به میزان پذیرش ریسک در آنان دارد. به این صورت که زنان ترجیح می‌دهند خطرات و ریسک‌هایی که آنان را می‌ترساند با پذیرش مذهب کاهش دهند. در واقع می‌توان گفت شدت ریسک‌پذیری و ریسک‌گریزی زنان و مردان به نوعی میزان حضور یا عدم‌حضور آن‌ها در کلیساها، مساجد و اماکن مذهبی را تعیین می‌نماید.

ویژگی ریسک‌گریزی بالاتر در زنان به چگونگی تکامل جنس ماده به ویژه از جنبه روانی و تاریخی و فرهنگی بازمی‌گردد که نیاز به تکیه به نیروهای قوی‌تر ولو اینکه خیالی و موهوم باشند را برای «زنده ماندن» و «محافظت در برابر خطرات احتمالی» افزایش می‌دهد و ترجیح می‌دهد به جای قرار گرفتن در معرض ریسک رخدادهای منفی، به یک منبع «قدرت برتر» با امید به چیزهای خوبی که ممکن است پیش بیاید «ایمان» آورد. این خاصیت ریسک‌گریزی باعث برتری در حفاظت از فرزندان در برابر تهدیدات مختلف و همچنین مراقبت بیشتر از خود به واسطه‌ی وابستگی شدید ادامه حیات فرزند به مادر در طول چرخه‌ی تکامل نیز بوده است و از طرفی هم ریسک‌پذیری و ریسک‌طلبی بالاتر جنس مذکر به او کمک کرده است در نبرد برای به دست آوردن جفت مناسب و ادامه نسل موفقیت بیشتری داشته باشد.

جنبه‌ی دیگری از خصوصیت ریسک‌گریزی در زنان منجر به تمایل آنها به برقراری امنیت از طریق مراقبت شخصی از خود و رعایت نکات ایمنی و انجام اقدامات احتیاطی به نسبت مردان است. برای نمونه از جنبه جسمی می‌توان به بستن کمربند ایمنی، استفاده کمتر از الکل و دخانیات، چکاپ منظم‌تر پزشکی و کنترل وزن و از جنبه روانی نیز حفاظت از خود از طریق مذهب یا راه‌های جایگزین اشاره کرد.

با این اوصاف می‌توان گفت که موفقیت مذاهب در جذب پیروان و مشتری بیشتر مدیون مهارت‌ها، تبلیغات و شعارهای آنها در ارائه‌ی روش‌های مدیریت ریسک با استفاده از این خصوصیت زنان و تعیین مجازات‌ها و هزینه‌های سنگین ناشی از عدم گرویدن به مذهب در بین پیروانشان بوده است و این روش همچنان نیز در بسیاری از ادیان با بیان عباراتی چون «حداقل یک درصد احتمال دهید که گفته‌های دین درست باشد» یا «دینداری ضرری ندارد اما بی‌دینی ممکن است عواقب داشته باشد» ابزاری موفق به شمار می‌آید.

علاوه بر اینها زنان تمایل بیشتری به بیان و به‌اشتراک‌گذاری احساسات و مشکلات شخصیشان دارند و دارای روابط قوی‌تر با اطرافیان هستند. مطالعات نشان داده است که زنان نه تنها به خدا و دیگر باورهای مذهبی، بلکه به ارواح مردگان، اجنبه، موجودات فضایی و پیشگویان و رمالان نیز بیشتر از مردان اعتقاد دارند.

دکتر الیزابت کورنوال روانشناس دانشگاه کولورادو عقیده دارد با توجه به شرایط سنتی و اجتماعی و عدم استقلال کافی زنان و دختران، آنها چاره‌ای جز اطاعت و پایبندی به مذهب ندارند و تمایل غریزی آنان به انتخاب کمترین ریسک در ادامه‌ی بقا آنها را در شرایط روحی و روانی قرار داده است که راحت‌تر بتوانند با پذیرش مذهب کنار بیایند. کریستوفر بیدر استاد جامعه‌شناس دانشگاه بیلور نیز می‌گوید: «هرچند نمی‌توان با قاطعیت این مسئله را مطرح کرد ولی به نظر می‌رسد همواره باور به نیروهای خارق‌العاده، از شروع زندگی اجتماعی بشر وجود داشته است و فقط به ناچار در طی زمان ماهیت آن تغییر کرده است. برای مثال، اعتقاد به غول و پری در قرون پیش جای خود را به بشقاب‌پرنده و زامبی‌ها در اسطوره‌های شهری داده است.»

به عنوان جمع‌بندی می‌توان گفت دلایل مطرح شده شامل تفاوت‌های بیولوژیکی در ریسک‌پذیری و ریسک‌گریزی، استقلال فردی، سطح سواد و آموزش، امنیت اجتماعی، تکامل روانی و فرهنگی در طول تاریخ، داشتن فرصت بیشتر برای انتقال و آموزش مذهب به فرزندان در خانه، و مشوق‌ها و مجازات‌های تعیین شده در ادیان مختلف متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی آن جامعه همگی کم و بیش در سوق‌دادن بیشتر زنان به مذهب دخالت دارند.

--

منابع دیگر:

Are women more religious than men? Gender differences in religious activity among different religious groups in the UK:

- Why Women Are More Religious Than Men (1-4):

,
,

Why are Women more Religious than Men?

- Women More Religious Than Men:

-More on the Mormon Gender Gap:

- People Said to Believe in Aliens and Ghosts More Than God:

- Why Women Are Bound to Religion: An Evolutionary Perspective:http://goo.gl/FV7mRA

- ونداد نمازی:

• Like 9
لینک به دیدگاه
درود

%D8%AF%D9%88-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%84%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%85%D8%AC%D8%B1%D8%A8.jpg

مستقیم میرم سر اصل مطلب ، چند روز پیش کتابی دست یکی از آشنایان خانم که تحصیلات عالیه دارند و سال هاست تدریس می کنند دیدم که توجهم رو جلب کرد به نام دوهزار دستورالعمل مجرب: به همراه نسخه‌های منتشر نشده از مرحوم نخودکی (ره) کتاب رو گرفتم و تورقی زدم سرشار از اوراد، کلمات و عبارات عجیب غریب یکی برای بهبود درد شکم ، یکی برای جلب مهر و محبت ، یکی برای افزایش قوای جنسی و...... محتوای این کتاب به قدری برام مضحک بود بیشتر به کتاب طنز و فکاهی شباهت داشت تا یک مقوله جدی و برام این سوال مطرح شد:

چرا زن ها

vse5tgg9befgl0yqmrb.jpg

دوست عزیز من اون کتاب رو نخوندم ولی اینکه چیزی با عقل شما جور نباشه ، حتما درست نیست و برات مضحک هست ، یک تجدید نظر در مورد این طرز فکرت بکن مگر عقل شما چقدر کامل هست که بتونی درستی و غلطی تمام علوم زمینی (ماوراییش پیشکش) رو تشخیص بده وگرنه میشی مثل اون علما و دانشمندان زمان گالیله که حرف گالیله در مورد کروی بودن زمین براشون مضحک و کفر بوده و سر همین موضوع چقدر شکنجه و عذابش کردن.

اگر اون کتاب واقعا منسوب به شیخ نخودکی باشه بهت پیشنهاد میکنم شخصیت ایشون رو بهتر بشناسی ، ایشون یکی از عرفای معاصر بوده اگر واقعا اهل تحقیق باشی میتونی شواهد زنده ای که شاهد کرامات ایشون بودند رو از نزدیک ببینی و باهشون صحبت کنی .

• Like 3
لینک به دیدگاه
دوست عزیز من اون کتاب رو نخوندم ولی اینکه چیزی با عقل شما جور نباشه ، حتما درست نیست و برات مضحک هست ، یک تجدید نظر در مورد این طرز فکرت بکن مگر عقل شما چقدر کامل هست که بتونی درستی و غلطی تمام علوم زمینی (ماوراییش پیشکش) رو تشخیص بده وگرنه میشی مثل اون علما و دانشمندان زمان گالیله که حرف گالیله در مورد کروی بودن زمین براشون مضحک و کفر بوده و سر همین موضوع چقدر شکنجه و عذابش کردن.

اگر اون کتاب واقعا منسوب به شیخ نخودکی باشه بهت پیشنهاد میکنم شخصیت ایشون رو بهتر بشناسی ، ایشون یکی از عرفای معاصر بوده اگر واقعا اهل تحقیق باشی میتونی شواهد زنده ای که شاهد کرامات ایشون بودند رو از نزدیک ببینی و باهشون صحبت کنی .

خدمت شما عرض کنم که این تایپیک مدت ها پیش ایجاد شد در خصوص اینکه زن ها نسبت به مردها مذهبی تر و خرافی تر هستند اخیرا هم مطلبی مشاهده کردم در تایید این فرضیه بنده که در اخرین پست اشاره شده ، موضوع هم همینه چرا زن ها مذهبی تر و خرافی تر هستند و پست شما هم باز این ادعا رو تایید می کنه ، خب حالا دوستان فک میکنن این دوستمون هم در همین دسته قرار میگیره یا نه به نظرم کیس مناسبی برای بررسی باشه:ws38:

• Like 4
لینک به دیدگاه
خدمت شما عرض کنم که این تایپیک مدت ها پیش ایجاد شد در خصوص اینکه زن ها نسبت به مردها مذهبی تر و خرافی تر هستند اخیرا هم مطلبی مشاهده کردم در تایید این فرضیه بنده که در اخرین پست اشاره شده ، موضوع هم همینه چرا زن ها مذهبی تر و خرافی تر هستند و پست شما هم باز این ادعا رو تایید می کنه ، خب حالا دوستان فک میکنن این دوستمون هم در همین دسته قرار میگیره یا نه به نظرم کیس مناسبی برای بررسی باشه:ws38:

دوست عزیز ، بهت هشدار داده بودم که خیلی روی تحلیلها و انالیزهای عقل ناقص ادمیزاد که عقل شما هم یکی از اونهاست ، حتی اگه صاحب اون مغز انیشتن باشه حساب باز نکن وگرنه خیلی جاها ضرر میکنی ، مثل الان که فکر کردی من دختر هستم و به بیراهه رفتی...

در هر صورت مختاری که بخوای همه چی رو همیشه عقل خودت و حتی علوم کشف شده توسط بشر اوکی بده و بعد شما برات قابل قبول بشه یا یک جاهایی هم به علومی که سند و منبع معتبر دارن و شاید عقل شما و دانش فعلی بشر براش توجیه علمی نداره اتکا کنی و پایه های زندگیت رو بر اساس اونها بچینی....

• Like 3
لینک به دیدگاه
دوست عزیز ، بهت هشدار داده بودم که خیلی روی تحلیلها و انالیزهای عقل ناقص ادمیزاد که عقل شما هم یکی از اونهاست ، حتی اگه صاحب اون مغز انیشتن باشه حساب باز نکن وگرنه خیلی جاها ضرر میکنی ، مثل الان که فکر کردی من دختر هستم و به بیراهه رفتی...

در هر صورت مختاری که بخوای همه چی رو همیشه عقل خودت و حتی علوم کشف شده توسط بشر اوکی بده و بعد شما برات قابل قبول بشه یا یک جاهایی هم به علومی که سند و منبع معتبر دارن و شاید عقل شما و دانش فعلی بشر براش توجیه علمی نداره اتکا کنی و پایه های زندگیت رو بر اساس اونها بچینی....

متاسفانه از روی اسم هرمافرودیت بودن افراد قابل تشخیص نیست، زمانی هم خسوف و کسوف به خشم خدایان ارتباط داده میشد اما مغز بشر رشد کرد و تونست به جواب برسه ، علم برای هر چیزی توجیهی داره اما خب گاهی هم پیش میاد برخی مغزشون تنها یک توده استخوان به قطر 15 سانتی متر باشه برای اون هم علم علاجی پیدا خواهد کرد ، درضمن علم برای هرمافرودیت ها هم راه علاج پیدا کرده دوست عزیز:ws3:

• Like 2
لینک به دیدگاه

این بحث مربوط به خانمهای کدام کشور یا اقمار یا دوره است ؟ باور و شکل ایمان انسانها در همه جا که یکی نیست؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 6 ماه بعد...

نتایج یک نظرسنجی که در موسسه آموزش دانشگاه لندن انجام شده نشان می‌دهد زنان بیشتر از مردان به خدا و حیات بعد از مرگ اعتقاد دارند.

در این نظرسنجی بیش از نه هزار بریتانیایی زیر ۴۵ سال شرکت داشتند و وقتی از آنها درباره بهشت و جهنم سوال شد، شصت درصد زنان گفتند به نوعی از زندگی بعد از مرگ اعتقاد دارند در حالیکه فقط ۳۵ درصد مردان چنین اعتقادی داشتند.

علاوه بر این بیش از نیمی از مردان (۵۴ درصد) خود را خداناباور /atheist/ یا ندانم گرا (لا ادری) /agnostic/ توصیف کردند، در حالی‌ ه فقط یک سوم زنان (۳۴ درصد) زنانی چنین دیدگاهی داشتند.

پروفسور دیوید وُآس از موسسه مطالعات اجتماعی و اقتصادی دانشگاه ESS.EXکه یافته‌های این نظرسنجی را تجزیه و تحلیل کرده می‌گوید:

"در بین افراد مومن و معتقد، زنان بیشتر از مردان اعتقادات روشن و مشخص دارند اما در بین ناباوران، احتمال اینکه مردان اعتقاد روشن و دقیق داشته باشند بیش از زنان است."

این نظرسنجی همچنین نشان داد که بسیاری از مردم در زمینه اعتقاد به خدا و حتی مذهب دچار سردرگمی هستند و یک چهارم شرکت‌کنندگان در نظرسنجی حتی درباره مفاهیم پایه در طول زمان نظر خود را تغییر دادند.

این افراد به وجود یک قدرت برتر مبهم اعتقاد دارند نه یک "خدای خاص" یا اینکه "بعضی وقتها" به خدا اعتقاد دارند.

در بین پیروان مذاهب مختلف، مسلمانان بیش از همه به خدا و حیات بعد از مرگ اعتقاد راسخ نشان دادند و ۹۰ درصد آنها گفتند تردیدی در این باره ندارند اما این میزان در مسیحیان انجیلی (evangelist) هفتاد و یک درصد و در مسیحیان انگلیکن و متدیست فقط ۱۶ درصد بود.

پروفسور وُآس می گوید این نظرسنجی نشان می‌دهد اعتقاد به خدا حتما ملازم به اعتقاد به حیات بعد از مرگ نیست و یک چهارم کسانی که خود را ندانم گرا توصیف می کنند به حیات بعد از مرگ اعتقاد دارند.

از طرف دیگر نزدیک به یک سوم آنها که به خدا اعتقاد دارند، با وجود شک های گاه به گاه، به حیات بعد از مرگ بی اعتقادند.

پروفسور وُآس می گوید معمولا در طول زمان و در جاهای مختلف زنان مذهبی تر از مردان بوده‌اند "اما اینکه دقیقا چرا چنین هست، جای بحث دارد."

"از دو مکتب اصلی فکری در این باره، یکی به نقش ها و عملکردهای اجتماعی متفاوت دو جنس اشاره می کند و دیگری به عوامل ژنتیکی، یکی دلیل آن را ذاتی می داند و دیگری محیطی

BBC

• Like 2
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...