رفتن به مطلب

خبرها و تازه های گیاهان دارویی


ارسال های توصیه شده

قاصدک درمان کننده‌ای گیاهی برای یبوست

 

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان بهره‌گیری از جوشانده، دَم کرده و تنتور ریشه قاصدک را به عنوان نوعی ملیّن برای درمان و رهایی از یبوست تاثیرگذار می‌دانند.

اصغر نقشی، افزود: برگ و ریشه قاصدک خواص دارویی دارند.

 

وی تشریح کرد: ریشه قاصدک به عنوان محرّک کبد، تونیک ملایم و تصفیه کننده‌ای برای مشکلاتی نظیر سنگ صفرا و زردی قابل استفاده است.

 

نقشی از سود بردن برگ قاصدک به عنوان سبزی گفت و ادامه داد: برگ تازه قاصدک را می‌توان برای تصفیه دستگاه گوارش و خون به عنوان سبزی با افزودن به سالاد مصرف کرد.

 

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: برگ قاصدک به دلیل غنی بودن از پتاسیم که همراه ادرار از بدن خارج می شود، یک ادرارآور موثر محسوب می شود.

 

وی اظهارداشت: بهره گیری از تنتور ریشه قاصدک برای بهبودی اگزما و آکنه نیز موثر است.

 

نقشی با اشاره‌ای به شیره سفید رنگ این گیاه دارویی تاکید کرد: شیره سفید رنگ ساقه و ریشه قاصدک را می توان برای رفع زگیل روی آن مالید.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 107
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

یک روش موثر برای تقویت حافظه

 

پزشکان در یک مطالعه جدید دریافتند که استشمام گیاهان دارویی روشی ساده و در عین حال موثر برای تقویت حافظه است.

این پزشکان می گویند با این روش می توان قدرت حافظه را تا 75 درصد افزایش داد.

 

بررسی ها نشان می دهد که استشمام روغن های تهیه شده از گیاهان دارویی می‌تواند به افراد کمک کند تا حافظه خود را تقویت کنند.

 

برای مثال در این آزمایشات مشخص شد قدرت و کارآیی حافظه در افرادی که روغن تهیه شده از گیاه رزماری را استشمام می‌کنند، بین 60 تا 75 درصد افزایش می یابد.

 

یکی از پزشکان در این بررسی گفت: در این مطالعه روی خاصیت تقویت کننده حافظه در گیاه رزماری متمرکز شدیم. این آزمایشات تاکید کرد که استشمام روغن این گیاه به فرد کمک می کند اتفاقات و همچنین وظایف خود در زمان مشخص را به یاد بیاورد.

 

در این بررسی دو اتاق در نظر گرفته شده بود که در یکی از آن‌ها بوی گیاه رزماری احساس می شد و در اتاق دیگر این بو احساس نمی‌شد و از تمامی 66 شرکت کننده در این مطالعه درخواست شد تا آزمایشات مختلفی را برای ارزیابی قدرت حافظه شان انجام دهند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، پزشکان در این مطالعه متوجه شدند افرادی که در معرض استشمام بوی گیاه رزماری هستند از قدرت حافظه بهتری برخوردارند.

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

یک جرعه آرامش...

 

دمنوش‌های گیاهی جایگزین‌هایی مناسب، خوش طعم و مفید برای چای هستند. هر کس می‌تواند بر اساس سلیقه و ذائقه خود و نیز با توجه به بیماری‌ها یا نیازهای بدنی خویش(و حتی بر اساس فصول مختلف سال) از این نوشیدنی‌ها بهره ببرد.

دمنوش‌ها و جوشانده‌های گیاهی میان برخی افراد طرفدارانی حتی بیش از چای سیاه و سبز دارد، فصل بهار فصل روییدن گل بابونه و فصل بهار نارنج است، دمنوش‌های این دو گیاه دارویی علاوه بر هزاران خاصیتی که دارد آرامش را به شما هدیه می‌کند.

 

ایرانمنش که سالهاست در طب سنتی فعالیت دارد در این باره به ایسنا می‌گوید: امروزه استفاده از گیاهان دارویی متداول‌تراز داروهای شیمیایی شده است و خوشبختانه مردم به این نتیجه رسیده‌اند که تاثیر گیاهان دارویی طبیعی بسیار بالاتر از داروهای شیمیایی است.

 

وی ادامه می‌دهد: چای بابونه از گیاهان خشک شده بابونه که منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های مختلف است، تهیه می‌شود.

 

وی می‌افزاید: چای بابونه علاوه بر دارا بودن خواص درمانی فراوان، از دیرباز به خاطر عطر و بوی خوش مورد توجه بسیاری بوده است.

 

ایرانمنش می‌گوید : بابونه گیاهی معطر و بادوام است که به ارتفاع حدود ۳۰ تا۴۰ سانتی‌متر و گاهی تا ۶۰ سانتی‌متر رشد می‌کند.

 

وی تصریح می‌کند: گیاه بابونه شیرازی گیاهی است که برای از بین بردن التهاب معده، اسپاسم معده و تسکین زخم‌های گوارشی مفید است و برای افرادی که دچار بیماری‌های کبدی و گوارش هستند فرآورده‌ها و گیاهان دارویی که اثر ضد نفخ دارند، بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

این متخصص طب سنتی می‌گوید: چای بابونه، تاثیر شگفت‌انگیزی روی بدن شما دارد و می تواند مثل یک داروی مسکن عمل کند.

 

ایرانمنش معتقد است نوشیدن چای بابونه بطور منظم از پیشرفت بیماری دیابت، آسیب کلیه‌ها، ایجاد اختلال در سیستم عصبی و کاهش قدرت بینایی جلوگیری می‌کند.

 

وی می‌گوید: چای بابونه دارای خواص درمانی مانند درمان التهاب، تسریع کننده روند بهبود زخم‌ها و تبخال، درمان آکنه و جوش‌های چرکی دارد و تازه‌ترین یافته‌ها خاصیت گیاه بابونه در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی را نشان می‌دهد، همچنین این گیاه شامل دو آنزیم ضروری برای سلامت بدن است که از پیشرفت بیماری و ایجاد عوارض ناشی از دیابت مانند ضعیف شدن بینایی و اختلال در عملکرد کلیه‌ها جلوگیری می‌کند.

 

ایرانمنش ادامه می‌دهد: دمنوش بابونه برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است و عفونت‌های ناشی از سرماخوردگی را از بین می‌برد ضمن آنکه برای رفع گرفتگی‌های عضلانی و نیز گرفتگی‌های قاعدگی در زنان مفید است.

 

وی گفت: چای بابونه مسکنی فوق‌العاده برای سردرد، میگرن، دندان درد و درد‌های عصبی است، بخور گل بابونه جهت بهبود آکنه و جوش‌های صورت نیز توصیه ‌شده است.

 

بهار نارنج نیز که در فصل بهار در مناطق جنوبی کرمان جلوه‌گری می‌کند و در فصل بهار عطرش را احساس می‌کنیم نیز می‌تواند دمنوشی مناسب و آرامش‌بخش باشد، ایرانمنش در مورد دمنوش بهار نارنج می‌گوید: بهار نارنج طبیعتی گرم دارد. اشتهاآور و برای ضعف اعصاب مفید است. برای درمان طپش‌های ناگهانی قلب موثر است. نارنج دافع صفرا است و سلول‌های کبدی را به کار و فعالیت واداشته و ضعف و نارسایی آن را درمان می‌کند.

 

وی می‌گوید: این دم کرده برای معالجه تورم گلو بسیار مفید است همچنین در درمان درد سینه و سردرد مفید است. همچنین ضد یبوست است. این دم کرده خاصیت ضد میکروبی و ضد باکتریایی نیز دارد.

 

این متخصص طب سنتی می‌گوید: من دم کرده گل بابونه و گل بهار نارنج را توصیه می‌کنم بدین صورت که محتویات گل بابونه و گل بهار نارنج را در قوری ریخته و به آن معادل 4 لیوان آب اضافه کنید مدت زمان 35 دقیقه لازم است تا دم بکشد سپس دم کرده آماده است.

 

وی می‌گوید: این دو دمنوش تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می‌برد و اگر مشکل کم‌خوابی یا بی‌خوابی دارید، این چای را بنوشید، با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.

 

به گزارش ایسنا، چای شگفت‌انگیز مادربزرگ را به یاد دارید همان چای بابونه و بهار نارنج را که چقدر دلمان برای آن روزها و نوشیدن یک جرعه آرامش در کنار چادر نماز مادربزرگ تنگ شده است ...

 

بهار با همه زیبایی‌هایش 20 روزی است که جلوه‌گری می‌کند، دمنوش‌های گیاهی به ویژه گلهای این فصل، بابونه و بهار نارنج را جایگزین داروهای شیمیایی کنید تا آرامش را با تمام وجود احساس کنید.

 

گزارش از فرزانه لشکری خبرنگار ایسنا منطقه کویر

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

چند روش برای رهایی از بوی سیر

 

بهترین راه برای رهایی از بوی سیر، نخوردن آن است و این تنها روشی است که شما را به طور کامل از بوی بد سیر دور نگه می‌دارد اما اگر حذف سیر را از برنامه غذایی خود گزینه مناسبی نمی‌دانید در این جا چند پیشنهاد برای شما داریم.

توجه داشته باشید که اگرچه ممکن است بتوانید ترکیباتی که منجر به ایجاد بوی بد سیر در دهان می شوند را خنثی کنید ولی همچنان بوی این ترکیبات سولفور از طریق ریه و بازدم شما به مشام می‌رسند. اما اثر بخشی این درمانها قابل بحث است چرا که تا حد قابل ملاحظه‌ای بوی سیر را کاهش خواهند داد.

 

روش‌های موثر برای رهایی از بوی بد سیر

 

موثرترین روش برای این مورد، حذف مکانیکی ذرات سیر و ترکیبات فرار سولفور از دهان است انجام این کار با مسواک زدن دندان‌ها، کشیدن نخ دندان، استفاده از دهان شویه و تمیز کردن زبان با مسواک و یا وسایل مشابه، تا مقداری موثر است. تمیز کردن زبان نیز روشی بسیار موثر در از بین بردن ترکیبان سولفور از دهان است.

 

لیست زیر موارد دیگری است که قبل یا بعد از انجام موارد فوق در حذف بوی سیر از دهان شما تاثیر خواهد داشت. البته بهتر است بدانید هیچ یک از این موارد نمی‌تواند جای حذف فیزیکی ذرات سیر را در دهان بگیرد در غیر این صورت تنها زمان کوتاهی شاهد از بین رفتن بوی بد سیر از دهان خود خواهید بود و این بو دوباره برمی‌گردد.

 

جعفری بخورید: در اکثر موارد در بسیاری از دستورات غذایی که از سیر استفاده شده از جعفری نیز استفاده می‌شود چرا که استفاده از جعفری در خنثی‌سازی بوی بد سیر از دهان موثر است. پس بهتر است پس از مصرف سیر، جعفری بخورید.

 

هل، نعنا، رازیانه، میخک بخورید: این دانه و گیاهان دارویی نیز مانند جعفری کمک موثری در خنثی‌سازی و پوشش دادن به بوی بد سیر در دهان خواهند کرد.

 

لیمو بخورید: لیمو در از بین بردن بوی بد سیر از دهان مفید است. این میوه همچنین دارای خواص ضد باکتری است و باکتری‌ها از بین می‌برد. پس از خوردن سیر، یک تکه لیمو بمکید. همچنین شستن دست‌ها با آب لیمو برای از بین بردن بوی سیر از دست‌ها کمک خواهد کرد.

 

چای بنوشید: چای، به خصوص چای سبز و چای نعنایی دارای پلی فنول است که به کاهش ترکیبات فرار گوگرد کمک می‌کند. پس نوشیدن چای را همراه یا پس از مصرف سیر امتحان کرده و شاهد نتایج مثبت آن باشید.

 

آدامس بدون قند بجوید: جویدن آدامس بدون قند، بوی بد سیر را در دهان پوشش داده و در از بیرون راندن ذرات آن که ممکن است در بین دندان‌ها باقی مانده باشد موثر است.

 

شیر بنوشید: طی یک بررسی که در سال 2010 صورت گرفت مشخص شد نوشیدن شیر در کاهش بوی بد سیر از دهان تاثیر دارد.

 

طبق یافته‌های محققان در این بررسی، محتوای چربی در شیر به رفع این بو کمک می‌کند بنابراین مصرف شیر پرچرب نسبت به شیر کم‌چرب موثرتر خواهد بود و این تاثیر در صورتی مشخص خواهد شد که شیر با سیر مخلوط شده و با هم مصرف شوند.

 

دانه‌های قهوه بجوید: افراد مختلفی گزارش داده‌اند که جویدن دانه‌های قهوه به کاهش بوی سیر از دهان کمک موثری خواهد کرد.

 

قرص‌های بدون بوی مکمل سیر مصرف کنید: اگر از سیر تنها به خاطر خواص درمانی آن استفاده می‌کنید، می‌توانید به استفاده از مکمل‌‌های بدون بوی سیر نیز فکر کنید.

 

 

 

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

خواص و فواید گیاه دارویی آنغوزه

 

آنغوزه از گیاهان دارویی مهم تیره چتریان با خواص فراوان است.

۱.برای کشتن کرم‌های داخل باغچه هنگام آبیاری مقداری آنغوزه را در پارچه‌ای گذاشته و داخل آب جلوی شیلنگ بگذارید.

 

۲. محرک نیروی جنسی است.

 

۳. ادرارآور و ضد سوزش ادرار است.

 

۴. برطرف کننده بلغم است.

 

۵. هضم کننده غذا است.

 

۶. درمان کننده رماتیسم و نقرس و سیاتیک است.

 

7. برای درد کمر و مفاصل مفید است.

 

8. درمان کننده امراض سینه از جمله آسم است.

 

۹. دم کرده انجدان رومی تمیزکننده خون کبد است.

 

۱۰. برای درمان تب‌ها سودمند است.

 

11. درمان کننده بواسیر

 

12. برای درمان ذات‌الریه، برونشیت و سرفه و سرماخوردگی به کار می رود.

 

14. خوردن انجدان باعث رفع سموم جانوران سمی می‌شود.

15. کاهش دهنده فشار خون

 

و ... .

 

سميت و عوارض جانبي:

مصرف خوراکي آن در بزرگسالان سميتي نشان نداده است، ولي در کودکان مي توان ايجاد مسموميت کند. همچنين در حد مصرف درماني تاکنون عارضه خاصي از آن گزارش نشده، ولي ممکن است در بعضي افراد و يا با مصرف زياد آن اسهال، نفخ، سوزش هنگام ادرار، سوزش معده، سردرد، گيجي و تشنج ايجاد شود. همچنين، صمغ آن ممکن است درماتيت هاي پوستي ايجاد کند.

 

موارد منع مصرف:

زنان باردار، زنان شيرده و کودکان

 

ترکيبات مهم:

آنغوزه حاوي تعدادي ترپن و مواد محلول در چربي است که هنوز به طور کامل شناسايي نشده اند. همچنين حاوي 20 درصد اسانس، 65 درصد رزين و حدود 25 درصد صمغ است.

مهمترين ترکيبات اسانس آنغوزه، ايزوبوتيل پروپانيل دي سولفايد، آلفاپي نن، کادي نن و وانيلين هستند. در واقع، آنغوزه يکي از مهم ترين اولئوگم رزين هاي گياهي است که در خانواده چتريان وجود دارد. از ترکيبات کوماريني موجود در اين اولئوگم رزين، مي توان اومبلي فرون و از ترکيبات رزيني آن اسيد فروليک و آزارزينوتانول را نام برد.

 

نکات قابل توجه:

1-آنغوزه از گونه هاي ديگري به دست مي آيد که مهم ترين آنها فرولافوئتيدا و فرولا آلياسئا هستند.

2-بوي بسيار تند آنغوزه که شبيه سير مي باشد، مربوط به ترکيبات گوگرددار آن است.

3-براي به دست آوردن آنغوزه گياه از فصل بهار به بعد قسمت پايين ساقه (نزديک به سطح زمين) و يا اصطلاحاً يقه گياه را برش هاي عمودي يا افقي مي دهند تا اولئوگم رزين(آنغوزه) به صورت شيرابه به بيرون تراوش کند. اين ماده در مجاورت هوا سفت مي شود که پس از سفت شدن آن را جمع آوري مي کنند و دوباره گياه را تيغ مي زنند يا محل قبلي را برش ديگري مي دهند تا دوباره اولئوگم رزين ترشح کند. اين عمل چندين بار و گاهي تا دو ماه از فصل بهار صورت مي گيرد. آنغوزه خارج شده به دو صورت اشکي (گرد و کروي با اندازه هاي مختلف) و توده اي و به رنگ هاي زرد تا قهوه اي تيره است که هرچه روشن تر باشد مرغوب تر و گران تر است.همچنين، نوع اشکي آنغوزه مرغوب تر و گران تر مي باشد. آنغوزه مزه اي گس و تقريباً تند و سوزاننده دارد و داراي بوي نامطبوع شبيه ترکيبات گوگرددار است.

 

اين گياه در ايران و در استان خراسان، بلوچستان، کرمان و نواحي جنوبي وجود دارد.

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان خوردن روزانه یک برگ از گل مینا را در پیشگیری از میگرن تاثیرگذار می‌دانند.

اصغر نقشی منطقه آذربایجان شرقی، افزود: بخش‌های هوایی گل مینا یا گاو چشم ارزش دارویی دارند.

 

وی با اشاره به عارضه شایع با مصرف گل مینا تشریح کرد: زخم دهان عارضه‌ای شایع در خوردن برگ تازه این گیاه دارویی است و برای برطرف شدن این عارضه، می‌توان در ابتدا برگ‌ها را داغ کرد و سپس جوید.

 

نقشی از تاثیر تنتور این گیاه دارویی برای درمان میگرن گفت و ادامه داد: در آغاز درد میگرن، نوشیدن هر نیم ساعت یک بار ۱۰- ۵ قطره از تنتور گل مینا توصیه شده است.

 

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: نوشیدن تنتور گل مینا برای میگرن های سرد که در آن عروق خونی مغز منقبض شده با استفاده از حوله گرم، سردرد کاهش می‌یابد.

 

نقشی تاکید کرد: گیاه تازه گل مینا را می‌توان با تفت دادن در روغن برای برطرف شدن دردهای قولنجی شکم به صورت داغ روی شکم قرار داد.

منبع:
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
لینک به دیدگاه

ارزآوري 55 ميليون دلاري صادرات محصولات کشاورزي

 

مديرکل گمرک استان اصفهان امروز گفت: در اين مدت حدود 32 هزارو 347 تن محصولات کشاورزي به خارج صادر شد.

احمدي ونهري افزود: ارزش محصولات کشاورزي صادر شده حدود 4 درصد بيشتر از مدت مشابه سال قبل از آن بوده است.

محصولات گلخانه اي، گياهان دارويي همچون انواع کتيرا، گلاب و عرقيات، عسل، گردو و بادام عمده محصولاتي هستند که به کشورهاي اروپايي، حوزه خليج فارس و آسياي ميانه صادرشد.

وي گفت: سال 90 بيش از 34 هزار و 202 تن محصولات کشاورزي به ارزش بيش از 53 ميليون دلار به خارج صادر شد.

560 هزار هکتار از وسعت 10 ميليون و 700 هزار هکتاري استان زمين کشاورزي است.

توان توليد استان اصفهان در بخش کشاورزي پنج ميليون و 200 هزار تن در سالهاي عادي است .

پارسال حدود يک ميليون و 288 هزار تن کالا به ارزش حدود يک ميليارد و 600 ميليون دلار ازگمرک استان اصفهان به 85 کشور صادر شد./س

منبع:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

گیاهانی‌ که باید در سبد غذایی مردان باشد این بار قصد داریم مفیدترین و کاربردی‌ترین گیاهان دارویی را که خواص درمانی و تسکین دهنده بی‌نظیری در برخی از بیماری‌های مردان مانند التهاب پروستات، بواسیر و سنگ‌ کلیه دارد را معرفی کنیم بسیاری از ما بی‌آنکه بخواهیم طبق عادتی که از مادربزرگ‌هایمان به ارث برده‌ایم داروخانه کوچک گیاهی در آشپزخانه‌مان داریم که انواع گیاهان دارویی همچون آویشن، سنبل‌الطیب، گل‌گاوزبان، بابونه، جوانه گندم، زنجبیل، هل، چای‌های گیاهی، عصاره رزماری، روغن‌زیتون، اسانس نعناع یا پونه را در آن نگهداری می‌کنیم. گیاهان دارویی که‌از خواص درمانی متنوعی برخور دارند و علاوه بر اینکه به عنوان چاشنی طبیعی غذاها و خوراکی‌های ما را خوش‌طعم وخوش عطر می‌کنند، می‌توانند با خواص دارویی و کم‌نظیری که دارند برای درمان و تسکین برخی از بیماری‌ها و اختلال‌ها از آنها استفاده کرد. این بار قصد داریم مفیدترین و کاربردی‌ترین گیاهان دارویی را که خواص درمانی و تسکین دهنده بی‌نظیری در برخی از بیماری‌های مردان مانند التهاب پروستات، بواسیر و سنگ‌ کلیه دارد را معرفی کنیم. می‌توانید با داشتن چنین داروخانه‌ای، خود و خانواده‌تان را از مصرف انواع مسكن‌ها و آنتی‌بیوتیك‌ها بی‌نیاز كنید. تنها كافی است ۱۰۰ گرم از هر یك از این گیاهان را برای جعبه گیاهان دارویی خود تهیه كنید و با مشاوره با متخصص طب سنتی از خواص درمانی آنها بهره‌مند شوید.چای سبز کاهش التهاب پروستات بهترین روش طبیعی برای کاهش تورم پروستات در مردان نوشیدن چای سبز است. از آنجا که التهاب پروستات در مردان به عوامل باکتریایی مربوط است، مصرف گیاهان دارویی با خاصیت ضد باکتریایی بسیار موثر است. گیاه چای سبز از جمله این گیاهان است که به دلیل خاصیت ضدباکتریایی و آنتی‌اکسیدانی که دارد تاثیر زیادی در بهبود التهاب پروستات در مردان دارد. برای این منظور درمانگران پیشنهاد می‌کنند مردان مبتلا به التهاب پروستات روزانه ۳ فنجان چای سبز بنوشند.جعفری درمان سنگ‌کلیه و مثانه مردان مبتلا به سنگ کلیه و مثانه با نوشیدن دم‌کرده تخم جعفری و برگ‌های آن می‌توانند علاوه بر تسریع روند شکسته‌شدن سنگ‌ها به دفع آنها نیز کمک کنند. به گفته درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان علاوه بر نوشیدن دمنوش جعفری مصرف عصاره طبیعی این گیاه نیز می‌تواند به پاکسازی کلیه‌ها و مثانه کمک کند و با افزایش میزان ادرار و دفعات دفع آن به خروج سنگ‌های خرد شده و شکسته‌ شده کمک کند. برای تهیه دمنوش یا عصاره به دست آمده از سبزی جعفری کافی است یک دسته جعفری تازه را پاک کرده و خوب بشویید سپس آن را درون ۲ تا ۳ لیوان آب ریخته و روی حرارت به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. آب به‌دست آمده از جعفری را خنک بنوشید. مصرف این دمنوش گیاهی در مدت زمانی ۲ هفته تاثیر زیادی در شکسته شدن سنگ‌ها و دفع آنها از کلیه و مثانه دارد.گشنیز رفع بدبویی دهان بسیاری از درمانگران طب سنتی مصرف سوپ تهیه شده از برگ‌های تازه گشنیز را برای رفع بدبویی دهان به بیمارانشان توصیه می کنند. برای تهیه این سوپ لازم است به جای استفاده از مخلوطی از خرد شده سبزیجات مختلف و بهاره، تنها از برگ سبز و تازه گشنیز استفاده کنید و این سوپ را به عنوان غذا یا پیش غذا یک وعده در روز و درهفته سه تا چهار بار میل کنید. علاوه بر این استفاده از تخم گیاه گشنیز در تسکین درد دندان هم بسیار است. برای این منظور کافی است مقدار اندکی از تخم گشنیز را بجوید و به این ترتیب به تسکین و آرامش درد دندانتان به‌صورت موقت کمک کنید.زوفا تقویت معده و درمان نفخ در طب سنتی خواص مختلفی برای مصرف برگ های تازه گیاه زوفا، چای و جوشانده آن ذکر شده است. یکی از مفیدترین این خواص تاثیر آن در تقویت عملکرد گوارش به ویژه معده است. نوشیدن دمنوش این گیاه در طول هفته کمک می‌کند تا ناراحتی‌های معده مانند نفخ شکم برطرف شده و معده عملکرد بهتری را در بدن از خود نشان دهد. علاوه بر این مصرف چای این گیاه به تسکین اختلال های تنفسی، تسکین درد سینه در سرماخوردگی‌ها و به عنوان یک خلط آور مناسب و طبیعی به بیماران توصیه‌می‌شود.زردچوبه یکی از ادویه های خوشرنگ وبویی است که به جهت داشتن ماده ای به نام کورکومین از ضعف مغز و ابتلا به آلزایمر و فراموشی جلوگیری می‌کند زردچوبه پیشگیری از آلزایمر زردچوبه یکی از ادویه های خوشرنگ وبویی است که بیشتر ما برای تهیه و طبخ غذا از آن استفاده می کنیم. در حالی که این گیاه زرد رنگ به جز عطر و بو خواص دیگری هم دارد که از سوی دانشمندان نیز به تایید رسیده است. زردچوبه به جهت داشتن ماده ای به نام کورکومین از ضعف مغز و ابتلا به آلزایمر و فراموشی جلوگیری می کند.زنجبیل تقویت باروری در مردان زنجبیل از جمله گیاهان دارویی با طبع گرم است که مزه‌ای تند و سوزاننده دارد. مصرف این گیاه به صورت تازه یا خشک شده آن تاثیرات درمانی بی‌نظیری به همراه دارد که یکی از بارزترین آنها تقویت قوای جنسی است. این گیاه به دلیل طعم و عطری که به غذا می‌دهد یکی از پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی و غذایی در میان مردم کشورهای شرقی است. مصرف روزانه زنجبیل به همراه غذاها، چای یا سالاد می‌تواند علاوه بر افزایش قوای جنسی به عنوان یک داروی طبیعی برای کاهش میزان کلسترول خون، کاهش چسبندگی پلاکت‌ها، افزایش قوت هضم و متابولیسم بدن مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر زنجبیل امروزه فرآورده‌های صنعتی دیگری از این گیاه دارویی تهیه می‌شود که در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد. اسانس زنجبیل یکی از این فرآورده‌هاست که می‌توان روزانه ۲۰ تا ۳۰ قطره آن را به همراه غذا، سالاد و چای دو تا سه بار در طول روز مصرف کرد.شاه‌تره پیشگیری از بواسیر در مکتب طب سنتی ایران از گیاهان دارویی متنوعی برای درمان بواسیر نام برده شده که استفاده خوراکی و موضعی از آنها در درمان این بیماری از سوی متخصصان طب سنتی توصیه شده است. گیاهانی چون شنبلیله، پیاز، شاه‌تره، گل میخک، کاسنی صحرایی، تره، بومادران و چای کوهی از جمله گیاهانی هستند که از سوی درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان به بیماران توصیه می‌شوند. این گیاهان بهتر است به صورت تازه مصرف شوند. به عنوان مثال درمانگران مصرف خوراکی این سبزی‌ها و گیاهان را در وعده‌های غذایی و به جای مواد اولیه در طبخ غذا بسیار توصیه کرده‌اند. خوردن کوکوی تهیه شده از تره تازه یا شاه‌تره و مصرف آن سه بار در هفته علاوه بر پیشگیری از ابتلا به بواسیر در درمان آن نیز بسیار موثر است.شنبلیله کاهش درد بواسیر مرهم تخم شنبلیله یکی دیگر از داروهای گیاهی مسکن برای کاهش دردهای بواسیر است. با افزایش درد بواسیر در بیمار و التهاب ناحیه بواسیر بیمار امکان انجام فعالیت‌های روزانه خود را از دست داده و به سختی می‌تواند بنشیند یا برخیزد. در این حالت برای تسکین دردهای او مرهم تخم گشنیز از سوی درمانگر تجویز شده است. برای تهیه این مرهم لازم است ۱۰۰ گرم از تخم نیمکوب شده شنبلیله را با ۴ لیوان آب مخلوط کرده و به مدت ۶-۵ دقیقه بجوشانید. این مخلوط را پس از آنکه ولرم شد، صاف کرده و در موضع مبتلا به بواسیر کمپرس کنید. علاوه بر این استفاده موضعی از کوبیده گیاه شاه‌تره تازه نیز در درمان دردهای ناشی از بواسیر به ویژه نوع خارجی آن بسیار موثر است. منبع: افکار

لینک به دیدگاه

شبه جزیره کره شمالی از سه طرف به دریا مشرف می شود و این موضوع باعث شده است که این کشور در تنوع گونه های گیاهی غنی باشد. حدود 4200 گونه از گیاهان عالی در 235 خانواده که شامل 200 گونه دارویی و 60 گونه گیاهی معطر می شود در فلور گیاهی این کشور موجود می باشند. در این کشور گیاهان دارویی به صورت خودرو (وحشی) و کشت شده جمع آوری و برداشت می شوند.

کره شمالی

کره شمالی با ۱۲۰۵۶۸ کیلومتر مربع وسعت (نود و سومین کشور جهان) در نیمکره شمالی و در شرق قاره آسیا در کناره غربی دریای ژاپن و شرق خلیج کره و در همسایگی کشورهای کره جنوبی در جنوب، چین در شمال و شمال غربی و روسیه در شمال شرقی واقع شده‌است. کره شمالی کشوری کوهستانی است که کوه‌ها در تمام نقاط آن کم و بیش پراکنده‌اند و جلگه‌ها بیشتر در کرانه‌های غربی و نیز در برخی نواحی ساحل شرقی واقع شده‌اند و جنگل‌ها پهنه وسیعی از آن را پوشانده‌اند. آب و هوای آن در نواحی شمالی معتدل و در سایر نواحی گرم و مرطوب است. آب و هوای قاره ای بهمراه این نکته که شبه جزیره کره از سه طرف به دریا مشرف می شود باعث شده است که جمهوری دموکراتیک خلق کره را در تنوع گونه‌های گیاهی غنی سازد. حدود ۴۲۰۰ گونه از گیاهان عالی در ۲۳۵ خانواده که شامل ۲۰۰ گونه دارویی و ۶۰ گونه گیاهی معطر می شود در فلور گیاهی این کشور موجود می‌باشند. در این کشور گیاهان دارویی به صورت خودرو (وحشی) و کشت شده جمع آوری و برداشت می شوند. جدیدترین نسخه‌ها از فارماکوپه از جمهوری دموکراتیک خلق کره در سال ۱۹۹۶ منتشر شد و از نظر قانونی الزام آور است. حدود ۱۱۹۵ نوع داروی گیاهی دراین کشور ثبت شده است. سیستم نظارت بر واکنش‌ها و تاثیرات نامطلوب داروهای گیاهی از سال ۱۹۴۷ در این کشور راه اندازی شده است. گزارش شده است که در حال حاضر حدود ۷۰ درصد از داروهایی که برای طب سنتی در این کشور استفاده می‌شوند از گیاهان پرورش یافته در اطراف منازل تولید می‌گردند.

لینک به دیدگاه

اسانس آرامش

دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود دریافتند که چیدن چمن ها و رایحه علف های تازه کوتاه شده می‌تواند استرس را کاهش دهد
. به گزارش مهر، محققان دانشگاه کویئن آیلند کشف کردند که چمن‌های تازه چیده شده یک ماده شیمیایی معطر تولید می کنند که اثرات مفیدی روی خلق و خوی افراد دارد و موجب از بین رفتن استرس آن ها می‌شود. دانشمندان این رایحه را به صورت آزمایشگاهی ساختند که عرضه تجاری آن از ماه آینده آغاز می شود. این رایحه که از 3 ماده شیمیایی ساخته شده از نوک چمن های تازه کوتاه شده آزاد می شود، "اسانس آرامش" نام گذاری شده است. دانشمندان استرالیایی با بررسی نقش این اسانس روی حیوانات دریافتند که این ماده از آسیب دیدن هیپوکامپ مغز جلوگیری می کند.هیپوکامپ فضایی از مغز است که پاسخ های ارگانیسم به استرس را کنترل می کند. رایحه چمن تازه کوتاه شده به کاهش استرس کمک و حافظه را تحریک می کند. هر بطری این رایحه به قیمت 4 پوند وارد بازار می شود

لینک به دیدگاه
  • 3 ماه بعد...

[TABLE=class: contentpaneopen]

[TR]

[TD=class: contentheading, width: 100%]نجات مصرف کننده قرص برنج به وسیله طب سنتی [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=class: contentpaneopen]

[TR]

[TD] نوشته شده توسط hejamat [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: createdate] چهارشنبه ۰۲ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۲۷ [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

دومین نفر مسموم مصرف کننده قرص برنج به وسیله روش درمانی حجامت و طب سنتی از مرگ نجات یافت

شرح گزارش درمانی به تفصیل منتشر خواهد شد

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: modifydate] آخرین به روز رسانی در يكشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۰۵:۵۲ [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

  • Like 1
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

به گزارش شبکه خبری آموزشی گیاهان دارویی به نقل از خبرگزاری دانا، شیاف گیاهی سیاه دانه با نام تجاری فیتوواژکس با شماره ۷۵۵۲۹ در سال ۹۱ ثبت اختراع شد و پس از مراحل دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر وارد مرحله تولید شده و تا یک ماه آینده وارد بازار مصرف می شود. عضو مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح با اشاره به اینکه اجرای طرحهای تولید محور و افزایش ارتباط با صنعت یکی از اهداف اصلی این مرکز به شمار می رود خاطر نشان کرد: تا کنون تحقیقات گسترده ای در خصوص گیاه سیاه دانه در سطح دنیا صورت گرفته است اما به مرحله تولید نرسیده است و داروی فیتو واژکس نخستین داروی گیاهی سیاه دانه است که به مرحله تولید رسیده است . دکتر حسن رخشنده با اشاره به اینکه این دارو با همکاری شرکت سبز دارو اصفهان تولید و وارد بازار می شود خاطر نشان کرد:‌ قرار است در مرحله نخست یک میلیون واحد شیاف از این نوع دارو تولید شود. وی با اشاره به اینکه فیتوواژکس تا بیست سال آینده به طور انحصاری به نام جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و کشور دیگری نمی تواند از این عنوان استفاده کند خاطر نشان کرد:‌ برنامه ریزی شده است که این دارو علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر شود .عضو هیئت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این دارو برای عفونتهای قارچی زنان کاربرد دارد اظهار داشت: ‌بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو عوارض جانبی ندارد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در اردیبهشت ماه امسال در اختیار داروخانه های سطح کشور قرار خواهد گرفت . دکتر حسن رخشنده خاطر نشان کرد:‌ داروی فیتوواژکس با ریشه گیاه سیاه‌دانه و بصورت شیاف تهیه می‌شود و مراحل تحقیق آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این گونه بوده است که: ابتدا روی محیط کشت،اثرات ضد میکروبی دارو بررسی شده،مرحله بعدی با همکاران روی حیوان(موش) کار کردیم که اثرات ضدقارچی و ضدمیکروبی آن را بررسی کردیم. سپس در دو گاوداری در مشهد و فریمان،اثرات این دارو را روی عفونت‌های پستان گاو بررسی کردیم. در مرحله نهایی، سمیت دارو روی موش بررسی و متوجه شدیم سمی نیست. دکتر رخشنده گفت: این دارو برای درمان عفونت‌های قارچی دستگاه تناسلی زنان اثربخش است،چراکه با همکاری گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی ۱۰۰نفر از بیماران تست شد و نتایج بسیار خوبی داشت .

لینک به دیدگاه

به گزارش شبکه خبری آموشی گیاهان دارویی کامکار جایمند عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: براساس تحقیقات انجام شده مصرف سیر یکی از ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های با آرتروز است و نتایج یک پژوهش انگلیسی نشان می‌دهد خانم‌هایی که سبزیجات به ویژه سیر و پیاز بیشتری مصرف می‌کنند کمتر در معرض آرتروز در مفاصل‌هایشان قرار می‌گیرند.وی در ادامه افزود: محققان هزاران زن بین 46 تا 77 ساله را زیر نظر گرفتند، به ویژه که در این پژوهش، خانم‌های دوقلویی بودند که از سن 9 سالگی تحت نظر این پژوهشگران قرار داشتند و قرار بود این خانم‌ها جزئیات عادت‌های غذایی‌شان را گزارش دهند و هرازگاهی از دست و زانوهای آنها “عکس رادیوگرافی “گرفته شود.جایمند با اشاره به هدف این پژوهش گفت: قصد داشتند که اولین علایم آسیب‌های مفصلی و آرتروز را شناسایی کنند و نتایج این پژوهش که در مجله mbc منتشر شد، نشان می‌دهد خانم‌هایی که سبزیجات بیشتری مصرف می‌کردند کمتر درمعرض آرتروز قرار گرفتند. این سبزیجات به ویژه شامل سیر، پیاز، موسیر، پیازچه و تره فرهنگی بوده است.این استادیار پژوهش اظهار داشت: آلیسین موجود در این سبزیجات خواص ضدالتهابی دارد و برای همین مانند یک محافظ جلوی آسیب دیدگی مفاصل را می‌گیرد.این کارشناس تحقیقات گیاهان دارویی تصریح کرد: بررسی محققان نشان داد که “عوامل ژنتیکی” تأثیری در ابتلا به این بیماری ندارد و مراقبت و پیشگیری حرف اول را می‌زند.

لینک به دیدگاه

ه گزارش

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
به نقل از باشگاه خبرنگاران، مجتبی خادم الحسینی کارشناس گیاهان دارویی گفت: شنگ (Sheng) درفصل بهار می روید. این گیاه دو لپه ‌ای و دو جنسی است به وسیله بذر و خودرو درمحیط رشد می‌کند و از خانواده کاسنی است.خادم الحسینی با اشاره به خواص دارویی گیاه شنگ گفت: در درمان ناراحتی‌های گوارشی و کبدی استفاده می‌شود. از برگ این گیاه درساخت کرم استفاده می‌کنند که برای درمان زخم‌های سطحی مفید است.کارشناس گیاهان دارویی با بیان اینکه شنگ قابض است اظهار داشت:این خاصیت گیاه برای صفرا مضر است اما خونریزی داخلی و دستگاه گوراش را تا حد زیادی برطرف می‌کند.بیشترین خاصیت گیاه در ریشه است که متاسفانه در ایران از برگ و ساقه استفاده می شود.خادم الحسینی به ترکیبات تشکیل دهنده شنگ اشاره کرد و گفت: این گیاه حاوی اسید کوماریک،‌ اسید کافئیک و گالیک اسید است. این اسید‌ها فعالیت آنتی اکسیدانی دارد لذا با رادیکال‌های ‌آزاد که باعث سرطان می شوندمقابله می‌کنند.وی ادامه داد: ساقه گیاه شنگ غنی از ترکیبات فنولی است. شنگ برای زخم معده نقش حفاظتی دارد و دیواره معده راتقویت می‌کند. همچنین در سم زدایی بدن نیز از این گیاه استفاده می‌شود.

لینک به دیدگاه

علی‌محمد محمدی در گفت‌و‎‌گو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار کرد: گیاه با ارزش کرفس که خواص درمانی بسیاری هم دارد در دهه‌های اخیر به دلیل بهره‌برداری بی‌رویه در آستانه نابودی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بهره‌برداری از غنچه کرفس ممنوع است، گفت: در برخی از رویشگاه‌های واجد شرایط به شرط رعایت قوانین مردم محلی قادر به بهره‌برداری خواهند بود.

محمدی با اشاره به اینکه برای توسعه رویشگاه‌های گیاه کرفس ابتدا باید مناطق مستعد کاشت شناسایی شوند، خاطرنشان کرد: این کار از طریق تماس با افراد محلی و شناسایی محل رویشگاه‌های سابق کرفس یا مناطق مستعد با استفاده از شرایط محیطی امکان‌پذیر است.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری ادامه داد: یکی از راه‌های حفاظت از رویشگاه‌های موجود جلوگیری از بهره‌برداری بی‌رویه و جلب همکاری مردم در حراست از گونه کرفس است که این امر تا حدودی محقق شده است.

وی با بیان اینکه از بذر و ریشه این گیاه در درمان رماتیسم استفاده می‌شود، یادآور شد: این گیاه برای رفع دل درد، سرما خوردگی و تصفیه خون استفاده می‌شود.

محمدی اضافه کرد: از غنچه این گیاه برای تولید فرآورده‌هایی مانند ترشی و یا در پخت غذاهایی مانند انواع سوپ و خورش استفاده می‌شود.

لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

این ادویه موجب سقط جنین می شود

 

این گیاه در كشور ما معمولاً به صورت خشك شده و پودر مورد استفاده قرار می‌‌گیرد ولی دركشورهای دیگر علاوه بر پودر آن، نوع تازه‌اش را نیز در غذا مصرف می‌كنند زیرا آویشن تازه عطر و بوی بیشتری نسبت به نوع خشك آن دارد.

 

آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید است و باعث كاهش فشارخون و چربی خون می‌شود. آویشن خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی، ضد انگلی، ضد التهاب، ضد احتقان، ضد زخم‌های داخلی، ضد آلزایمر و قابض دارد.

 

مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شكم ، سوءهاضمه، آسم ، سیاه‌سرفه، سرگیجه، سردرد و زكام توصیه می‌شود، برای این منظور 10 گرم آویشن را در یك لیتر آب ریخته و جوشانده آن در طول روز مصرف شود.

 

آویشن سقط كننده جنین در مادران باردار محسوب می‌شود بنابراین زنان باردار باید از مصرف آن خودداری كنند.

منبع: طبنا

لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

هشدار محققان درباره مضرات آسپرین در برابر فواید آن

سلامت نیوز : در حالی که تعدادی از تحقیقات نشان می‌دهد که استفاده روزانه از آسپرین احتمال مرگ و میر بر اثر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.اما تحقیقات دیگر حاکی است که استفاده از این دارو دارای خطر خونریزی است.

 

 

 

محققان انجمن سرطان آمریکا اعلام کردند: افرادی که روزانه از آسپرین با دوز کم استفاده می‌کنند نه تنها به قلب خود کمک نمی‌کنند بلکه احتمال مرگ خود بر اثر سرطان را هم کاهش نمی‌دهند.محققان گفتند: کاهش خطر مرگ و میر بر اثر استفاده از آسپرین به اندازه‌ای نیست که پیشتر تصور می‌شد.آنها افزودند: عوارض جانبی آسپرین- از جمله خطر خونریزی- را هم باید در حین استفاده از آسپرین مدنظر قرار داد.

 

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ اریک ژاکوبز، مدیر استراتژیک انجمن فارماکواپیدمولوژی گفت: اگر چه که شواهد اخیر درباره استفاده از آسپرین دلگرم کننده هستند اما هنوز زود است تا به مردم پیشنهاد کنیم برای پیشگیری از سرطان از آسپرین استفاده کنند.وی خاطرنشان کرد: حتی استفاده از این دارو با دز کم هم می‌تواند خطر خونریزی معده و روده را به همراه داشته باشد.ژاکوبز تصریح کرد: برای استفاده از آسپرین باید خطرات و منافع آن را – بر حسب پیشینه پزشکی هر فرد- به طور همزمان مدنظر قرار دهیم و برای استفاده روزانه از این دارو حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنیم.

 

محققان برای بررسی عوارض جانبی استفاده روزانه از آسپرین در پیشگیری از سرطان، ۱۰۰ هزار مرد و زن را که هیچ یک پیشینه ابتلا به سرطان را نداشتند و برخی از آنها به صورت روزانه از آسپرین استفاده می‌کردند، بررسی کردند.

 

5138 نفر از این افراد در نهایت بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست دادند.محققان گفتند: استفاده از آسپرین به میزان 16 درصد خطر مرگ و میر بر اثر سرطان را کاهش می‌دهد که این درصد کمتر از مقداری بود که آنها در تحقیقات اخیر خود متوجه شده بودند.طبق نتایج آزمایش‌های اخیر که به صورت تصادفی (یعنی گروهی به طور تصادفی برای استفاده از آسپرین و گروهی دیگر برای عدم استفاده از آسپرین انتخاب شدند) انجام شد، استفاده از آسپرین میزان مرگ و میر بر اثر سرطان را به میزان 37 درصد در طول 5 سال پس از شروع مصرف و 15 درصد در طول 10 سال پس از مصرف کاهش می‌دهد.

 

این بررسی‌ها بر مبنای مشاهده و نه کارآزمایی تصادفی بودند و این بدان معناست که کاهش میزان مرگ و میر در اثر سرطان به دلیل استفاده از آسپرین می تواند بیشتر یا کمتر از اینها برآورد شود.دکتر جان بارون استاد پزشکی دانشگاه North Carolina گفت: دلیل اینکه چرا آسپرین ضد سرطان است؛ هنوز مشخص نشده است.وی خاطرنشان کرد: تاثیرات آسپرین به مرور زمان مشخص می‌شود. مثلا آسپرین می‌تواند در صورتی که فرد به مدت 10 سال از آن استفاده کند؛ موجب پیشگیری از سرطان روده بزرگ شود.وی افزود: اما در طول این مدت؛ احتمال خونریزی روده و معده و همچنین خونریزی مغزی وجود دارد بنابراین این خطرات و منافع استفاده از آسپرین را باید با هم مدنظر قرار داد.

لینک به دیدگاه

تاثیر گیاه کلم در درمان سرطان معده

مقاله زیر بررسی تاثیر آلکالوئید سولفورافان گیاه کلم (Brassica oleracea) در درمان سرطان معده و مزایای این گیاه مفید را شرح می دهد .

 

چکیده:

انسان جزئی ازطبیعت است وبه طورمسلم برای هربیماری ،طبیعت گیاه درمان آن راعرضه کرده است.انسان هرچه به طبیعت نزدیک شود سالم تر شده وبیشترعمرمی کند .بهره گیری از گیاهان دارویی استمداد از طبیعت در جهت سالم زیستن است. کلم با نام علمی (Brassica oleracea) ازخانواده Cruciferae گیاهی یک ساله و دوساله که دارای برگ های ناصاف و موجدار بوده و میوه آن بصورت خورجین، دراز و باریک میباشد کلم خودرو و بومی سواحل انگلستان و مدیترانه است. واریته های مختلف کلم در سراسر دنیا بعنوان سبزی کشت می شود. کلم غنی از ویتامین A، B1، B2 و C می باشد.این گیاه حاوی آلکالوئیدهای سولفورافان، ایندول و ایزوتیوسیانات است که قسمت مورد استفاده ی دارویی آن ریشه و برگ های آن می باشد. از نظر خواص درمانی گیاه کلم محرک قوای جنسی، صاف کننده صدا، تسکین دهنده دردهای زانو، درد مفاصل، خواب آور، نیرو بخش بوده و ضماد برگ کلم خودرو و یا کشت شده که به صورت خردشده برای تورم و آماس و تومورها و درد مفاصل استعمال می شود. برگ کلم خودرو به صورت خام یا پخته شده به هضم غذا و از بین بردن سموم موجود درکبد کمک می کند. مهمترین خواص دارویی گیاه کلم در درمان سرطان معده می باشد. این بیماری بر اثر ایجاد باکتری هلیکوباکتریپلوری وعدم تعادل در تقسیم سلولی که باعث ایجاد تومور می شود به وجود می آید. آلکالوئید سولفورافان با از بین بردن باکتری هلیکوباکتریپلوری که در معده باعث ایجاد زخم معده و سرطان معده می شوند، آن را درمان می کند. استفاده ازکلم در یونان به 600 سال قبل از میلاد مسیح بر می گردد و جایگاه ویژه ای در طب سنتی دارد، لذا شناخت و آگاهی از خواص دارویی متعدد آن می تواند در حفظ سلامتی جامعه ی ما نیز نقش بسزایی داشته باشد. هدف از این مقاله، تحقیق و بررسی خواص دارویی گیاه کلم در درمان سرطان معده می باشد.

مقدمه:

طبیعت سرشار از زیبایی، اعجاز و سخاوت است. پروردگار طبیعت را به ما ارزانی داشت تا درآن زندگی کنیم و به بهترین وجه از آن بهره گیریم. تمام گیاهان موجود در طبیعت، ازدرختان سر به فلک کشده در جنگل ها تا بوته های خار بیابان های تفتیده، از هر نظر مهم و با ارزش وآیت روشنی از دانش وعظمت خداوند هستند. انسان ازبدو خلقت از گیاهان استفاده های متعددی می کرده و جهت بقای خود نیازمند به آنان بوده اند.آنان در تغذیه ،تهیه پوشاک ، ساخت مسکن و لوازم زندگی و بسیاری ازموارد دیگر از گیاهان استفاده می کردند. یکی از موارد مهم استفاده از گیاهان از دیر باز تا کنون ، درمعالجه ودرمان بیماری ها بوده است. طی سالیان متمادی داروهای گیاهی اساس درمان بیماریهای گوناگون محسوب می شد. قدیمی ترین اطلاعات ثبت شده در مورد استفاده از گیاهان در عصر ساختن اهرام مصر یعنی حدود چهار هزار سال قبل است. طبق اسناد به دست آمده، از سیر و پیاز در تغذیه کارگران سازنده اهرام استفاده می شده وبرخی گیاهان هم درمداوای بیماریها به کارگرفته می شده است همچنین از گیاهان مختلف در حفظ اجساد و جلوگیری ازفساد آنها، تهیه روغن های طبی و مواد ضد سم، عطریات و لوازم آرایشی زنان استفاده می شده و استفاده از گیاهان دارویی در ایران قدمت بلندمدتی برخوردار است[1]. در دوران هخامنشی طب گیاهی در ایران گسترش چشم گیری داشت و علاوه بر تجربیاتی که در کشور به دست آمده بود، ازیافته های یونانیان هم استفاده می شد. پس از ظهور اسلام و افزایش شوق آموختن در ایرانیان، دانش طب گیاهی نیز پیشرفت چشمگیری یافت. به عنوان مثال درکتاب "قانون" ابن سینا پزشک عالی قدر اسلامی که در عالم پزشکی شهرت جهانی دارد، بسیاری از گیاهان دارویی و نسخه های طبیعی آورده شده است و این کتاب نزدیک به چهارصد سال در دانشکده های پزشکی اروپا تدریس می شد. در اوایل قرن بیستم پیشرفت علم شیمی منجر به توسعه صنعت داروسازی و تهیه داروهای شیمیایی گشت و از آن زمان به بعد هر روزه داروهای شیمیایی جدیدی به وسیله دانشمندان ساخته و به بازار عرضه می شود. اگر چه داروهای شیمیایی به نسبت داروهای گیاهی، بیماریها راسریع تردرمان کرده واثر قوی تری دارند اما پیامدهای سوء ناشی از مصرف آنان نیز بیشتر از داروهای گیاهی است. مصرف طولانی و برخی موارد مقطعی داروهای شیمیایی عوارض خاصی در بدن برجای می گذارد که عوارض جانبی نامیده می شوند وممکن است ناراحتی های تازه ای برای بیمار ایجاد کند. به همین جهت امروزه بسیاری از متخصصان پزشکی و داروسازی معتقدند باید بیماران را به سوی مصرف گیاهان دارویی سوق داد و در راستای همین هدف دردهه اخیر، داروسازان ازعصاره های گیاهی داروهای متنوعی را ساخته و به بازار عرضه کرده اند که اثرات مثبت آن ها مورد تایید همه قرار گرفته است[3]. گیاهان دارویی حاوی روغن های عطری، آلکالو ئیدها مواد پروتئینی، ملاونوئیدها و مواد لعاب دار است. گیاه کلم به عنوان یک گیاه مهم درصنایع دارویی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از کلم در یونان به 600 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. در آن زمان عوام از این گیاه برای جلوگیری از معده ریزی ها، درمان زخم، درد مفاصل و صاف کننده صدا استفاده می کرند. به علت وجود آلکالوئیدهای ارزشمند در پیکر رویشی و ریشه ی کلم در اکثر فارماکوپه ها به عنوان یک گیاه دارویی بسیار مهم معرفی و خواص آن نیز بیان شده است. این گیاه به علت دارا بودن آلکالوئیدهای مهم نظیر "سولفورافان" و “ایزوتیوسیاتات” که هر دو اثر آنتی نئوپلازی (ضد تومور) دارند، اهمیت خاصی در داروسازی داشته و حدود 30 سال است که دراین صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. این مواد مواد در شیمی درمانی برخی سرطان ها نیز کاربرد دارند[4]. سولفورافان در بیماران سرطان معده سیستم دفاعی بدن را تقویت کرده و باکتری هلیکوباکتریپلوری را که باعث زخم معده و سرطان معده می شوند را ازبین برده و سرطان معده را درمان می کند. این گیاه در کشور های روسیه ، انگلستان و آلمان در سطح وسیع کاشته می شود.[2]

مشخصات گیاه کلم:

کلم با نام علمی (Brassica oleracea) ازخانواده Cruciferae می باشد. کلم گیاهی است گیاهی یک ساله و دوساله که دارای برگ های ناصاف و موجدار بوده و میوه آن بصورت خورجین، دراز و باریک میباشد کلم خودرو و بومی سواحل انگلستان و مدیترانه است. واریته های مختلف کلم درسراسر دنیا بعنوان سبزی کشت می شود[5]. کلم غنی از ویتامین A، B1، B2 و C می باشد.این گیاه حاوی آلکالوئیدهای سولفورافان، ایندول و ایزوتیوسیانات است که قسمت مورد استفاده ی دارویی آن ریشه و برگ های آن می باشد. از نظر خواص درمانی گیاه کلم محرک قوای جنسی، صاف کننده صدا، تسکین دهنده دردهای زانو، درد مفاصل، خواب آور، نیرو بخش بوده و ضماد برگ کلم خودرو و یا کشت شده که به صورت خردشده برای تورم و آماس و تومورها و درد مفاصل استعمال می شود. برگ کلم خودرو به صورت خام یا پخته شده به هضم غذا و از بین بردن سموم موجود در کبد کمک می کند دارد[6].

سابقه درمانی کلم:

استفاده ازکلم دریونان به 600 سال قبل ازمیلاد مسیح باز می گردد.درآن زمان عوام ازاین گیاه برای جلوگیری از خون ریزی ها ، درمان زخم ، درد مفاصل و صاف کننده صدا استفاده می کرند.. به علت وجود آلکالوئید های ارزشمند در پیکر رویشی وریشه ی کلم در اکثر فارماکوپه ها به عنوان یک گیاه دارویی بسیار مهم معرفی و خواص آن نیز بیان شده است.این گیاه به علت دارا بودن آلکالوئید های مهم نظیر “ سولفورافان “ و “ ایزوتیوسیاتات “ که هردو اثرآنتی نئوپلازی ( ضد تومور )دارند، اهمیت خاصی درداروسازی داشته و حدود 30 سال است که در این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.[7]

خواص درمانی کلم:

کلم یکی از سبزی های معروف خوراکی است که تاریخی کهن دارد. کلم اقسام مختلفی دارد و به رنگ های گوناگون است. مانند : کلم سبز، کلم قرمز، کلم قمری. کلم، رخسار را جلا می دهد و نیکو می سازد و خواب آور بسیار خوبی است و حرکت کودکان نو پا را آسان می گرداند. مصرف این گیاه ، صدا را صاف می کند.کلم پخته، بدن را از اخلاط فاسد و عرق زیاد پاک می کندو در درمان سرفه و درد کمر و زانو موثر است. تخم کلم، ضد خونریزی لثه و ضد کرم دستگاه گوارش ، ضد کم خونی بوده و قوه بینایی و نور چشم را افزایش می دهد[8]. مداومت در خوردن کلم، باعث از بین رفتن سنگ های ادراری و تناسلی خواهد شد. کلم به علت دارا بودن مواد گوگردی برای خارش و شستشوی موی سر شوره دار، داروی بسیار خوبی است. این گیاه تصفیه کننده خون است که دارای یک اسانس سلفوره بوده و برای معالجه کرم امعاء به کار می رود[10]. برای درمان زخم های عمیق و زخم های سرطانی، پماد برگ کلم با آرد جو مفید است. سوخته کلم برای درمان جوش های دهان، رفع زردی دندان و جلوگیری از ریزش مو مؤثر است. برای این منظور باید سوخته کلم را در محل مورد نظر بمالند و این کار را تکرار کنند تا اثر خود را ببخشد. خوردن 6/25 گرم تخم کلم که با آب پخته شده باشد، لکه های پوستی را برطرف می کند. شیره کلم خام، برای تقویت خون اشخاصی که کمبود آهن دارند مفید است. شیره کلم خام، غشاهای مخاطی معده و روده ها را پاکیزه می کند[9]. برگ کلم له شده، برای درمانی ناراحتی های پوستی مؤثر است.کلم اکسیری است که دوای همه دردهاست و تمام اعضای بدن از آن استفاده می کنند و هیچ دردی نیست که در مقابل کلم دوام آورد. کلم زخم های بواسیر را التیام می دهد. کلم سنگینی گوش را درمان می کند.برگ های خام کلم سبز یا قرمز را قبل از غذا به صورت سالاد بخورید. زیرا برگهای کلم مقدار زیادی کلسیم و گوگرد دارد که برای تقویت خون بی اندازه مفید است و سالاد برگ خام کلم، بهترین درمان کم خونی است[11].مصرف سوپ کلم برای معالجه برونشیت و سرفه شدید مفید است. برگ کلم سفید یا قرمز در معالجه امراض کبد و یرقان (زردی) نتایج مؤثری دارد.کلم بهترین داروی طبیعی برای معالجه اسهال است، برای این منظور باید برگ کلم یا گل کلم را با آب بپزید و فلفل و کره به آن چاشنی کنید و با کره و نان برشته به عنوان غذا مصرف کنید.مصرف کلم، بیماری نفریت (ورم چرکی کلیه) را درمان می کند[12].مصرف کلم برای مبتلایان به نفریت به سبب دفع سموم موجب تسکین درد می شود.اگر برگ کلم را به وسیله گذاردن اطوی داغ روی آن به صورت پماد در آورده و روی جاهایی که در بدن درد می کند بگذارید این مرهم (ضماد) برای تسکین درد اعصاب و رماتیسم و سیاتیک مؤثر است[14].مصرف شربت کلم، روزانه سه قاشق و هر بار یک قاشق قهوه خوری تمام کرم های بدن را دفع می کند.کلم به علت داشتن آهک زیاد، ارسنیک و ید، یکی از غذاهای بسیار عالی و مفید است و برای درمان سستی استخوان، سل و کم خونی نظیر ندارد.در کلم املاح سولفات، نیترات دوپتاس، اکسیدهای آهن و گوگرد (اسانس گوگرد) وجود دارد[15].

معرفی بیماری سرطان معده:

معده یکی از اعضای موجود در شکم و بخشی از دستگاه گوارش است و مثل هر یک از اعضای دیگر بدن مستعد ابتلا به سرطان است. پس از اینکه غذا جویده و بلعیده شد، از طریق لوله‌ای به نام مری، از دهان وارد معده می‌شود. معده عضوی کیسه مانند و دارای 5 قسمت مختلف است که ترشحات مختلفی برای هضم اولیه ی غذا ترشح می‌کند. سرطان در هر کدام از این مناطق پنج‌گانه ممکن است شروع شود و گاهی علائم و میزان بهبودی برحسب محل ابتلا متفاوت است. داخلی‌ترین لایه، لایه ی مخاطی نامیده می‌شود و اکثر سرطان‌های معده نیز از این قسمت شروع می‌شود. هر چه سرطان به بافت‌های زیرین نفوذ کند، احتمال بهبودی نیز کاهش می‌یابد[16]. سرطان معده عبارت‌ است‌ از رشد خارج از کنترل‌ سلول‌های‌ بدخیم‌ در معده‌ و از دسته سرطان‌هایی است که طی سالیان و به آرامی ‌رشد می‌کند، ولی قبل از اینکه سرطان به معنای واقعی ایجاد شود، تغییراتی در لایه‌های معده ایجاد می‌شود. متأسفانه در مراحل ابتدایی علائم چندانی دیده نمی‌شود و شاید به همین دلیل، سرطان معده در مراحل ابتدایی به سختی تشخیص داده می‌شود. عفونت بانوعی باکتری به نام ”هلیکو باکتر پیلوری” نیز منجر به گاستریت (زخم و التهاب معده) مزمن می‌شودکه معمولا در اکثر افراد موجب سرطان معده می شود. کشیدن سیگار، مصرف الکل و سابقه جراحی روی معده که قبلاً به منظور کنترل زخم انجام شده باشد، از دیگر دلایل ابتلا به این بیماری می باشد[13].

علایم سرطان معده و درمان گیاهی آن:

علایم سرطان معده عبارتند از: درد در ناحیه شکم (قسمت فوقانی، میانی شکم و اپی گاستریک) و احساس توده در شکم ( که از علایم دیررس و پیشرفته این بیماری می باشد)، احساس خستگی و ضعف و بی حالی که می تواند این علایم ثانویه ی کم خونی باشد. همچنین بی اشتهایی، به ویژه بی اشتهایی به غذاهای گوشتی و کاهش وزن که گاهی با اتساع شکم و آسیت (جمع شدن آب در شکم) همراه می شود. ممکن است همراه با توده باشد که دراین صورت می تواند باعث انسداد روده گردد[17]. گاهی نیز بیماران با علایم متاستاتیک به پزشک مراجعه می کنند مانند درگیری غدد لنفاوی ناحیه گردن که باعث بزرگی در این ناحیه می شود و یا علایم دیگر متاستاز مانند زردی و برآمدگی شکم که نشانه درگیری کبد است. مهمترین عامل ایجاد این سرطان باکتری هلیکو باکتر پیلوری می باشد.آلکالوئید سولفورافان موجود در گیاه کلم با از بین بردن باکتری هلیکوباکتریپلوری که در معده باعث ایجاد زخم معده و سرطان معده می شوند، آن را درمان می کند[14].

نتایج و بحث:

سابقه درمان بیماری ها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است و انسان به کمک گیاهان دارویی خود را درمان کرده و می کند . انسان تنها با دارو های شیمیایی درمان نمی شود بلکه همه عوامل طبیعی نقش درمان را داردودارو نهایتا نقش پیشگیری را در براربیماری ها ایفا می کند.وجود گیاهان در طبیعت یکی از نعمت های بزرگ الهی محسوب می شود. سرطان معده یکی از بیماری های شایع است که نتیجه عفونت با باکتری هلیکو باکتر پیلوری می باشد که آلکالوئید سولفورافان موجود در گیاه کلم از بین بردن این باکتری آنرا درمان می کندو این یک راه درمان گیاهی برای یک بیماری خطرناک سالانه جان میلیون ها انسان را می گیرد می باشد.

منابع مقاله:

1- م، قاسمی(1382). درمان بیماری ها به کمک داروهای گیاهی. نشر تیهو

2- بی نام – 6/6/86- شبکه تحقیقات گیاهان دارویی –

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

3- بی نام – بانک اطلاعات داروهای گیاهی و گیاهان دارویی ایر طب –

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

4- بی نام – 6/5/87 – ایران نیوز –

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

5- ه.صمصام شریعت(1386). گزیده گیاهان دارویی.نشرمانی

6- ع،زرگری(1371). گیاهان دارویی، جلد سوم. انتشارات تهران

7- ح،میرحیدر(1373). معارف گیاهی. نشر فرهنگ اسلامی

8- ع،یزدی(1378). خواص برخی خوراکی ها و گیاهان دارویی. نشر نجابت

9- Duke, J. A. et al. 2002. CRC Handbook of medicinal herbs. (CRC MedHerbs ed2)

10- Tutin, T. G. et al., eds. 2006. Flora europaea, second edition

11- Facciola. S. Cornucopia - A Source Book of Edible Plants. Kampong Publications 1990

12- Parmar. C. and Kaushal.2001. M.K. Wild Fruits of the Sub-Himalayan Region. Kalyani Publishers. New Delhi. 2005

13- Kunkel. G.2003. Plants for Human Consumption. Koeltz Scientific Books 1984

14- Koppikars Clinical Experience 70 years in Homoeopathy by S.P.Koppikar.2002

15- Dermatology for Homoeopaths by Ramji Gupta & R.K.Manchanda .2003.

16- Chiej. R. Encyclopaedia of Medicinal Plants. MacDonald 2004

لینک به دیدگاه

افسردگی پاییزی بی‌انگیزگی مبتلایان را در پی دارد

یک روانپزشک معتقد است کاهش انرژی، بی‌تحرکی، پایین آمدن عملکرد و فکر کردن مداوم راجع به مرگ از علائم افسردگی پاییزی است.

 

دکتر صیفوری در خصوص افسردگی‌های فصلی گفت: این شاخه از افسردگی از الگوهای چرخش فصلی تبعیت می‌کند و عمدتا در پاییز و زمستان تظاهر می‌یابد.

 

وی از این افسردگی با عنوان افسردگی s.a.d یاد کرد که به دلیل حساسیت سیستم مغزی نسبت به کاهش و همچنین بالا رفتن میزان هورمون ملاتونین رخ می دهد.

 

به گفته این پزشک متخصص، افراد مبتلا به افسردگی پاییزی از چیزی لذت نمی برند و در انجام کارهای معمول خود دچار کاهش عملکرد و بی‌انگیزگی می‌شوند.

 

صیفوی ادامه داد: یک فرم از افسردگی‌های فصلی نیز در بهار مشاهده می‌شود که در این حالت علائم فرد معکوس افسردگی پاییزی است و دچار سرخوشی و حالت‌های پرانرژی می‌شود.

 

این روانپزشک تمام شاخه‌های افسردگی را به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم بندی کرد و افزود: افرادی که افسردگی پاییزی آنها در حد خفیف است، می‌توانند با استفاده از نوردرمانی و پرداختن به کارهای لذت بخش و همچنین ورزش کردن علائم بیماری خود را کنترل کنند.

 

به گفته این روانپزشک قرار گرفتن در معرض نورآفتاب می تواند علائم این بیماری را تا حدودی کاهش دهد.

 

وی یادآور شد: اشخاصی که در مرحله شدید و متوسط هستند و دائما به خودکشی فکر می کنند به نوردرمانی جواب نمی دهند و باید تحت درمان دارویی قرار گیرند.

 

صیفوری همچنین اخلاقیات هر فرد را موتور محرکه بدن او دانست و تاکید کرد: اگر به درمان افسردگی بی‌توجهی شود، زندگی فردی و اجتماعی فرد تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: افراد افسرده نمی‌توانند از استعدادها و حداکثر توان خود استفاده کنند و روابط شغلی و عاطفی آنها تحت تاثیر قرار می‌گیرد به گونه‌ای که بسیار زودرنج و عصبی می‌شوند.

 

این پزشک متخصص تصریح کرد: اگر افسردگی فصلی را درمان نکنیم اختلال دوقطبی در فرد ایجاد می شود که علائم شدیدتر و درمان سخت تری دارد.

 

صیفوری با اعلام اینکه افسردگی در خانم‌ها از آقایان شایع‌تر است، خاطرنشان کرد: از هر پنج نفر افسرده چهار نفر خانم هستند. مسائل ژنتیکی، ویژگی‌های هورمونی، نوع روابط عاطفی، شیردهی، زایمان و غیره از جمله مواردی است که میزان افسردگی در زنان را افزایش می‌دهد.

  • Like 1
لینک به دیدگاه

×
×
  • اضافه کردن...