kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 تیر، ۱۳۹۲ سلام میخواهید با چه میکروی کار کنید؟ 5 لینک به دیدگاه
amir_f661119 284 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 تیر، ۱۳۹۲ با سلام.. باز هم معذرت بابت دیر پاسخ دادن. تا اینجا دوستان زحمت زیادی کشیدند و مطالب خوبی جمع آوری کردند. فکر میکنم رسیدیم به مرحله ای که میتونیم از بین سنسورها،میکرو، گیرنده فرستنده،موتورها و محرک ها و...انتخاب کنیم. 1- انتخاب میکروکنترلر: انتخاب میکرو مهمترین بخش رباتیک رو تشکیل میده از لحاظ عملکرد منظم،نویز پذیری،حجم حافظه و میزان اطلاعاتی که میتونه پردازش کنه باید دقت کافی انجام بشه.مثلا یکی از مهمترین عواملی که روی انتخاب نوع میکرو اثر میذاره انتخاب سنسور گیرنده-فرستنده هست.(به عنوان مثال RFM ها نسبت به مدل هایی مثل Sim20 و غیره حجم برنامه نویسی زیادتری دارند).مواردی مثل برنامه نویسی سنسورها و تولید پالس PWM واسه موتورها و... رو هم داریم. عملکرد GPS که مستقل از میکرو است و فعلا باهاش کاری نداریم. 2- انتخاب موتور و محرک های روبات:همون طور که قبلا هم گفته شد موتورها باید گشتاور لازم رو تامین کرده و البته سرعتشون به اندازه کافی باشه.بهتره محرکها از نوع شن رو باشه(یا ترکیبی از شن رو و چرخ دار). 3- انتخاب سنسورهای گیرنده و فرستنده 4-انتخاب دوربین 5- انتخاب بدنه روبات 6- انتخاب ماژول GPS 7- انتخاب سنسورهای فاصله یاب و تشخیص علایم حیاتی مصدوم و... اگه کسی واقعا قصد ساخت روبات رو داشته باشه،با انتخاب موارد 1و2 و کنترل موتورها میتونه استارت رو بزنه بعد از اون میتونه سراغ کنترل از راه دور کردن و موارد 3و4و5 بره.و بعدش تکمیل پروژه. 6 لینک به دیدگاه
salamis 1865 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 20 تیر، ۱۳۹۲ سلاممیخواهید با چه میکروی کار کنید؟ avr خانواده mega 6 لینک به دیدگاه
amir_f661119 284 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 تیر، ۱۳۹۲ avr خانواده mega َAVR میکروهای رایجی هستند و دسترسی به اونها ساده تر و قیمت مناسب تری دارن.اما شاید PIC یا میکروهایی که هم نویز کمتر میگیرن و هم اختلال عملکرد کمتری دارند هم خوب باشن. 6 لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 تیر، ۱۳۹۲ با سلام..باز هم معذرت بابت دیر پاسخ دادن. تا اینجا دوستان زحمت زیادی کشیدند و مطالب خوبی جمع آوری کردند. فکر میکنم رسیدیم به مرحله ای که میتونیم از بین سنسورها،میکرو، گیرنده فرستنده،موتورها و محرک ها و...انتخاب کنیم. 1- انتخاب میکروکنترلر: انتخاب میکرو مهمترین بخش رباتیک رو تشکیل میده از لحاظ عملکرد منظم،نویز پذیری،حجم حافظه و میزان اطلاعاتی که میتونه پردازش کنه باید دقت کافی انجام بشه.مثلا یکی از مهمترین عواملی که روی انتخاب نوع میکرو اثر میذاره انتخاب سنسور گیرنده-فرستنده هست.(به عنوان مثال RFM ها نسبت به مدل هایی مثل Sim20 و غیره حجم برنامه نویسی زیادتری دارند).مواردی مثل برنامه نویسی سنسورها و تولید پالس PWM واسه موتورها و... رو هم داریم. عملکرد GPS که مستقل از میکرو است و فعلا باهاش کاری نداریم. 2- انتخاب موتور و محرک های روبات:همون طور که قبلا هم گفته شد موتورها باید گشتاور لازم رو تامین کرده و البته سرعتشون به اندازه کافی باشه.بهتره محرکها از نوع شن رو باشه(یا ترکیبی از شن رو و چرخ دار). 3- انتخاب سنسورهای گیرنده و فرستنده 4-انتخاب دوربین 5- انتخاب بدنه روبات 6- انتخاب ماژول GPS 7- انتخاب سنسورهای فاصله یاب و تشخیص علایم حیاتی مصدوم و... اگه کسی واقعا قصد ساخت روبات رو داشته باشه،با انتخاب موارد 1و2 و کنترل موتورها میتونه استارت رو بزنه بعد از اون میتونه سراغ کنترل از راه دور کردن و موارد 3و4و5 بره.و بعدش تکمیل پروژه. میکرو atmega فکر کنم بهتره افراد بیشتری باهاش کار کرده اند در مورد موتور هم باید گیربکس ار باشد مهم اونه که قراره چه وزنی را جابجا کند تا بتوان موتور خوب معرفی کرد فرستنده و گیرنده rfd استارت باید با برنامه نویسی شروع کنیم دوستان اماده اید که هدف را برای برنامه نویسی تعیین کنیم؟ 6 لینک به دیدگاه
Abbas.H 15131 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 تیر، ۱۳۹۲ فکر میکننم از AtMega استفاده کنیم بهتر باشه. بخاطر برنامه نویسی و استفاده راحت تر و قیمت و دسترسی مناسب تر و همینطور وجود منابع آموزشی کافی ! برای موتور هم میتونیم از موتورهای سبک گیربکس دار استفاده کنیم. یا حتی موتورهای ساده. این موارد جزو جزئیات محسوب میشن دیگه ... برای سنسورها پیشنهاد دارم با تعداد کمی شروع کنیم. یعنی فقط سنسورهای ضروری و واجب. از جمله فاصله سنج و حرارت سنج. دوربین خیلی ضروری نیست. باز به نظر دوستان بستگی داره. بدنه روبات رو هم میتونیم به مرور در مراحل بعدی در موردش فکر کنیم. یا اگه واقعا هدف گروه، ساخت باشه، باید از الان فکرشو بکنیم برای gps هم به همین صورت. میتونیم از انواع رایجش استفاده کنیم که در دسترس باشن و قیمت مناسب تری داشته باشن. --------------------------- در حالت کلی من نظرم اینه که کار رو خیلی سنگین شروع نکنیم که اینجوری بین پست ها فاصله های طولانی بیفته. نظرتون چیه جدی تر ادامه بدیم ؟ 7 لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 تیر، ۱۳۹۲ برای مسیر یاب با 5 سنسور شروع کنیم(چه کسی برنامه را مینویسد) برای حرارت از 3 سنسور (چه کسی برنامه را مینویسد) برای فاصله هم از 3 تا (چه کسی برنامه را مینویسد) 5 لینک به دیدگاه
Abbas.H 15131 اشتراک گذاری ارسال شده در 29 تیر، ۱۳۹۲ برای مسیر یاب با 5 سنسور شروع کنیم(چه کسی برنامه را مینویسد)برای حرارت از 3 سنسور (چه کسی برنامه را مینویسد) برای فاصله هم از 3 تا (چه کسی برنامه را مینویسد) سوال بجایی کردید. برای نوشتن برنامه یا باید همکاری کنیم و یا کسی که تجربه داره داوطلبانه برنامه رو بنویسه و به بقیه هم قدم به قدم آموزش بده. چونکه بیشتر بچه های اینجا دانشجو هستن و تجربه تخصصی ندارند من پیشنهاد میکنم همین ابتدا یک چهاچوب کاملا مشخصاز هدف ارائه کنیم و بعد اون چهرچوب رو به صورت تخصصی به بخش های کوچک تر تقسیم کنیم و رو هر قسمت جداگانه کار کنی. اینجوری دقیقا مشخصه که قراره چکار کنیم و اینقدر سردرگم نمیشیم 6 لینک به دیدگاه
Mehdi.Aref 26780 اشتراک گذاری ارسال شده در 2 مرداد، ۱۳۹۲ دوستان عزیز فکر کنم اگه یک نگاهی به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و محصولات جدید اون بندازید خالی از لطف نباشه شایدم همکاریهایی در آینده باهم داشته باشیم که خیلی بتونه به پیشبرد بهتر کارامون کمک کنه . به نظرتون استفاده از کدوم موتورهایی که معرفی کرده برای کارمون بهتره؟ 3 لینک به دیدگاه
Abbas.H 15131 اشتراک گذاری ارسال شده در 2 مرداد، ۱۳۹۲ بهتره اول هدف کار رو به صورت دقیق مشخص کنیم و طبق اون هدف نوع موتورهای لازمه رو تعیین کنیم. بعد بیایم متناسب با نوع و قدرت مورد نیاز موتورها، درایور موتور رو انتخاب کنیم. بین درایورهایی که تو این سایت گذاشته شده، فکر میکنم ساده ترینش، یعنی همون lmd6020 با ولتاژ کاری 12 ولت و جریان خروجی 20 تا 40 آمپر مناسب باشه. بیاید یه دیاگرام جعبه ای از چیزی که قراره بهش برسیم، بکشیم تا بدونیم چی به چیه ! 3 لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 مرداد، ۱۳۹۲ سلام از مسیریاب شروع کنیم چطور باید مسیر را پیدا کند؟ مسیر که نشونه خاصی ندارد 1 لینک به دیدگاه
Abbas.H 15131 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 مرداد، ۱۳۹۲ سلاماز مسیریاب شروع کنیم چطور باید مسیر را پیدا کند؟ مسیر که نشونه خاصی ندارد ربات مسیر یاب رو دوست عزیزمون salamis دارن در تاپیک های دیگه آموزش میدن. برای ربات مسیر یاب باید یک خط که رنگش کاملا با زمینه متفاوته وجود داشته باشه که ربات فقط روی اون خط به مسیرش ادامه بده. برای دنبال کردن خط از سنسورهای نوری استفاده میشه. مثل فرستنده و گیرنده مادون قرمز. فکر میکنم بهتره در مورد همون ربات امدادگر (البته در ساده ترین حالتش) بحث رو پیش ببریم 2 لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 3 مرداد، ۱۳۹۲ ربات مسیر یاب رو دوست عزیزمون salamis دارن در تاپیک های دیگه آموزش میدن. برای ربات مسیر یاب باید یک خط که رنگش کاملا با زمینه متفاوته وجود داشته باشه که ربات فقط روی اون خط به مسیرش ادامه بده. برای دنبال کردن خط از سنسورهای نوری استفاده میشه. مثل فرستنده و گیرنده مادون قرمز. فکر میکنم بهتره در مورد همون ربات امدادگر (البته در ساده ترین حالتش) بحث رو پیش ببریم ممنون منظور من این بود که ربات امدادگر چط.ر قراره که مسیر را پیدا کند یه سوال قراره این ربات تو یه زمین مسابقه کار کند یا در عمل؟ 1 لینک به دیدگاه
mehdi19 718 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 مرداد، ۱۳۹۲ مثه سایر تاپیکا این تاپیکم تاریخ انقضاش قبل از رسیدن به هدف تاپیک رسید لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 مرداد، ۱۳۹۲ مثه سایر تاپیکا این تاپیکم تاریخ انقضاش قبل از رسیدن به هدف تاپیک رسید دوست عزیز کاش شما هم همکاری میکردید برا یکبار هم شده یه تایپک به هدف برسد لینک به دیدگاه
Mehdi.Aref 26780 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 مرداد، ۱۳۹۲ ممنونمنظور من این بود که ربات امدادگر چط.ر قراره که مسیر را پیدا کند یه سوال قراره این ربات تو یه زمین مسابقه کار کند یا در عمل؟ به نظرم بهتره ببینیم در عمل به چه صورته و اینکه ما میدونیم رباتهای امدادگر بعد از وقوع حادثه در محل حادثه رها میشوند تا مصدوم مورد نظر پیدا کرده و به مکانی امن انتقال دهند پس معمولا در فواصلی کوتاه از اپراتور استفاده میشن و برای این منظور استفاده از gps چندان مطلوب نیست و یک اپراتور با یک فرستنده گیرنده قوی و دوربینی کوچک میتونه نیاز ما رو برطرف کنه. یکی از آیتمهای دیگه ای که این ربات باید بذاریم اینه که بتونیم از زمان حرکت یک مختصات (0,0) بهش بدیم که بعد از طی مسافت مورد نظر و یافتن مصدوم دوباره به این مکان برگرده این قسمت کار خیلی میتونه مهم باشه و نیاز به یک برنامه نویسی قوی داره نظرتون چیه و اینکه برای این قسمت از چه الگوریتمی استفاده کنیم 1 لینک به دیدگاه
kendab 184 اشتراک گذاری ارسال شده در 4 مرداد، ۱۳۹۲ سلام اگر نخواهیم خیلی حرفه ای باشد فکر کنم یک روش برای این مختصات را بدونیم اینکه تغییرات هر چرخ چند ثانیه(یا دور) به جلو یا عقب میرود را در یک بازده زمانی به گیرنده ارسال کنیم و اونجا یاداشت شود بعد برای بازگشت از اون داده ها استفاده کنیم 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده