رفتن به مطلب

استفاده از آب شیرین کن در تولید آب شیرین مصرفی و کشاورزی


ارسال های توصیه شده

قيمت؟

همين تكنولوژي رو نميشه بزرگ كرد براي مصارف ديگر؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ساده ترینش 30 دلار و البته یک مدل خانوادگیش هست که نزدیک 100 دلار تا 18000 لیتر رو میتونه تصفیه کنه....بنظرم گزینه مناسبی برای مهندسی معکوس در ایران است. شاید یکم پلیمری باشه.

بستگی به توانایی ***** ها داره ..

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
این هم یک نمونه بروشور این محصول

لینک به دیدگاه
  • پاسخ 91
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ساده ترینش 30 دلار و البته یک مدل خانوادگیش هست که نزدیک 100 دلار تا 18000 لیتر رو میتونه تصفیه کنه....بنظرم گزینه مناسبی برای مهندسی معکوس در ایران است. شاید یکم پلیمری باشه.

بستگی به توانایی ***** ها داره ..

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
این هم یک نمونه بروشور این محصول

من حاضر هستم هزينه كنم

مالي و وقت

براي مهندسي معكوس اين وسيله

لینک به دیدگاه
من حاضر هستم هزينه كنم

مالي و وقت

براي مهندسي معكوس اين وسيله

دستگاه ارزشمندی است ولی اگر بتونید حمایت یک پژوهشکده رو بگیرید بنظرم سریعتر به نتیجه میرسید....طرح هم فوق العاده قابل توجیه است ولی بنظرم تا حدودی میان رشته ای است.

لینک به دیدگاه

قبلا در مورد آب شیرین کن های کیش با ظرفیت 2500 مترمکعب در روز مطلبی رو گذاشتم...بنظرتون برای تولید این مقدار آب شیرین که میشه 0.029 کیلوگرم بر ثانیه، چه مقدار آب دریا بر حسب کیلوگرم بر ثانبه لازم است؟

لینک به دیدگاه
دستگاه ارزشمندی است ولی اگر بتونید حمایت یک پژوهشکده رو بگیرید بنظرم سریعتر به نتیجه میرسید....طرح هم فوق العاده قابل توجیه است ولی بنظرم تا حدودی میان رشته ای است.

 

به نظر من تکنولوژی این وسیله با دستگاه های تصفیه خانگی و صنعتی رایج فقط یک مرحله زد عفونی هست .........در حال حاضر تکنولوژی اصلی تمام دستگاه های اسموز معکوس ساخت ***** یا غشایی به نام ممبران است که تکنولوژی تولیدش دست چند کشور محدود در دنیا است اگر کسی بتونه تو ایران این ***** را با کیفیت بالا تولید کنه 80 درصد راه را رفته این دستگاه های تصفیه که هر روز 10تا آگهیش میاد دم خونه و نوشته آمریکایی در واقع تمام قطعات چینیه و اگر طرف راست بگه فقط ***** ممبران ساخت آمریکا هست ...........چین و تایوان هم این ***** را ساختند اما اصلا به کیفیت آمریکایی نیست ...........در همین آب شیرین کن کیش هم به نظر میرسه از همین اسمز معکوس برای شیرین کردن استفاده شده

 

در واقع این فرآیند تصفیه به صورت خلاصه

رد شدن آب از یک صافی برای گرفتن ذرات بزرگ بعد ***** 5 میکرون -*****های کربن برای گرفتن مواد شیمیایی و بو و رنگ و..................-***** ممبران با منافذ کمتر از یک میکرون ***** ماینرال برای اضافه کردن مواد معدنی و در آخر میکروب کشی

لینک به دیدگاه
به نظر من تکنولوژی این وسیله با دستگاه های تصفیه خانگی و صنعتی رایج فقط یک مرحله زد عفونی هست .........در حال حاضر تکنولوژی اصلی تمام دستگاه های اسموز معکوس ساخت ***** یا غشایی به نام ممبران است که تکنولوژی تولیدش دست چند کشور محدود در دنیا است اگر کسی بتونه تو ایران این ***** را با کیفیت بالا تولید کنه 80 درصد راه را رفته این دستگاه های تصفیه که هر روز 10تا آگهیش میاد دم خونه و نوشته آمریکایی در واقع تمام قطعات چینیه و اگر طرف راست بگه فقط ***** ممبران ساخت آمریکا هست ...........چین و تایوان هم این ***** را ساختند اما اصلا به کیفیت آمریکایی نیست ...........در همین آب شیرین کن کیش هم به نظر میرسه از همین اسمز معکوس برای شیرین کردن استفاده شده

 

در واقع این فرآیند تصفیه به صورت خلاصه

رد شدن آب از یک صافی برای گرفتن ذرات بزرگ بعد ***** 5 میکرون -*****های کربن برای گرفتن مواد شیمیایی و بو و رنگ و..................-***** ممبران با منافذ کمتر از یک میکرون ***** ماینرال برای اضافه کردن مواد معدنی و در آخر میکروب کشی

درود...یقینا تکنولوژی این دستگاهها در غشای انهاست...واسه همین گفتم اگر یک شرکت داخلی به این توانایی برسه بسیار براش درآمدزاست...

اما من یک سوال دیگر دارم...برخی از گیاهان سیستم تصفیه آب دارن با الگوگیری از اون میشه ، ایده گرفت. همچنین اگر اشتباه نکنم از همین شیوه سنتی و استفاده برخی از گیاهان آب رو تصفیه میکنند و مینوشن. شما در این مورد چیزی شنیدید؟

لینک به دیدگاه
درود...یقینا تکنولوژی این دستگاهها در غشای انهاست...واسه همین گفتم اگر یک شرکت داخلی به این توانایی برسه بسیار براش درآمدزاست...

اما من یک سوال دیگر دارم...برخی از گیاهان سیستم تصفیه آب دارن با الگوگیری از اون میشه ، ایده گرفت. همچنین اگر اشتباه نکنم از همین شیوه سنتی و استفاده برخی از گیاهان آب رو تصفیه میکنند و مینوشن. شما در این مورد چیزی شنیدید؟

 

در مورد نوشیدن آب با گیاهان، یه خاطره دارم.

عموی بنده دکترای گیاهشناسی دارند و الان استاد یکی از دانشگاه های معتبر تهران هستش.

یادمه با هم رفته بودیم کوه. یه جایی خیلی ارتفاع داشت. تشنه شدیم و آبی هم وجود نداشت (تمام شده بود).

همون حوالی عمو ساقه یک گیاهی که نمیدونم چی بود رو کند و بصورت نی درآورد و بهم داد تا از آب باران جمع شده توی حفره های تخته ستگ ها بخورم.

بسیار آب تمیز و بدون مزه خاصی تولید کرده بود.

خیلی خاطره خوبی بود. :w02:

لینک به دیدگاه
در مورد نوشیدن آب با گیاهان، یه خاطره دارم.

عموی بنده دکترای گیاهشناسی دارند و الان استاد یکی از دانشگاه های معتبر تهران هستش.

یادمه با هم رفته بودیم کوه. یه جایی خیلی ارتفاع داشت. تشنه شدیم و آبی هم وجود نداشت (تمام شده بود).

همون حوالی عمو ساقه یک گیاهی که نمیدونم چی بود رو کند و بصورت نی درآورد و بهم داد تا از آب باران جمع شده توی حفره های تخته ستگ ها بخورم.

بسیار آب تمیز و بدون مزه خاصی تولید کرده بود.

خیلی خاطره خوبی بود. :w02:

خب یک تماس با عموی محترمتان بگیرید و در این مورد اطلاعات بییشتری کسب کنید و در اختیار ما قرار دهید. نام گیاه، ویژگی آن، دلیل این پدیده، نمونه های مشابه آن و ....
لینک به دیدگاه

متوسط مصرف آب شیرین برای هر نفر مخصوصا در نواحی جنوبی چقدر است؟ بنظرتون آب پخت و پز و استحمام هم جز سرانه اب شیرین مصرفی هر نفر محاسبه میشود؟

لینک به دیدگاه
متوسط مصرف آب شیرین برای هر نفر مخصوصا در نواحی جنوبی چقدر است؟ بنظرتون آب پخت و پز و استحمام هم جز سرانه اب شیرین مصرفی هر نفر محاسبه میشود؟

 

نمیدونم چقدره ولی حساب میشه اونا. :a030:

لینک به دیدگاه
نمیدونم چقدره ولی حساب میشه اونا. :a030:

خب شما در تاسیسات مصرف روزانه هر فرد رو چقدر میگیرید؟ یک مصرف روزانه در نظر میگرن که برای محاسبه آب گرم درصدی از مصرف روزانه میشه.

لینک به دیدگاه
خب شما در تاسیسات مصرف روزانه هر فرد رو چقدر میگیرید؟ یک مصرف روزانه در نظر میگرن که برای محاسبه آب گرم درصدی از مصرف روزانه میشه.

 

ما سرانه محاسبه نمی کنیم.

بر اساس مصرف وسایل بهداشتی محاسبه میشه. مثلا دوش حمام که f.u نامیده میشه.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه
متوسط مصرف آب شیرین برای هر نفر مخصوصا در نواحی جنوبی چقدر است؟ بنظرتون آب پخت و پز و استحمام هم جز سرانه اب شیرین مصرفی هر نفر محاسبه میشود؟

درود

ما سرانه ي مصرف آب شور كه نداريم

سرانه ي مصرف آب توسط ايراني ها(بجز بحث كشاورزي و صنعت و صرفا در بحث مصرف مردم) 10 برابر دنيا هست و در حدود 1500 ليتر در روز هست.

در استاندارد هاي تاسيسات بطور ميانگين براي هر فرد شهري 70 ليتر فاضلاب در نظر مي گيرند .ولي در ايران اين رقم خيلي بيشتر هست

لینک به دیدگاه
درود

ما سرانه ي مصرف آب شور كه نداريم

سرانه ي مصرف آب توسط ايراني ها(بجز بحث كشاورزي و صنعت و صرفا در بحث مصرف مردم) 10 برابر دنيا هست و در حدود 1500 ليتر در روز هست.

در استاندارد هاي تاسيسات بطور ميانگين براي هر فرد شهري 70 ليتر فاضلاب در نظر مي گيرند .ولي در ايران اين رقم خيلي بيشتر هست

درود

مگه من گفتم داریم:ws3:

 

هر نفر این مقدار؟ خیلی زیاده که؟w58.gif یعنی یک آب شیرین کن 2500 مترمکعب در روز برای تامین آب 1667 نفر کافیست.

لینک به دیدگاه
درود

ما سرانه ي مصرف آب شور كه نداريم

سرانه ي مصرف آب توسط ايراني ها(بجز بحث كشاورزي و صنعت و صرفا در بحث مصرف مردم) 10 برابر دنيا هست و در حدود 1500 ليتر در روز هست.

سلام این آمار رسمیه:icon_pf (34):بعضی افراد با این آب مگه چی کار می کنند؟؟؟؟؟؟؟

 

من میانگین خانوادمون از روی قبض آب حدود نفری 200-300لیتر در روزه...... تازه ما چندتا باغچه بزرگ داریم و یک آکواریوم 800لیتری (البته دارم جمعش می کنم) مهمان هم زیاد داریم دیگه هرچی هم سعی در اصراف کنیم نهایت به همون 300لیتر میرسه شما اطمینان دارید این یدونه صفر زیاد نداره و 150 لیتر نیست:w58:

لینک به دیدگاه
درود

مگه من گفتم داریم:ws3:

 

هر نفر این مقدار؟ خیلی زیاده که؟w58.gif یعنی یک آب شیرین کن 2500 مترمکعب در روز برای تامین آب 1667 نفر کافیست.

اين سرانه ي مصرف كشور هست.مسلما مناطق مختلف با هم فرق دارند.

براي جايي كه آب با آب شيرين كن تامين ميشود كسي با اب شيرين ماشين نميشوره

يا ديوار خونه رو هر روز آب نمي پاشه

يا دم كوچه رو آب پاشي نمي كنه

يا استخر آپارتمان رو با آب شهري پر نمي كنندو

....

لینک به دیدگاه

یکی از

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که اطلاعات مفیدی در زمینه آب شیرین کن را در سایت آن می توان یافت.

لینک به دیدگاه

مقاله ای بسیار خوب در زمینه آب شیرین کن های خورشیدی به روش رطوبت زنی

 

همین تیم نمونه عملی این واحد را در قم مورد بهره برداری قرار دادن.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

تهیه آب شیرین از آب دریا

 

بخش عمده ‏ای از سطح سیاره زمین را آب فرا گرفته است. با این همه، نزدیک به 97 درصد این آب ‏ها شور و غیر قابل نوشیدن هستند و از 3 درصد باقی مانده نیز بخشی به صورت یخ زده و غیر قابل مصرف در قطب ‏ها و بر فراز قله کوه ‏ها وجود دارد.

به همین دلیل است که نزدیک به یک پنجم جمعیت جهان از کمبود یا نبود آب آشامیدنی مطلوب رنج می‏برد و پیش‏بینی می‏شود در دهه ‏های آینده بخش بیشتری از جمعیت جهان دچار کم آبی و پیامدهای منفی ناشی از آن شوند.

یکی از گزینه‏ های مطرح برای مقابله با بحران کم ‏آبی، شیرین کردن آب دریاها و نمک زدایی از آنهاست که البته راه حلی گران و پرهزینه است و به مقدار قابل توجهی انرژی نیاز دارد در نتیجه، با توجه به تلاش کشورها برای کاستن از مصرف انرژی و بحث گرمایش زمین، ادامه دادن به طرح‏ های شیرین‏ سازی آب دریاها با استفاده از روش ‏های سنتی و رایج، توجیه چندانی ندارد.

با این وجود، ابتکار جدید دو مهندس کانادایی در زمینه شیرین کردن آب دریا که از نظر مصرف انرژی، بسیار مقرون به صرفه و از نظر هزینه‏ ها نیز کاملا اقتصادی و ارزان است، بارقه‏ ای از امید را در دل طرفداران ایده استفاده از آب شیرین شده دریاها در دهه ‏های آینده به وجود آورده است.

«بن آسپارو» و «جاشوا زوشی»، از پژوهشگران دانشگاه سیمون فراسو در ونگوو، ایده جدیدی را برای شیرین کردن آب دریاها مطرح کرده‏اند که براساس آن، به جای انرژی الکتریکی، از گرمای خورشید برای جدا کردن نمک از آب دریا و در نهایت شیرین کردن آب شور استفاده می‏شود.

آسپارو و زوشی که شرکتی به نام «سالت ورک تکنولوژی» را تاسیس کرده‏اند. در نخستین گام به منظور آزمایش این روش جدید، بخشی از ساحل دریا در ونکوور را به پروژه خود اختصاص دادند و آن را به سه بخش جداگانه تقسیم کردند و در هر کدام از آنها، از روش خاصی برای شیرین کردن آب شور دریاها بهره بردند.

در روش اول، آنها اقدام به گرما دادن به آب دریا و بخارکردن بخشی از آن کردند و پس از آن، بخار تولید شده را تحت فشار قرار دادند (که البته در این بخش، به مقدار زیادی انرژی برق نیاز است.)

در روش دوم، فرایند اسمزی به صورت معکوس اجرا می‏شود؛ به این ترتیب که با استفاده از پمپ‏های فشار قوی، آب شور به سمت یک پرده مخصوص که دارای سوراخ ‏های بسیار ریزی است، پاشیده می‏شود و در نتیجه نمک موجود در آب دریا از آب شیرین جدا می‏شود.

این روش نیز نیازمند مصرف مقادیر قابل توجهی انرژی برق است. به عنوان مثال، برای شیرین کردن هزار لیتر آب دریا و تبدیل آن به آب قابل آشامیدن، 7/3 کیلووات ساعت برق مورد نیاز است.

در روش سوم، که ‏روش ابتکاری و جدید آسپارو و زوشی محسوب می‏شود، مقدار بیشتری آب شیرین با استفاده از مقدار کمتری انرژی تولید می‏شود. در این روش، ابتدا آب دریا به درون یک استخر کم‏عمق و با کف سیاه‏ رنگ ريخته می‏شود. سیاه بودن کف استخر موجب می‏شود تا حجم بیشتری گرما از خورشید جذب و به آب موجود در استخر منتقل شود؛ و میزان غلظت نمک موجود در آب دریا از 5/3 درصد اولیه (حالت طبیعی) به بیش از 20 درصد افزایش می‏یابد، بدون اینکه هیچ‏گونه برق یا هر انرژی دیگری غیر از انرژی رایگان خورشیدی برای تبخیر آب شور استفاده شود. در مرحله بعد، این آب به سمت محوطه ویژه ‏ای که حاوی آب تصفیه نشده دریا است. هدایت و از آنجا به سمت واحد نمک‏زدایی منتقل می‏شود.

آنچه که آسپارو و زوشی طراحی کرده‏اند، یک نوع مدار الکتریکی طبیعی است که در آن، به جای اینکه جریان الکتریکی به وسیله الکترون‏ها حمل شود، از اتم‏های بارداری به نام یون برای جابه جایی جریان الکتریکی استفاده شده است که در نتیجه فعل و انفعالات شیمیایی بین آب ‏هایی با درجه غلظت متفاوت نمک به وجود آمده‏اند.

در توضیح این پدیده، می‏توان گفت که نمک از دو یون تشکیل شده است: یکی یون دارای بار مثبت به نام «سدیم» و دیگری یون دارای بار منفی یعنی «کلرید».

این دو یون، در دو جهت مخالف هم در مدار حرکت می‏کنند؛ و در زمان مخلوط شدن چهار جریان آب وارد شده از چهار استخر مختلف (که دارای درجات متفاوتی از غلظت نمک هستند)، به اوج فعالیت و فعل و انفعال شیمیایی خود می‏رسند.

این چهار جریان در محلی به نام «پل‏های یونی» که از جنس پلی آستیون است، با هم تلاقی می‏کنند. پلی آستیون دارای خاصیت جداسازی یون‏های مثبت و منفی است؛ به این صورت که فقط یکی از دو یون سدیم یا کلرید می‏تواند از آن عبور کند در این زمان، یک واکنش کاملاً طبیعی دیگر نیز بین جریان‏های مختلف آب ورودی به این محوطه روی می‏دهد و آن، انتقال نمک از آب‏ های پرنمک‏تر به سمت آب ‏های کم نمک ‏تر است.

این واکنش طبیعی، به واسطه تفکیک شدن یون‏ های سدیم و کلرید در منطقه پل‏ های یونی تقویت شده و در نهایت، آب شیرین و بدون نمکی در بخشی از مدار به دست می‏آید که می‏توان آن را به سمت بخش بسته ‏بندی یا لوله ‏های مخصوص انتقال یا تصفیه آب (بخش میکروب ‏زدایی) هدایت کرد.

به عبارت روشن ‏تر، آسپارو و زوشی توانسته ‏اند با کمک گرفتن (و به عبارت بهتر الهام گرفتن) از طبیعت، سیستمی را طراحی کنند که در آن، پس از افزودن بر غلظت نمک موجود در بخشی از آب شور ورودی سیستم، آن را در مجاورت آب ‏های شوری با غلظت پایین ‏تر قرار می‏دهند و از خاصیت انتقال طبیعی نمک از آب‏ های شورتر به سمت آب‏ های کم ‏نمک ‏تر، به بهترین نحو بهره می‏گیرند و این کار را با صرف کمترین انرژی الکتریکی انجام می ‏دهند.

نکته جالب ‏تر اینکه آسپارو و زوشی طرح جامعی را در دست بررسی دارند که براساس آن، می ‏توان این سیستم تصفیه آب شور را در دو مقیاس صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار داد.

آنچه که در بالا ذکر شد، وصف سیستم صنعتی تصفیه طبیعی آب ‏شور بود. در سیستم خانگی تمامی مراحل کار در یک دستگاه به اندازه یک یخچال متوسط انجام می‏شود و تنها بخشی از کار که نیازمند مصرف انرژی است، همان پمپاژ آب به درون سیستم است؛ چرا که بقیه کارها را خود طبیعت یعنی آب دریا و خورشید انجام می‏دهند.

 

منبع: مجله دانشمند

لینک به دیدگاه

[h=3]مقایسه بین روش های مختلف شیرین سازی آب[/h]اسمز معکوس یا روش های تبخیری؟

 

هر دو سیستم ، عمل حذف نمک ها و سایر مواد جامد از آب دریا را به خوبی انجام می دهند.انتخاب سیستم حرارتی یا غشایی بر اساس مکان های مختلف و نوع کاربری و احتیاجات به خصوص صورت می گیرد که برخی از آن ها به شرح زیر است.

 

1. نوع انرژی و موجودیت آن

چون انرژی ، عامل مهمی در اقتصاد آب شیرین کن هاست ، ارزیابی گزینه انرژی به طور کامل ضروری است.با توجه به هزینه کم انرژی الکتریکی ، روش های RO(Reverse Osmosis) و بعضی اوقات روشMVC (متراکم سازی مکانیکی بخار آب) توصیه می شود. اگر مقادیر فراوان بخار با حرارت اضافی و با هزینه پایین در دسترس باشد ، در آن صورت استفاده از روش هایMSF (تبخیر ناگهانی چند مرحله ای)یا MED (روش تقطیر جند مرحله ای) در اولویت قرارا می گیرد.

 

2. اندازه واحد آب شیرین کن

در واحد های با اندازه کوچک ، روش های RO و MVC کاهش یافته و در سیستم های RO،MSF یا MED تغییر می یابد.

 

3. کیفیت آب اولیه (خام)

در صورت کیفیت پایین آب اولیه (خام) ، فرایند تبخیری ترجیح دارد ، زیرا احتیاج به فرایند پیش تصفیه درباره فرایند های MED ،MSF و MVC بسیار کمتر از آن درباره سیستم RO است.

 

4. سادگی بهره برداری

سیستم های MSF به نگهداری و تعمیرات کمتری نیاز دارند. نیاز های بهره برداری و نگهداری در باره سیستم های MED کمی بیش از سیستم MSF است.پیچیدگی سیستم RO معمولا مربوط به احتیاجات پیش تصفیه است. اگر چه بهره برداری MVC نسبتا ساده است ، اما کمپرسور های موجود در این سیستم به میزان نگهداری و تعمیرات زیادی نیاز دارند.

 

5. کیفیت محصول آب تولید شده

اگرچه سیستم های آب شیرین کن به منظور دستیابی به فراورده آب با کیفیت مطلوب و در حد نیاز طراحی می شوند ، اغلب سیستم های تبخیری از فرایند تقطیر استفاده می کنند که در آن محصول آب تولید شده دارای کیفیت بالا و نیز TDS آن کمتر از 25 میلی گرم در لیتر است، در حالیکه سیستم های RO برای دستیابی به یک کیفیت مشابه نیاز به دو یا چند مرحله دارند.

 

6. مقدار آب ورودی

سیستم های RO و MVC نسبت به سیستم های MSF و MED ، نیاز به مقادیر آب ورودی کمتری دارند و علت این امر عدم نیاز آن ها به آب سرد است.

 

7. هزینه سرمایه گذاری

هزینه های سرمایه گذاری سیستم RO کمتر از فرایند های تبخیری است.

 

مرجع:عمران سازان مهاب

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...