رفتن به مطلب

معضل همیشگی خانومها خرید

Secret:

ارسال های توصیه شده

از عنوانش کاملا مشخصه

من یکی که درمانده شدم میرم تو مغازه چشمم به همه چی کار میکنه عین بچه ها :icon_pf (34):

مثلا چند روز پیش برای مامانم رفتم یه زانوبند بگیرم رفتم یه مغازه وسیله ورزشی فروشی ماحصل 10 دقیقه ورود و خروج من از اون مغازه

یک جفت راکت بدمینتون، یه طناب و یه سویشرت تابستونی

یکی نیست به من بگه طناب و سویشرت به کنار آخه تو خودت یک نفری هیچ پایه ای هم نداری راکت بدمینتون واسه چته (البته مامانم گفتا من گفتم بالاخره با دوستام میرم بیرون لازم میشه :whistle:)

خوب شما بگین در مقابله با این وسوسه خرید چیکار می کنین

من قبلنا تنها راهی که داشتم این بود پول کمتری برمیداشتم اما الان با لطف کارت خرید و عابر بانک این یکی جواب نمیده :sigh:

• Like 14
لینک به دیدگاه

معضل خرید کردن اگر از بعد روانشناسی بخوای نگاه کنی یک بیماری هستش که با اندکی تمرین کم کم برطرف میشه این متن و بخون شاید بتونه بهت کمک کنه

هنگامي كه با تمايل مقاومت ناپذير خريد كردن مواجه شديد، خود را با فعاليتي نظير قدم زدن (بدون همراه بردن كيف پول) يا يك فعاليت ديگر مشغول كنيد تا اين تمايل شديد بگذرد.

اگر واقعا عاشق خريد كردن هستيد، از خود بپرسيد: چرا؟ اعتياد به خرج كردن، مانند تمام اعتيادهاي ديگر هيچ حد و مرز اقتصادي - اجتماعي نمي شناسد. اين مشكل مي تواند افراد ثروتمند، طبقه كم درآمد و تقريبا تمام كساني كه بين اين دو محدوده درآمد دارند را درگير خود سازد. اگر شما يا شخصي كه برايتان اهميت دارد دچار بيماري خريد كردن و خرج كردن هستيد، توصيه هاي زير مي توانند برايتان مفيد واقع شوند:

اين پديده را بشناسيد

اكثر افرادي كه دچار خريد بيمارگونه حاد هستند، كالاهايي كه خريده اند را پنهان كرده يا درباره آنها دروغ مي گويند، اگر از كارت اعتباري استفاده كنند، حتما بيش از يك كارت دارند و به شكلي وسواس گونه نگران پول هستند. انبار كردن كالاهايي كه هرگز مورد استفاده قرار نگرفته يا پوشيده نمي شوند، در ميان اين افراد رايج است و آنها مدام در شرايط بحران مالي به سر مي برند.

خود را بشناسيد

اگر واقعا عاشق خريد كردن هستيد، از خود بپرسيد: چرا؟ آيا به خاطر هيجان جست وجو و يافتن كالاست؟ آيا از اينكه حراج هاي عالي پيدا كرده و اجناسي را با قيمت عالي بخريد، لذت مي بريد؟ ميل شديد به تملك مواردي خاص مانند كفش، البسه يا لوازم الكترونيكي داريد؟ دادن پاسخ مثبت به هريك از پرسش هاي فوق لزوما به اين معنا نيست كه شما مشكلي داريد، اما اگر شك داريد كه احتمالا خرج كردن شما از كنترل خارج شده است، بسيار مهم است كه وقايع را مورد بررسي قرار دهيد.

احساس خود در زمان خريد كردن را با دقت بررسي كنيد

آيا بارها در اثر محرك هاي احساسي خاصي به خريد كردن پرداخته ايد؟ براي مثال، آيا هنگامي كه افسرده، خشمگين، نگران يا تنها هستيد، به اميد خوشحال كردن خود، چيزهايي مي خريد؟ با درك احساساتي كه در اين امر دخيل هستند مي توانيد روش هاي ديگري - غير از خريد كردن - را براي مقابله با آنها بيابيد.

به زماني كه از دست مي دهيد بينديشيد

احتمالا با انديشيدن به كل زماني كه براي گشتن در مغازه هاي خاص، يافتن اجناس ارزان قيمت در حراج ها و ورق زدن كاتالوگ ها صرف مي كنيد، وحشت زده خواهيد شد و اين هشدار بسيار مهمي است. آيا واقعا ترجيح نمي دهيد اين عمر گرانمايه را براي انجام دادن كارهايي مهم تر و ارزشمندتر صرف كنيد؟

كنترل موقعيت را در دست بگيريد

براي اينكه بدانيد واقعا چقدر خرج مي كنيد، از خريد قسطي اجناس غيرضروري و استفاده از كارت اعتباري خودداري كنيد. بهاي همه چيز را نقد و كامل پرداخت كنيد. فقط هنگامي زير بار وام برويد كه اين وام براي خريد كالايي غيرمنقول، مانند زمين يا خانه به مصرف برسد.

همه چيز را يادداشت كنيد

يك روش ديگر براي آگاه شدن از ماجرا، نگه داشتن يادداشت روزانه از تمام اقلام خريداري شده و ذكر احساس شما در زمان خريد كردن است. يادداشت كردن اهداف اقتصادي خودتان نيز مي تواند بسيار مفيد باشد. به اين ترتيب بر آنچه واقعا اهميت دارد، متمركز خواهيد شد.

مراقب باشيد كه از هر وسوسه اي دوري كنيد

اگر مطمئن هستيد كه مشكل داريد، سعي كنيد كه از حراجي ها، فروشگاه هاي بزرگ و مراكز خريد دوري كنيد. اگر نمي توانيد به كلي آنها را ناديده بگيريد، فهرستي تهيه كرده و از آن پيروي كنيد و تنها زماني به گشت زدن و تماشاي مغازه ها برويد كه همه آنها تعطيل باشند. تمام كاتالوگ ها و كتابچه هاي راهنماي مغازه ها را دور بريزيد و به خصوص هنگام سفر و سياحت بسيار مراقب ولخرجي هاي خود باشيد. اگر رفتن شما به مركز خريدي كه برايتان بسيار وسوسه انگيز است، ضرورت دارد، حتما يك دوست قابل اعتماد را با خود همراه كنيد و از او بخواهيد كه در پيروي از فهرست خريد به شما كمك كند.

جايگزيني سالم براي عادت خريد كردن بيابيد

هنگامي كه با تمايل مقاومت ناپذير خريد كردن مواجه شديد، خود را با فعاليتي نظير قدم زدن (بدون همراه بردن كيف پول) يا يك فعاليت ديگر مشغول كنيد تا اين تمايل شديد بگذرد.

امكانات خود را گسترش دهيد

به جاي اينكه تمام وقت خود را به خريد كردن اختصاص دهيد، مي توانيد به كارهاي خيريه داوطلبانه، گذراندن وقت بيشتر با خانواده، تحصيل و مطالعه كتاب هايي عالي بپردازيد. ورزش كرده و اهداف ديگري كه در زندگي داشته ايد را به سرانجام برسانيد. به خصوص يافتن روش هايي براي ياري رساندن به ديگران مي تواند بسيار رضايت بخش باشد.

اگر نيازمند كمكي خارجي هستيد بلافاصله دست به كار شويد

اگر احساس مي كنيد كه عادت خرج كردن تان از كنترل خارج شده و شما نمي توانيد به تنهايي با آن مبارزه كنيد، بدون اتلاف وقت به دنبال كمك هاي حرفه اي روانشناسان و مشاوران باشيد. در گروه هاي درماني شركت كنيد و اجازه دهيد متخصصان به ياري شما بيايند.

ولی من دقیقا نقطه مخالف تو هستم هیچ چیز نظرمو جلب نمیکنه هیچ چیز به چشمم نمیاد تا واقعا نیاز نداشته باشم هرگز در هیچ مغازه ای نمیرم :ws3:

• Like 12
لینک به دیدگاه

من خرید نمیرم مگر اینکه قصد خرید کالای خاصی رو داشته باشم :ws3: خرید اعصاب خورد کنه :banel_smiley_4: البته گاهی مثلا سالی یک بار پیش میاد که چیزی نظرمو جلب کنه اون هم اگه حسش باشه میخرم نباشه میرم تا بعد اگه حسش بود بعد اون هم فروش نرفته بود بخرمش :hapydancsmil:

• Like 4
لینک به دیدگاه

اگر هدفم خرید باشه میرم بازار.ولی اعصاب ندارم برای مثلا یه جنس 10 روز راه برم.اگرم هدفم خرید نباشه از کنار مغازه ها رد هم بشم نگاه نمیکنم. همون روزی که میرم خرید می خرم. کم پیش اومده درمورد خرید وسوسه بشم.اگر هم وسوسه بشم به خودم می گم مثلا درمورد خرید فلان جنس وسوسه شدی خریدیش بعدش چی استفادشم نکردی :ws38:وقتی لازم ندارم چرا الکی دورم رو شلوغ کنم:ws38:

دخترعمم مثلا برای خرید یه لباس میره از 10 جا عکس میگیره بعد مقایسه میکنه و میخره :icon_pf (34):

• Like 5
لینک به دیدگاه

واه واه نهال جان نگو از آدمهای ایرادی :w000: من که یه دوستی دارم شبیه دختر عمه شماست:4564:یعنی ها بگه بیا بریم خرید من تو صدتا سوراخ قایم میشم آخه یه روز میره ده روز میپسنده آخرشم از همون مغازه اولی میخره :4564::w000:

• Like 3
لینک به دیدگاه
معضل خرید کردن اگر از بعد روانشناسی بخوای نگاه کنی یک بیماری هستش که با اندکی تمرین کم کم برطرف میشه این متن و بخون شاید بتونه بهت کمک کنه

ولی من دقیقا نقطه مخالف تو هستم هیچ چیز نظرمو جلب نمیکنه هیچ چیز به چشمم نمیاد تا واقعا نیاز نداشته باشم هرگز در هیچ مغازه ای نمیرم :ws3:

قسمت نقل قولتون به شدت ترسناک بود یعنی واقعا بیماریه:hanghead:

اگر واقعا عاشق خريد كردن هستيد، از خود بپرسيد: چرا؟ آيا به خاطر هيجان جست وجو و يافتن كالاست؟ آيا از اينكه حراج هاي عالي پيدا كرده و اجناسي را با قيمت عالي بخريد، لذت مي بريد؟ ميل شديد به تملك مواردي خاص مانند كفش، البسه يا لوازم الكترونيكي داريد؟ دادن پاسخ مثبت به هريك از پرسش هاي فوق لزوما به اين معنا نيست كه شما مشكلي داريد، اما اگر شك داريد كه احتمالا خرج كردن شما از كنترل خارج شده است، بسيار مهم است كه وقايع را مورد بررسي قرار دهيد.

فکر کنم قسمتی رو که قرمز کردم صحیح باشه چون من کادو گرفتن برای دیگران رو هم دوست دارم

توی نقل قول هیچ راهکار خوبی نداده بود :ws37:

• Like 4
لینک به دیدگاه

من فکر میکردم این بیماری اکثر خانومهاست w58.gif

من خرید نمیرم مگر اینکه قصد خرید کالای خاصی رو داشته باشم :ws3: خرید اعصاب خورد کنه :banel_smiley_4: البته گاهی مثلا سالی یک بار پیش میاد که چیزی نظرمو جلب کنه اون هم اگه حسش باشه میخرم نباشه میرم تا بعد اگه حسش بود بعد اون هم فروش نرفته بود بخرمش :hapydancsmil:

اگر هدفم خرید باشه میرم بازار.ولی اعصاب ندارم برای مثلا یه جنس 10 روز راه برم.اگرم هدفم خرید نباشه از کنار مغازه ها رد هم بشم نگاه نمیکنم. همون روزی که میرم خرید می خرم. کم پیش اومده درمورد خرید وسوسه بشم.اگر هم وسوسه بشم به خودم می گم مثلا درمورد خرید فلان جنس وسوسه شدی خریدیش بعدش چی استفادشم نکردی :ws38:وقتی لازم ندارم چرا الکی دورم رو شلوغ کنم:ws38:

دخترعمم مثلا برای خرید یه لباس میره از 10 جا عکس میگیره بعد مقایسه میکنه و میخره icon_pf%20%2834%29.gif

من وسوسه ندارم اتفاقا بین دوستام به کسی که راحت خرید میکنه مشهورم از گشتن زیادی خوشم نمیاد

فقط وقتی توی یه مغازه میرم چیزی رو که خوشم بیاد میگیرم به قیمت و اینکه آیا لازمم میشه نگاه نمیکنم و اصلا در بیند مارک و مد نیستم فقط کافیه خوشم بیاد :ws37:

• Like 4
لینک به دیدگاه
نه بابا من که تا نیاز نباشه نمیرم خرید که هم پولم بره هم وقتم :banel_smiley_4: به جاش میرم طبیعت یا پارکی قدم میزنم سرم گرم بشه :hapydancsmil:

من هم زیاد اهل بازار رفتن نیستم اما مثلا کافیه تویه مغازه برم اونوقت تا فروشنده خریدی رو که میخوام آماده میکنه چشمم به کل مغازه کار میکنه میبینم یه سری خریدهای دیگه هم لازمه

مثلا امروز

من و هم اتاقیم چایی کیسه ای میخوریم تو شرکت

چاییم تموم شده میرم مغازه چایی بگیرم

اول با خودم فکر میکنم ممکنه بیسکویت هم به این زودیا تموم شه پس میخرم

بعد چشم میگردونم به به دیش دیش برای جماعت خانمهای همکار شش هفت تا بر میدارم :ws37:

تا دیش دیش ها رو بر میدارم بغلش لواشک های جنگلی کوچیک بسته ای هست نمیتونم رومو برگردونم :ws28:

• Like 4
لینک به دیدگاه

نه من از این کارانمیکنم :ws3: محل کارم هم که چای از ادارست :ws3: برم هم همون ساقه طلایی میگیرم یه دونه برا یک هفته موقعی که معدم قارو قور میکنه بخورم :ws3: آخه ماشالا اشتهام انقدر بالاست انقدر بالاست که همه صداشون در اومده :hanghead: راجع به لباسم که با این وضع بازار کی حال خرید داره :banel_smiley_4: نه خدایی ؟ :banel_smiley_4:

• Like 4
لینک به دیدگاه

دوست عزیز با یک روانشناس صحبت کن

من که تا خرید نداشته باشم بازار نمیرم

اگه برای خریدی یک مغازه ای برم فقط همون چیزی که قستش رو کردم میخرم در غیر این صورت هر چیزی رو ببینم نمیخرم

• Like 3
لینک به دیدگاه
از عنوانش کاملا مشخصه

من یکی که درمانده شدم میرم تو مغازه چشمم به همه چی کار میکنه عین بچه ها :icon_pf (34):

مثلا چند روز پیش برای مامانم رفتم یه زانوبند بگیرم رفتم یه مغازه وسیله ورزشی فروشی ماحصل 10 دقیقه ورود و خروج من از اون مغازه

یک جفت راکت بدمینتون، یه طناب و یه سویشرت تابستونی

یکی نیست به من بگه طناب و سویشرت به کنار آخه تو خودت یک نفری هیچ پایه ای هم نداری راکت بدمینتون واسه چته (البته مامانم گفتا من گفتم بالاخره با دوستام میرم بیرون لازم میشه :whistle:)

خوب شما بگین در مقابله با این وسوسه خرید چیکار می کنین

من قبلنا تنها راهی که داشتم این بود پول کمتری برمیداشتم اما الان با لطف کارت خرید و عابر بانک این یکی جواب نمیده :sigh:

من هم زیاد اهل بازار رفتن نیستم اما مثلا کافیه تویه مغازه برم اونوقت تا فروشنده خریدی رو که میخوام آماده میکنه چشمم به کل مغازه کار میکنه میبینم یه سری خریدهای دیگه هم لازمه

متاسفانه منم با اینکه خانم نیستم همینطوریم:icon_pf (34):

عجیب وسوسه خرید دارم:icon_pf (34):،

حالا فرض کن با این ولع خرید تو یه منطقه آزاد کار میکردم ،هر بار که میومدم خونه کلی واسه خودم و بقیه خرید میکردم .جالبیش اینه که هر بار وقتی میدیدم بارم زیاده،میرفتم یه چمدونم میخریدم:icon_pf (34):آخه چمدوناشم خیلی شیک و باحال بود:biggrin:

،من سعی میکنم با خودم پول و یا کارت نبرم ولی بازم خیلی کارساز نیست چون بعضی از مغازه دارا میشناسنم برا همین میگن ببر بعدا پولشو بیار:banel_smiley_4:

ولی بهترین کاری که بهم جواب داده اینه که اگه از یه چیزی خوشم اومد پیش خودم میگم : بزار یه دوری بزنم یا مثلا فردا میام میخرم !!کلا خریدو موکول میکنم به بعد تا یادم بره.

• Like 3
لینک به دیدگاه
البته این مشکلی نیست که نیاز به روانشناس باشه..

به نظرم باید جایگزین بذارید مثلا لذت معنویات:ws37:

میشه بیشتر توضیح بدین؟ :ws52:

• Like 2
لینک به دیدگاه
میشه بیشتر توضیح بدین؟ :ws52:

توضیحش خیلی سخته و طولانی.. یه مثال از خودم میزنم

من وقتی معنویاتم قویتر بود بین حرم امام رضا و بازار امام رضا، بیشتر حرم می رفتم

ولی...

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...