رفتن به مطلب

پس از یکسال هدفمند سازی یارانه ها را چگونه ارزیابی می کنید

ارسال های توصیه شده

با درود

کلیات طرح

مطابق این قانون شانزده قلم کالا و خدمات مشمول حذف یارانه و عرضه به قیمت بین المللی می شوند. در مدت پنج سال یارانه کالاهایی چون بنزین، گازوئیل، گاز، نفت، برق، آب، گندم، شکر، برنج، روغن و شیر حذف شده و آن ها با قیمت بازارهای منطقه خلیج فارس عرضه می شوند.

دولت ایران می تواند ۲۰ هزار میلیارد تومان ازبابت افزایش قیمت، درآمد داشته و دراین بین نیمی از این درآمد را برای مقابله با تورم به صورت نقدی بین مردم توزیع کند.

۳۰ درصد از این در آمدها نیز به تولید کنندگان و ۲۰ درصد به دولت به منظور جبران خسارات ناشی از افزایش حامل های سوخت تعلق می گیرد.

هدفمندسازی یارانه‌ها در ایران یکی از مهمترین بخش‌ها و نمایان‌ترین بخش طرح تحول اقتصادی است که به تغییر فرآیند دادن یارانه‌ها می‌انجامد. در این فرایند با حذف تدریجی یارانه‌ها‌ از مواد سوختی، مواد خوراکی، آب، برق و سایر اقلام در ایران نوع دادن تغییر می‌کند که بخشی از این یارانه‌های حذف شده (۶۰ درصد در سال ۱۳۹۰) به صورت نقدی به مردم پرداخت می‌شود و سایر درآمد این کار صرف کارهای عمرانی و فرهنگی می‌شود. این کار در اواخر دههٔ ۱۳۸۰ به اجرا گذاشته شد و بخش عمدهٔ آن در دههٔ ۱۳۹۰ انجام خواهد شد.

زمان اجرا

در تاریخ ۲۷ آذر ۱۳۸۹، رئیس‌جمهوری ایران با حضور در تلویزیون دولتی ایران، آغاز اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها را رسما اعلام کرد. او گفت که از صبح روز ۲۸ آذر، حامل‌های انرژی، آب و نان در سراسر ایران با بهای جدید ارائه خواهند شد. به دنبال آن، دولت ایران با انتشار اطلاعیه‌ای رسمی اعلام کرد که قیمت بنزین آزاد از این پس لیتری ۷۰۰ تومان و قیمت سی‌ان‌جی (گاز اتومبیل) متر مکعبی ۳۰۰ تومان خواهد بود. قیمت گازوئیل آزاد هم در این اطلاعیه لیتری ۳۵۰ تومان اعلام شده‌است.

و واریز یارانه نقدی به حساب خانوارها، با پرداخت ۴۰ هزارو پانصد تومان به ازای هرنفردرماه اجرا شد.

برگرفته از :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

امروز حدودا یک سال از اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها می گذرد .

با توجه به تجربه یک ساله شما بعنوان یک شهرونداین طرح را ازنظر اجتماعی - اقتصادی چگونه ارزیابی می کنید؟

• Like 4
لینک به دیدگاه

به ظر من که برای اقشار روستایی خوب بوده برای قشر ضعیف و پر تعداد هم خوب بوده قشر پول دار هم که ککشون نگزیده این وسط به نظر من قشر متوسط هستند که همیشه مظلومند و فکر میکنم وضع این گروه بدتر شده و یه درج نزول کردن:sigh:

• Like 5
لینک به دیدگاه

با همه خوبی و بدی که این طرح بدنبال داشته و اینکه مردم کج دار و مریز این یک سال و طی کردن مطلبی رو میگم

صبح زوده هوا تا قسمتی روشن شده ،کارمندا و کارگران آماده شدن برن سر گذر !

دونفر به هم میرسن یکیشون عجله داره زودتر بره !

ازش میپرسه بابا کجا با این عجله !؟

میگه دارم میرم یارانه ای که آقای............(بوققققق) ریخته رو بردارم تا زنم نفهمیده !!

دوستش میگه چرا !؟

میگه خدا خیرش بده بوققققققققققققو که هر ماه میده !!

لااقل واسه مصرف موادم دیگه شرمنده خودم نمیشم !!

( این گفتگو رو شخصا دیدم ! طرفی که معتاد بود آنچنان زبان به مجیز گویی آقای بوقققققققققققققققق میکرد که گویی.........) گرچه که جناب .........(بوققققق) گفته بودن که میشه این پولو پس انداز و سرمایه گذاری کنیم بنده به شخصه با این سرمایه که طی این یک ساله جمع پس انداز کردم شدم یکی از سرمایه داران بزرگ کشور که دیگه گردنم باطاق فلک پهلو میزنه !!

• Like 3
لینک به دیدگاه

طرح خوب

زمان اجرا و نحوه ي اجرا افتضاح

يارانه ي واحد هاي توليدي پرداخت نشده و واحد هاي توليدي يا تعطيل شدند يا با حداقل ظرفيت كار ميكنند

و اين يعني بيكار شدن مردم و كم شدن در آمد هاي عوام جامعه

در نتيجه يارانه هاي به جاي بهتر كردن زندگي درواقع چوبي شدند در لاي چرخ زندگي

• Like 4
لینک به دیدگاه

غیر از نحوه پرداخت یه موضوع دیگه منبع تامین این یارانه هاست

اگر بودجه کافی برای پرداخت نباشه، دولت مجبوره پول بدون پشتوانه چاپ کنه

که ظاهرا داره این کار رو انجام می ده و تاثیرش رو روی قیمت ارز گذاشته

والبته مهمترین پیامدش تورم هست

• Like 3
لینک به دیدگاه

قيمت ارز و طلا در ايران تابع فاكتور هاي بسيار متعددي است و از يك روال منطقي طبعيت نمي كند

در زمان هايي كه قيمت جهاني افزايش مي يابد در ايران افزايش داريم اما در زمان هايي كه قيمت جهاني كاهش مي يابد در ايران كاهش نداريم

در واقع بجز دلايل اقتصادي دلايل سياسي در بازار طلا و ارز ايران دخيل هست

همين امروز شما ارزي غير از دلار بخريد و حواله كنيد براي فردي در خارج از كشور و او با ارز شما دلار بخرد و دلار را حواله كند به داخل كشور و شما دلار را در بازار بفروشيد سود چشمگيري نصيب شما مي شود

زيرا برابري ارز ها با واحد پول ايران حقيقي نيست و اين در مورد دلار چشمگير تر است

در مورد طلا هم همينطور

يك زماني طلا در بازار ايران ارزان تر از بازار جهاني بود و مسافراني كه از ايران مي رفتند با خود طلا مي بردند و مي فروختند و سود مي كردند

امروز بر عكس است

طلا در داخل ايران گران تر از بازار جهاني است و شما با وارد كردن طلا از كشور هايي مانند تركيه و عربستان و عراق مي توانيد سود كنيد

(البته بصورت شمش و نه طلاي ساخته شده)

• Like 4
لینک به دیدگاه

اولش میگفت این پول زیاده و کسی خرجش نکنه حالا که می خواد خانوار ها رو حذف کنه میگه این که چیزی نیست به جایی نمیرسه:banel_smiley_4:

تونستن تمام پول ها رو بکشن طرف ارز و طلا با این کارشون

• Like 1
لینک به دیدگاه
قيمت ارز و طلا در ايران تابع فاكتور هاي بسيار متعددي است و از يك روال منطقي طبعيت نمي كند

در زمان هايي كه قيمت جهاني افزايش مي يابد در ايران افزايش داريم اما در زمان هايي كه قيمت جهاني كاهش مي يابد در ايران كاهش نداريم

در واقع بجز دلايل اقتصادي دلايل سياسي در بازار طلا و ارز ايران دخيل هست

همين امروز شما ارزي غير از دلار بخريد و حواله كنيد براي فردي در خارج از كشور و او با ارز شما دلار بخرد و دلار را حواله كند به داخل كشور و شما دلار را در بازار بفروشيد سود چشمگيري نصيب شما مي شود

زيرا برابري ارز ها با واحد پول ايران حقيقي نيست و اين در مورد دلار چشمگير تر است

در مورد طلا هم همينطور

يك زماني طلا در بازار ايران ارزان تر از بازار جهاني بود و مسافراني كه از ايران مي رفتند با خود طلا مي بردند و مي فروختند و سود مي كردند

امروز بر عكس است

طلا در داخل ايران گران تر از بازار جهاني است و شما با وارد كردن طلا از كشور هايي مانند تركيه و عربستان و عراق مي توانيد سود كنيد

(البته بصورت شمش و نه طلاي ساخته شده)

آره امیر جان یه مدت حاجی ها میرفتن عربستان شمش می خریدن گردنشون میکردن و میومدن ایران

• Like 1
لینک به دیدگاه
به ظر من که برای اقشار روستایی خوب بوده برای قشر ضعیف و پر تعداد هم خوب بوده قشر پول دار هم که ککشون نگزیده این وسط به نظر من قشر متوسط هستند که همیشه مظلومند و فکر میکنم وضع این گروه بدتر شده و یه درج نزول کردن:sigh:

بنابراین به نظرشما مردم ایران از نظر اقتصادی سه دسته هستند و این طرح

1- به ضرر قشرمتوسط بوده

2- به نفع قشر ضعیف جامعه بوده

3- اثری در وضع اقتصادی قشر مرفه ندارد.

ممنون میشم اگه در مورد پیامدهای اجتماعی این طرح هم نظرتون رو بیان کنید :icon_gol:

با همه خوبی و بدی که این طرح بدنبال داشته و اینکه مردم کج دار و مریز این یک سال و طی کردن مطلبی رو میگم

صبح زوده هوا تا قسمتی روشن شده ،کارمندا و کارگران آماده شدن برن سر گذر !

دونفر به هم میرسن یکیشون عجله داره زودتر بره !

ازش میپرسه بابا کجا با این عجله !؟

میگه دارم میرم یارانه ای که آقای............(بوققققق) ریخته رو بردارم تا زنم نفهمیده !!

دوستش میگه چرا !؟

میگه خدا خیرش بده بوققققققققققققو که هر ماه میده !!

لااقل واسه مصرف موادم دیگه شرمنده خودم نمیشم !!

( این گفتگو رو شخصا دیدم ! طرفی که معتاد بود آنچنان زبان به مجیز گویی آقای بوقققققققققققققققق میکرد که گویی.........) گرچه که جناب .........(بوققققق) گفته بودن که میشه این پولو پس انداز و سرمایه گذاری کنیم بنده به شخصه با این سرمایه که طی این یک ساله جمع پس انداز کردم شدم یکی از سرمایه داران بزرگ کشور که دیگه گردنم باطاق فلک پهلو میزنه !!

واقعا مطلب تکان دهنده ای است ، البته با توجه به تورم ایجاد شده بعید می دانم اقشار متوسط به پایین توان پس انداز داشته باشند .

بنابراین افزایش توان مالی معتادین جامعه می تونه بعنوان یکی از پیامدهای اجتماعی این طرح در نظر گرفته بشه :icon_gol:

• Like 2
لینک به دیدگاه
طرح خوب

زمان اجرا و نحوه ي اجرا افتضاح

يارانه ي واحد هاي توليدي پرداخت نشده و واحد هاي توليدي يا تعطيل شدند يا با حداقل ظرفيت كار ميكنند

و اين يعني بيكار شدن مردم و كم شدن در آمد هاي عوام جامعه

در نتيجه يارانه هاي به جاي بهتر كردن زندگي درواقع چوبي شدند در لاي چرخ زندگي

پس بنظر شما طرح خوبیه ، میشه از خوبی های این طرح بگید.

چرا از زمان و نحوه اجرای طرح راضی نیستید ؟

ممنون میشم اگه در مورد پیامدهای اجتماعی این طرح هم بیشترتوضیح بدید :icon_gol:

غیر از نحوه پرداخت یه موضوع دیگه منبع تامین این یارانه هاست

اگر بودجه کافی برای پرداخت نباشه، دولت مجبوره پول بدون پشتوانه چاپ کنه

که ظاهرا داره این کار رو انجام می ده و تاثیرش رو روی قیمت ارز گذاشته

والبته مهمترین پیامدش تورم هست

به نکته جالبی اشاره کردید ، تورم .

غول مهارنشدنی که بعلت اشتباه در سیاست های کلان کشوری داره قویتر هم میشه .

اما سوال اساسی اینه که با وجود هشدارهای جدی کارشناسان طیف های مختلف ؛ چرا توجه کافی به این هشدارها نشد ؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
اولش میگفت این پول زیاده و کسی خرجش نکنه حالا که می خواد خانوار ها رو حذف کنه میگه این که چیزی نیست به جایی نمیرسه:banel_smiley_4:

تونستن تمام پول ها رو بکشن طرف ارز و طلا با این کارشون

درسته اون سخنرانی را بیاد دارم :ws38:

ممنون میشم اگه در مورد پیامدهای اجتماعی این طرح هم نظرتون رو بیان کنید :icon_gol:

• Like 1
لینک به دیدگاه
پس بنظر شما طرح خوبیه ، میشه از خوبی های این طرح بگید.

چرا از زمان و نحوه اجرای طرح راضی نیستید ؟

ممنون میشم اگه در مورد پیامدهای اجتماعی این طرح هم بیشترتوضیح بدید :icon_gol:

به نکته جالبی اشاره کردید ، تورم .

غول مهارنشدنی که بعلت اشتباه در سیاست های کلان کشوری داره قویتر هم میشه .

اما سوال اساسی اینه که با وجود هشدارهای جدی کارشناسان طیف های مختلف ؛ چرا توجه کافی به این هشدارها نشد ؟

طرح خوب:

پرداخت يارانه ها بصورت عمومي و غير نقدي در طول ساليان سال موجب عقب ماندگي صنعت و صنايع توليدي ايران و از بين رفتن بخش هاي مهمي از صنايع ايراني گرديد.

صنايعي هم كه در گردونه ي رقابت باقي ماندند عملا با صرف پول عمومي كشور(بيت المال) و هزينه كردن ثروت هاي ملي توانستند قيمت ها را در حدي نگه دارند كه از بازار هاي رقابتي خارج نشوند.

با روند قبل تا چند سال ديگر عملا چيزي به نام اقتصاد غير نفتي باقي نمي ماند و بهره وري كم باعث مي گرديد كه ساير صنايع ما نيز تعطيل شوند.

واقعي كردن هزينه هاي توليد و خارج شدن محصولات ايراني از گردونه ي رقابت ها و به حاشيه رفتن باعث مي شود كه صنايع به سمت به روز كردن خطوط توليد و نيز بهره وري بالا بروند .

ميزان ساعات كاري مفيد در صنايع ايران در حدود 1 ساعت در روز است (8 ساعت كاري) و اين در حالي است كه كشوري مانند چين بهره وري در حدود 7 ساعت دارد و به همين دليل شاهد ميزان رشد بالاي اقتصادي است.

ممكن هست كه كسي بگويد براي كارخانجات صرفه نمي كند كه خطوط توليد را بازسازي كنند و باز هم به سمت تعطيلي مي روند.براي اين منظور پرداخت بخشي از اين هزينه نوسازي به گرده ي دولت نهاده شد و بخش ديگر بصورت وام هاي كم بهره و طولاني مدت در اختيار توليد كننده مي بايست قرار مي گرفت(كه هيچ كدام تحقق نيافت)

از ديگر سو ارازان بودن انرژي و سوخت و قيمت آب و نان باعث ترويج فرهنگ اصراف گرديد.

در ايران در فصل سرما دماي منازل را در حدود 20-25 درجه نگاه مي داشتند و با لباس هاي آستين كوتاه و باز در خانه مي گشتند .اما در كشور هايي اروپايي دماي منازل در حدود 15 درجه نگه داشته مي شود و از لباس هاي مناسب با سرما استفاده مي شود.

يا در مورد آب

برق

.

.

.

لذا نفس برداشتن يارانه ها مفيد است و موجب پويايي و هزينه كرد در آمد ها در مسير مناسب مي شود

منتها عملكرد غلط

هزينه كرد هدف دار يارانه ها

برخورد سياسي با پرداخت يارانه هاي صنعت

مديريت ضعيف

هزينه كرد در امد حاصل از ازاد سازي يارانه ها در محل هاي غير

و.....

باعث ايجاد تورم بيش از حد معمول

فشار بر اقشار

كم شدن قدرت خريد مردم

و... گرديد

• Like 3
لینک به دیدگاه