رفتن به مطلب

خطای پزشکی و شکایت

آیا تجربه شکایت از پزشک یا کادر درمانی را داشتید؟  

25 کاربر تاکنون رای داده است

1. 1. آیا تجربه شکایت از پزشک یا کادر درمانی را داشتید؟

• 0
    • 0
    • 9
    • 16

ارسال های توصیه شده

moe13z1dcav3gggqrysq.jpg

قصور چیست؟

قصور مصدر عربی است و در لغت به معنی عاجز گردیدن، فرو ماندن، کوتاه آمدن؛ در اصطلاح به ترک یک قانون الزامی توسط پزشک یا یکی از صاحبان حرف پزشکی اطلاق می‌شود (یعنی ترک فعلی که انجام آن الزامی است یا انجام فعلی که ترک آن الزامی است) که در نتیجه اقدامات تشخیصی و درمانی آنان موجبات خسارت جانی و مالی بیمار فراهم گردد، مانند عمل جراحی بیمار توسط پزشک معالج بدون انجام آزمایش‌های اولیه لازم. قصور پزشکی مترادف غفلت و خطایی است که از روی سهو سر زند و در مقابل تقصیر است که به خطای عمدی گفته می‌شود.

قصور پزشکی به چهار دسته تقسیم می‌شود: 1- بی‌مبالاتی 2- بی‌احتیاطی 3- عدم مهارت (که خود به دو دسته عدم مهارت علمی و عدم مهارت عملی تقسیم می‌گردد.) 4- عدم رعایت نظامات دولتی

بی‌مبالاتی چیست؟

«بی‌مبالاتی» در لغت به معنای بی‌تدبیری، بی‌فکر و اندیشه بودن، بی‌پروایی، بی‌اعتنایی و نارسایی در دقت و توجه لازم می‌باشد و در اصطلاح حقوقی، به صورت ترک فعل است که از روی اهمال و سهل‌انگاری و فراموشی سرمی‌زند یا کاری است که باید انجام دهد و انجام نمی‌دهد.

بی‌احتیاطی چیست؟

بی‌احتیاطی به معنای انجام فعل بدون دقت لازم است. بی‌احتیاط به کسی گفته می‌شود که عاقبت‌اندیش نباشد و کار خود را استوار نکند. به عبارت دیگر منظور از بی‌احتیاطی آن است که شخص بدون توجه به نتایج عملی که عرفاً قابل پیش‌بینی است اقدام به عملی نماید که منتهی به صدمات بدنی و یا وارد شدن ضرر به دیگران شود.

تبصره 3 ماده 295 قانون مجازات اسلامی مصادیق قصور در انجام وظیفه را بیان کرده است. تبصره مذکور مقرر می‌دارد «هرگاه بر اثر بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا عدم مهارت و عدم رعایت مقررات مربوط به امری، قتل و یا ضرب یا جرح واقع شود به نحوی که اگر آن مقررات رعایت می‌شد، حادثه‌ای اتفاق نمی‌افتاد، قتل یا ضرب و یا جرح در حکم شبه‌عمد خواهد بود.»

تخلف انتظامی چیست؟

عدم رعایت چه مواردی منجر به محکومیت و مجازات‌های انتظامی می‌شود؟

عدم رعایت موازین شرعی، قانونی، مقررات صنفی، حرفه‌ای، شغلی و سهل‌انگاری در انجام وظایف قانونی به وسیله شاغلین حرف پزشکی و وابسته به پزشکی، تخلف محسوب می‌شود و متخلفین با توجه به شدت و ضعف عمل ارتکابی و تعدد و تکرار آن حسب مورد به مجازات‌های مذکور در قانون محکوم می‌گردند.

سوال:

تا به حال پیش اومده به خاطر کوتاهی پزشک یا کادر درمانی ازشون شکایت کنید؟

نتیجه ای هم داشته؟

• Like 35
لینک به دیدگاه

تو 16 سالگی اپاندیس عمل کردم

لباس عمل رو پوشیدم و تا اتاق عمل هم رفتم

اونجا دیدم 15 تا انترن رو اوردن بالای سرم و شروع کرد توضیح دادن

من گفتم باید بابامو ببینم و بابا رو دیدم

از تخت اومدم پاین دولا دولا از درد و سرمم رو دستم گرفتم گفتم بمیرم تو این بیمارستان عمل نمیکنم

اخه دولتی بود و باید بریم بیمارستان خصوصی

خلاصه رفتم پیش یه دکتر مجرب که حین عمل من نخواد به 15 نفر هم اموزش بده

به نظرم پیشگیری بهتره تا یه جای غیر مطمئن برید و بعد بخواید شکایت کنین

• Like 21
لینک به دیدگاه

شكايت هيچ فايده اي نداره توجهي به شكايتت نميكنن هيچ به خاطر اينكه از زير كار در برن مجبورت ميكنن رضايت بدي ...اصلا انقدر بي خودي ميكشوننت اينور اونور تا خودت از شكايتت پشيمون شي...من كسي رو ميشناسم كه به خاطر خطاي آشكاره يه پزشك جونشو از دست داد :hanghead:

• Like 16
لینک به دیدگاه

یکی دو هفته پیش گزارشی ار تلویزیون دیدم که بخاطر سهل انگاری پزشک بچه ی سالم فلج مغزی شد!:sigh:

شکایت نیز بی تاثیر...

• Like 12
لینک به دیدگاه

یکی از عزیزانم در اثر سهل انگاری یه پرستار آسیب دید و بعد از کمتر از یک ماه فوت کرد .....

اون موقع هممون شکه بودیم و کسی کاری نکرد .......

اگه هم میکردیم بعد از یکماه بی تاثیر بود

• Like 13
لینک به دیدگاه

خدا کنه دست پزشکا نیوفتین!!!

تا جایی که میتونین از جراحی دوری کنین!!!

مطمئن باشین همیشه جنس فابریک از دست دوم بهتره!

(البته قابل توجه کسایی که دنبال عیب در آووردن برا خودشونن!!!)

• Like 8
لینک به دیدگاه

تا جایی که من میدونم و از نزدیک شاهد بودم نیروهای طرحی و دانشجوهای علوم پزشکی کارآموز که خیلی زیاد میترسن و بسیار مواظبن که اتفاقی برای بیمارشون نیفته، چون اونا مسئول هستن. البته کارمندان استخدام رسمی هم اگه اتفاقی برای بیمارشون بیفته خودشون مسئولن و باید جوابگو باشن. اگه خسارت جانی یا عضوی در نتیجه اشتباه پرسنل بیمارستان پیش اومد، باید دیه رو خودشون پرداخت کنند. اکثرا هم بیمه دارن. البته پزشکا چون به قولی خرشون خیلی میره معمولا میتوونن از زیر بار اتهام خارج شن و در بیشتر موارد تقصیر رو میندازن گردن پرستار مثلا که اونام اگه محکوم بشن باید دیه رو پرداخت کنن. در مراکز بهداشت که با اشتباه کارمندای مراکز به شدت برخورد میشه، من خودم اینو شاهد بودم، یه زن باردار در ضمن بارداری فوت میکنه، مامای مرکز بهداشت اون ناحیه که مسئول مراقبت از اون خانم بوده با وجودی که کسی از خانواده اون زن شاکی نبود، توسط مسئولین وزارت بهداشت به دادگاه کشیده شد. تا یکسال هم خانم ماما درگیر پرونده بود که اصلا چرا با وجودی که متوفا 6 تا بچه داشته اجازه داده دوباره حامله بشه که منجر به فوتش شده. در نهایت مشخص شد اون زن در اثر ضرب و شتم توسط شوهرش فوت کرده.

• Like 14
لینک به دیدگاه

هدف من از بحث فهمیدن این موضوع بود که اولا چه میزان شکایت از این قشر صورت میگیره (تو جامعه آماری همین انحمن)

و در ثانی اگر شکایتی باید صورت بگیره و نمی گیره بیشتر به چه دلیلی هست؟

آیا مبلغ اولیه ای که برای بیان شکایت به نظام پزشکی باید پرداخت بشه مانع این قضیست....؟

آیا مراحل اداری طولانی که فرد پیش بینی میکنه منصرفش میکنه؟

آیا احتمال دادن از قبل به این نکته که آخر سر هم هیچ اتفاقی پیش نمیاد و محکومیتی در پیش نیست، دلی این قضیست؟

و یا حتی در مواردی رودروایسی بی مورد با پزشک به دلیل احترام بیش از حد به این حرفه در اذهان مردم جامعه؟

• Like 12
لینک به دیدگاه

مثلا اگر در یه داروخونه ، دارویی رو به اشتباه به بیمار بدن، داروساز مجرم شناخته می شه و اگر اتفاقی برای فرد بیفته به حبس یا حتی اعدام(البته اگر از عمد داروی تقلبی فروخته باشه) محکوم می شه!

خیلی ها از این موضوع اطلاعی ندارن،اگر دارویی رو اشتباه به شما دادن می تونید از داروساز شکایت کنین.این جزئی از حقوق بیماران هست!

تا حالا مواردی شنیدم که طبق قانون عمل کردن البته فکر کنم واسه داروسازای کله گنده (!) قوانین درست اجرا نشه(البته دقیق نمی دونم و نمی خوام قضاوت بدون اطلاعات کافی هم داشته باشم)

اعضای کمیسیون قانونی : رئیس دانشگاه علوم پزشکی ، معاون غذا و دارو، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر، داروساز نماینده ی انجمن داروسازان ، داروساز نماینده ی سازمان نظام پزشکی و یک داروساز آزاد هستند.

• Like 17
لینک به دیدگاه
مثلا اگر در یه داروخونه ، دارویی رو به اشتباه به بیمار بدن، داروساز مجرم شناخته می شه و اگر اتفاقی برای فرد بیفته به حبس یا حتی اعدام(البته اگر از عمد داروی تقلبی فروخته باشه) محکوم می شه!

خیلی ها از این موضوع اطلاعی ندارن،اگر دارویی رو اشتباه به شما دادن می تونید از داروساز شکایت کنین.این جزئی از حقوق بیماران هست!

تا حالا مواردی شنیدم که طبق قانون عمل کردن البته فکر کنم واسه داروسازای کله گنده (!) قوانین درست اجرا نشه(البته دقیق نمی دونم و نمی خوام قضاوت بدون اطلاعات کافی هم داشته باشم)

اعضای کمیسیون قانونی : رئیس دانشگاه علوم پزشکی ، معاون غذا و دارو، مدیر نظارت بر امور دارو و مواد مخدر، داروساز نماینده ی انجمن داروسازان ، داروساز نماینده ی سازمان نظام پزشکی و یک داروساز آزاد هستند.

خب چه طور میشه ثابت کرد که فلان دارو رو که مریض خورده و یه بلایی سرش اومده رو داروخون ایکس داده؟؟

روی نسخه مهر داروخونه رو میزنن........اما روی خود دارو که نمی زنن.........داروخونه می تونه ادعا کنه دارو از قبل داشته خورده من ندادم:ws38:

• Like 8
لینک به دیدگاه
خب چه طور میشه ثابت کرد که فلان دارو رو که مریض خورده و یه بلایی سرش اومده رو داروخون ایکس داده؟؟

روی نسخه مهر داروخونه رو میزنن........اما روی خود دارو که نمی زنن.........داروخونه می تونه ادعا کنه دارو از قبل داشته خورده من ندادم:ws38:

نه دیگه.... وقتی مهر تو پای نسخه ست و تاریخ هم داره، دیگه گفتن همچین حرفی مثل حرفاییه که قاتلا برای فرار از اعدام میزنن:ws3: اشتباهای دارووی تشخیصش ساده ست....متاسفانه خیلی زیاد!! مثلا تو بیمارستان وقتی استاده داشت مریضا رو نشون میداد از 12 تا مریض، 7 تاشون به خاطر اشتباه دارویی بوده:w58:( نه حتما داروساز، پزشک داروی اشتباه داده) ولی خوب مردم که نمیرن واسه هر مریضی که پیدا کردن، گیر بدن به این و اون...

• Like 8
لینک به دیدگاه

این کتاب جالب، با لحنی بسیار جذاب و دیدنی و در قالب کاریکاتور، اتفاقات مربوط به بیمارستان و درمانگاه ها را توضیح میده. تمامی بخشهای این کتاب به صورت کاریکاتورهای طنز بوده و نحوه برخورد با بیماران را به تصویر کشیده است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مگه شکایت از اطبا فایده ای هم داره اخرش کاررو میکشونن به کاغذ بازی وپارتی بازی ویه چیزی هم بدهکار میشی

• Like 6
لینک به دیدگاه

برای من خیلی پیش اومده که دکترم میگه دارو رو که از داروخونه گرفتی بیار ببینم و شاید به همین دلیل بوده اینکارش

• Like 5
لینک به دیدگاه

برا خودم اتفاق نیافتاده ولی 3 نفرو میشناسم که کارشون خیلی خراب بوده ولی شکایتشون به هیچ جایی نرسیده....

اصولا پزشکی که بعنوان کارشناس دادگاه ادعای شمارو بررسی میکنه هیچ وقت طرف پزشک دیگه رو ول نمیکنه به شما بچسبه

• Like 3
لینک به دیدگاه
moe13z1dcav3gggqrysq.jpg

قصور چیست؟

قصور مصدر عربی است و در لغت به معنی عاجز گردیدن، فرو ماندن، کوتاه آمدن؛ در اصطلاح به ترک یک قانون الزامی توسط پزشک یا یکی از صاحبان حرف پزشکی اطلاق می‌شود (یعنی ترک فعلی که انجام آن الزامی است یا انجام فعلی که ترک آن الزامی است) که در نتیجه اقدامات تشخیصی و درمانی آنان موجبات خسارت جانی و مالی بیمار فراهم گردد، مانند عمل جراحی بیمار توسط پزشک معالج بدون انجام آزمایش‌های اولیه لازم. قصور پزشکی مترادف غفلت و خطایی است که از روی سهو سر زند و در مقابل تقصیر است که به خطای عمدی گفته می‌شود.

قصور پزشکی به چهار دسته تقسیم می‌شود: 1- بی‌مبالاتی 2- بی‌احتیاطی 3- عدم مهارت (که خود به دو دسته عدم مهارت علمی و عدم مهارت عملی تقسیم می‌گردد.) 4- عدم رعایت نظامات دولتی

بی‌مبالاتی چیست؟

«بی‌مبالاتی» در لغت به معنای بی‌تدبیری، بی‌فکر و اندیشه بودن، بی‌پروایی، بی‌اعتنایی و نارسایی در دقت و توجه لازم می‌باشد و در اصطلاح حقوقی، به صورت ترک فعل است که از روی اهمال و سهل‌انگاری و فراموشی سرمی‌زند یا کاری است که باید انجام دهد و انجام نمی‌دهد.

بی‌احتیاطی چیست؟

بی‌احتیاطی به معنای انجام فعل بدون دقت لازم است. بی‌احتیاط به کسی گفته می‌شود که عاقبت‌اندیش نباشد و کار خود را استوار نکند. به عبارت دیگر منظور از بی‌احتیاطی آن است که شخص بدون توجه به نتایج عملی که عرفاً قابل پیش‌بینی است اقدام به عملی نماید که منتهی به صدمات بدنی و یا وارد شدن ضرر به دیگران شود.

تبصره 3 ماده 295 قانون مجازات اسلامی مصادیق قصور در انجام وظیفه را بیان کرده است. تبصره مذکور مقرر می‌دارد «هرگاه بر اثر بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا عدم مهارت و عدم رعایت مقررات مربوط به امری، قتل و یا ضرب یا جرح واقع شود به نحوی که اگر آن مقررات رعایت می‌شد، حادثه‌ای اتفاق نمی‌افتاد، قتل یا ضرب و یا جرح در حکم شبه‌عمد خواهد بود.»

تخلف انتظامی چیست؟

عدم رعایت چه مواردی منجر به محکومیت و مجازات‌های انتظامی می‌شود؟

عدم رعایت موازین شرعی، قانونی، مقررات صنفی، حرفه‌ای، شغلی و سهل‌انگاری در انجام وظایف قانونی به وسیله شاغلین حرف پزشکی و وابسته به پزشکی، تخلف محسوب می‌شود و متخلفین با توجه به شدت و ضعف عمل ارتکابی و تعدد و تکرار آن حسب مورد به مجازات‌های مذکور در قانون محکوم می‌گردند.

سوال:

تا به حال پیش اومده به خاطر کوتاهی پزشک یا کادر درمانی ازشون شکایت کنید؟

نتیجه ای هم داشته؟

به نظرم اگه به ماده 60 قانون مجازات اسلامی که مقرر میداره: «چنانچه طبیب قبل از شروع درمان یا اعمال جراحی از مریض یا ولی او برائت حاصل نموده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقض عضو نیست و در موارد فوری که اجازه گرفتن ممکن نباشد، طبیب ضامن نمی باشد» و همچنین به مادتین 295 و 319 قانون مشارالیه هم اشاره می فرمودید بهتر به پاسخ می رسید...

:icon_gol::icon_gol:

• Like 6
لینک به دیدگاه
به نظرم اگه به ماده 60 قانون مجازات اسلامی که مقرر میداره: «چنانچه طبیب قبل از شروع درمان یا اعمال جراحی از مریض یا ولی او برائت حاصل نموده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقض عضو نیست و در موارد فوری که اجازه گرفتن ممکن نباشد، طبیب ضامن نمی باشد» و همچنین به مادتین 295 و 319 قانون مشارالیه هم اشاره می فرمودید بهتر به پاسخ می رسید...

:icon_gol::icon_gol:

در این صورت سوال هست که پزشک در چه صورت پس ضامن هست؟!!!!!

دوست عزیز این قانون موضوعش تا جایی که بنده متوجه شدم فرق می کنه....طبق این قانون پزشک موظف هست که قبل از درمان بر روی بیمار فرآیند درمان رو توضیح داده و بیمار رو از عواقب و عوارض احتمالی درمان (جراحی و غیره) آگاه کنه و ضررهای ممکنه درمان رو توضیح بده......مثلا بگه این عمل جراحی برای شما 40 درصد خطر مرگ داره.مریض هم قبول میکنه برگه رضایت رو پر و امضا می کنه و در صورت فوت بیمار که تازه فقط به علت خطر جراحی باشه و نه اشتباه پزشک در حین عمل یا عوامل دیگر، پزشک مقصر شناخته نمیشه

درثانی قوانین و علی الخصوص قوانین کشور ما چیز ثابت و غیر قابل تغییری نیستند و الزاما 100 درصد درست نیستند...کما این که اتفاقا راجع به همین قانون چند سال پیش بحث بود و اعتراض به دنبال داشت که این قانون درست نیست و پزشک خود رو از مسئولیت درمان مبرا می کنه

گذشته از تمام این صحبت ها چیزی که این جا عنوان کردم بحثش اتفاقا کاملا متفاوت از قانون بالاست.........مواردی که میتونه منجر به شکایت بشه می تونه شامل موارد زیر باشه و درصورت تایید و به اثبات رسیدن علی القاعده پزشک باید مقصر شناخته بشه

خطای تشخیصی

خطای درمانی

عدم توجیه کافی بیمار در مورد درمان

عدم توجیه بیمار درمورد عوارض داروهای خاص

مسائل مالی

عدم تبحر پزشک

بی توجهی (عدم رسیدگی، عدم حضور، ویزیت نکردن، سهل انگاری)

• Like 4
لینک به دیدگاه
در این صورت سوال هست که پزشک در چه صورت پس ضامن هست؟!!!!!

دوست عزیز این قانون موضوعش تا جایی که بنده متوجه شدم فرق می کنه....طبق این قانون پزشک موظف هست که قبل از درمان بر روی بیمار فرآیند درمان رو توضیح داده و بیمار رو از عواقب و عوارض احتمالی درمان (جراحی و غیره) آگاه کنه و ضررهای ممکنه درمان رو توضیح بده......مثلا بگه این عمل جراحی برای شما 40 درصد خطر مرگ داره.مریض هم قبول میکنه برگه رضایت رو پر و امضا می کنه و در صورت فوت بیمار که تازه فقط به علت خطر جراحی باشه و نه اشتباه پزشک در حین عمل یا عوامل دیگر، پزشک مقصر شناخته نمیشه

درثانی قوانین و علی الخصوص قوانین کشور ما چیز ثابت و غیر قابل تغییری نیستند و الزاما 100 درصد درست نیستند...کما این که اتفاقا راجع به همین قانون چند سال پیش بحث بود و اعتراض به دنبال داشت که این قانون درست نیست و پزشک خود رو از مسئولیت درمان مبرا می کنه

گذشته از تمام این صحبت ها چیزی که این جا عنوان کردم بحثش اتفاقا کاملا متفاوت از قانون بالاست.........مواردی که میتونه منجر به شکایت بشه می تونه شامل موارد زیر باشه و درصورت تایید و به اثبات رسیدن علی القاعده پزشک باید مقصر شناخته بشه

خطای تشخیصی

خطای درمانی

عدم توجیه کافی بیمار در مورد درمان

عدم توجیه بیمار درمورد عوارض داروهای خاص

مسائل مالی

عدم تبحر پزشک

بی توجهی (عدم رسیدگی، عدم حضور، ویزیت نکردن، سهل انگاری)

ممنون از توضیحاتت

پاسخ پرسش شما در مادتین 319 و 295 ق.م. ا هست. در واقع بر خلاف ماده 60 که اصل رو بر برائت پزشک قرار داده، اون دو ماده اصل رو بر ضمان پزشک قرار دادن...برای نمونه قانونگذار در بند ب ماده 295 حتی «طبیبی که مباشرتاً بیماری را به طور متعارف معالجه کند و اتفاقاً سبب جنایت بر او شود» رو هم مسئول شناخته و موظف به پرداخت دیه کرده

ماده 319 از این هم فراتر رفته و اشعار میداره: « هرگاه طبیبی گرچه حاذق و متخصص باشد در معالجه هایی که شخصاً انجام میدهد و یا دستور آن را صادر می کند، هر چند با اذن مریض باشد یا ولی امر او باشد، باعث تلف جان یا نقص عضو یا خسارت مالی شود ضامن است»

من به همین دلیل توجه شما رو به هر سه مواد جلب کردم..

.

منتهای مراتب بحث برائت پزشک چند نکته ظریف تخصصی حقوقی داره که از حوصله شما فک کنم خارج باشه ؛ به همین حد اکتفا می کنم که همونطور که فرمودید اخذ برائت به معنای فقد مسئولیت پزشک در حالت تقصیر نیست...منتها در خصوص اثبات تقصیر پزشک در دادگاه خیلی حایز اهمیت هست...اگر پزشک ابتدای امر برائت گرفته باشه ، این بیمار یا اولیای او هستند که باید تقصیر پزشک رو اثبات کنن و فرض بر عدم تقصیر پزشک هست..(این قاعده مثل حقوق اکثر کشورهای دنیاست)

در مورد قوانین ایران هم که فرمودید باید عرض کنم تمام قوانین کشورهای دنیا (به جز برخی از اصول قوانین اساسی که الی الابد هستند) غیر قابل تغییر و کامل نیستند و قطعاً امکان تجدیدنظر وجود داره و ایناختصاص به ایران نداره...

:icon_gol:

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...