رفتن به مطلب

شکسته نفسی یا غرور؟

fanous

ارسال های توصیه شده

شکسته نفسی یعنی چی؟ اگر یکی واقعا به برتری خودش در ضمینه ای اعتقاد داشته باشه، شکسته نفسی یه جور دروغ محسوب نمی شه؟

منظورم اینه که اگر یکی از آدم تعریف کرد، و آدم مطلبی که اون فرد گفت رو قبول داشت، باز هم باید خودش رو به نفهمی بزنه؟ مثلا اگر کسی توی یه مسابقه اول شد، و بعد عده ای اومدن و ازش تعریف کردن و بهش تبریک گفتن، قهرمان بگه: "نه خیر! من اول نشدم!!" یا "اتفاقی بود" یا "اختیار دارین. من که کاری نکردم" یا...

شاید بعضی از جواب هایی که بالا نوشتم به گوشتون آشنا بیاد. بعضی هاش هم احمقانه بیاد. ولی اون جیزی که به نظرم مسلمه اینه که همشون اشکال دارن چون دروغن.

میگن شیطان به دلیل تکبرش از بهشت رونده شد. مگه شیطان جز واقعیت چیزی گفت!؟ به قول سوره ای اعراف در قران:

(خداوند به او) فرمود: چه چیز تو را مانع شد که سجده کنی در آن هنگام که به تو فرمان دادم ؟ گفت: من از او بهترم، مرا از آتش آفریده‏ای و او را از خاک (۱۲)

قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُکَ قَالَ أَنَاْ خَیْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِی مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِینٍ ﴿۱۲﴾

گفت: از آن (مقام و مرتبه‏ات) فرودآی! تو حق نداری در آن (مقام و رتبه) تکبر بورزی بیرون رو که تو از افراد پست و کوچکی! (۱۳)

قَالَ فَاهْبِطْ مِنْهَا فَمَا یَکُونُ لَکَ أَن تَتَکَبَّرَ فِیهَا فَاخْرُجْ إِنَّکَ مِنَ الصَّاغِرِینَ﴿۱۳﴾

خوب شیطان مگه دروغ گفت وقتی به نکته ی آفریده شدن از آتش و خاک اشاره کرد!؟ نه. این واقعیت بود. پس چرا خدا لعنتش کرد؟ فرق بین غرور (که چیز منفی ای هست) با متوجه بودن برتری شخصی (که نشونه ی عقل و آگاهیه) در چیه؟ چه طوری می شه هم واقع بین و صادق بود و هم در عین حال متکبر نبود؟

• Like 16
لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

فکر کنم با نظرت یه کم موافقم همون دروغ میشه خب....

من که ترجیح میدم وقتی ازم تعریف میکنن ذوق کنم این طبیعی ترین حالت ممکنه چرا باید یه حالت طبیعی رو پنهان کنم بعد از ذوق کردن حتما تشکر میکنم و برای دیگران هم آرزوی موفقیت

• Like 6
لینک به دیدگاه

خب چطور میشه این احساس برتری رو پنهان نکرد و از طرفی مغرور هم نبود؟ احساس خوشحالی از تعریف دیگران با احساس اینکه واقع بین بود و تو اون زمینه ای که ازش تعریف میشه واقعاً خودش رو برتر بدونه فرق میکنه.

تو جامعه ما هم یکی که شکسته نفسی میکنه میگن چه آدم خاکی و خوبی هستش. ولی یکی که واقع بینانه برخورد میکنه و اون برتری خودش رو بروز میده، میگن عجب ادم مغروری.

واقعاً باید چطور بود و چطور این مرز رو حفظ کرد؟

• Like 4
لینک به دیدگاه

خود این شبستان که تاپیک را زده کجاست ؟؟!!!

حالا من کاری به این قصه های شیطان و رانده شدنش به خاطر تکبر ندارم،شیطان خیالی در این داستان اولین قربانی آزادی بیان است.

هر چند من به چنین موجودی اعتقاد ندارم و شیطان به معنای عام خود انسان ها و اعمال بد اونهاست.

• Like 6
لینک به دیدگاه

من اینکار رو نمیکنم و اون حرف ها رو هم معمولا نمیزنم... ولی فرد مغروری هم نیستم... به هیچ وجه...

من به این معتقدم که Pride comes before fall...

از شکسته نفسی هم به شکلی ابزاری در مقابل برخی افراد استفاده میکنم... که هر دو طرف میدونند معنیش چیه...

• Like 2
لینک به دیدگاه
خود این شبستان که تاپیک را زده کجاست ؟؟!!!

حالا من کاری به این قصه های شیطان و رانده شدنش به خاطر تکبر ندارم،شیطان خیالی در این داستان اولین قربانی آزادی بیان است.

هر چند من به چنین موجودی اعتقاد ندارم و شیطان به معنای عام خود انسان ها و اعمال بد اونهاست.

تعبیر شیطان به عنوان اولین قربانی آزادی بیان فکر خیلی خیلی جالبی بود... :w16:

لینک به دیدگاه

من کاری به شیطانو این چیزا ندارم

موافقم که باید آدم شکسته نفسی نکنه در مقابل یک سری موضوعات چرا که ممکنه اونو از مسیر و زندگی بهتر منع کنه !

مثلا چیزیو بلدم بگم نه بابا من که چیزی بلد نیستم خب بقیه میرند سراغ فردی که خودش خودشو حداقل باور داره !

ولی ایران جایی بسیار جالبیه و تعارف تیکه پارکه کردن فراوون ! اینم یه دروغه کنار بقیه دروغا !

• Like 2
لینک به دیدگاه

این وسط فک کنم حماقت با شکسته نفسی قاطی شد رفت. :icon_pf (34):

همون خدایی که میگه غرور نداشته باش میگه عزت نفستو نگه دار و براش جنگم بکن با کسی که میخواد عزت نفستو خدشه دار کنه.

خدایی الآن حسشو ندارم فرق غرور و عزت نفسو بگم.

اگه عمری بود و شوری میگم براتون.

• Like 2
لینک به دیدگاه
من کاری به شیطانو این چیزا ندارم

موافقم که باید آدم شکسته نفسی نکنه در مقابل یک سری موضوعات چرا که ممکنه اونو از مسیر و زندگی بهتر منع کنه !

مثلا چیزیو بلدم بگم نه بابا من که چیزی بلد نیستم خب بقیه میرند سراغ فردی که خودش خودشو حداقل باور داره !

ولی ایران جایی بسیار جالبیه و تعارف تیکه پارکه کردن فراوون ! اینم یه دروغه کنار بقیه دروغا !

:w16:

تعارف تیکه پاره کردنو تو تلویزیون هر روز میشه آموخت پس شکی نیست که این کارا تو عقاید ایرانیان جا افتاده

در این که دروغه بستگی به شرایط داره این که بگی به تنهایی بعضی کارها رو کردم هم دروغه

پس تکلیف چیه ؟باید دید شرایط کاری که انجام دادیم چجوریه وآیا خود ما به تنهایی انجمش دادیم یا نه.

• Like 1
لینک به دیدگاه
خدایی الآن حسشو ندارم فرق غرور و عزت نفسو بگم.

خب بحث در مورد همین فرقه.

و اینکه چرا تو جامعه ما افرادی که شکسته نفس تر هستن، بیشتر مورد استقبال قرار میگیرن؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

و اینکه چرا تو جامعه ما افرادی که شکسته نفس تر هستن، بیشتر مورد استقبال قرار میگیرن؟

همون طور که گفتم شکسته نفسی تو ایرانیان یه فرهنگ شده وهر کس این نقشو خوب بازی کنه محبوبتر.

• Like 2
لینک به دیدگاه

حالا اگه شد میگم فرقشو از نظر خودم.

بعدم ببخشیدا خب ما حماقت میکنیم به هر حرفی که بوی شکسته نفسی میده احترام میکنیم و ازش استقبال میکنیم.

فعلن فقط همین که خیلی از این حرفایی که بوی شکسته نفسی مده نهایت غروره ....:icon_pf (34):

• Like 4
لینک به دیدگاه

شكست نفس و غرور ريششون تو نفس آدمه

يه موقعي آدم ازش تعريف ميكنن افتاده تر ميشه يه موقعي هم ازش تعريف ميكنن مغرور تر ميشه

اساسا شكست نفسي خودش يه نوع غروره منتهي يه جوري ديگه خودشو نشون ميده كه ما اونو خوب ميبينيم

غرورو آدم تو وجودش ممكنه نداشته باشه و به مرور با يه سري اتفاقات مه ميوفته به دست مياره

ولي اساس شكست نفسي تو وجود آدم هست

• Like 5
لینک به دیدگاه

منظورت از شکسته نفسی همون تو سری خوردنه

اخه مملکت ما تو سری خور پرور شده

• Like 1
لینک به دیدگاه
شکسته نفسی یعنی چی؟ اگر یکی واقعا به برتری خودش در ضمینه ای اعتقاد داشته باشه، شکسته نفسی یه جور دروغ محسوب نمی شه؟

منظورم اینه که اگر یکی از آدم تعریف کرد، و آدم مطلبی که اون فرد گفت رو قبول داشت، باز هم باید خودش رو به نفهمی بزنه؟ مثلا اگر کسی توی یه مسابقه اول شد، و بعد عده ای اومدن و ازش تعریف کردن و بهش تبریک گفتن، قهرمان بگه: "نه خیر! من اول نشدم!!" یا "اتفاقی بود" یا "اختیار دارین. من که کاری نکردم" یا...

شاید بعضی از جواب هایی که بالا نوشتم به گوشتون آشنا بیاد. بعضی هاش هم احمقانه بیاد. ولی اون جیزی که به نظرم مسلمه اینه که همشون اشکال دارن چون دروغن.

میگن شیطان به دلیل تکبرش از بهشت رونده شد. مگه شیطان جز واقعیت چیزی گفت!؟ به قول سوره ای اعراف در قران:

(خداوند به او) فرمود: چه چیز تو را مانع شد که سجده کنی در آن هنگام که به تو فرمان دادم ؟ گفت: من از او بهترم، مرا از آتش آفریده‏ای و او را از خاک (۱۲)

قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلاَّ تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُکَ قَالَ أَنَاْ خَیْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِی مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِینٍ ﴿۱۲﴾

گفت: از آن (مقام و مرتبه‏ات) فرودآی! تو حق نداری در آن (مقام و رتبه) تکبر بورزی بیرون رو که تو از افراد پست و کوچکی! (۱۳)

قَالَ فَاهْبِطْ مِنْهَا فَمَا یَکُونُ لَکَ أَن تَتَکَبَّرَ فِیهَا فَاخْرُجْ إِنَّکَ مِنَ الصَّاغِرِینَ﴿۱۳﴾

خوب شیطان مگه دروغ گفت وقتی به نکته ی آفریده شدن از آتش و خاک اشاره کرد!؟ نه. این واقعیت بود. پس چرا خدا لعنتش کرد؟ فرق بین غرور (که چیز منفی ای هست) با متوجه بودن برتری شخصی (که نشونه ی عقل و آگاهیه) در چیه؟ چه طوری می شه هم واقع بین و صادق بود و هم در عین حال متکبر نبود؟

به نظر من غرور بالیدن به صفتیه که نداریش

شکسته نفسی هم نداشتن عزت نفس

• Like 2
لینک به دیدگاه

به جز بخش مذهبیش که اگه بخوام راجبش حرف بزنم به اعتقادات بعضیا بر میخور باید بگم

نه غرور خوبه نه شکسته نفسی ...

اگه زیاد آدم افتاده ای باشی دیگران ازت سو استفاده میکنن و برچسب ساده لوح بودن بهت میچسبونن

غرورم خوب نیست زیادش آدمو از زندگی عادی میندازه و باعث میشه خودتو برتر از دیگران ببینی و اگه مثل دیگران باهات برخورد بشه احساس شکست میکنی فکر میکنی غرورت شکسته

آدم مغرور همیشه انتظار برخورد و احترام ویژه داره که اگه به خواستش نرسه با دیگران کنتاکت پیدا میکنه و هم از سوی دیگران طرد(اولش نوشته بودم ترد:persiana__hahaha:) میشه خودشم آسیب میبینه

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...