رفتن به مطلب

گفت و گوی (0.5) آزاد

ارسال های توصیه شده

چرا اولا خدا رو موجود میدونین؟ ثانیا ماورایی؟

هر چیزی که وجود داشته باشه میشه موجود؛ من به خدا اعتقاد ندارم، کسی که میگه خدایی وجود داره در واقع خدا رو موجود میدونه، به نظر من هرچیزی که با حواس پنجگانه قابل اثبات نباشه میشه ماورایی.

• Like 5
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 102
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

اول عذر میخوام جناب وافن نمیدونم اینجا چه جوری میشه نقل قول درست حسابی گرفت ...

توضیح دادم دلیل این حرف رو...

توضیحاتتون رو خوندم راستش بزرگترین سوال ذهن من اینه که ایا خدا وجود داره یا نه

میدونین که اگه وجود داشته باشه اونوقت احتمال وجود بهشت وجهنم هم زیاد میشه و اگه وجود نداشته باشه این همه قید و بند تو زندگی ماها بیخوده...یعنی پاسخ این سوال مستقیما توی سبک زندگی ماها تاثیر داره

حالا صحبت های شما این برداشت رو به من میده که اصلا این سوال ی سوال بی مورده

ی قطعیت خاصی توی صحبت هاتونه ... البته این قطعیت توی صحبت های ادمهای زیادی هستش ولی من به اونها دسترسی ندارم به همین خاطر میخوام بیشتر توی این موضوع بدونم

• Like 4
لینک به دیدگاه
اول عذر میخوام جناب وافن نمیدونم اینجا چه جوری میشه نقل قول درست حسابی گرفت ...

توضیحاتتون رو خوندم راستش بزرگترین سوال ذهن من اینه که ایا خدا وجود داره یا نه

میدونین که اگه وجود داشته باشه اونوقت احتمال وجود بهشت وجهنم هم زیاد میشه و اگه وجود نداشته باشه این همه قید و بند تو زندگی ماها بیخوده...یعنی پاسخ این سوال مستقیما توی سبک زندگی ماها تاثیر داره

حالا صحبت های شما این برداشت رو به من میده که اصلا این سوال ی سوال بی مورده

ی قطعیت خاصی توی صحبت هاتونه ... البته این قطعیت توی صحبت های ادمهای زیادی هستش ولی من به اونها دسترسی ندارم به همین خاطر میخوام بیشتر توی این موضوع بدونم

دوست عزیز من خوشحال میشم که باهاتون گفت و گو کنم در این مورد...

ولی اگر واقعا میخواید بدونید بهترین راه مطالعه هست... اون هم زیاد نه یکی و دو کتاب... هر چیزی که هر فردی به شما میگه ناقص هست و بعد باعث خلاء منطقی در تفکر شما خواهد شد...

عزیز دل... شما هرگز نمیتونید بفهمید که خدا وجود داره یا خیر... اگر نیاز روانی به وجود یک تکیه گاه فرا بشری دارید و این مسئله میتونه زندگی رو برای شما ساده تر بکنه و قلبا با وجود چنین چیزی به آسایش میرسید بهتره به دنبال جواب برای چنین پرسش هایی نرید... ولی اگر فقط میخواید بدونید و وارد تفکرات و فلسفه ی پشت این مسائل بشید در نهایت میبینید خدایی نیست و دلیلی برای بودنش نیست...

بستگی به این داره که شما از کدوم خدا حرف میزنید... در طول تاریخ بشر هزاران هزار خدا وجود داشته... اگر از خدای ابراهیمی حرف میزنید هم باید بعد از اینکه خدا رو اثبات کردید به دنبال اثبات این مسئله برید که اون خدا همون خدای ابراهیمی هست که در این ادیان ازش حرف زده شده...

خیر... دلیل وجود این همه قید و بند در زندگی شما وجود خدا نیست... ادیان تنها از یک سری تفکرات خیلی پیش از خودشون پیروی کردند و این قید و بند ها رو به وجود آوردند... اخلاقیات و قوانین و مسائلی که در ادیان ابراهیمی که شما به اونها اشاره میکنید وجود داره توسط این ادیان معرفی نشدند بلکه قرن ها قبل از اون وجود داشتند...

دوست عزیز من نمیدونم منظورتون از قید و بند ها چی هست... ولی من فرض رو بر این گرفتم که منظور قوانین و بنیان های رفتاری و اخلاقی هست... براین اساس من این رو میگم که شما باید همیشه و همیشه به اخلاقیات پایبند باشید... این البته در صورتی هست که زندگی اجتماعی رو انتخاب میکنید... تا زمانی که در اجتماعی زندگی میکنید به این قوانین نیازمند هستید... این قوانین ربطی به دین و خدا ندارند... اینها ساخته ی دست ما هستند... هیچ حقی وجود نداره و هیچ رفتاری هم ذاتا خوب یا بد نیست... اینها رو ما انسان ها ساختیم برای اینکه وجود این قوانین باعث میشند که بهترین نتیجه رو از زندگی اجتماعی بگیریم...

• Like 7
لینک به دیدگاه
ولی اگر واقعا میخواید بدونید بهترین راه مطالعه هست... اون هم زیاد نه یکی و دو کتاب... هر چیزی که هر فردی به شما میگه ناقص هست و بعد باعث خلاء منطقی در تفکر شما خواهد شد...

عزیز دل... شما هرگز نمیتونید بفهمید که خدا وجود داره یا خیر... اگر نیاز روانی به وجود یک تکیه گاه فرا بشری دارید و این مسئله میتونه زندگی رو برای شما ساده تر بکنه و قلبا با وجود چنین چیزی به آسایش میرسید بهتره به دنبال جواب برای چنین پرسش هایی نرید... ولی اگر فقط میخواید بدونید و وارد تفکرات و فلسفه ی پشت این مسائل بشید در نهایت میبینید خدایی نیست و دلیلی برای بودنش نیست...

بستگی به این داره که شما از کدوم خدا حرف میزنید... در طول تاریخ بشر هزاران هزار خدا وجود داشته... اگر از خدای ابراهیمی حرف میزنید هم باید بعد از اینکه خدا رو اثبات کردید به دنبال اثبات این مسئله برید که اون خدا همون خدای ابراهیمی هست که در این ادیان ازش حرف زده شده...

خیر... دلیل وجود این همه قید و بند در زندگی شما وجود خدا نیست... ادیان تنها از یک سری تفکرات خیلی پیش از خودشون پیروی کردند و این قید و بند ها رو به وجود آوردند... اخلاقیات و قوانین و مسائلی که در ادیان ابراهیمی که شما به اونها اشاره میکنید وجود داره توسط این ادیان معرفی نشدند بلکه قرن ها قبل از اون وجود داشتند...

دوست عزیز من نمیدونم منظورتون از قید و بند ها چی هست... ولی من فرض رو بر این گرفتم که منظور قوانین و بنیان های رفتاری و اخلاقی هست... براین اساس من این رو میگم که شما باید همیشه و همیشه به اخلاقیات پایبند باشید... این البته در صورتی هست که زندگی اجتماعی رو انتخاب میکنید... تا زمانی که در اجتماعی زندگی میکنید به این قوانین نیازمند هستید... این قوانین ربطی به دین و خدا ندارند... اینها ساخته ی دست ما هستند... هیچ حقی وجود نداره و هیچ رفتاری هم ذاتا خوب یا بد نیست... اینها رو ما انسان ها ساختیم برای اینکه وجود این قوانین باعث میشند که بهترین نتیجه رو از زندگی اجتماعی بگیریم...

رفیق خیلی از محیط مطالعه دور نیستم ولی صرف مطالعه بدون در معرض نقد قرار گرفتن نمیتونه پاسخگوی نیاز باشه/بحث نیاز روانی نیست نمیخوام شعار بدم ولی منظور کشف حقیقته ،حقیقتی که همونجوری که عرض کردم تاثیر مستقیم و بسیار مهم توی زندگی داره/ مشکل همین جاست که میفرمایین خدایی نیست و دلیلی بر بودنش نیست در مقابل این حرف میشه گفت خدایی هست و دلیلی بر نبودنش نیست/ قید وبندهایی که عرض کردم اخلاقیات رو شامل میشه ولی همش هم اخلاقیات نیست میتونه نیاز های انسان و بسیاری مسایل دیگه هم باشه/اتفاقا ی مسئله مهم دیگه اینه که ریشه اخلاق از کجاست ؟از یک طرف ادیان ابراهیمی ادعا دارند ابوابشر (البته اگه ابوالبشری هم داشتیم )هم به نوعی پیامبر بوده خب از این طریق مدعی اند اخلاق مطلق و الهیست از اون طرف هر عقل سلیمی متوجه میشه اخلاق یک عنصر ضروری برای زندگی بشر هستش(همونجوری که فرمودین ) و دور از ذهن نیست که ساخته ذهن بشر باشه/ مسئله من دقیقا این قطعیت شما در کلام هستش ،اینکه میفرمایین هیچ حقی وجود نداره در حالیکه خدا باوران برای بشر حقوقی رو قائلن و البته هیچ کدوم اینها اثبات نشدن/

با این وضع تنها چیزی که میتونم خودم رو با اون تا حدی تسلی بدم اینه که شاید اساسا عقل توانایی پاسخ به این سولات رو نداشته باشه و توی ی محیط دیگه باید دنبال این پاسخ گشت ،جایی مثل ..

• Like 5
لینک به دیدگاه

رفیق خیلی از محیط مطالعه دور نیستم ولی صرف مطالعه بدون در معرض نقد قرار گرفتن نمیتونه پاسخگوی نیاز باشه/بحث نیاز روانی نیست نمیخوام شعار بدم ولی منظور کشف حقیقته ،حقیقتی که همونجوری که عرض کردم تاثیر مستقیم و بسیار مهم توی زندگی داره/ مشکل همین جاست که میفرمایین خدایی نیست و دلیلی بر بودنش نیست در مقابل این حرف میشه گفت خدایی هست و دلیلی بر نبودنش نیست/ قید وبندهایی که عرض کردم اخلاقیات رو شامل میشه ولی همش هم اخلاقیات نیست میتونه نیاز های انسان و بسیاری مسایل دیگه هم باشه/اتفاقا ی مسئله مهم دیگه اینه که ریشه اخلاق از کجاست ؟از یک طرف ادیان ابراهیمی ادعا دارند ابوابشر (البته اگه ابوالبشری هم داشتیم )هم به نوعی پیامبر بوده خب از این طریق مدعی اند اخلاق مطلق و الهیست از اون طرف هر عقل سلیمی متوجه میشه اخلاق یک عنصر ضروری برای زندگی بشر هستش(همونجوری که فرمودین ) و دور از ذهن نیست که ساخته ذهن بشر باشه/ مسئله من دقیقا این قطعیت شما در کلام هستش ،اینکه میفرمایین هیچ حقی وجود نداره در حالیکه خدا باوران برای بشر حقوقی رو قائلن و البته هیچ کدوم اینها اثبات نشدن/

با این وضع تنها چیزی که میتونم خودم رو با اون تا حدی تسلی بدم اینه که شاید اساسا عقل توانایی پاسخ به این سولات رو نداشته باشه و توی ی محیط دیگه باید دنبال این پاسخ گشت ،جایی مثل ..

فکر کنم اینجا یک فصلی فرا رسیده چون به شکل عجیبی این بحث های دینی داره توسط تعدادی از دوستان فراگیر میشه... خیلی عجیبه...

من یک سوال دارم... شما اینجا الان به خدا اعتقاد دارید و میخواید با من بحث کنید ؟

چون اگر اینطوری هست بنده علاقه ای به این کار ندارم زیاد... همین الان دارم با یکی از دوستان اینجا بحث میکنم و سر ساده ترین مسائل هم با هم نمیتونیم کنار بیاییم... فکر نمی کنم این بحث ها فایده ای داشته باشه واقعا...

در مورد اینکه بنده با قطعیت حرف میزنم هم فکر نمی کنم مشکلی برای کسی ایجاد کنه و فکر نمی کنم بی ادبی هم باشه... این نوع حرف زدن من هست... نمی دونم مشکلش کجاست...

کدوم حقیقت ؟ شما اصلا از کجا میدونید که حقیقتی وجود داره ؟

خوب هر کسی به یک فلسفه ای معتقد هست... شما به کدوم معتقدید ؟

با همون فلسفه زندگی کنید...

من که گفتم کسی نمیتونه خدا رو رد کنه و کسی هم مسلما نمیتونه خدا رو اثبات کنه...

شما اگر دوست دارید به خدا اعتقاد داشته باشید خوب داشته باشید... اگر دوست ندارید نداشته باشید...

ولی فکر نمی کنم دنبال حقیقت رفتن کار ساز باشه... ما که گشتیم و پیدا نکردیم چنین چیزی رو... شما اگر میتونید به بنده کمک کنید ببینم چطوری میشه حقیقت رو پیدا کرد... اصلا وجود داره ؟ اگر بله معیار سنجش اون چیه ؟ آیا مسائل در ذات بد و خوب هستند ؟

من اینها رو نمی دونم... حقیقتش اینه که هیچکس نمیدونه...

• Like 7
لینک به دیدگاه

عزیز همه حرف من اینه که در وجود یا عدم وجود خدا در شکم ،بعد شما میفرمایین اعتقاد داری یا نه ؟/همچین جسارتی نکردم که بخوام از حرف زدن شما ایراد بگیرم ،فقط وقتی اطمینان شما رو در رد وجود خدا دیدم(منظورم امضاتون و اون قسمتی که اصل سوال رو بی اهمیت دونستین ،همون تعبیر هویج )به نظرم رسید شاید از طریقی این مسئله براتون حل شده و خواستم در موردش ازتون کمک بگیرم و شاید به شکی که زندگیم رو تحت تاثیر قرار دادم پایان بدم./به هر حال بر خلاف شما معتقدم حقیقتی قطعا وجود داره ،یعنی بالاخره خدا یا وجود داره یا نه و پاسخ از این دو حالت خارج نیست ،حالا اینکه من بتونم بهش برسم یا نه اون ی حرف دیگه است./

موفق باشید///

• Like 2
لینک به دیدگاه

خب اجازه بدین من با چند سوال وارد بحث بشم ...اول این بگم که خود من درحال جستجو همین حقیقت بودن یا نبودن خدا هستم اما خب تو یه راهی میرم که جواب بده ....اما چند تا سوال ؟

اونایی که میگن خدا وجود داره چطور به این دلیل رسیدن و از چه راهی رفتن .....ببینین یکی میگه دین یکی میگه پدذر و مادرم یکی میگه زوج بودن طبیعت خواهشا دلیل خودتون بنویسین شاید من راهنمایی بشم ....

اونایی که میگن خدا وجود نداره چطور ....از چه راه هایی رفتن و به این نتیجه رسیدن یا اصلا به نتیجه ای نرسیدن .........

به هرحال آدم بخواد یه چیزی رو بدونه یه تلاش کوچیک میکنه دیگه .....خیلی بی انصافیه که همینجوری بگیم هست یا نیست ....:sigh:

......................................................

اگه دوستان لطف کنن و جواب بدن بعدش من اون چیزی که از خدا تو فکرم بوده تا همین الان واستون میزارم ......

• Like 3
لینک به دیدگاه

عزیز همه حرف من اینه که در وجود یا عدم وجود خدا در شکم ،بعد شما میفرمایین اعتقاد داری یا نه ؟/همچین جسارتی نکردم که بخوام از حرف زدن شما ایراد بگیرم ،فقط وقتی اطمینان شما رو در رد وجود خدا دیدم(منظورم امضاتون و اون قسمتی که اصل سوال رو بی اهمیت دونستین ،همون تعبیر هویج )به نظرم رسید شاید از طریقی این مسئله براتون حل شده و خواستم در موردش ازتون کمک بگیرم و شاید به شکی که زندگیم رو تحت تاثیر قرار دادم پایان بدم./به هر حال بر خلاف شما معتقدم حقیقتی قطعا وجود داره ،یعنی بالاخره خدا یا وجود داره یا نه و پاسخ از این دو حالت خارج نیست ،حالا اینکه من بتونم بهش برسم یا نه اون ی حرف دیگه است./

موفق باشید///

ایراد گرفتن از حرف من اصلا جسارت نیست دوست عزیز... بنده اصلا ناراحت نمیشم...

بنده میگم خدا نیست چون تا حالا هیچ دلیلی برای بودنش پیدا نکردم و فکر نمی کنم دلیلی وجود داره برای اینکه چیزی رو که هیچ دلیلی برای بودنش ندارم وجودش رو بپذیرم...

امضای من یک نقل قول از انیشتن هست... غیر از خط آخر البته... و صد البته معتقدم بهش... ولی بحث بسیار میشه کرد در مورد خدای شخصی...

در مورد اون هویج هم منظورم رو توضیح دادم... یعنی اینکه باید همونطور که در جهان ماده ما هر چیزی رو با شواهد و اندازه گیری و سنجش مشخص میکنیم برای وجود خدا هم همین شواهد رو ارائه بدیم... در غیر اینصورت راهی برای اثبات وجود خدا نیست... منظور اصلا از اثبات ارائه ی شواهد قابل استناد و قابل بررسی هست...

خوب بنده هم زمانی هینطور فکر میکردم... داکینز هم دقیقا به همین مسئله معتقد هست... حرف شما رو که خوندم یاد کنفرانس های ایشون افتادم...

ولی شما بفرمایید چطور میدونید که حقیقت قطعا وجود داره ؟ برای من توضیح بدید چون من نمیدونم...

به نظر شما اخلاق در خارج از تفکر ما وجود دارند ؟ به نظر شما مسائل یا ذاتا بد هستند یا ذاتا خوب ؟

اگر بله معیار ما برای سنجش اونها باید چی باشه ؟ و اصلا چطوری باید به اونها برسیم ؟

من اینها رو نمیدونم... من هم زمانی فکر میکردم حقیقت حتما وجود داره...

البته حقیقت همونطور که میدونید به دو نوع هست... من دارم در مورد حقایق فردی حرف میزنم... وگرنه من هم معتقدم خورشید واقعا وجود داره... ولی آیا خدا هم واقعا وجود داره ؟

• Like 3
لینک به دیدگاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

خب ادیان متفاوت (ابراهیمی و غیر ابراهیمی)تعاریف متفاوت در مورد خدا دارن بعضی او رو مادی میدونن،بعضی مادی و روحانی و بعض دیگر روحانی محض/میشه ادعا کرد اگر نظر اونهایی که مادی میدونن درست بود باید تا به به حال اثبات میشد هر چند هنوز هم نمیشه ایده اونها رو به طور کامل کنار گذاشت/و اگر خدا یک موجود روحانی محض باشه خب با ابزارهای مادی قابل سنجش نیست و این یعنی بن بست/در مورد داوکینز که فرمودین به نظرم ادم معتبریه البته نه به اندازه سرو صدایی که پیرامونش هست و لزوما به اون اندازه کارایی نداره /حقیقت قطعا وجود داره یعنی اینکه خدا یا هست یا نیست و هر کدوم از این دو حالت که باشه همون حقیقت هستش حالا ممکنه روزی برملا بشه و یا اینکه تا ابد نامعین بمونه /در مورد سولا تون در حوزه اخلاق قبلا عرض کردم که اونها جزو شکیات من هستن بنابراین برای اونه پاسخی ندارم /ظاهرا دلائل شما کاملاشخصی و مربو ط به خود شماست به نظر من هم ادامه گفتگو بی فایده است/

• Like 3
لینک به دیدگاه
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

خب ادیان متفاوت (ابراهیمی و غیر ابراهیمی)تعاریف متفاوت در مورد خدا دارن بعضی او رو مادی میدونن،بعضی مادی و روحانی و بعض دیگر روحانی محض/میشه ادعا کرد اگر نظر اونهایی که مادی میدونن درست بود باید تا به به حال اثبات میشد هر چند هنوز هم نمیشه ایده اونها رو به طور کامل کنار گذاشت/و اگر خدا یک موجود روحانی محض باشه خب با ابزارهای مادی قابل سنجش نیست و این یعنی بن بست/در مورد داوکینز که فرمودین به نظرم ادم معتبریه البته نه به اندازه سرو صدایی که پیرامونش هست و لزوما به اون اندازه کارایی نداره /حقیقت قطعا وجود داره یعنی اینکه خدا یا هست یا نیست و هر کدوم از این دو حالت که باشه همون حقیقت هستش حالا ممکنه روزی برملا بشه و یا اینکه تا ابد نامعین بمونه /در مورد سولا تون در حوزه اخلاق قبلا عرض کردم که اونها جزو شکیات من هستن بنابراین برای اونه پاسخی ندارم /ظاهرا دلائل شما کاملاشخصی و مربو ط به خود شماست به نظر من هم ادامه گفتگو بی فایده است/

خوب مشکل اینجاست که این همه تعاریف مختلف وجود داره دوست عزیز... کدوم بلاخره درسته...

اگر حدا "وجود" داره پس باید بشه باید بشه وجودش رو با همین روش هایی که بنده عرض کردم اثبات کرد (مثل اثبات وجود هر چیز فیزیکی دیگه)... اگر روحانی هست هم باید تعریف کنیم که منظور از روحانی چیه... یعنی فردی هست و در ذهن ماست ؟ یعنی وجود فیزیکی نداره ؟ پس اگر وجود فیزیکی نداره یعنی عملا "وجود" نداره... مگر راهی برای اثبات وجود غیر فیزیکی پیدا کنیم...

من نمیدونم بر چه اساسی حقیقت رو مطلق میدونید... من درک نمیکنم... وقتی چیزی هیچ سندی برای وجودش نیست و کاملا نسبی هست و برای هر فرد و در هر دینی یک جور معنا شده چطور میشه مطلق دونست اون رو ؟

به هر حال دلایل من همون دلایلی هست که بقیه ی بی خدایان بهش اعتقاد دارند...

موفق باشید...

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...
هر چیزی که وجود داشته باشه میشه موجود؛ من به خدا اعتقاد ندارم، کسی که میگه خدایی وجود داره در واقع خدا رو موجود میدونه، به نظر من هرچیزی که با حواس پنجگانه قابل اثبات نباشه میشه ماورایی.

بهتره در مورد وجود و موجود یکم تحقیق کنین

اگه خدا "وجود" باشه دیگه این نظر شما منتفی میشه

لینک به دیدگاه

موضوع سوم:

بیشتر احساسی هستین یا منطقی؟

و اینکه آیا میشه همیشه منطقی یا همیشه احساسی عمل کرد؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
موضوع سوم:

بیشتر احساسی هستین یا منطقی؟

و اینکه آیا میشه همیشه منطقی یا همیشه احساسی عمل کرد؟

منطقی

منطقی زیاد بودنم خوب نیست ادم میبینه همه چی داره و هیچی نداره :banel_smiley_4:

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

سلام دوباره

جواب سوال چهارم

همه ی موارد

ولی زمستون وقتی برف میاد عالیه!!!

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...