رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

بلایای طبیعی جزیی از فرایند زندگی بشر به شمار میروند و روزبه روز به تعداد و تنوع آنها افزوده مي شود.

امروزه نمی توان به فرایند توسعه اجتماع بدون ایجاد سازگاری با حوادث غیرمترقبه نگاه کرد.در ادبیات توسعه ومدیریت بحران نگاههای مختلفی به ارتباط متقابل بین فرایند توسعه وبروز بلایای طبیعی در جامعه می شود.

عده ای بحران ها را تهدید خانمان خراب میدانند ...

عده ای می گویند به بحران ها می توان به عنوان فرصت نگریست...

نظر شما چیست؟ :icon_gol:

• Like 29
لینک به دیدگاه

خب به نظر من هردوش.

از طرفی با توجه به خسارتای جانی و مالی که به بار میاره یه تهدید خطرناک هستش.

اما از طرف دیگه فرصتی هستش واسه همدلی و مشارکت و تقویت پایه های زندگی اجتماعی. شاید بهترین نوع مشارکت رو تو ایران تو همین جور مواقع می بینیم. چیزی که تو شرایط عادی دیده نمیشه. حالا از اون فرصت میشه استفاده کرد واسه اینکه این مشارکت ها رو نهادینه کرد و تو بعد از تموم شدن بحران هم ادامه دار باشه و به نقاط مختلف کشور هم سرایت کنه.

و اینکه درسته هزینه ها رو افزایش میده، ولی با مدیریت درست میتونه حرکت آروم توسعه و پیشرفت جامعه رو هم تندتر کنه.

همونطور که تا امتحان نباشه، کسی درس نمیخونه. تا بحران هم نباشه، کسی به فکر چیزی نیست. :ws3:

• Like 16
لینک به دیدگاه
خب به نظر من هردوش.

از طرفی با توجه به خسارتای جانی و مالی که به بار میاره یه تهدید خطرناک هستش.

اما از طرف دیگه فرصتی هستش واسه همدلی و مشارکت و تقویت پایه های زندگی اجتماعی. شاید بهترین نوع مشارکت رو تو ایران تو همین جور مواقع می بینیم. چیزی که تو شرایط عادی دیده نمیشه. حالا از اون فرصت میشه استفاده کرد واسه اینکه این مشارکت ها رو نهادینه کرد و تو بعد از تموم شدن بحران هم ادامه دار باشه و به نقاط مختلف کشور هم سرایت کنه.

و اینکه درسته هزینه ها رو افزایش میده، ولی با مدیریت درست میتونه حرکت آروم توسعه و پیشرفت جامعه رو هم تندتر کنه.

همونطور که تا امتحان نباشه، کسی درس نمیخونه. تا بحران هم نباشه، کسی به فکر چیزی نیست. :ws3:

شعار نده پسرم!!!:whistles:

• Like 8
لینک به دیدگاه

بستگی به نوع دید هر کس داره یکی مثبت اندیشه و یکی منفی...

مثلا یکی که با دید مثبت به مسائل نگاه می کنه میتونه بگه حالا که خسارت دیدم میتونم کاری کنم که اگر دوباره این اتفاق افتاد دیگه همچین خسارتی به من وارد نشه در واقع درس میگیره از هر بحران ولی یکی که منفی نگر باشه هی اه و ناله میکنه که بدبخت شدم و ....

• Like 12
لینک به دیدگاه

به نظر من فرصت خوبیه تا بفهمیم در اقدام سریع و مدیریت بحران چقدر ضعیفیم و چقدر از استاندارد دنیا عقبیم. وقتی زلزله بم رو یادم میاد که چقدر کمکهای مردمی به بم نرسیده از بین رفتند و چقدر دیگه چپاول شدند گریه ام میگیره. اگه همین الان هم یه سر به بم بزنید عمق فاجعه مدیریت بحران یا بهتر بگم بحران مدیریت کاملا مشهوده. ولی جدای از این حرفا ، بحران ها موقعیت های جدیدی برای تجربه و پیشرفت بوجود میارن

• Like 13
لینک به دیدگاه
به نظر من فرصت خوبیه تا بفهمیم در اقدام سریع و مدیریت بحران چقدر ضعیفیم و چقدر از استاندارد دنیا عقبیم. وقتی زلزله بم رو یادم میاد که چقدر کمکهای مردمی به بم نرسیده از بین رفتند و چقدر دیگه چپاول شدند گریه ام میگیره. اگه همین الان هم یه سر به بم بزنید عمق فاجعه مدیریت بحران یا بهتر بگم بحران مدیریت کاملا مشهوده. ولی جدای از این حرفا ، بحران ها موقعیت های جدیدی برای تجربه و پیشرفت بوجود میارن

ممنون. به نکته خوبی اشاره کردین.

از طرفی فرصتی هست برای توسعه های جدید در جاهایی که قبلا اشتباه کرده بودیم ... نه؟

• Like 9
لینک به دیدگاه
ممنون. به نکته خوبی اشاره کردین.

از طرفی فرصتی هست برای توسعه های جدید در جاهایی که قبلا اشتباه کرده بودیم ... نه؟

کپنهاگ بعد از اینکه اولین اتش سوزی اونجا رخ داد و بخش شمالی شهر رو کاملا نابود کرد یه سری تصمیماتی گرفته شد که اولا خانه سازی بوسیله سنگ رو اجباری کردن دوم اینکه عرض معابر رو زیاد کردن تا اگه دوباره اتفاق مشابه ای افتاد اتش خیلی سریع گسترش پیدا نکنه ...

اگر درس گرفتن اینجوری باشه فرصت حساب میشه هر چند که ضررهایی رو به جا میزاره ...

• Like 12
لینک به دیدگاه

به نظر من بيشتر فرصته تا تهديد

اشتباهات قبلي خراب ميشه...فرصت ساختن مجدد شهر با اصول درست فراهم ميشه

البته اگه شهرسازا و معمارا نمونن زير آوار:ws3:

• Like 11
لینک به دیدگاه
حرف همه درسته اما الهام به نکته جالبی اشاره کرد.

بحران های طبیعی میتونن پاک کن خوبی برای طراحان و برنامیه ریزان و ...باشن:ws37:

بله... در پاسخ به کاپیتان گفتم که میتونیم فرصت های توسعه رو فراهم کنیم.

حالا مینا میتونی چندتا مثال شهرسازانه بزنی برای این حرفت؟

• Like 10
لینک به دیدگاه

بحران هم می تونه فرصت باشه هم تهدید

تبدیل این بحران به فرصتم فقط زمانی صورت می گیره که هر سازمانی علاوه برداشتن مدیریت بحران بتونه به پرسنلش فرصت شکوفایی استعدادهاشونو بده :ws37: ...

وجود پرسنل خلاق و مبتکر در یک سازمان می تونه بحران ها رو یا کاهش بده یا به سمت فرصت طلایی سوق بده :w02: ... همه چیز بستگی به عملکرد سازمان و پرسنل و رئساش داره ...

• Like 11
لینک به دیدگاه
بله... در پاسخ به کاپیتان گفتم که میتونیم فرصت های توسعه رو فراهم کنیم.

حالا مینا میتونی چندتا مثال شهرسازانه بزنی برای این حرفت؟

مثلا اگر تو تهران زلزله بیادو نابود بشه ما فرصت خوبی پیدامیکنیم برای دوباره ساختنش:ws3:

هرجایی که نتونیم و نشه و بترسیم از بازسازیش، بعد از ویرانیش تو سانحه میتونیم بازسازی کنیم(مثل زورابادها و حلبی آبادها، گاف هایی که تو طر حهای جدید دادیم، نوابو...

• Like 11
لینک به دیدگاه
بحران هم می تونه فرصت باشه هم تهدید

تبدیل این بحران به فرصتم فقط زمانی صورت می گیره که هر سازمانی علاوه برداشتن مدیریت بحران بتونه به پرسنلش فرصت شکوفایی استعدادهاشونو بده :ws37: ...

وجود پرسنل خلاق و مبتکر در یک سازمان می تونه بحران ها رو یا کاهش بده یا به سمت فرصت طلایی سوق بده :w02: ... همه چیز بستگی به عملکرد سازمان و پرسنل و رئساش داره ...

یعنی درست می بینم ... wow.gif

اسپم نیست؟ w58.gif

بسیار عالی...

ماهرخ به بعد رویه ای مدیریت بحران اشاره کرد که البته نکته خیلی خیلی ریزیه...

• Like 11
لینک به دیدگاه

با سلام

من با عنوان یه کمی مشکل دارم، چرا بگیم "بحران های طبیعی" ؟!!!!!!!!! به نظر من "وقایع طبیعی" واژه ی خیلی مناسب تری هستش و راحت تر میشه در موردش صحبت کرد.

به نظر من وقایع طبیعی مثل قانون میمونن، کسی میتونه بگه که قانون ها همیشه مثبت عمل میکنند و یا منفی؟ مطمئناً قوانین همیشه مثبت نیستند ولی با توجه به اینکه جنبه ی مثبت بودن آنها خیلی بیشتر هستش وجود اونها به نبودشون ارجحیت داره. قوانین ما رو محدود میکنند ولی باعث ایجاد نظم و هماهنگی هم میشند.

از نظر معمارها وجود یه سری محدودیت ها لازمه ی هر طراحی هستش و بدون اون محدودیت ها طراحی کردن بنا و فضایی عملاً بی معنا و فاقد ارزش هستش، در مورد طبیعت هم میشه چنین برداشتی داشت، اینکه چرا این وقایع رخ میدهند، یه بحث دیگه س و چون وجودشون در حالت طبیعی برای کره زمین لازمه پس اینها قوانینی هستن که وجود دارن، اینکه این وقایع تبدیل به بحران میشن اکثرا" ناشی از عدم تطبیق بشر با این قوانین هستش، مثلاً قانون اینه که تا فاصله ی 500 متری یه گسل متوسط فاصله ی بسیار خطرناکی برای ساخت و ساز هستش، عدم رعایت این قانون طبیعی میتونه فاجعه ای مثل زلزله بم رو بازسازی کنه، وجود این قانون طبیعی ، نیازی رو برای بشر به وجود میاره، و اون هم مقاوم سازی بناهاست، نیاز باعث تفکر بشر میشه و باعث اقداماتی در مورد حلشون، و در نهایت خود تفکر و اعمالی که صورت میگیره باعث تولید علم میشه.

در کل من وقایع طبیعی رو محدودیت میدونم، نه تهدید، این محدودیت ها خود، باعث ایجاد فرصت هستن.

• Like 10
لینک به دیدگاه

به نظر من توی ایران برای بحث درباره بحرانهای طبیعی و مدیریتشون و اینکه اونا رو به یه فرصت تبدیل کرد ,نباید علاوه بر جنبه های مالی ,جنبه های فرهنگی مردم رو هم بی تاثیر دانست.

یه مثال میزنم:

سال 1368 توی استان فارس سیل اومد. توی چند تا از روستا ها خسارات زیادی به بار آورد. به کمک مردم و هلال احمر وسایل مردم رو به یه منطقه دیگه انتقال دادیم. وزارت مسکن و شهرسازی هم زمینش رو تامین کرد.

ولی بعد از گرفتن وام ساخت , یه چیزی توی مایه های همون روستاهای قدیمشون ساخته شده.

توی خیلی از شهر های مملکتمون هم که مردم زمین زیاد داشتند , سال اول یه اتاق گوشه حیاط ساختند. سال بعد یه اتاق دیگه , بچشون که بزرگ شد یه اتاق دیگه و و و ... هیچ خونه ای پیدا نمیشه که حتی ظاهرش شبیه به خونه باشه !!

مشکلات مالی و فرهنگی باعث میشه که همچنان ساخت و ساز های ما (در زیر سایه ی نظارت ضعیف) هیچگونه مقاومتی در برابر بلایای طبیعی نداشته باشه و حداکثر خسارت رو داشته باشیم.

تازه هیچوقت (یا شاید اکثر مواقع) ازشون درس نگرفتیم و اون تجارب را به یه فرصت تبدیل نکردیم...

• Like 8
لینک به دیدگاه
بلایای طبیعی جزیی از فرایند زندگی بشر به شمار میروند و روزبه روز به تعداد و تنوع آنها افزوده مي شود.

امروزه نمی توان به فرایند توسعه اجتماع بدون ایجاد سازگاری با حوادث غیرمترقبه نگاه کرد.در ادبیات توسعه ومدیریت بحران نگاههای مختلفی به ارتباط متقابل بین فرایند توسعه وبروز بلایای طبیعی در جامعه می شود.

عده ای بحران ها را تهدید خانمان خراب میدانند ...

عده ای می گویند به بحران ها می توان به عنوان فرصت نگریست...

نظر شما چیست؟ :icon_gol:

درود

يك كم نظرات غير كارشناسي وسط جمع كارشناس ها:w16:

چيزي كه شما از آن به نام بلاياي طبيعي نام برديد در واقع اتفاقات بسيار معمول جهان طبيعت است.و بر اثر فعل و انفعالات دروني و بيروني زمين حادث مي شود.

اما بلا زماني است كه ما اين اتفاقات را نمي شناسيم.و يا براي مقابله با انها راهي نمي جوييم.

در واقع بلاي اصلي نا بخردي بشر است كه چونان هميشه دامن گير اوست.

در طول تاريخ اين نابخردي نام هاي گوناگون داشته

گاه بلاي اسماني ناميديمش و گاه ازمون الهي و اخيرا بلاهاي طبيعي و يا حوادث غير مترقبه

جهان و به طبع آن محيط پيراموني ما به سوي تكامل در حركت است .هر گاه بشر بر يكي از قوانين طبيعي سوار و مسلط شده و توانسته آن را به خدمت بگيرد گام در راه پيشرفت نهاده و از يك تهديد به يك فرصت رسيده.

مثلا آتش

تا پيش از فهم نحوه ي كنترل آتش آن بلايي بود سوزان و همواره آن را ناشي از قهر خدا و خدايان مي دانستند اما بعد از به كنترل دراوردن آن آن موهبي بود كه به دست جمشيد به زمينيان هديه شد.

هدف از اين مقدمه چيني اين نكته بود كه تا زماني كه راه مواجهه را نداديم اين اتفاقات تهديد است و چون بدانيم فرصت است.

ژاپن بر روي فعال ترين گسل هاي زمين قرار دارد و بيشترين زلزله هاي مخرب در اين منطقه واقع شده, تهديدي بالقوه كه به فرصتي بالفعل تبديل شد.

پيشرفت بي بديل در ساخت و ساز و علوم مهندسي ناشي از درك اين تهديد و شناخت آن است.

در زلزله ي اخير كه يك مركز اتمي آسيب ديد مسولان ژاپن نادم بودند كه چرا تاسيسات را براي مقابله با زلزله ي 8 ريشتر بنا كردند و نه زلزله ي 9 ريشتر و از اين باب از مردم عذر خواستند.

اما ما مي دانيم كه زلزله مي ايد ولي باز خانه هايمان را غير مسولانه مي سازيم و همه چيز را به دست تقدير و سرنوشت مي سپاريم.

مثال از حماقت بخصوص در كشور ايران زياد هست

لذا بهتر است بگوييم ما با حماقت خويش فرصت حوادث طبيعي را به تهديد و بلاياي طبيعي تبديل مي كنيم

:icon_gol:

• Like 10
لینک به دیدگاه

سلام. ممنون ازهمه ی دوستان که از نظرات عالیشون ما رو محروم نمیکنند . :icon_gol:

بسیار نکات به جا سنجیده ای مطرح کردید

بلا و بحران چیزی است که مابه دلایلی که شما گفتید بر روی وقایع طبیعی می گذاریم.

اما خب این مسئله در ادبیات تخصصی الان به عنوان یک بحران -Disaster مطرح هست و باید به آن به عنوان یک مسئله رام نشدنی Wicked problems نگاه می کنند. چون مدیریت یک بحران فقط یک مرحله نیست و مراحل مختلفی از قبل از شروع بحران تا بعد از شروع بحران دارد

اگر روی هرکدام از مراحل نظری دارید بحث رو ادامه بدید که یه بحث عالیه. :a030:

• Like 8
لینک به دیدگاه

اگر امادگی مقابله با این بحران ها رو نداشته باشی تهدیده

اما همین تهدیدا میتونه فرصتی باشه برای شکوفایی

ژاپن یه کشور زلزله خیز ولی این موضوع براشون یه فرصت شده برای ارتقا تکنولوژیشون تو این زمینه

به قول تو مدیریت بحران یه مسدله مفصل و پیچیدست

الان به عنوان یه رشته تخصصی تو دانشگاه داره تدریس میشه تا همین و یاد بده ....تبدیل تهدید به فرصت

• Like 9
لینک به دیدگاه
اگر امادگی مقابله با این بحران ها رو نداشته باشی تهدیده

اما همین تهدیدا میتونه فرصتی باشه برای شکوفایی

ژاپن یه کشور زلزله خیز ولی این موضوع براشون یه فرصت شده برای ارتقا تکنولوژیشون تو این زمینه

به قول تو مدیریت بحران یه مسدله مفصل و پیچیدست

الان به عنوان یه رشته تخصصی تو دانشگاه داره تدریس میشه تا همین و یاد بده ....تبدیل تهدید به فرصت

بله علاوه بر اون فرصت توسعه را در جاهایی که قبلا اشتباه کردیم رو هم فراهم میکنه ...

• Like 8
لینک به دیدگاه

Disaster ها یا بحران ها همیشه طبیعی نیستند در واقع ممکنه این بحران ها منشا انسانی یا Human Disaster باشند . مثل جنگ ها جهانی اول و دوم و یا حملات شیمیایی که در سال 1998 به حلبچه عراق شد و ویرانی های زیادی رو به بار آورد ...

• Like 4
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...