رفتن به مطلب

چرا مردونگی و مرام و گذشت دیگه نیست؟!!

ارسال های توصیه شده

با دورود فراوان خدمت زنان و مردان با ایمان!

:whistle:

دوستان تا بحال فکر کردید که چرا با این همه پیشرفت جوامع بشری چه از لحاظ تکنولوژیک و چه از لحاظ اجتماعی ولی مرام ،معرفت، گذشت و مردونگی داره مثل شمع میسوزه از بین میره؟!

آیا فکر کردین مقصر اصلی کسیت؟

:JC_thinking:خود انسان

حاکمیت

جامعه

و یا سایر موارد(اعم از گرونی-توروم-ورشکستگی)

شاید بارها و بارها از دهن پدر بزرگا و مادر بزرگامون شنیدیم که میگن اون زمونا نون درآوردن سخت بود......ولی صفا و صمیمیت و مردونگی به وفور پیدا میشد و مثل ریگ تو بیایون پخش و پلا بود..........

:yes:

آیا تا به حال فک کردیم که چرا دیگه بوی از صفا و صمیمیت انسان ها به مشام آدمی نمیخوره؟؟!!

حالا با گذشت زمان دیگه احترام و عزت - بزرگی و کوچیکی داره مثل همون شمعی که تو روشنایی آفتابه(منظورم اینه که نیازی به روشن کردن شمع نیست) میسوزه از بین میره........

آدمها با هم سر سنگین شدن.......اونم فقط بخاطر چی ؟

بخاطر شرایط حاکم بر زندگیشون......

بخاطر نداری

الان دور زمونه ای شده که بقول شاعر که میگه:

مردانه صفت دور جهان گردیدم

نامردم اگر مرد ز دوران دیدم

یک رنگتر از تخم مرغ در این عالم نیست

آنهم که بشکستم دو رنگش دیدم

بنظر من با این حرکتی که ما داریم میبینیم شاهدش هستیم چه تو جامعه خودمون چه در سایر جوامع انسان داره مسیر تاریکی و گمراهی رو طی میکنه

آیا به نظر شما اینطور هست؟

• Like 12
لینک به دیدگاه
  • پاسخ 48
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

حرف حق را از زبان هرکسی شنفت باید گفت.

شیخ حسین انصاری یک روزی پای منبری که گوش میدادم حرف قشنگی زد، گفت در گذشته طرف میومد بازار تهران خرید میکرد، فقط تو یک کاغذ مچاله شده یک دستخط مینوشت که صاحب مغازه بیاد به اون آدرس و بعدا پولش را بگیره.

اما الان با کلی چک ضمانتدار بانکی و.... میری خرید،بهت اعتماد نمیکنند و جنس بهت نمیدن!!!

جوابش واضحه از نظر من، چون بذر اعتماد با سرعت در حال نابودیه و دیگر کسی آنرا در مزرعه دل انسان ها نمیپاشه،همه خودخواه و خود محور شدن،میگن من خوش باشم تو به درک....

فلانی اگه به تو توهین میکنه به من چه،من دوست دارم باهاش رفیق باشم،به تو مربوط نیست.

این خودمحوری که خودش ثمره دیکتاتوری حاکمان چه اینجا چه هر جای دنیاست، کم کم مردی و مردانگی را از بین میبرد.

• Like 11
لینک به دیدگاه
حرف حق را از زبان هرکسی شنفت باید گفت.

شیخ حسین انصاری یک روزی پای منبری که گوش میدادم حرف قشنگی زد، گفت در گذشته طرف میومد بازار تهران خرید میکرد، فقط تو یک کاغذ مچاله شده یک دستخط مینوشت که صاحب مغازه بیاد به اون آدرس و بعدا پولش را بگیره.

اما الان با کلی چک ضمانتدار بانکی و.... میری خرید،بهت اعتماد نمیکنند و جنس بهت نمیدن!!!

جوابش واضحه از نظر من، چون بذر اعتماد با سرعت در حال نابودیه و دیگر کسی آنرا در مزرعه دل انسان ها نمیپاشه،همه خودخواه و خود محور شدن،میگن من خوش باشم تو به درک....

فلانی اگه به تو توهین میکنه به من چه،من دوست دارم باهاش رفیق باشم،به تو مربوط نیست.

این خودمحوری که خودش ثمره دیکتاتوری حاکمان چه اینجا چه هر جای دنیاست، کم کم مردی و مردانگی را از بین میبرد.

آیا نمیشه یه محلولی درست کرد بر تخم نفاق و نامردی پاشید؟

تا شاهد این همه بی مرامی تو جامعه نشد؟

چرا میشه فقط یه کم غیرت و همت میخواد

• Like 7
لینک به دیدگاه

سرچشمه ی اون از رسانه های تصویری است

اگر فیلم های قبل از انقلاب را نگاه کنی، همیشه موضوع اصلی فیلم روی محور مردونگی و پهلوانی چرخ می خورده، که همین موضوع آثار خودش رو تو جامعه هم نشان می داده

ولی الان از رسانه ی ملی که یک وسیله ی ارتباطی تاثیر گذار بر افراد یک جامعه است می بینیم که موضوع تمامی فیلم ها بر دزدی، نامردی، دختر بازی، تجاوز، اختلاس، بی اعتمادی و غیره چرخ می خورد که همه این ها را تو جامعه می بینیم

• Like 10
لینک به دیدگاه

اگر فیلم های قبل از انقلاب را نگاه کنی، همیشه موضوع اصلی فیلم روی محور مردونگی و پهلوانی چرخ می خورده، که همین موضوع آثار خودش رو تو جامعه هم نشان می داده

ولی الان از رسانه ی ملی که یک وسیله ی ارتباطی تاثیر گذار بر افراد یک جامعه است می بینیم که موضوع تمامی فیلم ها بر دزدی، نامردی، دختر بازی، تجاوز، اختلاس، بی اعتمادی و غیره چرخ می خورد که همه این ها را تو جامعه می بینیم

نمیشه گفت حالا صدا سیما همش مقصره چون اون موقع همون مردونگی بود و سینماها و تئاترها موضوعشون مردونگی بود

الانم همین معضلاتی رو که نام بردی تو اجتماع به وفور دیده میشه و سینما هم میاد این رو نشون میده....

با تمام تفاصیل بنده نه سینمای ایران نه تلویزیون ایران رو قبول دارم.....چون محوریتشون دیکتاری

• Like 6
لینک به دیدگاه

2 تا مطلب حائز اهمیته از نظر من.

اول اینکه شما راست میگید. هزار مثال میتونم بیارم براتون که متوجه بشید مردونگی چطوری از بین رفته. مثلا یکی از آزاردهنده ترینهاش مسائل ناموسیه. مردم یه زمانی ناموس پرست بودن. به چه معنی؟ مثلا اگر یه دختری فریب میخورد و یه خطایی میکرد یکی پیدا میشد غرورش و تعصبش رو له میکرد ولی طرفو از بدنامی در میاورد. چرا؟ چون مرد بود. چون میدونست شرایط جامعه برای همچین آدمی جهنم میشه. به همین خاطر میومد خودشو فدا میکرد ولی ناجی اون دختر میشد. ولی الان تا ببینن یه همچین اتفاقی واسه یکی افتاده خیلی عذر میخوام ولی همه میگن این که راهش باز شده. بزار ما هم بریم یه مدت باهاش. در واقع طرفو با خاک کوچه یکی میکنن. ولی قدیم اینطوری نبود. اگه یه اتفاقی برای یه دختر میفتاد یا کاری به کارش نداشتن یا واقعا یه مرد پیدا میشد زندگیشو نجات میداد. الان نتیجتا این شده که این همه هرزه زیاد شده. خوب دلیلش امثال من هستن که تو لباس مردونگی نامردی کردن.

دوم اینکه همه جای دنیا اینطوری نیست. یعنی این تحولی که در عرصه مردانگی طی چند دهه گذشته تو کشورمون شکل گرفته صرفا به دلیل تغییر شرایط زندگی مردمه. در حالی که در سایر نقاط دنیا اینطوری نیست. چرا که مثلا در اکثر کشورهای دیگه شرایط زندگی مردم طی سالهای گذشته اینطوری زیر و رو نشده.

به نظر من نمیشه بگیم تولیدات رسانه ها مطلقا تاثیرگزار بر این موضوعه. چون خود رسانه هم یک تولید کننده است و عموما هر تولیدکننده ای باید نیازهای بازارو در نظر بگیره. عرضه و تقاضا باید با هم همخوانی داشته باشه. رسانه گاها ناچار به تولید چیزی میشه که مخاطب پسند باشه. اگه میبینیم فیلمای قدیمی اونطوری بوده یعنی اینکه تقاضای مردم همین بوده. اگر میبینم تولیدات رسانه امروز اینطوری شده یعنی اینکه تقاضای مردم همینه.

• Like 10
لینک به دیدگاه
آیا نمیشه یه محلولی درست کرد بر تخم نفاق و نامردی پاشید؟

تا شاهد این همه بی مرامی تو جامعه نشد؟

چرا میشه فقط یه کم غیرت و همت میخواد

الان دیگه نمیشه، مگر اینکه نسلی جدید از ابتدا مرد تربیت شوند و نسل ما و نامردهای همدوره ما،منقرض شوند.

• Like 6
لینک به دیدگاه
2 تا مطلب حائز اهمیته از نظر من.

اول اینکه شما راست میگید. هزار مثال میتونم بیارم براتون که متوجه بشید مردونگی چطوری از بین رفته. مثلا یکی از آزاردهنده ترینهاش مسائل ناموسیه. مردم یه زمانی ناموس پرست بودن. به چه معنی؟ مثلا اگر یه دختری فریب میخورد و یه خطایی میکرد یکی پیدا میشد غرورش و تعصبش رو له میکرد ولی طرفو از بدنامی در میاورد. چرا؟ چون مرد بود. چون میدونست شرایط جامعه برای همچین آدمی جهنم میشه. به همین خاطر میومد خودشو فدا میکرد ولی ناجی اون دختر میشد. ولی الان تا ببینن یه همچین اتفاقی واسه یکی افتاده خیلی عذر میخوام ولی همه میگن این که راهش باز شده. بزار ما هم بریم یه مدت باهاش. در واقع طرفو با خاک کوچه یکی میکنن. ولی قدیم اینطوری نبود. اگه یه اتفاقی برای یه دختر میفتاد یا کاری به کارش نداشتن یا واقعا یه مرد پیدا میشد زندگیشو نجات میداد. الان نتیجتا این شده که این همه هرزه زیاد شده. خوب دلیلش امثال من هستن که تو لباس مردونگی نامردی کردن.

دوم اینکه همه جای دنیا اینطوری نیست. یعنی این تحولی که در عرصه مردانگی طی چند دهه گذشته تو کشورمون شکل گرفته صرفا به دلیل تغییر شرایط زندگی مردمه. در حالی که در سایر نقاط دنیا اینطوری نیست. چرا که مثلا در اکثر کشورهای دیگه شرایط زندگی مردم طی سالهای گذشته اینطوری زیر و رو نشده.

به نظر من نمیشه بگیم تولیدات رسانه ها مطلقا تاثیرگزار بر این موضوعه. چون خود رسانه هم یک تولید کننده است و عموما هر تولیدکننده ای باید نیازهای بازارو در نظر بگیره. عرضه و تقاضا باید با هم همخوانی داشته باشه. رسانه گاها ناچار به تولید چیزی میشه که مخاطب پسند باشه. اگه میبینیم فیلمای قدیمی اونطوری بوده یعنی اینکه تقاضای مردم همین بوده. اگر میبینم تولیدات رسانه امروز اینطوری شده یعنی اینکه تقاضای مردم همینه.

من حرف ابولفضل جون رو قبول دارم

البته ابولفضل جون مردونگی از قدیم الایام تو ایرانه ما رواج داشته.........وخارجی ها اصولاً مرام و مردونگی ندارن........اونا فقط چاپلوسی و دورغ گفتن رو بلد نیستن......که همین عوامل باعث پیشرفتشون بوده.........البته نمیگم همه خارجی ها پیشرفت داشتن ولی حرفم اینجاست که ایران به مرام پهلوانی و جوانمردی معروف بوده......ولی الان بخاطر شرلیط حاکم.....پهلوانی بشدت در حال تمام شدن..........ولی هنوزم پهلوان تو مملکتمون هست ولی خب بنا به دلایل سیاسی اسمش رو نمیبرند.........

دقیقاً بحث ناموس پرستی یکی از قواعد و اصول پهلوانان ایرانی بوده........ولی همین حرفی که ابوالفضل زد درسته من تا میبینم کسی خورده زمین میگم به جهنم بذار یه لگدم من بهش بزنم........ولی دریغ از اینکه یه همچین روزی هم برای من هست....

به امید برگشت غرور پهلوانی در بین جوانانمون:yes:

• Like 8
لینک به دیدگاه
الان دیگه نمیشه، مگر اینکه نسلی جدید از ابتدا مرد تربیت شوند و نسل ما و نامردهای همدوره ما،منقرض شوند.

ولی به نظر من اگه ماها بخواهیم میتونیم ......مرام پهلوانی و جوانمردی رو به مردم نشون بدیم

فقط کافیه خودمون بخوایم

وجوهرمون رو عوض کنیم

• Like 6
لینک به دیدگاه
به قول شاعر :

آدما کلا دو دسته ان

یا نامردن یا که زنن 5c6ipag2mnshmsf5ju3z.gif

عجب ............. :JC_thinking:

بدون استثنا دیگه؟

• Like 5
لینک به دیدگاه

هنوزم هستن انسانهای به تمام معنی انسان

من هر روز با خیلی از اینجور آدمها روبرو میشم و خیلی خیلی از این موضوع خوشحالم ولی حیف که نسبت به گذشته ها اینجور آدمها کمتر و کمرنگتر شدن:no:

• Like 8
لینک به دیدگاه
خوب اگه هست نشونم بده :ws38:

یه سرچی تو سایت ها بکن

که یارو دیده داره یکی غرق میشه پریده تو آب و طرف رو نجات داده......این میشه مردونگی

مردونگی حتماً این نیست که یارو کمک مالی به مرد بکنه

من انقدر آدم میشناسم که خیرن و برای اینکه کسی نشناستشون کمک های مالیشون رو از دست کسه دیگه به اون خانواده یا فرد میرسونن تا یه وقت فرد مستضعف طرف خیر رو نشناسه و خجالت بکشه

آره هست ولی من میگم چرا همچین افرادی زیاد نمیشن؟

• Like 7
لینک به دیدگاه

منم نميدونم اين واقعا حرف دله منه...:sigh:هميشه ميگم مرام هم خوب چيزيه تو همه تاپیكا هر دقيقه هر روز ...من خودم نميگم با مرامم ولي تلاشمو ميكنم كه باشم

ولي تقريبا ميشه گفت از مرام مردم چيزي ديگه باقي نمونده ...لازم نيست بريم به گذشته هاي دور و زمان پدر بزرگ و مادربزرگامون نگاه كنيم كافيه برگرديم و به زماني كه 4 ساله بوديم نگاه كنيم رفتار مردم الان نسبت به اون زمان هم كلي تغيير كرده

دليلشو نميدونم همه ميخوان فقط به خودشون فكر كنن اگر هم يه آدم با مرام ببينن ميخوان ازش سواري بگيرن ...

• Like 7
لینک به دیدگاه
منم نميدونم اين واقعا حرف دله منه...:sigh:هميشه ميگم مرام هم خوب چيزيه تو همه تاپیكا هر دقيقه هر روز ...من خودم نميگم با مرامم ولي تلاشمو ميكنم كه باشم

ولي تقريبا ميشه گفت از مرام مردم چيزي ديگه باقي نمونده ...لازم نيست بريم به گذشته هاي دور و زمان پدر بزرگ و مادربزرگامون نگاه كنيم كافيه برگرديم و به زماني كه 4 ساله بوديم نگاه كنيم رفتار مردم الان نسبت به اون زمان هم كلي تغيير كرده

دليلشو نميدونم همه ميخوان فقط به خودشون فكر كنن اگر هم يه آدم با مرام ببينن ميخوان ازش سواري بگيرن ...

خب اینم به دلیل اینه که خیلی ها محتاج کمک هستن.......وتا یه با مرام میبینن میریزن تو سرش و برای من و شمای که از دور داریم نگاه میکنیم پیش خودمون میگیم مردم دارن سواری میگیرن.....نمیگم نداریم تو مردم چرا داریم........ولی هرکه هرچه کند به خود کند

چرا گاهی اوقات باید به دوره پدر و مادر بزرگا برگردیم میدونید چرا چون هرچه به عقب برگردیم همه چه مزه اصلی و واقعی خودش رو میده

همین پدر بزرگ ها و مادر بزرگها از نسل قدیمن و واسه ماها به نوعی نعمت محسوب میشن

• Like 4
لینک به دیدگاه

• اضافه کردن...