رفتن به مطلب

دانلود سفرنامه ناصرخسرو

ارسال های توصیه شده

naserkosro-1.gif

ورژن: فارسی

اندازه فايل: 4.50 مگابایت

جهت دانلود رايگان اين كتاب از لينك زير استفاده نماييد .

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • 1 سال بعد...

دانلود سفرنامه ناصرخسرو

سفرنامه

ناصرخسرو قباديانی

چنين گويد ابومعين الدين ناصر خسرو القبادينی المروزی تاب الله عنه که من مردی دبيرپيشه بودم و از جمله متصرفان در اموال و اعمال سلطانی ، و به کارهای ديوانی مشغول بودم و مدتی در آن شغل مباشرت نموده در ميان اقران شهرتی يافته بودم .در ربيع الآخبر سنه سبع و ثلثين و اربعمايه که اميرخراسان ابوسليمان جعفری بيک داودبن مکاييل بن سلجوق بود از مرو برفتم که هر حاجت که در آن روز خواهند باری تعالی و تقدس روا کند.به گوشه ای رفتم و دو رکعت نماز بکردم و حاجت خواستم تا خدای تعالی و تبارک مرا توانگری دهد . چون به نزديک ياران و اصحاب آمدم يکی از ايشان شعری پارسی می خواند .مرا شعری برخوان .هنوز بدو نداده بودم که او همان شعر بعينه آغاز کرد .آن حال به فال نيک گرفتم و با خود گفتم خدای تبارک و تعالی حاجت مرا روا کرد .پس از آن جا به جوزجانان شدم وقرب يک ماه ببودم و شراب پيوسته خوردمی .پيغمبر صلی الله عليه و آله و سلم می فرمايد که قولوا الحق و لو علی انفسکم . شبی در خواب ديدم که يکی مرا گفت چند خواهی خوردن از اين شراب که خرد از مردم زايل کند ، اگر به هوش باشی بهتر .من جواب گفتم که حکما جز اين چيزی نتوانستند ساخت که اندوه دنيا کم کند .جواب داد که بيخودی و بيهوشی راحتی نباشد ، حکيم نتوان گفت کسی را که مردم را بيهوشی رهنمون باشد ، بلکه چيزی بايد طلبيد که خرد و هوش را به افزايد . گفتم که من اين را از کجا آرم . گفت جوينده يابنده باشد ، و پس سوی قبله اشارت کرد و ديگر سخن نگفت . چون از خواب بيدار شدم ، آن حال تمام بر يادم بود برمن کار کرد و با خود گفتم که از خواب دوشين بيدار شدم بايد که از خواب چهل ساله نيز بيدار گردم . انديشيدم که تا همه افعال و اعمال خود بدل نکنم فرح نيابم . روز پنجشنبه ششم جمادی الاخر سنه سبع و ثلثين و اربعمايه نيمه دی ماه پارسيان سال بر چهارصد و ده يزدجردی .سر و تن بشستم و به مسجد جامع شدم و نماز بکردم و ياری خواستم از باری تعالی به گذاردن آنچه بر من واجب است و دست بازداشتن از منهيات و ناشايست چنان که حق سبحانه و تعالی فرموده است .

پسورد : spow

• Like 3
لینک به دیدگاه
  • 1 ماه بعد...

سجاد جان میگن که این سفرنامه ای که الان در دست ماست تحریف شده ی کمپانی قشنگ هند شرقی است و تناقضات معروفی توش هست مثل داستان کوی کوطراز اصفهان در این کتاب.

• Like 1
لینک به دیدگاه
سجاد جان میگن که این سفرنامه ای که الان در دست ماست تحریف شده ی کمپانی قشنگ هند شرقی است و تناقضات معروفی توش هست مثل داستان کوی کوطراز اصفهان در این کتاب.

یعنی هندی ها تحریفش کردند؟!:JC_thinking:

• Like 1
لینک به دیدگاه
یعنی هندی ها تحریفش کردند؟!:JC_thinking:

کمپانی هند شرقی یه کمپانی انگلیسی The British East India Company بود که از دوره ی تیموری کم کم پاش به ایران باز شد و در دوره صفوی قدرت گرفت و ریشه استعمار ایران توسط انگلیس رو کم کم توی ایران کاشت.

از ویکیپدیا هم بخون :

• Like 1
لینک به دیدگاه
کمپانی هند شرقی یه کمپانی انگلیسی The British East India Company بود که از دوره ی تیموری کم کم پاش به ایران باز شد و در دوره صفوی قدرت گرفت و ریشه استعمار ایران توسط انگلیس رو کم کم توی ایران کاشت.

از ویکیپدیا هم بخون :

همیشه پای یک انگلیسی در میان است!:icon_pf (34):

لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...