رفتن به مطلب

پروژه های انجام شده مرتبط با انرژی های نو در ایران


ارسال های توصیه شده

انجام مطالعات پیک سایی نیروگاههای متعارف کشور به وسیله پیل سوختی

 

سال شروع :1383

سال پایان :1383

محل اجراء : تهران

شرح پروژه :

در این پروژه تحقیقاتی برق ساعات off- peak توسط دستگاه الکترولیز مصرف شده و هیدروژن تولید می گردد . هیدروژن در مخازن مخصوص هیدروژن نگهداری و ذخیره می گردد و در ساعات peak مصرف انرژی این هیدروژن توسط مبدل پیل سوختی به انرژی الکتریکی تبدیل و وارد شبکه می گردد .

نتایج حاصله :

استفاده از پیلهای سوختی جهت ذخیره انرژی در ساعات off- peakدر نیروگاهها

  • Like 1
لینک به دیدگاه

پایلوت انرژی مستقل از شبکه بر پایه هیدروژن خورشیدی و پیل سوختی

 

سال شروع :1375

سال پایان :1384

محل اجراء :سایت طالقان

شرح پروژه :

پایلوت مستقل از شبکه با تبدیل انرژی نورانی خورشید به انرژی الکتریکی امکان تولید و ذخیره هیدروژن را به عنوان حامل انرژی فراهم می‌آورد. این حامل می‌تواند پس از ذخیره شدن در زمان و مکان مناسب مجدداً توسط پیل سوختی به انرژی الکتریکی تبدیل شده و نیاز مصرف کننده نهایی را فراهم آورد. اجزاء اصلی این پایلوت به شرح زیر عبارتست است از :

Ø سیستم فتوولتائیک به ظرفیت 10 کیلووات

Ø سیستم الکترولیز به ظرفیت 5 کیلووات و ظرفیت اسمی تولید 1 نرمال مترمکعب در ساعت هیدروژن

Ø سیستم پیل سوختی به ظرفیت 2/1 کیلووات از نوع پلیمری

Ø مخزن هیدروژن

در حال حاضر این پایلوت در سایت انرژیهای نو طالقان راه‌اندازی شده و در مرحله برداشت اطلاعات می‌باشد .

770_orig.JPG

سیستم فتوولتاییک 10 kw

771_orig.JPG

الکترولیز 5kw

772_orig.JPG

مخزن هیدروژن

773_orig.JPG

پیل سوختی

مشخصات فنی :

پیل سوختی 2/1 کیلووات :

شرح :

به منظور تأمین اهداف آزمایشگاهی پایلوت مستقل از شبکه سایت طالقان بر پایه هیدروژن خورشیدی و پیل سوختی یک دستگاه پیل سوختی پلیمری به ظرفیت 2/1 کیلووات در سال 1384 خریداری گردید. این دستگاه در سایت طالقان نصب و راه‌اندازی شده و در حال حاضر در پایلوت آزمایشگاهی مستقل از شبکه در دست بهره‌برداری است. عمر مفید این سیستم در حدود 1500 ساعت می باشد .

سیستم الکترولیز 5 کیلووات :

شرح :

این سیستم به ظرفیت اسمی تولیدی یک نرمال متر مکعب هیدروژن در ساعت در سال 1379 خریداری گردیده است . که هیدروژن تولیدی توسط آن ، در مخزن هیدروژن ذخیره می گردد .

مخزن ذخیره هیدروژن :

شرح : این مخزن جهت ذخیره سازی هیروژن به ظرفیت یک متر مکعب و فشار 10 بار ، در سال 1379 خریداری گردیده است .

نتایج حاصله :

- امکان سنجی عملی اتصال سیستم فتوولتائیک به سیستمهای تولید هیدروژن

- ارائه سیستم انرژی مستقل از شبکه بر پایه انرژی خورشیدی ، هیدروژن و پیل سوختی

- تحلیل کارکرد سیستم هیدروژن خورشیدی مستقل از شبکه

- تحلیل عملکردی هیدروژن به عنوان حامل انرژی

774_orig.JPG

  • Like 1
لینک به دیدگاه

خرید و نصب و بهینه سازی و راه اندازی سیستم الکترولیز 200 کیلووات

 

سال شروع :1378

سال پایان :1386

محل اجراء : سایت طالقان

شرح پروژه :

در سال 1378سیستم الکترولیز قلیایی آب به ظرفیت Nm3/hr40 از شرکت اورالخیم ماش روسیه خریداری و در انتهای سال 1379 به سایت انرژیهای نو طالقان منتقل گردید البته بعلت آماده نبودن سایر سیستمهای طرح جامع هیدروژن از جمله سیستم مایع سازی هیدروژن، بعلت عدم همکاری پیمانکار روسی جهت نصب و راه‌اندازی، امکان راه اندازی آن در آن زمان میسر نگردید. نهایتاً پس از بازدید از نیروگاههای کل کشور که سیستمهای مشابه این سیستم را دارا بودند، تیم کارشناسی به این نتیجه رسیدند که این سیستم بالاترین ظرفیت در میان سیستمهای مشابه در کل کشور می‌باشد در ضمن این پتانسیل در کشور وجود دارد که عملیات نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری از این سیستم در داخل کشور و به دست متخصصان داخلی انجام پذیرد؛ ابتداً شناسایی و بررسی شرکتهای پیمانکار ذیصلاح در سطح کشور در دستور کار قرار گرفت تا اینکه در انتهای سال 1385، شرکت طراح نیروی پارس بعنوان شرکت پیمانکار ذیصلاح انتخاب و عقد قرارداد با آن شرکت صورت پذیرفت و عملیات اجرایی نصب و راه‌اندازی سیستم زیر نظر شرکت مشاور قدس نیرو آغاز گردید. تعمیرات این سیستم در بخش برق و ابزار دقیق (ترانس، رکتیفایر، تابلوی MCC‌ وPLC) کلیه طراحی‌ها و ساخت تجهیزات در داخل کشور انجام و در بخش مکانیک کلیه تجهیزات مشتمل بر لوله‌ها، اتصالات و... خریداری و در بخش فرایند، کلیه اسناد و مدارک در داخل کشور و بدست متخصصان داخلی تولید و عملیاتی گردید. این سیستم در اسفندماه سال1386 بر اساس استانداردهای متداول دنیا با موفقیت نصب و راه‌اندازی گردید . هدف از خرید این سیستم تولید هیدروژن در پروژه احداث پایلوت نیمه صنعتی در سایت طالقان بوده است .

775_orig.JPG

776_orig.JPG

نتایج حاصله :

انجام عملیات نصب و راه اندازی و بهره ‌برداری از این سیستم در داخل کشور و به دست متخصصان داخلی

لینک به دیدگاه

تهیه ، نصب وراه اندازی پیل سوختی 25 کیلووات

 

سال شروع :1385

سال پایان :1386

محل اجراء :سایت طالقان

شرح پروژه :

سازمان انرژی های نو ایران در خرداد ماه 1385 مناقصه ای تحت عنوان " خرید ، نصب و راه اندازی سیستم پیل سوختی 25 کیلووات پلیمری " را برگزار نمود و پس از بررسی فنی و بازرگانی در نهایت از بین 5 شرکت ،شرکت ریل صنعت دنا برنده مناقصه اعلام گردید و قرارداد فوق در مهر ماه 1385 بین دو طرف مبادله گردید . در مرداد ماه 1386 دو دستگاه پیل سوختی به ظرفیت مجموع 25 کیلوات و تجهیزات جانبی آن در سایت طالقان تحویل و عملیات نصب و راه اندازی آغاز شد . در حاضر این سیستم در سایت طالقان نصب و عملیات برداشت اطلاعات در حال انجام میباشد .

مشخصات فنی :

. سیستم پیل سوختی مورد استفاده شامل 2 استک به ظرفیت مجموع 25 کیلووات میباشد ، دوام این سیستمها بیش از 5000 ساعت تخمین زده شده است . خروجی برق این سیستمها در محدوده ولتاژ 36-57 ولت DC می باشد و ماکزیمم آب تولیدی این سیستم در حدود 80 میلی لیتر در دقیقه می باشد .

777_orig.JPG

778_orig.JPG

نتایج حاصله :

- کسب تجربه برقرسانی به شبکه

- بهره برداری و دیتا برداری جهت بررسی عیوب و رفع آنها

- آشنایی با نحوه عملکرد سیستم پیل سوختی جهت کاربری در ساخت پیلهای سوختی

لینک به دیدگاه

ساخت نمونه سیستم نوین ذخیره انرژی الکتریکی وانادیومی با توانهای 0.001 کیلووات و یک کیلووات

 

سال شروع :1381

سال پایان :1386

محل اجراء : سایت طالقان

شرح پروژه :

باتری اکسایشی - کاهشی وانادیومی از جمله سیستمهای نوین ذخیره‌سازی انرژی می‌باشد که قابلیتهای منحصر بفردی در کاربردهای نیروگاهی و غیره دارد. امروزه استفاده از این سیستم در کنار نیروگاههای خورشیدی، بادی و نیروگاههای حرارتی و غیره رشد قابل ملاحظه‌ای داشته و با توجه به مزیتهای بالقوه و بالفعل این فناوری آینده بسیار خوبی برای آن پیش بینی می‌شود.

در سال 1381 پروژه ساخت اولین تک سل باتری وانادیومی در کشور توسط وزارت نیرو تعریف و تحقیقات بنیادی وکلاسیک در این زمینه آغاز گردید. به این ترتیب در سال 1383 ساخت این باتری تماماً توسط کارشناسان داخلی انجام شد. در ادامه توسعه این فناوری با تحقیقات گسترده در سال 1385 استک 6 ولتی این باتری با هدف دستیابی به دانش فنی ساخت استک به انجام رسید و مطالعات و طراحی‌‌های لازم برای ساخت نمونه نیمه صنعتی باتری وانادیوم به ظرفیت نامی 1 کیلووات آغاز و در سال 1386 نیز ساخت سیستم یک کیلوواتی اتمام یافت .‌ این سیستم ها می توانند ذخیره انرژی را با توانهای کوچک (5 کیلووات) تا بزرگ (10 مگاوات) تحت پوشش قرار دهند . از امتیازات این سیستم مستقل بودن ظرفیت از توان آن است به طوری که با یک توان ثابت و مشخص (کیلو وات) می توان آن را در ظرفیت های (کیلووات ساعت) متفاوت (یک ساعت تا چندین ساعت) طراحی و اجرا کرد.

از دیگر ویژگی های این سیستم می توان به امکان همزمانی شارژ و دشارژ سیستم ، امکان شارژ در ولتاژهای متغیر و متفاوت ، امکان پاسخ سریع به تقاضای انرژی الکتریکی ، عدم آلودگی محیط زیست و طول عمر زیاد اشاره کرد .

این سیستم ها در تولید پراکنده ( DG) ، تغییر ساعات اوج مصرف و به عنوان UPS ‌استفاده می شوند .

گفتنی است که فن آوری ساخت چنین سیستمهائی در دست چند کشور معدود و پیشرفته نظیر آمریکا، انگلیس، استرالیا و ژاپن قرار دارد که با انجام این مهم ایران نیز به جرگه این کشورها پیوست.

نتایج حاصله :

دستابی به فناوری ساخت سیستم های نوین ذخیره انرژی الکتریکی وانادیومی

779_orig.JPG

لینک به دیدگاه

انجام مطالعات امکان سنجی- تحلیل جذابیت پیل سوختی در ایران

 

سال شروع :1381

سال پایان :1382

محل اجراء : تهران

شرح پروژه :

کمیته راهبری در شهریورماه سال 1381 تا 1382پروژه "مطالعات امکانسنجی - جذابیت پیل سوختی و تدوین استراتژی توسعه فنآوری آن در کشور" را به منظور پاسخگویی به سوالات اساسی و استراتژیک حوزه تکنولوژی پیل سوختی تعریف نموده است.

به همین منظور کمیته راهبری پیل سوختی، پروژه را به سه مرحله اساسی تفکیک نموده است .

1- شناخت فناوری پیل سوختی و زیر ساختهای مرتبط

2- تدوین استراتژی توسعه تکنولوژی پیل سوختی در کشور

3- تعیین راهکارهای تحقق استراتژی توسعه تکنولوژی پیل سوختی

نتایج این مطالعات در دبیرخانه کمیته (سازمان انرژیهای نو ایران) و بر روی وب سایت کمیته راهبردی پیل سوختی به آدرس

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در دسترس می باشد.

مرحله اول:

فاز1: شناخت کلی پیل سوختی

فاز دوم: بررسی انواع سوخت، مزایا و معایب و روشهای تولید و ذخیره سازی

فاز سوم: بررسی کشورهای هدف

فاز چهارم: بررسی سند چشم انداز 20 ساله کشور

فاز پنجم: مقایسه و ارزیابی تکنولوژی پیل سوختی در کاربرد تولید توان با سایر تکنولوژی ها در صنعت نیروگاه

فاز ششم: مقایسه و ارزیابی تکنولوژی پیل سوختی به عنوان یک سیستم محرکه با سایر تکنولوژی های رقیب در صنعت خودرو

 

مرحله دوم:

بخش اول : گزارش های آماری مبنی بر وضعیت کشور در حوزه های مختلف شناسایی شده در ار تیاط با فن آوری پیل سوختی - تهیه نقشه تکنولوژی

بخش دوم: تهیه نقشه تکنولوژی و منطقه بندی آن

قسمت سوم : در این قسمت گزارش های پایانی شامل استراتژی های اساسی توسعه تکنولوژی پیل سوختی

ارائه شده است. این استراتژی ها شامل انتخاب پیل سوختی استراتژیک، اولویت بندی سرمایه گذاری در این حوزه و موارد دیگر می باشد.

 

مرحله سوم :

در این گزارش به صورت خاص به تعیین راهکارهای تحقق استراتژی توسعه تکنولوژی پیل سوختی پرداخته شده است . در ابتدا مطالعات مورد ی از رو ش های بکار گرفته شده در کشورهای منتخب جهت پیاده سازی استراتژی و براساس وظایف سه عنصر دولت، دانشگاه و صنعت ارائه شده است. در ادامه با بررسی ادبیات حوزة مدیریت تکنولوژی، مدل سیستم ملی نوآوری تکنولوژی که از مطرح ترین و به روزترین مد ل های پیاده سازی فرآیند توسعه تکنولوژی می باشد جهت اجرای این مرحله از پروژه انتخاب گردید . این مدل علاوه بر بررسی جایگاه عناصر دولت، دانشگاه و صنعت ، با نگاه سیستمی جامع نقش سایر عناصر تأثیرگذار بر پیاده سازی فرآیند توسعه تکنولوژی را مدنظر قرار می دهد. در ادامه براساس این مدل ا رزیابی اولیه ای از وضعیت سیستم نوآوری تکنولوژی پیل سوختی در کشور انجام شده و در نهایت در سه گام پیاپی راهکارهایی جهت تکمیل و تقویت این سیستم ارائه شده است.

نتایج حاصله پروژه :

- دستیابی به مولد انرژی مطلوب و با توجه به شاخص های متعدد مطلوبیت

- توسعه تکنولوژی پیل سوختی در صنعت حمل و نقل، نیروگاه و پرتابل استراتژی کشور

- تعیین جایگاه تکنولوژی پیل سوختی در مقایسه با سایر تکنولوژی های رقیب در کشور

لینک به دیدگاه

احداث نیروگاه خورشیدی سهموی خطی شیراز

 

سال شروع : 1379

سال پایان :1387

محل اجراء : استان فارس - شیراز

شرح پروژه :

نیروگاه خورشیدی شیراز از 48 عدد کلکتور سهموی در 8 ردیف 6 تایی تشکیل شده است که در راستای شمال- جنوب نصب گردیده است. طول هر کلکتور 25 متر و دهانه آن 4/3 متر میباشد بر روی هر کلکتور 6 عدد لوله جاذب استوانه ای شکل با پوشش کرم سیاه یا سرمت میباشد که بوسیله شیشه های پیرکس پوشانده شده است. این لوله ها در طول خط کانونی کلکتور قرار میگیرد.کل مجموعه بر روی سازه های نگهدارنده نصب شده است و توسط سیستم های ردیابی با سیستم کنترلی خورشید را در طول روز تعقیب میکند. انرژی حرارتی پرتو های خورشید توسط لوله های گیرنده جذب شده و به سیال انتقال حرارت که روغن میباشد منتقل میشود . سیال تا 265 درجه سانتیگراد گرم میشود و سپس روغن داغ وارد مبدلهای حرارتی شده و پس از عبوراز مبدل، آب را به بخار سوپر هیت تبدیل میکند و بخار حاصل وارد ماشین بخار شده و توسط ژنراتور برق تولید میشود .نیروگاه خورشیدی شیراز شامل 48 عدد کلکتور ، 4992 عدد آینه نصب شده بر روی کلکتور ها ، 288 عدد لوله گیرنده میباشد.همچنین هر آینه تعداد 4 عدد پایه سرامیکی و هر کلکتور 416 عدد پایه سرامیکی دارد. مجموع تعداد پایه سرامیکی کل نیروگاه 19968 عدد می باشد .

781_orig.JPG

782_orig.JPG

مشخصات فنی کلکتورهای سهموی خورشیدی :

783_orig.JPG

نتایج حاصله :

Ø تحقیق و پژوهش برای توسعه کاربرد انرژیهای نو و پاکیزه از جمله انرژی خورشیدی برای تولید بخار و تولید برق در مقیاس نیمه صنعتی

Ø مشارکت دانشگاه و صنعت پیرامون اجرای یک پروژه ملی با استفاده از نیروها، امکانات و تواناییهای داخلی

Ø انجام تحقیقات کاربردی و علمی با تکیه بر دانشجویان دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد

Ø تولید فناوری جدید در بخشهای مختلف کلکتورهای سهموی خطی از نظر سخت افزاری و سیستمهای مدلسازی فرآیندی و بهینه سازی از طریق نرم افزار

لینک به دیدگاه

طراحی، ساخت و نصب و راه‌اندازی350 دستگاه آبگرمکن خورشیدی به میزان 1400 متر مربع

 

سال شروع : 1379

سال پایان : 1381

محل اجراء : شهرهای بوشهر، طبس،یزد، بجنورد، زاهدان و اصفهان

شرح پروژه:

آبگرمکنهای خورشیدی خانگی از یک یا دو کلکتور برای دریافت انرژی خورشیدی و یک منبع برای ذخیره آن تشکیل شده اند آب سرد وارد یک منبع دو جداره شده که در جداره دوم آن آب یا سیال دیگری که در کلکتور گرم شده جریان دارد دراین منبع تبادل حرارتی اتفاق افتاده و آب گرم می شود . آبگرمکنهای نصب شده از نوع ترموسیفونی بوده است که در اثر خاصیت ترموسیفونی آب در کلکتور به مخزن می رود و نیاز به پمپ ندارد .

مشخصات فنی :

Ø انواع پمپی، ترموسیفون، لوله مسی

Ø نوع کلکتور : صفحه تخت

Ø حجم مخزن 180 لیتر

Ø ظرفیت 6000 m2

نتایج حاصله :

Ø صرفه جویی در مصرف سوختهای فسیلی

Ø فرهنگ سازی در خصوص استفاده از آبگرمکن های خورشیدی

784_orig.JPG

لینک به دیدگاه

طراحی ، نصب و راه اندازی نیروگاه فتوولتائیک با ظرفیت اسمی 30 کیلووات متصل به شبکه در طالقان

 

سال شروع :1379

سال پایان :1381

محل اجراء : سایت طالقان

شرح پروژه :

سیستم فتولتائیک 30 کیلووات متصل به شبکه در سایت طالقان در دامنه البرز جنوبی واقع می باشد. طول جغرافیایی محل نیروگاه 50 درجه و 34 دقیقه و عرض جغرافیایی 36 درجه و 11 دقیقه می باشد، ظرفیت نصب شده 40 کیلووات و قابلیت افزایش تا 100 کیلووات را دارا می باشد این نیروگاه در سال 1381 به بهره برداری رسیده و عمر مفید آن 25 سال تخمین زده می شود. متوسط تعداد ساعات آفتابی سالیانه نیروگاه حدود 2700 ساعت می باشد. هدف از اجرای این پروژه تولید انرژی الکتریکی و تزریق آن به شبکه سراسری و تأمین بخشی از نیاز کشور می باشد .

نتایج حاصله :

تولید انرژی الکتریکی و تزریق آن به شبکه سراسری و تامین بخشی از نیاز کشور

785_orig.JPG

لینک به دیدگاه

طراحی، ساخت و نصب چراغهای خیابانی فتوولتائیک ، پمپ آب کش برای مصارف کشاورزی ، تجهیز یک منطقه مرزی،روشنایی تونل به کمک سیستمهای فتوولتائیک

 

نصب پردازشگر 10 کیلووات فتوولتائیک

سال شروع : 1384

سال پایان : 1384

محل اجرای پروژه : سایت طالقان

شرح پروژه:

در بسیاری از کشور های جهان سیستم های فتوولتائیک در واحدها و توان های کوچک و بزرگ بر بام منازل مسکونی و یا به شکل نیروگاههای متمرکز و نیمه متمرکز جهت کمک به شبکه سراسری برق به صورت سیستم های متصل به شبکه، نصب و راه اندازی شده اند.

در سایت طالقان نیز سیستم kw 10 متصل به شبکه نصب و اجراء گردیده است که توان تولیدی این سیستم به شبکه توزیع تزریق می شود.

نتایج حاصله :

بهره جویی از شبکه برق سراسری و مزایای سیستم های فتوولتائیک جهت کمک به شبکه و جلوگیری از افت ولتاژ و تقویت آن

استفاده از فن آوری کسب دانش در زمینه سیستم فتوولتائیک به صورت هیبرید

تجهیز یک منطقه مرزی به کمک سیستم های فتوولتائیک:

شروع : 1376

پایان : 1377

محل : پاسگاه مرزی گزیک

شرح پروژه :

منطقه مرزی گزیک فاقد شبکه سراسری برق می باشد و فاصله آن از شبکه نیز پیش از 50 کیلومتر است ، به همین دلیل در این پاسگاه برای تأمین برق مورد نیاز از نیروگاه فتوولتائیک مستقل از شبکه استفاده شده است. از مزایای استفاده از سیستم فتوولتائیک می توان به عدم نیاز به سوخت رسانی به این پاسگاه ، عدم استفاده از شبکه در این نقطه و همچنین تأمین برق مطمئن می توان اشاره کرد. ضمناً به لحاظ سادگی استفاده از سیستم های فتوولتائیک و عدم نیاز به تعمیر و نگهداری به کارشناس مقیم در منطقه نیاز ندارد.

نتایج حاصله :

برقرسانی به مناطق دور افتاده و خارج از شبکه برق که امکان انتقال شبکه به آنها وجود ندارد

786_orig.JPG

طراحی ساخت ، نصب و راه اندازی تونل شماره 6 سد کرج

تاریخ شروع: 1376

تاریخ پایان: 1380

محل اجرای پروژه : تونل شماره 6 سد کرج

شرح پروژه:

این پروژه به صورت مستقل از شبکه عمل می کند و برای تأمین روشنایی مورد نیاز تونل شماره 6 جاده کرج- چالوس درطی روز و شب نصب واجرا گردیده که اقدامات صورت گرفته به شرح ذیل می باشد:

انجام طراحی پایه و تفصیلی شناسایی و آماده سازی سایت، تسطیح زمین مورد نظر ، ساخت فونداسیون و ساخت و نصب استراکچر ، خرید و نصب پانلهای فتوولتائیک ، انجام عملیات نصب و راه اندازی.

نتایج حاصله :

امکان روشنایی تونلها و معابر دور از شبکه برق در سراسر کشور

کاهش هزینه های ناشی از شبکه های انتقال برق

787_orig.JPG

روشنایی فتوولتائیک برق منطقه ای زنجان ، تبریز و قزوین

سال شروع: 1381

سال پایان :1382

محل اجرای پروژه : برق منطقه ای زنجان ، تبریز و قزوین

شرح پروژه:

میزان شدت روشنایی در شب یک امتیاز برای شهرهای بزرگ و صنعتی می باشد و بدون برق میزان روشنایی به لامپهای دینامی، چراغ نفتی و ... محدود می شود. یکی از راه حل های این مسئله استفاده از روشنایی خورشیدی می باشد. در حال حاضر روشنایی خورشیدی بالاترین میزان کاربرد را در جهان دارد.

سیستم روشنایی خورشیدی انرژی تابشی خورشید را به صورت انرژی الکتریکی در طی روز در باطری ذخیره می کند. پس از پایان روز و در مواقع مورد نیاز انرژی ذخیره شده برای مصارف روشنایی بکار می رود.

پروژه های اجرا شده جهت تأمین روشنایی محوطه در محل برق منطقه ای زنجان، شرکت توزیع قزوین و برق منطقه ای استان آذربایجان شرقی(تبریز، مهمانسرای برق) نصب و راه اندازی شده است.

نتایج حاصله :

Ø تأمین روشنایی معابر و مکانهای دور از شبکه و صرفه جویی در مصرف برق

Ø ترویج و توسعه فرهنگ استفاده از انرژی های نو به ویژه سیستم های PV

788_orig.JPG

طراحی ، ساخت ونصب پمپ آب کشاورزی فتوولتائیک خورشیدی

سال شروع : 1375

سال پایان : 1376

محل اجرای پروژه : مهر شهر کرج

شرح پروژه :

این پروژه در راستای هدف آبرسانی برای نقاط دور افتاده و پراکنده تعریف و اجرا گردید در این پروژه فعالیتهای ذیل صورت گرفته است.

انجام طراحی پایه و تفضیلی ، شناسایی و آماده سازی سایت ، تسطیح زمین مورد نظر، ساخت فونداسیون و ساخت و نصب استراکچر ، خرید ، نصب پانلهای فتوولتائیک ، تهیه اسناد مناقصه از پیمانکاران داخلی سازنده اینورتر، اتمام عملیات نصب و راه اندازی.

نتایج حاصله :

توسعه دانش فنی و کسب دانش لازم در زمینه طراحی، ساخت و نصب پمپ های فتوولتائیک

کسب تجربه فنی و اجرایی و اقتصادی در این زمینه

امکان توسعه کار و انرژی خورشیدی در مناطق دور افتاده و محروم

امکان کمک به رشد شاخص های کشاورزی کشور

789_orig.JPG

لینک به دیدگاه

استفاده از انرژی خورشیدی فتوولتائیک در ساختمان معاونت امور انرژی به همراه سیستم کمکی بادی

 

سال شروع : 1379

سال پایان : 1383

محل اجراء : تهران

شرح پروژه :

تکنولوژی فتوولتائیک (PV) امروزه به عنوان بخش از تامین کننده انرژی ساختمانها و در برخی از کشورهای اروپایی اجباری گردیده است البته استفاده از این سیستم در پوشش ساختمان بسیار متنوع بوده و راههای نوینی در استفاده از این سیستم می گشاید. از آنجایی که سیستم متصل به شبکه 5 کیلووات پیشین پس از تست و آزمایش و تزریق به شبکه نتایج موفقیت آمیزی را در پی داشت که بیانگر توانایی کشور در راه اندازی و تست و بهره برداری اولین سیستم متصل به شبکه ساخت داخل بوده است لذا پس از پایان مراحل فوق به جهت استفاده بهینه از تجهیزات موجود نصب شده ، اقدام به تغییر کاربری سیستم نمودیم. در راستای این اقدام دفتر برق و انرژی (گروه فتوولتائیک) مبادرت به تأمین روشنایی تمامی سرویس های بهداشتی ، پاگردها و همچنین آبدارخانه های طبقات ساختمان معاونت امور انرژی وزارت نیرو از طریق انرژی خورشیدی ، با سیستم فوولتائیک نموده است.اگرچه سیستم فتوولتائیک نصب شده برای تأمین روشنایی اضطراری بخشهای مذکور طراحی گردیده لیکن در این مدت همواره از ساعت 10 صبح الی 15 بطور دائم برق روزانه این بخشها را تأمین نموده و در طول مدت کاری برق شهر بعنوان برق اضطراری مورد استفاده قرار گرفته است . این سیستم با توان3/4 کیلووات شامل دو line 1 و 2 می باشد که هر Line از یک اینورتر و تعدادی باطری به عنوان منبع ذخیره شارژ کنترل و ماژول تشکیل شده است. Line1 تأمین کننده روشنایی سرویس های بهداشتی بانوان و پاگرد و line2 تأمین کننده روشنایی سرویس های بهداشتی آقایان و آبدارخانه ها می باشد. جهت تأمین انرژی الکتریکی در روزهای ابری و ذخیره سازی هرچه بیشتر آن در باتریها سیستم کمکی تولید انرژی الکتریکی 1000 واتی بادی، بصورت پارالل به Line 1 این سیستم اضافه گردیده است. این ژنراتور در روزهای ابری که توام با وزش باد می باشد کمبود انرژی تولیدی پنلهای فتوولتائیک را تامین می نماید

نتایج پروژه :

Ø بهره جویی از شبکه برق سراسری و مزایای سیستم های فتوولتائیک جهت کمک به شبکه و جلوگیری از افت ولتاژ و تقویت آن

Ø استفاده از فن آوری کسب دانش در زمینه سیستم فتوولتائیک به صورت هیبرید

مشخصات فنی :

Line 1 (فتوولتائیک):

ماکزیمم تولید سلول خورشیدی : 2880 وات

ظرفیت بهره برداری : 2500 وات

ظرفیت ذخیره سازی : 19200 وات ساعت

ماکزیمم جریان عبوری از شارژ کنترل : 40 آمپر

Line 2 (فتوولتائیک):

ماکزیمم تولید سلول خورشیدی : 2860 وات

ظرفیت بهره برداری : 2500 وات

ظرفیت ذخیره سازی : 14400 وات ساعت

ماکزیمم جریان عبوری از شارژ کنترل : 40 آمپر

توربین بادی:

ظرفیت بهره برداری : 1000 وات

ولتاژ خروجی : 48 ولت

ماکزیمم جریان عبوری از شارژ کنترل : 20 آمپر

سرعت باد در آستانه تولید : 4 متر بر ثانیه

حداکثر سرعت باد : 24 متر بر ثانیه

نتایج حاصله :

ارائه یک الگوی جامع جهت طراحی سیستمهای هیبرید به منظور تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز با استفاده از صور مختلف انرژیهای تجدیدپذیر موجود در کشور و کسب تجربه در این خصوص

790_orig.JPG

لینک به دیدگاه

برقرسانی به خانوارهای روستایی

 

سال شروع :1384

سال پایان :1387

محل اجراء : در استانهای زنجان – گیلان – بوشهر- یزد – قزوین و کردستان

شرح پروژه :

طرح برقرسانی روستایی به ظرفیت 76 کیلووات در سال 1385 ابتدا از استان قزوین با هدف بررسی عملکرد سیستمهای فتوولتائیک در نواحی دارای شرایط خاص (مسیرهای صعب العبور و شرایط نامناسب جوی) آغاز شد و تا کنون ( مرداد 87 ) به استانهای زنجان - گیلان - بوشهر و یزد توسعه یافته است .در این پروژه مجموعاً 58 سیستم فتوولتائیک جهت برقرسانی به روستاهای فاقد برق و به صورت پایلوت انجام شده است .

در جدول ذیل اسامی و مشخصات روستاهای مذکور آورده شده است.

 

792_orig.JPG

دلایل اجرای پروژه در این روستاها عبارتند از :

Ø نزدیکی به مرکز و تصحیح در انجام پروژه

Ø وجود شرایط آب و هوایی و اقلیمی مختلف

Ø بالا بودن تعداد روزهای ابری و بارندگی در بعضی از نقاط که باعث کاهش میزان تابش خورشید می شود

Ø مستقر بودن روستاها در مناطق بادخیز جهت بررسی شرایط بادخیز بودن روستاها و تاثیر آن بر عملکرد سیستم های فتوولتائیک

تنوع توانهای 700 وات و 5/1 کیلووات به جهت تست شرایط مختلف در سیستم های پایلوت تجربه های مفیدی را برای سازمان در بر داشته است که از جمله مهمترین آنها استفاده بهینه از این سیستمها میباشد بطوریکه مشاهده میگردد این سیستمها قابلیت استفاده در سراسر ایران را دارد ، چنانچه فرهنگ مدیریت بر مصرف و نگهداری وجود داشته باشد .

791_orig.JPG

لینک به دیدگاه

طراحی ،نصب و راه اندازی نیروگاه فتوولتائیک با ظرفیت اسمی 97 کیلووات در منطقه سرکویر سمنان

 

سال شروع :1373

سال پایان :1374

محل اجراء : سرکویر سمنان

شرح پروژه :

این پروژه در سال 1373 آغاز و در سال 1374 توسطسازمان انرژی اتمی ایران به پایان رسید . و در سال 1383 بعد از مصوبه تجمیع به وزارت نیرو منتقل گردید . هدف اجرای این پروژه تأمین بخشی از نیاز انرژی الکتریکی کشور از طریق سیستم های PV و تزریق برق تولیدی این سیستم ها به شبکه میباشد .

این نیروگاه در 120 کیلوومتری جنوب دامغان مجاور دو روستای حسینان و معلمان واقع شده است. ظرفیت نصب شده آن 97 کیلووات می باشد و به منظور تزریق برق تولیدی به شبکه فشار ضعیف روستا برای جبران کاهش ولتاژ و توان شبکه احداث گردیده است.

793_orig.JPG

مشخصات فنی :

این نیروگاه شامل: 2 باب ساختمان ( هر کدام حدود 90 متر مربع زیر بنا که یک دستگاه آن اداری و دستگاه دیگر سالن تولید نیروگاه می باشد)، یک ساختمان منبع آب به همراه چاه آبیاری کشاورزی، حدود 450 پانل 53 وات ژاپنی و 1550 پانل ایرانی45 وات، 220 عدد باطری 2 ولت 490 آمپر ساعت ، 6 دستگاه اینورتر ایرانی و 6 دستگاه اینورتر خارجی ساخت شرکت SMA آلمان. این نیروگاه از طریق تابلوی تولید اصلی نیروگاه و خط زمینی به یک دستگاه ترانس و خط هوایی 20 کیلوولت متصل شده است.

794_orig.JPG

نتایج حاصله :

تزریق برق تولیدی به شبکه فشار ضعیف روستا برای جبران کاهش ولتاژ و توان شبکه

لینک به دیدگاه

طراحی و ساخت یک واحد حمام خورشیدی

 

سال شروع :1378

سال پایان :1381

محل اجراء :روستای اردکان

شرح پروژه :

مشخصات فنی :

تجهیز یک باب حمام از نوع پمپی ، شامل 102 عدد کلکتور ، دو عدد تانک کویل دار 3000 لیتری ، دو عدد پمپ سیرکولاسیون ، دو عدد منبع انبساط 150 لیتری ، 340 لیتر ضد یخ در زمینی به مساحت 650 متر مربع .

نتایج حاصله :

Ø صرفه جویی در مصرف سوخت فسیلی

Ø فرهنگ سازی در خصوص استفاده از حمام های خورشیدی

795_orig.JPG

لینک به دیدگاه

طراحی ، نصب و راه اندازی نیروگاه فتوولتائیک با ظرفیت اسمی 5 کیلووات در منطقه دربید یزد

 

سال شروع :1378

سال پایان :1381

محل اجراء : روستای دربید یزد

شرح پروژه :

این پروژه توسط سازمان انرژی اتمی ایران اجراء گردیده و در سال 1383 به وزارت نیرومنتقل گردیده است . این نیروگاه در 120 کیلوومتری جنوب دامغان مجاور دو روستای حسینان و معلمان واقع شده است. ظرفیت نصب شده آن 97 کیلووات می باشد و به منظور تزریق برق تولیدی به شبکه فشار ضعیف روستا برای جبران کاهش ولتاژ و توان شبکه احداث گردیده است.

مشخصات فنی :

این نیروگاه شامل: 2 باب ساختمان( هر کدام حدود 90 متر مربع که یک دستگاه آن اداری و دستگاه دیگر سالن تولید نیروگاه می باشد)، یک ساختمان منبع آب به همراه چاه آبیاری کشاورزی، حدود 450 پانل 53 وات ژاپنی و 1550 پانل ایرانی45 وات، 220 عدد باطری 2 ولت 490 آمپر ساعت ، 6 دستگاه اینورتر ایرانی و 6 دستگاه اینورتر خارجی ساخت شرکت SMA آلمان. این نیروگاه از طریق تابلوی تولید اصلی نیروگاه و خط زمینی به یک دستگاه ترانس و خط هوایی 20 کیلوولت متصل شده است.

نتایج حاصله :

تأمین بخشی از نیاز انرژی الکتریکی کشور از طریق سیستم های PV . تزریق برق تولیدی این سیستم ها به شبکه

796_orig.JPG

لینک به دیدگاه

انجام مطالعات مربوط به پتانسیل سنجی امواج در ایران (ساخت مدلهای آزمایشگاهی مبدل انرژی امواج دریا )

 

سال شروع : 1375

سال پایان : 1378

محل اجراء : تهران

شرح پروژه :

تابش انرژی خورشیدی به اتمسفر و به سطح زمین، باعث تغییرات آب و هوایی می گردد . بادهایی که در اثر اختلاف فشار بوجود می آیند ، با حرکت بر روی دریا و اقیانوسها بخشی از انرژی خود را به آب منتقل ساخته و امواج را ایجاد می کنند . در پی مطالعات پتانسیل سنجی و امکان سنجی ساخت نیروگاههای امواج و جزر و مد با توجه به هزینه بسیار بالای نیروگاههای امواج و مشکلات فنی آن که هنوز این منابع را نابالغ و بدون توجیه اقتصادی توصیف می کند ، سازمان انرژی های نو ایران صرفاً تحقیقات در این زمینه را مد نظر قرار داده و در این راستا اقدام به اجرای پروژه مطالعاتی فوق نموده که از میان دو نمونه تست شده در این پروژه نتایج بدست آمده از مبدل نوسانگر آب (owc) جذاب تر بود.

797_orig.JPG

نتایج حاصله :

همگام شدن با تکنولوژی بهره گیری از امواج دریا در دنیا

798_orig.JPG

لینک به دیدگاه

طراحی و ساخت توربین بادی 600 کیلووات

 

محل پروژه : سایت بابائیان منجیل

تاریخ شروع : 1375

تاریخ پایان : 1383

شرح پروژه :

در گام اول مطالعه برای انتخاب سایت انجام گردید، که با توجه به اطلاعات موجود و با بررسی آمار باد سازمان هواشناسی ، منطقه منجیل برای اجرای پروژه در نظر گرفته شد و نهایتا با مطالعات میدانی و بررسی مسائل مربوط به تملک زمین ، نقطه ای در مجاورت روستای بابا ئیان منجیل برای نصب توربین انتخاب شد.

سپس طراحی قطعات مختلف توربین توسط مؤسسه طراح انجام شد و مشخصات فنی قطعات تعیین گردید و مشخص شد که کدام قطعات در ایران و کدامیک باید از خارج تهیه شوند ، و در مرحله بعد فعالیت همزمان برای تهیه و ساخت قطعات آغاز گردید.

 

799_orig.JPG

نتایج حاصله :

بومی سازی تکنولوژی ساخت توربینهای 600 کیلووات در داخل کشور

مشخصات اصلی توربین :

- 3پره با طول 19.1 متر از جنس فایبر گلاس

- گیربکس چرخدنده هلیکال از نوع افزاینده

- ژنراتور آسنکرون دوحالته 690ولت 50 هرتز

- برج 42 متری مخروطی

لینک به دیدگاه

طراحی، ساخت و نصب توربین بادی 10 کیلوواتی سهند تبریز

 

محل پروژه : تبریز

سال شروع : 1375

سال پایان : 1385

شرح پروژه :

این پروژه به صورت تحقیقاتی بوده و از آن جهت تامین انرژی مورد نیاز برای روشنایی پروژکتور استفاده میشود .

800_orig.JPG

نتایج پروژه :

توسعه فناوری ساخت توربینهای بادی در داخل کشور

انجام تحقیقات پایه در زمینه توربینهای بادی

مشخصات فنی توربین:

این توربین از نوع محور عمودی می باشد

لینک به دیدگاه

پروژه تعمیر و راه اندازی توربینهای 130 کیلووات دیزباد

 

سال شروع : 1374

سال پایان : 1383

محل اجرای پروژه : دیزباد – خراسان

شرح پروژه :

توربین دیزباد در سال 1374 توسط وزارت جهاد سازندگی خریداری و در منطقه دیزباد نصب و راه اندازی گردید. هرچند که سیستم این توربینها در ایران نو وناشناخته بود اما این توربینها از گردونه توربینهای رایج دنیا خارج شده است.. بعد از انتقال این پروژه از وزارت جهاد سازندگی به معاونت امور انرژی و سازمان انرژیهای نو ایران به کمک کارشناسان توسعه نیروگاه بادی سازمان انرژیهای نو ایران و یک کارشناس خارجی شرکت سازنده توربین فوق (Ventis) نسبت به راه اندازی اولیه و تولید برق آن اقدام گردید

نتایج پروژه :

- حصول برق از توربین بادی جهت استفاده در پمپهای آب کشاورزی

801_orig.JPG

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...