رفتن به مطلب

موجودات خارق العاده زیست‌تاب


ارسال های توصیه شده

به گزارش سرویس دانش و فناوری برنا، خاصیت زیست‌تابی در جانوران به این معناست که یکی از اندام‌های آن‌ها با استفاده از یک واکنش شیمیایی، نور تولید می‌کند. این نور برای بیان اهداف مختلف از جمله برقراری ارتباط، یافتن غذا، جذب طعمه و یا راندن شکارچیان استفاده می‌شود.

 

اگرچه اغلب خاصیت زیست‌تابی بیشتر در حیات زیردریایی مشاهده می‌شود، اما این ویژگی در حیوانات و حشرات روی زمین نیز دیده می‌شود.

 

 

 

حلزون‌های دریایی درخشان

 

bioluminescent-snail-101214.jpg

 

«هینئا برزیلیانا» نام حلزون دریایی درخشان است. هنگامی که موجودات دیگر از کنار این حلزون رد می‌شوند، نور سبز هشدار دهنده‌ای از خود منتشر می‌کند.

 

 

 

کرم شب‌تاب

 

firefly.jpg

 

این حشره‌ها از نور سبز خود برای جذب حشره‌های ماده استفاده می‌کنند.

 

 

 

کرم خاکی

 

worm-bio-slim.JPG

 

کرم خاکی Diplocardia longa ماده لزج رنگ و چسبنده‌ای از خود تراوش می‌کند که همان رنگ‌دانه‌ شب‌تاب کرم‌های شب‌تاب را دربردارند.

 

حلزون درخشان

 

striata0snail.jpg

 

حلزون Dyakia striata تنها حلزون زمینی است که از خود نور تولید می‌کند. تخم‌ها و حلزون‌های کوچک به طور مداوم در تاریکی می‌درخشند.

 

 

 

بمب افکن سبز

 

090820-critter-02.jpg

 

کرم Swima bombiviridis با نام بمب افکن سبز شناخته می‌شود. این کرم‌ها هنگام ترس، کیسه‌های بالن مانند سبز رنگی از خود تولید می‌کنند.

 

 

قارچ شب‌تاب

 

080808-lucentipes-dark-02.jpg

 

قارچ Mycena lucentipes نوعی قارچ زیست‌تاب است که در تاریکی به طرز عجیبی می‌درخشد.

 

 

سالپ تابان

 

fluorescent-salp-100810-02.jpg

«سالپ تابان» یک آب‌دزدک دریایی به طول 13 سانتی‌متر است که با انقباض تن خود و پمپاژ آب از میان بدن ژلاتینی‌اش در آب حرکت و برای جذب طعمه از خود نور تولید می‌کند.

  • Like 9
لینک به دیدگاه

قارچی هم هست تحت عنوان mycena lux-coeli که با تابش فسفری خودش منظره ای جذاب یا حتی ترسناک واسه آدم ایجاد میکنه!

mycena_lux-coeli11.jpg

glowing_mushrooms2.jpg

  • Like 4
لینک به دیدگاه

کلا خیلی از قارچ ها خاصیت فلئور سانس دارن قارچهای ذره بینی رو هم ما تو آزمایشگاه با تابوندن اشعه uvیا همون الترا ویولت یا همون ماورای بنفش تو آزمایشگاه مشاهده میکنیم

مثلا کچلی سر کسی داشته باشه میبریمش تو آزمایشگاه برا نمونه گیری میبریمش تو یه اتاق تاریک لامپ uvروشن میکنیم قسمتایی که قارچ داره نور سبز بازتاب میکنه ما از همون بخش نمونه برداری میکنیم

  • Like 3
لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...