رفتن به مطلب

خطر آلودگي شناگاههاي ساحل خزر به دليل تخليه فاضلاب


ارسال های توصیه شده

خطر آلودگي شناگاههاي ساحل خزر به دليل تخليه فاضلاب :ws46:

ايرن: از ميان 46 شناگاه استانهاي ساحلي درياي خزر تا کنون يک شناگاه در مازندران به دليل آلودگي ميکروبي تعطيل شده و احتمال تعطيلي دو شناگاه در استان گيلان نيز وجود دارد اين درحالي است که آلودگي در هيچيک از شناگاههاي استان گلستان در حدي نيست که منجر به تعطيي آنها شود.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

به گزارش خبرنگار مهر، چندي پيش مديرکل دفتر اکوبيولوژي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: شناگاه چالوس که سال گذشته به دليل آلودگي ميکروبي بالا تعطيل شده بود در سال جاري نيز به دليل اينکه ميزان آلودگي بالايي دارد اجازه بازگشايي ندارد.

اميد صديقي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ‌در سال جاري در استان مازندران 30 شناگاه به صورت آن لاين توسط محيط زيست بررسي مي شود که تا کنون از اين تعداد شناگاه چالوس به دليل آلودگي بالايي که دارد تعطيل شده است.

وي ادامه داد: از آنجاييکه شهرستان چالوس يکي از مراکز گردشگري استان مازندران است پيگيريهايي براي جايگزيني اين شناگاه آلوده انجام شده ولي تا کنون جايگزيني پيدا نشده است.

صديقي بااشاره به آلودگي ميکروبي بسيار بالاي اين شناگاه يادآور شد: حتي در صورتي که هيچ جايگزيني براي اين شناگاه پيدا نشود محيط زيست براي بازگشايي اين شناگاه به دليل خطراتي که براي سلامت مردم دارد کوتاه نمي آيد.

به گفته وي، بررسي هاي سازمان محيط زيست نشان مي دهد ميزان آلودگي شناگاه هاي استان گلستان و گيلان هيچيک به اندازه اي نبوده که تعطيل شوند.

سال گذشته دستورالعملي از سوي معاونت دريايي سازمان محيط زيست براي استان‌هاي ساحلي از سوي معاونت محيط زيست دريايي سازمان حفاظت محيط زيست فرستاده شده که ملاحظات زيست محيطي را رعايت کنند که اين دستور العمل امسال نيز براي استان هاي ساحلي لازم الاجرا است.

صديقي در خصوص تدوين دستور العمل جديد براي حفاظت از شناگاهها اظهار داشت: بسياري از مسئولان استان هاي ساحلي معتقدند دستورالعمل 16 ماده اي سال گذشته بسيار سختگيرانه است و اگر قرار باشد تمام موارد آن رعايت شود بايستي بيشتر شناگاهها تعطيل شوند.

به اعتقاد وي، براي رعايت تمام موارد دستورالعمل ادارات محيط زيست نيازمند همکاري ادارات بهداشت و درمان و شهرداريهاي استانهاي ساحلي هستند.

آلودگي هيچ يک از شناگاههاي مازندران در حد تعطيل شدن نيست

اما از سوي ديگر کارشناس دريايي اداره کل محيط زيست استان مازندران با بيان اينکه هيچ يک از شناگاههاي مازندران آلوده نيستند گفت: دستورالعمل محيط زيست به ستاد طرح هاي سالم سازي استان ابلاغ شده و نمونه برداري از 30 شناگاه استان که حساسيت بالاتري دارند آغاز شده که به نظر مي رسد امسال هيچ يک از اين شناگاهها آلوده نيستند.

معصومه موسوي با بيان اين مطلب در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: با توجه به مراجعه گردشگران و انبوه مسافران تابستاني در سواحل درياي خزر در طول اين مدت وضعيت سواحل را کنترل مي‌کنيم تا مسائل زيست محيطي رعايت شود بر اساس دستورالعمل ابلاغي؛ از وجود شناگاه‌‌ها در نواحي اطراف تخليه فاضلاب‌ها، نواحي تخليه زباله و پساب‌هاي شهري به دريا بايستي جلوگيري شود و تا حد امکان با محل ورود آب رودخانه‌ها به دريا فاصله داشته باشد.

به گفته موسوي، طرح‌هايي که براي گردشگران قرار است اجرا شود بايد با منابع آلودگي دريا فاصله داشته باشد. همچنين در مورد طرح‌هاي گردشگري که در گذشته در سواحل و در مجاورت منابع آلاينده احداث شده است به استانداري و ادارات کل محيط زيست اعلام شده که وارد عمل شوند.

وي افزود: در استان مازندران در مجموع 163 شناگاه وجود دارد که محيط زيست 30 شناگاه را که به لحاظ جمعيت و گردشگر حساسيت بالاتري دارند به صورت آن لاين پايش مي کند ودر صورت مشاهده آلودگي طبق ضولبط دستور العمل معاونت محيط دريايي سازمان محيط زيست اين شناگاهها تعطيل مي شوند.

موسوي با بيان اينکه سال گذشته 2 شناگاه که در بابلسر و چالوس قرار داشتند به دليل آلودگي بيش از حد تعطيل شدند ادامه داد: شناگاه‌هاي که محلشان نامناسب است و در نزديکي مراکز آلودگي هستند، بايستي جابه‌جا شوند همچنين به دليل آلودگي اکثر رودخانه‌ها به فاضلاب انساني در مسير رودخانه‌ها شناگاه‌ها ايجاد نشود.

به گفته کارشناس دريايي اداره کل محيط زيست استان مازندران، امسال هيچيک از شناگاههاي استان که به صورت مداوم پايش مي شوند تا کنون به اندازه اي که سلامت گرشگران را به خطر اندازد آلوده نبوده است.

موسوي با بيان اينکه تعداد بالاي شناگران در يک شناگاه خود عامل افزايش آلودگي ميکروبي آن است تصريح کرد: البته شناگاههاي حساس براي محيط زيست شناگاههاي با جمعيت بالاي گردشگران است و شناگاههاي بخش خصوصي که افراد کمتري در آنها شنا مي کنند به صورت دائم پايش نمي شود.

وي به تجمع قايق‌‌ها در محوطه‌هاي ساحلي اشاره کرد و تأکيد کرد: بايد مراکز تفريحي و قايق‌سواري از شناگاه‌ها دور شوند. همچنين بايد محل تفريح‌گاه‌هاي آبي از شناگاه‌ها جدا باشد و سايت ديگري براي قايق سواري ايجاد شود.

موسوي با بيان اين که وجود رستوران‌هاي آبي در سواحل درياي خزر ممنوع است، گفت: در واقع شناگاه‌ها بايد ساحل ماسه‌اي صاف و همراه با آرامش داشته باشند و عاري از آلودگي باشند تا گردشگران از فضاي مناسبي برخوردار شوند.

به گفته وي، تنها فروشگاه‌هاي ضروري با رعايت کامل ملاحظات زيست محيطي و بهداشتي در نزديکي شناگاه‌ها مجاز به استقرار هستند.

موسوي ياد آور شد: سرويس هاي بهداشتي که در محل شناگاهها مستقرند اغلب موقتي هستند و امکان داشتن سيستم هاي تصفيه فاضلاب براي آنها وجود ندارد ولي فاضلاب اين سرويسها به مسير هايي که به دريا منتهي نمي شود منتقل و از آنجا وارد سيستم تصفيه فاضلاب شهري مي شود.

شناگران در شناگاههاي دور از مصب رودخانه ها شنا کنند

امير عبدوس مديرکل محيط زيست گيلان نيز در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه نمونه برداريهاي شاهد از شناگاههاي استان گيلان پيش از شروع فصل شنا در خرداد ماه انجام شده گفت: اين نمونه برداريها در رابطه با پارامترهاي ميکروبي که مختص روده پستانداران است وهمچنين بر اساس ميزان شوري ، کدورت، pH، انجام شده است.

وي افزود: در استان گيلان مجموعاً 22 شناگاه وجود دارد که از اين تعداد 10 شناگاه که گردشگران بيشتري به آنها مراجعه مي کنند به صورت ماهانه پايش مي شود.

عبدوس با بيان اينکه در نمونه برداري شاهدي که در خرداد ماه انجام شد ميزان آلاينده هاي ميکروبي در 2 شناگاه استان بالاتر از استاندارد هاي تعيين شده براي سلامت گرشگران بود تصريح کرد: نمونه برداري تير ماه در اين شناگاهها انجام شده و در صورتي که فراتر از حد مجاز بودن آلاينده ها تأييد شود اين شناگاهها تعطيل خواهند شد.

به گفته وي با توجه به اينکه شناگاههاي آلوده عمدتاً در فاصله نزديک با مصب رودخانه ها قرار دارند به گردشگران توصيه مي شود از شنا کردن در اين شناگاهها خودداري کنند.

وي همچنين تأکيد کرد: جهت جريان آب خزر از غرب به شرق است بنابراين بهتر است شناگران در شناگاههايي که در غرب مصب رودخانه ها قرار دارند استفاده کنند.

عبدوس گفت: از آنجايي که سواحل و طبيعت گيلان بکرتر است ميزان آلودگي در شناگاههاي اين استان کمتر است و سال گذشته شناگاهي در گيلان به دليل آلودگي تعطيل نشد.

فاضلاب سرويس هاي بهداشتي شناگاهها پس از گند زدايي روانه دريا مي شود

همچنين وحيد خيرآبادي کارشناس دريايي محيط زيست گلستان در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه در اين استان 6 شناگاه موجود است گفت:اين شناگاهها توسط محيط زيست و با همکاري معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي گلستان به صورت آن لاين پايش ميکروبي مي شوند.

وي با بيان اينکه اين شناگاهها در شهرستانهاي بندر ترکمن، بندر گز و نوکنده قرار دارند افزود: سالم سازي اين شناگاهها هر ساله از طرف شهرداري شهرستان ها به بخش خصوصي واگذار مي شود و امسال پيمانکاران در سالم سازي اين شناگاهها بايستي مواد موجود در دستورالعمل 15 گانه محيط زيست را رعايت کنند.

خير آبادي با اشاره به اينکه سال گذشته يکي از شناگاههاي استان گلستان به دليل آلودگي بالاي ميکروبي تعطيل شد گفت: امسال تا کنون هيچ يک از شناگاهها در حدي آلوده نبوده اند که تعطيل شوند.

وي در خصوص مديريت فاضلاب سرويس هاي بهداشتي مستقر در شناگاهها افزود: از آنجايي که امکان تصفيه اين فاضلاب ها وجود ندارد با جمع آوري آنها به صورت سپتيک و حذف مواد جامد اجازه ورود بخش مايع به دريا پس از گند زدايي داده مي شود.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...