Mohammad Aref 120452 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ به هر دو توجه میشه. به هرکدوم به نوعی توجه میشه. مثلاً میگیم تو این فضا نیاز به جایی هست که مردم بشینن. مردم میان واسه خرید کردن، میان واسه قدم زدن یا .... از این نظر داره به فعالیت توجه میشه. ولی حالا نوع رفتاری که مردم واسه انجام اون فعالیت نشون میدن تو طراحی خیلی مهمه و بیشتر توجه میشه. مثلاً اینکه مردمی که اینجا واسه قدم زدن میان، چطوری میان؟ میان که آروم قدم بزنن و از فضا لذت ببرن یا اینکه فقط حالت اینکه رد بشن از اونجا واسه رسیدن به یه جای دیگه که مقصده؟ یا اینکه حالا اینجا که مثلاً فعالیت نشستن هست، چطوری می شینن؟ میخوان بیان یکی دو ساعت با دوستشون بشینن صحبت کنن، یا میخوان یه دو دقیقه حالت استراحت بشینن و بعدش دوباره راه بیفتن برن یا اینکه بشینن یه چیزی بخورن و .... چون اون چیزی که می بینیم این رفتاره پس باید به رفتار تو فضای شهری خیلی توجه بشه و تو طراحی خیلی مد نظر قرار بگیره. ولی حالا تو برنامه ریزی چون بیشتر با کمیت سر و کار داره به فعالیت بیشتر توجه میشه تا رفتار و نوع انجام اون فعالیت. 7 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ سلام و درود. خیلی خوشحالم که بالاخره یه بحث دیگه اینجا راه افتاد و گرد و غبارش رو پاک کرد. دوستان خوب اشاره کردند به مسئله ی فعالیت و رفتار. اما فعالیت در شهرسازی و به اخص در طراحی شهری به چیز دیگری نیز اطلاق میشه. که در واقع حمید به دید کلی ترش از منظر خودش بهش اشاره کرد: به نظر من فعالیت یه سری اقدامات هستند که در یک موضوع خاص انجام میشه مثل فعالیت های خدماتی ، صنعتی و امثال اینها اما رفتار به اون اقدامی و یا عملی که انسان در شرایط خاص انجام میده گفته میشه یک کم از مثال های شهری استفاده کنیم ببینید رفتار انقدر مهم و قابل تاکید هست که توی مباحث شهری ما یک مکتب بسیار فعال داریم که توی این حوزه دارن کار می کنن که ازشون به اسم رفتارگرایان یاد میشه ببینین بچه ها انسانها در مقابل شرایط یک سری رفتار های خاص بروز میده بزارین یک مثال عینی تر بزنم مثلا برای طراحی یک پارک وقتی ما برای کفپوش اون از آسفالت استفاده می کنیم به خودی خود سواره رو وارد پارک کردیم یعنی اون رفتاری که از انسان در اون شرایط سر میزنه علاقه به حرکت سواره هست نه پیاده چون در این شرایط (کف پوش آسفالت)انسان عادت کرده که سواره حرکت کنه و این رفتار از اون سر بزنه یا وقتی توی اون پارک یک فضای سبز ناموزون و فضایی کم نور رو طراحی کردین خود به خود فضا رو آماده کردین برای بروز رفتار پاتوق مجردی و مطمئنا انسانی که باید یک رفتار خانوادگی و به عبارت ساده تر رفتاری که در جمعی خانوادگی انجام میشه در اون شرایط این رفتار ازش سر نمی زنه بحث رفتار انسان درمیحط همیشه از بحث های مورد توجه و داغ شهرسازان و برنامه ریزان بوده چرا که انسان در شرایط مختلف رفتار های متفاوتی ازش سر می زنه در مجموع رفتار میشه گفت که رفتار اون عمل و اقدامیه که فرد در شرایطی خاص انجام میده ولی فعالیت به مجموعه ای از اقداماتیه که فرد در راستای هدفی خاص انجام میده امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم اما با این حال یه مقداری با هم قاتی کردش. در واقع فعالیت در شهرسازی به دو چیز اطلاق میشه: 1- نوع کاربری در نقشه های شهری. (یک لفظ تکنیکال) 2- افعال انسانی که برای برطرف کردن نیاز انجام میشه. (یک لفظ تئوریک) که رفتار در این مقوله مطرح میشه. تفاوت بین "کاربری و فعالیت" و تفاوت بین "فعالیت و رفتار" هیچ ربطی به هم ندارند! کسی می تونه تفاوت ها رو آشکار و واضح بگه؟ حالا پیدا کنید پرتقال فروش را تا بیایم دوباره و در مورد معروفترین دسته بندی فعالیت ها و رفتار در فضای شهری (تقسیم بندی یان گل) بزنیم تو سروکله هم که هرچی ما یاد گرفتیم تو این رشته از همین سر و کله زدن ها بود! 9 لینک به دیدگاه
hamid_hisystem 6612 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ سلام و درود.خیلی خوشحالم که بالاخره یه بحث دیگه اینجا راه افتاد و گرد و غبارش رو پاک کرد. دوستان خوب اشاره کردند به مسئله ی فعالیت و رفتار. اما فعالیت در شهرسازی و به اخص در طراحی شهری به چیز دیگری نیز اطلاق میشه. که در واقع حمید به دید کلی ترش از منظر خودش بهش اشاره کرد: اما با این حال یه مقداری با هم قاتی کردش. در واقع فعالیت در شهرسازی به دو چیز اطلاق میشه: 1- نوع کاربری در نقشه های شهری. (یک لفظ تکنیکال) 2- افعال انسانی که برای برطرف کردن نیاز انجام میشه. (یک لفظ تئوریک) که رفتار در این مقوله مطرح میشه. تفاوت بین "کاربری و فعالیت" و تفاوت بین "فعالیت و رفتار" هیچ ربطی به هم ندارند! کسی می تونه تفاوت ها رو آشکار و واضح بگه؟ حالا پیدا کنید پرتقال فروش را تا بیایم دوباره و در مورد معروفترین دسته بندی فعالیت ها و رفتار در فضای شهری (تقسیم بندی یان گل) بزنیم تو سروکله هم که هرچی ما یاد گرفتیم تو این رشته از همین سر و کله زدن ها بود! آره عزیز خودم فهمیدم یه سری رو قاتی توضیح دادم در حقیقت نتونستم روشن منظورم رو توضیح بدم 6 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ خب کسی نمیخواد فرق کاربری و فعالیت و فعالیت و رفتار رو بگه؟ 6 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ مثال فک کنم بهتر جواب بده برای فرق فعالیت و کاربری. تجاری میشه کاربری و مثلا خورده فروشی مواد غذایی میشه فعالیت. دوستان معذرت میخوام که زیاد توی بحث شرکت نمیکنم.:w554: 8 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ خب کسی نمیخواد فرق کاربری و فعالیتو فعالیت و رفتار رو بگه؟ فرق فعالیت و رفتار رو که گفتیم......فرق کاربری و فعالیت که دیگه گفتن نداره....کلا باهم فرق دارن... 3 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ فرق فعالیت و رفتار رو که گفتیم......فرق کاربری و فعالیت که دیگه گفتن نداره....کلا باهم فرق دارن... پس این همه قصه حسین کرد شبستری رو تو دو تا پست قبل واسه کی گفتم؟ :icon_pf (34): 4 لینک به دیدگاه
گـنـجـشـک 24371 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ پس این همه قصه حسین کرد شبستری رو تو دو تا پست قبل واسه کی گفتم؟ :icon_pf (34): به نظرم خیلی فرقشون تابلوئه...من فرق چیزای ظریفو میتونم بگم 4 لینک به دیدگاه
Mohammad Aref 120452 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ فعالیت تو هر دو معناش تو انگلیسی همون activity میشه؟ فعالیتی که در کنار رفتار میاد، توضیح داده شد. اونی هم که با کاربری میاد، تعریفش چطوری میشه فکر کنم همونطور که شیخ گفت با مثال میشه گفت 5 لینک به دیدگاه
SH E I KH 18713 اشتراک گذاری ارسال شده در 11 تیر، ۱۳۹۰ بازم پا بهرنه اومدم تو ببخشید. پیشنهاد میکنم اول تو ذهنتون تفاوت پهنه و کاربری و فعالیت رو بیارین بعد یکم بالا پایین کنین بعدش به تفاوت فعالیت و رفتار بفکرین. البته فک نکنین لزوما از طبقه بندی پهنه و کاربری و فعالیت طبعیت میکنه یه فرقایی داره. 7 لینک به دیدگاه
bpcom 10070 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ خوب امشب به طور خلاصه شرکت میکنم ولی از فردا شب بیشتر میام مشخص هست که تعریف کاربری نحوه استفاده از زمین برای یک فعالیت خاص است.تفاوت این گونه از فعالیت با سایر فعالیت ها را در واقع میشه به نوعی به پارتیشن بندی و شاخه ها و فایل ها در کامپیوتر تشبیه کرد. کاربری در واقع استفاده ای است که از زمین میشه تا نحوه فعالیت کلی آن تعریف بشه ولی همین فعالیت کلی ، سر فعالیتهای دیگری که جنبه انسانی دارند مانند خرید و فروش ، سکونت ، حرکت ، امنیت و سلامت و ... رو پایه گذاری می کنند و زمینه انجام و ظهورشون رو فراهم می کنند.حال فعالیتی که در این کاربری ها صورت میگیرد ، همراه با زمینه شخصیتی و فرهنگی حاکم بر جامعه و شخص زمینه ساز رفتارهای مرتبط با فعالیتها می شود. این سیستم از قدیم نیز وجود داشته و تعیین محدوده برای کاربری همواره وجود داشته است. در کنار اینها میتونم به هرم فعالیتهای انسانی مازلو هم اشاره کنم که فکر میکنم جلوتر از بحث حاضر باشه. فعلا تا همینجا :icon_pf (44): 10 لینک به دیدگاه
mehdi_7070 874 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ خب کسی نمیخواد فرق کاربری و فعالیتو فعالیت و رفتار رو بگه؟ فکر کنم فرق کاربری و فعالیت در بالقوه و بالفعل بودن هست یا شاید نمود کاربری، فعالیت باشه اگه بخواهیم ربطش بدیم، بگیم نمود رفتار، فعالیت هست خب اگه چیزی نفهمیدید، به ساعت نگاه کنید خودم هم نفهمیدم چی گفتم 6 لینک به دیدگاه
vahid hipodamus 7044 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ سلام دوستان پوزش از اينكه دير اومدم تو بحث خب فعاليت: به تمامي كار هاي كه انسان انجام ميده تا يكي از نياز هاشو بر آورده كنه فعاليت ميكن كلا فعاليت ها به نسبت رفتار ها محدود تر ميباشند فعاليت هاي كه تو فضاي شهري روي ميدن ميشه به دو گرو زير تقسيم بندي كرد : جبري يا اختياري بودن فعاليتكه خودش شامل فعاليت هاي ضروري فعاليت هاي انتخابي و فعاليت هاي اجتماعي ميشه و دومي بر اساس عاملين فعاليت كه اونم سامل فعاليت هاي فردي و گروهي ميشه رفتار نحوه انجام يه فعاليتو رفتار ميگن رفتار تركيبي از زمان و مكان و فعاليته و ..............كه دوستان توضيحات كاملي داده بودن 7 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ سلام و درود.خیلی خوشحالم که بالاخره یه بحث دیگه اینجا راه افتاد و گرد و غبارش رو پاک کرد. دوستان خوب اشاره کردند به مسئله ی فعالیت و رفتار. اما فعالیت در شهرسازی و به اخص در طراحی شهری به چیز دیگری نیز اطلاق میشه. که در واقع حمید به دید کلی ترش از منظر خودش بهش اشاره کرد: اما با این حال یه مقداری با هم قاتی کردش. در واقع فعالیت در شهرسازی به دو چیز اطلاق میشه: 1- نوع کاربری در نقشه های شهری. (یک لفظ تکنیکال) 2- افعال انسانی که برای برطرف کردن نیاز انجام میشه. (یک لفظ تئوریک) که رفتار در این مقوله مطرح میشه. تفاوت بین "کاربری و فعالیت" و تفاوت بین "فعالیت و رفتار" هیچ ربطی به هم ندارند! کسی می تونه تفاوت ها رو آشکار و واضح بگه؟ عابدی من چند خط توضیح نوشتم آخرش به این نتیجه رسیدم وقتی که در دنیای دو بعدی به مسئله ی کاربری و فعالیت توجه بشه تقریباً یکی میشن. اگه فرق دارن توضیحش رو واضح تر بگین. تفاوت بین فعالیت و رفتار هم توی پست های قبلی بود. اگه فعالیت رو در مقابل کاربری در نظر بگیریم حالا پیدا کنید پرتقال فروش را تا بیایم دوباره و در مورد معروفترین دسته بندی فعالیت ها و رفتار در فضای شهری (تقسیم بندی یان گل) بزنیم تو سروکله هم که هرچی ما یاد گرفتیم تو این رشته از همین سر و کله زدن ها بود! ممنون که اومدی تو بحث عابدی عزیز، واقعاً جات توی بحث خالی بود. حالا که تو هستی کاپیتانی مال خودت. بحث یان گل رو هم هر وقت خواستی مطرح کن چون من یکی از اهدافم از بحث همین بحث یان گل بود. 5 لینک به دیدگاه
omid vakili 6395 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ به هر دو توجه میشه. به هرکدوم به نوعی توجه میشه.مثلاً میگیم تو این فضا نیاز به جایی هست که مردم بشینن. مردم میان واسه خرید کردن، میان واسه قدم زدن یا .... از این نظر داره به فعالیت توجه میشه. ولی حالا نوع رفتاری که مردم واسه انجام اون فعالیت نشون میدن تو طراحی خیلی مهمه و بیشتر توجه میشه. مثلاً اینکه مردمی که اینجا واسه قدم زدن میان، چطوری میان؟ میان که آروم قدم بزنن و از فضا لذت ببرن یا اینکه فقط حالت اینکه رد بشن از اونجا واسه رسیدن به یه جای دیگه که مقصده؟ یا اینکه حالا اینجا که مثلاً فعالیت نشستن هست، چطوری می شینن؟ میخوان بیان یکی دو ساعت با دوستشون بشینن صحبت کنن، یا میخوان یه دو دقیقه حالت استراحت بشینن و بعدش دوباره راه بیفتن برن یا اینکه بشینن یه چیزی بخورن و .... چون اون چیزی که می بینیم این رفتاره پس باید به رفتار تو فضای شهری خیلی توجه بشه و تو طراحی خیلی مد نظر قرار بگیره. ولی حالا تو برنامه ریزی چون بیشتر با کمیت سر و کار داره به فعالیت بیشتر توجه میشه تا رفتار و نوع انجام اون فعالیت. به نظرم که خیلی خوب نوشتی. به همین خاطر اینجا با نقل قول میزارم که باز بچه ها بخونن 7 لینک به دیدگاه
vahid hipodamus 7044 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ از دوستان ميخوا بيشتر راجع به سوال عابدي بحث كنن ممنون ميشم 4 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ سلام دوباره. ممنون از امید و وحید عزیز. فرق بین فعالیت و کاربری رو شیخ با مثال خوب گفت. در واقع در لفظ تکنیکال قضیه کاربری نوع کلی تری از فعالیت رو شامل میشه. مثال: شما وقتی نقشه کاربری تولید میکنید میاین فعالیت ها رو توی دسته بندی های کلی قرار میدین. مثلا: بقالی، قصابی، مانتو فروشی، میوه فروشی، جواهر فروشی "فعالیت هایی" هستند که در دسته "کاربری" تجاری قرار میگیرند. درمانگاه، بیمارستان، مطلب و ... "فعالیت" هایی هستند که در دسته "کاربری" درمانی قرار میگیرند. معمولا توی اسناد شهرسازی دو تا نقشه برای نوع استفاده از زمین ارائه میشه: نقشه کاربری. نقشه فعالیت. که به طور مشخص نقشه فعالیت تنوع بیشتری به خودش می گیره. جالبه بدونید که بسیاری از مهندسین مشاور و فارق التحصیل ها و حتی اساتید فرق این دو تا رو نمیدونن!!!! 9 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ ممنون که اومدی تو بحث عابدی عزیز، واقعاً جات توی بحث خالی بود. حالا که تو هستی کاپیتانی مال خودت.بحث یان گل رو هم هر وقت خواستی مطرح کن چون من یکی از اهدافم از بحث همین بحث یان گل بود. نه امید جان. من اومدم همراهی کنم فقط. کاپیتان همیشه کسیه بحث رو راه میندازه. و تو این تاپیک شما کاپیتانی. یا علی پهلوون. 5 لینک به دیدگاه
MH.Sayyadi 14584 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ سلام دوباره.ممنون از امید و وحید عزیز. فرق بین فعالیت و کاربری رو شیخ با مثال خوب گفت. در واقع در لفظ تکنیکال قضیه کاربری نوع کلی تری از فعالیت رو شامل میشه. مثال: شما وقتی نقشه کاربری تولید میکنید میاین فعالیت ها رو توی دسته بندی های کلی قرار میدین. مثلا: بقالی، قصابی، مانتو فروشی، میوه فروشی، جواهر فروشی "فعالیت هایی" هستند که در دسته "کاربری" تجاری قرار میگیرند. درمانگاه، بیمارستان، مطلب و ... "فعالیت" هایی هستند که در دسته "کاربری" درمانی قرار میگیرند. معمولا توی اسناد شهرسازی دو تا نقشه برای نوع استفاده از زمین ارائه میشه: نقشه کاربری. نقشه فعالیت. که به طور مشخص نقشه فعالیت تنوع بیشتری به خودش می گیره. جالبه بدونید که بسیاری از مهندسین مشاور و فارق التحصیل ها و حتی اساتید فرق این دو تا رو نمیدونن!!!! حالا رو نقشه کاربری اراضی منطقه شش نگاه کنی، بازار رضا، کاربری مسکونی داره! ولی فعالیتش تجاریه (فروش کامپیوتر و ... ) ! چه سیستمیه!؟ یادمه کارشناس طرح تفصیلی منطقه شش میگفت که فعالیت و کاربری هیچ ربطی به هم نداره! شما ملکتون هر کاربری ای داشته باشه، اگه بتونین مجوز بگیرین، هر فعالیتی میتونین بکنین توش! 5 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 تیر، ۱۳۹۰ حالا رو نقشه کاربری اراضی منطقه شش نگاه کنی، بازار رضا، کاربری مسکونی داره! ولی فعالیتش تجاریه (فروش کامپیوتر و ... ) ! چه سیستمیه!؟ یادمه کارشناس طرح تفصیلی منطقه شش میگفت که فعالیت و کاربری هیچ ربطی به هم نداره! شما ملکتون هر کاربری ای داشته باشه، اگه بتونین مجوز بگیرین، هر فعالیتی میتونین بکنین توش! ببین دو تا بحث شد الان. یکی اینکه مجوزی که تو شهرداری برای کاربری صادر میشه. که برای اون نقشه تولید میشه. اما برای طرح های موضعی شهرسازی معمولا اون چیزی که وضع موجود هست رو برداشت می کنند و نقشه تولید میکنند. درواقع اون نقشه عنوانش باید این باشه:" نقشه مجوز های کاربری" نه "نقشه کاربری" بحث دوم اینکه توی شهرساز به مجوز کاربری چی کار داری؟ فعالیت و کاربری یه بحث تکنیکاله، حالا یارو اومده یه مجوز گرفته یه کار دیگه کرده که تعریف فعالیت و کاربری و تفاوتشون زیر سوال نمیره! 6 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده