رفتن به مطلب

اسید پاشی در برابر اسید پاشی و ویرانهٔ دادگستری...................

سارا-افشار

ارسال های توصیه شده

بحث‌ آمنه و مجید هنوز هم داغ است و البته رسانه‌ای شدن این جریان و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
که حتما برای آمنه درد آور است. و کدام انسانی‌ است که عکس گذشته و حال این دختر نگونبخت را ببیند و دلش به درد نیاید و غمگین نشود.

قریب به اکثریت دیدگاه‌ها را که نگاه می‌‌کردم موافق کور کردن اسید پاش و شدید‌ترین شکل مجازات بودند و البته خود را جای آمنه می‌‌گذشتند تا بتوانند در صدور حکم خود محق باشند! نوشته‌ای در سایت خودنویس (

) با این عنوان "اگر جای آمنه یا مجید بودید چه می‌‌کردید" را می‌‌دیدم که چنین می‌‌پرسید که:

اگر جای مجید بودید و به شما فرصت داده می‌شد که بین حکم اعدام یا کور کردن چشم، یکی را انتخاب کنید چه می‌کردید؟

اگر جای آمنه بودید، چه می‌کردید؟ می‌بخشیدید یا قصاص می‌کردید؟ کدام یک دردتان را کاهش می‌داد؟

آیا جسارت دارید که از آمنه بخواهید که محید را ببخشد؟

اگر جای قاضی بودید چه حکمی صادر می‌کردید؟

با دوستی‌ در این مورد صحبت می‌کردم که فردی موجه و اخلاقی‌ است با بالاترین تحصیلات از یکی‌ از دانشگاه خوب جهان. می‌‌گفت که چنین قصاصی به واقع ثواب است و حتی حاضر بود که شخصاً اسید بر چشم محکوم بریزد! دیدگاه‌های مشابه بسیاری هم در وبسایت بالاترین می‌‌دیدم که مثلا در پاسخ دوستی‌ (

) که از آمنه خواهش داشت که عفو کند، شدیدا موضع گرفتند و البته ایشان را هم متهم! به "روشنفکری" کردند و خواستار اجرای بی‌ بازگشت حکم شدند.

لحظه‌ای به یاد آن

افتادم (معروف به زندان استنفورد) که گروهی داوطلب (و البته نرمال!) را بشکلی تصادفی انتخاب کردند و در دو گروه زندانبان و زندانی قرار دادند. زندانبانان (که بر آنان نظارتی نبود) به چنان قساوتی رسیدند که ناچار از خاتمه دادن به پژوهش شدند. انسانهای سالمی که در شرایط عادی تصور نمی‌کردند که بتوانند همنوع خود را شکنجه دهند، دست به آن زدند و شاید خود هم باور نمی‌‌کردند. چونان آمنه‌ای که شاید اگر پیش از این عمل وحشیانه از او می پرسیدند که حاضری در چشم کسی‌ اسید بریزی، حتما برویشان می‌‌خندید و باورش نبود!

نکته هم دقیقا همین جاست! انسان، انسان است و و تابع احساسات. اگر کسی‌ به من ظلمی بکند و یا آسیبی برساند هم نمی‌توان انتظار داشت که "بهم نریزم" و به دنبال جبرانش نباشم. فرض کنید راننده‌ای به کودکی در خیابان "بزند" و چه مقصر باشد و نباشد اگر پدر و مادر آن کودک قاضی شوند (از سر خشم و انتقام جویی) حکم به مجازات شدید راننده می‌‌دهند و البته گله‌ای هم نمی‌‌شود به آنان کرد که فرزندشان آسیب دیده است!

فلسفهٔ قضا و انتخاب قاضی چیست؟ که او شخص سوم است و درس قضاوت خوانده و به شرایط جامعه و زمان آگاه است و می‌‌تواند (بی‌ قصد انتقام جویی) رای منصفانه بدهد; حکمی که به اصلاح جامعه هم یاری دهد و از وقوع جرم‌های مشابه در آینده بکاهد.

مشکل همین است که قضاوت ما مکتبی‌ شده و به ۱۴۰۰ سال پیش (و پیش تر از آن در دین یهود) و "چشم در برابر چشم" باز گشته است که قاضی نادانی (بر اساس شرع) حکم می‌‌دهد و البته اجرای آن را هم به قربانی می‌ سپارد که آیا ببخشد و یا نبخشد! و ۳۲ سال پیش چه انتقامی از دادگستری "داور" گرفتند و آرزوهای بیش از یک قرن مشروطه خواهی و روشنفکری و تجدد ایرانیان را به باد دادند.

۱۴۰ سال پیش میرزا فتحعلی آخوندزاده در نامه‌ای به مستشار الدوله می‌‌نویسد: "صلاح کار در آن است که در همهٔ نقاط ایران دادگاه‌های شرع برچیده شود و امر مرافعه و قضاوت از دست علمای روحانی باز گرفته، به عهدهٔ وزارت عدلیه گذشته شود. تنها امور دینیه یعنی‌ واعظ و پیشنمازی ازدواج و طلاق و دفن اموات و امثال ذالک در دست علمای روحانیه بماند اگر چنین شود، هم منفعت عامه تضمین می‌‌شود و هم اول قدمی‌ است که در ایران به راه سیویلیزه گذشته می‌‌شود".

• Like 21
لینک به دیدگاه
کشورایی اومدن روشنفکرانه تصمیم گرفتن ایا امار جرمشون کم شد یا بیشتر؟ منصفانه نگاه کنید بیشتر شده :ws37:

امارشون نسبت به ایران کمتره

البته جرم و میزان و شدت اونو عوامل مختلفی میتونه تعیین کنه حتی دوره و بازه ای از زمان

مثلا تو کشور سوئیس چیزی به اسم اعدام نداریم ولی وقتی دولت دید داره کم کم نشانه های خشونت و بالارفتن جرم زیاد میشه بحث اعدام رو به همه پرسی گذاشت یعنی خرد جمعی

تازشم دولت در مقابل مجازات هایی که تعیین می کنه خودش رو مسوول میدونه

• Like 3
لینک به دیدگاه

واقعاً مجازات اين آدم اعدام؟

كه راحت شه؟

خيلي از جووناي ما وقتي نميتونن از طرف مقابل بله رو بگيرن تصميم ميگيرن اونو بكشن يا بلايي سرش بيارن:banel_smiley_4:

بايد ياد بگيريم توانايي شنيدن نظر مخالفم داشته باشيم

• Like 6
لینک به دیدگاه

ببخشید ولی مقایسه این جریان با تصادف ( که اسمش روشه تصادف!) مقایسه درستی نیست

یه ادمی که اینقدر وحشی و خودخواهه که با اینده و زندگی یه دختر که تنها جرمش عدم علاقش به این اقا بوده اینطور بازی کرده و خودخواسته ایندشو ازش گرفته قابل قیاس با یه راننده که تو یه تصادف به طور کاملا اتفاقی کودکی رو میکشه نیست!!

بنظر من حتی قصاص به اینشکل برای این ادم کمه!

به نظر من هم حبس ابد و هم قصاص (اونم نه فقط توچشمش!! بلکه عین همونکاری که خودش کرده تو کل صورتش! و بدون رسیدگی پزشکی آنی) باید مجازاتش باشه!

دارید درباره یه مجرم حرف میزنید نه یه بیگناه!

ضمن اینکه حتما لزومی نداره یه نفر مستقیم اسیدو بگیره و تو صورت اون بپاشه! تکنولوژی اینفد پشرفت کرده که راحت میتونن با یه دستگاه اینکارو بکنن! که کسی هم این عمل رو انجام نده و تو روحیش تاثیر بذاره.

اگه با تمام اینها بازم فکر میکنید این عمل ترویج خشونته (چون توسط یه انسان انجام میشه) پس تمام قانونها و مجازاتها (حتی زندان) هم شامل حال این موضوعه. چون یه انسانه که یه مجرمو زندانی و محبوس میکنه! و محبوس شدن هم چیز خوشایندی نیست و تو روحیه ادم اثر میذاره!! و خودشم به خودی خودش جرمه!

• Like 7
لینک به دیدگاه

دیروز تو آزمایشگاه شیمی آلی 2 بودم داشتم با اسید غلیظ کار میکردم استاد اومد بالا سرم گفت بچه ها مواظب باشید رو سرو صورتتون نپاشه از کنار جدار لوله بریزید و...که یه وقت مثل این دختره نشید بعضی از بچه ها که نشنیده بودن پرسیدن قضیه چیه؟استادم تعریف کرد بعد گفت اول میخواستن تو چشم پسره اسید بریزن بعد موافقت نشد و اعدامش میخواستن کننو...من تا استاد گفت: میخواستن اسید تو چشمش بریزن گفتم: حقشه :w00:یکی از بچه ها گفت وای واقعا دوباره استاد گفت آره میخواستن توچشش اسید بپاشن . من:حقشه ...:w00:

یکی دیگه از بچه ها کی اینو گفته؟ استاد:دختره میخواسته تو چش پسره اسید بپاشن .من حقشه ...:w00:استاد م...من :حقشه...:w00:استاد :ااا...من :حقشه:w00:

استاد ::w58:من::girl_blush2:بچه ها::ws47:

ولی نه بدون شوخی وقتی تو موضع دخترانه خودم قرار میگیرم دوس دارم همون زجر و بلایی که اون دختر کشیده رو اون پسر هم بکشه

اما وقتی به حقوق بشر فکر مکنم و عمل قتل و کشتار و اعمال وحشیانه ای مثل اسید پاشی رو شنیع میدونم و از نظر جامعه هم این اعمال غیر انسانی محسوب میشه به نظرم میاد که قانون حق نداره و نباید داشته باشه که یک عمل غیر انسانی رو دوباره تکرار کنه ...

به نظر من قانون که خودش اصل عدالت و انسانیت میتونه تنبیه کنه ولی نمیتونه یه اشتباه رو دوباره تکرار کنه

من سر این موضوع با مادرم بحث کردم اون معتقد بود پس چه تبیهی خوبه من گفتم حبس ابد مادرم گفت تو زندانهای ایران خوش گذرونیه واسه بعضیا زندان ایران بهشته از غذا و جا و مواد و .... هر چی بخوان هست اونوقت تو میگی حبس ابد؟

واقعا راه حل چیه؟...مادرم راست میگفت...

• Like 7
لینک به دیدگاه
من با اعدام و اسید پاشی به صورت این مرد مخالفم.هرچند موافقم که عملش وحشیانه بوده و باید مجازات بشه

خب مخالفت کردن راحته! به جاش چه مجازاتی رو مناسب این عمل وحشیانه میدونی؟ اگه جایگزین بهتری داری بگو

فقط انصاف رو فراموش نکن لطفا!

دیروز تو آزمایشگاه شیمی آلی 2 بودم داشتم با اسید غلیظ کار میکردم استاد اومد بالا سرم گفت بچه ها مواظب باشید رو سرو صورتتون نپاشه از کنار جدار لوله بریزید و...که یه وقت مثل این دختره نشید بعضی از بچه ها که نشنیده بودن پرسیدن قضیه چیه؟استادم تعریف کرد بعد گفت اول میخواستن تو چشم پسره اسید بریزن بعد موافقت نشد و اعدامش میخواستن کننو...من تا استاد گفت: میخواستن اسید تو چشمش بریزن گفتم: حقشه :w00:یکی از بچه ها گفت وای واقعا دوباره استاد گفت آره میخواستن توچشش اسید بپاشن . من:حقشه ...:w00:

یکی دیگه از بچه ها کی اینو گفته؟ استاد:دختره میخواسته تو چش پسره اسید بپاشن .من حقشه ...:w00:استاد م...من :حقشه...:w00:استاد :ااا...من :حقشه:w00:

استاد ::w58:من::girl_blush2:بچه ها::ws47:

ولی نه بدون شوخی وقتی تو موضع دخترانه خودم قرار میگیرم دوس دارم همون زجر و بلایی که اون دختر کشیده رو اون پسر هم بکشه

اما وقتی به حقوق بشر فکر مکنم و عمل قتل و کشتار و اعمال وحشیانه ای مثل اسید پاشی رو شنیع میدونم و از نظر جامعه هم این اعمال غیر انسانی محسوب میشه به نظرم میاد که قانون حق نداره و نباید داشته باشه که یک عمل غیر انسانی رو دوباره تکرار کنه ...

به نظر من قانون که خودش اصل عدالت و انسانیت میتونه تنبیه کنه ولی نمیتونه یه اشتباه رو دوباره تکرار کنه

من سر این موضوع با مادرم بحث کردم اون معتقد بود پس چه تبیهی خوبه من گفتم حبس ابد مادرم گفت تو زندانهای ایران خوش گذرونیه واسه بعضیا زندان ایران بهشته از غذا و جا و مواد و .... هر چی بخوان هست اونوقت تو میگی حبس ابد؟

واقعا راه حل چیه؟...مادرم راست میگفت...

خب دقیقا به همین خاطره که منصفانه ترین حالتش همینه!!

میگن خودکرده را تدبیر نیست! این خیلی بدیهیه و فکرم نمیکنم غیرقابل قبول باشه!

بحث حقوق بشر درست، ولی فراموش نکنید حقوق بشر متقابله!! همیشه همینطور بوده.

یکی تو گوش شما بزنه شما هم یه دونه تو گوشش میزنی! عمل تو گوش زدن عمل انسانی نیست!! ولی به هرکی بگی کسی نمیگه تو چرا زدی!! ممکنه بگه بهتر بود نمیزدی چون فردا یا چند ساعت دیگه دردش از بین میره و خوب میشه و فراموش کنی و ببخشی بهتره! (که خب اونجا اگه تو ببخشی گذشت کردی و این وظیفت نبوده!) ولی اگه نکنی هم به طرف میگن یه دونه زدی یکی هم خوردی!! دیگه هیچ کدوم حقی برگردن دیگری نداره! انصاف رعایت شد!

ولی اگه یکی با مشت بزنه یکی با خنجر باز شرایط فرق میکنه!!

غیر از اینه؟

یا مثلا شما دزدی بکنی حقی رو از کسی ضایع کردی. در جزاش میان پولی که تو از شخص دزدیدی رو از اموال تو برمیدارن و خسارت رو به صاحبش برمیگردونن! اینجا از شما داراییتون رو گرفتن، اما ایا این به معنی اینه که حقی از شما ضایع شده؟؟ و نباید انجام بشه؟

تو هر عملی و هرجرمی حقی وجود داره. که متناسب با ضرر و اسیبی که اون جرم رسونده حقی برابر، برای طرف مقابل ایجاد میکنه. و این حقوق همیشه متفابله.

نمیشه گفت چون بی رحمانه است نباید انجام بشه!

بیرحمانه واسه وقتی درسته که شخص بیگناه باشه نه کسی که جزای عمل خودشو داره میبینه!!

حقوق بشر اینجاست که معنی میده! زمانی که حقی طبیعی از کسی ضایع شده. اما رعایت حقوق متقابل، ضایع شدن حق نیست!

• Like 4
لینک به دیدگاه
خب مخالفت کردن راحته! به جاش چه مجازاتی رو مناسب این عمل وحشیانه میدونی؟ اگه جایگزین بهتری داری بگو

ببین مریم جان اگه بخوایم از روی احساس برخورد کنیم اره باید این کار رو انجام داد.

اما من به همون دلیلی که با اعدام مخالفم با این کار هم مخالفم.

پس زندان برای چی هست؟ما حق نداریم کسی رو شکنجه کنیم.درشته که اون کار وحشیانه ای انجام داده.اما ما نباید با یه کار وحشیانه جوابش رو بدیم.ما این حق رو نداریم که کسی رو بکشیم،شکنجه بدیم،سنگسار کنیم،کور کنیم،دستشو قطع کنیم و ......

این یه عمل وحشیانس.این حرفی که تو میزنی کاملا از احساسات پاکت سرچشمه میگیره و من میتونم درک کنم مریم جان.اما بهتر نیست به جای این کارها فرهنگ سازی بشه که کمتر از این اتفاقات بیفته؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
ببین مریم جان اگه بخوایم از روی احساس برخورد کنیم اره باید این کار رو انجام داد.

اما من به همون دلیلی که با اعدام مخالفم با این کار هم مخالفم.

پس زندان برای چی هست؟ما حق نداریم کسی رو شکنجه کنیم.درشته که اون کار وحشیانه ای انجام داده.اما ما نباید با یه کار وحشیانه جوابش رو بدیم.ما این حق رو نداریم که کسی رو بکشیم،شکنجه بدیم،سنگسار کنیم،کور کنیم،دستشو قطع کنیم و ......

این یه عمل وحشیانس.این حرفی که تو میزنی کاملا از احساسات پاکت سرچشمه میگیره و من میتونم درک کنم مریم جان.اما بهتر نیست به جای این کارها فرهنگ سازی بشه که کمتر از این اتفاقات بیفته؟

نه...باید به اینم فکر کرد که برای هر کار اشتباهی تنبیهی هم وجود داره، تنبیه زندان برای این جرم خیلی کمه. تنبیه زندان مخصوص آدمهاییه که درجه حرمشون کمتره مثل : قتل غیر عمد ، دزدی و . . . ولی وقتی کسی عمدا اسید از جایی تهیه میکنه و با خونسردی در طی چندین روز منتظر لحظه پاشیدن میمونه و کاملا میدونسته که چه بلایی سر اون دختر میاد ، در واقع میخواسته اونو زجر ابدی بده که هر وقت اون خودشو تو آینه ببینه یه هیولا ببینه یا کور بشه و کلاً نتونه چیزیو ببینه

هر انسانی چه پسر په دختر کافیه خودشو جای اون دختر بذاره اگه کشته میشد براش راحتتر بود تا مثل یه هیولا زندگی کنه که در واقع مجید نخواست اونو بکشه میخواست اون زجر بکشه که به نظرم آمنه کاملا حق داره که زجر متقابل بخواد

در نتیجه باعثم میشه که کسایی در آینده این فکر دارن که یکی به این طرز فجیع زجر بدند بدونن برای خودشونم این مسئله هست. اسید پاشی تو جامعه ما کم نبوده هر چند سال یکبار اتفاق میفته

• Like 2
لینک به دیدگاه

خب دقیقا به همین خاطره که منصفانه ترین حالتش همینه!!

میگن خودکرده را تدبیر نیست! این خیلی بدیهیه و فکرم نمیکنم غیرقابل قبول باشه!

بحث حقوق بشر درست، ولی فراموش نکنید حقوق بشر متقابله!! همیشه همینطور بوده.

یکی تو گوش شما بزنه شما هم یه دونه تو گوشش میزنی! عمل تو گوش زدن عمل انسانی نیست!! ولی به هرکی بگی کسی نمیگه تو چرا زدی!! ممکنه بگه بهتر بود نمیزدی چون فردا یا چند ساعت دیگه دردش از بین میره و خوب میشه و فراموش کنی و ببخشی بهتره! (که خب اونجا اگه تو ببخشی گذشت کردی و این وظیفت نبوده!) ولی اگه نکنی هم به طرف میگن یه دونه زدی یکی هم خوردی!! دیگه هیچ کدوم حقی برگردن دیگری نداره! انصاف رعایت شد!

ولی اگه یکی با مشت بزنه یکی با خنجر باز شرایط فرق میکنه!!

غیر از اینه؟

یا مثلا شما دزدی بکنی حقی رو از کسی ضایع کردی. در جزاش میان پولی که تو از شخص دزدیدی رو از اموال تو برمیدارن و خسارت رو به صاحبش برمیگردونن! اینجا از شما داراییتون رو گرفتن، اما ایا این به معنی اینه که حقی از شما ضایع شده؟؟ و نباید انجام بشه؟

تو هر عملی و هرجرمی حقی وجود داره. که متناسب با ضرر و اسیبی که اون جرم رسونده حقی برابر، برای طرف مقابل ایجاد میکنه. و این حقوق همیشه متفابله.

نمیشه گفت چون بی رحمانه است نباید انجام بشه!

بیرحمانه واسه وقتی درسته که شخص بیگناه باشه نه کسی که جزای عمل خودشو داره میبینه!!

حقوق بشر اینجاست که معنی میده! زمانی که حقی طبیعی از کسی ضایع شده. اما رعایت حقوق متقابل، ضایع شدن حق نیست!

درسته ولی مثال هایی که زدین از خود بشر بود نه از عدالت مطلق که قانون باشه...

چه فایده ای داره اینجوری ؟ مثل این میمونه که مثلا شما مادر یا پدر یه بچه باشی به بچه بگی فوش عیبه بچه بیاد فوش بده شما وقتی میخوای دعواش کنی یه تریلی فوش بارش کنی بگی دیگه ازین حرفای بد نزنی بچه ...و...و....شما اگه این وسط پدر و یا مادر خوبی باشی تنبیه دیگه ای واسه بچه در نظر میگیری مثلا میندازیش تو اتاق و...نه اینکه عمل زشت بچه رو دوباره براش تکرار کنی

لینک به دیدگاه
نه...باید به اینم فکر کرد که برای هر کار اشتباهی تنبیهی هم وجود داره، تنبیه زندان برای این جرم خیلی کمه. تنبیه زندان مخصوص آدمهاییه که درجه حرمشون کمتره مثل : قتل غیر عمد ، دزدی و . . . ولی وقتی کسی عمدا اسید از جایی تهیه میکنه و با خونسردی در طی چندین روز منتظر لحظه پاشیدن میمونه و کاملا میدونسته که چه بلایی سر اون دختر میاد ، در واقع میخواسته اونو زجر ابدی بده که هر وقت اون خودشو تو آینه ببینه یه هیولا ببینه یا کور بشه و کلاً نتونه چیزیو ببینه

هر انسانی چه پسر په دختر کافیه خودشو جای اون دختر بذاره اگه کشته میشد براش راحتتر بود تا مثل یه هیولا زندگی کنه که در واقع مجید نخواست اونو بکشه میخواست اون زجر بکشه که به نظرم آمنه کاملا حق داره که زجر متقابل بخواد

در نتیجه باعثم میشه که کسایی در آینده این فکر دارن که یکی به این طرز فجیع زجر بدند بدونن برای خودشونم این مسئله هست. اسید پاشی تو جامعه ما کم نبوده هر چند سال یکبار اتفاق میفته

اولا شما کی هستین کی میخواین راجع به تنبیه آدم ها قضاوت کنید؟چه قدرتی دارین که به کور شدن یه فرد رای میدین؟شما چه میدونید اون موقع اون فرد چه احساسی داشته و با اطمینان میگین با خونسردی منتظر اون لحظه بوده؟

بعدشم اگه قرار بود با این روش درست بشه اوضاع که به قول خودتون هر سال چند بار این اتفاق نمی افتاد

• Like 1
لینک به دیدگاه
اولا شما کی هستین کی میخواین راجع به تنبیه آدم ها قضاوت کنید؟چه قدرتی دارین که به کور شدن یه فرد رای میدین؟شما چه میدونید اون موقع اون فرد چه احساسی داشته و با اطمینان میگین با خونسردی منتظر اون لحظه بوده؟

بعدشم اگه قرار بود با این روش درست بشه اوضاع که به قول خودتون هر سال چند بار این اتفاق نمی افتاد

من فقط خودمو جای اون دختر گذاشتم:banel_smiley_4: فکر نمیکنم مستحق این طرز جواب دادن باشم

چه احساسی داشته؟ وقتی کسی اسید میریزه روی صورت کسه دیگه به نظرتون چه احساسی داره؟

با چه روشی هر چند سال یکبار اتفاق نمیفته؟

اون کسی که این بلا سرش اومده حق داره هر تصمیمی در مورد اون کسی که این بلارو سرش آورده بگیره

• Like 1
لینک به دیدگاه
خود امنه به خاطر فشار ناشی از اجرای حکم ظاهرا عقب نشینی کرده البته ظاهرا

من بود 100 سال دیگه هم عقب نشینی نمیکردم

• Like 1
لینک به دیدگاه

بنظرم همون اسید بریزن توی چشمش بهترین مجازات هست چرا؟

حبس ابد هم واسش کمه چرا؟بعد از چندسال عفو و اینا بخوره بیاد بیرون؟بعد بره واسه خودش مزدوج بشه زندگی کنه؟چرا؟این انصافه؟

پس اون دختر بیچاره که تا ابد دنیاش سیاه شده چی؟

تازه اگه ببخشنش خیلی از ادما البته اگه بشه اسمشون رو ادم گذاشت جرات پیدا میکنن که مشابه اینکار روانجام بدن

الان فقط مسئله امنه نیست امنه یک نماد هست نمادی از دخترایی که به این مشکلدچار شدند یا خواهند شد

بنابراین کم اوردن عقب کشیدن و عفو کردن! نتایجش فقط مربوط به مجید و امنه نیست

بهتر بگم باید آینه عبرت باشه

به جد اعتقاد دارم باید توی چشمش اسید بریزن آمین:ws37:

• Like 2
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...