رفتن به مطلب

نكات مهم و سفارشهای سر آشپز


Ssara

ارسال های توصیه شده

چند نکته جالب در مورد سبزیجات

 

اگر میخواهید مغز گردو را درسته از پوست آن جدا کنید گردو را از شب تا صبح درون آب نمک قرار دهید بعد به آرامی پوسته را شکسته ومغز را خارج کنید

 

هویج را 5 دقیقه داخل آب جوش بیندازید و بع آن را دآب سرد بیندازید پوستش غلافی جدا میشود

 

برای رفع بوی بد سیر یک هفته قبل از مصرف سیرها را دانه دانه کرده میشوییم وبا دستمال تمیزی خشک میکنیم وداخل یک شیشه که کمی آبلیمو در آن ریخته ایم میگذاریم تا بوی آن از بین برود

لینک به دیدگاه

در سلسله مقالات کدبانوی ایرانی از نحوه ی نگهداری مواد غذایی تا چگونگی پذیرایی از مهمان و رسیدگی به امور خانه داری را به صورت خلاصه برایتان بیان می‌کنیم . امید وارم هرکدام از شما با توجه به نوع نیازتان از این مقالات استفاده کنید:

 

 

برنج

- برنج را با دقت پاک کنید و برای جلوگیری از شپشک زدن، آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و به دور از آفتاب، رطوبت و هوای گرم نگهداری کنید.

- اگر در مناطقی که هوا بسیار مرطوب است زندگی می‌کنید باید برنج را در کیسه پارچه ای کلفت نگهداری کنید تا بخار آب از آن خارج شود.

- اگر برنج شما شپشک زده است هیچ گاه آن را در معرض آفتاب قرار ندهید چون دانه های برنج خرد می‌شود. برنج را روی پارچه ای در هوای آزاد و در سایه پهن کنید و زمانی که آفت برنج از بین رفت آن را با نمک مخلوط و در کیسه برنج ریخته و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

 

روغن

- روغن جامد را در درون ظرف سفالی یا لعاب نگهداری کنید و دقت کنید درب ظرف حتماً بسته باشد. برای نگهداری روغن از ظروف شیشه ای با رنگ روشن استفاده نکنید.

- برای سرخ کردن غذا سعی کنید از روغن ذرت و بادام زمینی استفاده کنید. زیرا این روغن ها در درجه حرارت بالا مقاوم تر هستند و نمی سوزند.

درآشپزی فقط باید از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کرد. زیرا روغن زیتون بودار اگر حرارت ببیند تلخ و تند می‌شود.

 

 

آرد

آرد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

 

 

روغن زیتون

- روغن زیتون به دو شکل موجود است. تصفیه نشده که دارای بو و طعم زیتون است و رنگ آن به سبزی می‌زند و تصفیه شده که بو و طعمی ندارد و رنگ آن طلایی است. برای درست کردن سس سالاد از هر دو نوع روغن زیتون می‌توان استفاده کرد.

- در آشپزی فقط باید از روغن زیتون تصفیه شده استفاده کرد. زیرا روغن زیتون بودار اگر حرارت ببیند تلخ و تند می‌شود.

- روغن زیتون تصفیه نشده را در یخچال نگهداری کنید.

- برای اینکه روغن زیتون دیرتر خراب شود یک حبّه قند داخل آن بیندازید.

 

غوره و آبغوره

- برای نگهداری غوره آن را در داخل شیشه ای بریزید و رویش را با آبغوره یکساله بپوشانید. در شیشه را محکم ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. به این روش غوره غوره می‌گویند.

- آبغوره را در شیشه های کوچک بریزید و پس از باز کردن هر شیشه آن را سریعتر مصرف کنید.

 

 

سیب زمینی و پیاز

برای نگهداری سیب زمینی و پیاز آنها را در جای خشک و خنک و تاریک نگهداری کنید تا جوانه نزند. همیشه یک پارچه کتانی روی آن بیندازید تا نور به آنها نخورد. در ضمن اگر یک سیب لبنانی داخل سیب زمینی ها بگذارید از جوانه زدن آنها جلوگیری خواهد کرد.

 

 

عسل

هرگاه عسل شما شکرک زد شیشه عسل را درون ظرفی از آب جوش که روی شعله ملایم گاز گذاشته اید قرار دهید تا شکرک آن ذوب شود.

 

 

قارچ، کاهو، کرفس و لیمو ترش

برای نگهداری اینگونه مواد غذایی آنها را نشویید بلکه در پاکت کاغذی بالای روزنامه بپیچید و در یخچال نگهداری نمایید تا رطوبت یخچال به آن نفوذ کند و تازه بماند.

 

 

ادویه و سبزیجات معطر

این گونه مواد را درون شیشه ای درب بسته قرار دهید و دور از حرارت و رطوبت و در جای خنک نگهداری کنید.

 

 

حبوبات

- اگر می‌خواهید حبوبات را به مدت طولانی نگه دارید از روش های ذیل استفاده کنید.

-لابلای حبوبات چند عدد برگ درخت گردو قرار دهید.

- حبوبات را با نمک فراوان مخلوط کنید.

- حبوبات را در تابه داغ کمی حرارت دهید. در این صورت به هیچ وجه آفت نمی زند و علاوه بر آن زودتر پخته شده خوش طعم تر می‌شود.

 

 

رطب

آن را در داخل ظرف دربسته ریخته و داخل فریزر بگذارید در این صورت خرما هم تازه می‌ماند و هم یخ نمی بندد و همیشه می‌توانید رطب تازه داشته باشید.

 

 

پنیر

- پنیر را به چند روش می‌توان تازه نگه داشت. یک روش این است که پنیر را درون شیشه ای دهان گشاد ریخته و روی آن را با آب نمک جوشیده ولی سرد پوشاند. روش دیگر اینکه دستمالی را با سرکه مرطوب کرده و روی پنیر را با آن بپوشانید و یا آن را در کاغذ آلومینیومی پیچیده و در یخچال نگهداری کنید.

- اگر پنیری را که در داخل یخچال نگهداری کرده اید کپک زده است آن را در یک ظرف دردار بریزید و چند حبه قند نیز در ظرف بیندازید و در آن را خوب ببندید. بعد از چند ساعت در ظرف را باز کنید پنیرها دیگر کپک ندارند زیرا همه کپکها جذب حبه های قند شده اند. پنیر قابل استفاده است ولی قندها را باید دور انداخت.

- پنیر پیتزا: پنیر پیتزا را در فریزر قرار ندهید. بلکه آن را داخل کاغذ آلومینیومی و در سردترین قسمت یخچال بگذارید.

__________________

لینک به دیدگاه

۱=برای اینکه بادمجان رژیمی گردد اول پوست کنده بعدازاینکه ۲ ساعت در آب نمک وآب لیموتازه گذاشتید خشک کرده وبرش زده به هر شکلی که لازم دارید ودر فر یا مایکروفر ویا هر وسیله دیگر بادمجان را نیم پز کرده و حتی در ظرف چیده ۲ ق غ آب اضافه کرده وبمدت فقط ۲الی ۳ دقیقه حرارت داده و سپس با ۲الی ۳ قاشق روغن گیاهی سرخ نمایید

 

۲=برای غذاهای با ماکیان سس مخصوص سفید استفاده نمایید آب پرتقال ۳ق ب عسل ۵/۰ ق م فلفل سفید رب گوجه ۵/۰ق م پودرزنجفیل ۱ نخود و ماست ۲ق س وپوره پیاز ۱ ق م سس مایونز ۱ ق س

 

۳=کلا برای سرخ کردن هر موادی اول انرا نیم پخت نمایدوسپس سرخ کنید تا روغن کمتری مصرف نماید

 

۴= سسی( برای یک قابلمه ۲۴ اندازه سوپ) تمام سوپ ها برای خوشمزه شدن خامه۲ق + ماست ۲ ق+ تخم مرغ ۱عدد+فلفل سفید+ شیر ۲ ق غ +خردل+جوزهندی یک چهارم + پودر سیر +۱ ل آب مرغ وبا عصاره مرغ +سس گوجه ۱ ق م+کره۱ ق م +سس مایونز ۱ ق س + آرد سفید یا آرد ذرت ۱ ق غ میکسر کرده استفاده نماید درآخرجوش بمدت ۳ دقیقه

 

۵=ماهی را درآب نمک وآبلمیو ویا آب مرکبات خوابانده وسپس آب انرا خالی کرده بدون اینکه آبکش نماییم سرخ می نماییم وبرای گرفتن بوی ماهی حین پخت یک عدد چوب دارچین کنار ماهی قرارمیدهیم ولی نباید دارچین سرخ شود

 

۶= تمام ادویه هارا قبل از مصرف کمی تفت دهید تا عطر ان استشمام گردد

 

ادویه ها به سه دسته تقسیم میشوند برای انواع غذاها غذاهای گرم مزاج- غذاهای سردمزاج -وغذاهای میانه ویا خنثی

 

۷=نوشابه ها به ۳دسته تقسیم میشوند تا از بروز نفخ وسردی وگرفتگی حلق بخاطر استفاده ادویجات وگرمی آنها وبخاطر ترکیب شیمیایی مواد غذایی جلوگیری نمایند

 

نوشابه های مخصوص غذاهای گوشتی ۰ نوشابه های مخصوص غذاهای خمیری۰ و نوشابه های مخصوص غذاهای خاضری وآماده مانند سالادها وپیتزا ودسرها واوردوها که به آنها در اصطلاح کوکتل میگونید

کوکتل در انواع واقسام مزه وبو وشکل و تنوع موادنامگذاری میشوند

 

۸=نمک تمامی غذاهارا در آخر طبخ بجز ماهی ومرغ که در اولین وهله با نمک مزه دارشوند

 

۹= برای خوش طعم شدن کلیه خورشتها آب را پس جوشاندن در ظرف بریزید

 

۱۰ =برای خورشتها آب را سه نوبت بریزد تا لعاب خورشت برای قوام آمدن بدست آید

 

۱۱= سس وچاشنها ی انواع خورشت را دونیم کرده پس از تفت دادن در روغن ویا کره قسمتی را در اول کار وقسمتی را در اواخر طبخ بریزید.

 

۱۲= غذاهای گوشت را کم درست نمایید وفقط یکبار به دمای جوش برساند تا از ایجاد فعل وانفعالات گوشت که تاثیر بسیاری برای روده دارد کمتر شود

 

۱۳ =بعدازصرف غذاهای گوشتی ازمواد شیرین مانند شیرینی نقل و دسر استفاده نمایی برای هضم آسان گوشتها .

 

۱۴=برای صرف غذا نوشابه را بین غذا سرو ننمایید ودرآخر نوبت هر غذا

 

۱۵ = از خوردن مشروبات الکی در غذاهای گوشتی اکیدا خودداری نمایید به دلیل فعل وانفعالات شیمیایی

 

۱۶= در مهمانی های دارای مشروبات الکلی از مرغ وماهی بهره بگیرید ویا از ارودو ها

 

۱۷ = سعی نماییم غذای کودکان را با کمترین درجه روغن وچربی آماده نمایید تا سندرم روده وکبد ایجاد نشود .

 

۱۸=سعی نماییم در مهمانیها بدلیل ذائقه های فراوان از چند نوع ترکیبات ومواد غذایی همگون استفاده نمایید

 

۱۹= بهترین روش پذیرایی برای مهمانیهای خودمانی نشستن تمامی افراد دور یک میز میباشد ودر مهمانیهای بزرگ وتشریفاتی سلف سرویس چیده شده در سه قسمت میزی برای لوازم غذا میز نوشیدنی ها و میز انواع غذا که باید بصورت یک میز مستطلیل برای غذا ودو میز گرد ویا مربع وبه ابعاد یک وسوم میز غذا باشد در ناحیه ای دیگر تعبیه شود تا مهمانها به راحتی بتوانند آمد وشد نمایند

 

۲۰=در مهمانیها سعی نمایید غذای افراد زیر ۱۲ سال و بالای ۶۰ سال را زودتر ودر میز جداگانه سرو نمایید تا مشکلات سنی وحرکتی این گروه عزیزان مانع از خوردن غذا در آرامش برای دیگر افراد نباشد

 

۲۱=برای مهمانیها از غذاهای همگون استفاده نمایید نه از نظر ظاهر ورنگ بلکه از لحاظ سازگاری طعم ها با هم مثلا در مهمانی اگر از غذای گوشتی استفاده مینمایید از تمام نوع وشکلهای گوشت مبتوانید بهره بگیرید البته حساب اوردو ها از این مقوله جداست

لینک به دیدگاه

سيب‌ زميني‌ با نمک‌

اگر مايليد يک‌ سيب‌زميني‌ سرخ‌ شده‌ وخوشمزه‌ و با نمک‌ داشته‌ باشيد، قطعات‌سيب‌زميني‌ را پس‌ از سرخ‌ شدن‌، داخل‌ يک‌پاکت‌ کاغذي‌ تميز بريزيد و به‌ آن‌ نمک‌ اضافه‌کنيد. با اندکي‌ تکان‌ دادن‌ پاکت‌، چربي‌ اضافي‌ به‌کاغذ جذب‌ شده‌ و سيب‌زميني‌ها نمک‌ را به‌ خودخواهند گرفت‌.

 

قارچ‌ تازه‌

براي‌ آنکه‌ قارچ‌ شما هنگام‌ نگهداري‌ دريخچال‌، پلاسيده‌ و کوچک‌ نشود، هيچ‌گاه‌ آنها رادرون‌ کيسه‌هاي‌ پلاستيکي‌ بدون‌ منفذ قرارندهيد، بلکه‌ داخل‌ پاکت‌ کاغذي‌ گذاشته‌ و دريخچال‌ نگهداري‌ نماييد. کاغذ باعث‌ خواهد شدکه‌ قارچ‌ها نفس‌ کشيده‌ و در هواي‌ مرطوب‌يخچال‌، تازه‌ و شاداب‌ بمانند.

 

نگهداري‌ کاهو و کرفس‌

کاهو و کرفس‌ را اگر داخل‌ پاکت‌ کاغذي‌گذاشته‌ و درون‌ يخچال‌ قرار دهيد، براي‌ مدت‌بيشتري‌ تروتازه‌ خواهند ماند. کيسه‌هاي‌پلاستيکي‌ براي‌ نگهداري‌ اينگونه‌ سبزيجات‌ جالب‌نيستند. توجه‌ داشته‌ باشيد که‌ برگ‌هاي‌ خارجي‌کاهو يا کرفس‌ را تا لحظه‌ استفاده‌ از آنها جدانکنيد.

 

گرفتن‌ چربي‌ غذا

 

براي‌ گرفتن‌ چربي‌ اضافي‌ از غذا، دو پاکت‌کاغذي‌ را با يک‌ ورقه‌ دستمال‌ يا حوله‌ کاغذي‌پوشانده‌ و روي‌ غذا بگذاريد. براي‌ اين‌ منظور روزنامه‌ نيز موثر است‌.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...