رفتن به مطلب

نكات مهم و سفارشهای سر آشپز


Ssara

ارسال های توصیه شده

چند نكته در مورد پخت برنج:

1- براي اينكه برنج شما سفيد شود مي توانيد چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج درحال جوشيدن بريزيد.

2- اگر برنج شما بيش از حد معمول جوش خورده بود. مي توانيد 2-3 قاشق غذا خوري آبليمو به آن اضافه كنيد تا برنج شما خراب نشود.

 

براي از بين بردن بوي سوختگي برنج:

1- يك تكه نان روي برنج قرار دهيد و موقع كشيدن، نان را برداريد.

 

2- يك عدد پياز را پوست كنده و در داخل برنج فرو كنيد پياز بوي سوختگي را بخود مي گيرد.

 

براي خوشمزه تر شدن شويد پلو:

براي اينكه شويد پلوي شما خوشمزه تر شود مي توانيد از ادويه مخصوص پلو كه سبزرنگ است و ( در عطاري ها موجود مي باشد) استفاده كنيد بعد از آبكش كردن برنج كمي ادويه لابه لاي برنج بپاشيد.

 

براي خوشمزه تر شدن شير برنج:

 

اگرميخواهيد شير برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شير خيس كنيد. اين كار باعث مي شود كه شير برنج شما خوشمزه تر شود.

 

اگر برنج شما بي نمك شد:

اگربراثر فراموشي برنجتان بي نمك شد اصلاً نگران نباشيد، موقع كشيدن برنج مقدار مورد نياز نمك را با مقدار بسيار كمي آب و روغن مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد. با اين كار بي نمكي برنج شما رفع مي شود هرگز نمك را مستقيم در روغن نريزيد، زيرا نمك در روغن حل نمي شود.

 

اگر برنج شما شور شد:

 

اگر قبل از آب كش كردن برنج متوجه شديد، كه برنج شما شور شده است موقع آب كش كردن برنج آب بيشتر روي برنج داخل آبكش بريزيد . اما اگر بعد از آب كش كردن برنج متوجه شوري آن شديد ديگرچاره اي براي برطرف كردن شوري آن نداريد. مگر اينكه خورش را بي نمك درست كنيد.

 

آب برنج براي بچه ها:

وقتي مي خواهيد برنج را آبكش كنيد يك ليوان از آب آن را برداريد و با يكي دو قاشق ماست مخلوط كنيد. اين آب برنج درصورتي كه شور نباشد براي بچه ها خيلي مفيد است.

 

از بين بردن بوي نامطبوع برنج:

اگر به هر دليلي برنج خشك شما بو گرفت برنج را روي يك سطح پهن كنيد. البته بايد حتماً در سايه باشد تا بوي نامطبوع برنج از بين برود. زيرا اگر برنج را جلوي نورآفتاب قرار دهيد باعث خرد شدن برنج مي شود و برنج حالت خود را از دست مي دهد و وقتي آن را داخل آب جوش مي ريزيد از هم پاشيده مي شود.

 

پخت برنج براي خانم هاي كارمند:

خانم هايي هستند كه بيرون ازخانه كار مي كنند و وقتي ظهر به خانه مي آيند، فرصت پختن برنج را ندارند، و يا اين كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند. اينگونه افراد از اين روش مي توانند كمك بگيرند: صبح يا شب قبل برنج را آبكش كنند البته كمي آن را خشك بردارند، سپس ته ديگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بريزند و قابلمه را داخل يخچال قرار دهند، ظهر برنج را كمي آب و روغن دهند و آن را دم كنند تا سالاد را آماده كنند برنج هم دم كشيده است

لینک به دیدگاه

شاید بعضی از این نکته‌های آشپزی برایتان آشنا باشد (امیدوارم همه تکراری نباشند!)

 

1- اگر فقط قسمتی از یک شیشه کشک را مصرف کرده‌اید و می‌خواهید بقیه را در یخچال نگه دارید، شیشه را لبالب پر از آب سرد کنید و درش را محکم ببندید و بعد در یخچال بگذارید. به این ترتیب از بابت کپک زدن کشک خیالتان هفته‌ها راحت خواهد بود.

 

2- قبل از آن که لیمویی را آب بگیرید، آن را نصف کنید و 5 الی 10 ثانیه در مایکروویو گرم کنید. گرفتن آبش خیلی ساده‌تر می‌شود.

 

3- حرف مایکروویو شد، نمک غذاهای آب‌داری مثل سوپ و خورش و غیره را که می‌خواهید در مایکروویو بپزید کی اضافه می‌کنید؟ یا بگذارید نزدیک پایان پخت و یا در مدت انتظار (زمانی که غذا را باید بعد از پخت در مایکروویو بگذارید بماند و بعد میل کنید) نمک را بزنید وگرنه غذا بیش از حد خشک می‌شود چون نمک باعث می‌شود آب غذا به سرعت کم شود.

 

4- اگر دنبال یک دسر خوشمزه و سالم که به درد شب‌های زمستان بخورد می‌گردید، یک به درسته (با پوست و غیره) را بخارپز کنید و اگر از آن دسته آدم‌های بداقبالی هستید که هرچه می‌کنید از مزه‌ی بهشتی به خوشتان نمی‌آید، چاره‌ای نیست باید به سیب رضایت دهید. وقتی در حد لطیف شدن پخت ولی قبل از آن که له شود آن را در یک ظرف زیبا بگذارید و رویش خاک قند و دارچین بپاشید و فوراً سرو کنید. شکل فانتزی‌ این دسر هم آن است که به پخته را با دقت دو نیم کنید و پشت هر نیمه را خلال بادام فرو کنید تا شبیه جوجه تیغی شود و بعد شربت شکلات هرشی یا عسل یا امثالهم را رویش خالی کنید.

5- با اضافه کردن دو عدد هویج و چهار گوجه‌فرنگی و یک فلفل دلمه‌ای و هر نوع سبزیجات دیگری که دوست داشتید به یک پیمانه آب مرغ نمک و فلفل‌دار و پختن و له کردن کاملشان می‌توانید یک سوپ زمستانی جانانه درست کنید.

 

6- بچه‌ی بدغذایی دارید که دهنش را حتی برای چشیدن شاهکار آشپزی شما هم باز نمی‌کند؟ حتماً در تهیه‌ی غذا از او کمک بگیرید که در باز کردن اشتها معجزه می‌کند، البته اشتهای بچه، وگرنه اشتهای خودتان احتمالاً وقتی کار آشپزی تمام شد با دیدن ریخت و پاش‌های فجیعی که حالا باید تمیز کنید کاملاً کور می‌شود!

 

7- پیش از آن که پیاز را خرد کنید پوستش را که کندید نیم‌ساعتی در یخدان بگذاریدش تا موقع خرد کردن کمتر اشک بریزید.

 

8- زیادی نمک ریخته‌‌اید؟ یک سیب‌زمینی را پوست بکنید و در آب غذایی که دارید می‌پزید بیاندازید و اگر با مابقی مواد داخل غذا جور نیست قبل از کشیدن آن را در آورید. نمک اضافی جذب سیب‌زمینی می‌شود.

لینک به دیدگاه

_ برا ي جلو گيري از خشك و سفت شدن پنير، روي طرف بريده شده آن كره يا روغن بماليد .

 

_ برای آنکه رنگ کلم قرمز،ارغوانی نشود هنگام پختن کلم قرمز یک قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کنید.

 

_ برای از بین بردن بوی نامطبوع یخچال،می توانید از جوش شیرین استفاده کنید.مقداری جوش شیرین را در ظرفی ریخته و بگذارید درون یخچال بماند.

 

_ اگر می خواهید املت شما پف کرده منظره جالبی پیدا کند،قبل از زدن تخم مرغ،مقدار بسیار کمی نشاسته ذرت اضافه کنید.

 

_ اگر می خواهید گوشت سفت را نرم کنید،روی همه قسمتهای آن مخلوطی از سرکه و روغن زیتون بمالید و بگذارید مدت دو ساعت بماند.سپس بپزید.

 

_ هنگام پختن نخود و لوبیا و سایر حبوبات،هیچگاه به آن نمک نزنید،زیرا سخت خواهد پخت.

 

_ اگر داخل كيسه نان يك پر ساقه كرفس بيندازيد ، نان را براي مدت بيشتري تازه نگه خواهد داشت .

 

_ پاشيدن شکر بر روی ديس رطوبت اضافی را به خود جذب می کند و مانع چسبيدن کيک به ديس می شود.

 

_ اگر مقدار کمی شکر درون شیر بریزید،ولی بهم نزنید،به جلوگیری از سوختن شیر کمک خواهد کرد.قبل از تهیه مربا داخل ظرف را با

 

_ مقداری روغن خوراکی چرب کنید.با این تدبیر مربا به ته ظرف نخواهد چسبید

 

_ هنگام پختن گوجه فرنگی مقدار خیلی کمی شکر به اندازه یک نوک انگشت به آن اضافه کنید.طعم گوجه فرنگی حفظ خواهد شد.

 

_ برای پاک کردن ظروف مسی،آنها را با برشی از لیمو که قبلا در نمک خوابانده شده باشد بسائید.

 

_ برای جلا دادن قاشق و چنگال و ظروف نقره می توان از روغن زیتون استفاده کرد.برای این منظور کافی است که آنها را با روغن زیتون با آرامی مالش دهید

 

_ اگر غذاهاي‌ خميري‌ نظير اسپاگتي‌، ماكاروني‌وغيره‌ پس‌ از آب‌كشي‌ به‌ هم‌ چسبيده‌اند، ناراحت‌نشويد. كافي‌ است‌ يكي‌ دو دقيقه‌ ديگر آن‌ رادوباره‌ بجوشانيد.

لینک به دیدگاه

اگر مي‌خواهيد تخم‌مرغ ترك نخورد …

 

1- اگرمي‌خواهيد تخم مرغ‌هايي را كه براي پختن درون ظرف آب قرار داده‌ايد ، كمتر اين طرف و آن طرف رفته

 

و در موقع جوشيدن ترك نخورده و نشكنند ، يك قاشق سركه درون آب بريزيد تا از بروز اين مشكل جلوگيري كرده باشيد .

 

 

2- پيشنهاد مي‌كنيم قبل از قرار دادن تخم‌مرغ‌ها درون آب ، ابتدا كه تخم‌مرغ‌ها را با يك سنجاق سوراخ كنيد

 

، اين كار مانع از شكستن تخم‌مرغ‌ها در آب جوش خواهد شد .

 

 

3- چنانچه درون آبي كه مي‌خواهيد تخم‌مرغ‌ها را در آن بپزيد مقداري سركه يا نمك بريزيد

 

از ترك خوردن تخم‌مرغ ها جلوگيري كرده‌ايد .

 

 

4- يك ليموي تازه را از وسط دونيم كرده و روي پوسته تخم‌‌مرغ‌ها بماليد .

 

 

5- هنگام برداشتن تخم‌مرغ‌ها از كارتن ، انگشتان خود را مرطوب كنيد

 

تا از لغزيدن و افتادن تخم‌مرغ‌ها جلوگيري كرده باشيد .

 

اگر مي‌خواهيد تخم‌مرغ ترك‌دار را بپزيد ….

 

 

اگر تخم مرغي ترك دارد و قصد آب‌پز كردن آن را داريد :

 

 

1- ابتدا تخم‌مرغ ترك‌دار را درون فويل آلومينيومي قرار داده و دو سرآن را محكم بپيچانيد ،

 

سپس درون آب قرار دهيد تا آب‌پز شود .

 

 

2- ابتدا محل ترك را با قطعه‌اي ليموترش مالش داده و بعد درون آب گرمي كه جوش نباشد قرار دهيد تا جوش بيايد .

 

پس از اينكه سه دقيقه جوشيد ، تخم‌مرغ پخته را از آب خارج كنيد .

 

 

چنانچه تخم‌مرغ در حين پخت ترك خورد، اگر سريع اقدام نكنيد تخم‌مرغ از هم پاشيده شده و سفيده از ترك بيرون مي‌زند

 

كه در عين حال منظره‌اي ناخوشايند پيدا مي‌كند . در اين مواقع براي نجات تخم‌مرغ چند اقدام سودمند

 

مي‌توانيد انجام دهيد كه در ذيل مي‌آيد :

 

 

1- فوراً تخم‌مرغ ترك خورده را با قاشق از آب خارج كرده و روي ترك مقدار زيادي نمك بپاشيد و دوباره درون آب قرار دهيد .

 

اين كار باعث بسته شدن ترك و در نتيجه خارج نشدن سفيده تخم‌مرغ مي‌شود .

 

 

2- ريختن سركه درون آب نيز باعث بسته شدن ترك مي‌شود .

لینک به دیدگاه

اگر خانه شما از بوي غذا پرشده و باعث ناراحتي خانواده مي شود، از دود اسفند و يا دود خاكشيراستفاده كنيد . با دود كردن دارچين هم مي توانيد بوي غذا را كاملاً از بين ببريد . علاوه بر آن ، دود اسفند باعث ضد عفوني كردن محيط هم مي شود.

 

چند نكته در مورد رب گوجه فرنگي:

 

1- متاسفانه بسياري از خانمها بعد از خرد كردن گوجه براي درست كردن رب، آب سفيد آن را دور مي ريزند، تا رب آنها قرمزتر شود. درصورتي كه اين كار بسيار اشتباهي است. چون تمام املاح معدني لازم براي بدن داخل همان آب سفيد است . در ضمن همين آب سفيد مانع فاسد شدن رب مي شود.

 

2- براي اينكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استيل بجوشانيد.

 

3- روي ظرف رب ، كمي روغن آب شده بريزيد تا ديگر كپك نزند.

 

راحت خارج شدن نمك از نمك پاش:

 

براي اينكه نمك راحت تر از نمك پاش خارج شود، مي توانيد چند عدد برنج خشك داخل نمك پاش بريزيد.

 

اگر مي خواهيد آب سريعتر جوش بيايد:

 

اگر عجله داريد و مي خواهيد آب قابلمه شما سريعتر جوش بيايد، كمي نمك به آن اضافه كنيد.

 

سريع جوش آمدن آب سماور:

 

اگر مي خواهيد آب سماور زودتر جوش بيايد، ابتدا سماور را تا نيمه آب كنيد. بعد از گرم شدن، بقيه آب را داخل سماور بريزيد.

 

استفاده از سويا در برنامه غذايي:

 

500 گرم سويا را درون آب خيس كنيد. بعد از چند ساعت كه سوياها كاملاً خيس شدند آنها را چرخ كنيد. سپس با 500 الي 1000 گرم گوشت چرخ كرده مخلوط كنيد . و حالا آنها را بسته بندي كنيد و داخل فريزر قرار دهيد. با اين كار سويا طعم گوشت چرخ كرده را به خود مي گيرد و به راحتي مي توانيد از آن براي پخت غذا كمك بگيريد. در ضمن درخرج خانه هم كمك شاياني كرده ايد.

 

جدا كردن نان شيريني از قالب:

 

اگر نان شيريني از قالب جدا نمي شود ، يك پارچه را داخل آب خيلي داغ فرو كنيد و دور قالب شيريني بپيچيد و چند دقيقه صبر كنيد؛ نان شيريني به راحتي از قالب جدا خواهد شد.

 

پخت غذا با حرارت ملايم :

 

اگر شما هم از جمله خانم هايي هستيد كه عقيده داريد اگرغذا با حرارت ملايم پخته شود خوشمزه تر است ، لازم است بدانيد كه گاهي اين روش، نتيجه دلخواه ندارد . به عنوان نمونه اگر مي خواهيد گوشت يا مرغ را با حرارت كم بپزيد، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهيد، تا طلايي شود واطراف آن تغيير رنگ دهد. سپس آن را روي حرارت ملايم بپزيد . با طلايي كردن گوشت ، لايه سرخ شده محافظي براي قسمت هاي ديگر گوشت مي شود و از له شدن آن جلوگيري مي كند. كافي است قطعات گوشت را در تابه گود يا قابلمه بچينيد و آب را به آن اضافه كنيد، تا يك چهارم ضخامت قطعات گوشت آب باشد. سپس با درجه حرارت متوسط در ظرف در باز يا نيمه باز بپزيد . گه گاهي نيز گوشت ها را زيرو روكنيد و در صورت لزوم آب به آن اضافه كنيد.

 

بريدن پنير:

 

براي اينكه پنير شما بهتر بريده شود ، از كارد كند استفاده كنيد. راه ديگر آن اين است كه كارد را كمي گرم كنيد و سپس پنير را برش دهيد.

 

راه ديگر اين است كه از يك نخ تميز و ضخيم مثل نخ عمامه استفاده كنيد . دو طرف نخ را بگيريد و از بالا تا پايين قالب پنير بكشيد. پنير به صورت صاف بريده مي شود.

 

نكته در مورد عسلي كه شكرك زده باشد:

 

اگر عسل شما سفت شده و در ضمن سفيد شده يا به اصطلاح شكرك زده و ديگر قابل استفاده نيست، مي توانيد عسل را در ديزي يا ظرفي كه در آن محكم بسته مي شود بريزيد، به صورتي كه آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر ديگري برداريد و داخل آن آب بريزيد و ظرف عسل را ايستاده درون ظرف بعدي بگذاريد. اگر فكر مي كنيد كه ظرف عسل وارونه مي شود يا تكان مي خورد، يك جسم سنگين روي آن بگذاريد تا ثابت بماند . حالا اجاق گاز را روشن كنيد تا آب جوش بيايد. با بخار آب، عسل به حالت اوليه برمي گردد و مطمئن باشيد كه ديگر تا تمام شدن عسل شكرك نمي زند.

 

جلوگيري از وارفتن كوفته:

 

براي اينكه كوفته هاي شما در آب از هم نپاشد ، قدري آرد و تخم مرغ به آن بيافزائيد و حرارت آتش را زياد كنيد.

 

اگر فلفل غذاي شما زياد شد:

 

اگرفلفل بيش از اندازه به غذايتان زده ايد و خيلي تند شده است ، چند دقيقه قبل از آن كه غذا را از روي حرارت برداريد ، آب يك عدد ليمو ترش تازه را در آن بريزيد و خوب هم بزنيد. به طرز قابل ملاحظه اي تندي غذا از بين خواهد رفت.

 

اگر حبوبات بي نمك شده :

 

اگرحبوبات شما بي نمك شد هرگز نمك خشك روي آن نريزيد ؛ بلكه مقدار نمك مورد نياز را در آبجوش حل كنيد، سپس داخل حبوبات پخته بريزيد . نمك به همه جاي حبوبات مي رسد.

 

پخت بهتر ماكاروني:

 

1- چند قاشق غذا خوري روغن داخل ماكاروني در حال جوشيدن بريزيد.

 

2- چند قاشق آبليمو داخل ظرف ماكاروني در حال جوشيدن بريزيد.

 

3- چند قاشق آبليمو به مايه ماكاروني اضافه كنيد تا ماكاروني شما لذيذتر شود.

 

خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو:

 

برا ي بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشني تمرهندي مخلوط با آب استفاده كنيد.

 

 

براي اينكه زعفران شما بهتر رنگ بدهد مي توانيد از روش زير كمك بگيريد:

 

درون يك استكان كوچك به مقدار مورد نياز زعفران ساييده بريزيد و دو قاشق غذا خوري آب جوش به آن اضافه كنيد. بعد از اينكه برنج را آبكش كرديد و داخل قابلمه ريختيد استكان حاوي آب و زعفران را در برنج فرو ببريد و دم كني را روي قابلمه بگذاريد. با دم كشيدن برنج ، زعفران هم دم مي كشد و بهتر رنگ مي دهد.

 

خوشمزه تر شدن كوكو سبزي:

براي خوشمزه تر شدن كوكو سبزي ، از گردوي خرد شده و زرشك استفاده كنيد؛ كوكوي شما بسيارخوشمزه مي شود.

 

راهي براي تشخيص سوسيس تازه:

 

انگشت سبابه را بر روي سوسيس فشار دهيد. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روي سوسيس جاي انگشت نماند، سوسيس تازه است.

لینک به دیدگاه

در مورد جلوگيري از سياه شدن ظروف آل.مينيومي بايد خدمتتون عرض كنم كه:

 

در هنگام پختن غلات و حبوبات نبايد از اسيد ها(ابليمو-سركه-) استفاده كرد. در اين بحث حتي متخصصين مواد غذائي استفاده از رب گوجه و پياز را نيز جايز نميدانند. چون ترشي(اسيد) موجب طولاني تر شدن زمان پخت غلات و حبوبات ميشوند و در برخي موارد باعث عدم پخت آنها ميشوند!

اما ظروف آلومينيوم سياه شده رو ميشه بعدا با آبليمو-سركه و نمك كاملاً پاك كرد.

لینک به دیدگاه

اگر گوشت شما خيلی سفت و تازه است

 

اگر گوشت شما خيلی سفت و تازه است ، روی همه قسمت های آن جوش شیرین بمالید ، بگذارید چند ساعت بماند ، سپس قبل از پختن به طور همیشگی بشویید .

 

وقتی می خواهید گوشت را با زدن چکش یا کارد نرم کنید ، روی آن آرد بپاشید ، این کار از خارج شدن آب گوشت جلوگیری خواهد کرد .

 

اگر هنگام پختن گوشت سفید ، مقدار بسیار کمی جوش شیرین در آب بریزید ، زودتر خواهد پخت.

 

جلوگيري از وارفتن كوفته

 

برای این که کوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به آن بیفزایید و حرارت آتش را زیاد کنید .

 

پخت مرغ

 

در موقع پختن مرغ برای از بین بردن بوی زهم آن چند عدد هویج حلقه شده به آن اضافه کنید ، با این کار هم بوی مرغ از بین می رود و هم طعم بهتری پیدا می کند.

 

اب پز كردن تخم مرغ

 

در هنگام آب پز کردن تخم مرغ دقت کنید کمی آب لیمو در ظرف بریزید تا سیاه نشود .

 

برداشتن تخم مرغ ها از شانه

 

هنگام برداشتن تخم مرغ ها از شانه ، انگشتان خود را نم دار کنید . این کار از لغزیدن و افتادن تخم مرغ جلوگیری می کند.

 

سالاد با طعمي بهتر

 

برای آن که سالاد با طعم بهتری داشته باشد ، خیار را با پوست خرد کنید .

 

نگهداري هويج در يخچال

 

قبل از گذاشتن هویج در یخچال ، سر هویج را ببرید . زیرا نـوک آن رطوبت هویج را گرفته ، خشک و پلاسیده می شود .

 

آبگوشت غلیظ و پر مایه

 

برای آن که آبگوشت غلیظ و پر مایه تر شود و لعاب بهتری بدهد ، چند تکه نان داخل آن بیندازید.

 

كف سفیده تخم مرغ

 

برای این که سفیده تخم مرغ زودتر کف کند ، قدری نمک به آن اضافه کنید ، سپس هم بزنید .

 

بریدن زرده تخم مرغ

 

برای بریدن زرده تخم مرغ که به طور معمول خرد می شود قبل از بریدن آن چاقو یا وسیله برش را در آب سرد فرو کنید ، سپس زرده را برش دهید .

 

ترك نخوردن سيب زميني قبل از پخت

 

اگر خواستید سیب زمینی هنگام پختن ترک نخورد ، قبل از پختن قدری روغن روی آن بمالید .

 

مصرف نان سبوس دار

 

به جای نان سفید از نان های سبوس دار استفاده شود ، نان سبوس دار حاوی فیبر ، آهن و پتاسیم است .

 

جايگزيني دوغ بجاي نوشابه

 

به جای نوشابه های گازدار از دوغ و آب استفاده کنید . نوشابه های ایرانی نه تنها سبب چاقی مفرط می شود بلکه سیستم گوارشی را مختل کرده و ناراحتی های معده و در نهایت زخم معده را به دنبال خواهد داشت .

 

به جای دسر های شیرین از میوه استفاده کنید .

 

سر نرفتن شير

 

برای آن که شیر سر نرود قطعه سنگی را به اندازه توپ تنیس شسته و در داخل ظرف شیر بیندازید .

 

موز نرسيده

 

موز را در حالتی که نرسیده داخل روزنامه گذاشته و دو ، سه روز خارج از یخچال نگهداری کنید.

 

ماندگاري خيار

 

برای بهتر ماندن خیار ، ابتدا آنها را شسته و خشک کنید و سپس داخل یک قابلمه در دار بگذارید.

 

راه چاره فلفل بيش از اندازه در غذا

 

اگر فلفل بیش از اندازه به غذای تان زده اید و خیلی تند شده است ، چند دقیقه قبل از آن که غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یک لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید ، تندی غذا از بین خواهد رفت .

 

سفيد و درخشان شدن گل كلم

 

برای آن که گل کلم شما سفید و درخشان شود ، در هنگام پختن ، کمی شیر به اندازه یک پیمانه به آن اضافه کنید .

 

جلوگيري از سوختن كره هنگام سرخ كردن

 

وقتی غذایی را با کره سرخ می کنید یک قاشق مربا خوری روغن به آن اضافه کنید ، چرا که از سوختن آن جلوگیری می کند.

 

نكاتي در پخت حبوبات

 

هنگام پختن نخود ، لوبیا و سایر حبوبات ، هیچ گاه به آن نمک نزنید ، چرا که دیر خواهد پخت .

 

جلوگيري از چروك شدن سوسيس هنگام سرخ كردن

 

اگر سوسیس را پیش از سرخ کردن ، مدت پنج دقیقه در آب بجوشانید ، کمتر از حد معمول چروکیده و یا جمع خواهد شد و به هیچ عنوان ترک نخواهد خورد .

 

زود جوش امدن اب سماور

 

برای زود جوش آمدن آب سماور ، ابتدا آن را تا نیمه پر کنید و پس از گرم شدن بقیه آب را به آن اضافه کنید .

لینک به دیدگاه

تمیز کردن قارچ

 

هنگام تمیز کردن قارچ،هیچ گاه آن را در آب خرد نکنید. زیرا قارچ آب زیادی به خود جذب خواهد کرد.

 

برای آنکه قارچ ها ،هنگام سرخ شدن در روغن،سفت و سفید بمانند،در ازای هر 250 گرم کره یا روغن،یک قاشق چای خوری آب لیمو به آن اضافه کنید.

 

اگر قارچ هنگام پختن،خیلی خیس باشد،آب زیادی از خود پس خواهد داد و به جای آنکه برشته شود ،با بخار می پزد.برای جلوگیری از این کار،قارچ ها را به وسیله یک چنگال هم بزنید و روغن را خیلی داغ کنید.

 

نکاتی در مورد لوبیا

 

برای آنکه لوبیای سبز یا سبزی دیگری پس از پختن زرد نشود،به محض برداشتن از روی آتش در صافی بریزید و آنها را بکشید.

لینک به دیدگاه

نکات سودمند آشپزی

 

 

براي اينکه نان سفيد براحتي بريده شود ، کارد اره اي انتخاب کنيد و يا اينکه کارد را در آب داغ فرو ببريد .

براي اينکه پوست گوجه فرنگي براحتي کنده شود ، آن را قبلا چند دقيقه در آبجوش بگذاريد .

اگر ميخواهيد کنسروي را باز کرده ايد بتدريج مصرف کنيد آنرا در ظرف بلوري خالي کرده در يخچال بگذاريد تا فاسد نشود .

اگر ميخواهيد سيب زميني را با پوست بپزيد ، آنرا قبل از پختن کمي با روغن چرب کنيد .

ظروف مسي سفيد کرده را با آب و صابون بشوئيد تا چربيهايش کاملا گرفته شود و پس از شستن بلافاصله با پارچه تميزي خشک کنيد.

ظروف آلومينيومي را با چوبک و آب صابون بشوئيد و خشک کنيد.

سبزيجات پير و ساقه و شته زده و يا پژمرده را هرگز مصرف نکنيد ، سبزي بايد جوان و نرم و تازه باشد.

آبگوشت را هميشه با آب سرد بپزيد نه با آب جوش زيرا اگر آبگوشت در آبجوش پخته شود مواد مغزيش را از دست ميدهد .

براي اينکه در زمستان هم بتوانيد با دنجان بخوريد ، بادنجانها را در فصل تابستان پوست کنده و نصف نمائيد سپس نمک زده در روغن سرخ نموده در يک ظرف بلوري بچينيد و رويش روغن داغ ريخته ريوش را مجکم ببنديد.

براي ساختن کشک ، اول ماست را دوغ بکنيد و بعد آنرا بجوشانيد ، جوش که آمد بگذاريد خنک بشود و بمجرد اينکه خنک شد آنرا در کيسه ريخته بياويزيد تا آبش برود آنگاه آنرا در لاوک ريخته نمکش زده مالشش بدهيد و بصورت گلوله در بياوريد و خشگ کنيد .

براي امتحان کره ، چند گرم کره را در استکان آبجوش بريزيد اگر کره روي آب نماند و رنگ آب را تغيير داد ، معلوم ميشود که کره خالص نيست و سيب زميني و يا مواد ديگر مخلوطش ميباشد.

براي مخافظت سيب زميني ، آنرا در جائي خشک و تاريک بگذاريد تا جوانه نزند. اگر جوانه زد ، جوانه ها را بگيريد زيرا جوانه سيب زميني سميت دارد و براي بدن مضر است.

هر دفعه که از چرخ گوشت استفاده مي کنيد ، خوب پاکش کنيد زيرا در غير اينصورت گوشت لاي آن مانده متعفن ميشود.

پس از خرد کردن کلم و پياز دستهاي خود را با يک قطعه ليمو تميز کنيد تا بوي پياز و کلم بر طرف گردد.

اگر ميخواهيد پوست نارگيل براحتي جدا شود، نارگيل را چند دقيقه در فر بگذاريد و بعد بشکنيد.

لینک به دیدگاه

برای تهیه املت به نکات ذیل توجه کامل داشته باشید:

 

 

املت یکی از غذاهای فوری است که تهیه آن ساده است ولی باید در طبخ آن دقت نمود.

 

در یک تابه و یکجا نباید بیش از دو یا سه عدد تخم مرغ املت تهیه کرد و در صورت احتیاج به مقدار بیشتر، ممکن است املت را به دفعات تهیه نمود و بلافاصله داغ داغ سر میز برد.

 

تخم مرغ‌ها باید خوب زده شود تا کاملاً کف کند.

 

روغن باید کاملاً داغ شود، آنگاه می‌توان تخم مرغ‌های زده شده را در آن ریخت.

 

در تهیه املت برای هر عدد تخم مرغ به‌طور متوسط یک قاشق سوپخوری شیر باید داخل مایه کرد.

 

بعد از اینکه املت در دیس رخته شد برای تزئین اطراف آن می‌توان از حلقه‌های گوجه فرنگی یا از جعفری استفاده نمود.

 

املت را ممکن است با انواع گوش‌تها یا سبزی‌های پخته و یا با انواع مربا و میگو پخته شده و قلوه خرد کرده سرخ شده و گوشت چرخ کرده سرخ شده مخلوط با کمی رب گوجه فرنگی تهیه نمود.

 

تخم مرغ جیبی در آب جوش تهیه می‌شود و با انواع سس و گوشت و نان تزئین به مصرف می‌رسد.

لینک به دیدگاه

نكات مهم و ضروري در آشپزي و شيريني پزي

 

هر كسي كه حداقل يك بار شيريني تهيه كرده باشد به خوبي به اهميت پختن آن پي برده و متوجه شده است كه اگر خمير شيريني به بهترين نحو ممكن تهيه شود ولي خوب نپزد، زحمت بيهوده اي كشيده شده ، بنابراين لازم است كه در مورد پخت شيريني و نحوه كار كردن با فرهاي خانگي نكات زير را بدانيد:

 

معمولاً كيك و شيريني هايي كه داراي حجم زيادتري هستند با حرارت متوسط و مدت زمان زياد، پخته مي شوند.

لینک به دیدگاه

سرآشپز می‌گوید: "راه های زیادی برای جلوگیری از اشک ریختن موقع پیاز خرد کردن وجود دارد. مثلاً جعفری بجوید یا پیاز را قبل از خرد کردن در فریزر بگذارید و یا حتی ... عینک بزنید!"

 

 

علم توضیح می‌دهد:

سلولهای پیاز حاوی ترکیبات بسیار فرار گوگرد هستند که با بریده شدن پیاز در هوا پراکنده می‌شوند. چشم در واکنش به این مواد اشک تولید می‌کند تا آنها را بشوید یا قبل از اینکه این مواد روی چشم اثر کنند آنها را رقیق کند. اشک‌ها راه طبیعی بدن برای محافظت چشم از مواد شیمیایی مضر هستند.

 

اما روشهای سرآشپز مفیدند چون:

• عینک نمی گذارد این مواد به چشم برسند. اما خودمانیم دیدن سر آشپز با عینک آزمایشگاهی خنده دار است ها!

• سرد کردن پیاز مقدار آزاد شدن گاز مضر آن را کاهش می‌دهد.

• جویدن جعفری باعث اکسید شدن ترکیبات گوگرد می‌شود و آنها را خنثی می‌کند.

 

راه های دیگری هم وجود دارد، مثلاً اطراف محل کارتان شمع روشن کنید. شمع هم مثل جعفری باعث اکسیداسیون می‌شود و ترکیبات شیمیایی گاز پیاز را عوض می‌کند.

حتی می‌توانید این را امتحان کنید: موقع خرد کردن پیاز زبانتان را در بیاورید! رطوبت زبان مواد شیمیایی را قبل از رسیدن به چشم جذب می‌کند. فقط امیدوارم مادرتان در آشپزخانه نباشد!!

 

 

 

"سیب زمینی داغ در سرمای زمستان"

سرآشپز می‌گوید: "برای داشتن سیب زمینی تنوری معرکه، بیرونش را با چنگال سوراخ کنید. چند قطره روغن زیتون به آن بزنید و بعد روی تمام پوستش بمالید. بعد از آن به تمام سطح آن نمک بمالید. این طوری پوست سیب زمینی ترد و خوشمزه می‌شود."

 

علم توضیح می‌دهد: " چون نمک طعام بی آب است - یعنی بلوری فاقد مولکولهای آب است - به مایعات علاقه دارد و آنها را می‌مکد. نمک رطوبت اضافی پوست سیب زمینی را بیرون می‌کشد. به این ترتیب پس از پخته شدن در فر، پوست سیب زمینی ترد می‌شود.

 

"رشته های محبوب همه بچه ها"

سرآشپز می‌گوید: " اگر واقعاً ماکارونی عالی می‌خواهید ، باید آنها را در یک عالمه آب بپزید. قابلمه باید برای آب کافی جا داشته باشد اینقدر که رشته های ماکارونی موقع پختن آزادانه در آن بچرخند. این طوری دیگر به هم نمی چسبند"

 

علم توضیح می‌دهد:

ماکارونی یا پاستا غذایی است که از تخم مرغ و آرد درست می‌شود. ماکارونی نپخته حاوی گرانولها یا ذره های ریز و سفت نشاسته است. وقتی ماکارونی را در آب جوش می‌ریزیم ، این گرانولها شروع به جذب آب و بادکردن می‌کنند. بعضی از این ذرات نشاسته از ماکارونی بیرون آمده و وارد آب می‌شوند و بعد شروع به باد کردن می‌کنند و باعث غلیظ شدن آب می‌شوند. این ذرات خیلی ریزند اما حتماً همه ظرف قل قل زدن ماکارونی را که کم کم آب آن زرد می‌شود را دیده اید. این زردی‌ها خودشانند! اگر آب کافی در قابلمه نباشد، مایع توی ظرف غلیظ و غلیظ تر می‌شود و کم کم ماکارونی‌ها را به هم می‌چسباند.

 

 

 

"پلو پختن را هم بلد نیستی؟!"

فکر نکنم در این روزگار دختر و پسری پیدا بشوند که پلو پختن را هم بلد نباشند! اما محض اطمینان:

سرآشپز می‌گوید: "معمولاً اگر 5/2 سانتی متر آب روی برنج را بگیرد، بدون چسبیدن یا همان "شفته شدن" خوب می‌پزد. بعد از جوشاندن ، حرارت را کم کنید در ظرف را بپوشانید و هم نزنید، تا بخار کم کم برنج را بپزد."

 

علم توضیح می‌دهد:

نشاسته مانند پاستا، جز اصلی برنج است. اما بر خلاف ماکارونی، برنج باید با آب کم پخته شود. مایع جذب شده توسط نشاسته باید آنقدر باشد که برای مدت زمان پخت کامل برنج کافی باشد و نه بیشتر. این طوری برنج پف می‌کند و به اصطلاح" قد می‌کشد" . اما پاستا را به قول ایتالیایی‌ها باید "آل دنته" از آب درآورد. یعنی آنقدر سفت که زیر دندان بیاید.

 

وقتی که برنج در آب می‌جوشد، گرما توسط مولکولهای در حال حرکت آب و از طریق همرفت منتقل می‌شود. با جذب شدن آب، حرارت دیگر به طور مستقیم یا از طریق همان رسانایی از ته ظرف به برنج‌ها می‌رسد و ممکن است باعث سوختن کل ناهار شود. بنابراین بعد از اندکی جوشاندن باید زیر پلو را کم کرد تا بخار آب به همرفت ادامه بدهد. گذاشتن در ظرف باعث می‌شود بخار آب در برخوردن با آن سرد شده و به داخل ظرف برگردد و به اصطلاح "فرار نکند".

لینک به دیدگاه

برای نرم کردن پنیر سفت،آن را درون دوغ خیس کنید.

 

______________________

 

برای جلوگیری از شپشک زدن برنج،آن را با نمک نیم کوب مخلوط کنید و یا آنکه چند عدد سیر درسته لابلای برنج بگذارید.

 

____________________

 

دانه های ذرت را باید همیشه در فریزر نگاهداری کنید.نه تنها تازه می ماند،بلکه انجماد،از چروکیده شدن آن جلوگیری خواهد کرد.

 

____________________

 

برای بهم زدن سس،به جای قاشق از چنگال استفاده کنید زیرا به این ترتیب سس صاف تر شده و گلوله نخواهد شد.

 

___________________

 

براي تراشيدن قسمتهاي سوخته بسكويت يا شيريني خشك ، بجاي چاقو بهتر است از يك رنده استفاده كنيد .

 

______________________

 

فراموش نکنید قبل از گذاشتن هویج در یخچال سر هویج را ببرید زیرا نوک هویج،رطوبت هویج را گرفته آن را خشک و پلاسیده می کند.

لینک به دیدگاه

برای اینكه كوفته های شما در آب از هم نپاشد ، قدری آرد و تخم مرغ به مواد آن بیافزائید 2_ می توانید مقداری عدس خام را چرخ کرده و در موادتان از آن استفاده کنید 3_ پس از گلوله کردن کوفته ها و قرار دادن در قابلمه،حرارت آتش را زیاد كنید تا بجوشد و سپس کم کنید تا با آرامش بپزد.

لینک به دیدگاه

خشک کردن مواد غذایی یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین روش‌های نگهداری مواد غذایی، خشک کردن است که براساس حذف یاکاهش رطوبت در مواد غذایی انجام می‌پذیرد.

اکثر مواد غذایی مانند حبوبات و غلات اغلب در زمان برداشت محصول به‌طور طبیعی خشک می‌شوند و برخی دیگر از دانه‌ها مانند دانه ادویه‌جات که منشا گیاهی دارند مقداری از رطوبتشان را هنگام برداشت و مابقی آن را در فرآیند خشک کردن از دست می‌دهند.

با عمل خشک کردن آب آزاد یا آبی که از نظر بیولوژیکی فعال است ولی می‌تواند موجب رشد میکروارگانیسم‌ها و فعالیت آنزیم‌ها شود از ماده غذایی حذف شده و مدت نگهداری محصول بسیار طولانی‌تر می‌شود و از طرفی به دلیل کاهش آب، حجم و وزن ماده غذایی نیز کاهش یافته و جای کمتری را نیز برای نگهداری و حمل و نقل اشغال می‌کند. برای مثال در مورد برخی از سبزی‌ها از هر ۱۰۰ کیلو سبزی برداشت شده فقط ۵ کیلو سبزی خشک به دست می‌آید.در فرآیند خشک کردن، سطح ماده خشک شونده، درجه حرارت محیط، سرعت جریان هوا و میزان خشکی هوا از عوامل موثر هستند. این روش برای نگهداری بسیاری از مواد غذایی به‌خصوص میوه‌ها، سبزی‌ها و حتی گوشت مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع سبزی‌ها نظیر شوید، جعفری، نعناع، تره، نخود، لوبیا سبز و پیاز و... و انواع میوه‌ها از قبیل هلو، زردآلو، انجیر، انگور، توت و برخی از فرآورده‌های لبنی مانند کشک خشک، قره‌قروت و بقیه غذاها و نوشیدنی‌های فوری مانند سوپ‌های آماده، قهوه فوری و پودر شربت میوه‌ها را می‌توان خشک است.

●خشک کردن میوه‌ها و سبزی‌ها

اغلب برای خشک کردن میوه‌ها از گرمای خورشید و کوران هوا استفاده می‌کنند. اما اگر شرایط جوی اجازه خشک‌کردن طبیعی را ندهد، خشک کردن با وسایل مصنوعی انجام می‌شود. میوه و سبزی‌های خشک شده فقط ویتامین ث را از دست می‌دهند ولی تمامی مواد دیگر را حفظ می‌کنند. در بسیاری از نقاط کشور ما خشک کردن در هوای آزاد و با استفاده از آفتاب و کوران هوا انجام می‌گیرد.

● هنگام خشک کردن در هوای آزاد حتماً به نکات زیر توجه کنید:

ـ دست‌ها یا وسایل را باید قبل از هر کاری تمیز شست.

ـ محصول حتماً باید تازه و رسیده باشد.

ـ میوه‌ها و سبزی‌ها را باید دریک سطح بلندتر از زمین خشک کرد.

لینک به دیدگاه

اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است ، (با توجه به طعم اصلی غذا) چند دقیقه قبل از آن كه غذا را از روی حرارت بردارید ، آب یك عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظه ای تندی غذا از بین خواهد رفت.

لینک به دیدگاه

-براي خوشرنگ تر شدن ماكاروني موقع جوشيدن اب يك قاشق زردچوبه اضافه كنيد

- براي تيرگي بيشتر قرمه سبزي سبزي را با روغن جامد سرخ كنيد(هرچند ميدونيم مايع سالم تره)

-براي پخت سريع باقالي اول بذاريد اب جوش بياد بعد باقالي روتوش بريزيد مي تونيد يك نوك سوزن بكينگ پودر توش بريزيد

-براي پف بهتر كيك قالب رو همراه فر اول داغ كنيد

- هيچوقت تو ژله كيوي نريزيد چون نمي بنده

لینک به دیدگاه

از فاسد شدن سیب ها جلوگیری کنید

 

برای جلوگیری از فاسد شدن سیبها پنبه ای را به محلول گلیسیرین آغشته کنید و روی سیبها بمالید نه تنها میوه ها را براق می کند، بلکه گلیسیرین روی آنها یک قشر محافظ به وجود می آورد و مانع آن می شود که در مقابل هوا فاسد شوند.

 

کندن پوست گوجه فرنگی

 

برای اینکه پوست گوجه فرنگی به آسانی کنده شود یک دقیقه آنرا در آب جوش فرو ببرید.

 

بریدن نان سفید

برای اینکه بتوانید به آسانی نان سفید را ببرید کارد را در آبجوش فرو بیرید یا اینکه روی حرارت گرم کنید.

 

نکاتی در مورد کنسرو

موادی که بصورت کنسرو و در قوطی قرار دارد ، بعد از باز کردن بلافاصله در ظرف بلور یا چینی برگردانید.

 

تازه کردن سبزی مانده

 

برای اینکه از سبزی های مانده شده استفاده کنید چند دقیقه آنها را در آب سرد که کمی نمک داشته باشد قرار دهید.

 

 

نان بیات

 

برای اینکه نان سرخ کرده تهیه کنید بهتر است از نان بیات استفاده کنید و در روغن سرخ نمائید.

 

برای اینکه نان شما تا چند روز بیات نشود

 

برای اینکه بتوانید نان را دو سه روز تازه نگه دارید، هنگامی که نان ها هنوز گرم هستند یک دستمال مرطوب روی آنها بیاندازید تا نان ها بیات نشود.

لینک به دیدگاه

نكته هاى طلايى براى پخت يك نان عالى

 

 

تخم مرغ موجب غنى تر شدن طعم و رنگ نان مى شود.

- وجود كمى شكر در مواد اوليه نان باعث فعال شدن مايه خمير شده و با توليد دى اكسيد كربن به ورآمدن خمير و پف كردن نان كمك مى كند.

- نمك يكى از مواد الزامى در طبخ همه نان ها است. حضور نمك فعال شدن مايه خمير را كنترل مى كند و از پف كردن بيش از اندازه نان جلوگيرى مى كند. نمك همچنين براى شكل گرفتن گلوتن نيز ضرورى است و به ازاى هر نيم كيلو آرد بايد دست كم يك قاشق چايخورى نمك اضافه كنيد. نمك را هرگز به مايه خمير اضافه نكنيد زيرا مانع از فعال شدن آن مى شود. نمك را ابتدا به آرد افزوده و سپس مايه خمير را به آن بيفزاييد.

- موادى كه روى سطح خمير نان مى ماليد نتايج متفاوتى را بر روى نان طبخ شده توليد مى كنند. ماليدن زرده تخم مرغ روى خمير موجب مى شود نان پس از پخت سطحى براق و طلايى يا قهوه اى روشن داشته باشد و اغلب از آن براى چسباندن موادى مثل دانه كنجد يا سبزى هاى مختلف روى نان استفاده مى شود. اگر شير روى خمير بماليد نان سطحى برشته و خشك خواهد شد. اسپرى كردن آن روى خمير نان در حين پخت موجب خشك تر شدن سطح روى آن مى شود.

- حضور بخار آب در محيط و هنگام پخت نان موجب پف كردن بهتر نان مى شود. از اين رو بهتر است يك ظرف نسوز محتوى مقدارى آب را در كف فر قرار دهيد يا طى زمان پخت نان چند بار مقدارى آب را در داخل فر اسپرى كنيد. فقط به خاطر داشته باشيد كه هرگز نبايد در 15 دقيقه اول زمان پخت نان در فر را باز كنيد. پس از آن مى توانيد در صورت نياز براى اسپرى كردن آب با جابه جا كردن و چرخاندن نان در فر را باز نماييد.

- افزودن موادى مثل سبزيجات معطر، ميوه هاى خشك، دانه هاى روغنى يا رنده پنير پارمسان به نان طعم آن را غنى تر مى كند. براى اين منظور مواد مذكور را در مرحله ورز دادن خمير به آن بيفزاييد. اما توجه داشته باشيد چنانچه مقدار زيادى از اين مواد را به خمير نان اضافه كنيد تناسب ميان تركيبات نان به هم مى خورد

لینک به دیدگاه

برای خوشمزه تر شدنه زرشک پلو بعد از اینکه زرشکارو شستیدو خشک کردید یه دونه پیازه کوچیکو رنده کنید بعد سرخ کنید در همین حین زرشکو بهش اضافه کنید با هم تفتش بدید بعد کمی شکر بهش اضافه کنید.حالا میتونید پلو زعفرونیتونو بهش اضافه کنید.و برنجتونو باهاش تزیین کنید.

برای خوشمزه تر شدنه فسنجون از آبه سرد استفاده کنید.آبو کم کم اضافه کنید تا گردو ها روغنه بیشتری پس بدن.

برای خوشمزه تر شدنه قرمه سبزی به جای آب از آبه قلمه گوساله استفاده کنید.برای پختنش از آرام پز استفاده کنید.تا حسابی روغن بندازه.برای لعاب دار شدنش از اسفناجم توی سبزیش استفاده کنید.

فعلا این غذاهایی که نوشتم خوشمزه کنید تا بعد بیام بقیشو بگم ;d

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...