pari daryayi 22938 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 فروردین، ۱۳۹۰ یادش به خیر... اون قدیما میرفتم مغازه یه کیک با یه نوشابه میخوردم بعد یه پنج تومنی زرد میدادم ... روزها تند و تند میگذشت. وضع اقتصاد خراب بود. خرااااب. تورم بی داد میکرد. تا اینکه یه کیک با نوشابه شد هفت تومان یعنی یه دوتومانی هم باید به پنج تومانم اضافه میکردم.... یادمه با یه ده تومانی سوار تاکسی میشدم و .... بعد که یه تحول عظیم اقتصادی رخ داد که من بچه بودم و حالیم نبود. فهمیدم باید به جای ده تومان کرایه بیست تومان بدم... وقتی رفتم سر کار حقوقمو با پنجاه تومانی میدادن و حس میکردم دیگه مرد شدم.... یک سال بعد حقوق با اسکناس پنجاه تومانی کمتر و به جاش صد تومانی دادن ولی پنجاه تومان شده بود کرایه تاکسی همون مسیر همیشگی... دویس تومانی که اومد هنوز کرایه همون پنجاه تومنی بود ولی عیدی نفری پنج تا دویستی نوی نو گرفتیم... پانصدی که اومد کرایهها هفتاد و پنج تومن شد. برای همون مسیر. نوشابه شیشهای هم جاشو داده بود به نوشابه خانواده و حالا با خانواده دور هم کیک و نوشابه میخوردیم. بعدش سر و کله هزارتومنی پیدا شد و ... تا اینجای کار مشکلی نبود چون قبل از اینا هم اون اسکناسایی که گفتم بود ولی نه به این شدت ولی یه اسکناس جدید اومد که شد نقل محافل. میگفتن وضعیت پولی وخیمه... پنج هزار تومانی که اومد دیگه آب پاکی رو دست همه ریخته شد.... وضع اقتصاد خراب بود. کیک و نوشابه و کرایه تاکسی اذیت میکرد آدمو... بعد از درگذشت جانسوز اقتصاد ایران با اسکناس قبلی و کلی سکه که تا صد تومانی هم پیشروی کرده بود برای شب چهلم اقتصاد یک سورپرایز دیگر رو شد. ده هزار تومانی.... هنوز این اسکناس یا شاید تراول چک بین مردم عزیز و بهت زده جا باز نکرده بود که ..... دو برادر جدید وارد پول کشور شدند که دیشب یکیشان به دستم رسید و آه از نهادم بر آورد و به یاد تمام کیک و نوشابه های پنج تومانی که خورده بودم افتادم. و آرزو کردم یک بار دیگر و فقط یک بار دیگر بتوانم سوار بر تاکسی شوم ..... این دو پول عزیز چیزی نبود جر دو سکه دویست تومانی و پانصد تومانی!!!!!!!!! یعنی ۲۰۰۰ ریال ۵۰۰۰ ریال.... 28 لینک به دیدگاه
mohsen 88 10106 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 فروردین، ۱۳۹۰ من زمانيكه پول تو جيبيم روزي يه تومن بود رو يادمه...فكر نكنين من مال عهد حجرم..پيشرفت ما چشمگير بوده:icon_pf (34): 16 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 6 فروردین، ۱۳۹۰ من زمانيكه پول تو جيبيم روزي يه تومن بود رو يادمه...فكر نكنين من مال عهد حجرم..پيشرفت ما چشمگير بوده:icon_pf (34): آره داریم به زمان ظهور نزدیک می شیم شاید داریم دنیا رو گلستون می کنیم 9 لینک به دیدگاه
jonny depp 8297 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ یادش بخیر من بلیط اتوبوس 1 تومن بود یادم میاد و فقط 21 سال سن دارم اون موقع 4 5 ساله بودم الان اتوبوس دیگه بلیطی نیست اما 100 تومن شده یعنی تو 15 سال قیمتش 100 برابر شده 7 لینک به دیدگاه
.MohammadReza. 19850 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ دیدی پشت سکه های 200 و 500 تومنی تاریخ عربی نوشتن؟ 11 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ یه دوزاری میگرفتیم ومیرفتیم تو صف باجه های تلفن(یادش بخیر اون کیوسک های گنده)یه 5 تومنی میدادن میرفتیم صف نون وچه نون های بابرکتی! بستنی یه تومنی قیفی تو اون یخچالهای عایق دست فروش دوره گرد که بعدها شد سه تومن! یه توپ پلاستیکی میگرفتیم پنج تومن اگه سه تا میخریدیم میشد ده تومن وچندروزی تا شکستن شیشه همسایه ها کوچه میدون جولان ما بود یه پنج تومنی که میگرفتیم میتونستیم دنیایی ازهله هوله برا خودمون درست کنیم الان با پنچ هزار تومن ادم خجالت میکشه بره تو بقالی! البته اینا همش ازبرکات زندگی درایرانه ومطمئنا منشا اینا استکبار جهانیه که چشم نداشت سکه های نیکلی تو ایران ارزش داشته باشن قلک هایی که پرمیشد ازدوزاری وپنج زاری ویه تومنی ودوتومنی وشاه بیتشون پنج تومنی ها بودن بعدها وقتی سکه های دورنگ بیست وپنج تومنی اومدن قصه سکه ها رنگ باخت دیگه هیزم شکنی نموند تا تبرشو بکوبه وبیکاری هم نموند تا هن وهن بگه داستان رذالت ها صفحه های زندگیمونو پرکرد واسمش شد تقدس 11 لینک به دیدگاه
میلاد 24047 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ من کوچکم نون بربری دونه ای 15 تومن یادمه یه سکه 50 میدادم 3 تا نون میداد...یه 5 تومنی هم بقیشو میداد 9 لینک به دیدگاه
maryam_alien 9904 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ من یادمه بستنی چوبی پاک 15 تومن بود... 7 لینک به دیدگاه
morta 3323 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ یه دوستان یه حرفی گفت در مورد این 500 ها که برا ی من جالب بود ... میگفت وقتی میخوای این سکه 500 ها رو از جیبت در بیاری انگار میخوای قالپاق از تو جیبت بکشی بیرون .... 8 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ من ساندویچ کالباس با تمامی مخلفات میخوردم 20 تومان. البته اونموقع ملت واسه ما لقب درست کرده بودند،اسی دوزاری..... فقط کارمون این بود که یک روضه ای بخونیم و یک پولی بگیریم. اما یکی تو صنف ما پیدا شد که خوب بلد بود سواری بگیره،ما هم حمایتش کردیم و همچنین کسانیکه مشتاق سواری دادن بودند هم حمایتش کردند !!!!! حالا وضعم توپ شده،تراول تراول است که به خاطر بصیرتم دریافت میکنم..... 12 لینک به دیدگاه
pianist 31129 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 فروردین، ۱۳۹۰ بستنی لیوانی 5 تومن... تخمه ( البت کاغذ رو بشکل قیف در میوردن و میریختن داخلش) میشد 2 تومن... 9 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یادش بخیر یه دو تومنی می دادم به دست فروشی که می اومد تو کوچه و ازش لواشک می خریدم و یواشکی می خوردم:persiana__hahaha: 9 لینک به دیدگاه
danielo 15239 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یک سوال .الان که میخوام 3 صفر را کم کنند.چطوری میشه؟؟؟؟ یعنی اسکناس ها را تغییر میدهند یا فقط افراد به جای اینکه بگند مثلا 1000 تومان یک چیزی دیگه میدهند؟؟ اگر قرار به تعویض اسکناس ها باشه.این همه اسکناس و کاغذ را چطوری از بازار جمع میکنند. به نظرتون اگر اینطوری بشه.پول خورد ها بیشتر جای اسکناس را میگیرند؟؟ 8 لینک به دیدگاه
am in 25041 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یک سوال .الان که میخوام 3 صفر را کم کنند.چطوری میشه؟؟؟؟یعنی اسکناس ها را تغییر میدهند یا فقط افراد به جای اینکه بگند مثلا 1000 تومان یک چیزی دیگه میدهند؟؟ اگر قرار به تعویض اسکناس ها باشه.این همه اسکناس و کاغذ را چطوری از بازار جمع میکنند. به نظرتون اگر اینطوری بشه.پول خورد ها بیشتر جای اسکناس را میگیرند؟؟ تمام اسکناسها و مسکوکات جمع آوری میشه مثل انقلاب یا همین ترکیه چن سال پیش واحد پولی احتمالا تغییر میکنه حذف چهار صفر من شنیدم مد نظرشون هست یعنی 10000 ریال (هزار تومنی) پول واحد میشه و خرده هاش رو سکه میزنن که الان هم سکه 500 تومنی هست چون اکثر کشورهای دنیا که پولشون رو عوض میکنن سعی میکنن به قویترین ارز دنیا نزدیکش کنن و دلار هم فعلا قویترینه و همون حدود هزار تومن در مورد کاغذ و اینام بگم که اینا همه بازیافت میشن چون در کشورهای دیگه مخصوصا آمریکا که پولهاش کتانی هست اما ایران کوره های مخصوص سوزوندنشون رو داره 7 لینک به دیدگاه
ooraman 22216 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ من پفک 5 تومن یادمه چرخ و فلکیم یادمه میومد تو کوچمون 2 تومن میدادیم دو سه دور سوار میشدیم یاد چرخ و فلکی بخیر .... 7 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یک سوال .الان که میخوام 3 صفر را کم کنند.چطوری میشه؟؟؟؟یعنی اسکناس ها را تغییر میدهند یا فقط افراد به جای اینکه بگند مثلا 1000 تومان یک چیزی دیگه میدهند؟؟ اگر قرار به تعویض اسکناس ها باشه.این همه اسکناس و کاغذ را چطوری از بازار جمع میکنند. به نظرتون اگر اینطوری بشه.پول خورد ها بیشتر جای اسکناس را میگیرند؟؟ راستش من خیلی چیزی سرم نمی شه تو این زمینه بیلمیرم ولی فکر می کردم قراره یه صفر کم بشه تا منظور این باشه که واحد پولمون بجای ریال کلا بشه تومان 6 لینک به دیدگاه
eder 13732 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یه زمانی با یه 5 تومنی 10 تا نون میخریدم .... با یه 5 تومنی یه دونه تخم مرغ میخریدم ..... .... 10 لینک به دیدگاه
eder 13732 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ یک سوال .الان که میخوام 3 صفر را کم کنند.چطوری میشه؟؟؟؟یعنی اسکناس ها را تغییر میدهند یا فقط افراد به جای اینکه بگند مثلا 1000 تومان یک چیزی دیگه میدهند؟؟ اگر قرار به تعویض اسکناس ها باشه.این همه اسکناس و کاغذ را چطوری از بازار جمع میکنند. به نظرتون اگر اینطوری بشه.پول خورد ها بیشتر جای اسکناس را میگیرند؟؟ یه هزینه ی هنگفتی میافته رو دستشون (از جیب ملت) برای چاپ اسکناسای جدید و ضرب سکه ولی بی ارزش بودن پول ما سرجاش باقی میمونه در اصل هیچ اتفاقی نمیافته ... فقط صورت مساله رو پاک کردن ... 5 لینک به دیدگاه
am in 25041 اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ راستش من خیلی چیزی سرم نمی شه تو این زمینه بیلمیرم ولی فکر می کردم قراره یه صفر کم بشه تا منظور این باشه که واحد پولمون بجای ریال کلا بشه تومان کار از بیخ و بن خرابه 4 تا صفر هم کمه تو میگی یکی؟ نه بابا همون 4 تا صفره فک کنم واحد پوله جدید اسمش باحاله نور:smiley (18): 3 لینک به دیدگاه
pari daryayi 22938 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 17 فروردین، ۱۳۹۰ کار از بیخ و بن خرابه4 تا صفر هم کمه تو میگی یکی؟ نه بابا همون 4 تا صفره فک کنم واحد پوله جدید اسمش باحاله نور:smiley (18): هی وای من :icon_pf (34): این نور ؛ الهام گرفته هاله محمود جونه؟ جدایی هاله از نور؟ یا شایدم از نوری از پرتو های نورانی آغا ست؟ 4 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده