mohsen 88 10106 اشتراک گذاری ارسال شده در 5 دی، ۱۳۸۹ مرز بین جبر و اختیار "اراده انسان" است، آزادی بشر در اراده و انتخاب هر نوع کاری که می خواهد انجام دهد، مورد احترام و اتفاق همه خردمندان جهان است و این نکته ظریف بارزترین ممیز بین جبر و اختیار است. زمانی شیخ بوسعید در مسجدی سخنرانی می کرد. مجلس شلوغ بود، و کسی از انتها صف در هم فشرده مردم داد زد، هر کس در هر جا که هست قدمی به جلو برداره. ابوسعید پایین اومد، مردم رو کنار زد، مرد رو بوسید و گفت، تمام آنچیزی که من و همه ی بزرگان دین می خواستیم بگوییم همین است، یک قدم به پیش رفتن از همان جایی که هستیم. مختاریم که این قدم رو برداریم، و مجبوریم این قدم رو از همون جایی که هستیم برداریم. و خدا در نهایت به مسیری که طی کردیم نگاه می کنه، نه به جایی که از اون حرکت کردیم یا به جایی که به اون رسیدیم... به نظر من زندگی هم جبره و هم اختیار! نمیشه که فقط یکی باشه! این دو مکمل هم هستند! هم جبر و هم اختیار! به طور مثال اینکه من در این دنیا هستم جبر مطلقه! چون من نمی خواستم اینجا باشم و من نمیدونستم که یه روزی قراره اینجا باشم! همچنین اینکه این کار به اختیار من انجام نشد و چون از اختیار من خارج بود برای من جبر محسوب میشه! اما کار هایی هست که ما از روی اختیار انجام می دهیم و باز هم اتفاقاتی کلیشه ای که همه در زندگی باید بگذرانند جبر هستند! و این ادامه داره... ما در زندگی هم جبر داریم و هم اختیار! 13 لینک به دیدگاه
spow 44197 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ من که اخرش نتونستم اینارو هضم کنم که درطول هم هستن یا درعرض هم یا باهم اریب هستند ولی یاد یه نوشته ای از یه دوست افتادم ماشه را میکشم شاید اینجوری خدا هم باور کنه من مختارم!! (یادم رفته بود همینقدرش یادم بود ! دی:) 7 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ منم فکر میکنم ادم تو بعضی کاراش از خودش اختیار نداره ولی بعضی از اعمالش با اختیار خودشه بعضی وقتا هم ادم در گذشته کارایی رو انجام میده که باعث میشه در حال از اختیاراتش نتونه استفاده کنه 3 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ هیچ جبری وجود ندارد،همه چیز اختیاری است. اون چیزی که باعث میشه عده ای فکر کنن جبری وجود داره: تداخلات ناشی از بی نظمی ها و تصادف های دنیاست،که چون هضمش واسه خیلی هاسخته،یه جوری به خدا میچسبوننش..... 6 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ هیچ جبری وجود ندارد،همه چیز اختیاری است. اون چیزی که باعث میشه عده ای فکر کنن جبری وجود داره: تداخلات ناشی از بی نظمی ها و تصادف های دنیاست،که چون هضمش واسه خیلی هاسخته،یه جوری به خدا میچسبوننش..... در هر صورت جبر هست چه بنده خدا گذاشته باشه چه خدای بنده خدا 5 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ در هر صورت جبر هست چه بنده خدا گذاشته باشه چه خدای بنده خدا آره جبر و احتمال هست،تو سوم دبیرستان گذرانده ام..... 2 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ هیچ جبری وجود ندارد،همه چیز اختیاری است. اون چیزی که باعث میشه عده ای فکر کنن جبری وجود داره: تداخلات ناشی از بی نظمی ها و تصادف های دنیاست،که چون هضمش واسه خیلی هاسخته،یه جوری به خدا میچسبوننش..... مگه کلا ثابت نشده که دنیا نظم داره و بی نظمی در اون نیست؟ در جاهایی که ماورای بشره میگما اومدن و نیومدن ماورای قدرت و خواست بشره اینجا چه بی نظمی بوده و بشر چی کاره بیده؟ ( من نگفتم اشتباه کردی این قسمتو متوجه نشدم فقط ) 3 لینک به دیدگاه
terajedi21 2134 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ هیچ جبری وجود ندارد،همه چیز اختیاری است. به نظر من جبر زاییده اختیار میتونه باشه. 5 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ به نظر من جبر زاییده اختیار میتونه باشه. این همون حرف اسی نیست؟ یعنی اختیار جبر رو ساخته تا 1 پدیده رو شرح بده یا توجیه کنه؟ اره؟ :imoksmiley: 1 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ من سرچ کردم این اومد به حسب تعاليم اهل بيت عصمت و طهارت(عليهم السلام) كه با ظاهر قرآن نيز مطابقت دارد ، انسان با اين كه در فعل خود مختار است ، اما مستقل نيست; بلكه خداى متعال از راه اختيار و با اراده انسان تحقق فعل را خواسته است . هر فعلى كه با دخالت انسان، جامه تحقق به خود مى پوشد ، خداى متعال تحقق آن را از راه مجموع اجزاى علت تامه كه يك جزء آن اراده و اختيار انسان است ، اراده كرده است . در نتيجه اين گونه خواستن خداوند ، در عين اين كه انسان در انجام فعل مختار است، تحقق فعل بسته به وجود شرايطى ديگر نيز مى باشد كه بسيارى از آن ها در حيطه اراده و اختيار انسان نيست . افزون بر اين كه هيچ موجودى و از جمله انسان در عالم هستى وجود استقلالى ندارد و همه موجودات محتاج و نيازمند به وجود خداوند مى باشند. امام صادق(عليه السلام) فرمود :«نه جبر است و نه تفويض (آزادى مطلق انسان در كارهاى خود )، بلكه امرى است ميان اين دو امر».[6] مضمون همين حديث شريف از دير باز به شعار شيعه تبديل شده است. در روايتى ديگر از امام صادق(عليه السلام) نقل شده است كه فرمود :«خدا، كريم تر از آن است كه مردم را به چيزى كه قدرت بر آن ندارند ، تكليف كند و عزيزتر از آن است كه در ملك او امرى تحقق يابد كه وى نمى خواهد».[7] اين حديث شريف بر بطلان دو نظريه سابق (جبر وتفويض) دلالت دارد. 1 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ مگه کلا ثابت نشده که دنیا نظم داره و بی نظمی در اون نیست؟ در جاهایی که ماورای بشره میگما اومدن و نیومدن ماورای قدرت و خواست بشره اینجا چه بی نظمی بوده و بشر چی کاره بیده؟ ( من نگفتم اشتباه کردی این قسمتو متوجه نشدم فقط ) همه چیز دنیا روی نظم نیست،یک سری قوانین کلی بر دنیا حاکم هست،اما خیلی پدیده ها کاملا تصادفی و ناشی از بی نظمیه و از هیچ قانونی هم تبعیت نمیکنه..... مثل ارتعاشات یا ضربه در مکانیک و......... 3 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ همه چیز دنیا روی نظم نیست،یک سری قوانین کلی بر دنیا حاکم هست،اما خیلی پدیده ها کاملا تصادفی و ناشی از بی نظمیه و از هیچ قانونی هم تبعیت نمیکنه..... مثل ارتعاشات یا ضربه در مکانیک و......... :imoksmiley: حرفی زدیا:imoksmiley: وقتی علم الان بشر نتونسته توجیه کنه نشون دهنده این نیست که بی نظمه ممکنه علم فیزیک و مکانیک و .....پیشرفت کنه و بتونه اینا که گفتی رو توجیهشون کنه هرچیزی که من نتونم تصور وجود نداره؟:imoksmiley: مثلا من نمی تونم 4 بعد رو تجسم کنم.اما هست الان نظم اینا که میگی نامعلومه اما شاید داشته باشه و ما نمی دونیم 4 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ هرچیزی که من نتونم تصور وجود نداره؟:imoksmiley: فرض کن یک آدم سالم سالم،فردا از خونه میره بیرون برای دفاع رساله دکترا،یه تریلی 18 چرخ بهش میزنه میره اون دنیا..... با هر توجیهی که فکر میکنی منطقیه،واسم تشریح کن این قضیه رو و نظمش را....... 2 لینک به دیدگاه
terajedi21 2134 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ فرض کن یک آدم سالم سالم،فردا از خونه میره بیرون برای دفاع رساله دکترا،یه تریلی 18 چرخ بهش میزنه میره اون دنیا..... با هر توجیهی که فکر میکنی منطقیه،واسم تشریح کن این قضیه رو و نظمش را....... یعنی نظم باید در در این محدوده پیوستگی داشته باشه تا قبول کنی؟! 3 لینک به دیدگاه
VINA 31339 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ جبر نداریم که یه کاری رو از اختیار انجام میدی بقیه شو واسه اون کاری کردی باید انجام بدی این جبر نیست که این ناشی از اختیار اولته 5 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ یعنی نظم باید در در این محدوده پیوستگی داشته باشه تا قبول کنی؟! این فقط یک نمونه اش بود....... :w00: در ضمن آنتروپی جهان به طور مداوم در حال افزایش است،یعنی بی نظمی مرتبا زیاد میشود در همه پدیده ها....... 4 لینک به دیدگاه
terajedi21 2134 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ این فقط یک نمونه اش بود....... در ضمن آنتروپی جهان به طور مداوم در حال افزایش است،یعنی بی نظمی مرتبا زیاد میشود در همه پدیده ها....... توصیه میکنم بصیرتت رو حفظ کنی و به کانون گرم سربازان جان بر کف ولایت بازگردی. 4 لینک به دیدگاه
Avenger 19333 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ فرض کن یک آدم سالم سالم،فردا از خونه میره بیرون برای دفاع رساله دکترا،یه تریلی 18 چرخ بهش میزنه میره اون دنیا..... با هر توجیهی که فکر میکنی منطقیه،واسم تشریح کن این قضیه رو و نظمش را....... این همون جبره دیگه یارو که نمیخواست بره زیر تریلی تریلی یهو میره روش و نه پادش براش مینویسن نه گناه اون دنیا هم برا این موضوع غلمان ها باهاش کار ندارن:ws47: 3 لینک به دیدگاه
terajedi21 2134 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ این همون جبره دیگه یارو که نمیخواست بره زیر تریلی تریلی یهو میره روش من رد پای قضا و قدر رو دارم به عینه میبینم! 3 لینک به دیدگاه
★napadid★ 2337 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 دی، ۱۳۸۹ فرض کن یک آدم سالم سالم،فردا از خونه میره بیرون برای دفاع رساله دکترا،یه تریلی 18 چرخ بهش میزنه میره اون دنیا..... با هر توجیهی که فکر میکنی منطقیه،واسم تشریح کن این قضیه رو و نظمش را....... سرپایینی بوده تریلی هم در سرپایینی گاهی ترمز نمیگیره طرف هم تو فکر دکترا بوده ندیده له شده اسی این مثال چی بود زدی تو ؟ خودتو راضی می کنه؟ از تو انتظار ندارم من اگه اینطوریه هیچ نظمی وجود نداره همه اونا که سالم هستن نباید بمبرن. اون که مریضه حتما باید بمیره پزشکی هم کشک خوب در هر چیزی که اتفاق میفته ممکنه هزاران چیز دخالتداشته باشه تو میای همه چیو با عقل و منطق و فهم خودت میبینی و نمی خوای قبول کنی کسی هم هست که عقل و منطقش برتر از تو باشه :imoksmiley: باز میگم. وقتی یه نفر از یه چیزی سر درنمیاره نشون دهنده این نیست که اون چیز اشتباهه یا بی نظمه یا ........ مشکل از اونه که نمی فهمه همیشه 2*2 = 4 نمیشه 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده