رفتن به مطلب

ارسال های توصیه شده

تو این تاپیک قراره راجع به هویت شهری بحث و گفتگو بشه

اینکه هویت چیه؟

عوامل هویت ساز چین؟

هویت نتیجه چی هستش؟

و .................

بشتابید که هویت مندش کنیم تاپیکو:ws3:

• Like 9
لینک به دیدگاه
  • 2 ماه بعد...

خب مدتي است اين تاپيك همين جوري مونده.

ميگم به جاي اينكه تعرف و تحليل صرفا نظري و كتابي بديم با مثال پيش بريم.

ما (بچه هاي كلاسمون) رو چند سال قبل بردن شهر جديد هشتگرد حالا بقيشم بماند. حرف يكي از بچه ها خيلي باحال بود گفت مثل قبرستون ميموند اگه بخواي آدرس بدي بايد مثل بهشت زهرا بگي .... تا برسي به قطعه فلان.

خب همه كلاس هم موافق بودن خيليا فكر ميكردن چون هويت نداره ايناحساس به آدم دست ميده. حالا ميخوام نظر دوستان را در اين مورد بدونم و اگه راهكاري به فكرشون ميرسه بگن.:a030:

• Like 6
لینک به دیدگاه

درباره هویت یادمه یه سری قبلاً صحبت شده بود. کجا بود :ws52:

خب هویت اون چیزیه که باعث متفاوت بودن بشه. متأسفانه اکثر شهرهای جدید این مشکل رو دارن. که باعث هم میشه اکثر این شهرها ناموفق باشن.

همه خیابونا و بلوک های یه دست و یک شکل.

چون یه شهر جدیدم هستن، فرهنگ خاصی هم ندارن که بگیم این فرهنگشون یه هویتی رو به اون شهر داده.

یکی از مسائلی که میتونه باعث ایجاد یه هویت خاصی بشه، وجود یه نشانه خاص شهری هستش. یه عملکرد و نقش خاص.

• Like 7
لینک به دیدگاه

درباره هویت یادمه یه سری قبلاً صحبت شده بود. کجا بود :ws52:

توي تاپيك ديدگاه حرفه اي به شهرسازي كه قرار بود جدا بشه و توي يه تاپيك مستقل در موردش صحبت بشه كه ...

همه خیابونا و بلوک های یه دست و یک شکل.

يعني فقط يه جور بودن مانع از هويت داشتنه؟

خب الآن واضح نبود كه كالبد هويت مياره يا غير كالبد يا باهم. به عقيده من باهم.

به نظر من درستكردن شهر جديد تو جايي كه هيچ سابقه سكونتي نداره ممكن هست اما هويت داشتن آن غير ممكن. چون به عقيده من هويت مستلزم گذشت زمان است حالا شايد با تمهيداتي كمي و فقط كمي به اي جريان سرعت داد اما بايد زمان بگذرد.

حالا پس بايد بگيم كه يه شهر جديد ميسازيم مدتي بي هويت باشه تا زمان بگذره و هويت دار بشه. من ميگم نه چون ميتونيم شهر جديد را توي جايي كه سابقه سكونت داره بسازيم اما بايد ملاحضات زيادي رو مد نظر قرار بديم.

دوستان ديگه نظري دارن؟

• Like 6
لینک به دیدگاه
توي تاپيك ديدگاه حرفه اي به شهرسازي كه قرار بود جدا بشه و توي يه تاپيك مستقل در موردش صحبت بشه كه ...

يعني فقط يه جور بودن مانع از هويت داشتنه؟

خب الآن واضح نبود كه كالبد هويت مياره يا غير كالبد يا باهم. به عقيده من باهم.

به نظر من درستكردن شهر جديد تو جايي كه هيچ سابقه سكونتي نداره ممكن هست اما هويت داشتن آن غير ممكن. چون به عقيده من هويت مستلزم گذشت زمان است حالا شايد با تمهيداتي كمي و فقط كمي به اي جريان سرعت داد اما بايد زمان بگذرد.

حالا پس بايد بگيم كه يه شهر جديد ميسازيم مدتي بي هويت باشه تا زمان بگذره و هويت دار بشه. من ميگم نه چون ميتونيم شهر جديد را توي جايي كه سابقه سكونت داره بسازيم اما بايد ملاحضات زيادي رو مد نظر قرار بديم.

دوستان ديگه نظري دارن؟

من اون جمله رو که گفتم فقط یه دلیلش بود. تو ادامش گفتم عدم وجود فرهنگ خاص. کالبد یکسان. نداشتن یه عملکرد و نقش خاص. حتی محصولات کشاورزی و آب و هوا و هرچیزی میتونه باعث ایجاد یه هویت خاص بشه. همه اینا دست به دست هم میده تا نتونیم یه هویت مشخصی رو واسه یه شهر جدیدی مثل هشتگرد در نظر بگیریم. :ws38:

در مورد قسمت آخر، به نظرم لازم نیست حتماً قبلاً سابقه سکونت تو اون محل باشه. گفتم میشه وجود یه نقش خاص تو اون شهر باعث ایجاد هویت بشه. مثلاً شهر جدید مسجد سلیمان که ایجاد شد فکر نکنم سابقه سکونت داشت قبلش. ولی همون ذخایر نفتش باعث ایجاد یه هویتی واسه اون شهر میشه. :ws38:

• Like 4
لینک به دیدگاه

به نظر من این گذشت زمان هست که باعث هویت بخشی به مکانی میشه....البته خیلی عوامل دخیل هستن

محمد درست میگه....مشکل اصلی شهرهای جدید هویت شهری ه

من یه بار رفتم شهر جدید مهاجرا ن که نزدیک اراک هست....به نظر من اصلا معنای شهر نداشت....نه جنب و جوشی...نه حرکتی....نه هویتی....فقط یه سری ساختمان کنار هم بودن

خوب مردمان این شهرهای جدید همه تعلق خاطرشون نسبت شهر زادگاهشون هست....و حداقل یه نسل طول میکشه تا کسی مثلا خودش رو مهاجرانی بنامه...

بعضی شهر های جدید اوضاعشون بهتره مثل شهرهای اطراف اصفهان....که به نظر من یکی از عوامل مهمش اینه که بعد از جنگ خیلی از خوزستانی ها کوچ کردن به اصفهان و شهرهای اطراف اون و این مسئله که این تعداد هویت خودشون رو منتقل کردن و فقط جابجای مکانی صورت گرفت باعث شد کم کم شهر جدید هویتی تازه بگیره...

البته این یه عامل هست فقط....

• Like 4
لینک به دیدگاه

به نظر من این حرف sheikh درسته باید بافت را متناسب با هویت یه محله طراحی کرد همین طراحی خاص می تونه هویت آن محل را بالاتر هم ببره .نداشتن هویت شهرهای جدید حاکی از اینه که نیاز ساکنین و کسانی که قراره اونجا زندگی کنن شناخته نشده و اینجاست که انسان شناسی اهمیت خودش رو نشان می ده مهمترن عامل هر برنامه ریزی و طراحی حاضرین در فضاست. و با شناخت کاربر ها می توان هویت را برگردوند.کم رنگ بودن هویت مهاجرت ها رو پیش میاره و این یعنی تغییر ساکنین و افراد جدید نمی تونن هویت هر محدوده رو به سرعت درک کنند.

• Like 5
لینک به دیدگاه
به نظر من این حرف sheikh درسته باید بافت را متناسب با هویت یه محله طراحی کرد همین طراحی خاص می تونه هویت آن محل را بالاتر هم ببره .نداشتن هویت شهرهای جدید حاکی از اینه که نیاز ساکنین و کسانی که قراره اونجا زندگی کنن شناخته نشده و اینجاست که انسان شناسی اهمیت خودش رو نشان می ده مهمترن عامل هر برنامه ریزی و طراحی حاضرین در فضاست. و با شناخت کاربر ها می توان هویت را برگردوند.کم رنگ بودن هویت مهاجرت ها رو پیش میاره و این یعنی تغییر ساکنین و افراد جدید نمی تونن هویت هر محدوده رو به سرعت درک کنند.

حرفتون کاملا درسته:icon_gol:

و این موضوع شدیدا خودش رو تو بازسازی و ساماندهی محلات فرسوده شهری نشون میده

بی توجهی به هویت محله و ساماندهی و تغییر بدون لحاظ این موضوعات میتونه حتی هویت محلات قدیمی رو هم از بین ببره

• Like 5
لینک به دیدگاه

درسته خیلی از محله های قدیمی همین الان هم شاهد کم رنگ شدن هویت خودشون هستن که برمیگرده به تجدید نسل . وقتی قشر ساکن حاکم جوونا می شن نیازهایی دارند که باید با توجه به برآورده کردن آنها از جمله شغل و امکانات رفاهی شهری در حد رسیدگی به نیازهای روانی محله رو بازسازی کرد و با این بازسازی و بهسازی البته اقدام عظیمی برای جذب و حفظ ساکنین اندیشید و عمل نمود. و این عاملی خواهد شد برای جلوگیری از اختلاط اقشار های درآمدی که علت خام اغلب نا امنی و مشکلات امروز جامعه ی ماست.

• Like 5
لینک به دیدگاه

در مورد محله های ساخته شده و محله های موجود تو یه شهر این عمل راحت تر هستش.

ولی متأسفانه تو شهرهای جدید، پیش بینی خوبی انجام نمیشه و شهرها بر اساس یه سری استانداردهای غلط طراحی میشن که باعث میشه فقط تبدیل به یه خوابگاه هایی بشن که هیچ زندگی شهری رو توش نمی بینیم.

حتی اسم خیابونم میتونه ایجاد هویت کنه. ولی حتی به این قضیه هم توجه نمیشه.

• Like 5
لینک به دیدگاه

جالب اینجاست بیشترین زمینه ی کاری و بافت فرسوده توی ایران داره. من نمی دونم اینا توی بافت فرسوده دنبال چی می گردن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟:ws52:

• Like 1
لینک به دیدگاه

البته مسکن مهر با اون وضع داغونش زده رو دست بافت فرسوده :ws3:

اما تو نوسازی بافت های فرسوده تو تهران که حالا فکر کنم شیخ بیشتر تو جریانه، من از یکی از دوستام که تو یکی دفترای تسهیل گری هستش پرسیدم، یه نکته جالبی که اشاره کرد این بود که بیشتر نیروی کاری رو تو این دفاتر کارشناسا و فارغ التحصیلای علوم اجتماعی تشکیل میدن. فکر کنم گفت مثلاً تو اون دفترشون 7،8 نفر اینا علوم اجتماعی خوندن و فقط 2نفر شهرساز هستن. این جالب بود که بالاخره واسه این طرح هاشون به مسائل اجتماعی هم اهمیت میدن.

• Like 2
لینک به دیدگاه

با این موضوعی که گفتی ترجیح می دم این بحث رو ادامه ندیم....!!!

من دق می کنم آخر از این همه بی مسئولیتی....................:icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::icon_pf (34)::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167::167:

• Like 2
لینک به دیدگاه
در مورد قسمت آخر، به نظرم لازم نیست حتماً قبلاً سابقه سکونت تو اون محل باشه. گفتم میشه وجود یه نقش خاص تو اون شهر باعث ایجاد هویت بشه. مثلاً شهر جدید مسجد سلیمان که ایجاد شد فکر نکنم سابقه سکونت داشت قبلش. ولی همون ذخایر نفتش باعث ایجاد یه هویتی واسه اون شهر میشه. :ws38:

درسته اما این هویت کی ایجاد شد همون اولش یا بعد از گذشت سالیان؟

همونطور که گفتم به نظر من هویت یافتن نیاز به زمان داره اما اگه سابقه سک.نتی باشه فکر کنم تسریع زمانی صورت بگیره.

کم رنگ بودن هویت مهاجرت ها رو پیش میاره

کاملا موافقم و آثار بسیار بدی هم که اشاره کردید دقیقا درسته. حالا اگه میبینید کسانی در بافت بدون هویت زندگی میکنن قطعا این جبر مسائل جانبی است که مجبورشون کرده.

ولی متأسفانه تو شهرهای جدید، پیش بینی خوبی انجام نمیشه و شهرها بر اساس یه سری استانداردهای غلط طراحی میشن که باعث میشه فقط تبدیل به یه خوابگاه هایی بشن که هیچ زندگی شهری رو توش نمی بینیم.

حتی اسم خیابونم میتونه ایجاد هویت کنه. ولی حتی به این قضیه هم توجه نمیشه.

محمد جان با مطالبی که میگی موافقم اما یه نظر من اینها مشکلات اصلی نیست این مواردی که میگی به بحرانی تر شدن قضیه کمک میکنه و البته رعایت مواردی که میگی موجب بهبود شرایط هویتی میشه. اما میخوام بزنم به ریشه اصلی. ببین توی شهرهایی که ما داریم که شاید خیلیاش داغونم باشه اما گوشه گوشش هویت خودش رو داره. من فکر میکنم چون این بافت ها با بزرگ شدن آداماش رشد کردن برای اون آدما هویت دارن و قابل فهم هستن. اما وقتی ما یه جایی رو میسازیم و میگیم حالا برین توش زندگی کنین زمانی طول خواهد کشید تا ساکنان با بافت اخت بشن و کم کم باهاش خاطره بسازن و به مرور زمان هویت اونجا شکل بگیره. حالا توی این جریان اگه اسم طائفه ای که اونجا ساکن شدن رو بزارن اسم خیابون خب مردم راحتتر ارتباط برقرار میکنن و سایر مواردی که همه باهاش آشنا هستیم ....

• Like 4
لینک به دیدگاه

خب بحث بافت فرسوده .........

اگه خیلی مختصر بگم سه دسته دارن توش کار میکنن توی تهران. یکی اونایی که میخوان یه کاری برا مردم کنن یکی دیگه اونایی که میخوان پز رسیدگی به بافت فرسوده بدن یکی اونایی که میخوان جیبشون رو از طریق بافت فرسوده پر کنن.

در مورد تفتر تسهیلگری که تقریبا عمر یکساله داره توی تهران و من تازه باهاش آشنا شدم یه تاپیک جدا در آینده نزدیک میزنم.

خب عزیزانم فکر کنم بهتره به مسئله اصلی بحث بپردازیم که در مورد هویت و شهر جدید هست.

منتظر نظر سایر دوستان هم هستیم.:a030:

• Like 2
لینک به دیدگاه
درسته اما این هویت کی ایجاد شد همون اولش یا بعد از گذشت سالیان؟

همونطور که گفتم به نظر من هویت یافتن نیاز به زمان داره اما اگه سابقه سک.نتی باشه فکر کنم تسریع زمانی صورت بگیره.

کاملا موافقم و آثار بسیار بدی هم که اشاره کردید دقیقا درسته. حالا اگه میبینید کسانی در بافت بدون هویت زندگی میکنن قطعا این جبر مسائل جانبی است که مجبورشون کرده.

محمد جان با مطالبی که میگی موافقم اما یه نظر من اینها مشکلات اصلی نیست این مواردی که میگی به بحرانی تر شدن قضیه کمک میکنه و البته رعایت مواردی که میگی موجب بهبود شرایط هویتی میشه. اما میخوام بزنم به ریشه اصلی. ببین توی شهرهایی که ما داریم که شاید خیلیاش داغونم باشه اما گوشه گوشش هویت خودش رو داره. من فکر میکنم چون این بافت ها با بزرگ شدن آداماش رشد کردن برای اون آدما هویت دارن و قابل فهم هستن. اما وقتی ما یه جایی رو میسازیم و میگیم حالا برین توش زندگی کنین زمانی طول خواهد کشید تا ساکنان با بافت اخت بشن و کم کم باهاش خاطره بسازن و به مرور زمان هویت اونجا شکل بگیره. حالا توی این جریان اگه اسم طائفه ای که اونجا ساکن شدن رو بزارن اسم خیابون خب مردم راحتتر ارتباط برقرار میکنن و سایر مواردی که همه باهاش آشنا هستیم ....

قطعاً زمان هم تأثیر داره.

همونطور که گفتم، تمام عوامل به کمک هم که یکیش زمانه، باعث به وجود اومدن این مشکل میشه.

سکونت هم روش تأثیر داره.

اما ما داریم درباره هویت تو شهرهای جدید صحبت می کنیم. این شهرها صرفاً تو جایی ساخته نمیشن که یه سکونتی از قبل بوده. معمولاً تو زمین های خالی طراحی میشن.

من موافق این قسمت که مشکل اصلی عدم سابقه سکونت تو اون قسمت باشه، موافق نیستم. این مشکل رو هم در کنار و هم رده با مشکلات دیگه ای مثل عدم طراحی درست، در نظر نگرفتن نقش خاص برای شهر، نبود عنصری شاخص، عدم پیش بینی درست از ساکنان آینده شهر و ... میدونم.

فاصله ای که هشتگرد قدیم با جدید داره، زیاد نیست. ولی هیچ تأثیری نتونسته بذاره.

شهرهای جدیدی هستن که با گذشت سالها به خاطر طراحی نامناسب نتونستن هویت خاصی رو بدست بیارن.

• Like 2
لینک به دیدگاه
فاصله ای که هشتگرد قدیم با جدید داره، زیاد نیست. ولی هیچ تأثیری نتونسته بذاره.

شهرهای جدیدی هستن که با گذشت سالها به خاطر طراحی نامناسب نتونستن هویت خاصی رو بدست بیارن.

ببین بینشون مگه جاده نیست؟ این لبه قوی!!!

من میگم استفاده از هسته سکونتی با سابقه یک راهکار برای تسریع هویت بخشی میتونه باشه. قطعا راهکارهای دیگه هم هست.

محمد جان فکر کنم تفاوت بین من و تو اینه که تو زمان رو هم سنگ سایر عوامل میدونی اما من مهمتر از سایر عوامل.

به عقیده من گذشت زمان قطعا هویت میاره مگر اینکه تغییرات زیادی در بازه های کم انجام بشه. اما موافقم عواملی میتونه این زمان رو کاهش بده. توی این شهرهای جدید که پس از گذشت زمان هنوز هویت خاصی ندارن قطعا سایر عوامل به حدی مانع از هویت بخشی میشدند که به اجبار زمان بیشتری لازم میشود.

در کل تفاوت عقیده زیادی نداریم فقط همون مسئله اهمیت عوامل موثر هست. حالا محمد به نظر تو فقط راهکار به طراحی کالبدی ختم میشه؟ منظورت اینه که طراحی کالبدی میتونه در حدی مفید باشه که عامل زمان رو حذف کنه؟

• Like 2
لینک به دیدگاه
ببین بینشون مگه جاده نیست؟ این لبه قوی!!!

من میگم استفاده از هسته سکونتی با سابقه یک راهکار برای تسریع هویت بخشی میتونه باشه. قطعا راهکارهای دیگه هم هست.

محمد جان فکر کنم تفاوت بین من و تو اینه که تو زمان رو هم سنگ سایر عوامل میدونی اما من مهمتر از سایر عوامل.

به عقیده من گذشت زمان قطعا هویت میاره مگر اینکه تغییرات زیادی در بازه های کم انجام بشه. اما موافقم عواملی میتونه این زمان رو کاهش بده. توی این شهرهای جدید که پس از گذشت زمان هنوز هویت خاصی ندارن قطعا سایر عوامل به حدی مانع از هویت بخشی میشدند که به اجبار زمان بیشتری لازم میشود.

در کل تفاوت عقیده زیادی نداریم فقط همون مسئله اهمیت عوامل موثر هست. حالا محمد به نظر تو فقط راهکار به طراحی کالبدی ختم میشه؟ منظورت اینه که طراحی کالبدی میتونه در حدی مفید باشه که عامل زمان رو حذف کنه؟

نه. :ws3:

اون قسمتی که سبز کردم رو موافقم. یعنی به نظر من هرکدوم از این عوامل تو این قضیه مهم و تأثیر گذار هستن. اینکه فقط راهکار طراحی کالبدی باشه نه. موافق نیستم.

طراحی کالبدی می تونه باعث بشه زمان کمتر بشه.

هرکدوم از عوامل که پررنگ تر باشن، میتونه تو اون هویت بخشی موثر باشه و سرعتش رو بیشتر کنه.

• Like 2
لینک به دیدگاه
نه. :ws3:

اون قسمتی که سبز کردم رو موافقم. یعنی به نظر من هرکدوم از این عوامل تو این قضیه مهم و تأثیر گذار هستن. اینکه فقط راهکار طراحی کالبدی باشه نه. موافق نیستم.

طراحی کالبدی می تونه باعث بشه زمان کمتر بشه.

هرکدوم از عوامل که پررنگ تر باشن، میتونه تو اون هویت بخشی موثر باشه و سرعتش رو بیشتر کنه.

:a030:

اون مقاله ای (هویت شهری و عناصر ساختاری آن) گذاشتی کاملا مسائل رو حل کرد اما راهکار؟

• Like 1
لینک به دیدگاه
  • اضافه کردن...