kimia 4172 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ آریوبَرزَن (در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام Aριoβαρζάνης) نام سردار ایرانی و اصالتا لر بود که در کوههای برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برابر سپاه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ایستادگی کرد و خود و سربازانش تا واپسین تن کشته شدند.نام آریوبرزن در پارسی کنونی به گونه آریابرزین هم گفته و نوشته میشود که به معنی ایرانی باشکوه است. جای و چگونگی نبرد نبردگاه آریوبرزن و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را در چند جای گوناگون حدس زده اند،به نظر میآید نبردگاه جایی در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی یا غرب برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و یا بنا بر برخی روایتها اطراف شهر ارجان یا برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی) باشد. به هر روی ناآشنایی اسکندر با منطقه به سود پارسیان بود ولی یک چوپان که تاریخنگاران نامش را برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نوشتهاند راه گذر از کوهستان را به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نشان میدهد و اسکندر میتواند آریوبرزن و یارانش را به دام اندازد. (گفته میشود اسکندر پس از پایان جنگ آن اسیر را به خاطر خیانت میکشد). آریوبرزن با ۴۰ سوار و ۵۰۰۰ پیاده خود را بیپروا به سپاه مقدونی زد و شمار بسیاری از یونانیان را کشت و خود نیز تلفات بسیاری داد، ولی موفّق گردید از محاصرهٔ سپاه مقدونی بگریزد. چون از محاصره بیرون آمد خواست تا به کمک پایتخت بشتابد و آن را پیش از رسیدن سپاه مقدونی اشغال کند. اما لشگر اسکندر که از راه جلگه به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام رفته بودند، مانع او شدند. در این هنگام وی به مخاطرهٔ سختی افتاد، ولی راضی نشد تسلیم گردد. گفته میشود ایستادگی آریوبرزن یکی از چند ایستادگی انگشت شمار در برابر سپاه اسکندر بوده است. بر پایه یادداشتهای روزانه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام مورخ رسمی اسکندر، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام سال ۳۳۰ پیش از میلاد، نیروهای اسکندر مقدونی در پیشروی به سوی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام پایتخت آن زمان ایران، در یک منطقه کوهستانی صعب العبور ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در کهگیلویه) با یک هنگ ارتش ایران (۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر) به فرماندهی آریو برزن رو به رو شد و از پیشروی باز ایستاد. این هنگ چندین روز مانع ادامه پیشروی ارتش دهها هزار نفری اسکندر شده بود که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را پیشتر گرفته بود و در سه جنگ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را شکست و فراری داده بود. سرانجام این هنگ با محاصره کوهها و حمله به افراد آن از ارتفاعات بالاتر از پای درآمد و فرمانده سرسخت آن نیز برخاک افتاد. مورخ دربار برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نوشته است که اگر چنین مقاومتی در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی عراق) در برابر ما صورت گرفته بود، شکست مان قطعی بود. در گوگمل با خروج غیر منتظره برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام از صحنه، واحدهای ارتش ایران نیز که در حال پیروز شدن بر ما بودند؛ در پی او دست به عقب نشینی زدند و ما پیروز شدیم. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در جهت شمال شرقی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام فرار کرده بود و آریو برزن در ارتفاعات جنوب ایران و در مسیر برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام به ایستادگی ادامه میداد. نبرد سپاه آریوبرزن شگفت آور بود. آریوبرزن با شمار اندکی سوار و پیاده خود را به سپاه عظیم دشمن زد. گروهی بسیار از آنان را به خاک افکند و با اینکه بسیاری از سربازان خود را از دست داد، توانست حلقهٔ سپاه دشمن را بشکافد. او می خواست زودتر از برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام خود را به تخت جمشید برساند تا بتواند از آن دفاع کند. در این هنگام آن قسمت از سپاه اسکندر که در جلگه مانده بود، راه را بر او گرفت. لازم به یادآوری است که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام (به معنی درخشنده و بیمانند) خواهر آریوبرزن نیز فرماندهی بخشی از سپاهیان برادر را برعهده داشت و در کوهها راه را بر اسکندر بست . یوتاب همراه برادر به مقابله با سپاه اسکندر رفتند و به خاطر نبود نیروی کافی همگی به دست سپاه اسکندر کشته شدند. در کتاب اتیلا نوشتهٔ لویزدول امده که در آخرین نبرد او اسکندر که از شجاعت او خوشش آمده بود به او پیشنهاد داده بودکه تسلیم شود تا مجبور به کشتن او نشود ولی آریوبرزن گفته بود:(( شاهنشاه ایران مرا به اینجا فرستاده تا از این مکان دفاع کنم و من تا جان در بدن دارم از این مکان دفاع خواهم کرد.)) اسکندر نیز در جواب او گفته بود:((شاه تو فرار کرده .تو نیز تسلیم شو تا به پاس شجاعتت تو را فرمانروای ایران کنم.)) ولی آریو برزن جواب داده بود:((پس حالا که شاهنشاه رفته من نیز در این مکان می مانم و آنقدر مبارزه میکنم تا بمیرم))واسکندر که پایداری او را دیده بود دستور داد تا او را از راه دور و با نیزه و تیر بزنند.و آنها آنقدر با تیر و نیزه او را زدند که یک نقطهٔ سالم در بدن او باقی نماند.پس از مرگ او را درهمان محل به خاک سپردند و روی قبر او نوشتند "به یاد لئونیداس" مقایسهٔ آریوبرزن با همتای یونانی نبرد آریوبرزن درست ۹۰ سال پس از ایستادگی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برابر ارتش برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام رخ داد که آن هم در ماه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بود و از این نظر این دو واقعهٔ تاریخی بسیار همانند یکدیگرند. اما تفاوت میان مقاومت لئونیداس و ایستادگی آریوبرزن در این است؛ که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در ترموپیل، در محل بر زمین افتادن لئونیداس، یک پارک و بنای یاد بود ساخته و مجسمه او را برپا داشته اند و واپسین سخنانش را بر سنگ حک کرده اند تا از او سپاسگزاری شده باشد، ولی از آریوبرزن جز چند سطر ترجمه از منابع دیگران اثری در دست نیست.از شباهتهای مرگ لئو نیداس با آریوبرزن این است که هر دو در راه محافظت از یک معبر مردند و لئونیداس نیز مانند آریوبرزن حاضر به تسلیم نشدو خشایار شا دستور داده بود او را آن قدر با تیر و نیزه زدند تا از پا در آمد.و به دلیل همین شباهت در از خودگذشتگی او و آریوبرزن بود که اسکندر دستور داده بود روی قبر آریوبرزن بنویسند به "یاد لئو نیداس". منبع:ویکی پدیا 8 لینک به دیدگاه
Ehsan 112346 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ خیلی عجیبه که من هیچی درباره تاریخ کشورم نمیدونم،اما تاریخ عرب را حفظم !!!! تا حالا نمیدونستم ، آریو برزن آخرین سردار هخامنشی است. :icon_pf (34): :icon_pf (34): :icon_pf (34): 4 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ خیلی عجیبه که من هیچی درباره تاریخ کشورم نمیدونم،اما تاریخ عرب را حفظم !!!! تا حالا نمیدونستم ، آریو برزن آخرین سردار هخامنشی است. :icon_pf (34): :icon_pf (34): :icon_pf (34): همین عکس کتابی که گذاشتم خوبه راحت و روانه هیچیم درباره تاریخ ندونی میتونی از جنگ اسکندر و داریوش سوم سر در بیاری منم برعکس تو از تاریخ عرب چیز زیادی نیدوونم 3 لینک به دیدگاه
baybak 4434 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ کاش میشد یه تایپیک ویژه برای هخامنشیان میزدین ...و اطلاعات رو اونجا قرار میدادید ..... خیلی خوب میشد ...من متاسفانه زیاد اطلاعات ندارم وگرنه خودم یه کاری می کردم .... همین اسم سردارها و جنگ ها و حرفتا کوروش کبیر و .. رو بنویسید خیلی عالی میشه 4 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ کاش میشد یه تایپیک ویژه برای هخامنشیان میزدین ...و اطلاعات رو اونجا قرار میدادید .....خیلی خوب میشد ...من متاسفانه زیاد اطلاعات ندارم وگرنه خودم یه کاری می کردم .... همین اسم سردارها و جنگ ها و حرفتا کوروش کبیر و .. رو بنویسید خیلی عالی میشه سلام دوست عزیز فکر خیلی خوبیه باز یه نگاهی به این بنداز http://www.noandishaan.com/forums/showthread.php?t=17647 2 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ یه کتاب دارم میخونم کل تاریخ ایران رو تا قاجاریه نوشته کتاب خیلی خوبیه تموم کنم حتما یه خلاصه ازش میزارم انجمن فک کنم تو مایه های همون پیشنهاد خوبی باشه که دادی 3 لینک به دیدگاه
baybak 4434 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ یه کتاب دارم میخونم کل تاریخ ایران رو تا قاجاریه نوشتهکتاب خیلی خوبیه تموم کنم حتما یه خلاصه ازش میزارم انجمن فک کنم تو مایه های همون پیشنهاد خوبی باشه که دادی نویسنده اش کیه؟ بزار این امتحان 20 روزه دیگه تموم بشه ... ..کلا فقط تایپیکهای ترویج فرهنگ قومیتهای ایرانی مخصوصا آذری (که خودم آذری هستم) رو میزنم 2 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ نویسنده اش کیه؟بزار این امتحان 20 روزه دیگه تموم بشه ... ..کلا فقط تایپیکهای ترویج فرهنگ قومیتهای ایرانی مخصوصا آذری (که خودم آذری هستم) رو میزنم حسن پیرنیا واقبال آشتیانی منم آذریم راستش میخواستم یه تاپیک معرفی بابک خرمدین رو بزارم تو اینترنت که گشتم یه ذره تفاوت با کتابایی که خوندم رو دیدم تصمیم گرفتم اونم خودم خلاصه بنویسم خوشحال میشم بتونم تو این تصمیمی که گرفتی سهمی داشته باشم 2 لینک به دیدگاه
baybak 4434 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ حسن پیرنیا واقبال آشتیانیمنم آذریم راستش میخواستم یه تاپیک معرفی بابک خرمدین رو بزارم تو اینترنت که گشتم یه ذره تفاوت با کتابایی که خوندم رو دیدم تصمیم گرفتم اونم خودم خلاصه بنویسم خوشحال میشم بتونم تو این تصمیمی که گرفتی سهمی داشته باشم خواهش می کنم من هم هستم ..... من یه کتاب واسه بابک میخرم امروز ....یه کتاب فروشی تبریز هستش که کتاباش معتبرتره... ارک(میدان ساعت).... خوشحال میشم در مورد تایپک بابک با هاتون باشم 1 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ خواهش می کنم من هم هستم .....من یه کتاب واسه بابک میخرم امروز ....یه کتاب فروشی تبریز هستش که کتاباش معتبرتره... ارک(میدان ساعت).... خوشحال میشم در مورد تایپک بابک با هاتون باشم 1 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ ممنون کیمیا جونعالییییییه قربووووووونت 1 لینک به دیدگاه
XMEHRDADX 7514 اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ حسن پیرنیا واقبال آشتیانیمنم آذریم راستش میخواستم یه تاپیک معرفی بابک خرمدین رو بزارم تو اینترنت که گشتم یه ذره تفاوت با کتابایی که خوندم رو دیدم تصمیم گرفتم اونم خودم خلاصه بنویسم خوشحال میشم بتونم تو این تصمیمی که گرفتی سهمی داشته باشم من کتاب ایران باستان سه جلدی نوشته پیرنیا رو خوندم،اگه به تاریخ علاقه مندین بخونین. خیلی جامع و کامله. 1 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 19 آبان، ۱۳۸۹ من کتاب ایران باستان سه جلدی نوشته پیرنیا رو خوندم،اگه به تاریخ علاقه مندین بخونین.خیلی جامع و کامله. مرسی دوست عزیز 1 دنیا ممنون از راهنماییت این کتابیم که دارم الان میخونم تا زمان ساسانیانش خلاصه همون کتاب پیرنیاست(بعدش پیرنیا فوت کرد نتونست ادامه بده:icon_pf (34):) بعدش تا آخر قاجاریه رو آشتیانی نوشته اینو تموم کنم حتما اون 3 جلدی رو که گفتین میخونم 1 لینک به دیدگاه
XMEHRDADX 7514 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ دو تا کتاب دیگه هم خوندم خیلی جالبه : یکی ایران باستان نوشته دیاکونوف و ترجمه روحی ارباب. و دیگری ایران در زمان ساسانیان نوشته کریستنسن ترجمه رشید یاسمی. 2 لینک به دیدگاه
kimia 4172 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ دو تا کتاب دیگه هم خوندم خیلی جالبه :یکی ایران باستان نوشته دیاکونوف و ترجمه روحی ارباب. و دیگری ایران در زمان ساسانیان نوشته کریستنسن ترجمه رشید یاسمی. مرسیییییییییی:icon_gol: 1 لینک به دیدگاه
XMEHRDADX 7514 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ یه کتاب معرفی میکنم واسه اونایی که به تاریخ و رویدادهای تاریخی علاقه دارند واقعا جذاب و جالبه من این کتابو 4 بار خوندم و باز هم هر از گاهی بعضی جاهاشو دوباره میخونم. کتاب زندگانی شاه عباس اول نوشته نصر ا... فلسفی(پنج جلد). 2 لینک به دیدگاه
AFARIN 7196 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ کنون گویمـت رویـدادی دگــر ز تـاریـخ دیـریـن ایـن بـوم و بــر چو اسـکندر آمد به ملک کـیان یـکی گــرد فــرمـانـده قهــرمـان به ایــرانــیـان داد درس وطن در این ره گذشت از سر و جان و تن کـه فـرزند نـامآور میـهن است مر آن شیردل آریــو بـــرزن اسـت چـو اسکندر آهنگ ایـران نمود همـه آگـهان را هــراســان نمــود جـهانگستری فکر و سودای او جــهانگیــری انــدیشــه و رای او چو موج شتابنده میراند پیش بشد کار دارا به سختی پریش سر انجام، دارا در آمد ز پا از این بار شد پشت ایران دو تا بسی شهرها را سکندر گشود به جز پارس، چون راه دشوار بود گذرگاه او تنگه ای بود تنگ دو سویش همه صخره و کوه و سنگ همه سنگها بود ره ناپذیر همه صخره هایش کهنسال و پیر در آن تنگه سردار ایران سپاه بر اسکندر و لشکرش بست راه چو کوهی سر افراشت بر آسمان که تا ره بود بسته بر دشمنان پس از روزها پایداری و جنگ پس از هفته ها کارزار و درنگ سکندر نیارست از آن ره گذشت بکارش فرو ماند و درمانده گشت سر انجام فکری سکندر نمود پی چاره تدبیر دیگر نمود بگفتا به سردار ایران سپاه که بگذر ز پیکار و بگشای راه ببخشم تو را بر همه مهتری از این پس تو سردار اسکندری ولی آریو برزن پاکدل پی پاس این خاک و این آب و گل به اسکندر از خشم پاسخ نداد چو کوهی فراروی او ایستاد سرانجام نابخرد گمرهی به دشمن نشان داد، دیگر رهی چو اسکندر از تنگه آمد فراز ز نو آریو برزن چاره ساز گران پاتر از صخره های بلند بپا ایستاد اندر آن تنگ بند بدین گونه ره بر سکندر ببست بر او آشکار و مسلم شکست بدانست جز مرگ در پیش نیست ورا تا عدم یک قدم بیش نیست چو نزدیک شد لحظه واپسین به میدان آورد گفت این چنین: بدان ای سکندر پس از مرگ من پس از ریزش آخرین برگ من توانی گشایی در پارس را نهی بر سرت افسر پارس را به تخت جم و کاخ شاهنشهان قدم چون نهی با دگر همرهان مبادا شوی غره از خویشتن که ایران بسی پرورد همچو من چو اسکندر این جانفشانی بدید سرانگشت حیرت به دندان گزید به آهستگی گفت با خویشتن که اینست مفهوم عشق وطن اگر چند آن آریا مرد گرد پی پاس ایران زمین، جان سپرد ولی داد درسی به ایرانیان که در راه ایران چه سهل است جان 3 لینک به دیدگاه
danielo 15239 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ آریوبَرزَن (در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام aριoβαρζάνης) نام سردار ایرانی و اصالتا لر بود که در کوههای برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برابر سپاه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ایستادگی کرد و خود و سربازانش تا واپسین تن کشته شدند.نام آریوبرزن در پارسی کنونی به گونه آریابرزین هم گفته و نوشته میشود که به معنی ایرانی باشکوه است. جای و چگونگی نبرد نبردگاه آریوبرزن و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را در چند جای گوناگون حدس زده اند،به نظر میآید نبردگاه جایی در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی یا غرب برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و یا بنا بر برخی روایتها اطراف شهر ارجان یا برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی) باشد. به هر روی ناآشنایی اسکندر با منطقه به سود پارسیان بود ولی یک چوپان که تاریخنگاران نامش را برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نوشتهاند راه گذر از کوهستان را به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نشان میدهد و اسکندر میتواند آریوبرزن و یارانش را به دام اندازد. (گفته میشود اسکندر پس از پایان جنگ آن اسیر را به خاطر خیانت میکشد). آریوبرزن با ۴۰ سوار و ۵۰۰۰ پیاده خود را بیپروا به سپاه مقدونی زد و شمار بسیاری از یونانیان را کشت و خود نیز تلفات بسیاری داد، ولی موفّق گردید از محاصرهٔ سپاه مقدونی بگریزد. چون از محاصره بیرون آمد خواست تا به کمک پایتخت بشتابد و آن را پیش از رسیدن سپاه مقدونی اشغال کند. اما لشگر اسکندر که از راه جلگه به برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام رفته بودند، مانع او شدند. در این هنگام وی به مخاطرهٔ سختی افتاد، ولی راضی نشد تسلیم گردد. گفته میشود ایستادگی آریوبرزن یکی از چند ایستادگی انگشت شمار در برابر سپاه اسکندر بوده است. بر پایه یادداشتهای روزانه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام مورخ رسمی اسکندر، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام سال ۳۳۰ پیش از میلاد، نیروهای اسکندر مقدونی در پیشروی به سوی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام پایتخت آن زمان ایران، در یک منطقه کوهستانی صعب العبور ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در کهگیلویه) با یک هنگ ارتش ایران (۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر) به فرماندهی آریو برزن رو به رو شد و از پیشروی باز ایستاد. این هنگ چندین روز مانع ادامه پیشروی ارتش دهها هزار نفری اسکندر شده بود که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام و برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را پیشتر گرفته بود و در سه جنگ، برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام را شکست و فراری داده بود. سرانجام این هنگ با محاصره کوهها و حمله به افراد آن از ارتفاعات بالاتر از پای درآمد و فرمانده سرسخت آن نیز برخاک افتاد. مورخ دربار برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام نوشته است که اگر چنین مقاومتی در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در ( برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام کنونی عراق) در برابر ما صورت گرفته بود، شکست مان قطعی بود. در گوگمل با خروج غیر منتظره برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام از صحنه، واحدهای ارتش ایران نیز که در حال پیروز شدن بر ما بودند؛ در پی او دست به عقب نشینی زدند و ما پیروز شدیم. برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در جهت شمال شرقی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام فرار کرده بود و آریو برزن در ارتفاعات جنوب ایران و در مسیر برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام به ایستادگی ادامه میداد. نبرد سپاه آریوبرزن شگفت آور بود. آریوبرزن با شمار اندکی سوار و پیاده خود را به سپاه عظیم دشمن زد. گروهی بسیار از آنان را به خاک افکند و با اینکه بسیاری از سربازان خود را از دست داد، توانست حلقهٔ سپاه دشمن را بشکافد. او می خواست زودتر از برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام خود را به تخت جمشید برساند تا بتواند از آن دفاع کند. در این هنگام آن قسمت از سپاه اسکندر که در جلگه مانده بود، راه را بر او گرفت. لازم به یادآوری است که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام (به معنی درخشنده و بیمانند) خواهر آریوبرزن نیز فرماندهی بخشی از سپاهیان برادر را برعهده داشت و در کوهها راه را بر اسکندر بست . یوتاب همراه برادر به مقابله با سپاه اسکندر رفتند و به خاطر نبود نیروی کافی همگی به دست سپاه اسکندر کشته شدند. در کتاب اتیلا نوشتهٔ لویزدول امده که در آخرین نبرد او اسکندر که از شجاعت او خوشش آمده بود به او پیشنهاد داده بودکه تسلیم شود تا مجبور به کشتن او نشود ولی آریوبرزن گفته بود:(( شاهنشاه ایران مرا به اینجا فرستاده تا از این مکان دفاع کنم و من تا جان در بدن دارم از این مکان دفاع خواهم کرد.)) اسکندر نیز در جواب او گفته بود:((شاه تو فرار کرده .تو نیز تسلیم شو تا به پاس شجاعتت تو را فرمانروای ایران کنم.)) ولی آریو برزن جواب داده بود:((پس حالا که شاهنشاه رفته من نیز در این مکان می مانم و آنقدر مبارزه میکنم تا بمیرم))واسکندر که پایداری او را دیده بود دستور داد تا او را از راه دور و با نیزه و تیر بزنند.و آنها آنقدر با تیر و نیزه او را زدند که یک نقطهٔ سالم در بدن او باقی نماند.پس از مرگ او را درهمان محل به خاک سپردند و روی قبر او نوشتند "به یاد لئونیداس" مقایسهٔ آریوبرزن با همتای یونانی نبرد آریوبرزن درست ۹۰ سال پس از ایستادگی برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برابر ارتش برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام رخ داد که آن هم در ماه برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بود و از این نظر این دو واقعهٔ تاریخی بسیار همانند یکدیگرند. اما تفاوت میان مقاومت لئونیداس و ایستادگی آریوبرزن در این است؛ که برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام در ترموپیل، در محل بر زمین افتادن لئونیداس، یک پارک و بنای یاد بود ساخته و مجسمه او را برپا داشته اند و واپسین سخنانش را بر سنگ حک کرده اند تا از او سپاسگزاری شده باشد، ولی از آریوبرزن جز چند سطر ترجمه از منابع دیگران اثری در دست نیست.از شباهتهای مرگ لئو نیداس با آریوبرزن این است که هر دو در راه محافظت از یک معبر مردند و لئونیداس نیز مانند آریوبرزن حاضر به تسلیم نشدو خشایار شا دستور داده بود او را آن قدر با تیر و نیزه زدند تا از پا در آمد.و به دلیل همین شباهت در از خودگذشتگی او و آریوبرزن بود که اسکندر دستور داده بود روی قبر آریوبرزن بنویسند به "یاد لئو نیداس". منبع:ویکی پدیا جالب هست بدونید که تا الان فکر میکردند که اسکندر با تاکتیک های جنگی ارتش داریوش را شکست داد. ولی در جدیدترین پاپیروسی که کشف شده فهمیدند که خیانت ارتش داریوش در کار بوده و اون ها نجنگید. نبرد اصلی در افغانستان بود و نجنگیدن به عمد سرداران ارتش ایران باعث شکست ایران شد 1 لینک به دیدگاه
Mohammad Aref 120452 اشتراک گذاری ارسال شده در 20 آبان، ۱۳۸۹ جالب هست بدونید که تا الان فکر میکردند که اسکندر با تاکتیک های جنگی ارتش داریوش را شکست داد.ولی در جدیدترین پاپیروسی که کشف شده فهمیدند که خیانت ارتش داریوش در کار بوده و اون ها نجنگید. نبرد اصلی در افغانستان بود و نجنگیدن به عمد سرداران ارتش ایران باعث شکست ایران شد این منبعش چیه؟ 2 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده