zzahra 4750 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ جا گذاشتن کتاب در مکانهای عمومی رفتاری است که اکنون در ایتالیا و فرانسه هم رو به فزونی گذاشته. کسی که کتابش را در مکانی عمومی رها میکند، هویت خود را آشکار نمیکند و ادعایی هم بابت قیمت کتاب ندارد، اما یک درخواست از خواننده یا خوانندگان احتمالی بعدی دارد: “شما نیز بعد از خواندن کتاب، آن را در محلی مشابه قرار دهید تا دیگران هم بتوانند از این اثر استفاده کنند.” رول هورنباکر نخستین کسی بود که این حرکت را انجام داد. او یک فروشنده کامپیوتر در ایالت میسوری امریکا بود و نام این رفتار را Book Crossing گذاشت؛ یعنی کتاب در گردش. در فرانسه کتابهای در حال گردش از ۱۰ هزار جلد فراتر رفته است. این رفتار جدید را میشود به نوعی “کمپین کتابخوانی” یا “کمپین به اشتراک گذاشتن کتاب” در نظر گرفت؛ کمپینی که میتواند به مثابه یک پروژه فرهنگی قابل تامل باشد. حالا رفتار مذکور به قدری در غرب رواج یافته که کمکم از ترکیه نیز سر درآورده است. در ترکبوکو – یکی از شهرهای ساحلی ترکیه – کنار دریا قدم میزدم که کتابی روی شنها توجهم را جلب کرد. فکر کردم حتما صاحب کتاب فراموش کرده آن را با خود ببرد. برش داشتم و همینکه چشمم به صفحه اولش افتاد؛ از خوشحالی در پوست خود نگنجیدم. در صفحه اول کتاب یک نفر متن زیر را نوشته بود: “من این کتاب را با علاقه خواندم و آن را در همان مکانی که به آخر رسانده بودم رها کردم. امیدوارم شما هم از این کتاب خوشتان بیاید. اگر از آن خوشتان آمد بخوانید و گرنه در همان نقطهای که پیدایش کردهاید، بگذارید بماند اگر کتاب را خواندید شمارهای به تعداد خوانندگان اضافه کنید و با ذکر محل پایان مطالعه، در جایی رهایش کنید.” در همان صفحه دستخط سومین خواننده توجهم را جلب کرد: “خواننده شماره سه در ترکبوکو”. پس تا بهحال سه نفر که همدیگر را نمیشناسند این کتاب را خواندهاند. طبق اطلاعات موجود در همان صفحه، خواننده اول کتاب را در استانبول و خواننده دوم در شهر بُدروم مطالعهی آن را به پایان رسانده و رهایش کرده بود. برای این سنت جدید کتابخوانی سایت اینترنتیای راهاندازی شده تا علاقمندان بتوانند با عضویت در آن به رهگیری کتابهایی که رها کردهاند، بپردازند. توصیه میکنم سری به سایت برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام بزنید. طبق اطلاعات موجود در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار جلد کتاب که اطلاعاتشان در این سایت ثبت شده در حال گردش هستند. هدف گردانندگان سایت یاد شده، تبدیل کردن دنیا به یک کتابخانهی بزرگ است. از این به بعد اگر در کافه، در لابی هتل، یا سالن انتظار سینما کتابی را پیدا کردید، تعجب نکنید چون ممکن است با یک جلد “کتاب در گردش” روبرو شده باشید… (به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهر کتاب) میگم...فک کنین...که....چه...جالب....میشه....اگه: تو کشور ماهم این فرهنگ جابیفته!!! 36 لینک به دیدگاه
Gizmo 5887 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ چه کار جالبی!!!! نمیشه ما تو شهرای خودمون استارت اینکارو بزنیم؟!! من شاید زدم فکر کن کتابم از شمال راه بیفته سر از کویر مرکزی دربیاره 12 لینک به دیدگاه
pianist 31129 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ قبلا در موردش صحبت کردیم این قضیه خیلی جواب نمیده تو ایران ولی شاید تو یه فضای خاص مثل یه دانشگاه جواب بده... 14 لینک به دیدگاه
mIn 2294 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ قبلا در موردش صحبت کردیم این قضیه خیلی جواب نمیده تو ایران ولی شاید تو یه فضای خاص مثل یه دانشگاه جواب بده... اوهوم میگم موضوع آشنا بود شاید دانشگاه ( البته اونم سرعت چرخش پایینه ) هر ترم یه بار یه کتاب بچرخه ) ) 10 لینک به دیدگاه
zzahra 4750 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ چه کار جالبی!!!!نمیشه ما تو شهرای خودمون استارت اینکارو بزنیم؟!! من شاید زدم فکر کن کتابم از شمال راه بیفته سر از کویر مرکزی دربیاره آره خیلی باحال میشه...از اون موقع که این مطلبو خوندم عاشق این کار شدم قبلا در موردش صحبت کردیم این قضیه خیلی جواب نمیده تو ایران ولی شاید تو یه فضای خاص مثل یه دانشگاه جواب بده... ااا جددی؟ تکراری بود؟:shame: خوب میگم چه جوری به این نتیجه رسیدین که نمیشه؟ چرا نشه؟ 10 لینک به دیدگاه
Mahnaz.D 61915 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ اینجا همچین برنامه ای نیست. ولی جایی که من درس می خونم دو تا کار می کنن دانشجوها. 1) آخر ترم کتاباشونو به کتاب فروشی دانشگاه می فروشن با قیمت نصف و بعد اون کتاب می شه used. دانشجوی بعدی همون کتاب رو باز با قیمت پایین تر میاد می خره. تقریبا 3/1 براش در میاد اون کتاب. البته این رو هم فراموش نکنیم که قیمت کتاب خیلی بالاست. کتاب ریاضی این ترمم 300 دلار بود!:jawdrop: 2) کتابایی رو که ویرایشش قدیمی شده رو می ندازن تو یه جعبه ای توی دانشگاه( راستش یادم نمی یاد رو جعبه هه چی نوشته بود) بعد دانشجو های دیگه می تونن بیان اونو بردارن و استفاده کنن... در اصل مجانی می شه براشون. بعد همین دیگه 14 لینک به دیدگاه
mIn 2294 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ اینجا همچین برنامه ای نیست. ولی جایی که من درس می خونم دو تا کار می کنن دانشجوها.1) آخر ترم کتاباشونو به کتاب فروشی دانشگاه می فروشن با قیمت نصف و بعد اون کتاب می شه used. دانشجوی بعدی همون کتاب رو باز با قیمت پایین تر میاد می خره. تقریبا 3/1 براش در میاد اون کتاب. البته این رو هم فراموش نکنیم که قیمت کتاب خیلی بالاست. کتاب ریاضی این ترمم 300 دلار بود!:jawdrop: 2) کتابایی رو که ویرایشش قدیمی شده رو می ندازن تو یه جعبه ای توی دانشگاه( راستش یادم نمی یاد رو جعبه هه چی نوشته بود) بعد دانشجو های دیگه می تونن بیان اونو بردارن و استفاده کنن... در اصل مجانی می شه براشون. بعد همین دیگه ایول این خیلی خوبه و اینو میشه همه گیرش کرد 8 لینک به دیدگاه
میلاد 24047 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ چه کار جالبی!!!!نمیشه ما تو شهرای خودمون استارت اینکارو بزنیم؟!! من شاید زدم فکر کن کتابم از شمال راه بیفته سر از کویر مرکزی دربیاره کتابتو بزاری رو نیمکت نمکی میاد ور میداره میندازه تو گونیش کار به اونجا ها نمیکشه اینجا همچین برنامه ای نیست. ولی جایی که من درس می خونم دو تا کار می کنن دانشجوها.1) آخر ترم کتاباشونو به کتاب فروشی دانشگاه می فروشن با قیمت نصف و بعد اون کتاب می شه used. دانشجوی بعدی همون کتاب رو باز با قیمت پایین تر میاد می خره. تقریبا 3/1 براش در میاد اون کتاب. البته این رو هم فراموش نکنیم که قیمت کتاب خیلی بالاست. کتاب ریاضی این ترمم 300 دلار بود!:jawdrop: 2) کتابایی رو که ویرایشش قدیمی شده رو می ندازن تو یه جعبه ای توی دانشگاه( راستش یادم نمی یاد رو جعبه هه چی نوشته بود) بعد دانشجو های دیگه می تونن بیان اونو بردارن و استفاده کنن... در اصل مجانی می شه براشون. بعد همین دیگه اوهوم...اگه این بشه خیلی خوبه به ما هم اون اولش گفتند اینجوری میتونین کتاب دس دوم بخرین که دانشجو ها دادند به کتاب خونه ولی ما چیزی ندیدیم 15 لینک به دیدگاه
zzahra 4750 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ کتابتو بزاری رو نیمکت نمکی میاد ور میداره میندازه تو گونیشکار به اونجا ها نمیکشه آره با دوستم داشتیم دربارش حرف میزدیم...بعد دقیقا به همین نتیجه رسیدیم که آخرش کتابه سر از گونی نمکیا و اینجور جاها در میاره..... البته میدونم نباید انقد منفی نگر بودا..... 8 لینک به دیدگاه
Gizmo 5887 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ کتابتو بزاری رو نیمکت نمکی میاد ور میداره میندازه تو گونیشکار به اونجا ها نمیکشه نمکی,آدمای بپیچون و دودره باز؛آدمای بی فرهنگ کتاب خراب کن؛کسی که مضمون کتاب به مزاجش خوش نیادو بخواد مانع دست به دست گشتن و ترویجش بشه... آره؛همه اینا درست؛ولی بالاخره باید از یه جا شرو کرد...فوقش 10 سال اول 1000000 تا کتاب به باد میره...ولی دیگه تا زمان نوه نتیجه هامون فرهنگش جا میفته من از همین حالا تو فکر ایجاد سرگرمی واسه دوران سالمندیمم....بگردم تو شهر رو زمین کتاب پیدا کنم؛اصلن شاید وقتی پیر شدم همه اموالمو وقف این کار کنم؛کتاب بخرم و پخش و پلا کنم چشه مگه 6 لینک به دیدگاه
ne_sh67 1947 اشتراک گذاری ارسال شده در 30 شهریور، ۱۳۸۹ البته اگه لای ورق های کتاب سبزی خوردن و سبزی اش نپیچن!:persiana__hahaha: 6 لینک به دیدگاه
zzahra 4750 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ اوایل خیلی بدبین بودم به این موضوع که بشه همچین کاریو اینجاهم انجام داد ولی چند وقت پیش با این سایت آشنا شدم که خیلی کار جالبی کرده: برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اغلب بعد از اینکه یک کتاب رو میخونیم، آنرا در کتابخانه میگذاریم و ممکنه که تا مدتها بدون اینکه استفاده بشه، همانجا بمونه. پیشنهاد ما اینه که کتابهایی که مدتها در کتابخانهها خاک میخورند و فکر نمیکنید بخواهید دوباره مطالعشون کنید را، به یک سفر قشنگ و پر هیجان بفرستید. دوست دارید بدونید چطوری؟ کتاب را بر میداریم، گرد و خاکش را میگیریم، یک بار دیگر ورقش میزنیم و تمام حرفهایی که برامون داشته و لحظاتی را که باهاش گذروندیم را مرور میکنیم و بعد ازش خداحافظی میکنیم و برای شروع سفر میدیمش به یه دوست، یه دوست که میدونیم خوشحال میشه این کتاب رو بخونه. دوستمون هم بعد از خوندن کتاب همین کار را میکنه، به این ترتیب کتابی که قرار بود همین طوری حرفهاش رو توی دلش نگه داره و تو کتابخونه خاک بخوره تا شاید یه روزی یکی بیاد و دوباره بخوندش، کلی دوست تازه پیدا میکنه. این کار مثل هدیه دادن میمونه، هدیهای که نه به یک نفر، که به چندین نفر میدیم، یه هدیه که مدتهای زیاد و شاید حتی تا بعد از رفتن ما هنوز داره میگرده،دوستهای تازه پیدا میکنه، با خیلیها حرف میزنه، زندگیهای زیادی رو لمس میکنه و روی خیلی از فکرها تاثیر میذاره. دل کندن از کتابتون کار سختیه؟ غصه نخورید، از کتابتون بیخبر نمیمونید، در واقع سایت کتاب مسافر برای همین درست شده. قبل از شروع سفر روی کتابتون یکی از برچسبهای سایت رو بچسبونید. ما به مسافر شما یک کد منحصر به فرد هم میدیم که باید روی برچسبش نوشته بشه. هر کس که کتاب شما دستش میرسه و اون رو میخونه میتونه از طریق سایت خبر بده. سایت هم شما را خبردار میکنه که مسافرتون الان کجاست؟ تا حالا چند تا دوست پیدا کرده؟ و چند تا شهر رو دیده؟ فکر نمیکنید که داشتن یک کتاب مسافر بهتر از داشتن یک کتاب کتابخونه نشین خاک گرفته است که شاید هرگز دوست تازهای پیدا نکنه؟ 7 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ والا ما این سنت حسنه رو یه بار اومدیم بین رفقامون اجرا کنیم، من یه کتاب خریدم بدم به Keyvan64 تا چرخه شروع بشه، یکی از دوستان کتاب رو از کیوان گرفت بعد کتاب رو پیچوند و چرخه ناقص موند! :icon_pf (34): 8 لینک به دیدگاه
zzahra 4750 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ والا ما این سنت حسنه رو یه بار اومدیم بین رفقامون اجرا کنیم، من یه کتاب خریدم بدم به Keyvan64 تا چرخه شروع بشه، یکی از دوستان کتاب رو از کیوان گرفت بعد کتاب رو پیچوند و چرخه ناقص موند! :icon_pf (34): اون دوست رو به من معرفی کنید تا خودم با روش های مخصوص خودم (:167:) کتاب شما رو به چرخه بازگردونم چه معنی داره اصن؟ 4 لینک به دیدگاه
Neutron 60966 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ اون دوست رو به من معرفی کنید تا خودم با روش های مخصوص خودم (:167:) کتاب شما رو به چرخه بازگردونم چه معنی داره اصن؟ ما اون دوستمون رو 4 سال نتونستیم روش تاثیری بذاریم ... باورت نمیشه ولی 5 نفر بودیم رفتیم انقلاب کتاب رو خریدم! (خودم نسخه شو ندارم!!!) دادم کیوان، اون گفت من اول میخونم، کیوان هم داد به اون ، دیگه رفت که رفت! 3 لینک به دیدگاه
Atre Baroon 19624 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ من همچین کاری نمیکنم...چون کتابامو با عشق میخرم و به هرکیم کتابمو امانت میدم دیگری اثری ازش پیدا نمیشه چون طرف کتاب منو داده به یکی دیگه و اونم داده به یکی دیگه و همین طور الی آخر!!! 8 لینک به دیدگاه
keyvan64 3123 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ ما اون دوستمون رو 4 سال نتونستیم روش تاثیری بذاریم ... باورت نمیشه ولی 5 نفر بودیم رفتیم انقلاب کتاب رو خریدم! (خودم نسخه شو ندارم!!!) دادم کیوان، اون گفت من اول میخونم، کیوان هم داد به اون ، دیگه رفت که رفت! آقا من یه کتاب خیلی خوب دارم (یه جورایی میتونم بگم کشفش کردم) که حتماً باید شما ها هم بخونید.. وزارت ارشاد اجازه ی چاپش رو نمیده..فوق العادست... پایه هستید با همین کتاب «گردش کتاب» رو شروع کنیم؟؟؟ منم اون یکی کتاب رو از حمید هر جور شده میگیرم... 6 لینک به دیدگاه
hodaa 5488 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ من همچین کاری نمیکنم...چون کتابامو با عشق میخرم و به هرکیم کتابمو امانت میدم دیگری اثری ازش پیدا نمیشه چون طرف کتاب منو داده به یکی دیگه و اونم داده به یکی دیگه و همین طور الی آخر!!! تایید میشه و اینکه هیچ کدوم هم نخوندن....یکی اومده دیده کتاب من و پیش دوستمه گفته ا....چه کتاب خوبی ببرم بخونم....اونم گفته باشه بخون بده بعد که من خوندم میدم صاحبش....اما این چرخه همینطور ادامه داشته راستش من کتاب و فیلممام مثل بچه هامن......ترجیح میدم برم واسش بخرم تا اینجوری کتاب عزیزم و از دست بدم 4 لینک به دیدگاه
sookut 13735 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ چه کار جالبی!!!!نمیشه ما تو شهرای خودمون استارت اینکارو بزنیم؟!! من شاید زدم فکر کن کتابم از شمال راه بیفته سر از کویر مرکزی دربیاره زود یه عده جمع میکنن میبرن کنار خیابون میفروشن 5 لینک به دیدگاه
keyvan64 3123 اشتراک گذاری ارسال شده در 12 مرداد، ۱۳۹۰ در پاسخ به عطر بارون؛ هدا جان و سکوت خب قرار نیست ما هم کنار ساحل کتاب رو رها کنیم.. قبول دارم هنوز فرهنگ اینکار جا نیفتاده..نمونه بازش اتوبوس های شهری تهران که حتی به کتاب های جیبی هم رحم نمیشه... اما در عوض میتونیم این فرهنگ رو در بین کسایی که میدونیم اهل مطاله هستن + امانتدار هستند + خوش قول هستند ترویج کنیم تابه تدریج گسترش پیدا کنه.. حالا ما انجام میدیم شما کیف کنید 7 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده