رفتن به مطلب

کشف منظومه‌ای عجیب در فاصله‌ی ۲۵۰ سال نوری از زمین


ارسال های توصیه شده

4590ea7f54a6cd1209c598b842d382c1_XL.jpg

 

 

این سیستم شامل پنج ستاره است که توسط نیروی جاذبه در کنار هم قرار گرفته‌اند. دو عدد از این ستاره‌ها به صورت هم‌زمان دور یک دیگر می‌چرخند و به قدری فاصله‌ی کمی نسبت به هم دارند که دارای جوی مشترک هستند.دو عدد دیگر از ستاره‌ها نیز دور هم می‌چرخند اما فاصله‌ی این دو زیاد بوده و در حدود ۲.۹ میلیون کیلومتر است. همچنین ستاره‌ای دیگر در اطراف چهارستاره‌ی دیگر قرار دارد که به نظر می‌رسد به دور هیچ ستاره‌ای نمی‌چرخد.

 

AAcILpH.img.jpg

 

 

گروهی از منجمان از دانشگاه اپن در بریتانیا موفق به کشف این سیستم شده‌اند که نام رسمی آن 1SWASP J093010.78+533859.5 است.

 

 

چگونه منجمان می‌توانند فاصله‌ی ۲۵۰ سال نوری را مورد بررسی قرار دهند؟

 

 

 

AAcJ8fv.img.gif

 

از یک تلسکوپ بر روی زمین، این ستاره‌ها مانند نقطه‌ای نورانی مشاهده می‌شوند. برای بررسی رفتار این نقاط نورانی منجمان نیاز به تحلیل‌های بیشتری دارند.در بررسی این سیستم، محققان از داده‌های حاصل از تلسکو‌پ‌هایی در جزیره کانری و آفریقای جنوبی، نور تابیده شده از نقاط نورانی را در طی زمانی مشخص، بررسی کردند. اگر دو ستاره به طور منظم دور هم بچرخند، در زمان‌های مشخصی جلوی یکدیگر را خواهند گرفت و به این دلیل از روی زمین موفق به مشاهده‌ی یکی از آن‌ها نخواهیم شد.با استفاده از این روش، منجمان ابتدا گمان می‌کردند که این سیستم شامل دو ستاره است اما تحلیل‌ها و محاسبات بیشتر نشان دادند که دو جفت دیگر نیز در نزدیکی آن‌ها قرار دارند. در نهایت آن‌ها موفق به کشف ستاره‌ای دیگر نیز شدند که بدلیل عدم چرخش دور ستاره‌های دیگر مانع تابیده شدن نور از سمت آن‌ها نمی‌شود.محققان معتقدند که در این سیستم عجیب، احتمال حضور سیاره‌هایی که دور یک یا چند عدد از این ستاره‌ها می‌چرخند، وجود دارد. آن‌ها اعتقاد دارند این ستاره‌ها از صفحه‌ای دایره‌ای شکل و گازی بوجود آمده‌اند و امیدوارند با بررسی بیشتر این سیستم، اطلاعات بیشتری در مورد نحوه‌ی به وجود آمدن ستاره‌ها بیابند.

 

منبع :

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...