رفتن به مطلب

ترینهای محیط زیست ایران


ارسال های توصیه شده

[h=2]شهداد کرمان گرمترین نقطه جهان[/h]

343903_MypWWI2e.jpg

 

منطقه ای در بیابان لوت کرمان از سوی ناسا وکارشناسان داخلی به عنوان گرمترین نقطه دنیا اعلام شد.

بعد از اعلام نظردکترکردوانی پدرکویر شناسی ایران و تائید ناسا ، پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران به عنوان گرمترین نقطه جهان در این منطقه برافراشته شد.

 

دکتر کردوانی گفت : این منطقه که در۱۴۵کیلومتری حاشیه غربی بیابان لوت در بخش شهداد کرمان واقع شده است بعد از تائید ناسا و با حضور ۴کارشناس داخلی به عنوان گرمترین نقطه جهان معرفی شد.

پدر علم کویر شناسی ایران با اشاره به اینکه دمای خاک این منطقه تا۱۰۰درجه سانتیگراد هم افزایش یافته است افزود : این منطقه همچنین با ۵۶تا۹۰ مترارتفاع از سطح دریا به عنوان پست ترین نقطه فلات داخلی ایران نیز شناسایی شده است.

کلوتها یا تپه های شنی منطقه شهداد در حاشیه غرب بیابان لوت واقع شده و به صورت دالانهای موازی است که گاهی ارتفاع آن به ۲۰۰ متر هم می رسد .

لینک به دیدگاه

جنگل ابر سمنان از قدیمی‌ترین جنگل های زمین

قدیمی‌ترین، خوش آب و هوا ترین، بکر ترین و البته بدون شک زیباترین جنگل ایران با گونه های نادر گیاهی و جانوری در35 کیلومتری شمال شرق استان سمنان و 50 کیلومتری شمال شرقی شهر شاهرود قرار دارد. جنگل ابر سمنان از قدیمی‌ترین جنگل های روی زمین محسوب می‌شود و به این دلیل به این نام نامیده شده است که در تمام طول سال اقیانوسی از ابر این جنگل جزیره مانند را در بر گرفته است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

ابرها در این جنگل تا نزدیکی درخت ها پایین می‌آیند و وقتی در جنگل راه می‌روید احساس می‌کنید مشغول پیاده روی روی ابرها هستید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

این جنگل به اعتقاد خیلی از گردشگردان و دوست داران طبیعت از زیباترین و منحصر به فرد ترین چشم اندازهای طبیعی ایران زیبا محسوب می‌شود و 35 هزار هکتار وسعت دارد. درجه حرارت در این جنگل حتی در ماه های گرم سال پایین است و وجود چشمه سارهای فراوان هم از دیگر ویژگی های این جنگل است؛ جنگلی که تقریبا مرز استان سمنان و گلستان است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

از بعد ازظهر به بعد تا نیمه‌هاى شب هوا در این جنگل رو به سردی می‌رود و گردشگران احساس می‌کنند سوار بر کشتی جنگل روی اقیانوس ابرها شناور هستند. در دل و مرکز جنگل خبری از انسان و زندگی انسانی نیست اما در ابتدای جنگل چوپان‌های گلستانی را می‌بینید که می‌گویند گیاهان دارویی این جنگل کم نظیر است. بنابراین گیاه شناسان برای دیدن و بررسی این نوع گیاهان راهی جنگل ابر می‌شوند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

جنگل ابر در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر و در استان گلستان در کنار روستای ابر قرار دارد. به روایتی دیگر جنگل ابر در 50 کیلومتری شمال شرق شاهرود، در مسیر جاده شاهرود به آزادشهر، استان گلستان و در روستای ابر قرار دارد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای رفتن به جنگل ابر در صورتی که ماشین شخصی ندارید می‌توانید به سراغ تورهای دو روزه آژانس های مسافرتی بروید وبا صرف هزینه ای بین 65 تا 75 هزار تومان دو روز را در جنگل ابر به سر ببرید و لذت زندگی در خانه‌های روستایی، گشت و پیاده روی در باغ‌های زیبای روستا و شب نشینی داخل جنگل در کنار آتش را تجربه کنید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

اگر قصد کردید به جنگل ابر سفر کنید حتما کفش مناسب، کوله پشتی سبک، پانچو؛ لباس ضد باران٬ لباس گرم، بطری آب، زیر انداز، کیسه خواب، چراغ قوه، کرم ضد آفتاب، عینک و کلاه، صندل یا دمپایی همراه داشته باشید.

لینک به دیدگاه

[h=2]سرو ابرکوه (ابرقو)، مسن ترین موجود زنده ایران[/h]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

«سرو چهار هزار و پانصد ساله»، «مسن ترین موجود زنده ایران»، «دومین درخت کهنسال و ارگانیسم زنده جهان»، «دومین اثر طبیعی ایران ثبت شده در فهرست میراث ملی» تنها چند عنوان مهم از سرو کهنسال ابرکوه که می تواند به عنوان یک اثر طبیعی، ایران، یزد و شهرستان ابرکوه و فرهنگ ایران زمین را به جهان معرفی کند اما متاسفانه به درستی به جهان و حتی ایرانیان معرفی نشده است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

موضوع معرفی کهن ترین درخت ایران قابل حل و پی گیری است اما طرفداران محیط زیست و میراث فرهنگی و برخی از کارشناسان بارها هشدار داده اند خطر سهل انگاری و برنامه ریزی غیرکارشناسی سرو کهنسال ابرکوه را تهدید می کند و این سوال مطرح است که این یادگار چهار هزار و پانصد ساله ایران، آیا به روزهای پایانی خود نزدیک می شود؟ فاجعه ای که هرگز قابل بخشش و یا چشم پوشی نیست، فراموش نکنیم که سرو چند هزار ساله قابل کاشت مجدد نیست!!!

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

درباره درخت «سرو ابرکوه»

 

«سرو ابرکوه»(سرو ابرقو) که با نام «پارسیک» شناخته می شود و در قسمت جنوب غربی شهر ابرکوه واقع شده و شهرت و اهمیت تاریخی به شهر ابرکوه داده است.

 

در منابع نقل شده است : دارای تنه ای با قطری در حدود 5/4 متر، محیط تنه آن در روی زمین به یازده و نیم متر می رسد، شاخه هایی با قطر 85/1 متر ، ارتفاع 35 متر و محیط آن 18 متر است.

 

سرو کهنسال ابر کوه با نام فارسي «زربين» و نام علمي «Cupresus Sempervirens Var.horizontalis» در حوزه استحفاظي استان يزد و در شهر ابر کوه واقع شده است

 

سرو ابرکوه برابر مصوبه مورخ 27/12/1382 شورايعالي حفاظت محيط زيست بعنوان اثر طبيعي ملي اعلام وصيانت از اين گنجينه ژني در حوزه اختيارات محيط زيست قرار گرفت و بعد از قله سرفراز «دماوند» در تهران، «سرو ابرکوه» دومين اثر طبيعي ايران است که در فهرست ميراث ملي به ثبت رسيده است.

 

 

 

در مورد شهرستان ابرکوه(ابرقو)

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

طبق آخرین آمار اعلام شده:شهرستان ابر كوه با وسعت 6 هزار كيلومتر مربع و در فاصله 140 كيلومتري غرب يزد و در مسير اصلي يزد،شيراز قرار دارد. فاصله اين شهر تا شيراز 300 كيلومتر و تا اصفهان 280 كيلومتر است.moz-screenshot.png

آنچه مسلم است اینکه این شهر که هم اکنون مانند گذشته دورش از رونق برخوردار نیست، ابرکوه روزگاری از جمله مراکز پرآوازه و مشهور بوده‌است. آثار باستانی و تاریخی زیادی از روزگاران گذشته در این مکان بجای مانده‌است که نشان از تاریخ کهن منطقه دارد.

 

 

 

تخمین عمر «سرو ابرکوه»

 

اولین موضوعی که در پژوهش پیرامون سرو کهنسال ابرکوه برخوردم، عمر آن است که از عمری معادل چها رهزار سال تاهشت هزار سال عنوان شده است اما به طور یقیین همگان، بر حداقل سن 4500 سال برای سرو ابرکوه اتفاق نظر دارند و آن را عنوان دومین درخت کهنسال جهان می شناسند.

 

در اوایل سال 2010 میلادی چاینادیلی درگزارشی ویژه، نام ده درخت کهنسال دنیا را اعلام کرد که در میان آنها، «سرو ابرکوه» با 4هزار سال قدمت در استان یزد در رده دوم این لیست به چشم می خورد و به عنوان دومین اورگانیسم زنده روی زمین است ..

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

«مسوسلاه» در کوهستان‌های «کالیفرنیا- آمریکا» با سنی معادل 4هزار و 800 ساله کهنسال ترین میراث طبیعی دنیا قرار گرفته است. درختی به نام « آلرک» در «پارک ملی شیلی» با 3600 سال عمر در ردیف سوم و درخت سروی به نام «سناتور» با 3400 سال عمر در «پارک ملی فلوریدا» در رده چهارم قرار دارند.

 

چند سال پیش هم دانشمندان کشور ژاپن و روسیه پس از بازدید از «سرو ابرکوه» عمر آن را تا 8 هزار سال تخمین زدند اما «الکساندر روف»، دانشمند روسي عمر اين درخت را بین چهار هزار تا چهار هزار و پانصد سال برآورد کرده است.

 

 

 

«سرو ابرکوه» در سفرنامه ها

 

سرو ابرقو و دیگر سروهای کهن ایران، در کتب و سفرنامه ها مختلف عنوان شده است و جالب این است که در مجموع مطالب و اطلاعات در مورد این سرو کهنسال در منافع غیرفارسی بیشتر از منابع فارسی وجود دارد.

 

«مارکوپولو» در خاطرات سفرش به ایران می نویسد: «یکی از چند سروی که در ایران دیده ام سرو خوش بالای ابرکوه است که همچون آبشاری سبز از آسمان بر روی زمین تنیده ابرکوه فرو می آید و از هر طرف که وارد ابرکوه شوی سرو کهنسال و پرطراوت مانند چراغ دریایی سبزی ما را به بندر دریای کویر و خورشید تابان فرا می خواند».

.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

«حمدالله مستوفی» هم در کتاب «نزهت القلوب» که در سال 740هجري قمري تاليف شده است ، درباره اين سرو آورده است :« آنجا سروی است که در جهان شهرتی عظیم دارد. چنانچه سرو کشمیر و بلخ شهرتی داشته و اکنون این از آنها بلندتر و بزرگتر است.»

 

 

 

باورها و اعتقادات مردم

 

درباره تاریخ و قدمت «سرو ابركوه» افسانه‌ها و داستان‌هايي نقل مي‌شود كه اغلب سند و مرجع علمي مقبولي ندارند ولي برخی از شواهد تاريخی را می توان در نوشته‌هاي پراكنده جستجو كرد. برخی از تخمین ها علمی بوده اما اکثر افسانه ها به واقعیت نزدیک نیست.

 

 

 

کاشت توسط پسر نوح

 

برخي مورخان معتقدند نهال اين درخت را «يافث» ، «پسر نوح نبی» پس از طوفان معروف، در محل فعلی غرس نموده است. یافِث در عهد عتیق به عنوان یکی از پسران نوح نامیده شده است. در میان مردم او به عنوان جوان‌ترین پسر نوح معروف گشته ولی برخی متون او را پسر ارشد نوح می‌دانند. او و همسرش از جمله کسانی بودند که سوار کشتی نوح شده و نجات یافتند.

 

 

 

کاشت توسط اصحاب رس:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

مردم ابرکوه می‌گویند «سرو ابرکوه» یکی از آن دوازده درختی است که «اصحاب رس» می‌پرستیدند. «اصحاب رس» قومی درخت‌پرست بودند و به دعوت پیامبرشان اعتنایی نکردند تا عذاب الهی شامل بادهای سرخ و شعله‌ورشدن زمین زیر پایشان دامنشان را گرفت.

 

 

 

کاشت توسط زرتشت

 

در اسطوره‌های ایرانی «سرو ابرکوه» را با عنوان «درخت زرتشت» یاد کرده اند و کاشت این سرو را به «زرتشت» نسبت می دهند و معتقدند که زرتشت، وقتی در اسفندماه به ابرکوه رسید، بذر سرو را در این دشت کاشت و به مردم این شهر نوید داد که درختی ماندگار در شهرشان خواهند داشت که تاریخ پادشاهان را از سر می گذراند در کتب چنبن آمده است.«زرتشت ، چون موسم اسپند به ابرکو رسید، با دست خود بذر سرو بر این دشت فشاند و بر مردمان نوید داد که درختی در آن میان بماند تا ببیند درفش فرزندش بهرام، پادشاه صبح دم رستاخیز را.»

 

 

 

سرو ابرکوه، نماد ایرانیان

 

نماد سرو به عنوان یکی از نمادهای مهم در ایران باستان شناخته می شود در نگاره ها و آثار باستاني مانند حجاري هاي دوره هخامنشي در تخت جمشيد، نماد درخت و به طور خاص، سرو آورده شده است.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

در فرهنگ ایرانیان قدیم آمده است :«سرو به دليل آن که درختي هميشه سبز است ، همواره در ايران اهميت خاصي داشته است و سرو 5هزار ساله ابرقو نيز که آن را سرو زرتشت مي نامند، نمادي از همين امر به شمار مي رود»

 

در پارچه بافي ها هم به گونه اي گياه ، درخت و همان سرو خميده که بعدها در فرهنگ ايراني ترمه ناميده شده ، ديده مي شود. سرو ابرقو در ديگر هنرهاي ايراني نيز به چشم مي خورد.

 

مينياتور بهترين مجال براي شناسايي اين درخت کهنسال است که به شکلي منحصر به فرد در آثار هنرمندان اين مرز و بوم جلوه کرده است. سرو ابرقو، اين نگين سبز کوير ايرانيان در تمامي جهان به عنوان نمادي از زندگي و زيبايي معرفي شده است.

 

 

 

پایان قصه «سرو ابرکوه»

 

طبق مکاتبه با یکی از فعالان محیط زیست در مورد وضعیت فعلی «سرو ابرکوه» داشتم وی چنین پاسخی را برایم ایمیل کرد: موضوع «سرو ابرکوه» موضوع تازه ای نیست اما بی مهری مسوولین امر هر روز روبه فزونی است در حالی که سه نهاد سازمان متولی حفاظت از میراث ملی، سازمان محیط زیست و شهرداری ابرکوه حفاظت از این اثر ملی را برعهده گرفتند، مشکلات زیادی از جمله خطرات زیست محیطی آن را تهدید می‌کند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
shadow_top_edge.gif

«سرو ابرکوه» در یک محوطه باز شهری قرار گرفته است. هرچند روزگاری این درخت در یک باغ واقع شده بود، اما به ابتکار شهرداری ابرکوه و به خیال این‌که سرو را بیشتر معرفی کند، آن را وارد فضای محصور شهری کرد.

 

با برچیدن باغ ،مشکلات سر ابرکوه آغاز شد. ابتدا دور آن دیواری کشیدند، اما سازمان محیط زیست دیوار را برچید. سپس با احداث خیابان جدیدی، عبور و مرور وسایل نقلیه از کنار سرو را محیا کردند و از آن زمان نه تنها محیط اطراف زندگی این درخت کهنسال آلوده شد که با عبور وسایل نقلیه سنگین لرزه بر تن و ریشه این درخت هم افتاد.

 

پس از جدا کردن سرو از باغی که آن را محصور کرده بود، طرح‌های متنوعی برای ساماندهی درخت انجام دادند. اما به دلیل حضور سه متولی در حفاظت و نگهداری از این درخت، تمامی طرح‌ها یا نمیه‌کاره رها شد و یا در هنگام اجرا به بن‌بست‌های کارشناسی برخورد.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

[TABLE]

[TR]

[TD]

[/TD]

[TD=width: 10]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: left]

[/TD]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

سخن آخر

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
shadow_top_edge.gif

فراموش نکنیم فراتر از پتاسیل عظیم جذب گردشگر داخلی و توریست خارجی و معرفی بیشتر میراث فرهنگی شهر ابرکوه، استان یزد و حتی ایران که حاصل حضور این درخت کهن در ابرکوه است؛ به نظر می رسد وظیفه ملی و حتی بین اللمللی ماست که از این اثر و میراث ملی پاسداشت کنیم.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

هنوز قابل درک نیست درحالی که سرو ابرکوه که به عنوان گنجی تجدید ناپذیر در کویر ایران محسوب می شود، اما مسوولین امر، به راحتی از مسائل مربوط به این درخت چند هزارساله می گذرند، البته این موضوع در مورد شش هزار و پانصد اثر تاریخی دیگر استان یزد هم صادق است به گونه ای که متاسفانه هر روز شاهد تخریب یکی از اماکن هستم.

 

شاید همانطور که توسط یکی از اعضای شورای شهر اسلامی یزد دستور داده شده که بافت قدیم را یکجا تخریب کنیم، کافیست این سرو را به آتش بکشیم و خیال خود و فعالان محیط زیست و میراث را راحت کنیم و به کودکانمان که بزرگ شدند بگویم «سرو چهار هزار و پانصد ساله ابرکوه تنها افسانه بوده است و...

 

 

 

لینک به دیدگاه

یوز پلنگ،سریع ترین پستاندار دنیا(یوز ایرانی سریعتره)

 

 

 

یوزپلنگ سریع ترین پستاندار دنیاست . یوزپلنگ با بدن باریک و پاهای کشیده ، ترکیبی بی نقصی برای دویدن و جهیدن دارد . یوزپلنگ ها در علفزار های افریقا و مناطقی از اسیا زندگی میکنند

 

نام فارسی : یوزپلنگ

نام انگلیسی : Cheetah

نام علمی : Acinonyx jubatus

وضعیت گونه : اسیب پذیر

یوزپلنگ ها بر خلاف شیر ها و پلنگ ها که در روز استراحت میکنند ، روز ها به شکار بز کوهی ، غزال،خرگوش صحرایی و جوندگان میرود. یوز پلنگهای نر معمولا در گروه های چهار یا پنج تایی زندگی میکنند و به شدت از قلمرو خود محافظت میکنند

یوزپلنگ ماده به غیر از زمانی که توله ها را بزرگ میکند در سایر اوقات تنها زندگی مکند

سریع مثل باد

یوزپلنگ در مسافت های کوتاه ، تا سرعت 100 کیلومتر در ساعت میتواند شکارش را تعقیب کند که این سرعت خیلی بیشتر از سریع ترین دونده ی انسان که اوسین بولت هست می باشد

یوزپلنگ از حالت ساکن ظرف مدت 3 ثانیه به حداکثر سرعت خود میرسد که از بیشتر ماشینهای فرمول 1 بیشتر است

مخفیگاهی بین علفها :یوزپلنگ ماده برای اینکه توله های تازه متولد شده اش را از پلنگ ها کفتار ها و دیگر شکار چیان در امان نگه دارد هر چند روز یکبار مخفیگاه انها را تغییر می دهد.

توله ها تا بیست ماهگی با مادرشان زندگی میکنند . انها مو های بلند وخاکستری رنگی روی پشتشان دارند که برای مخفی شدن بین علفها به انها کمک میکند.

شکار غزال : غزال ها و قتی یوزپلنگی را می بینند ، پا به فرار میگذارند. یوز پلنگ هم به دنبال آنها میدود اما اگر تا دو دقیقه نتواند یکی از انها را بگیرد خسته می شود و از شکار صرف نظر میکند

مشخصات کلی (افریقا و اسیا ) وزن 65 تا 85 کیلو گرم و طول 1 تا 1/3 مباشد

 

220px-Cheetah_with_impala.jpgیوز پلنگی در حال شکار

 

2Q==

لینک به دیدگاه
  • 3 هفته بعد...

[h=1]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/h]

در ترکيب نمکهاى موجود در غار نمکدان قشم عناصرى همانند منيزيم بکار رفته که علاوه بر درمان بيمارى‌هاى تنفسى به عنوان نمک طبى نيز مورد استفاده ورزشکاران قرار مى‌گيرد.

غار نمکدان قشم يکى از شاهکارهاى عالم خلقت است که نام آن به عنوان بخشى از ژئوپارک جزيره قشم که تنها ژئوپارک ايران و خاورميانه محسوب مى‌شود، در ليست سازمان يونسکو و ژئوپارک‌هاى جهانى به ثبت رسيده است.

 

به گزارش ايسنا، بزرگترين غار نمکى جهان با ارتفاع 237 متر و طول بيش از شش کيلومتر با داشتن قنديل ها و بلورهاى نمک در داخل و جريان آب نمک در بيرون آن در90 کيلومترى شهر قشم منظره‌اى زيبا و دلپذير از شگفتى‌هاى عالم خلقت را به نمايش گذاشته است.

 

اين غار داراي چندين تالار بزرگ وکوچک است که اولين تالار آن در فاصله 670 متري ورودي غار قرار دارد.

 

از داخل غار نمکدان، آب زيرزميني مي‌جوشد که با خارج شدن از غار به صورت چشمه نمک در دامنه کوه ظاهر مي‌شود و در گودالي جمع مي‌شود و مانند برف زمستاني خودنمايي مي‌کند.

 

غار نمکى قشم به عنوان يکى از شاهکارهاى عالم خلقت در منطقه گرم و نيلى حاشيه خليج آبى هميشه فارس در جنوبى‌ترين نقطه ايران اسلامى، در 90 کيلومترى جنوب باخترى قشم واقع شده است.

 

مديرکل ميراث فرهنگى، صنايع دستى و گردشگرى سازمان منطقه آزاد قشم با اشاره به اهميت سايتهاى ويژه گردشگرى جزيره قشم به ايسنا گفت: غار نمکدان را به دليل داشتن بهترين نوع نمک، محل مناسبى براى بيماران مبتلا به آسم و ناراحتى‌هاى تنفسى مى‌دانند.

 

تورج امانى خاطر نشان کرد: در ترکيب نمکهاى موجود در غار نمکدان قشم عناصرى همانند منيزيم بکار رفته که علاوه بر درمان بيمارى‌هاى تنفسى به عنوان نمک طبى نيز مورد استفاده ورزشکاران قرار مى‌گيرد.

 

وى در تجليل از زيبايى‌هاى غار نمکدان قشم همچنين گفت: يکى از ويژگى‌هاى اين غار، عدم تشابه نقاط مختلف آن با يکديگر است، به طورى که هر قسمت اين غار از زيبايى منحصر به فردى برخوردار بوده که با نقاط ديگر آن کاملا متفاوت است.

 

مسئول واحد سمعى و بصرى سازمان منطقه آزاد قشم که بارها با ورود به غار نمکدان، جلوه‌هاى زيبايى از اين اثر بى‌نظير خلقت را به تصوير کشيده است، مى‌گويد: افراد عادى در سفر به غار نمکدان به دليل نداشتن وسايل فنى تنها امکان پيمايش 100 متر از بزرگترن غار نمکى جهان را پيدا مى‌کنند.

 

احمد بازماندگان به ايسنا، گفت: همين ميزان ورود به غار نمکدان قشم نيز از چنان ارزشى برخوردار است که بازديدکنندگان را بار ديگر براى تماشاى آثار طبيعى به اين جزيره زيبا مى‌کشاند.

 

جلوه‌هاى زيباى طبيعى عالم خلقت با شکل‌ها و رنگهاى مختلف در جاى جاى غار نمکدان قشم خودنمايى مى‌کند و قنديل‌هاى اين اثر طبيعى که از بالا به پايين و از پايين به سمت بالا کشيده شده، در کنار درياچه کوچکى که در ورودى غار قرار گرفته است، تحسين هر گردشگرى را بر مى‌انگيزد.

 

انعکاس پديده‌هاى شگفت انگيز غار نمکدان قشم نيز از طريق آب شور داخل غار جلوه‌اى زيبا و منحصر به فرد از شگفتى‌هاى خلقت را در سفر به بزرگترين غار نمکى جهان به تماشا گذاشته است.

 

2Q==

 

images?q=tbn:ANd9GcQ4WBM4lHmavNL6HjzU7mZE0yBRtZV9Xr9awoXKECiu49H2XRDq

لینک به دیدگاه
  • 4 هفته بعد...
ارسبارانم خیلی قشنگ و جالبه میشه تو لیستت باشه؟:ws38:

 

[h=1]منطقه حفاظت شده ارسباران (دارای بیشترین تنوع گونه ای، میشه گفت حتی در جهان)[/h]

مشخصات و شرایط جغرافیایی منطقه حفاطت شده ارسباران:

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: منطقه حفاظت شده ارسباران با وسعت ۸۰۶۵۴ هکتار در شهرستانهای کلیبر و خداآفرین قرار داشته و از سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه شکار ممنوع، در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقه حفاظت شده ارسباران و از سال ۱۳۵۵ به عنوان ذخیرگاه زیستکره تحت مدیریت قرار گرفته است.

پارک ملی ارسباران با وسعت ۸,۹۴۱ هکتار بخشی از منطقه حفاظت شده ارسباران در شهرستانهای کلیبر و خدا آفرین در استان آذربایجان شرقی است که از سال ۱۳۴۶ به عنوان منطقه ممنوعه شکار و در سال ۱۳۵۲ به عنوان منطقه حفاظت شده ارسباران و از سال ۱۳۵۵ به عنوان ذخیرگاه زیستکره تحت مدیریت قرار گرفته است و پس از قابلیت سنجی طی مصوبه شماره ۳۷۰ شورای عالی محیط زیست (کمیسیون زیر بنائی دولت) مورخ ۱۳۹۱/۲/۳۱ به پارک ملی ارتقا می یابد.

بیشترین ارتفاع مربوط منطقه به سحراما داغی که ۲۸۸۷ متر ارتفاع دارد و پست ترین ارتفاع در قسمت شمال شرقی و حاشیه رود ارس با ارتفاع ۲۸۰ متر مربوط میشود.

رژیم بارندگی منطقه مدیترانه‌ای است و میانگین بارندگی آن حدود ۶۵۰ میلیمتر در سال است و رطوبت عمده منطقه از طریق ترسیب و یا باران نامرئی تامین می شود. متوسط دمای سالانه ۶/۱۱ درجه سانتیگراد می باشد.

پارک ملی و منطقه حفاظت شده ارسباران دارای تنوع گونه های گیاهی و جانوری و زیستگاههای جنگلی منحصر به فرد بوده و در حدود ۱۰۷۳ گونه گیاهی و ۳۲۰ گونه جانوری شامل ۲۱۵ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، ۵ گونه دوزیست، ۴۸ گونه پستاندار و ۱۷ گونه ماهی در آن وجود دارد.

 

 

گونه های شاخص جانوری:

پستانداران: کل و بز وحشی، قوچ و میش ارمنی، آهو (دشت ساری یاز)، گراز، خرس قهوه ای، سیاه گوش، گربه وحشی، گربه جنگلی، پلنگ، روباه، شغال و گرگ

پرندگان: سیاه خروس قفقازی (قره خروس، گونه بسیار کمیاب و در معرض انقراض)، میش مرغ (منطقه قره قشلاق)، کبک، کبک دری، دراج، قرقاول ارسباران، عقاب طلایی، عقاب شاهی، کرکس، هما و عقاب ماهی گیر، بالابان، طرلان، بحری، لیل و انواع پرندگان مهاجر آبزی و لک لک سیاه

آبزیان: سیم، سیم پرک، ماهی خیاطه، کولی، ماش ماهی، سیاه ماهی، کاراس، مروارید ماهی لب نازکبلوط زیست می کنند.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
گونه منقرض شده منطقه حفاظت شده ارسباران است. ۷ راس مرال با انتقال از استان گلستان در سایت تحقیقاتی اینانلو در فضایی به وسعت ۱۸۰ هکتار جهت تکثیر و معرفی مجدد به منطقه نگهداری می شوند.

عنوان می شود که نسل شوکا در این منطقه منقرض شده است ولی یک راس بره شوکا توسط یکی از افراد محلی از دست سگ های گله نجات پیدا کرده و به محیط زیست تحویل داده می شود.

 

 

گونه خای شاخص گیاهی:

ممرز، سرخدار و ارس گونه های با ارزش و منحصر به فرد منطقه حفاظت شده ارسباران محسوب میشود و درخت زغال اخته به عنوان گیاه شاخص منطقه به همراه گیلاس وحشی از گیاهان مهم مناطق مرطوب مدیترانه ای هستند که نفوذ گسترده آنها در این منطقه قرابت این ناحیه را با جنگلهای اروپای شرقی بیشتر نشان می دهد.

در این میان جنگلهای مختلف بلوط ممرز به همراه گونه هایی چون کیکم، سماق، زرشک، گیلاس وحشی، گوجه، انار وحشی، تمشک، سیب و گلابی وحشی، نسترن، معرف مناطق جنگلی متراکم با اقلیم مرطوب و بارانی و تیپ های مختلف از گیاهان بوته ای چون گون، سیاه تلو، اورمک انواع نعنامیان، پامچال و آلاله وگونه های متنوع گراسها و نباتات علوفه ای معروف مناطق نیمه خشک، استپی و کمربندهای ییلاقی می باشد.

 

تصاویر منطقه حفاظت شده ارسباران:

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.

 

 

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...