رفتن به مطلب

باسلوق مراغه (اذربایجان شرقی)


ارسال های توصیه شده

باسلوق را در مراغه معمولا اواسط آذرماه تهیه می‌کنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرآیند آماده کردنباسلوق که حدود سه ماه به طول می‌انجامد اجمالاً بدین شرح است:مغز بادام یا هسته زردآلو را در آب جوش خیس می‌کنند که پوستش کنده می‌شود، سپس در نخ‌های مخصوصی می‌چینند و آویزان می‌کنند تا خشک شوند.دوشاب را تا جایی که یک سوم از آن تبخیر شود می‌جوشانند و با نشاسته مخلوطش می‌کنند سپس نخ‌های مذکور را داخل این مخلوط می‌کنند و دوباره آویزان می‌کنند پس از حدود نیم ساعت نخ‌ها را پایین آورده دوباره به آن مخلوط آغشته می‌کنند مجددا نخ‌ها را آویزان می‌کنند تا حدود یک ماه بماند. پس از یک ماه باسلوق‌ها را پایین آورده در جعبه‌های چوبی می‌چینند و جعبه‌ها را در محل نرم و مرطوبی قرار می‌دهند تا شکرک بیاورد و آماده استفاده شود. [h=2]طرز تهیه باسلوق مراغه[/h][h=2]مواد لازم جهت تهیه باسلوق[/h]گردو: ۱۵۰ گرم

نشاسته:۳۵۰ گرم

آب: یک و نیم لیوان

گلاب: یک دوم لیوان

شکر: ۳۰۰ گرم

کره ی پاستوریزه: ۱ قاشق غذاخوری

پودر نارگیل: به مقدار لازم طرز تهیه

سوزن را نخ کنید و از وسط گردو رد کنید تا گردو ها به هم متصل شوند. نشاسته را در آب سرد حل کنید، گلاب را به آن اضافه کرده و از صافی رد کنید تا مایه یک دست شود. سپس شکر را اضافه کنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود (تقریباً غلظت آن به صورت خمیر نرم در آید). کره را اضافه کرده، سپس مایه باسلوق را از روی حرارت برداشته، روی کاغذ روغنی که پودر نارگیل پاشیده اید پهن کنید.گردو را در یک طرف خمیر قرار داده و به کمک کاغذ آن را رول کنید و دو سر آن را به هم بچسبانید و به مدت ۸-۷ ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت، باسلوق را از یخچال در آورده و به صورت دلخواه برش دهید و سرو نمایید.

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...