رفتن به مطلب

پلاتونیا (باکوری)


masi eng

ارسال های توصیه شده

پلاتونیا گونه ای از جنس Platonia است. این درخت از خانواده کلازیاسه و بومی آمریکای جنوبی (جنگل های مرطوب برزیل، پاراگوئه، بخش هایی از کلمبیا و شمال شرق گویانا، بویژه در جنگل های بارانی آمازون) می باشد.

 

 

خصوصیات گیاهشناسی:

 

پلاتونیا درختی خزاندار و گرمسیری و مخصوص آب و هوای خشک است. حدود 25 تا 40 متر ارتفاع رشد می کند. این درخت دارای یک تاج هرمی شکل و مقدار زیادی شیرابه ی زردرنگ در پوست خود می باشد.

برگ ها متقابل، ساده، کشیده تا بیضی شکل، با 8 تا 15 سانتیمتر طول، به رنگ سبز تیره و براق، دارای حاشیه ای موجدار و ساختاری چرمی می باشد.

گل ها 5 تا 7 سانتیمتر طول داشته و به رنگ صورتی و دارای 5 گلبرگ و تعدادی پرچم می باشد.

 

میوه گرد تا تخم مرغی شکل بوده و 7 تا 14 سانتیمتر طول دارد. این میوه ها دارای پوستی نازک و زردرنگ است. میوه ی آن شباهت زیادی به پاپایا دارد. پوست آن در اثر فشرده شدن، شیرابه ای زرد رنگ ترشح می کند. پالپ میوه سفیدرنگ و معطر است و مزه ای ترش و شیرین دارد. هر میوه دارای 3 تا پنج بذر است.

 

گرده افشانی گل های این گیاه توسط پرندگان صورت می گیرد. یکی از این گرده افشان ها طوطی شکم سفید است.

 

شرایط محیط رشد:

 

پلاتونیا (باکوری) در زمین های پست، مرطوب و نواحی گرمسیری رشد بهتری دارد.

 

خواص درمانی و کاربردهای صنعتی:

 

کشت پلاتونیا (باکوری) به خاطر میوه هایش انجام می شود. این میوه ها به عنوان ادویه یا چاشنی یا نوشیدنی استفاده می شود. این میوه حاوی بالاترین میزان فسفر، آهن و ویتامین C می باشد. روغن قهوه ای رنگ بذرها به عنوان داروهای خانگی (درمان بیماری های پوستی) استفاده می گردد. چوب مایل به زرد آن نیز به عنوان اَلوار کاربرد دارد.

 

پلاتونیا یک منبع غنی و طبیعی از تری اکسیژنات گزانتون ها است. شیرابه ی این گیاه نیز حاوی رِزینوتول است.

 

 

پالپ میوه های پلاتونیا بصورت خام خورده و مصرف می شود. اما بیشتر به شکل شربت ها، بستنی ها، مارمالاد و ژله کاربرد استفاده می گردند.

 

 

در 100 گرم میوه خوراکی این گیاه حدود 105 کالری، 72.3 گرم آب، 1.9 گرم پروتئین، 2 گرم لیپید، 22.8 گرم گلیسریدها، 7.4 گرم فیبر، 1 گرم خاکستر، 20 میلیگرم کلسیم، 36 میلیگرم فسفر، 2.2 میلیگرم آهن، 0.04 میلیگرم ویتامین ب، 0.5 میلیگرم نیاسین، 33 میلیگرم اسکوربیک اسید، 316 میلیگرم لیسین، 178 میلیگرم متیونین، 219 میلیگرم ترئولین و 57 میلیگرم تریپتوفان وجود دارد.

 

تکثیر:

 

تکثیر پلاتونیا از طریق کشت بذر میوه های تازه برداشت شده انجام می شود.

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...