Lean 56968 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ درود ربا در شرع عبارت است از زیادی یکی از دو کالای همجنس که هر دو پیمانهای یا وزنیاند بر دیگری در معامله، یا قرض دادن مالی به شرط زیادی. همونطور که میدونید در شریعت اسلام ربا حرام هست. احکام اسلامی هم بر4 رکن قرآن ، سنت ، اجماع و عقل صادر میشن ربا بر اساس 3 رکن اول حرام قطعی است اما دیدگاه عقلی در این خصوص چیه؟ علمای اسلام تعیین بهره معین در قبال پول قرضی رو در حکم ربا میدونن بر اساس دو فرض زیر 1- پول هم کالاست 2- زمانی اخذ سود مجاز هست که ارتباط بین سرمایه و صاحب سرمایه قطع نشه به عنوان مثال در فرآیند مضاربه که از عقود اسلامی هست صاحب سرمایه پولی به عامل واگذار میکنه تا در امر تجارت بکار بگیره در اینصورت سود حاصل متعلق به هردو و زیان احتمالی فقط متوجه صاحب سرمایه خواهد بود. اما در قرض این ارتباط قطع میشه یعنی با واگذاری پول از قرض دهنده به قرض گیرنده، قرض دهنده دیگه صاحب پول نیست و صاحب پول قرض گینده است که به هر نحوی میتونه در اون پول دخل و تصرف کنه در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است: «اگر ربا حلال بود مردم تجارت ها و صنایع مورد نیاز را رها می کردند. خدا ربا را حرام کرد تا مردم از حرام به حلال، به تجارت ها و به خرید و فروش گرایش پیدا کنند، تا آنچه باقی می ماند به صورت قرض در بیاید» یعنی ربا حرام شد تا نشاط اقتصادی از جامعه نرود دلیل دیگری که از روایات برای حرمت ربا استفاده می شود از بین بردن عواطف انسانی برای انجام خیر است. در روایتی آمده است: «همانا خدا ربا را حرام کرد تا مردم از انجام کار خیر قرض دادن امتناع نکنند». مثالی در این زمینه میزنم اگر فردی 30 سال پیش 100 تومان از شما قرض گرفته باشه و پس نداده باشه و بعد از 30 سال عین 100 تومان رو به شما پس بده قرض از گردنش ساقط شده اما ربا استثنائاتی هم داره ربا بین پدر و فرزند ربا بین زن و شوهر ربا بین مسلمان و غیر مسلمان به شرطی که ربا گیرنده مسلمان باشد البته در لینک زیر مفصل به این موضوع پرداخته شده برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید. ورود یا ثبت نام اما سوال: حرمت ربا در اسلام عقلیه ؟ و چطور میشه توجیهش کرد؟ 2 لینک به دیدگاه
fakur1 10129 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ فعلا که ربا همه جا هست و این نشون میده که ربا در نزد مسلمانان در حرف حرام ولی در عمل حلال است. 2 لینک به دیدگاه
Lean 56968 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ فعلا که ربا همه جا هست و این نشون میده که ربا در نزد مسلمانان در حرف حرام ولی در عمل حلال است. البته به اون حداکثر کارمزد دریافتی بانک و حداقل سود تضمین شده در عقود اسلامی میگن و به لحاظ تئوری با ربا متفاوت هست 2 لینک به دیدگاه
fakur1 10129 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ البته به اون حداکثر کارمزد دریافتی بانک و حداقل سود تضمین شده در عقود اسلامی میگن و به لحاظ تئوری با ربا متفاوت هست من کاری به اینکه اینا یا اونا چی میگن ندارم. کل عملیات بانکی در ایران بر مبنای رباست . 1 لینک به دیدگاه
Lean 56968 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ من کاری به اینکه اینا یا اونا چی میگن ندارم. کل عملیات بانکی در ایران بر مبنای رباست . من هم گفتم تئوری در عمل چه کسی بررسی میکنه واقعا چه نوع قرار دادی استفاده میشه اما نکته اینه که آیا همین سیستم عقلا قابل توجیه هست یا نه؟ 1 لینک به دیدگاه
fakur1 10129 اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ من هم گفتم تئوری در عمل چه کسی بررسی میکنه واقعا چه نوع قرار دادی استفاده میشه اما نکته اینه که آیا همین سیستم عقلا قابل توجیه هست یا نه؟ نه نیست. نه عقلی است و نه منطقی. 1 لینک به دیدگاه
Lean 56968 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 6 آذر، ۱۳۹۳ نه نیست. نه عقلی است و نه منطقی. خب چرا ؟ 1 لینک به دیدگاه
خانومي 808 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 آذر، ۱۳۹۳ شروط تحقق ربا 4تاس 1- وجود قرض یا دین 2- استقلال دائن و مدیون 3- شرط زیاده در هنگام اعطا 4- تحقق شرط سوم کلا خواستید ربا رو تشخیص بدید جایی با این 4 شرط بسنجید علمای شیعه کلا هر چیز اضافه بر مال قرض داده شده رو حرام میدونن ولی دیگر علمای اسلامی به عنوان مثال در ترکیه، قدرت خرید رو میسنجن مثلا 200 تومنی که بهت قرض دادم چقدر بهت قدرت خرید دادم؟ باید همون قدر به من پس بدی در حقیقت تورم رو هم محاسبه میکنه و این عقلانی تره سخن امام صادق رو هم قبلا شنیده بودم و این سوال به ذهنم رسیده بود که مثلا در جوامع غربی که ربا حرام نیست، الان کار و زندگی شونو ول کردن ربا میدن؟ تجارت و خرید و فروشی وجود نداره؟ 1 لینک به دیدگاه
fakur1 10129 اشتراک گذاری ارسال شده در 7 آذر، ۱۳۹۳ خب چرا ؟ یکی از ادعا های علمای مسلمانان اینه که فکر میکنند قواعد شرع میتونه پاسخ همه سئوال ها رو در همه عرصه ها و زمانها بده . در حالی که چنین نیست و مورد سئوال شما هم به همون خودکامل دونستن همونا برمیگرده که یه حکمی آوردن و خودشونم توش موندن. از یه طرف میگن حرامه و از سوی دیگر خودشون اون کار رو عمل میکنند. لینک به دیدگاه
Lean 56968 مالک اشتراک گذاری ارسال شده در 7 آذر، ۱۳۹۳ یکی از ادعا های علمای مسلمانان اینه که فکر میکنند قواعد شرع میتونه پاسخ همه سئوال ها رو در همه عرصه ها و زمانها بده . در حالی که چنین نیست و مورد سئوال شما هم به همون خودکامل دونستن همونا برمیگرده که یه حکمی آوردن و خودشونم توش موندن. از یه طرف میگن حرامه و از سوی دیگر خودشون اون کار رو عمل میکنند. به نظر مشکل از جایی ناشی میشه که ما پول رو کالا فرض کنیم ، به نظر من حکم به این صورت عقلی به نظر میرسه ، من اگر به شما 10 کیلو گندم دادم نمیتونم از شما 15 کیلو گندم طلب کنم چرا که 5 کیلو گندم بدون زحمت عایدم شده و همچنین از 10 کیلو گندم امسال با 10 کیلو گندم سال دیگه کاملا یکسانه همچنین در خصوص طلا و نقره اما پول کالا نیست بلکه اعتباره و اعتبار قابل کم و زیاد شدنه لذا 10 تومن امثال به دلیل تورم از اعتبارش در سال آینده کاهش پیدا میکنه مثل اینکه از 10 کیلو گندم من یک کیلوش رو موش بخوره و سال دیگه طرف بگه چون یک کیلوش رو موش خورد پس 9 کیلو باید بهت برگردونم 1 لینک به دیدگاه
ارسال های توصیه شده