رفتن به مطلب

طرفداران خامه بخوانند


ارسال های توصیه شده

چای شیرین، پنیر، کره، مربا، شیر، عسل، تخم مرغ، آب میوه و

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
. این‌ها خوراکی ‌های رایج صبحانه‌ ما هستند و اغلب ما در صبحانه ‌مان یک یا چند قلم از این‌ها را مصرف می‌ کنیم. بحث ما درباره یکی از همین اجزاست:
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
.

خیلی‌ها

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را بیشتر از سایر خوراکی‌‌های صبحانه دوست دارند و بعضی‌ها هم در سایر وعده‌های غذایی‌شان از آن استفاده می‌‌کنند و برای درست کردن انواع دسر و کیک از آن کمک می‌‌گیرند.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
جزو
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
است یا جزو چربی‌هاست؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
از نظر فرآیند تولیدش جزو فرآورده‌های لبنی است و مانند سایر اعضای خانواده‌ اش سفید رنگ است اما به دلیل میزان چربی بالا و از نظر گروه‌بندی برحسب ریزمغذی ‌ها و موادی که تا حدودی انرژی را از مواد چرب تامین می‌‌کنند، در گروه چربی ‌ها دسته‌‌بندی می ‌شود. در مورد کره و سرشیر هم همین ‌طور است.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
واقعا مغذی است؟

 

مواد غذایی موجود در

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
، همانند شیر است. در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با افزایش درجه جدا سازی، مقدار ویتامین‌ های محلول در آب کاهش یافته ولی ویتامین‌های محلول در چربی افزایش پیدا می‌کند. مثلاً غلظت ویتامین A در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با 10 درصد چربی، 2 تا 3 برابر بیشتر از شیر کامل است و در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با 40 درصد چربی 8 تا 12 برابر بیشتر است. از دست دادن ویتامین C و اسید فولیک نیز در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
قابل توجه است. در طول استریلیزاسیون نیز از دست دادن قابل توجه ویتامین ب12 اتفاق می‌افتد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
چه طور تهیه می‌شود؟

 

برای تهیه

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
پیش از عمل هموژنیزاسیون، لایه چربی روی شیر خام را که به سرشیر معروف است، برمی‌دارند. این چربی،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نام می‌گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه سانتریفیوژ استفاده می‌کنند.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با توجه به محتوای چربی‌اش، انواع مختلفی دارد:

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
کم چرب که 12 درصد چربی دارد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می‌دهد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سنگین که 36 درصد چربی دارد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌های پر‌چرب که در اغلب فروشگاه‌ها به فروش می‌رسند نیز 40 درصد چربی دارند و در تهیه انواع غذا و دسرها از این نوع استفاده می‌شود.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
چه‌ فرقی با سرشیر دارد؟

 

سرشیر همان‌ طور که از نامش پیدا است

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌ای است که از سطح شیر گرفته می ‌شود. به طور کلی دو نوع
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
وجود دارد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
پخته و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نپخته.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
پخته
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌ای است که پس از جوشانده شدن شیر را خنک کرده و سپس چربی‌‌های تجمع یافته در آن جمع ‌آوری می‌شوند، این نوع
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
سالم‌تر است. در
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نپخته تنها چربی‌هایی که بعد از چرخ شدن شیر سرد در سطح آن جمع می‌شود، برمی‌دارند که مصرف این نوع
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بسیار خطرناک است چرا که ممکن است این نوع
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
آلوده به انواع باکتری‌ها از جمله سل، بروسلا، لیستریا و استافیلوکوک باشد و انواع بیماری‌های اسهالی را به همراه آورد.

 

 

چرا برخی

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌ها غلیظ ‌ترند؟

 

میزان چربی روی قوام

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
اثر دارد.
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌هایی با چربی بیشتر، قوام ظاهری بالاتری دارند. ویژگی‌های چربی مانند نقطه ذوب بالا تأثیر خاصی ‌روی قوام آن دارد. غلظت
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در طول انبارمانی افزایش می‌یابد. علت این امر تجمع تدریجی گویچه‌های چربی و تقویت ساختمان بلورین
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
در ارتباط با به هم پیوستن تدریجی مسیل‌های کازئین و ایجاد ساختار کمپلکس است.

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را چه‌ طور نگهداری کنیم؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
حتما باید در یخچال در دمای 4 درجه و به مدت 6 روز نگهداری شود. نگهداری بیشتر آن به سبب لاکتوباسیل‌های فراوانی که دارد سبب ترش شدن آن می‌شود. در هر گرم شیر 15 میلیون میکروب وجود دارد که بعد از این مدت میکروب‌‌ها فعال شده و سبب بیماری ‌زایی می‌شوند.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌‌های فله‌ای یا باز هم بهداشتی‌اند؟

 

اگر در شرایط بهداشتی پخته و سرد شوند، بله! اما اگر از شیر سرد و نجوشیده تهیه شده باشند حتما عامل بیماری خواهند بود. زمانی که می‌خواهید

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بخرید، یک اصل کلی را باید همیشه به خاطر بسپارید و آن این که
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
حتما تحت شرایط بهداشتی و نظارت دقیق تهیه شده و شماره پروانه وزارت بهداشت، تاریخ تولید و انقضا داشته باشد. بهتر است
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌هایی خریداری شود که بسته‌‌بندی و پاستوریزه شده باشند.

 

شما خوردنش را توصیه می‌‌کنید؟

همان‌طور که گفتم،

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
چون دارای کالری زیادی است، مصرفش برای کسانی که تمایل به کنترل وزن خود دارند، توصیه نمی ‌شود. بهتر است یا محدود شود، یا اینکه به طور کلی مصرف نشود. افرادی که دارای چربی خون بالا هستند، به طور کلی توصیه می‌شود که این ماده را از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خود حذف و همانند سایر گروه چربی ‌ها آن را مصرف کنند. افراد معمولی و سالم که دارای وزن طبیعی هم هستند، برای پیشگیری از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
بهتر است از گروه چربی‌ها و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
کمتر و یا با کنترل بیشتری استفاده کنند.

مصرف

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
برای کودکان که در برنامه غذایی خود نیاز به انرژی بیشتری دارند، مخصوصا کودکان زیر سه سال، خوب است. برای کودکان بزرگ‌تر و پیش دبستانی هم خوردن
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مفید است اما چه بهتر که بخش اعظم صبحانه را تشکیل ندهد.

 

 

مصرف انواع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
با طعم‌های مختلف مثلا
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خرما،
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
عسل و
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
شکلات چه ‌طور؟

 

اینها معمولا طعم دهنده‌هایی هستند که به

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
اضافه می‌‌شوند. از آنجایی که خود
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
دارای درصدی چربی و دارای کالری بالا است، اضافه کردن این مواد نه تنها سبب افزایش میزان کالری می‌شود بلکه چون دارای قند هم هستند، وجود این قند در کنار چربی‌ها مقدار انرژی
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
را دو چندان کرده بالطبع مضرات آن هم برای افراد چاق یا دارای اضافه وزن چند برابر می‌شود.

بنابراین اگر قرار است از این نوع

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
‌ها مصرف شود، برای افراد معمولی و سالم بهتر است میزان آن کمتر از
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
خالص باشد.

 

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
نسبت به سایر
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مزیتی هم دارد؟

 

برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
مزیتی بر‌ سایر
برای مشاهده این محتوا لطفاً ثبت نام کنید یا وارد شوید.
ندارد. بنابراین در افرادی که می‌خواهند همچنان سلامت خود را حفظ کنند قطعا بهتر است مصرف نشود. چون در ازای همان مواد مغذی، انرژی زیادی را دریافت خواهند کرد.

 

 

 

 

تغذیه سالم زندگی سالم

لینک به دیدگاه
×
×
  • اضافه کردن...