رفتن به مطلب

پست های پیشنهاد شده

کازئین مورد استفاده همونیه که از شیر به دست میاد

حالا باید ببینیم کازئین شیر کدوم یکیه...شاید هرسه تا ایزومر باشه!

 

کازئین تو محیط قلیایی حل میشه

 

پروتئین هم یه وع پلیمره دیگه، فقط معمولاً هیچ مهندس پلیمری سمتش نمیره...:ws3:

 

بس که تو جریان جرم مولکولیش نیستم:ws28: متاسفانه از کلمه اسید آمینه همیشه واهمه داشتم ... یه بحث هم داره کازئین، این که گویا خواص نفوذناپذیری رو نسبت به آب افزایش میده.

کازئین هم که اره از شیر به دست میاد. که کاپا حالت نمکی تر داره(نمک کلسیم)... یون کلسیم هم تو واکنش ها میتونه غلظتش رو تو واکنش ها بالا ببره و با جبران کمبودهاش طی واکنش های صورت گرفته ساختارای بیشتری برپایه کلسیم ایجاد کنه.:ws38:

لینک ارسال
  • پاسخ 43
  • ایجاد شد
  • آخرین پاسخ

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

بهترین ارسال کنندگان این موضوع

افزایش ph باعث افزایش استحکامش میشه؟منظورم در phهای بالا

 

براساس واکنش هاش باس تو محیط قلیایی تولید بیشتری از کلسیم داشته باشیم. خیلی موضوع ساده ای ه هااا نمی دونم چرا انقدر مخم قفل کرده:ws3:

یکی گوشمو بگیره تو همین تاپیک بمونم جای دیگه نرم حواسم پرت شد رفتم وسط دعوا و اومدم:ws28:

لینک ارسال
بس که تو جریان جرم مولکولیش نیستم:ws28: متاسفانه از کلمه اسید آمینه همیشه واهمه داشتم ... یه بحث هم داره کازئین، این که گویا خواص نفوذناپذیری رو نسبت به آب افزایش میده.

کازئین هم که اره از شیر به دست میاد. که کاپا حالت نمکی تر داره(نمک کلسیم)... یون کلسیم هم تو واکنش ها میتونه غلظتش رو تو واکنش ها بالا ببره و با جبران کمبودهاش طی واکنش های صورت گرفته ساختارای بیشتری برپایه کلسیم ایجاد کنه.:ws38:

 

بله، به خاطر همین تو ساخت قایق ازش استفاده میکردن

 

به نظرت علت چسبندگی کازئین چیه؟

پیوند سطحی؟ فیزکی؟ شیمیایی؟ یا... ؟

لینک ارسال
بله، به خاطر همین تو ساخت قایق ازش استفاده میکردن

 

به نظرت علت چسبندگی کازئین چیه؟

پیوند سطحی؟ فیزکی؟ شیمیایی؟ یا... ؟

 

و الله اینو باس بیشتر فکر کنیم رو نوع برهمکنش ها. ساختار دقیقی از کازئین پیدا نکردم. اما خب با فرض داشتن همون گروههای کربوکسیلیک و امینی و با درنظرگیری این مطلب که مواد معدنی بر روی سطحش همیشه گروههای هیدروکسیل دارن احتمال برقراری اتصال کووالانسی و آزداشدن اب هست که فکر کنم با کنترل شرایط واکنش مثل pH‌بشه تامین کرد(اساس یه سری از اصلاح سطحی ها همینه). و اگر هم این واکنش نشه باز هم خب احتمال پیوند هیدروژنی باس باشه. :ws52:

لینک ارسال

خب فکر کنم الان بهتر باشه اول بریم سراغ کازئین... شاید یه کوچولو از بحث ملات سازی دور شیم اما به نظر لازم میاد دونستن جریانش.

پروتئین های شیر با یه کم تفاوت تقریبا ساختار کروی دارند. شیر دو نوع پروتئین داره یکی همون کازئین ه(70-80٪) و یکی هم پروتئین آب پنیر(20-25٪)

پروتئین های آب پنیر قطبی هستند پس حل شدنشون راحته اما اکثر کازئین ها غیرقطبی هستند که در نتیجه حالتی شبیه چربی دارند و تجمعی هم شبیه چربی دارن. این وسط فقط کاپا کازئین (k-casein) بخش های قطبی داره. در واقع یک سر قطبی و یک سر غیرقطبی داره. (یه چیزی شبیه همین مواد شوینده که برای شستشوی چربی استفاده میشه هستند... در واقع می تونند عملکردی شبیه فعال کننده های سطحی داشته باشند. از یک طرف بچسبند به بخش غیرقطبی و سمت دیگه بچسبند به بخش قطبی). بر همین اساس وقتی تو محیطی شبیه آب قرار می گیرند بخش غیرقطبی تمایل داره به اینکه از آب دور بشه و بخش قطبی هم تمایل هست به سمت آب و در واقع هیدروفیل(آبدوست) هست.

اگر توضیحات که گفتم واضح باشه حالا یک کره فرض می کنیم. که داخل کره سرهای غیرقطبی کاپا کازئین هستند و بیرون کره هم سرهای قطبی قرار می گیرند. (شبیه کره های مایسل هستند شبیه شکل پایین.... البته تو این مرحله بهش submicelle میگن)

اینارو گفتم که اگر تو متنی به مایسل و آب پنیر و این چیزا رسیدی بدونی جریان چیه.

 

 

 

images?q=tbn:ANd9GcT2v1zy02RBrM0h11o8Hhj5L2JG9-CbRp9p0DxWeIIfK6SLkpA9Cg

 

 

حالا سطح این کره میتونه به آب پیوند بده و وقتی هم که این کره ها دور هم جمع بشن بهم متصل شن میتونن مایسل رو تشکیل بدن.

لینک ارسال

خب حالا با این وضعیت باس ببینیم که یک چطور کازئین از شیر استخراج میشه. که دستورالعمل براش دیدم تو نت . و بعد ببینیم اصلا چرا اون روش ها برای استخراج انتخاب شده (شیمی ش خیلی ساده س ولی خب بهتره بررسیش کنیم تا بعدش بریم ببینیم چرا به آهک و سیلیس و ... میزنن تا خاصیت مقاومت برابر رطوبت رو بالا ببره )

 

احمدرضا! من دنبال یه ساختار شیمیایی دقیق برا کازئین گشتم چیزی نیافتم:5c6ipag2mnshmsf5ju3 تو هم ببین میتونی ببینی چجوری ه. البته اگر کس دیگه ای هم میدونست بگه ممنون میشم.

بعد هم استخراج کازئین رو ببین چیا هست. یه کم توضیح بده اینجا. اینکه اصلا چندتا روش هست ؟ چی میزنن و چکار می کنن.

لینک ارسال
خب حالا با این وضعیت باس ببینیم که یک چطور کازئین از شیر استخراج میشه. که دستورالعمل براش دیدم تو نت . و بعد ببینیم اصلا چرا اون روش ها برای استخراج انتخاب شده (شیمی ش خیلی ساده س ولی خب بهتره بررسیش کنیم تا بعدش بریم ببینیم چرا به آهک و سیلیس و ... میزنن تا خاصیت مقاومت برابر رطوبت رو بالا ببره )

 

احمدرضا! من دنبال یه ساختار شیمیایی دقیق برا کازئین گشتم چیزی نیافتم:5c6ipag2mnshmsf5ju3 تو هم ببین میتونی ببینی چجوری ه. البته اگر کس دیگه ای هم میدونست بگه ممنون میشم.

بعد هم استخراج کازئین رو ببین چیا هست. یه کم توضیح بده اینجا. اینکه اصلا چندتا روش هست ؟ چی میزنن و چکار می کنن.

اول از همه فرمول کازئین خدمت شما:

C47-H48-N3-O7-S2-Na

اماااااااااااااااا

یه فرمول دیگه هم گفته شده و کسی نتونسته ازش ایراد بگیره : C1080-H1692-N268-O310-S6

 

و البته گفته شده که برای اینکه پروتئین هستش: C1080H1695N268O319S6P3

 

منبع:

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.

 

+

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
هم یه چیزایی گفته که سواد من قد نداد...:ws3:

 

ادامه در پست های بعدی D:

لینک ارسال

خوب حالا بریم سراغ استخراج کازئین از شیر

مثل اینکه برای اهداف مختلف، چند روش برای این کار وجود داره

 

راهی که از بقیه ساده تر و رایج تره رو در ادامه بازگو میکنم (جمله رو داشتی؟)

 

این روش دقیقاً مثل تهیه پنیر از شیر هستش!

 

شیر را گرم میکنیم

کمی استیک اسید رقیق بهش اضافه میکنیم (سرکه)

شیر دوفاز میشه، مایع که ذرات جامد توش معلق هستند

خیلی شیک و مجلسی با یه تیکه از یه لباس مجلسی (!) فاز جامد و مایع رو از هم جدا میکنیم:ws3:

حالا فاز جامد رو داخل همون پارچه کمی فشار میدیم (میچلونیم) تا آب اضافی اون جدا بشه

 

حالا با هوای داغ (سشوار) خشکش میکنیم...پروتئین های شیر جدا شدن که بخش عمده ی اون کازئین هستش :)

 

البته باید دقت کنید که شیر مورد استفاده باید کم چرب باشه

لینک ارسال

بازم دقیق نمی فهمم چجوریه ساختارش:ws3: درسته آمینو اسیده. کربوکسیل داره و آمین اما گروهها دیگه؟!:ws52:

این باشه بیشتر بجستجویم.

 

 

 

حب پس با توجه به ریخت مایسل ها وقتی اسید میریزیم احتمالا بار الکتریکی سطح مایسل ها به خاطر کاهش pH طوری تغییر می کنه که پتانسیل بار سطحی کره صفر میشه و شیر حالت دوفاری و انعقاد که گفتی پیش میاد!

 

 

یه کوچوولو باز خارج بزنم؟:ws3: برای ذراتی مثل مایسل ها نقطه ایزوالکتریک pHی تعریف میشه که در اون ذره بار سطحی نداره.

 

الان حل ه تا اینجا؟ قبول داری؟

 

حالا اگه گفتی سطح کره مایسل چرا بار داره؟!

لینک ارسال

بگم بگم

 

همونطور که گفتیم کازیئین یک پروتئین و در نتیجه اسید امینه است. هم کربوکسیلیک داره هم امین

 

COOH تو محلول آبی هیدوژنش میره و میشه COO-

NH2 هم هیدروژن میگیره میشه بخش مثبت دیگه. N+

این دو تا در حال طبیعی مقدارهاشون متفائت ه که بر همین اساس ممکنه مجموع بار روی سطح کره مثبت شه یا منفی شه! اما بالاخره یک pH ی هست که توش این دو تا بخش با هم برابر میشه و مجموع بارسطحی صفر میشه.(نقطه ایزوالکتریک)

لینک ارسال
بازم دقیق نمی فهمم چجوریه ساختارش:ws3: درسته آمینو اسیده. کربوکسیل داره و آمین اما گروهها دیگه؟!:ws52:

این باشه بیشتر بجستجویم.

 

 

 

حب پس با توجه به ریخت مایسل ها وقتی اسید میریزیم احتمالا بار الکتریکی سطح مایسل ها به خاطر کاهش pH طوری تغییر می کنه که پتانسیل بار سطحی کره صفر میشه و شیر حالت دوفاری و انعقاد که گفتی پیش میاد!

خوب این دوتا چه ربطی به هم دارن؟:ws52:

 

 

یه کوچوولو باز خارج بزنم؟:ws3: برای ذراتی مثل مایسل ها نقطه ایزوالکتریک pHی تعریف میشه که در اون ذره بار سطحی نداره.

 

الان حل ه تا اینجا؟ قبول داری؟

 

حالا اگه گفتی سطح کره مایسل چرا بار داره؟!

ینی بار الکتریکی روی کل مایسل پخش نشده و بعضی جاهاش خنثی هستن؟!؟!

 

 

بگم بگم

 

همونطور که گفتیم کازیئین یک پروتئین و در نتیجه اسید امینه است. هم کربوکسیلیک داره هم امین

 

COOH تو محلول آبی هیدوژنش میره و میشه COO-

NH2 هم هیدروژن میگیره میشه بخش مثبت دیگه. N+

این دو تا در حال طبیعی مقدارهاشون متفائت ه که بر همین اساس ممکنه مجموع بار روی سطح کره مثبت شه یا منفی شه! اما بالاخره یک pH ی هست که توش این دو تا بخش با هم برابر میشه و مجموع بارسطحی صفر میشه.(نقطه ایزوالکتریک)

پس میشه نتیجه گرفت که چسبندگی کازئین از نوع الکتریکیه؟:ws38:

لینک ارسال
خوب این دوتا چه ربطی به هم دارن؟:ws52:

 

 

>>>>> دو تا كره كه بار مشابه داشته باشن هم ديگه رو دفع مي كنن ديگه! تا قبل ريختن اسيد مايسل ها به خاطر تشابه بار همديگه رو دفع كرده و به همين خاطر در محلول ميتونن پايدار شن.

به محض خنثي شدن به خاطر تشابهدر رفتار شيميايي(هيدرفيلي سطح و هيدروفوبي بخش مركزي به سمت هم جذب ميشن.

 

ینی بار الکتریکی روی کل مایسل پخش نشده و بعضی جاهاش خنثی هستن؟!؟!

 

>>>>>نه توزيع يكنواخت ه. بازم يه گلوله اهني باردار در نظر بگير! توزيع بارش هم يكنواخت شه

 

پس میشه نتیجه گرفت که چسبندگی کازئین از نوع الکتریکیه؟:ws38:

نتيجه درستي نيست چون با اسيد خنثي كرديم و در ادامه خبري از مايسل باردار نيس و طي انعقاد جدا ميشن.

لینک ارسال
نتيجه درستي نيست چون با اسيد خنثي كرديم و در ادامه خبري از مايسل باردار نيس و طي انعقاد جدا ميشن.

پس تا اینجا ما یک سری مایسل خنثی داریم و باید ببینیم چه عاملی باعث میشه که این مایسل ها خاصیت چسبندگی به کازئین بدن

 

درسته؟

لینک ارسال
پس تا اینجا ما یک سری مایسل خنثی داریم و باید ببینیم چه عاملی باعث میشه که این مایسل ها خاصیت چسبندگی به کازئین بدن

 

درسته؟

در واقع تا اينجا مرحله اول دستورالعملي رو ك دادي رو ميخاستيم توجيه كنيم. كه تاحالا به نظر منطقي!:ws38:

حالا باس بريم بقيه مراحل ساخت رو ببينيم تا متوجه شيم چي ميشه كه نهايتا چسب شه كازئين

لینک ارسال
در واقع تا اينجا مرحله اول دستورالعملي رو ك دادي رو ميخاستيم توجيه كنيم. كه تاحالا به نظر منطقي!:ws38:

حالا باس بريم بقيه مراحل ساخت رو ببينيم تا متوجه شيم چي ميشه كه نهايتا چسب شه كازئين

چند مدل چسب کازئین هست

 

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
رو بخون لطفاً، بگو کدومش!

لینک ارسال
چند مدل چسب کازئین هست

 

محتوای مخفی

    برای مشاهده محتوای مخفی می بایست در انجمن ثبت نام کنید.
رو بخون لطفاً، بگو کدومش!

 

سلام

اونو امروز اومدم بخونم خیلی گنگ بود. فکر کنم خودشم نمی دونه چی نوشته:w58: شایدم من بد خوندم و فهمیدم. سعی کردم دسته بندی کنم متنشو برا هودم نشد.

 

این مقاله که میذارم رو بخون خوبه تقریبا. نظرتم بده

CEE01_344_2614651.pdf

لینک ارسال
  • 2 weeks later...

با تاخیر...

 

تو روشی که گفتی برای ساخت کازئین اشاره شد به استفاده از اسیداستیک، که به شیر کم چرب اضافه می شه.

کاپا کازئین (همون ساختار مایسلی) که برای ساخت چسب کاربرد داره تحت شرایط pH زیر نقطه ایزوالکتریک که در مورد کاپا این مقدار برابر با 4.6 هست ( تحت شرایطی که اشاره شد بالا#25) رسوب می کنه و ته نشین میشه. به این ترتیب می شه اون بخشی از پروتئین رو که برای ساخت چسب احتیاج هست جدا کنیم. البته گویا دو نوع پروتیئن آلفا و بتا هم داخل این مایسل قرار دارند! (:ws52:)

کلا مهمترین بخش برای تهیه چسب کازئین جداسازی این پروتئین ها هست. این موضوع یا با افزودن همون اسید معدنی فراهم میشه یا میشه از روش کشت باکتری ها هم استفاده کرد. تحت محیط کشت لاکتوز به لاکتیک اسید تبدیل میشه که این اسید میره و کمک منه به رسوب کازئین.

 

اینکه شیر چربی گرفته باشه هم می تونه به خاطر این باشه که حضور مولکولهای چربی در شیر میتونه از ته نشینی کازئین ها جلوگیری کنه. مولکولهای چربی مایسل ها رو می تونه درگیر کنه و یا اینکه خودش هم وارد فاز رسوب داده شده شه.

 

حالا باس اون پروتئین رو با آب داغ یا سرد شستشو داد تا اسید کاملا از سیستم خارج شه.

لینک ارسال

اون ماده به دست اومده رو بعد از شستشو، خشک می کنن و به ذرات ریزی تبدیل می کنند. کلا برای اینکه به عنوان چسب استفاده شه انگار با یک باز تو محیط آبی وارد واکنش می کنند کازئین رو.کازئینات سدیم یا کلسیم یا ... (بسته به نوع قلیا) تشکیل شه. مثلا سدیم هیدروکسید رو با کازئین به دست اومده وارد واکنش می کنن. گویا میشه حین ریز کردن ذرات در حضور محیز آب با بازی مثل هیدروکسید سدیم کازئینات رو تشکیل داد.

 

اندازه ذارت هم مهم هست. اندازه شون معمولا باید بین 250 تا 500 میکرون باشه. اگر زیر این مقدار باشند احتمال کلوخه شدنشون بالا می ره، احتمالا چون سطح تماس ذرات با محیط اطراف بیشتر میشه (حتی درصورتی که برای جلوگیری از واکنش با رطوبت از روغن ها در ساختارشون استفاده شه) رطوبت رو راحت جذب کرده و کلوخه میشن و در واقع به هم متصل میشن . و اندازه شون اگر بیشتر از این مقدار باشند تو فرایندهایی که استفاده می شوند خوب دیسپرس یا حل نمی شن.

برای بالا بردن زمان انبار داری و جلوگیری از واکنش با رطوبت این ذرات رو با روغن مناسب چرب می کنند.

مقدار این قلیا و اینکه چقدر استفاده شه هم خیلی مهمه. اگر مقدارش از حد مشخصی بیشتر بشه خصوصیات نفوذ ناپذیری برابر آب رو شدیدا افزایش میده اما در طرف مقابل طول عمر چسب کازئین رو به شدت کاهش میده. اگر مقدار این قلیا هم کمتر از میزان مشخصی باشه هم جواب عکس میده(طول عمر خوب و خصوصیات بد)

گفتم میشه از قلیاهای مختلفی هم استفاده کرد اما همشون جواب خوبی نمیدن... سدیم هیدروکسید رایج ترینشون هست. کلسیم آمونیوم و فسفات هم.

لینک ارسال

بسیار عالی :)

 

خوب منم یه چیزایی از خودم تراوش کنم :ws3:

 

وقتی کازئین رو با استیک اسید از شیر استخراج کردیم باید با آب شستشو بدیم تا خنثی بشه

چون وقتی ما از سود استفاده میکنیم بجای سدیم کازئینات ممکنه که استات سدیم بگیرم :ws3:

 

علت شستشو قانع کننده بود؟:ws38:

 

 

اندازه ذرات چطور کنترل میشه؟:ws52:

این موضوع اهمیت داره چون خوب دیسپرس شدن تأثیر زیادی تو عملکرد داره

لینک ارسال
بسیار عالی :)

 

خوب منم یه چیزایی از خودم تراوش کنم :ws3:

 

وقتی کازئین رو با استیک اسید از شیر استخراج کردیم باید با آب شستشو بدیم تا خنثی بشه

چون وقتی ما از سود استفاده میکنیم بجای سدیم کازئینات ممکنه که استات سدیم بگیرم :ws3:

 

علت شستشو قانع کننده بود؟:ws38:

 

 

اندازه ذرات چطور کنترل میشه؟:ws52:

این موضوع اهمیت داره چون خوب دیسپرس شدن تأثیر زیادی تو عملکرد داره

علت شستشو با آب رو خودت تاييد كن:w02:

اندازه ذرات هم با فرايندهاي مكانيكي كوچك ميشه(وقتي جدا شد با اسيد) ، البته بعدش براي واكنش با بازها ميشه ديسپرسيون شديد انجام داد. همينم ميتونه تو ريخت ذرات موثر باشه. البته يه كم شك دارم باس بگردم باز.

ميگم نميشه خودمون بسازيمش؟ موقع ساختش كلي تازه سوال تازه مياد:ws3:

لینک ارسال

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.


×
×
  • اضافه کردن...