رفتن به مطلب

میوه‌های نیمه‌‌گرمسیری خزان‌دار


masi eng

ارسال های توصیه شده

اين گروه شامل سه ميوه نسبتاً مهم يعنى انار، انجير، خرمالو و همچنين کيوى‌فروت مى‌باشد. تفاوت اين گياهان با ساير درختان خزانه‌دار در نياز سرمائى کمتر و پايدارى کمتر آنها در برابر سرماى زمستان است. چوب اين درختان عموماً در دماهاى ۱۰- تا ۱۵- درجه سانتى‌گراد خشک مى‌شود و گياه از بين مى‌رود، به همين دليل معمولاً کشت آنها محدود به نقاطى است که داراى زمستان‌هاى ملايم باشند.

لینک به دیدگاه

انار

 

[TABLE]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]352.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]اين گياه، بومى آسياى مرکزى و غربى است و هزاران سال است که زير کشت در آمده است. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] گياه‌شناسى [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]انار به‌صورت درخت يا درختچه‌اى است با گل‌هاى کامل که متعلق به تيره Punicaceae مى‌باشد. نام علمى اين گياه Punica granatam مى‌باشد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]353.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] شرايط اقليمي و خاکی [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]شاخه‌هاى انار، مى‌تواند سرماى حدود ۱۲- سانتى‌گراد را بپذيرد و گل‌ها نيز چون حدود دو ماه بعد از شروع فصل رشد باز مى‌شوند معمولاً از آسيب سرما مصون هستند نياز سرمائى انار بسيار کم است و با ۲۰۰ تا ۴۰۰ ساعت دماى کمتر از هفت درجه سانتى‌گراد برآورده مى‌شود. اين گياه براى رسانيدن کامل ميوه نياز به تابستان‌هاى بسيار گرم دارد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]377.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ريشه‌هاى انار، تا ژرفاى ۵/۱ مترى زمين نفوذ مى‌کنند و براى بهترين رشد احتياج به خاکى با زهکشى خوب و بافت متوسط رسى دارند. انار، در برابر کم آبى بسيار پايدار است و مى‌توان آن را به‌صورت ديم پرورش داد، ولى آبيارى مرتب در بالا بردن ميزان و کيفيت محصول نقش مهم دارد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] توليد ميوه [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][TABLE]

[TR]

[TD]378.jpg[/TD]

[TD=class: pico_body]گل‌هاى انار، از سن ۴-۳ سالگى به‌بعد به‌صورت انتهائى بر روى سيخک‌هائى به طول ۲۰-۱ سانتى‌متر پديدار مى‌شوند. در هرسال، گل‌ها ۶۰-۴۰ روز پس از آغاز فصل رشد در ۴-۳ سرى به فواصل ۱۵-۱۰ روز به‌وجود مى‌آيند، گل‌ها را مى‌توان به دو دسته ميوه‌زا که تبديل به ميوه مى‌شوند و ناميوه‌زا که ريزش مى‌نمايند تقسيم کرد. براى توليد ميوه، انجام گرده‌افشانى که احتمالاً توسط باد و حشرات انجام مى‌شود ضرورى است.[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]فاصله کشت، بر حسب رقم و نوع خاک، ۶-۴ متر است و در هر هکتار تا ۳۰ تن محصول توليد مى‌شود. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] نوع هرس [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]درخت انار به دو صروت هرس مى‌شود يکى هرس شکل و ديگرى هرس بهر‌ه‌بردارى که هرس بهره‌بردارى را هرس سبز نيز مى‌گويند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] روش‌هاى تکثير [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ازدياد درخت سيب به روش پيوند انجام مى‌شود. با به‌کار بردن پايه‌هاى مختلف که همگى از جنس سيب و داراى قدرت‌هاى متفاوت هستند مى‌توان رشد و ارتفاع پيوندک را کنترل کرد. درچند دهه اخير، ايستگاه پژوهشى ايست مالينگ - East Malling انگلستان پايه‌هاى مختلفى به بازار ارائه داده است که با علامت اختصارى اي-ام-(EM (East Malling [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ام-ام (MM (Maling Merton همراه با شماره‌هاى ويژه‌اى مشخص مى‌شوند. هر کدام از اين پايه‌ها، که به روش (خوابانيدن) ازدياد مى‌گردند، رشد پيوندک را در حد معينى محدود مى‌سازند، بنابراين فاصله کشت درختان پيوند شده بر روى آنها، بر حسب نوع پايه، متفاوت است. در حال حاضر در اکثر نقاط دنيا، به خاطر آسانى انجام عمليات داشت و برداشت، باغداران بيشتر به استفاده از درختان پاکوتاه - Dwarf (حداکثر ارتفاع سه متر) و فواصل کشت کمتر گرايش دارند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] آفات [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]از آفات مهم انار شته انار مى‌باشد که باعث ريزش گل‌ها و ميوه‌هاى جوان مى‌شود. ترشح شيره از درخت از نشانه‌هاى بارز حمله اين آفت است. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

انجیر

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]354.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]انجير بومى غرب آسيا است و هزاران سال است که در اين منطقه و نيز در اطراف درياى مديترانه کشت مى‌گردد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] گياه‌شناسى [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]انجير درختى است يک‌پايه با نام علمى Ficus carica از تيره Maracea در جنس انجير حدود ۶۰۰ گونه وجود دارد که بيشتر گرمسيرى و هميشه سبز، هستند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]371.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] شرايط اقليمي و خاکی [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]پايدارى انجير دربرابرسرما، کمى از انار کمتر است و در زمستان دردماى ۹- درجه سانتى‌گراد، تمام شاخه‌هاى آن تا سطح زمين خشک مى‌شوند. نياز سرمائى انجير با ۱۰۰ تا ۴۰۰ ساعت دماى کمتر از هفت درجه سانتى‌گراد برآورده مى‌شود. انجير در برابر دماى بالاى تابستان کاملاً پايدار است. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]370.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]خاک‌هاى ژرف لمونى رسى را ترجيح مى‌دهد. اين گياه را مى‌توان به‌صورت ديم پرورش داد ولى آبيارى مرتب در بالا بردن کيمت و کيفيت رشد و محصول اهميت زيادى دارد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] توليد ميوه [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]در گياه بارور، گل‌هاى نر و ماده در مجاورت هم در داخل يگ دم‌گل گوشتى که قسمت خوراکى ميوه رسيده را تشکيل خواهد داد، در محل گره چوب يک‌ساله، به وجود مى‌آيند. قسمت فوقانى اين دم‌گل حاوى سوراخى است که روزن -Ostile، ناميده مى‌شود. گل‌هاى نر انجيرهاى معمولى فاقد قدرت توليد دانه گرده هستند. انجير معمولى سالانه دو سرى گل توليد مى‌کند. سرى اول که در سال قبل، آغازيده -Initiate، شده‌اند از طريق بکرزائى تبديل به ميوه مى‌شوند، ولى سرى دوم که در همان سال آغازيدن تبديل به ميوه مى‌گردند، نياز به گرده‌افشانى دارند. گرده‌افشانى توسط زنبور انجير(.Fig Wasp (Blastophaga spp، و با استفاده از دانه گرده انجير وحشى يا برانجير - Caprifig، و به کمک انسان انجام مى‌گيرد. اين عمل بردادن - Caprification، ناميده مى‌شود. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] نوع هرس [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]تربيت نهال جوان ممکن است به‌صورت بوته‌اي، درخت شلجمى و يا يک درختچه کوتاه سرپهن - Flat top، انجام شود. در درختان بالغ دو هرس، يکى در تابستان و يکى در زمستان انجام مى‌شود تا تعداد شاخه‌هاى فرعى و ميزان محصول افزايش يابد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] روش‌هاى تکثير [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ازدياد انجير، معمولاً به وسيله قلمه انجام مى‌شود، ولى مى‌توان خوابانيدن و پيوند زدن را نيز به‌کار گرفت. فاصله کشت، بر حسب آبى و يا ديم بودن باغ و قدرت خاک متفاوت است در باع‌هاى آبي، فواصل ۸-۶ متر پيشنهاد مى‌شود. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] ارقام مهم [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]از مهم‌ترين ارقام مى‌توان انجير سبز را که به‌صورت ديم کشت و به‌صورت خشک مصرف مى‌شود و انجير سياه را که آبى است و به حالت تازه مصرف مى‌شود نام برد. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

خرمالو

 

 

[TABLE]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]355.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]خرمالوى معمولي، بومى چين است و قرن‌ها است که زير کشت در آمده است خرمندى - (.Date plum (D.lotus L، نوعى خرمالوى کوچک و پر بذر است که بومى غرب آسيا مى‌باشد و گرچه ميوه‌اى خوردنى دارد مصرف آن بيشتر به‌عنوان پايه‌اى براى خرمالوى معمولى است. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] گياه‌شناسى [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]خرمالو درختى است دوپايه، از تيره Ebenaceae، در جنس خرمالو حدود ۲۰۰ گونه وجود دارد که اکثراً گرمسيرى و بعضى نيمه گرمسيرى هستند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]372.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] شرايط اقليمي و خاکی [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]خرمالو در برابر سرماى زمستان حساس و از اين نظر مشابه انار است. نياز سرمائى اين گياه با ۱۰۰ تا ۵۰۰ ساعت دماى کمتر از هفت درجه سانتى‌گراد برآورده مى‌شود. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]373.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]نيازهاى خاکى و زراعى خرمالو همانند هلو است. خرمالو، توسط پيوند ازدياد مى‌يابد و در شرايط مناسب مى‌تواند تا ۱۰۰ سال عمر و تا ۹ متر ارتفاع پيدا کند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] توليد ميوه [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]گل‌هاى خرمالو، از سن ۴-۳ سالگى به بعد، مانند گردو و روى چوب يک‌ساله در درون جوانه جانبى مخلوط به وجود مى‌آيند. اين جوانه، در بهار سال بعد، رشد کرده تبديل به شاخه‌اى مى‌شود که گل‌هاى آن در محل اتصال دم‌برگ‌ها به‌ تنه پديدار مى‌شوند. ميوه خرمالو معمولاً ناشى از بکرزائى و بدون بذر است ولى در صورت انجام گرده‌افشانى مى‌تواند تا هشت بذر داشته، همانند ميوه‌هاى دانه‌دار، پس از برداشت به رسيدن خود ادامه مى‌دهد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] نوع هرس [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]هرس آن به‌خاطر تردى و شکنندگى شاخه‌ها به روش شلجمى انجام مى‌شود. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] ارقام مهم [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ارقام تجارتى سراسر دنيا از جمله ايران همگى بسيار قديمى هستند و منشاء ژاپنى دارند. از مهم‌ترين آنها مى‌توان هاچيا- Hachiya، فويو - Fuyu، تانناشى - Tanenashi را نام برد که ميوه رقم فويو فاقد کسى است و مى‌توان آن را قبل از رسيدن کامل در حالى که هنوز سفت است، با چاقو بريد و مصرف کرد. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

کیوی

 

[TABLE]

[TR]

[TD=class: pico_body]منشاء کيوى فروت جنوب چين است و در جهان ده گونه، آن از اهميت تجارتى برخوردار است که هفت گونه به‌عنوان پيچ‌هاى زينتى و سه گونه آن به سبب توليد مورد استفاده قرار مى‌گيرند. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=align: center][TABLE]

[TR]

[TD]356.jpg[/TD]

[TD]357.jpg[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] گياه‌شناسى [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]نام علمى اين گياه Actinidia Chinensis مى‌باشد. گونه Chinensis گياهى خزنده، پر رشد با برگ‌هاى بيضى شکل و خزان‌دار مى‌باشد. [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] شرايط اقليمى و خاکى [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]کشت آن در مناطقى که تابستان گرم و همچنين خاک‌ قليائى دارند توصيه نشده است. PH مناسب حدود ۵/۶ [/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD] [TABLE]

[TR]

[TD=width: 2][/TD]

[TD=bgcolor: #f5f5f5] توليد ميوه [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: pico_body]ميوه‌دهى آن پس از سه تا چهار سالگى آغاز شده در هشت تا ده سالگى به باردهى کامل مى‌رسد. [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

لینک به دیدگاه

به گفتگو بپیوندید

هم اکنون می توانید مطلب خود را ارسال نمایید و بعداً ثبت نام کنید. اگر حساب کاربری دارید، برای ارسال با حساب کاربری خود اکنون وارد شوید .

مهمان
ارسال پاسخ به این موضوع ...

×   شما در حال چسباندن محتوایی با قالب بندی هستید.   حذف قالب بندی

  تنها استفاده از 75 اموجی مجاز می باشد.

×   لینک شما به صورت اتوماتیک جای گذاری شد.   نمایش به صورت لینک

×   محتوای قبلی شما بازگردانی شد.   پاک کردن محتوای ویرایشگر

×   شما مستقیما نمی توانید تصویر خود را قرار دهید. یا آن را اینجا بارگذاری کنید یا از یک URL قرار دهید.

×
×
  • اضافه کردن...